Двама загинали след удар в билборд край Стара Загора

Тежка катастрофа на входа на Стара Загора взе две жертви, съобщиха от полицията в града. Инцидентът е станал в 9.50 ч. тази сутрин.

Обратно в новината

Коментари - Двама загинали след удар в билборд край Стара Загора | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Темата е много важна! Прочетох всички коментари. Ще обобщя: - Аз съм много против присъствието на билбордове по родните пътища. Особено ако на тях има хубави момичета (нищо против самите момичета); - Този билборд е на не по-малко от 3 метра от платното, попаднеш ли с колата там и без него ще имаш сериозни проблеми; - Не става въпрос за челен удар, колата се е ударила със задницата си. Водачът е загубил управление. Карал е със скорост, която не му е по възможностите. Често пътувам по този път, винаги е натоварен. Случаят е решил да загуби управление до билборда, а не малко по-рано или малко по-късно, минавайки покрай други, по-малки коли; - Най-добрата зимна гума държи през зимата по-слабо от най-лошата лятна през лятото. АБС, тракшън контрол и всякакви други подобни екстри не могат да победят физичните закони. Те могат да удържат колата дотогава, докато тангенциалната сила е по-малка от силата на триене на гумите. Самите екстри тази сила не могат да я увеличат; - Лъжа е, че мерзедеси, баварци и ролс ройси са много по-безопасни от дачия. Статистиката е, че когато се ударят голяма и малка кола, жертвите са от малката. Това не е от системите за безопасност, а също от физиката - закон за запазване на количеството на движение. Блъснете бавареца в КРАЗ и гледайте, кой ще пострада; Георги по-долу пише, че на запад също се кара с висока скорост. Да, ама не. Без Германия ограничението по магистралите е 130 км/час. По другите пътища 90. Глобата ще те откаже, въобще от шофирането. Тази кола не се е движила с 90 км/час, дори не със 130.

Колата отпред е здрава, а съдейки по положението на предните колела, изглежда се е опитвал да я "хлъзга" в завоя. Явно не му е стигал опит или се е надценил. Лека им.

ОБЕЗОПАСЕТЕ ГИ. Проблемите в България са крайпътните дървета, билбордовете и насрещното движение и на запад се кара с висока скорост, но там просто няма къде да се удариш челно и да искаш, има стабилни мантинели. Искат билборд, да си сложат мантинела, искат да има висока растителност(дървета) или ги изсичат или ги обезопасяват, а за насрещното движение ще чакаме Станишев да се накраде. Със несъобразена скорост ще катастрофираш, с необезопасени пътище ще се убиеш. Дали, ако бяха карали с 90км/ч, колкото е позволеното щяха да са живи??? ЕДВА ЛИ!!!. Вижте краш тестовете на колите и пак ще говорим, господа КАТ-аджии!!!

Само идиотите не си признават, че като катастрофират те са си виновни. Щото съдиите и КАТ не могат да ни дадат справедливост, остана да чакаме на билбордове, дървета, дерета и т.н., че да намалеят идиотите по пътищата.

Пич не знам кой ти снася информацията , че в Европа няма билбордове , но те уверявам , че не е така. Тъй като със съпруга ми сме фенове на почивка на 4 колела , всяка година си избираме 5-6 държави и правим по 7-8 000 км за Около 2-3 седмици . Сега на прима виста германия , Италия и Хърватска имат билбордове. Съжелявам , че не мога да постна снимки. Въпросът не е в билбордове , дървета , завои и скали , проблемът на българина се нарича разумно и сигурно шофиране.

На глупаците на които им пречат билбордовете ще им кажа , че билбордове В Европа има . Докато пътувах м/у Мюнхен и Щутгард дори имаше такива със стряскащо съдържание - например снимка на щастливо семейство и надпис " Те можеше да са живи ако не бързаха толкова много " или нещо подобно беше текста. Имаше и такива билбордове със снимки от катастрофи , но най-стряскащи бяха снимките на усмихнати млади лица закоито ставаше ясно че не са м/у живите. Това беше една акция на немската полиция да прикове вниманието на хората към катастрофите . И за тази цел използваше билбордове край пътя. А на нашенеца проблема му е че много го сърби педала върху газта , така че ни билборд , ни дърво , ни пропаст може да го спре.

Аз съм за да се увеличи драстично броя на билбордове край пътното платно. Така ще намалеят значително невинните жертви в кървавата война по пътищата. А ако се направят автоматично падащи бариери (тежки, подчертавам много тежки) на свтофари стопове и пешеходни пътеки които да падат върху возилото в случаите когато то не спира може би за година две катастрофите ще бъдат сведени до една две годишно.

Билбордовете са разположени на произволни места,повечето в опасна близост до пътя!Покрай главен път са поставени на до -10 м което при скорост 100 км в час е под възможностите на шофьор да ги заобиколи даже при спукана гума!!!

Съболезнования на семейството и близките на загиналия ! А раненият - дано Е вече вкъщи жив-и-здрав ! ---- Бая скорост - удар, отскачане назад Плюс завъртане по надлъжната ос... ---> Бих предложил возилото да Бъде Оставено встрани от пътя в Същото положение И състояние !, на Обезопасен и Добре-Осветен пиедестал. (Казват - страх лозе пази.)

Не четеш ли - и втория е при първия.

Благодаря Ви ! (Текстът ми е от преди осъвременяването на материала. Извинения !)

Ако го нямаше билборда щяха да са забити в скалите

абе и аз това казвам -това не е от билборда, тия много са се търкаляли преди това ,накрая между другото са ударили и билборда

добре дошли в страната на широките джипове и тесните пътища, на бързите коли и бавните мозъци..

а пък в някои страни карането с превишена скорост (както и под въздействие на дрога и аклкохол) се определя като криминално престъпление. Пък, в Чалгария контролиращите го наричат "шофиране с несъобразена скорост"! До кога??

Когато катастрофираш с каквато и скорост да си е "несъобразена", а когато караш без да си катастрофирал, но е над разрешената е "превишена".

МАХНЕТЕ ВСИЧКИ БИЛБОРДОВЕ КРАЙ ПЪТЯ!!! такова нещо в цивилизованите държави НЯМА! Ако толкова са необходими, могат да бъдат поне на 100 метра от пътя!

' а на тоя релсите му пречат dnes dir bg/news/katastrofa-simitli-15975461?nt=10 Лек автомобил Ауди А3 излетя от второстепенен път и падна върху железопътната линия Благоевград-Симитли-Кулата, водачът избяга. тоя тъпак е получил още един шанс да убие невинни колко жалко

да махнем и спирките и мантинелите и насрещното платно и всичко наоколо да застелем с възглавници за комфорт на тъпаците

Билбордовете са разположени на произволни места,повечето в опасна близост до пътя!Покрай главен път са поставени на до -10 м което при скорост 100 км в час е под възможностите на шофьор да ги заобиколи даже при спукана гума!!!

А защо да не кажем, че билбордовете са ни спасили от потенциални убийци?

Ако българите ставахме за шофьори щяхме да имаме поне един световно известен състезател в моторен спорт. Хайде, утре общината в Казанлък да обявява ден за траур.

' добре , че не са ударили насрещна кола ! билборд мантинела все едно на тъпаците все нещо друго им пречи и никога не виждат в себе си проблем

Абе какви хора сте, че се радвате на чуждата смърт?? Ако след малко разберете, че е загинал брат ви или синът ви, пак ли ще е същото?? Лека им пръст на загиналите и спокойни сънища на злобеещите!

А ти ако разбереш, че някой отворко който се изживява като безсмъртен автомобилен състезател по пътищата е прегазил детето ти пак ли ще мислиш по същия начин. Или ти си един от тези идиоти и затова се застъпваш за тях.

Това са две млади момчета , а какви са ,няма значение. Колко души загинаха , и още колко трябва да загинат ,за да могат управляващите най накрая за забранат поставянето на билбордове около пътя.

Като забранат билбордовете, най добре да забранят и дърветата и мостовете, и най наркая да забранят и насрещното движение!

Ако не ти е известно, уважаеми, билбордовете близо до пътя са забранени в цяла Европа. С това печалбарство в България не можем да се справим няколко години вече. В случая става въпрос за ужасен инцидент, но по принцип отвлеченото внимание от поредното рекламно съобщение е струвал живота на много хора.

' кой ги реди тия билбордове по асфала та пречат на джигитите !?!? Късмет е , че не са утепали някой в настещна кола ! Билборда ще го боядисат - чудо големо.

Рекламното табло е виновно! Джигита винаги е прав! Мир на праха на тез национални герои!

Заглавието да се поправи..."Двама келеша загинаха след удар в билборд..."Добра новина е поне за мене защото следващия път ако им се беше разминало на мястото на билборда можеше да има семейство с малко дете...

Вината е на шофьора, да, а вината на спътниците каква е?

Що за грозно становище? Дано това да е само първичния ти коментар. Замисли се отново върху него.

Джигити, спрете да убивате!!!

Наличието на билборд на опасно място е причната. Опредлението "несъобразена скорост" е много удобно за разследващите но очвидно не е вярно.

Вероятно ако го е нямало билборда там са щели да са живи,но това не ги оневинява.Скоростта убива!!! По твоята логика ако стрелям по теб ти ще си си виновен,че си застанал пред куршума !

Някои го наричат Господ, други Майката Природа. Кое от двете не е толкова важно. По- важното е, че си знае работата. Хората по земното кълбо все повече и повече се множат и застрашават да онищожат планетата с нарастването на популацията си. С това нарастване на популацията нараства и броя на кретените по рождение тъй като най- големите кретени не осъзнават заплахата от това безконтролно размножаване и се въдят най- много, като след това не поемат ангажимента по правилното отглеждане на отрочетата си. Та както казах Природата или Господ си знае работата като налага някакъв контрол върху безразборното развъждане на хората. Това е типичен пример.

Тук прочетох мненията на няколко "специалисти" относно "пагубното" въздействие на задното предаване.Шофьор съм от 1958 год.Интересно как сме оцеляли ние,когато по времето на нашата младост,80-90% от леките автомобили бяха с задна предавка,а за такива неща като abs и тракшън контрол не бяхме дори чували.Сега карам наистина съвременна кола,но я карам преди всичко умната.

По него време имаше милиционери които си вършеха работата пазейки вас от самите вас, а също така пазейки и останалите хора.

Що народ се изтрепа с москвичи и жигули... Че и с трабанти.

Оцелял си защото по наше време АБС беше в главата а не на колентиите.

Ако се загледате в снимките ще видите, че удара в билборда е бил със задната лява част. При всички случай няма кой да е виновен освен водача, а както казват някой - търсил - намерил.

бог да прости момчетата.няма.да е лошо властите на това място да слозат легнал полицаи да намалява скоростта.

Да махат билбордовете от пътищата, тази новина можеше да е "Двама оцеляха, като по-чудо"

Да махнат и спирките. Новините ще са : "Слаби шофьори не можаха да убият невинни граждани"

Хубавото в тази трагедия е , че на мястото на билборда не е имало спирка.

България+път+мерцедес+келеш= малоумие+смърт.

Сега какво предлагате, да плачем ли или нещо друго. Вече и Европа ни записа в списъка на отмиращите държави.

Често минавам оттам. Пътят се вие покрай река Бедечка и сутрин е мокър. Дали е имало лед не знам, но там не е място за даване на много газ, особено със задно предаване. Има промяна на нивата, от което олекват мостовете и се губи сцепление. Опитните шофьори го знаят много добре. Със 110 и повишено внимание се минава безопасно. По-нагоре е рисковано.

да бе, супер съвет!!! със 110 - безопасно при ограничение 90?! и свиването на лентите около моста и ограничение 40-50??!!

коментари за задното и предното предаване стават за приказка между тинейджъри в междучасието.

Жалко за похабените млади животи! Ако караха обратно, към Казанлък, горе до КПП-то, т.е. до предела сигурно нямаше да се блъснат, защото е нанагорнище и асфалта е груб, но добре държи. Но надолу, към града, след ЖП-моста, масово се кара с яка газ, двете платна предразполагат към висока скорост и безумни изпреварвания и ако не овладееш колата, резултата много вероятно ще е като тоя в новината. Та ако някой начинаещ Шумахер чете тия редове, нека знае, че живота не е л..но да го изсереш в кенефа и хубавичко да си помисли, преди да натиска до дупка газта!

Разбира се, жалко за младежите! Лека им пръст! Съболезнования на роднините! Не е виновен и билборда, че е бил там разбира се! Въртим сучем и все до понятието несъобразена скорост, мощни автомобили - втора употреба т.е. със съмнителна изправност и неоправдана, бих казал престъпна самонадеяност!

По този път малко по-горе около железопътния мост има ограничение 50 км/ч, което не спазва стриктно. След като минат ограничението, точно където е катастрофата - натискат до +120 км/ч и запчва лудо изпреварване ... просто е страховито да минаваш от там! И ето го резултата!

каквото и да си говотим няма човек който да не е настъпвал педала и не искал да се почувства като Браян О'Конър или Торето затова ми е гадно да чета неща от рода "каквото са търсили намерили са" да донякъде може и така да е .. но те са мъртви така че нито можем да ги върнем нито е редно и да ги изкарваме най-черните .. такива неща стават и в САЩ и в Европа и в Русия и къде ли не ..просто дано са по-малко .. и с годините и пътищата и автомобилите да стават по сигурни... защото автомобила от снимките е 20 годишна морга .. а такива са над 50% от колите в България .. затова ако искаме по малко катастрофи трябват и по-високи заплати за да се обнови автопарка в България.. защото ако този автомобил имаше abs и тракшън контрол можеше сега тези деца да са живи..

ABS има със сигурност. За тракшъна едва ли, но едната ми кола е bmw 95-ta и си има и тракшън. Не говори така наузист и пак с това ''обновяване на парка''. Колата ако се подържа както трябва си е ОК, а този дърт мерцедес е много по-сигурен при сблъсък отколкото една нова Дачия за 10к.

изобщо не говоря на изуст .. казваш колата ако се подържа.. :) мислиш ли че се подържа ако толкова има пари да я подържа нямаше да кара кола от 95 година .. относно Дачията си прав и като писах за нови коли нямах предвид дачиите които технологично на ниво Лада.. като говорим за нови .. имах предвид технологично нови коли :)

Ми да, може да започнем да запълваме дерета и пропасти покрай пътищата. Примерно пропастта при село Гинци. Да могат колите да се изтъркалват по равничкото без проблеми

При един сблъсък м/у кола и билборд във всички случаи виновен е водача. Няма как, билборда да удари колата. Бог да прости младежите!

Най-различни ситуации могат да предизвикват кола да излезе от пътя. Въпроса е пътя да е направен като хората и да се предвиждат такива ситуации. Билбордове на метър от пътното платно при ограничение 90, си е безумие.

Ми то така ако тръгнем да вземем и да орежем половината гори. Колко тиквеници изпотрошиха дърветата по пътищата

Няма как да направиш такова изпълнение ако не си изгубил управление. А тава от своя страна се случва при високите скорости - най-малко да ти трепне ръката и си извън пътя. Дали ще е билборд, дали дърво, дали канавка - няма значение. Високата скорост убива. Поредните двама които са го разбрали по трудния начин.

Асфалтирайте най-сетне морето, че тия нямат акъл за 2 стотинки. А мястото на билборда трябва да е поне на 10 м от платното. Утре може заради спукана гума да се наденеш.

В морето има риба. Няма причина за която да го асфалтираме. Заради двама келеши не може да останем гладни

Карането като бесен ей до това довежда... :(

Това 20-годишните Ц класи са най-големите бегачки брат ми!

аре,ве...

На калпава ракета билборда и пречи. Около 10,30 ч днес Мерцедес със старозагорска регистрация навлязъл с голяма скорост в десен завой, водачът загубил управление над автомобила и излязъл встрани от пътя, предаде БГНЕС. После мерцедесът се преобърнал по таван и се блъснал в билборд.

Добре, че не е дошъл с мерцедесо у Софията, да ни изтепаааа!!!

Добре, че е бил билборда, че е щял да се сурка до центъра на Стара Загора неуправляем

всички билборди са НЕ законни

Да бе, а скоростта

Както и дърветата покрай пътя ...

Да бе! И спирките са незаконни! И сладакрницата, дето пробва да влезе козата миналата седмица не и беше там мястото.

Сгрешене е причината за катастрофата.По първоначална информация причина за катастрофата трябва да бъде : Изпречил се билборд на пътя... Добре поне че няма невинни пострадали.каквото са търсели вече са го намерили.

Изпречил се или не, ако го нямаше там, щяхме да имаме двама млади мъже повече, може би уплашени и ожулени, но живи.

Да, това значително щеше да увеличи шансовете ни да сме следващите пострадали в състезанието на пилотите. Бог да прости момчетата, но определено не са карали по правилата!

А аз си мислех че заглавието е билборд карал с 150 км/ч и се ударил в спрял мерцедес. Ами ако бях аз спрял с моята кола на мястото на билборда със семейството си?

... и окрилени от оживяването си следващия път вместо билборда може да забършат цялото ти семейство за награда ;-) Така поне няма невинни жертви, кой каквото търси - намира.

Можеше и дърво да е. Жалко за момчетата. Трагична история. А билборда - да се види дали отговаря на всички разпоредби - ако не - виновните да отговарят!

Гледай от хубавата страна бе човек. Може би с тази катастрофа е спасен човешки живот невинен при това. Представи си , че тези двамата младежи се бяха отървали с уплаха поотупали са се след инцидента и малко след това отнасят на пешеходна пътека детето ти или жена ти. А след това българският съд ги осъжда на две години условно след пет шест години протакане на делото.

Трябва наистина да са карали много бясно, там пътят е широк с две ленти, хубав асфалт ... Все пак възможно е да нямат вина, например засичане от друг автомобил или друго внезапно препятствие на пътя.

Малко странна катастрофа може и технически проблем да се е появил в автомобила .. по-принцип не съм фен на Мерцедес и да със задно предаване особено на стар автомобил като на снимките е много по-трудно да се овладее а момчетата са били млади и са гледали "Бързи и Яростни" достатъчно пъти да си мислят че са богове за волана .. :( но вече каквото и да напишем няма да ги върнем дано ние се поучим от грешките на другите :( иначе само Lancia Delta Integrale :)

Предлагам идиотското шофиране заедно с кражбата на желязо от жп линиите да се третира като тероризъм. И двата акта са насочени към много на брой невинни жертви. Време е да си отворим очите.

По сведение на полицията причина за катастрофата са невключените светлини...

вчера пътувах по Хемус и ми напрви впечатление, че отново е препълнено с билборди. Очевидно рекламните компании за аутдоор медиа, са свързани с управляващите в момента.

няма как да се блъснеш в билборда, ако не изгубиш управлението върху автомобила. съболезнования на близките на загиналите, но аз самия се отървах много леко когато притежавах автомобил наречен мерцедес. С Извинение ако му се изпикаеш на гумата да замръзне, няма да можеш да потеглиш, тоест трябва да си голям специалист зад волана за да управляш автомобил със задно предаване на въртящия момент. както и предполагам, мокър път, превишена скорост и резултата е налице, аз обаче имах голям късмет, че беше равно и се озовах в нивата, но тези момчета за съжаление не са имали този късмет. Мерцедес тръгне ли да се върти няма спасение, само се моли на бог, просто не е за всеки, както и БМВ, колоко млади хора си отидоха, задното предаване е отвартителна работа, неуправляемо е.

Е аре сега колата виновна. Аз 7 години карах бмв с 170 коня двигател. Винаги с "читави" гуми и изрядни спирачки, волан и т.н. Въпроса е в разумното шофиране, а не на тип предаване.

Освен, ако не е монтирано на коли с марка Нисан, Тойота, Хонда или производните им. :)

PekoHcTpykTop

Пропуснах Мазда и великата им RX-7 :(

Всяко нещо ,ако с е ползва според указанията ,то върши добра работа,когато не се ползва както трябва ,стават сакатлъците,дали ще е кола,ток,газ,печка и т.н. няма значение!

А ти наясно ли си, че тези кретенчета точно заради това задно предаване и поднасяне си купуват тези трошляци? В коя държава живееш?

Експерт си само на маса. Нищо не разбираш от задно и предно предаване. За такива като тебе трябва средно.

Крайно време е дърветата и колоните на билбордовете да са на достатъчно разстояние от пътя. Вижте как е уредено в Америка например.

Американците са автомобилна нация и там пътната култура и инфраструктурата са просто на друга планета. Никога няма да сме като там.

Мда, по тази логика и спирката на х-л Плиска, където загина малката Елена и младата жена трябва да е на 500 метра от пътното платно.

Какво тук значи някаква си логика. Това е факт.

И на теб ли ти пречат да караш...

тукашните доморасли новобогаташи с ганьовки манталитет ако могат билборда с тяхната реклама насред пътя ще го турят. Няма значение колко ще се утрепят, важното да тях е да го видят всички. Нали затова са платили.

В щатите няма такива малоумници да карат по пътя иначе има жестоки санкции.

Хич няма малоумници по пътищата в щатите, ДА! :-)

Когато видя някой кретен да кара като професионален убиец често на глас му пожелавам ако може по- скоро да се запознае с дървото което му е отредено. Веднъж дъщеря ми ме чу и каза " тате не е хубаво да му пожелаваш злото" тогава се наложи да и обясне, че не желая неговото зло, а доброто на всички други хора които са застанали като беззащитни мишени срещу дулото на тези арогантни убийци. Тя е само на осем години и много добре разбра какво и говоря.

много сте прав господине. абсолютно споделям вашето мнение.

Билбордът е на Атака. С лика на Волен Сидеров ...

Тоа ги е убил с....безумният си поглед?!