Коментари - Забавили ремонта на пътя, където загинаха 6-ма | Днес.dir.bg

Забавили ремонта на пътя, където загинаха 6-ма

Инициативен комитет ще организира протестно шествие на 3 май в Симеоновград по повод на лошото състояние на пътя, на който стана тежката катастрофа, при която загинаха 6-ма младежи на възраст между 17 и 19 г.

Обратно в новината

Коментари - Забавили ремонта на пътя, където загинаха 6-ма | Днес.dir.bg

Коментари

Случва се да минавам по този път. Общественна тайна е , че мъжа на кметицата не можа да се разбере с тези дето строяха пътя колко милиончета да лапне. Нека сега му тежат на съвестта тези невинни ангелчета, бог да прости и закриля душите им и близките им. Как се преживява такава загуба. Милите дечица, какво са виновни те? Защо Господи наказваш тези ангелчета в разцвета на живота им? Трябва добре да се замислим, какво правим ние възрастните и кой страда от тази алчност.

Щото се загледах в репортажа по БТВ, та там цитират някаква шахта, която обаче е след едно дърво на тротоара. А покрай тротоара е направен бетон, който е създал изкуствена неравност, щото не е покрай целия тротоар, а вероятно пред вход за двора или гараж . Просто се ядосвам, че току виж изкарат някаква неравност виновна за произшествието, а истината си е в неадекватното поведение и несъобразената скорост на шофьора.

така , така пътя е виновен, че не е направен за скорости от 160 км/ч, и не са поставени мантинели, пясък за намаляване на скороста и обезопасителни гуми покрай шиканите, та да земат и едни стюарди да сложат та да е като на състезание....

Състоянието на тази "централна улица - главен път" е такова, че максималната възможна скорост за управление на какъвто и да е автомобил е 40 км/ч. Всеки, който е минавал от там ще го потвърди. Друг е въпросът защо общината и държавата го допускат. Все пак по този път минава не малка част от трафика по направление Европа - Турция. Т.е. пораждат се не положителни мнения за България. Но това изобщо не може да е оправдание за някой решил да избива комплекси по този начин.

ОСТАВКИ И ЗАТВОР ЗА ОБЩИНАРИ! ПРЕСТЪПНО БЕЗДЕЙСТВИЕ Е ТОЧКАТА В ЗАКОНА

Тъжно е. Горките хора, защое заслужиха така да им умрат децата.

ТЪЙ, ТЪЙ, АСФАЛТИРАЙТЕ МУ ПЪТЯ НА КОМПЛЕКСИРАНОТО ИДИОТЧЕ, ЧЕ ДА МОЖЕ ДА ДИГНЕ 200 СЛЕДВАЩИЯ ПЪТ...

АБСОЛЮТНО ПРАВИЛНО!!!

Ал

БМО (БезМозъчен Организъм)

пЪтя ли е виновен или който седи зад волана -това оправдание ли за шофйора убиец

" БИТИЕТО ОПРЕДЕЛЯ СЪЗНАНИЕТО " !!! Ако имахме битието на швейцарците,или немците със сигурност щяхме да сме най-добрите граждани на Европа ! За сега сме само РОБИ,но пък има надежда ! Нали за това са РЕВОЛЮЦИИТЕ !!!?

има една поговорка - който е прост, си е завинаги...

Като се обърне колата , шътища многоооо...Ама това са нашите синове които се трепят или трепят други по пътищата. Хайде да се замислим дали и ние имаме вина в това положение...

Пътят щеше да е виновен, ако онзи не е бил пиян и е карал с 50км! В сегашната ситуация с тази скорост и алкохол само и само той е виновен!

Браво !!! Един трезво мислещ човек ! За разлика от болшинството Българи , на които все някой друг им е виновен ! Преди три дни минах по тази улица , а не път /има разлика , нали ?/ Защото това е градска улица !!! Вярно че е в окаяно състояние , но като карах с 30-40 км/ч - не излетях на тротоара. И за това престъпление е напълно неуместно да се коментира с "Ами на всеки може да се случи " Бог да ги прости децата и дано този изрод си получи заслуженото !

Кратко, точно и ясно! +1. P.S. За абсолютно невинните жертви - не знам какво да напиша, стяга ми се гърлото всеки път... и аз имам деца, които един ден ще поискат да идат някъде сами, и ще трябва да ги пусна (не може цял живот да ги държим за ръка)...

И какво ако беше ремонтиран пътя? Комплексарчето щеше не с 160, а с 220 да ги размаже, така щяха да са мъртви всички, а не ранени. Пътя им бил виновен...

гби ( нерегистриран ) 25.04.2011 13:56 Катастрофата,Е,Причинена. От,Високата,Скорост,... На,Селския,Педал,Който, Трябва,Да,Бъде,Съден,По, Бързата,Процедура,50,Години, Затвор,Дупките,Водят,До,Ниска, Скорост,Този,Глупак,Е,Карал,с, Над,110км,/В,Час,???Мислете.? по 50 години на дете и е време да направим искане ,да се промени закона, така че, който НАПРАВИ БЕЛЯ, ПИЛ, да бъде съден за УМИШЛЕНО престъпление.

Трябва да си първокласен идиот, за да караш със 100 км/ч по третокласен път и то в населено място. Ако не бъде дадена максимална присъда за шофьора и за собственика на колата, ще последва линч.

Поклон пред жертвите на 23годишния алкохолик!Мъката на близките им е и наша,както е било и по други празници.Дано си плати убиеца,независимо по какъв начин:затвор,саморазправа или нещо друго.Въпреки,че и това няма да ги върне.Но той не заслужава милост.Извършил е нещо непоправимо.Това не е като да напсуваш някого или да се возиш без билет в автобуса.Още ли има такива,които да оправдават убийците по пътищата?Винаги ми се е струвало,че тези,които защитават Стависки са безименни убийци по пътищата т.е. като него.Сигурно ще защитят сега и това пиянде.Аз мисля,че протестът трябва да бъде пред парламента.Най-после трябва да си извоюваме безмилостни закони и всеки,който пие да си плаща.Тук един го осъдиха 29 години в затвора за непредумишлено убийство-инжектирал малка,но фатална доза хероин на една проститутка през 1998г.

Я по добре си коментирайте Малта отколкото да си давате определемия хора които непознавате а и те едва ли имат желание да ви опознаят. Ставийски не е нито първия нито последния "грешник" в България че само му дъвчете името. Жалко е за младежите, а другото в коментарите е безсмислени емоции

На теб какво ти пречи Малта бе отворко 77?Всеки си казва мнението ако ще и от Марс да е ,значи има гражданска позиция и емоции.А защо трябва да се познават хората,аз също не ги познавам,въпреки,че живея тук.Това не ми пречи да споделям,а и нали интернета е за това!?

Има ли кой да види какво чудо е по селата и как се хващат местните от собствените им роднини когато са пили и шофират?

Лошото състояние на пътя няма нищо общо с безотговорноста на поредния изрод! Дянков, бензина 10 кинта за литър!

НЕ БЪДЕТЕ КАТЕГОРИЧНИ.МНОГО ПЪТИ ТОЧНО ЛОШИЯ ПЪТ Е ПРИЧИНА ЗА КАТАСТРОФИ БЕЗ ВОДАЧА ДА Е УПОТРЕБИЛ АЛКОХОЛ.

Разрешената максимална скорост, в на - селено място е 50к.в ч. -в ж.к.-20к.

И да се продава само в аптеките с рецепта, нали? Я по-сериозно! Още не знаем достоверно причината за тази ужасия - млад и неопитен бил шофьорът, пиян бил, чужда кола карал, своя искал и почие вестникарска информация ... Тече разследване, ще съобщят точно. Това обаче, което вади очите на всички ни, е кошмарното състояние на пътните настилки и основата под тях навсякъде в страната, както и че сякаш това състояние се утвърди като неписан, но непоклатим Български държавен стандарт за пътищата ни. Кой ще открие най-после колко важно е да поддържаш системно в изправност това, което имаш?

Не ни е проблема в "кошмарното състояние" на пътните настилки, кошмарното възпитание на отрочетата ни. Видях много деца на възрастта на пострадалите, които, вярвайте ми, едва ли имат спомен на другия ден, че са били в църква. За българина ПРАЗНИК, означава НАПИВАНА до козирката. За съжаление така си възпитаваме и децата. Е сега ми кажете, че материала ни е читав....

Незнам какво му е попречило, но май е бил най вече акъла. Не само там е така, тоест в този район, има и други райони на България където купуват скъпи мотори и децата ги карат без книжки! Хора това е България, като са живи децата им разрещават всичко! Като загинат ревем, това е безумие, това е начина да обезлюдим държавата сами, никаква демогравска криза, обезлюдяваме държавата ние съзнателно. Тези които държим на децата си и им забраняваме повече сме смешните, глупавите родители! Имам чувството че наистина сме Абсурдистан!

Срещу сътветното заплащане аз ще докажа, че Данаил изобщо не е карал, а този който е управлявал автомобила е избягал! И не са се познавали, а просто седели на една маса и пиели! Така, че виновно няма. Поздрави от българската съдебна система и от един посланник на велика сила у нас.

Шофьорът е невинен до доказване на противното а с с БГ съдия това е съвсем възможно зависи единствено от джоба ти и от това дали си известен "далавераджия" - нали г-н Марковски...:)

Правилно и синът на собственика е в ареста. Какъв собственик е като разрешава високата скорост по разбитите пътища още повече , че сигурно са познавали пътя. Пък и как са се возили останалите по този паваж - и да не са настоявали да намали - загубена работа

Естествено, че нищо не оправдава хлапето, което се е напило и е тръгнало като малоумно да кара кола (и то чужда). Но истината е, че пътищата и улиците са отвратителни и те са още по-голяма предпоставка за катастрофи и жертви. И това, че си изпотрошихме колите и непрекътнато плащаме за ремонти, е само половината беда. Ние също сме в тези коли - и ние ще се изпотрошим. Ако на пътя ти постоянно изскачат кратери, все някъде ще се пребиеш.

"Трябва да се промени манталитетът на българския шофьор..." (цитат на Цв. Цв.) Разбира се, че трябва да се промени манталитета,...но първо на вътрешния министър и после на шофьорите, защото от манталитета на вътрешния министър зависят много повече животи! Помислете само, колко жертви имаше и ще има от неразкритите престъпления и отвличания!

Ключовата дума тук е "безумие" и Виe сте я казали! Безумието значи, че бесове са те налегнали! А в Средновековието това се е лекувало лесно и просто - с бой! Сега с бой няма да стане, но всеки, проявил "безумие" дори в зародиш, трябва така да се "изгърби", че сам да прогони бесовете си! Общественополезен труд на най-публичното място за 5 км превишение на скоростта, 5 дни, няма значение кой си! Каменотрошене с гол в ръката чук поне 10 дни за превишение с 10 км..... и ке се отучат, ох как ке се отучат мамините... Иначе на всеки светъл ден ще броим трупове!

Цвете, на малоумниците и траншеи да изкопаят по пътищата, няма да ги спрат. Мисля, че ако има воля, МВР може да озапти джигитите по пътищата и най-вече в населените места. Но тези джигити, в голямата си част са отрочета на неслучайни хора и по тая причина полицаите предпочитат да не си усложняват службата. По лесно е да се крият по "хранилките" и да си докарват добри пари от много по-малко сгрешили "случайни" хора.

Моите искренни съболезнования за родителите изгубили скъпите си рожби !БОГ ДА ГИ ПРОСТИ! Наи строго наказание за Убиеца ШЬОФОР

Виновни са шофьора управниците и то равнопоставено! Докато построят магистралите , а после да отремонтират останалите пътища ще се случват и такива неща! Ако имаше осъден управник за лоша ифрастуктура сега нещата щяха да са други! Няма и осъдени високопоставени служители , които са карали пияни!

Да съдят неасфалтирания път за 1,3 промила алкохол в кръвта на идиотчето...

за всеко идиотско деяние има причина ... не помня вече кой римски император наредил да набият морето, че му потънала флотата... били са го... после потънала пак... и те така!

Няма съмнение, че лошите пътища трябва да се оправят навреме, което е възможно само при условие, че "бизнесът" си плаща данъците и пълни хазната с нужните средства за целта ... Но лошият път никак не намалява вината на пияндето - напротив, при лош път един добър шофьор в нормално състояние би намалил още, би си отворил очите - а той е направил точно обратното. Катастрофата е в тротоара обратно на неговата посока на движение, както и самата шахта - значи, той е карал на зиг-заг без да гледа. За да прекърши бетонен стълб с метална арматура и да разкърти зидана ограда, скоростта му е била безумна, при никакъв опит и след пиене - да си отговаря за всичките безобразия, и да плаща много пари на пострадалите, а тия, дето са му дали колата - заедно с него!

НАПЪЛНО ТЕ ПОДКРЕПЯМ, НО И ВСИЧКИТЕ ПАРИ НА ЗЕМЯТА НЯМА ДА ВЪРНАТ ДЕЦАТА!

няма да плати нищо, щото е нямал пари и за една кола за 3-4 хилки. Изтрепал е 6 човека... наранил 2... добро постижение за безпаричен идиот с BMW! Както винаги става по тези места - битят-бит, блъснатия от кола - блъснат.... умрелия- умрел... забравете

По принцип управлението на автомобила трябва да е според правилника и обстановката. Айде да не оправдаваме шофьора - 1,3 промила, чужда кола, разбит път. Цялата вина е негова. Не мога да разбера защо се атакува медийно администрацията на община Симеоновград, а не МВР (КАТ) и най-вече прекият извършител? Да не би да е нечие синче ненагледно!?

този протест не намалява вината на шофьора, нито го оневинява НО Е БЕЗКРАЙНО НУЖЕН- за да се стресне както централната, така и местната власт, че нередностите било то по пътя, на местоработата, на улицата или където й да е до нас, може да доведе до трагичен край, или ДОПЪЛНИТЕЛНО да утежни нещата. Защото и други с 1 или повече промила карат по шосета и пътища, но когато освен тяхната безотговорност се намери и безотговорността от тези които зависи добрият път, то щетите са по- малки или тогава виновникът няма и най- малко извинение. Нека направим така че тези, които нарушават законите да имат малко място за извинение. ЗАВИСИ ОТ НАШАТА ГРАЖДАНСКА ПОЗИЦИЯ!!!!!!!

Дянков, бензина е ЕВТИН - направи го поне 5лв . Живея в съседен град Манталитета на съгражданите ми е същия като на тия от Сеймен. Кмета направи ремонт на улицата +канализация знаци бордюри маркировка всичко шест - стана като в Европа. Ех че като подкараха тия пубертети недоклатени - за шест месеца има един стълб за ел осветление - срязан и дърво 35 санта диаметър почти повалено И нищо им няма- продължават си да си карат пили с мръсна газ Всички ги знаят и не им дреме Е за това Дянков - дигаи бензина- не може вчерашен пръдльо дето дедо му едно краставо магаре е карал днеска да кара 100 коня кола нафиркан до козирката

Не те ли е срам да политиканстваш в такъв момент???!!! Мир на праха на дечицата и затвор за тоя нехранимайко!

Срам ме е Емо, мир на праха им. Само че кат се прибера гроги от работа падам в кревата и умирам а дупетата бръмчат по цяла нощ да обикалят кръчмите с на тати си колата и трошат парите на родителите си без да знаят що е то мазол и дискова херния. Щот мама и тати са готови на всичко за нащо синче И щом като правосъдието в тая страна за 21 години не успя да оправи батака остава с икономически средства - българина наи усеща кога му бръкнеш в джеба- Тогава баща му би му казал- 1 Не мога да ти плащам шофьорски курсове - плати си ги сам от първата си заплата, 2 купи си кола, моята няма да пипаш и 3 бензина като е скъпичък хъшлака ще си вземе скейборд 45кс и няма да кара с 100 км/ч-щото разхода се качва 4 Акциз на ракията -Дянков къде си? Тогава ще има и повече средства за пътища PS А да ти и направило впечатление че времето се стопли и си нароиха сума ти хлапетии с малки моторчета - карат без каски ? Не ме е срам да ти кажа кои ще е отговорен за тях като стане беля - родителите им

не е виновен пътя а това яавно разглезено лайно което седнало да кара след употреба на алкохол,за е такива като него начупване на крайници перманентно а за неговите родители да са в затвора

Какъв проблем с лош път при 160км градско бре ? Ако настилката беше добра щеше да кара с 200 и пак да убие децата ! Затвор и линч за този негодник !!!

Уволнение за КАТ Симеоновград до един!!!!!!!

А бе Петко , ти нормален ли си ??? Какво ти е виновен КАТ ? До всеки малоумник да сложи по един катаджия за навигатор ли ??? Докато има хора да мислят като тебе , само можем да мечтаем за ред и правила в тая държава. А ако се случи , ти първи пак ще почнеш да се оплакваш, че ти нарушават правата.

А бе катил?! Какви дупки кви пет лева бе пукал - толкова убити детски души!!! А този трябваше не със 100 а с 200 да кара и не в този стълб а в насрещен тир да спре - за да не го срещам аз със моето семейство като карам и спазвам правилата!

Бе тази май не е нормална-родители да носят отговорност а децата си,23-годишен и някой трябва да го наглежда!?Е защо тогава се става пълнолетен на 18 г???Поредният идиотизъм!

Не политизирайте това криминално престъпление. Всеки който кара с над разрешената скорост, особено в населено място, е потенциален предумишлен убиец.

Всичко ни е такова- не само състоянието на пътищата, но понеже идват избори и всеки иска дори и от лошото да извлече дивиденти- Цветанов ще ми говори за манталитет и отношение на хората, а в същото време е най-лъжливото и крадливо копеле- това е гавра с народа....... И какво са 15г. затвор след като си отнел 6живота, а може би и още- едно голямо нищо!!! Те затова продължават да пият и карат, защото вътрешния министър не се занимава с реда в държавата, а е и вицепремиер и шеф на предизборния щаб- разбирам го, че има много откраднати пари и трябва да им измисли правдоподобно изпиране, но не може да се води на хиляда места и да не върши нищо като хората..... Безобразно управление- безобразна държава, какво друго може да се очаква????

Айде на тебе пак държавата и правителството ти виновно. Скапан материал - ТОВА Е ИСТИНАТА! Такива келемета и супермен да ни управлява, все тая !!!

Шофьор съм от 15г. Но цяла една година след като си взех книжката баща ми не ме остави да карам сам колата, а само с него. Според мен това трябва да стане задължително за всички млади шофьори - една година да карат с опитен шофьор до себе си. Шофьорският курс е едно, но практиката е по-различна!

защо има отново се разсейва отговорността? един вид въпросният е протестирал срещу забавянето на ремонта, убивайки 6 човека????!!!! единствената причина за смъртта на децата е безрасъдната скорост, причинена от алкохол или може би от ментално състояние на келеша. в бг трябва да престане схващането, че правото да шофираш е изконно като правото да живееш т.е. това право трябва да може да бъде отнемано бъзвъзвратно при много по леки нарушения - когато човек докаже чрез системни действия ,че не спазва съображенията за сигурност, щото знаците и правилата на пътя са точно съображения за сигурност ... естествено за тази цел трябва да спре безобразната корупция в КАТ... просто като се замислиш как КАТ си търгуват и никой не прави нищо ..... виновни сме и всички ние, ако даваме подкупи или сме свидетели на такива и не сигнализираме ....не знам как некой може да приеме за нормално да даде подкуп .... честно !!!

аз се заклевам никога не съм давал на ръка. малко са ми провиненият и всеки път като ме питат "ся кво прайм" им отговарям- ами пишете... аз ли да ви уча как да си вършите работата. При което захапват лимона и пишат- поне си заработват парите. Който дава е също толкова виновен. Имах като млад шофьор една катастрофа при която ако го бях ударил човека откъм шофьорското място, можеше и да не е жив и това ми стои като обеца на ухото и внимавам много. Обаче за да може човек да си направи изводи от една ситуация, трябва да има повече от 3 гънки в мозъка. Лека им пръст на младежите.

Стига глупости! Утре ще изкарате, че учителите му са виновни, че не са го научили да бъде човек, после инструктура и КАТ, че са му дали книжка, а защо не и жертвите, които не ги е срам да ходят по тротоара. Истината е, че тъпака си виновен, напил се до безпаметност, карал с превишена скорост и т.н. Това е непростимо. Едва ли никой от нас не се е напивал. Разликата е, че аз примерно никога не съм си и помислял да се качвам в кола, след като съм пил.

Всеки шофьор е длъжен да се съобразява с обстановката, това да караш с 100 и да си пил е престъпление, та оставета настилката в тоя случай

Абсолютно. Прав/а си.

Миналото лято минах по този път, наистина е ужасен. Не мога да си представя как може по него да се кара със 160 км в час.

Винаги е така - все някой друг ни е виновен, а ние сме невинни. Сега пътя е дупките са виновни, а Шофьорът е невинен! Пиян и неопитен, а кара със 160 км. Ще искат съдът да го оправдае, нали?! Пътят не е виновен - виновен е човекът. Не убива оръжието(колата), убиват хората.

Катастрофата,Е,Причинена. От,Високата,Скорост,... На,Селския,Педал,Който, Трябва,Да,Бъде,Съден,По, Бързата,Процедура,50,Години, Затвор,Дупките,Водят,До,Ниска, Скорост,Този,Глупак,Е,Карал,с, Над,110км,/В,Час,???Мислете.???

а я попитайте отворената кметица която си прави медийна реклама на гърба на загиналите деца защо в ремонтирания участък от пътя НЯМА КАНАЛИЗАЦИЯ??? за отпадните води... защото е поискала 10% от проекта за канализация да и влезнат в джоба.. а проекта е за 1.500.000 тоест искала е да гушне 150 000 хил лв. ама да я разследват ДАНС и да я питат на какви основания оставя хората в 21 век със септични ями без да им изгради канализация.. ??? а иначе в съседен град на ремонтирана главна карат с 200км не с 160км и гонките са ежедневие не само нощем..

Така е, защо не се потърси отговорност и от местната власт.Въпросната отсечка е в безобразно състояние, и то не от вчера. Що се отнася до далаверите в общината, там има много , което да се каже а още повече и да се докаже. У частъкът е в незибразно състояние, не от вчера , а поне от 15 години, което не оправдава мърляча , убиец. Аз лично не мога да со представя как е постигнал тази скорост , при този лунен пейзаж. Бог да прости невинните му жертви, и нека да получи залуженото , не само по човешкия, а и по вселенския закон

На крива ракета-Космоса и пречи!

смешно но аналогията ти не е правилна

Хайде сега пътя виновен. Ами като знае, че е осеян с дупки защо кара с над 100 км в час? Ама пияна глава разсъждава ли? И сега изведнъж всички решиха, че пътя виновен... а като това правителство прави пътища - ние асфалт не ядем....нали така социалисти драги!!!! Така че първо трябва да променим манталитета си и като видим, че някой се качва пил на кола, да реагираме ОСТРО!!! И ДА НЕ МУ ПОЗВОЛИМ ДА УБИВА!!! А СЛЕД ТОВА ТРЯБВА ДА СИ ОПРАВИМ И ПЪТИЩАТА... ЗАЩОТО БЕЗ ТЯХ НЯМА ИКОНОМИКА, А БЕЗ ИКОНОМИКА НЯМА ДОХОДИ...

Не е само пътя виновен, но в случая са няколко фактора и пътя е един от тях! Ако пътя е бил в добро състояние при същите обстоятелства колата е щяла да се забие някъде директно а не да става неуправляема поради лошия път! Какъвто и шофьор да си винаги може да ти се случи нещо такова, да спукаш гума или нещо от сорта. Просто пътищата трябва да се поддържат за да се избягват до колкото може такива ужасни събития!

ако си е карал с 40 - 50 километра както трябва да не е блъснал никой така че недейте сега да търсите под вола теле малкия идиот е виновен заради каране в пияно състояние и превишена скорост така че след като е на 18 години да си носи последствията ако оживее

Коментари - Забавили ремонта на пътя, където загинаха 6-ма | Днес.dir.bg

Забавили ремонта на пътя, където загинаха 6-ма

Инициативен комитет ще организира протестно шествие на 3 май в Симеоновград по повод на лошото състояние на пътя, на който стана тежката катастрофа, при която загинаха 6-ма младежи на възраст между 17 и 19 г.

Обратно в новината

Коментари - Забавили ремонта на пътя, където загинаха 6-ма | Днес.dir.bg

Коментари

Случва се да минавам по този път. Общественна тайна е , че мъжа на кметицата не можа да се разбере с тези дето строяха пътя колко милиончета да лапне. Нека сега му тежат на съвестта тези невинни ангелчета, бог да прости и закриля душите им и близките им. Как се преживява такава загуба. Милите дечица, какво са виновни те? Защо Господи наказваш тези ангелчета в разцвета на живота им? Трябва добре да се замислим, какво правим ние възрастните и кой страда от тази алчност.

Щото се загледах в репортажа по БТВ, та там цитират някаква шахта, която обаче е след едно дърво на тротоара. А покрай тротоара е направен бетон, който е създал изкуствена неравност, щото не е покрай целия тротоар, а вероятно пред вход за двора или гараж . Просто се ядосвам, че току виж изкарат някаква неравност виновна за произшествието, а истината си е в неадекватното поведение и несъобразената скорост на шофьора.

така , така пътя е виновен, че не е направен за скорости от 160 км/ч, и не са поставени мантинели, пясък за намаляване на скороста и обезопасителни гуми покрай шиканите, та да земат и едни стюарди да сложат та да е като на състезание....

Състоянието на тази "централна улица - главен път" е такова, че максималната възможна скорост за управление на какъвто и да е автомобил е 40 км/ч. Всеки, който е минавал от там ще го потвърди. Друг е въпросът защо общината и държавата го допускат. Все пак по този път минава не малка част от трафика по направление Европа - Турция. Т.е. пораждат се не положителни мнения за България. Но това изобщо не може да е оправдание за някой решил да избива комплекси по този начин.

ОСТАВКИ И ЗАТВОР ЗА ОБЩИНАРИ! ПРЕСТЪПНО БЕЗДЕЙСТВИЕ Е ТОЧКАТА В ЗАКОНА

Тъжно е. Горките хора, защое заслужиха така да им умрат децата.

ТЪЙ, ТЪЙ, АСФАЛТИРАЙТЕ МУ ПЪТЯ НА КОМПЛЕКСИРАНОТО ИДИОТЧЕ, ЧЕ ДА МОЖЕ ДА ДИГНЕ 200 СЛЕДВАЩИЯ ПЪТ...

АБСОЛЮТНО ПРАВИЛНО!!!

Ал

БМО (БезМозъчен Организъм)

пЪтя ли е виновен или който седи зад волана -това оправдание ли за шофйора убиец

" БИТИЕТО ОПРЕДЕЛЯ СЪЗНАНИЕТО " !!! Ако имахме битието на швейцарците,или немците със сигурност щяхме да сме най-добрите граждани на Европа ! За сега сме само РОБИ,но пък има надежда ! Нали за това са РЕВОЛЮЦИИТЕ !!!?

има една поговорка - който е прост, си е завинаги...

Като се обърне колата , шътища многоооо...Ама това са нашите синове които се трепят или трепят други по пътищата. Хайде да се замислим дали и ние имаме вина в това положение...

Пътят щеше да е виновен, ако онзи не е бил пиян и е карал с 50км! В сегашната ситуация с тази скорост и алкохол само и само той е виновен!

Браво !!! Един трезво мислещ човек ! За разлика от болшинството Българи , на които все някой друг им е виновен ! Преди три дни минах по тази улица , а не път /има разлика , нали ?/ Защото това е градска улица !!! Вярно че е в окаяно състояние , но като карах с 30-40 км/ч - не излетях на тротоара. И за това престъпление е напълно неуместно да се коментира с "Ами на всеки може да се случи " Бог да ги прости децата и дано този изрод си получи заслуженото !

Кратко, точно и ясно! +1. P.S. За абсолютно невинните жертви - не знам какво да напиша, стяга ми се гърлото всеки път... и аз имам деца, които един ден ще поискат да идат някъде сами, и ще трябва да ги пусна (не може цял живот да ги държим за ръка)...

И какво ако беше ремонтиран пътя? Комплексарчето щеше не с 160, а с 220 да ги размаже, така щяха да са мъртви всички, а не ранени. Пътя им бил виновен...

гби ( нерегистриран ) 25.04.2011 13:56 Катастрофата,Е,Причинена. От,Високата,Скорост,... На,Селския,Педал,Който, Трябва,Да,Бъде,Съден,По, Бързата,Процедура,50,Години, Затвор,Дупките,Водят,До,Ниска, Скорост,Този,Глупак,Е,Карал,с, Над,110км,/В,Час,???Мислете.? по 50 години на дете и е време да направим искане ,да се промени закона, така че, който НАПРАВИ БЕЛЯ, ПИЛ, да бъде съден за УМИШЛЕНО престъпление.

Трябва да си първокласен идиот, за да караш със 100 км/ч по третокласен път и то в населено място. Ако не бъде дадена максимална присъда за шофьора и за собственика на колата, ще последва линч.

Поклон пред жертвите на 23годишния алкохолик!Мъката на близките им е и наша,както е било и по други празници.Дано си плати убиеца,независимо по какъв начин:затвор,саморазправа или нещо друго.Въпреки,че и това няма да ги върне.Но той не заслужава милост.Извършил е нещо непоправимо.Това не е като да напсуваш някого или да се возиш без билет в автобуса.Още ли има такива,които да оправдават убийците по пътищата?Винаги ми се е струвало,че тези,които защитават Стависки са безименни убийци по пътищата т.е. като него.Сигурно ще защитят сега и това пиянде.Аз мисля,че протестът трябва да бъде пред парламента.Най-после трябва да си извоюваме безмилостни закони и всеки,който пие да си плаща.Тук един го осъдиха 29 години в затвора за непредумишлено убийство-инжектирал малка,но фатална доза хероин на една проститутка през 1998г.

Я по добре си коментирайте Малта отколкото да си давате определемия хора които непознавате а и те едва ли имат желание да ви опознаят. Ставийски не е нито първия нито последния "грешник" в България че само му дъвчете името. Жалко е за младежите, а другото в коментарите е безсмислени емоции

На теб какво ти пречи Малта бе отворко 77?Всеки си казва мнението ако ще и от Марс да е ,значи има гражданска позиция и емоции.А защо трябва да се познават хората,аз също не ги познавам,въпреки,че живея тук.Това не ми пречи да споделям,а и нали интернета е за това!?

Има ли кой да види какво чудо е по селата и как се хващат местните от собствените им роднини когато са пили и шофират?

Лошото състояние на пътя няма нищо общо с безотговорноста на поредния изрод! Дянков, бензина 10 кинта за литър!

НЕ БЪДЕТЕ КАТЕГОРИЧНИ.МНОГО ПЪТИ ТОЧНО ЛОШИЯ ПЪТ Е ПРИЧИНА ЗА КАТАСТРОФИ БЕЗ ВОДАЧА ДА Е УПОТРЕБИЛ АЛКОХОЛ.

Разрешената максимална скорост, в на - селено място е 50к.в ч. -в ж.к.-20к.

И да се продава само в аптеките с рецепта, нали? Я по-сериозно! Още не знаем достоверно причината за тази ужасия - млад и неопитен бил шофьорът, пиян бил, чужда кола карал, своя искал и почие вестникарска информация ... Тече разследване, ще съобщят точно. Това обаче, което вади очите на всички ни, е кошмарното състояние на пътните настилки и основата под тях навсякъде в страната, както и че сякаш това състояние се утвърди като неписан, но непоклатим Български държавен стандарт за пътищата ни. Кой ще открие най-после колко важно е да поддържаш системно в изправност това, което имаш?

Не ни е проблема в "кошмарното състояние" на пътните настилки, кошмарното възпитание на отрочетата ни. Видях много деца на възрастта на пострадалите, които, вярвайте ми, едва ли имат спомен на другия ден, че са били в църква. За българина ПРАЗНИК, означава НАПИВАНА до козирката. За съжаление така си възпитаваме и децата. Е сега ми кажете, че материала ни е читав....

Незнам какво му е попречило, но май е бил най вече акъла. Не само там е така, тоест в този район, има и други райони на България където купуват скъпи мотори и децата ги карат без книжки! Хора това е България, като са живи децата им разрещават всичко! Като загинат ревем, това е безумие, това е начина да обезлюдим държавата сами, никаква демогравска криза, обезлюдяваме държавата ние съзнателно. Тези които държим на децата си и им забраняваме повече сме смешните, глупавите родители! Имам чувството че наистина сме Абсурдистан!

Срещу сътветното заплащане аз ще докажа, че Данаил изобщо не е карал, а този който е управлявал автомобила е избягал! И не са се познавали, а просто седели на една маса и пиели! Така, че виновно няма. Поздрави от българската съдебна система и от един посланник на велика сила у нас.

Шофьорът е невинен до доказване на противното а с с БГ съдия това е съвсем възможно зависи единствено от джоба ти и от това дали си известен "далавераджия" - нали г-н Марковски...:)

Правилно и синът на собственика е в ареста. Какъв собственик е като разрешава високата скорост по разбитите пътища още повече , че сигурно са познавали пътя. Пък и как са се возили останалите по този паваж - и да не са настоявали да намали - загубена работа

Естествено, че нищо не оправдава хлапето, което се е напило и е тръгнало като малоумно да кара кола (и то чужда). Но истината е, че пътищата и улиците са отвратителни и те са още по-голяма предпоставка за катастрофи и жертви. И това, че си изпотрошихме колите и непрекътнато плащаме за ремонти, е само половината беда. Ние също сме в тези коли - и ние ще се изпотрошим. Ако на пътя ти постоянно изскачат кратери, все някъде ще се пребиеш.

"Трябва да се промени манталитетът на българския шофьор..." (цитат на Цв. Цв.) Разбира се, че трябва да се промени манталитета,...но първо на вътрешния министър и после на шофьорите, защото от манталитета на вътрешния министър зависят много повече животи! Помислете само, колко жертви имаше и ще има от неразкритите престъпления и отвличания!

Ключовата дума тук е "безумие" и Виe сте я казали! Безумието значи, че бесове са те налегнали! А в Средновековието това се е лекувало лесно и просто - с бой! Сега с бой няма да стане, но всеки, проявил "безумие" дори в зародиш, трябва така да се "изгърби", че сам да прогони бесовете си! Общественополезен труд на най-публичното място за 5 км превишение на скоростта, 5 дни, няма значение кой си! Каменотрошене с гол в ръката чук поне 10 дни за превишение с 10 км..... и ке се отучат, ох как ке се отучат мамините... Иначе на всеки светъл ден ще броим трупове!

Цвете, на малоумниците и траншеи да изкопаят по пътищата, няма да ги спрат. Мисля, че ако има воля, МВР може да озапти джигитите по пътищата и най-вече в населените места. Но тези джигити, в голямата си част са отрочета на неслучайни хора и по тая причина полицаите предпочитат да не си усложняват службата. По лесно е да се крият по "хранилките" и да си докарват добри пари от много по-малко сгрешили "случайни" хора.

Моите искренни съболезнования за родителите изгубили скъпите си рожби !БОГ ДА ГИ ПРОСТИ! Наи строго наказание за Убиеца ШЬОФОР

Виновни са шофьора управниците и то равнопоставено! Докато построят магистралите , а после да отремонтират останалите пътища ще се случват и такива неща! Ако имаше осъден управник за лоша ифрастуктура сега нещата щяха да са други! Няма и осъдени високопоставени служители , които са карали пияни!

Да съдят неасфалтирания път за 1,3 промила алкохол в кръвта на идиотчето...

за всеко идиотско деяние има причина ... не помня вече кой римски император наредил да набият морето, че му потънала флотата... били са го... после потънала пак... и те така!

Няма съмнение, че лошите пътища трябва да се оправят навреме, което е възможно само при условие, че "бизнесът" си плаща данъците и пълни хазната с нужните средства за целта ... Но лошият път никак не намалява вината на пияндето - напротив, при лош път един добър шофьор в нормално състояние би намалил още, би си отворил очите - а той е направил точно обратното. Катастрофата е в тротоара обратно на неговата посока на движение, както и самата шахта - значи, той е карал на зиг-заг без да гледа. За да прекърши бетонен стълб с метална арматура и да разкърти зидана ограда, скоростта му е била безумна, при никакъв опит и след пиене - да си отговаря за всичките безобразия, и да плаща много пари на пострадалите, а тия, дето са му дали колата - заедно с него!

НАПЪЛНО ТЕ ПОДКРЕПЯМ, НО И ВСИЧКИТЕ ПАРИ НА ЗЕМЯТА НЯМА ДА ВЪРНАТ ДЕЦАТА!

няма да плати нищо, щото е нямал пари и за една кола за 3-4 хилки. Изтрепал е 6 човека... наранил 2... добро постижение за безпаричен идиот с BMW! Както винаги става по тези места - битят-бит, блъснатия от кола - блъснат.... умрелия- умрел... забравете

По принцип управлението на автомобила трябва да е според правилника и обстановката. Айде да не оправдаваме шофьора - 1,3 промила, чужда кола, разбит път. Цялата вина е негова. Не мога да разбера защо се атакува медийно администрацията на община Симеоновград, а не МВР (КАТ) и най-вече прекият извършител? Да не би да е нечие синче ненагледно!?

този протест не намалява вината на шофьора, нито го оневинява НО Е БЕЗКРАЙНО НУЖЕН- за да се стресне както централната, така и местната власт, че нередностите било то по пътя, на местоработата, на улицата или където й да е до нас, може да доведе до трагичен край, или ДОПЪЛНИТЕЛНО да утежни нещата. Защото и други с 1 или повече промила карат по шосета и пътища, но когато освен тяхната безотговорност се намери и безотговорността от тези които зависи добрият път, то щетите са по- малки или тогава виновникът няма и най- малко извинение. Нека направим така че тези, които нарушават законите да имат малко място за извинение. ЗАВИСИ ОТ НАШАТА ГРАЖДАНСКА ПОЗИЦИЯ!!!!!!!

Дянков, бензина е ЕВТИН - направи го поне 5лв . Живея в съседен град Манталитета на съгражданите ми е същия като на тия от Сеймен. Кмета направи ремонт на улицата +канализация знаци бордюри маркировка всичко шест - стана като в Европа. Ех че като подкараха тия пубертети недоклатени - за шест месеца има един стълб за ел осветление - срязан и дърво 35 санта диаметър почти повалено И нищо им няма- продължават си да си карат пили с мръсна газ Всички ги знаят и не им дреме Е за това Дянков - дигаи бензина- не може вчерашен пръдльо дето дедо му едно краставо магаре е карал днеска да кара 100 коня кола нафиркан до козирката

Не те ли е срам да политиканстваш в такъв момент???!!! Мир на праха на дечицата и затвор за тоя нехранимайко!

Срам ме е Емо, мир на праха им. Само че кат се прибера гроги от работа падам в кревата и умирам а дупетата бръмчат по цяла нощ да обикалят кръчмите с на тати си колата и трошат парите на родителите си без да знаят що е то мазол и дискова херния. Щот мама и тати са готови на всичко за нащо синче И щом като правосъдието в тая страна за 21 години не успя да оправи батака остава с икономически средства - българина наи усеща кога му бръкнеш в джеба- Тогава баща му би му казал- 1 Не мога да ти плащам шофьорски курсове - плати си ги сам от първата си заплата, 2 купи си кола, моята няма да пипаш и 3 бензина като е скъпичък хъшлака ще си вземе скейборд 45кс и няма да кара с 100 км/ч-щото разхода се качва 4 Акциз на ракията -Дянков къде си? Тогава ще има и повече средства за пътища PS А да ти и направило впечатление че времето се стопли и си нароиха сума ти хлапетии с малки моторчета - карат без каски ? Не ме е срам да ти кажа кои ще е отговорен за тях като стане беля - родителите им

не е виновен пътя а това яавно разглезено лайно което седнало да кара след употреба на алкохол,за е такива като него начупване на крайници перманентно а за неговите родители да са в затвора

Какъв проблем с лош път при 160км градско бре ? Ако настилката беше добра щеше да кара с 200 и пак да убие децата ! Затвор и линч за този негодник !!!

Уволнение за КАТ Симеоновград до един!!!!!!!

А бе Петко , ти нормален ли си ??? Какво ти е виновен КАТ ? До всеки малоумник да сложи по един катаджия за навигатор ли ??? Докато има хора да мислят като тебе , само можем да мечтаем за ред и правила в тая държава. А ако се случи , ти първи пак ще почнеш да се оплакваш, че ти нарушават правата.

А бе катил?! Какви дупки кви пет лева бе пукал - толкова убити детски души!!! А този трябваше не със 100 а с 200 да кара и не в този стълб а в насрещен тир да спре - за да не го срещам аз със моето семейство като карам и спазвам правилата!

Бе тази май не е нормална-родители да носят отговорност а децата си,23-годишен и някой трябва да го наглежда!?Е защо тогава се става пълнолетен на 18 г???Поредният идиотизъм!

Не политизирайте това криминално престъпление. Всеки който кара с над разрешената скорост, особено в населено място, е потенциален предумишлен убиец.

Всичко ни е такова- не само състоянието на пътищата, но понеже идват избори и всеки иска дори и от лошото да извлече дивиденти- Цветанов ще ми говори за манталитет и отношение на хората, а в същото време е най-лъжливото и крадливо копеле- това е гавра с народа....... И какво са 15г. затвор след като си отнел 6живота, а може би и още- едно голямо нищо!!! Те затова продължават да пият и карат, защото вътрешния министър не се занимава с реда в държавата, а е и вицепремиер и шеф на предизборния щаб- разбирам го, че има много откраднати пари и трябва да им измисли правдоподобно изпиране, но не може да се води на хиляда места и да не върши нищо като хората..... Безобразно управление- безобразна държава, какво друго може да се очаква????

Айде на тебе пак държавата и правителството ти виновно. Скапан материал - ТОВА Е ИСТИНАТА! Такива келемета и супермен да ни управлява, все тая !!!

Шофьор съм от 15г. Но цяла една година след като си взех книжката баща ми не ме остави да карам сам колата, а само с него. Според мен това трябва да стане задължително за всички млади шофьори - една година да карат с опитен шофьор до себе си. Шофьорският курс е едно, но практиката е по-различна!

защо има отново се разсейва отговорността? един вид въпросният е протестирал срещу забавянето на ремонта, убивайки 6 човека????!!!! единствената причина за смъртта на децата е безрасъдната скорост, причинена от алкохол или може би от ментално състояние на келеша. в бг трябва да престане схващането, че правото да шофираш е изконно като правото да живееш т.е. това право трябва да може да бъде отнемано бъзвъзвратно при много по леки нарушения - когато човек докаже чрез системни действия ,че не спазва съображенията за сигурност, щото знаците и правилата на пътя са точно съображения за сигурност ... естествено за тази цел трябва да спре безобразната корупция в КАТ... просто като се замислиш как КАТ си търгуват и никой не прави нищо ..... виновни сме и всички ние, ако даваме подкупи или сме свидетели на такива и не сигнализираме ....не знам как некой може да приеме за нормално да даде подкуп .... честно !!!

аз се заклевам никога не съм давал на ръка. малко са ми провиненият и всеки път като ме питат "ся кво прайм" им отговарям- ами пишете... аз ли да ви уча как да си вършите работата. При което захапват лимона и пишат- поне си заработват парите. Който дава е също толкова виновен. Имах като млад шофьор една катастрофа при която ако го бях ударил човека откъм шофьорското място, можеше и да не е жив и това ми стои като обеца на ухото и внимавам много. Обаче за да може човек да си направи изводи от една ситуация, трябва да има повече от 3 гънки в мозъка. Лека им пръст на младежите.

Стига глупости! Утре ще изкарате, че учителите му са виновни, че не са го научили да бъде човек, после инструктура и КАТ, че са му дали книжка, а защо не и жертвите, които не ги е срам да ходят по тротоара. Истината е, че тъпака си виновен, напил се до безпаметност, карал с превишена скорост и т.н. Това е непростимо. Едва ли никой от нас не се е напивал. Разликата е, че аз примерно никога не съм си и помислял да се качвам в кола, след като съм пил.

Всеки шофьор е длъжен да се съобразява с обстановката, това да караш с 100 и да си пил е престъпление, та оставета настилката в тоя случай

Абсолютно. Прав/а си.

Миналото лято минах по този път, наистина е ужасен. Не мога да си представя как може по него да се кара със 160 км в час.

Винаги е така - все някой друг ни е виновен, а ние сме невинни. Сега пътя е дупките са виновни, а Шофьорът е невинен! Пиян и неопитен, а кара със 160 км. Ще искат съдът да го оправдае, нали?! Пътят не е виновен - виновен е човекът. Не убива оръжието(колата), убиват хората.

Катастрофата,Е,Причинена. От,Високата,Скорост,... На,Селския,Педал,Който, Трябва,Да,Бъде,Съден,По, Бързата,Процедура,50,Години, Затвор,Дупките,Водят,До,Ниска, Скорост,Този,Глупак,Е,Карал,с, Над,110км,/В,Час,???Мислете.???

а я попитайте отворената кметица която си прави медийна реклама на гърба на загиналите деца защо в ремонтирания участък от пътя НЯМА КАНАЛИЗАЦИЯ??? за отпадните води... защото е поискала 10% от проекта за канализация да и влезнат в джоба.. а проекта е за 1.500.000 тоест искала е да гушне 150 000 хил лв. ама да я разследват ДАНС и да я питат на какви основания оставя хората в 21 век със септични ями без да им изгради канализация.. ??? а иначе в съседен град на ремонтирана главна карат с 200км не с 160км и гонките са ежедневие не само нощем..

Така е, защо не се потърси отговорност и от местната власт.Въпросната отсечка е в безобразно състояние, и то не от вчера. Що се отнася до далаверите в общината, там има много , което да се каже а още повече и да се докаже. У частъкът е в незибразно състояние, не от вчера , а поне от 15 години, което не оправдава мърляча , убиец. Аз лично не мога да со представя как е постигнал тази скорост , при този лунен пейзаж. Бог да прости невинните му жертви, и нека да получи залуженото , не само по човешкия, а и по вселенския закон

На крива ракета-Космоса и пречи!

смешно но аналогията ти не е правилна

Хайде сега пътя виновен. Ами като знае, че е осеян с дупки защо кара с над 100 км в час? Ама пияна глава разсъждава ли? И сега изведнъж всички решиха, че пътя виновен... а като това правителство прави пътища - ние асфалт не ядем....нали така социалисти драги!!!! Така че първо трябва да променим манталитета си и като видим, че някой се качва пил на кола, да реагираме ОСТРО!!! И ДА НЕ МУ ПОЗВОЛИМ ДА УБИВА!!! А СЛЕД ТОВА ТРЯБВА ДА СИ ОПРАВИМ И ПЪТИЩАТА... ЗАЩОТО БЕЗ ТЯХ НЯМА ИКОНОМИКА, А БЕЗ ИКОНОМИКА НЯМА ДОХОДИ...

Не е само пътя виновен, но в случая са няколко фактора и пътя е един от тях! Ако пътя е бил в добро състояние при същите обстоятелства колата е щяла да се забие някъде директно а не да става неуправляема поради лошия път! Какъвто и шофьор да си винаги може да ти се случи нещо такова, да спукаш гума или нещо от сорта. Просто пътищата трябва да се поддържат за да се избягват до колкото може такива ужасни събития!

ако си е карал с 40 - 50 километра както трябва да не е блъснал никой така че недейте сега да търсите под вола теле малкия идиот е виновен заради каране в пияно състояние и превишена скорост така че след като е на 18 години да си носи последствията ако оживее