Коментари - Обвиниха младежа, дал кола на шофьора-убиец от Симеоновград | Днес.dir.bg

Обвиниха младежа, дал кола на шофьора-убиец от Симеоновград

19-годишният Живко Живков, дал колата на баща си на 23-годишния Данаил Георгиев, който прегази 6-ма младежи навръх Великден, е подведен под наказателна отговорност.

Обратно в новината

Коментари - Обвиниха младежа, дал кола на шофьора-убиец от Симеоновград | Днес.dir.bg

Коментари

Алкохол плюс селения е равно на трагедия...

суболезнованя кум семеиствата, зивот отнет много рано, нека учм дезата ни да не пият и карат!

... няма да е зле :) и да се научим да пишем грамотно!

Значи, когато Максим убие някого, всичко е ток, а за другиите - затвор?!

и какво е виновно момчето че му е дало колата на оня??сбъркана и скапана държава е това..аз ако ако дам на моя приятел пушката да отиде на лов а той се самоубие с нея ,аз ли ще съм виновен че съм го накарал да се самоубие ааа терикати????????

Законът не позволява да се предоставя автомобил на явно неадекватен шофьор! Пияните не са адекватни. Пишлемето е виновно от раз - нарушило е закона! И ще си носи последствията за това. Има и свидетели, че той е предоставил колата на пиян човек. Имал е разум да прецени, че е пиян... трябвало е да прецени, че и братовчед му е пиян и не трябва да шофира. Това е...

"Пишлемето" е успяло да прецени, че не може да управлява автомобила, осъзнало е отговорността си за живота на другите и е отказало да го прави - затова заслужава поздравления, а самоувереният нахал, който е тръгнал да взема акъла на спътничките си и е поел отговорнистта за техния живот, игнорирайки всякакъв ред и всяка законност трябва да бъде наказан, заедно със своите родители, за назидание на всички безотговорни родители!

май по-добра възпитателна мярка ще бъде да се арестува тоя, заради който пътя е в такова безобразно състояние! Иначе след година-две на тоя разбит път опитен трезвен водач може пак да прегази някой, тогава причината каква ще бъде - несъобразена скорост може би?

Да бе, да! И кой опитен водач ще кара колата си по скапания път с висока скорост? Да не говорим, че максималната разрешена скорост в населено място е 50 км/час, ако пътен знак не указва друго! Пътят хич не е виновен на оня, който не знае как се кара автомобил! Главата празна и пияна е виновна, само и единствено тя!!!

Бог да прости дечицата и да даде сили на близките. Нямам думи, как се преживява такава загуба. Шест живота прекъснати в разцвета...... Нека да тежат на съвестта и на ръководството на града, заради голямата лакомия и кой да лапне повече пари, така и не оправиха пътя.

Бог да прости тези деца, мир на душите им. Искрени съболезнования на семействата и близките им. Жалко, много жалко, че по такъв нелеп начин си отиват невинни деца. Няма какво повече да кажа. Почивайте в мир, мили деца !!!

Бог да прости дечицата, Господи какво правиш с децата ни, защо си го връщаш на тях. Лош народ сме, затова се случват тези неща, злоба лъха от всякъде. Всеки си мисли, че на него не може да се случи.

Всяко чудо за три дни пиян келеш убил шестима , Три дни усигорен тираж за весниците после тишина ,Питам се какво стана с Йоско тои уби двама беше в кома и никои никаде вече не го споменава или с две думи битият бит ,,,,,,,,,,,,,

Светла им памет !!! Като прочетох "положени в ковчезите с балните си дрехи" и ми секна дъха.....

...и ми стана страшно и много,много тъжно...

зокономерно развитие на булгаря

Бог да ги прости и да успокои душите на младежите и родителите им. Много тъжно, толкова са млади и добре възпитани, щом са тръгнали на църква на Великден. Ако родителите са вярващи, могат да запишат имената на децата за споменаване на литургия за 40 дена. Имената се споменават, когато се проготвят Светите Дарове. От това, което съм чела, помоага на душите. А и всеки вярващ може да казва имената в чатна молитва.

И така ли се ходи на църква - пияни, с пиян - но неопитен шофьорм с чужда кола, самоуверени и невслушващи се в трезвия глас на спътника, с пълна вяра и надежда в сатаната?! Бог ги е прибрал, за да не направят по-голяма беля! Кой ще потърси отговорност от техните безотговорни родители?!!!!

Нека всеки си спомни какво е чуствал и каво си е мечтал между 17и 20 година,за да разбере какво е направил този копелдак и приятеля му.А на всеки дръзнал да се изказва в негова защита или против строги мерки за млади водачи на МПС,против мерки серщу нароилите се безхаберни инструктори-занаятчии,против незабавноя смяна на начина по който се провежда подготовката за водачи,против мерки за носене на строга отговорност от държавни служители за състоянието на пътищата в поверените им общини,най-горещо им пожелавам да ги сполети това което сполетя тези деца и семействата им.Вандалска,селскомутренска просташка и полицейска държава имаме през последните 20 години.

АЗ СЪЩО ИСКАМ ДАС ПОПИТАМ,КАТО Dimitar.КОЙ ЩЕ ОТГОВАРЯ ЗА НЕСВЪРШЕНАТА СИ РАБОТА ПО ПЬТИЩАТА?ЗНАЧИ КАТО НЕ СИ ПЛАТИШ ДАНЪКА НА КОЛАТА ВИНЕТКА И Т.Н. ВЕДНАГА ТЕ ГЛОБЯВАТ?!ЗАЩО ДА ПЛАЩАМЕ ЗА НЕСВЪРШЕНА РАБОТА?ЕДИН ВИД УЖ ПЛАЩАМЕ ЗА ТОВА,ЧЕ СЕ ДВИЖИМ ПО ХУБАВИ ПЬТИЩА!ДА,АМА...НЕ!ТО Е ВСЕ ЕДНО ДА СИ ПЛАТА ЗА БАНИЦА СЪС СИРЕНЕ,А ВЪТРЕ ДА НЯМА СИРЕНЕ.........?!

Ако беше жив Алеко, непременно щеше да включи в "Бай Ганьо" нова глава- "Бай Ганьо шофьор".

Искам само да попитам, кога ще има наказание за отговорните за дупките по пътищата, защото ако я я нямало тази дупка сега нямаше да имаме за какво да пишем или най много щяхме да четем поредната статия за катастрофа или в дърво или стълб.

Ако я нямаше тази дупка, щеше да се блъсне направо в стълба с още по-висока скорост! Карал е със 160 км/ч - представяш ли си какво значи това в населено място между къщите, където все пак ходят хора?! Дупката е на другия тротоар - обратно на неговата посока на движение - само че той се е носел на зиг-заг, защото е бил пиян! ТОва е недопустимо, и за това трябва да се мисли - ако не беше пиян, ако беше опитен шофьор, ако не беше вдигнал четири пъти по-висока скорост от разрешената - 40 е в жилищен квартал! ако си беше карал в неговата лента, тогава нямаше да удари никого! Когато такива като него карат като луди, те се блъскат в дървета, падат в реки и канавки, търкалят се по нивите - всичко им пречи! Не е виновна дупката за безумието и пиянството!

щеше да кара с 200 км. и щеше да има 8 убити на място и може би още някой от околните къщи, защото щеше да влезе и в някоя къща! ИМА ПРАВИЛНИК! В НАСЕЛЕНО МЯСТО СЕ КАРА С 50 !!!!!!!!!!!

Да се върнат "0" промила за алкохол, защото откакто го въведоха и аз, която рядко пия, си позволявам да го правя. Да се въведе ограничение за скорост за млади шофьори през 1-вата година, която беше с 10 км/ч под максималната преди, т.е. 70 км/ч за извънградско (тогава макс. скорост беше 80 км/ч).

не от 5 до 15 години лисаване да му дадат от 50 до 150 години строг затвор това е справедливо

От написаното излиза, че или синът е откраднал колата на баща си, или баща му му я дал, а той е бил пиян. Кой е виновен? По-интересното е което не знаете, че в Свиленград всички карат като луди (дори в центъра) и никой полицай не ги спира.

Ако оцелее тоя изрод доживотен трябва да получи .Този който е предостъпил колата си също трябва да си понесе последствията но за другия и доживотна е малко .8 човешки живота това са 8 младежи в рзцвета на силите си ,8 семейства почернени в един ден това е безобразие това е нямам думи .Докато пияните шофьори не почнат да лежат в затвора винаги ще гинат хора ,докога ще е тая безнаказаност колко още невинни хора деца младежи трябва да погинат за да се предприемат мерки .

Какво щеше да бъде последствието за фирмата която примерно е дала колата си под наем на някой който после се е напил и е станала трагедията,А?Щеше ли тя да отнесе 15 години?Сега виновен щял да бъде изкаран не шофьора пряк причинител и не общината пряк причинител чрез дупката на пътя а онзи който бил дал колата.Ето това е юридическоправна логика.Българска.А ако колата беше на фирма за коли под наем.....Тя ли щеше да носи отговорност вместо шофьора?

Не се опитвай да разсъждаваш. Не си юрист и си написал огромни глупости.

Тук с ужас виждам, че тея с огледално плоските и гладки мозъци какви мнения могат да кажат тук? Те използват главата си за място, от където да пият, да пушат, да псуват с мискинската си уста.. да мляскат.. и плюват.. но не и да осъзнаят какви глупосто казват.. Закона си е много добре направен, стига да се прилага.. Нека го порежат сега оня дето дал колата, жалко че родителите ще плащат яко, докато са живи.. Защото ще има обезщетения на всичките деца по ГО, плюс обезщетения на пострадалите, и всичко това застрахователя ще си го търси после от двете семейства- на "шофьорчето" и на "доставчика". На олигофрена Бай Ганьо трябва да му бръкнеш яко в скъсания джоб, и да разбере, че на тоя свят във всичко си има ред и закон!!!!!!!

за всичко са виновни тъпите куки , може да те глобят 50 лв че не си носиш т лична карта, а когато караш с 80 км н апешеходна пътека пред училище къде са ?????????

Виновна е майка ти, че не те е възпитала когато му е било времето, сега вече е късно!

Инициативен комитет трябва да организира спазването на законите у нас, а не пускането на пияни шофьори от Катаджии срещу подкупи.Като се спазва закона за такива, всичко ще е наред

Голяма трагедия:( Само да вметна,че тази очевидка трябва да и се хвърли един як бой,да спреда дава интервюта и да говори като за филм на ужасите,не е правилно,да замълчи роднините гледат!!Не мисля,че еприятно:(

Крушката си има опашка . Когато комплексари се качват зад волана затворят вратата на автомобила и си представят че се намират в някакъв друг свят измислен од тях където са сутер герои и всички од вън са някакви мишоци и че колко са по нагли и безрасъдни толкова са по велики ? а когато отвори вратата и попадне в този свят одвън е просто едно лайно . Хубаво когато се размине с някой смачкан калник и някоя майна но когато е такава трагедия става страшно . Крайно време е да прекратим да сме толерантни към дебилите по пътищата

История ,подобна на тази с участието на Стависки.

А с Йоско не знам какво става, само разбирам, че наркоманчетата от ударната му група се хвалят, че са по-добре от всякога. То няма и как да е другаде, след като са под закрилата на управляващите боклуци

Немога да рзбера какво е виновно мочето което не е карало???? Пълно е с тъпанари в нашата държавица:(

Мочето нее виновно - а момчето е виновно щото да дадеш ключове от колата на пил е все едно да дадеш калашник на луд

Пресата трябва да обяви публично, какви са наказателните мерки за отдаване на автомобил на друго лице употребило алкохол! Особено след употреба на алкохол и от двамата. Също така трябва да обяви и минималната кръвнина при смърт на трето лице след употреба на алкохол на пътя и това да се повтаря периодично, както и систематично да се припомня за годините, които следва да се лежи в затвора. Така водачите ще си имат едно на ум, както и тези, които преотстъпват волана на други. Ако това се случва системно, а не да пишат само глупости... може и да се въздейства върху водачи, употребили алкохол.

Големи простотии!Прочети си Наказателния кодекс,пресата не е длъжна да ти възпроизвежда законите,а тяхното незнание не те освобождава от наказателна отговорност."Кръвнината"/няма такъв юрид.термин/ се определя от съда при всеки конкретен случай,тя не е константа.А колкото и често да се повтаря едно нещо,то като тиквата е куха като хралупа,файда никаква.Ще ги чуваме тези от нас,които реално нямаме нужда някой да ни казва какво не трябва да правим,защото сме достатъчно отговорни и вече ни писна да живеем в тази безотговорна д-ва.

Неразумните шофьори ги "грози": 1,5-2,5 години УСЛОВНО 25-30 000 лв обезщетение за смърт платено от застрахователя не от собствения им джоб 20 лв глоба До Една : Според теб добре ли е медиите да припомнят това постоянно? Дали горепосочените "наказания" нямат точно обратни ефект - стимулират джигитите на пътя?

Затова само лична ВЕНДЕТА! Законодателството е бошлав работа.

никога не са качвайте след като сте пили да шофирате!! също така предлагам на нововзелите книжки да се позволява да карат само коли дето не вдигато повече от 90 км поне първите 3 години. ужасна трагедия:(((

Няма такива коли. И след три години като се качат на нормални коли, ела да видиш какво става...

Трагедията е голяма!Шест невинни душички вече ги няма!Но има една голяма въпросителна.Стависки уби пиян двама души и е с условна присъда!Едно момче,което е прецинило,че не може да кара и е отстъпило на друг колата го грозят до 15 години затвор!Каде е правдата все пак?

Съболезнования на роднините.Жалко за младежите.Дори ние,чуждите ,сме потресени.За шофьора трябва затвор поне за 30-40 години.А кой ще подведе под отговорност ОБЩИНАТА,която като всички други общини в страната си прибира данъците,а дупките остават?И тук, в Софийските квартали е така.

Общината ли му налива във устата пиенето?Сега ако е карал по дупките със 100,при асфалтиран път без дупки със колко щеше да кара.

Лека им пръст на децата. Само който не го е преживял не знае и пише глупости по форумите. Дано сте на по-добро място!!!

Трагедията е ужасна ! Изобщо не мисля, че този който е дал колата е виновен по тази логика трябва да се съдят всички оръжейни компании, че са предоставили инструменти за смърт. Както винаги вината ще я размият и ще я прехвърлят защото тук в БГ другия ни е виновен

Ще го пуснат бързо. Как ще докажат, че задържания е знаел, че причинителя на птп-то е пил, преди да му даде ключовете. В закона пише, че това е наказуемо, но не споменава за джобен дрегер... Бог да прости децата...

Ами...В Америка е така, не защото е готина държава, а за да не носят отговорност застрахователните компаний, за да могат тези компаний да продължат ка печелят луди пари. Я се замисли, колко е идиотско теб като барман да ти прехвърлят отговорността за нещо (алкохолът), което е един от най-печелившите бизнеси. Производителите и застрахователите продължават да си припечелват и да сочат с пръст лошите невнимателни бармани и подобни.

Засягаш много болна тема като акцентираш на евентуална изкупителна жертва.Както бяха българските медици в Либия,както би могъл да бъде всеки един от нас зад граница-без подкрепа и най-удобен за опиране на пешкира.И аз съм си мислела,че някой от милионите туристи на Малта може да почине след ядене в ресторант,защото знам на какво ниво е хигиената вътре/посудата не се плакне от верото за икономия/,но все си мисля,че никой няма сметка да ме съди и да ми прехвърля отговорността,защото от мен пари няма да изкопчи,а и цял живот сама се защитавам:имам дар слово,познавам законите,говоря отличен английски и умея да убеждавам.

И това само в БГ може да стане да обвинят някого, че е дал кола на човек, притежващ шофьорска книжка?! Каква е тази безмислица? Кое точно е обвинението? Това, дали пълнолетният шофьор е пил, си е ЛИЧНО НЕГОВ проблем и лично негова информация. Ако колата беше от EUROPCAR или SIXT, тях ли щяха да обвинят, защото не са направили алкохолен тест? Пълна лудница.

Не знам дали лудницата е пълна, но такъв е нашия закон в момента: Който даде на човек употребил алкохол да кара е виновен и носи наказателна отговорност. А и ако помислиш логично, ако бяха оставили колата и си беше прибрал ключовете в джоба това нямаше да се случи. Мир на праха на децата.

Тоя Иво е много кух в главата... Такива с огледално плоски и гладки мозъци какво мнение могат да кажат тук?- че не се сещам... те използват главата си за място, от където да пият, да пушат, да псуват с мискинската си уста.. да мляскат.. и плюват.. но не и да осъзнаят какви глупосто казват.. Закона си е много добре направен, стига да се прилага.. Нека го порежат сега оня дето дал колата, жалко че родителите ще плащат яко, докато са живи.. защото обезщетения на всичките деца, плюс обезщетения на пострадалите, и всичко това застрахователя ще си го търси после от двете семейства- на "шофьорчето" и на "доставчика". На Бай Ганьо трябва да му бръкнеш яко в скъсания джоб, и да разбере, че на тоя свят във всичко си има ред и закон!!!!!!!

Абе, Иво, на тебе прясно ли ти е в главата? Дай да ти го обясня като на олигофрен за да го схванеш. Пияният не е в състояние да кара, както един, който няма книжка не може - и на единия и на другия ако му дадеш тази възможност ти също имаш вина за това, което ще се случи. На един малоумник ще дадеш ли оръжие в ръцете? И ти ли си от онези, които като стане белята и реват "Ама аз не знаех, че така ще стане!" ?

Сега очаквам "родните" съд и прокуратура да измътят обвинение и към: Заводите ОПЕЛ, техника, сглобил колата, вносителя на колата, търговеца , който я е продал, портиера на автокъщата....

Да подведат под съдебна отговорност Боко , Флик и всички управляващи през последните години за скапаните пътища в градове и села. Тръгна ли ми магистрали да строят, инвеститори да идват. Нали като дойде инвеститора по аутобана и влезе в съотвения град, види кратерите по улиците веднага ще си бие шута.

Ти си брутално тъп ! Жалко за дечицата... отвратителна трагедия. Пияното момче - колкото и гадно да звучи - смъртна присъда ! За теб специално, без нищо да си направил, за тъпоумието ти - копане на нивата и нищо повече

кога българските шофьори ще се научат да КАРАТ??? колате не е само газ и волан!!! колата е 95% отговорност и 5% трезвеност !!!какъв е тоя манталитет да се напиеш и да скочиш с двата крака на газта?!?!?!

Докато не започнат да се отнемат книжки завинаги няма да се оправи културата на шофьорите. Достатъчно е да минете границата с Гърция и да видите каква е разликата. Ама там мерките са драконовски! И вместо Цветанов да ни казва да се промени културата, то той да въведе адекватни наказания! А не ГЕРБ да отменят затвора за пияни шофьори!

Лека им пръст на милите душици. А по отношение на българите като общество просто онемявам. Всички сте виновни и така ви се пада. Колко от вас се обадиха в КАТ като са видели пиян шофьор. Колко от съдържателите на заведения са поискали личните карти на разни недорасли онанисти, преди да им дават алкохол. Колко от вас са взели номера на накой който следва на чалгаджийката Ивана " 200 км на червено...??!! Аз съм го правил и ми се подиграват. Добре че се махнах от тая въшлива територия , която вие си подволявате да наричате държава.

Къде да емигрирам? В Щатите ли?

Това че си се махнал от БГ е много добре,една баба Клюкарка по-малко. Истината е да си възпиташ наследниците да не правят тези глупави неща.

Радвай се, че от тази "въшлива територия" ти се е пръкнала семката ! Никога не забравяй корените си ! Не те ли е срам така да говориш за родината си ? А България е такава, каквато сами сме си я направили.

Нямам думи.Никакви.Какво да кажа на родителите.Какво?Това е поредния ни урок , колко струваме. Какво става с този наш народ?Къде сме се запътили, като безмозъчни?

никаде в европа,дори и в планините кадето има по 1 каща, нияма такива улици,както в бг!!!

15 години?!?!? за 6 отнети живота... нямам думи. Смъртна присъда трябва да има за такива. Ужас, да загубиш детето си по тъкъв нелеп начин... заради простотията и комплексите на някакъв пикльо!!!Почивайте в мир, деца :((

и бозукова и натруженото миленче са за затвора защото освен една неизползваема естакада на прелеза нищо друго не са направили трябва да ги линчуват и двете *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Направи ли ви впечатление в неделния репортаж по бтв как едни реват, хълцат и се тръшкат, други се скупчили и зяпат, а вече явно 12-15 часа след ужасната трагедия нямаше НИТО ЕДНО цвете на стената!!! И лешоядката Канна сочи с ръка: ето тук имаше тяло, ето там две, а не вземе и не да купи - да се пресегне да откъсне от двора лале - ясно се видяха как бяха нацъфтели! Какви са тези хора, боже!

Ами това говори за душите ни...или по-точно за липсата им.Сеир,нали е у комшията,а не у тях...това е.

ЛЕКА ИМ ПРЪСТ,А КОПЕЛЕТО Е ГА ДА ОЦЕЛЕЕ

ЗАБЕЛЕЖЕТЕ ИЗРЕЧЕНИЕТО: "19-годишният Живко Живков, дал колата на баща си на 23-годишния си приятел Даниел Георгиев, който прегази 6-ма младежи, е е подведен под наказателна отговорност." Живков дал колата на баща си на 23 годишния си приятел и понеже приятелят му пил, същият е подведен под наказателна отговорност. Това е правен абсурд, най-малкото защото колата не е негова, а на баща му и в такъв случай би трябвало баща му да бъде подвден под отговорност. Следователно задържането на Живков е незаконно и вероятно още утре същият ще бъде освободен.

Не само това което казваш е абсурдно! Авно някой пише и ни прави на маймуни.... Жалко за загиналите...с това обаче не променяме нищо.... Разгледай абсурда със застрахователя, който ще плати на жертвите при положение че има доказан алкохол в кръвта на водача....Да трябва да се плати но от кой и кога ще решава съд и колко вода ще изтече....

Българските полицаи и прокурори са гола вода. Това наистина е глупаво, но си спомням и оня, дето при ареста викаше "Лягай на земята, защото си престъпник". Смешници...

Не си прав, бащата не е бил с тях и е няма как да е знаел, че ще се насмучат като казаци - или поне е недоказуемо. Синчето от друга страна е знаело, че преотстъпва мпс-то на лице употребило алкохол и съответно носи наказателна отговорност. Пример - Приятелката ми кара кола, която по една или друга причина е на моето име - спряха я пила повечко и и взеха книжката, мен не са ме закачали, защото аз не мога да седя 24 часа до нея и да я контролирам. Друг пример - познат даде на приятелката си, която няма книжка да му кара колата - спряха ги и им набрулиха и на двамата по един солен акт - както си му е реда.

Интересни хора и случаи покрай тебе!мила родна картинка...

Коментари - Обвиниха младежа, дал кола на шофьора-убиец от Симеоновград | Днес.dir.bg

Обвиниха младежа, дал кола на шофьора-убиец от Симеоновград

19-годишният Живко Живков, дал колата на баща си на 23-годишния Данаил Георгиев, който прегази 6-ма младежи навръх Великден, е подведен под наказателна отговорност.

Обратно в новината

Коментари - Обвиниха младежа, дал кола на шофьора-убиец от Симеоновград | Днес.dir.bg

Коментари

Алкохол плюс селения е равно на трагедия...

суболезнованя кум семеиствата, зивот отнет много рано, нека учм дезата ни да не пият и карат!

... няма да е зле :) и да се научим да пишем грамотно!

Значи, когато Максим убие някого, всичко е ток, а за другиите - затвор?!

и какво е виновно момчето че му е дало колата на оня??сбъркана и скапана държава е това..аз ако ако дам на моя приятел пушката да отиде на лов а той се самоубие с нея ,аз ли ще съм виновен че съм го накарал да се самоубие ааа терикати????????

Законът не позволява да се предоставя автомобил на явно неадекватен шофьор! Пияните не са адекватни. Пишлемето е виновно от раз - нарушило е закона! И ще си носи последствията за това. Има и свидетели, че той е предоставил колата на пиян човек. Имал е разум да прецени, че е пиян... трябвало е да прецени, че и братовчед му е пиян и не трябва да шофира. Това е...

"Пишлемето" е успяло да прецени, че не може да управлява автомобила, осъзнало е отговорността си за живота на другите и е отказало да го прави - затова заслужава поздравления, а самоувереният нахал, който е тръгнал да взема акъла на спътничките си и е поел отговорнистта за техния живот, игнорирайки всякакъв ред и всяка законност трябва да бъде наказан, заедно със своите родители, за назидание на всички безотговорни родители!

май по-добра възпитателна мярка ще бъде да се арестува тоя, заради който пътя е в такова безобразно състояние! Иначе след година-две на тоя разбит път опитен трезвен водач може пак да прегази някой, тогава причината каква ще бъде - несъобразена скорост може би?

Да бе, да! И кой опитен водач ще кара колата си по скапания път с висока скорост? Да не говорим, че максималната разрешена скорост в населено място е 50 км/час, ако пътен знак не указва друго! Пътят хич не е виновен на оня, който не знае как се кара автомобил! Главата празна и пияна е виновна, само и единствено тя!!!

Бог да прости дечицата и да даде сили на близките. Нямам думи, как се преживява такава загуба. Шест живота прекъснати в разцвета...... Нека да тежат на съвестта и на ръководството на града, заради голямата лакомия и кой да лапне повече пари, така и не оправиха пътя.

Бог да прости тези деца, мир на душите им. Искрени съболезнования на семействата и близките им. Жалко, много жалко, че по такъв нелеп начин си отиват невинни деца. Няма какво повече да кажа. Почивайте в мир, мили деца !!!

Бог да прости дечицата, Господи какво правиш с децата ни, защо си го връщаш на тях. Лош народ сме, затова се случват тези неща, злоба лъха от всякъде. Всеки си мисли, че на него не може да се случи.

Всяко чудо за три дни пиян келеш убил шестима , Три дни усигорен тираж за весниците после тишина ,Питам се какво стана с Йоско тои уби двама беше в кома и никои никаде вече не го споменава или с две думи битият бит ,,,,,,,,,,,,,

Светла им памет !!! Като прочетох "положени в ковчезите с балните си дрехи" и ми секна дъха.....

...и ми стана страшно и много,много тъжно...

зокономерно развитие на булгаря

Бог да ги прости и да успокои душите на младежите и родителите им. Много тъжно, толкова са млади и добре възпитани, щом са тръгнали на църква на Великден. Ако родителите са вярващи, могат да запишат имената на децата за споменаване на литургия за 40 дена. Имената се споменават, когато се проготвят Светите Дарове. От това, което съм чела, помоага на душите. А и всеки вярващ може да казва имената в чатна молитва.

И така ли се ходи на църква - пияни, с пиян - но неопитен шофьорм с чужда кола, самоуверени и невслушващи се в трезвия глас на спътника, с пълна вяра и надежда в сатаната?! Бог ги е прибрал, за да не направят по-голяма беля! Кой ще потърси отговорност от техните безотговорни родители?!!!!

Нека всеки си спомни какво е чуствал и каво си е мечтал между 17и 20 година,за да разбере какво е направил този копелдак и приятеля му.А на всеки дръзнал да се изказва в негова защита или против строги мерки за млади водачи на МПС,против мерки серщу нароилите се безхаберни инструктори-занаятчии,против незабавноя смяна на начина по който се провежда подготовката за водачи,против мерки за носене на строга отговорност от държавни служители за състоянието на пътищата в поверените им общини,най-горещо им пожелавам да ги сполети това което сполетя тези деца и семействата им.Вандалска,селскомутренска просташка и полицейска държава имаме през последните 20 години.

АЗ СЪЩО ИСКАМ ДАС ПОПИТАМ,КАТО Dimitar.КОЙ ЩЕ ОТГОВАРЯ ЗА НЕСВЪРШЕНАТА СИ РАБОТА ПО ПЬТИЩАТА?ЗНАЧИ КАТО НЕ СИ ПЛАТИШ ДАНЪКА НА КОЛАТА ВИНЕТКА И Т.Н. ВЕДНАГА ТЕ ГЛОБЯВАТ?!ЗАЩО ДА ПЛАЩАМЕ ЗА НЕСВЪРШЕНА РАБОТА?ЕДИН ВИД УЖ ПЛАЩАМЕ ЗА ТОВА,ЧЕ СЕ ДВИЖИМ ПО ХУБАВИ ПЬТИЩА!ДА,АМА...НЕ!ТО Е ВСЕ ЕДНО ДА СИ ПЛАТА ЗА БАНИЦА СЪС СИРЕНЕ,А ВЪТРЕ ДА НЯМА СИРЕНЕ.........?!

Ако беше жив Алеко, непременно щеше да включи в "Бай Ганьо" нова глава- "Бай Ганьо шофьор".

Искам само да попитам, кога ще има наказание за отговорните за дупките по пътищата, защото ако я я нямало тази дупка сега нямаше да имаме за какво да пишем или най много щяхме да четем поредната статия за катастрофа или в дърво или стълб.

Ако я нямаше тази дупка, щеше да се блъсне направо в стълба с още по-висока скорост! Карал е със 160 км/ч - представяш ли си какво значи това в населено място между къщите, където все пак ходят хора?! Дупката е на другия тротоар - обратно на неговата посока на движение - само че той се е носел на зиг-заг, защото е бил пиян! ТОва е недопустимо, и за това трябва да се мисли - ако не беше пиян, ако беше опитен шофьор, ако не беше вдигнал четири пъти по-висока скорост от разрешената - 40 е в жилищен квартал! ако си беше карал в неговата лента, тогава нямаше да удари никого! Когато такива като него карат като луди, те се блъскат в дървета, падат в реки и канавки, търкалят се по нивите - всичко им пречи! Не е виновна дупката за безумието и пиянството!

щеше да кара с 200 км. и щеше да има 8 убити на място и може би още някой от околните къщи, защото щеше да влезе и в някоя къща! ИМА ПРАВИЛНИК! В НАСЕЛЕНО МЯСТО СЕ КАРА С 50 !!!!!!!!!!!

Да се върнат "0" промила за алкохол, защото откакто го въведоха и аз, която рядко пия, си позволявам да го правя. Да се въведе ограничение за скорост за млади шофьори през 1-вата година, която беше с 10 км/ч под максималната преди, т.е. 70 км/ч за извънградско (тогава макс. скорост беше 80 км/ч).

не от 5 до 15 години лисаване да му дадат от 50 до 150 години строг затвор това е справедливо

От написаното излиза, че или синът е откраднал колата на баща си, или баща му му я дал, а той е бил пиян. Кой е виновен? По-интересното е което не знаете, че в Свиленград всички карат като луди (дори в центъра) и никой полицай не ги спира.

Ако оцелее тоя изрод доживотен трябва да получи .Този който е предостъпил колата си също трябва да си понесе последствията но за другия и доживотна е малко .8 човешки живота това са 8 младежи в рзцвета на силите си ,8 семейства почернени в един ден това е безобразие това е нямам думи .Докато пияните шофьори не почнат да лежат в затвора винаги ще гинат хора ,докога ще е тая безнаказаност колко още невинни хора деца младежи трябва да погинат за да се предприемат мерки .

Какво щеше да бъде последствието за фирмата която примерно е дала колата си под наем на някой който после се е напил и е станала трагедията,А?Щеше ли тя да отнесе 15 години?Сега виновен щял да бъде изкаран не шофьора пряк причинител и не общината пряк причинител чрез дупката на пътя а онзи който бил дал колата.Ето това е юридическоправна логика.Българска.А ако колата беше на фирма за коли под наем.....Тя ли щеше да носи отговорност вместо шофьора?

Не се опитвай да разсъждаваш. Не си юрист и си написал огромни глупости.

Тук с ужас виждам, че тея с огледално плоските и гладки мозъци какви мнения могат да кажат тук? Те използват главата си за място, от където да пият, да пушат, да псуват с мискинската си уста.. да мляскат.. и плюват.. но не и да осъзнаят какви глупосто казват.. Закона си е много добре направен, стига да се прилага.. Нека го порежат сега оня дето дал колата, жалко че родителите ще плащат яко, докато са живи.. Защото ще има обезщетения на всичките деца по ГО, плюс обезщетения на пострадалите, и всичко това застрахователя ще си го търси после от двете семейства- на "шофьорчето" и на "доставчика". На олигофрена Бай Ганьо трябва да му бръкнеш яко в скъсания джоб, и да разбере, че на тоя свят във всичко си има ред и закон!!!!!!!

за всичко са виновни тъпите куки , може да те глобят 50 лв че не си носиш т лична карта, а когато караш с 80 км н апешеходна пътека пред училище къде са ?????????

Виновна е майка ти, че не те е възпитала когато му е било времето, сега вече е късно!

Инициативен комитет трябва да организира спазването на законите у нас, а не пускането на пияни шофьори от Катаджии срещу подкупи.Като се спазва закона за такива, всичко ще е наред

Голяма трагедия:( Само да вметна,че тази очевидка трябва да и се хвърли един як бой,да спреда дава интервюта и да говори като за филм на ужасите,не е правилно,да замълчи роднините гледат!!Не мисля,че еприятно:(

Крушката си има опашка . Когато комплексари се качват зад волана затворят вратата на автомобила и си представят че се намират в някакъв друг свят измислен од тях където са сутер герои и всички од вън са някакви мишоци и че колко са по нагли и безрасъдни толкова са по велики ? а когато отвори вратата и попадне в този свят одвън е просто едно лайно . Хубаво когато се размине с някой смачкан калник и някоя майна но когато е такава трагедия става страшно . Крайно време е да прекратим да сме толерантни към дебилите по пътищата

История ,подобна на тази с участието на Стависки.

А с Йоско не знам какво става, само разбирам, че наркоманчетата от ударната му група се хвалят, че са по-добре от всякога. То няма и как да е другаде, след като са под закрилата на управляващите боклуци

Немога да рзбера какво е виновно мочето което не е карало???? Пълно е с тъпанари в нашата държавица:(

Мочето нее виновно - а момчето е виновно щото да дадеш ключове от колата на пил е все едно да дадеш калашник на луд

Пресата трябва да обяви публично, какви са наказателните мерки за отдаване на автомобил на друго лице употребило алкохол! Особено след употреба на алкохол и от двамата. Също така трябва да обяви и минималната кръвнина при смърт на трето лице след употреба на алкохол на пътя и това да се повтаря периодично, както и систематично да се припомня за годините, които следва да се лежи в затвора. Така водачите ще си имат едно на ум, както и тези, които преотстъпват волана на други. Ако това се случва системно, а не да пишат само глупости... може и да се въздейства върху водачи, употребили алкохол.

Големи простотии!Прочети си Наказателния кодекс,пресата не е длъжна да ти възпроизвежда законите,а тяхното незнание не те освобождава от наказателна отговорност."Кръвнината"/няма такъв юрид.термин/ се определя от съда при всеки конкретен случай,тя не е константа.А колкото и често да се повтаря едно нещо,то като тиквата е куха като хралупа,файда никаква.Ще ги чуваме тези от нас,които реално нямаме нужда някой да ни казва какво не трябва да правим,защото сме достатъчно отговорни и вече ни писна да живеем в тази безотговорна д-ва.

Неразумните шофьори ги "грози": 1,5-2,5 години УСЛОВНО 25-30 000 лв обезщетение за смърт платено от застрахователя не от собствения им джоб 20 лв глоба До Една : Според теб добре ли е медиите да припомнят това постоянно? Дали горепосочените "наказания" нямат точно обратни ефект - стимулират джигитите на пътя?

Затова само лична ВЕНДЕТА! Законодателството е бошлав работа.

никога не са качвайте след като сте пили да шофирате!! също така предлагам на нововзелите книжки да се позволява да карат само коли дето не вдигато повече от 90 км поне първите 3 години. ужасна трагедия:(((

Няма такива коли. И след три години като се качат на нормални коли, ела да видиш какво става...

Трагедията е голяма!Шест невинни душички вече ги няма!Но има една голяма въпросителна.Стависки уби пиян двама души и е с условна присъда!Едно момче,което е прецинило,че не може да кара и е отстъпило на друг колата го грозят до 15 години затвор!Каде е правдата все пак?

Съболезнования на роднините.Жалко за младежите.Дори ние,чуждите ,сме потресени.За шофьора трябва затвор поне за 30-40 години.А кой ще подведе под отговорност ОБЩИНАТА,която като всички други общини в страната си прибира данъците,а дупките остават?И тук, в Софийските квартали е така.

Общината ли му налива във устата пиенето?Сега ако е карал по дупките със 100,при асфалтиран път без дупки със колко щеше да кара.

Лека им пръст на децата. Само който не го е преживял не знае и пише глупости по форумите. Дано сте на по-добро място!!!

Трагедията е ужасна ! Изобщо не мисля, че този който е дал колата е виновен по тази логика трябва да се съдят всички оръжейни компании, че са предоставили инструменти за смърт. Както винаги вината ще я размият и ще я прехвърлят защото тук в БГ другия ни е виновен

Ще го пуснат бързо. Как ще докажат, че задържания е знаел, че причинителя на птп-то е пил, преди да му даде ключовете. В закона пише, че това е наказуемо, но не споменава за джобен дрегер... Бог да прости децата...

Ами...В Америка е така, не защото е готина държава, а за да не носят отговорност застрахователните компаний, за да могат тези компаний да продължат ка печелят луди пари. Я се замисли, колко е идиотско теб като барман да ти прехвърлят отговорността за нещо (алкохолът), което е един от най-печелившите бизнеси. Производителите и застрахователите продължават да си припечелват и да сочат с пръст лошите невнимателни бармани и подобни.

Засягаш много болна тема като акцентираш на евентуална изкупителна жертва.Както бяха българските медици в Либия,както би могъл да бъде всеки един от нас зад граница-без подкрепа и най-удобен за опиране на пешкира.И аз съм си мислела,че някой от милионите туристи на Малта може да почине след ядене в ресторант,защото знам на какво ниво е хигиената вътре/посудата не се плакне от верото за икономия/,но все си мисля,че никой няма сметка да ме съди и да ми прехвърля отговорността,защото от мен пари няма да изкопчи,а и цял живот сама се защитавам:имам дар слово,познавам законите,говоря отличен английски и умея да убеждавам.

И това само в БГ може да стане да обвинят някого, че е дал кола на човек, притежващ шофьорска книжка?! Каква е тази безмислица? Кое точно е обвинението? Това, дали пълнолетният шофьор е пил, си е ЛИЧНО НЕГОВ проблем и лично негова информация. Ако колата беше от EUROPCAR или SIXT, тях ли щяха да обвинят, защото не са направили алкохолен тест? Пълна лудница.

Не знам дали лудницата е пълна, но такъв е нашия закон в момента: Който даде на човек употребил алкохол да кара е виновен и носи наказателна отговорност. А и ако помислиш логично, ако бяха оставили колата и си беше прибрал ключовете в джоба това нямаше да се случи. Мир на праха на децата.

Тоя Иво е много кух в главата... Такива с огледално плоски и гладки мозъци какво мнение могат да кажат тук?- че не се сещам... те използват главата си за място, от където да пият, да пушат, да псуват с мискинската си уста.. да мляскат.. и плюват.. но не и да осъзнаят какви глупосто казват.. Закона си е много добре направен, стига да се прилага.. Нека го порежат сега оня дето дал колата, жалко че родителите ще плащат яко, докато са живи.. защото обезщетения на всичките деца, плюс обезщетения на пострадалите, и всичко това застрахователя ще си го търси после от двете семейства- на "шофьорчето" и на "доставчика". На Бай Ганьо трябва да му бръкнеш яко в скъсания джоб, и да разбере, че на тоя свят във всичко си има ред и закон!!!!!!!

Абе, Иво, на тебе прясно ли ти е в главата? Дай да ти го обясня като на олигофрен за да го схванеш. Пияният не е в състояние да кара, както един, който няма книжка не може - и на единия и на другия ако му дадеш тази възможност ти също имаш вина за това, което ще се случи. На един малоумник ще дадеш ли оръжие в ръцете? И ти ли си от онези, които като стане белята и реват "Ама аз не знаех, че така ще стане!" ?

Сега очаквам "родните" съд и прокуратура да измътят обвинение и към: Заводите ОПЕЛ, техника, сглобил колата, вносителя на колата, търговеца , който я е продал, портиера на автокъщата....

Да подведат под съдебна отговорност Боко , Флик и всички управляващи през последните години за скапаните пътища в градове и села. Тръгна ли ми магистрали да строят, инвеститори да идват. Нали като дойде инвеститора по аутобана и влезе в съотвения град, види кратерите по улиците веднага ще си бие шута.

Ти си брутално тъп ! Жалко за дечицата... отвратителна трагедия. Пияното момче - колкото и гадно да звучи - смъртна присъда ! За теб специално, без нищо да си направил, за тъпоумието ти - копане на нивата и нищо повече

кога българските шофьори ще се научат да КАРАТ??? колате не е само газ и волан!!! колата е 95% отговорност и 5% трезвеност !!!какъв е тоя манталитет да се напиеш и да скочиш с двата крака на газта?!?!?!

Докато не започнат да се отнемат книжки завинаги няма да се оправи културата на шофьорите. Достатъчно е да минете границата с Гърция и да видите каква е разликата. Ама там мерките са драконовски! И вместо Цветанов да ни казва да се промени културата, то той да въведе адекватни наказания! А не ГЕРБ да отменят затвора за пияни шофьори!

Лека им пръст на милите душици. А по отношение на българите като общество просто онемявам. Всички сте виновни и така ви се пада. Колко от вас се обадиха в КАТ като са видели пиян шофьор. Колко от съдържателите на заведения са поискали личните карти на разни недорасли онанисти, преди да им дават алкохол. Колко от вас са взели номера на накой който следва на чалгаджийката Ивана " 200 км на червено...??!! Аз съм го правил и ми се подиграват. Добре че се махнах от тая въшлива територия , която вие си подволявате да наричате държава.

Къде да емигрирам? В Щатите ли?

Това че си се махнал от БГ е много добре,една баба Клюкарка по-малко. Истината е да си възпиташ наследниците да не правят тези глупави неща.

Радвай се, че от тази "въшлива територия" ти се е пръкнала семката ! Никога не забравяй корените си ! Не те ли е срам така да говориш за родината си ? А България е такава, каквато сами сме си я направили.

Нямам думи.Никакви.Какво да кажа на родителите.Какво?Това е поредния ни урок , колко струваме. Какво става с този наш народ?Къде сме се запътили, като безмозъчни?

никаде в европа,дори и в планините кадето има по 1 каща, нияма такива улици,както в бг!!!

15 години?!?!? за 6 отнети живота... нямам думи. Смъртна присъда трябва да има за такива. Ужас, да загубиш детето си по тъкъв нелеп начин... заради простотията и комплексите на някакъв пикльо!!!Почивайте в мир, деца :((

и бозукова и натруженото миленче са за затвора защото освен една неизползваема естакада на прелеза нищо друго не са направили трябва да ги линчуват и двете *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Направи ли ви впечатление в неделния репортаж по бтв как едни реват, хълцат и се тръшкат, други се скупчили и зяпат, а вече явно 12-15 часа след ужасната трагедия нямаше НИТО ЕДНО цвете на стената!!! И лешоядката Канна сочи с ръка: ето тук имаше тяло, ето там две, а не вземе и не да купи - да се пресегне да откъсне от двора лале - ясно се видяха как бяха нацъфтели! Какви са тези хора, боже!

Ами това говори за душите ни...или по-точно за липсата им.Сеир,нали е у комшията,а не у тях...това е.

ЛЕКА ИМ ПРЪСТ,А КОПЕЛЕТО Е ГА ДА ОЦЕЛЕЕ

ЗАБЕЛЕЖЕТЕ ИЗРЕЧЕНИЕТО: "19-годишният Живко Живков, дал колата на баща си на 23-годишния си приятел Даниел Георгиев, който прегази 6-ма младежи, е е подведен под наказателна отговорност." Живков дал колата на баща си на 23 годишния си приятел и понеже приятелят му пил, същият е подведен под наказателна отговорност. Това е правен абсурд, най-малкото защото колата не е негова, а на баща му и в такъв случай би трябвало баща му да бъде подвден под отговорност. Следователно задържането на Живков е незаконно и вероятно още утре същият ще бъде освободен.

Не само това което казваш е абсурдно! Авно някой пише и ни прави на маймуни.... Жалко за загиналите...с това обаче не променяме нищо.... Разгледай абсурда със застрахователя, който ще плати на жертвите при положение че има доказан алкохол в кръвта на водача....Да трябва да се плати но от кой и кога ще решава съд и колко вода ще изтече....

Българските полицаи и прокурори са гола вода. Това наистина е глупаво, но си спомням и оня, дето при ареста викаше "Лягай на земята, защото си престъпник". Смешници...

Не си прав, бащата не е бил с тях и е няма как да е знаел, че ще се насмучат като казаци - или поне е недоказуемо. Синчето от друга страна е знаело, че преотстъпва мпс-то на лице употребило алкохол и съответно носи наказателна отговорност. Пример - Приятелката ми кара кола, която по една или друга причина е на моето име - спряха я пила повечко и и взеха книжката, мен не са ме закачали, защото аз не мога да седя 24 часа до нея и да я контролирам. Друг пример - познат даде на приятелката си, която няма книжка да му кара колата - спряха ги и им набрулиха и на двамата по един солен акт - както си му е реда.

Интересни хора и случаи покрай тебе!мила родна картинка...