5 загинаха, 72 ранени в катастрофа в Португалия

Гигантска верижна катастрофа с участието на 46 леки коли и камиони на автомагистрала в Северна Португалия завърши с 5 убити и 72 ранени, 24 от които в тежко състояние.

Обратно в новината

Коментари - 5 загинаха, 72 ранени в катастрофа в Португалия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма по опасни и луди шофиори от Португалия. Ако някой не е виждал как Градски Автобус се движи със 110км/ч из града да отиде и да види. И това не е изолиран случай, средната им скорост в града на Автобусите ако не е 80км/ч не знам. 1-я път като стъпих в Порто и се качих на автобус да ме откара от летището до Порто ( градски автобус)...е ошашавих се. Просто трябва да се види как карат там, каквото и да кажа няма да повярвате.

Ясене, кажи ни къде е Португалия? Кажи ни да не стоим в неведение! И чуй какво аз ще ти кажа - пълно е в България с такива тъпи парчета като теб да знаеш! Затова, когато бях в Португалия ми беше екстра! Истинска европейска страна!

гледайки какво са писали някои тук,май даже не знаят къде се намира Португалия..../хаха,зевзек или баба ти хвърчилото-смешници/

Вчера на АМ Тракия също имаше предпоставка за верижна катастрофа. В посока София правеха някакъв ремонт в лявата лента и както си караш със 130км/ч в нея изненадващо виждаш, че лентата е затворена и табела 90км/ч със стрелка да отбиеш в дясната лента. След това табела 60км/ч и 40км/ч. Питам аз как от 130км/ч се намалява на 90км/ч - това е стъпка от 40км/ч, по закон трябва да е 20км/ч стъпката. Добре, че дясната лента беше свободна в този момент, та бързичко се пренесохме там, вместо в небитието

глупав си, Зевзек. Автомагистрала. 120++.

Приятел, прав си, че на автомагистрала се кара бързо, но повярвай ми в Португалия се кара адски лудо. Ако на тяхна магистрала караш примерно от порядъка 150-180 км/ч, повярвай ми ще ти се струва, че си спрял! Там %-та на шофьорите, които карат по 180 км/ч е минимален!

Ясно-о-о, явно точно такива като теб са се набухали! Чл. 20, алинея 2 от Закона за движение по пътищата "Водачите на пътни превозни средства са длъжни при избиране скоростта на движението да се съобразяват с атмосферните условия, с релефа на местността, със състоянието на пътя и на превозното средство, с превозвания товар, с характера и интензивността на движението, с конкретните условия на видимост, за да бъдат в състояние да спрат пред всяко предвидимо препятствие. Водачите са длъжни да намалят скоростта и в случай на необходимост да спрат, когато възникне опасност за движението." Не вярвам в съответния закон в Португалия да е нещо съществено по-различно (все пак сме в ЕС)! Обаче такива джедаи като теб с 120++ в мъгла и дъжд отиват право при създателя за размисъл над постъпките си :-D

Е в силен дъжд и гъста мъгла с каква скорост са карали за да има 5 убити и 24 тежко ранени?!? Май не само ние сме идиоти по пътищата!