Катинското клане (снимки, видео)

В началото на април 1940 година Народният комисариат на вътрешните работи (НКВД) на СССР избива над 4000 полски офицери край руското село Катин.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

КОМУНИСТИЧЕСКАТА СГАН от всички Държави - на бесилките ! БЕЗ ПОЩАДА !!!

Тая лъжа отдавна падна. Има си разследване след ВСВ и показва,че немците са ги избили. Има свидетелства на Нюрмбергският процес и то от българи. Поляците са избити от фашистите 1941. И баба вече знае,че ЗАПАДналият агент Горби изкара фалшиви документи за Катин. В европейският съд не минаха тия документи .... защото са фалшиви.

Докопаме ли те Червена свиньо - ще ти отрежем главата !!!

Мдааа, Русия, която беше и в основата на СССР и се води стожер на славянството, е подлагала на геноцид поляците, а сега избива украинци. Днешните се разграничават от вчерашните, а утрешните ще се разграничат от днешните, но те са все същите. А ние сме им вдигнали паметници...

Историята е като Евангелието.... Всеки ги чете според собствените си разбирания! Слагайте минусите!!!

Защо ми скрихте коментара? За това, че медиите внушавате съчувствие за евреите, че останалите стотици и хиляди пъти повече невинни жертви на безумни и алчни амбиции на политици са не дори на втори план.

Ако Република Полша се чуства унижена от т.н. от тях "Катинско клане" има начин за реагиране. А той е - Република Полша предявявява претенции /финансови/ към Руската федерация, по повод т.н. от тях "клане". Ако Руската федерация откаже да ги изпълни, то Република Полша обявява война на Русия. Така е по мъжки, ама на полските ку...ви дали им стиска???? Хич не ми пука за 4000 полски стражари и офицери. Втората световна е свършила и без тях. В Ленинград през зимните месеци са мрели по 4000 от глад всеки ден..... АМА ГРАДА СИ НЕ ПРЕДАДОХА.

руснаците освен поляци,убиха пред 67г чехи,през 56г унгарци.От където минат само трупове и омраза.Затова сега само лудия Ким и Асад са им приятели

Само като си спомня как актьора Рейгън каза,че ще унищожи Великият Съветски съюз ...и го направи ! Сега сигурно някоя чистачка ще унищожи Русия!

полша се появява на картата след 1-та световна като заграбва територии на царска русия , украйна , унгария и каквото се сетите в района и избива хиляди руснаци на тези места. така че а вземете четете историята, ако има кой да ви я каже де, че аман от неграмотници.

Я си погледни написаното? 9 грешки в две изречения. На родния си език не си се научил да пишеш, а наричаш хората "неграмотници".

Писах ти плюс, да знаеш! Mного поздрави на Германия, Берлин и по-специaлно на квартала "Kроицберг" :-)

Призна за това ужасно престъпление и подмами полският президент там за да се помирят ужким После знаете какво се случи- руснаците не пуснаха никой до останките на самолета Кой верва на терораша....

Са гнусни както и престъпленията на нацистка Германия. Затова СССР беше справедливо унищожен!

Явно тези офицери са били продажниците във Втората световна война и затова са били избити....решили са да преминат на другия бряг-фашисткия!

На война като на война....жертвите са и от двете страни, а явно полските марионетки са нагазили лука, като са се чудели на коя страна да хванат - на фашистката или руската!

И тогава е имало подмолни държави!

през 45-та година е станало ясно, защото случаят "Катин" се е мислело да се включи в Нюрнберския процес, но от 13 членове на международната комисия на Червения кръст, които Хитлер кани да участват в първото разследване, само двама се отказват от заключенията си и дават показания, че са били нацистите - нашият д-р Марков и чешкият д-р Хашек, които са били "леко обработени". Останалите 11 твърдо стоят зад заключенията си и случаят не се разглежда, защото не е престъпление на нацистите, а победителите не ги съдят.

Катинското клане и Народния съд у нас с един и същ почерк, май.

"Народният съд върна България в лагера на победителите от Втората световна война." Уинстън Чърчил (Виж в гугл: Уинстън Чърчил - Уикицитат)

За сведение на всички коментиращи темата Катин напомням, че на 18-ти юни 2012г. Европейският съд по правата на човека прие сензационно решение за това, че предоставените по времето на Горбачов и Елцин документи доказващи(в кавички) вината на Сталин за разстрела на няколко хиляди полски офицери и войници под Катин са пълен фалшификат с което решение Съдът по правата на човека сне вината на СССР за това деяние с това решение на съда бе доказано по категоричен начин , че в последните 20 години правителството на Елцинова Русия се е съгласило умишлено да бъде обвинено в нещо за което СССР не носи вина нещо повече документите представени от члена на Политбюро на ЦК на КПСС Алесандър Яковлев били толкова нескопосано подправени , че Съдът по правата на човека ги е отхвърлил още на първата фаза на разглеждането като абсолютен фалшификатА сега де, още една опорна точка подхвърлена от Козяк пропадна в киреча...относно статията мисля, че на всички ви става ясно, ДИР пропагандира само АНТИ-Руски измислици и клеветническа помия насочена срещу Русия...

Какви душички сте, а само ви клеветят. Срамота!

А Путин защо тогава казва друго, а?

баце Коко, колко ти плащат на ред, щото да пишеш глупости и лъжи без да мислиш, е по лошо от Снежанка и седемте джужета! Давай нещо по умно, а не така по голяма нужда на челна сойка!

Елена Прудникова и Иван Чигирин в книгата Катин. Лъжата, станала история обръщат внимание на много интересни нюанси. Всичките трупове, намерени в гробовете край Катин, били облечени в полски униформи с отличителни знаци. До 1941 г. в съветските лагери не било позволено да се носят отличителни знаци. Вероятно хитлеристите не са дообмислили този нюанс и сами се разобличили. Полските военнопленници са разстреляни след 1941 г., но тогава Смоленският край бил окупиран от хитлеристите. Частният детектив Ернст Асланян обръща внимание на един интересен детайл. Полските военнопленници били убити от огнестрелно оръжие, произведено в Германия. В НКВД такова оръжие не се използвало. Версията за убийствата на полските военнопленници от съветски чекисти е много удобна в съвременната ситуация, в която Русия се обвинява във военни престъпления. За Полша и Прибалтика тази версия е още един инструмент в антируската пропаганда и метод да постигнат по-щедро финансиране от САЩ и ЕС. Що се отнася до руското правителство, неговото съгласие с версията за разстрела на поляците по заповед на съветското правителство, се обяснява по дълбоки конюнктурни съображения. Но ето че истината дойде от най-високо място от премиера на Полша: полските военнопленници са разстреляни от хитлеристите На снимката хитлеровци стрелят с онзи модел пистолет, с който бяха разстреляни повечето от 15-те хиляди полски офицери в Катинската гора. Отляво Йозеф Гьобелс, на чийто пропагандистки трудове паразитира полският елит и русофобската измет.

Дали стигнахте до онзи текст в статията, че НКВД, когато си връщат Катин, отново ексхумира труповете и променя доказателствата? Този детектив е намерил това, което те са оставили. Това как променя истината?

Изведнъж сензацията дойде откъдето никой не я очакваше: масовите убийства на поляци в Катин са извършени от немците. Каза го премиерът на Полша Матеуш Моравецки във видеообръщене, публикувано на 2 февруари 2018г., на официалния канал на канцеларията на премиера. По времето на изброяването на нацистките престъпления в англоезичната версия, Моравецки произнася следната фраза: Гузен и Катин са местата, в които немците са извършвали масови убийства на полската интелигенцияТочка Основната тематика в изявлението на премиера е официалната позиция на Полша по повод историческата оценка на събитията от времето на Втората световна война. През десетилетията руснаците са обвинявани в смъртта на около 22 хиляди полски военнопленници край Катин. Това според историка Николай Стариков е лъжа. Защото те са разстреляни от германците. Властите в Русия през 90-те години по неведома причина поемат вината върху себе си; вместо да подобри отношенията си с Полша, още повече ги влошава и в страната се развихря необуздана русофобия. През август-септември 1941 г. германското командване взема решението да разстреля всичките полски военнопленници в смоленските лагери. Разстрела извършва щабът на 537-и строителен батальон под ръководството на обер-лейтенант Арнес, обер-лейтенант Рекст и лейтенант Хот. Щабът на този батальон бил разположен в село Кози Гори. През пролетта на 1943 г., когато се готвела провокацията срещу Съветския съюз, хитлеристите принудили руските военнопленници да разкопаят гробовете и след разкопките иззели от тях всичките документи, датирани след пролетта на 1940 г. Така била фалшифицирана датата на предполагаемия разстрел на полските военнопленници. Съветските пленници немците разстреляли, а местните жители заставили да дадат изгодни на немците показания.

Явно си чел само руски источници - малко да те светна: След договора Рибентроп-Молотов, немската страна съвестно си изпълнява задълженията и на 1-ви септември 1939 г напада Полша. Сталин, дали от страх (помнейки нападението над Полша преди 20 г, или с цел да се покаже като "спасител на поляците) се забавя и чака Хитлер да превземе Варшава. Полското население, бключително военните части се отправят към Румъния, но Сталин завзема югоизточните части и пленява повечето поляци. Веднага започва отделянето на старшите офицери, духовниците и интелигенцията, които по-късно са избити не само в Катин. Останалите - обикновени войници и младши офицери започват да формират т.х. Първа полска армия на Ген. Андерс,която е минимално екипирана и се отправя на маневри към границата с Иран. Оттам цялата армия избягва през Иран и участва на страната на антигерманската коалиция по всички фронтове на Европа и Африка. След извършването на още една по-голяма чистка, руснаците създават Втора полска армия, която участва в боевете на тяхна страна. Не пиша за Катин, защото това е вече доказан случай, и всички драскания против са само израз на нечий кретинизъм. Темата за убийството на полския президент и общо 96 полски политици от путин и доналд туск е друга работа.

НАЙ-ГОЛЕМИЯТ МАСОВ уБИЕЦ В СВЕТОВНАТА ИСТОРИЯ:========Генерал-майор Василий Блохин служил главным палачом Сталинского НКВД под управлением Генриха Ягоды, Николая Ежова и Лаврентия Берии. Среди его наград - Орден 'Знак Почёта' (1937) и Орден 'Красного Знамени' (1941). Выбранный на эту должность Иосифом Сталиным в 1926-м году, Блохин возглавлял группу палачей, так называемую расстрельную команду, которая исполняла большую часть казней во время правления Сталина, основная доля которых пришлась на период массовых репрессий 1937 1938 гг. Считают, что за весь период своей работы Блохин лично расстрелял от 20 до 50-ти тысяч человек (именно таких чисел придерживаются разные историки), что сделало его одним из самых продуктивных палачей во всей мировой истории и одним из самых страшных убийц в истории человечества. Чего только стоят майские события 1940-го года в Катыни, где в течение 28-ми дней были расстреляны 7 тысяч польских военнопленных. Блохин гордился тем, что лично расстреливал таких известных людей, как Михаила Тухачевского, Александра Косарева, Михаила Кольцова, режиссера Всеволода Мейерхольда, Николая Ежова, писателя Исаака Бабеля и многих других.

А кога поляците честват националният си празник за освобождението от фашистко. Ние го честваме на 09. 09. всяка година. А и честваме и 03. 03 от освобождението ни от османско, а и ще честваме и .... от освобождението ни от комунизма.

Че що хамериканският шпионин Горбачов и продажното пиянде да не "признаят", че СССР е виновен за Катин? Това си е било част от плана за унищожение не само на СССР, ами и за разруха и разграбване на всичко създадено и постигнато от съветските народи и те се доказаха в неговото изпълнение. И по каква логика СССР ще избива поляци, а след това ще даде повече от 600хил. жертви за освобождението на Полша? И това е поредната лъжлива и скалъпена от Запада история срещу Русия, каквато е и последната от тия дни със Скрипал. Че и точно Германия се загрижила тогава за тия убийства, т.е. Германия на нацистите, които унищожиха с огън и газ милиони хора в специално създадените за това концентрационни лагери! Който е гламав да верва, аз не вервам.

добре си се определил като ЛУМПЕН

На 18 юни 2012 г. Европейският съд се произнесе относно факта, че предоставените по времето на Горбачов и Елцин документи, които сочат, че в разстрела на десетките хиляди полски офицери край Катин е виновен Сталин и съветската държава, се оказали фалшиви.Русия не носи отговорност за масовия разстрел на полски офицери в Катин това решение взе неотдавна Европейският съд по правата на човека.Поляците са убити от оръжие, немско производство, това се установява лесно по куршумите и гилзите. Групите на НКВД убивали жертвите си от револвери, а полските офицери са разстрелвани, включително и от големокалибрени картечници, което хората от НКВД никога не са практикували. Германците, които през 1943 г. съставили първите документи за екзекутираните поляци, посочвали в тях, че убитите идентифицирали по знаците на полската армия. Съветското Положение за военнопленниците, образец 1931 г., от което в Съветския съюз се ръководят до лятото на 1941 г., установява, че пленниците не могат да имат отличителни знаци. Но на убитите имало отличителни знаци. Значи, ако това са били военнопленници, те са били в плен в страна, която спазвала Женевската конвенция. По това време Съветският съюз не я спазва. И това е още един съществен детайл.

са убити край Катин, повечето са се намирали в съветски затвори и лагери. И тях ли са убили хитлеристите, имайте срам.

Историята,фактите и накрая ИДОЛА на БКП - ПУТИН,признава че тези убииства в КАТИН са на НКВД СТАЛИН и БЕРИЯ... НАШИТЕ ТЪПИ КОМУНИСТИ, под мъдрото ръководство на КИРЕ ТРАФИКАНТО и КУРНЕЛИЯ ТЕХНОИМПЕКСОВА се пишат по КАТОЛИЦИ ОТ ПАПАТА.... КРЪГЛИ ИДИОТИ.....

иде реч, товарищи и другари. Не че и западняците не са мръсници и не са им кървави ръцете, но е време, след толкова години на лъжи и фалшификации, да си признаете и вие греховете. Не заради нас, заради вас самите.

Аман от пропаганда. Така нареченото "Катинско клане" е стар фалшификат на нацистката пропаганда от времето на Втората световна война, изобличен още преди десетилетия. За съжаление от доста време насам се използува активно в претоплен вид в контекста на поредната Студена война между Запада и Русия. Цялата история не издържа дори елементарен обективен исторически и документален анализ. Няколко примера: 1. Т.нар. "докладна записка" приписвана на Л. Берия е груб, нескопосан фалшификат, отдавна опроверган от всички специалисти. На него избягват да се позовават всички експерти, именно заради нескопосаното му изпълнение. Само любители на доказателства от "Уикипедия" продължават да го използват. Изфабрикуван е някъде в края на 80-те или началото на 90-те години. 2. Т.нар. "признания" на В. Блохин са пълна фантасмагория, без никаква връзка с реалността. 3. Практически всички полски офицери и войници, над 300 000 човека, не само че не са разстреляни от злите комисари на Сталин и Берия и оцеляват от въображаемите разстрели, а и продължават да си живеят пре-спокойно. Около 2/3 от тя, (антикомунистическата т.нар. Армия Крайова) са евакуирани със активното съдействие на Сталин/СССР през Иран, в Палестина и Египет, където имитират борба против фашистите до края на войната, а след това се приютяват на Запад. Около 1/3 от полските военнослужещи влизат в про-комунистическата Армия Людова, създадена, въоръжена и обучена от СССР. Именно те и единствено те участват активно в 2СВ в състава на Червената Армия, достигайки заедно с нея до Берлин.

те пшеките все се ерчат докато не им наьият канчетата...даже един умник президент се спомина щот мноооого бързаже да ги помене...

тук историци не пишат. Като е лъжа, защо не доказаха още по времето на Хитлер? Защо не изпратиха лекари в комисията и да документират, че труповете са скорошни и веднага да приключат въпроса? Защото всички много добре са знаели истината и с номера победителите не ги съдят са мислели да го замажат след войната. Както и направиха. Стига писахте глупости. Те сами си признаха, вие ще ги защитавате.

Неграмотен трол си именно ти. Очевидно е, че нищо не знаеш по темата и не те интересуват фактите, просто си дрънкаш. Защото иначе щеше да знаеш поне че: Първото "разследване", вкл. с ексхумации и т.н. е проведено именно от нацистите (по това време територията е окупирана от силите на Вермахта) и включва не само немски специалисти, но и няколко съдебни медици от съюзните на Германия държави, в т.ч. и БЪЛГАРИЯ. Има и няколко от неутрални. Резултатите са противоречиви и неубедителни още тогава. Естествено, нацистката пропаганда веднага приписва разстрелите на СССР, но това е и целта на цялата пропагандна акция. Надявам се че няма да ме убеждаваш в надеждността на гьобелсовите версии за събитията и експертизата на Вермахта, защото съвсем ще ме рзсмееш.

що не светнеш Путин по този въпрос, та да не се извинява човекът пред света? Ама че гламави хора има на този свят. Руският президент си признава, местното говедо го опровергава...Ха сега де!

Местното говедо със сигурност си именно ти. Иначе щеше да знаеш, че Путин никога не е признавал каквото и да било участие на СССР в разстрелите. Единствено Горбачов имаше подобни изказвания, някъде в началото на 90-те.

Като си всезнайко пиши своите данни да се срешнем в съда!!!

И тука истината е по средата..

те и за Катинското клане руснаците искаха доказателства, че е направено от тях.

усещаш ли че и без теб ще е същото ))))

На война няма невинни освен децата. Бог да прости загиналите !

много удобно. но ако бъде убит руснак нещата съвсем други.

Силните на деня бият слабите и това е на всякакви възможни нива...нищо ново и нищо, което няма да се повтори за съжаление с други герои.

силните днес са САЩ и яко ще го набият на рушлямистан

ХАЙДЕ СЕГА - ПОЛЯЦИТЕ ХИЧ НЕ СА ЖЕРВИ :)) ... Полско-литовската окупация на Москва е за период от две години (нощта от 20 септември до 21 септември 1610 г. до 7 ноември 1612 г.), в Москва се намира полско-литовски гарнизон под командването на Станислав Жолкьовски. МОСКВА Е ОСВОБОДЕНА ОТ ВОЛЖКИЯ БЪЛГАРИН КУЗЬМА МИНИН (казански татари) , НЕГОВОТО БЪЛГАРСКО ОПЪЛЧЕНИЕ И ОПЪЛЧЕНИЕТО НА КНЯЗ ПОЖАРСКИ

Да обвиняваш руснаците за убитите в Катин е все едно да обвиняваш българите за стрелбата по Йоан Павел 2 - пълна глупост!

освен в Полша,руснаците избиха хиляди чехи,унгарци и т.н.

Кой каквото заслужил,бе!

Въпреки предупреждението от руска страна, че самолетът с цялото полско правителство не може да кацне там където те искат за годишнина на събитията от Катин ПОЛЯЦИТЕ РЕШАВАТ НА СВОЯ ГЛАВА ДА ПРИЗЕМЯТ САМОЛЕТА КЪДЕТО СА РЕШИЛИ. ЦЯЛОТО ПОЛСКО ПРАВИТЕЛСТВО ЗАГИВА, А РУСНАЦИТЕ СА ОБВИНЕНИ ЗА ТОВА. Е, време е поляците да се замислят какво правят и да престанат с провокациите си овреме. След години ще пишат в историята за този случай но, ЩЕ ПРОПУСНАТ ДЕТАЙЛА ЧЕ СА БИЛИ ПРЕДУПРЕДЕНИ ДА НЕ КАЦАТ ТАМ. Всъщност това бе направено от поляците за да ликвидират сами правителството което не им беше удобно.

Милиони руснаци са били избити без съд и присъда от германците по време на ВСВ. Милиони невинни жертви взеха и войните, които ФАЩ разпалиха последните години. А избитите от янките стотици хиляди японски граждани в Хирошима и Нагазаки? Да споменем ли и милионите индианци, ликвидирани също в САЩ? Без съмнение западните държави са избили много повече хора в сравнение с Русия. На това обаче "демократичните" ни медии не обръщат внимание.

Ако си руски капитан правилно казваш, но ако си немски капитан трябва да заявиш, че милиони немци са избити без съд и присъда от руснаците по време на ВСВ. У наше село монетата има две страни, а при вас у Русия как е?

едно такова поръчано и дирижирано от сталин клане е и т.нар. "народен съд" в България. по-късно комунопитеците не се посвеняват да ликвидират в Лондон големия българин Георги Марков

Хахаха и пак ликвидиран с отрова, нали :))). И Скрипал с отрова. И МИ 6 намери химическите оръжия на Садам с отрови. И още едно убийство пак с отрова беше. И всичко това винаги и задължително в Англия. В други държави същите разузнавани гръмнат някой. Или ако ползват отрова, никой не разбира, все пак истинския шпионаж работи тихо и без соледи. А не така, че дате разбере цял свят. Англичаните нямат грам фантазия и една постановка не са в състояние да измислят. Едно и също. А между другото, тъпо пропагандаторче, защо в нито един от изброените случаи, до момента не са предоставени доказателства. Няма нито едно доказателство. Само голи приказки и обвинения. Това като как да го разберем. Я отиди в съда с такива твърдени и ти гарантирам, че ще си излезеш с присъда за клевета. Абе в пропагандата, да не ви подбират по конкурси за идиоти?

...ли малко повече за големината на този ДС служител????????????????

те руснаците винаги отричат своите престъпления. Отричаха и за малаезийския самолет, сега отричат за Скрипал.

европеиския съд също ги отрече ... na kogo da vqrvame

На 16 април 1925 г. е извършен най-кървавият терористичен акт в нашата история атентатът в катедралата Св. Неделя в София. Убити са над 150 души, ранените са повече от 500 по-късно от раните си умират още хора и броят на жертвите надхвърля 200. Сред тях е част от елита на нацията военни, политици, общественици, но и много невинни жени и деца.

Св.Неделя ,къде е там където си е била и преди атентата нали ,а я да те питам Св. Спас къде еу-ще "Свети Седмочисленици"

Ооо руски тролчета, голяма активност днеска бе.Настъпва най-големият християнски празник,поне сега покажете малко смиреност и не се занимавайте с пропаганда и лъжи. Има и други празници освен най великият ви и светъл Новый Год

На 22.09.1939г. в Брест се провежда съвместен парад на Вермахта и Червената армия, посветен на подписването на договора за демаркационната лини

ти тогава ,,кво праиш,,...??? или ,,твоят,, мина...??? та като говорим за ,,демокрация и цензура,,...!!! ,,...Думите полски концлагер могат да костват до 3 години затвор на този, който ги изрича. Това предполага законопроект, приет от правителството на Полша, който предвижда наказателно преследване за въпросните думи, като според Варшава правилното е нацистки концлагер на територията на Полша..,,???

за април с тази тема, явно така трябва в името на евросолидарността, но защо не отбелязахте на 31 март годишнината от "бомбения килим през 1944 г. Днес, на 6 април (1941 г.) пак е нещо като годишнина.

и за самолетите с красиви имена 450 бомбардировача Б-24 Либърейтър, Б-17 Флайнг Фортес, Б-25 Митчел и Халифакс, придружени от 150 изтребителя Р-38 Лайтинг.

НАЧАЛО НА НЕОБЯВЕНИТЕ РУСКИ БОМБАРДИРОВКИ НАД БЪЛГАРИЯ! БОМБАРДИРАНИ СА: Ст Загора, Добрич, Русе, Г Оряховица.

Предлагам да отидем до американското посолство и да поднесем цветя на паметника на загиналите американски летци, убили няколко0 хиляди българи. От признателните им потомци. С любов и благодарност към делото на американските летци. Тъпото парче, което е дежурен и ни води пропагандата и промивките, вярвам, че ще ме подкрепи.

Русия си признава, но се разграничава от СССР. Било е война а това са военни - офицери предимно. Турция кога ще си признае за геноцидите, взели много повече и невинни жертви. Или повечето западни колониалисти? А иначе поляците с една стока...

каква война бе?? Кога е обявена и пленниците не се разстрелват, пак е военно престъпление!! Руснаците са по лоши от фашистите.

Не виждам да го пишеш за Полша. Да проипомня: През 1921 г. Полша създава първите концентрационни лагери в света и в тях избива 78 000 руски офицери и войници. И да те цитирам: ??? "каква война бе?? Кога е обявена и пленниците не се разстрелват, пак е военно престъпление!! Поляците са по лоши от фашистите. " Или това не ти изнася да коментираш. Разстрела в Катин е руския отговор. И са убити далеч по-малко хора. Нещо пропагандата ви е много жалка, нещастнма, основана на Историческо Незснание. Така е, като по курсовете ви промиват мозъците, пробутват ви разни фалшификати да наизустявате. И като се срещнете с живата реалност, изглеждате смешни и жалки лъжци. Не изглеждате, а сте си такива.

Вече е доказано, че това клане е направено от украинци.....

Глупости!! казани от тъп русофил идиот. Къде е доказано бе?? Украинците са ни освободили от турците това е доказано!!