Четири катастрофи с тирове взеха два живота за часове

Четири катастрофи с тирове, при които загинаха двама души, а един е с опасност за живота, станаха днес в Смолян, на пътя Хасково - Свиленград и край Велико Търново.

Обратно в новината

Коментари - Четири катастрофи с тирове взеха два живота за часове | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо по рисковите маршрути турските тирове да не се превозват през територията на страната с жп транспорт?

Първо - повечето шофьори не стават, никога не знаели как се кара правилно. Второ - обучението започва от детската градина, после вече си оставаш тъп. Трето- повечето коли стават само за скраб (не случайно ни ги дават западняците, само да се отърват от тях). Четвърто - а който е с нова кола, мисли че е самолет - газ до дупка, ама трябва и мозък. Пето - циганин в учеба кола никога не се е качвал. Шесто - парите за асфалт са винаги откраднати повечето Седмо - една трета от шофьорите карат след алкохол Осмо - който не става за нищо друго - става Тираджия Девето - законите са слаби и отделно не се спазват ..... има и още много, но това е достатъчно да се чувстваш вече обречен на пътя ....

нещо пртотив тираджии ли имаш..за тая работа се иска смелост..!на израза ти които нестава за нищо става тиражия-се заблуждаваш..оригинала трябваше да е таъ..коъто не стаа за нищо,го пращат да учи,да става лекар,даскал или все чиновник-за да може даржавата да го храни..ясноо! катастрофи винаги ще има..сигурен сам,че всеки шофйор на лека кола-поне веднаж се е отарвал..или е имал касмет и избягнал удар или нещо такова,като се има на предвид -нещо по сериозно..работа е там,че-един тиражия има стаж поне едно 10 пати в повече пропатувани километри спрямо обикновен водач и то в много по лоши условя.извода е,че или имат страхотен касмет,в което аз не вярвам...или си зняят работата..

А защо някой не се замисли да се въведат по-високи такси за преминаване през България на турски тирове и автомобили. От едно известно време доста катастрофи станаха по вина на турски шофьори. Тези от вас, които са карали из Турция много добре знаят как се кара там, щото глобите са луди. Тука - разорана нива, всеки си кара как си знае.

Аз мисля,че турските водачи на тирове са най -наглото нещо по нашите магистрали.Само се обърнете към статистиката-избили са повече народ от нас самите-а кажете ми колко са осъдените от тях?

и аз непрекъснато се питам докога

"Войната в Б-я продължава.Има-няма КАТ,има-няма магистрали,има-няма алкохолни кормчии,има-няма бездокументни млади копелета,има-няма,има-няма...Докога ще воюваме с нас си?Прозд народ-много мърцина.

ДОКОГА.......?!!!!!!!

М-да, народа асфалт не яде, но умира от липсата му!

Браво, уместен коментар! Дано червените бабички те разберат, ама на тях им се плюска и не им пука, че младите се избиват поради липса на пътища...

И ти да си спестяваш по две яденета на ден И на теб ще ти се ПЛЮСКА - ВЕРВАЙ МИ :-) Ама на сито стомахче е лесно...

При убийството на Бин Ладен преди два дни (военна операция все пак!) са загинали по-малко хора, отколкото за едно денонощие по нашите пътища! Кошмар! Да се оправят тези пътища по-скоро, да се завършват магистралите, та поне голремите машини да не се бутат по теснините и да се изпреварват като луди! Но основното е манталитетът, разбира се - и българският, и турският шофьор са по-зле от природно бедствие ... по-често се срещат и винаги срещата е кошмарна, често - фатална! Голбите трябва да бъдат жестоки - като в Гърция и в повечето цивилизовани държави, а след катастрофа - да се отнемат книжки ефективно и за дълго, и да се връщат само след сериозен изпит!

Не пътищата а самите шофьори са проблема. Всеки се мисли за безсмъртен до момента в който умре или убие някой. 70% от сегашните шофьори са абсолютни некадърници. И лагерна количка да управляват пак щяха да се блъскат.

СЪГЛАСЕН СЪМ С АВРОРА

На фона на тези безкрайни убииства и осакатявания по пътищата,не проумявам как някои си позволяват да дрънкат като инфантили/каквито са/:"Хората не ядат асфалт!"Те са виновни за това състояние и трябва да им се търси отговорност!Не морална-наказателна!Те от морал не разбират!

Няма държава за наше съжаление. Ако имаше, целия транзит на камиони щеше да е качен на влакове, а не да карат по пътищата уморени и изнервени и да се избиват.

И аз съм за! Да качват тировете на влакове - и за където са тръгнали, а не да ни избиват по отличните ни магистрали! Така ще има работа и в сектор ЖП транспорт.

До Смолян влакове няма. А отговорността си е носи шофьора. Не мога да разбера само защо ги защитавате. Едно време книжка се взимаше 6 месеца. Сега се взима 2 седмици. Въобще пък няма да обяснявам за Ц - категория. Сега на шофьора ще му сложат 3-5г., а може и условно и така. И той ще продължи да си кара.

Турски ТИР и Голф.

Имаш някаква статистика за произшествията причинени от водачи на голф ли? Пусни я да я видим и ние?

Статистиката е само за пернишки винкели с голфове!

Добре са се изтрепали турчалята, че ако бяха забърсали кола, нямаше да могат да познаят колко хора е имало вътре! Добре че не са ударили и автобуса! А по-нататък нисши ушати същества живеещи в храстите са дебнели за жертви и вместо "май прешъс" са мрънкали като мантра "ко прайм ся"

Минавах оттам на връщане от Турция. Добре, че шофьорът ни беше печен и се върна /с помощта на виртуозна маневра/. Тъпите рекетьори светкаха с две-три коли, но не отбиха движението, за да не става колона. Споменатия маршрут го изровиха нашите шофьори.

Генерал: По-опасно е да шофираш в България, отколкото да воюваш в Афганистан

Така е, особено когато се налага да срещаш турски шофьори! Ако последните не минаваха през България - къде по-безопасно щеше да бъде. Въпреки, че и румънските тираджии не са по-назад...

Можете да се подслушвате, а да контролирате уморените, недоспалите и некадърни шофьори неможете.Там , на пътя можеше да бъде вашия дядо, син, дъщеря или внук ; Цецо, замисли се !!!

добре е че се трепят помежду си но е рядък случай. обикновено турския (пък и всякакъв друг) тир удря кола и тогава загиналите са в колата.

Maлоумници.Нормална е случката всеки знае какви майстори на волана са.