Мъж загина при катастрофа на 2 камиона и микробус

39-годишен неправоспособен шофьор загина, а друг е тежко ранен след катастрофа между два товарни автомобила и микробус на пътя Стара Загора – Нова Загора тази нощ.

Обратно в новината

Коментари - Мъж загина при катастрофа на 2 камиона и микробус | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

това,което пишеш не е истина-и по-културни са и многократно по-дисциплинирани и то не само в движението по пътищата!Още в началото на 60-те год.се знаеше ,казаното от Западен политик,че за България война не е необходима!Достатъчно е да им се дадат коли на българите,за да се избият помежду си!Много точно казано!Животът го потвърждава!

На запад не са нито по-дисциплинирани, нито по-културни от нас. Просто има закон и държава. И за всяка глупост на пътя има тояга. За ВСЯКА! И ако не беше така, там нямаше да има камери и полицаи. Обаче ги има. И като те препляскат за всяко неправилно изпреварване $100 почваш да караш като хората. Че вие не сте ли виждали българите как шофират в Гърция и Турция?

Проблемът с катастрофите не е нито на КАТ, нито на лошите пътища, а в нас самите. Ние сме още първо- второ поколение шофьори. В цивилизованите страни шофьорите са четвърто- пето поколение и за тях карането е като бръсненето- не е въпрос на престиж и избиване на комплекси, или мерене на самобръсначките...

Какви магистрали? Къде са те? А на пътищата с определение магистрали за България катастрофите са много много малко. Само 1-2 пъти на година се удря спрял автомобил с пътници в него в аварийната лента! Другите катастрофи са в посока на движението! ДАИ са хранилка за неграмотници, КАТ и те са такива за 80% от състава си! И всички ние сме доволни от липсата на сериозни наказани от порядъка 10 години за истински виновните, а не за разни пенсионери каращи разпадащи се автобуси, защото министърът на транспорта е запазил рушветната практика в неговото ведомство!

...е тоя път между Стара и Нова Загора.Дано пускането в експлоатация на магистралата оправи донякъде положението...

Един шофьор отпусне ли се и стане ли самонадеян, започват катастрофите.Докато хората шофират внимателно няма да има катастрофи.

Животът е само един, ценете и вашия и чуждия живот!

Сега Стратиев да излезе и да обясни, как на магистрала загиват повече хора. Ако тези камиони се бяха движели по магистрала Тракия, този инциден нямаше да се случи или поне не по толкова фатален начин.

СТРАТИЕВ Е ПРОСТО ЧЕНГЕ И НЕ МОЖЕ ДА СМЯТА. ПРЕЗ КИЛОМЕТЪР МАГИСТРАЛА ЗА ЕДИНИЦА ВРЕМЕ МИНАВАТ ОКОЛО 20 ПЪТИ ПОВЕЧЕ мпс, ОТКОЛКОТО ПО ПЪРВОКЛАСЕН ПЪТ. ДЕМЕК - МАГИСТРАЛАТА Е ОКОЛО 14 ПЪТИ ПО-БЕЗОПАСНА ОТ ПЪТЯ. 14 ПЪТИ!

Големият брой катастрофи и загинали в страната ни са свързани както с подготовката и състоянието на пътищата,но преди всичко и с националния манталитет на самохвалство,на глупост в мисленето и действията,на чувство за превъзходство на един над друг,на невъзпитаност и неотстъпчивост,т.е. на всичко това,което ни прави не само прости но и бедни!

Все повече се убеждавам че Българите не могат да карат кола..По добре е да се возят с влакове и автобуси...

Tака си мислиш,ама не си прав!Иди и поживей в Гърция,да видиш какво значи шофьори-самоубийци.

Ами значи Гръцката жилка у нас си е проблема тогава...Гърците поне имат магистрали а ние чак след 40 години ще имаме първата...Да видим обаче колко ще намалеят катастрофите.

Хора спрете се бе!!!!! Не може през 4-5 часа да се съобщава за катастрофи, за къде сте се разбързали всички, толкова ли не си харесвате живота, та сами си го давате!!!!

Бог да го прости!Съболезнования на семейството! Редакторите, не преписвайте дословно от Бтв новините, как хем е 38-годишен, хем самоличността му се установява? От къде знаете тогава колко е годишен?

То бива нилепи сравнения но това ми идва в повече . На всеки дванадесет километра магистрала имало по един загинал . Това ми звучи като : На всеки етаж във всяка панелка има по един починал

Правилно - доста неграмотни журналя се навъдиха! Това е една съвършенна глупост като е пропуснато да се отбележи за какъв период от време е тая статистика ... защото аз мога да си го тълкувам, че всяка секунда на всеки 12 км средно загива по един човек?!?! Тъпо, а?

Тираджиите на извънградско са, като бакшишите и маршрутките в града.

Защо засягаш Тираджиите. Това са професионални шофьори, хора с опит. Някои от тях цял живот това правят. Шофират. Което повярвай ми не е лесно. Имат толкова пропътувани километри колкото аз и ти взети заедно нямаме коса на главата си. Не те са проблем. Проблема е от липсата на култура на каране, от купуването книжки, от пътищата ни. Ако избягаш от две дупки ще влезеш в три. От малкото часове на обучение. За 20 дни искат шофьор да станеш. От самонадеяни шофьори дето не знаят правилника или го знаят но не го спазват. От пияни шофьори. От беззаконието и създаденото чувство за безнаказаност. Искам да кажа,че проблемите са комплексни. И най вече липса на съзнание и отговорност. Защото шофирането е това. Трябва да изпитваш удоволствие от него, а не страх. Осъзнайте се хора. Паметници с цветя има на всеки километър. В Германия не е така. Стига безсмислена смърт. Стига.