Турски самолет се разби в Киргизстан, има десетки загинали

Турски товарен самолет се разби днес близо до летище "Манас" в Киргизстан, при което загинаха десетки души, повечето местни жители.

Обратно в новината

Коментари - Турски самолет се разби в Киргизстан, има десетки загинали | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Над София също летят много самолети,често много ниско.Когато правиха новата писта твърдяха,че тази практика ще бъде преустановена,но те стават все повече,а в летния период летят до 2часа през ноща.Мисля,че е време да се повдигне и тук тази тема за да няма подобна новина и в България.

Нетърпимо е! Излитат по всяко време на деня и нощта и през зимата. Особено товарните - всички те излитат през нощта през 10-15 минути с рев и вираж над блоковете в ж.к. Левски.

Оплаквачо, приказката за мохамед и планината знаеш ли? Да си вдигнеш чукалата от жк левски можеш ли? или си крепостен селянин, който вечено ще се оплаква от съдбата си на несправедливо онеправдан м? аз се преместих в един от топ 10 градове в света, тук полети от 0:00 до 6:30 няма ;)

Очевидна на 747 опашата не се изпарява нато на другите Боинг който падат околпозицията около и в Пентагона ... Странно, но може би се дължи на позицията на Марс или Керкирйи спрямо височината на жвани ми шапката ...

Имайте малко уважение към загиналите, бе хора. Това е истинска трагедия! Лично познавам няколко човека от ACT (сега MyCargo). Държа да отбележа, че това не е някакъв източен оператор, а превозвач стриктно отговарящ на изискванията на EASA за безопасност с ежедневни полети до Европа. Ако машината е била оборудвана и екипажа е обучен да изпълнява autolanding кацания, тогава ака вертикалната видимост не би трябвало да бъде фактор. Не бързайте с коментарите преди да излезе официалното становище на разследващите органи.

Колко самолета минават над София всеки ден ?? и КОЙ взе решението новото летище да е до старото, а не в Божурище ?? и още КОЙ купи заеми, там където щеше да се строи летището, за да може след това държавата да му ги изкупи на десеторни цени ????

Кво ново летище до старото бълнуваш и ти? Нема още три часа, а вече сте се усмъртили!?

Мъгла, какво да правиш. Кацането на летища с по-нисък клас водещи системи крие своите рискове, случва се.

Разровете отломките! Няма начин там да не е личната карта на Путин.

с парашут! Това още преди седмица е подтвърдено от ЦРУ и МИ-6

не с парашут а с парашутче.

Ужас! Да ни опази Господ от такава жестока смърт. Има десетки хора с ужасни изгаряния... Често виждам как някъде в 8.20 сутринта ниско-ниско над София лети оранжев гарго Боинг на DHL, ама адски ниско лети този самолет

Когато е по-малка видимостта всички самолети летят ниско. Ужасна трагедия.

Какво се оплаквате, аз като кацам в София мога да видя дали жена ми си е вкъщи и дали е сама ... толкава ниско лети над центъра ...

Ама самолетът е американски Боинг, а не руски Ту или Ил. Тези нали не падаха?!

Всичко пада. Най-вече когато някой пилот се помисли за безмъртен или "хон-гил-дон"

Чакай,чакай...Недей така-747 е измежду най-добрите авиообразци в световното самолетостроене изобщо. Хората казват-заради гъстата мъгла. А и попаднал в ръцете на турчаляците-всичко е възможно! Възможна пилотска грешка...

По принцип турците са големи мърлячи от към поддръжка. А самолетите си искат , масло, филтри и грес.

турските пилоти са едни от най-тренираните --- за наше съжаление/виж мотивите за предаване агронома на съд

"но се е разбил, докато се е опитвал да се приземи в гъста мъгла" - уж си Паисий, а не обичаш да четеш! Разликата с руските е че си падат като круши и без пилотски грешки. Да не говорим че летят 1000 пъти повече боинга пред ТУ-та

Путин е наредил да го свалят.

Сам го е направил! С джудо-прийом!

Шило

Ужас!

Ужас

Жалко за хората, съболезнования...

Или снимките са подменени с правилните или форумните разбирачи не са видяли нещо до края. На първата снимка ясно се вижда, че самолета е със стабилизатори хванати за тялото, а не Т-образния, характерен за Б727. Също сравнението с размера на къщата показва, че е паднал доста голям самолет.

Стабилизаторът на B-747 не е Т-образен.

Ами и аз това казвам - Б727 е Т-образен, докато на снимакат е с долно разположение както е на 747.

Доколкото знам в нашите медии е практика да слагат някаква снимка, колкото да не е без нищо. Не казвам винаги, но често. Иска да кажа, не си губете времето в разсъждения по снимката.

Кофти работа, лека им пръст на загиналите. Този модел не за първи път завършва полет преждевременно. Иначе да не дава Гопсод, че за летището в София се захожда над няколко жилищни квартала.....

И над моя блок летят. Мани бегай.

Аз пък мислех, че само руските самолети падат, а то виж какво било...американските падали също, че не падат в море или океан, ами падат върху села и убиват невинни хора. Трагедия, ужасна трагедия! Винаги когато се случва нещо такова и има невинни жертви е ужасна трагедия, която човешкият ум не може да проумее. Но ми се иска сега всички, които злорадстваха за загиналите артисти, танцьори и певци в руския самолет, да дойдат да се изкажат и тук, да ги видя и сега ли са толкова радостни, щастливи и активни в писането на глупости!

Е т'ва щото хората са неинформирани. Тоя модел си катастрофира кажи речи редовно. Преди 3-4 години пак се излупка един такъв и виновни се оказаха батерийте, които пренасял.

Жалко за невинните жертви... На ранените бързо оздравяване, на загиналите, покой на душите...

дкми

Ей сега американците ще намерят там непокътнати руски паспорти, и следа от руска ракета.

Това на снимката не е В-747, а по скоро ,ако правилно виждам В-727.Той е с три двигателя на опашката , наподобява на Ту-154,само малко по-малък-При това е тяснофюзелажен

Точно си е голям карго Бойнг.

Митко ли си, Фитко ли си, ама такъв самолет БоЙнг няма, Митко!

Това на снимката не е 747

Когато на самолетите им свършат горивата винаги падат.

Дали ще се подиграват сега шарлитата както с руския самолет.

Само че вместо риби, ще има девици!

На поместената снимка самолетът е с размерите на Як-40 или Ту-134. Боинг 747 е няколко пъти по голям.

Ти, мислиш ли, че турците са толкова тъпи и бедни да ползват руски гробници за карго самолети?

Голяма глупост си написал.

Бе гледам и този е паднал. Нищо, че не е руски.

TMontana

А,ма то и краварски самолети падали бе...сигурно са се надрусали с кока-кола! ;)

Вертикална видимост 30 см !!! Е този е имал сериозна причина, за да иска да кацне тук и сега. METAR at Manas Airport in Bishkek at the time: UCFM 160100Z VRB01MPS 0050 R26/0300N FZFG VV001 M09/M10 Q1023 R26/19//60 NOSIG От къде се разбира ли от VV001 това е един ft.

VV001 е 100 фута или 30 метра. Не е никак много, но не е 30 сантиметра.

Е къв му е проблема тогава. Не кацате ли по GPS. По ILS се вижда, че няма да свърши работа.

Тез Боинги пададат като круши.Пътувам само с френски самолити.Франсетата правят най сигурните самолети.

Човек като си спомни за дългия огнен шлейф зад падащия Конкорд и потръпва...

Не съм много сигурен! Те дават много дефекти. За щастие без сериозни последствия...Излитал съм и съм кацал след 15 мин пак точно заради фалшив сигнал ниско налягане на маслото в двигател...самолета се управлява от човек все пак!

Горките хора, светла им памет!

И аз летя сегиз-тогиз със "low cost"но винаги си спомням думите на един колега от 70-те години когато ходехме на командировки от "Монтажи" в чужбина: НА ДЪРВО БЕЗ КОРЕН НЕ СЕ КАЧВАМ! И си беше изпросил от ръководството да пътува с влак /но с тогавашните а не сегашни влакове!!!/.

Dir-a избрал тази снимка защото истинския самолет е чисто бял. Сега трябва да сложат още една на джъмбо и сами да си навържем образа. Смятайте какви бози пишат в самите стаии щом не могат да намерят оригинална снимка на самолета през 2017.

Смешната ни журналистика пак е назад,защо изобщо се опитват да подават не информация, вече жертвите са 37 души..ама ,че журналистика

само за протокола. разликата между Боинг 727 и Боинг 747 е огромна. Това за информация на неграмотните журналисту, които са пък също и специалисти по всичко.

За сведение (на посрещачите) това на снимката е Боинг 727, а в статията пише Боинг 747. Според официалната информация (Плейнспоттърс) Търкиш Еърлайнс (включително Търкиш карго) разполагат в момента с 297 самолета и с нито един от изброените по-горе два модела.

То нашето журналистика ли е!?

Те бъркат км/сек с м/сек, ти за номерчето на Боинга се притесняваш...

В статията пише, че самолетът е на друга авиокомпания, а не на Търкиш Еърлайнс.