Бунт в Пазарджик след жестока смърт на пътя

27-годишен мъж прегази с мощния си "Хамър" пенсионер в Пазарджик. Оказа се, че шофьорът е рецидивист на пътя. Заради случая в града се организира мирен протест.

Обратно в новината

Коментари - Бунт в Пазарджик след жестока смърт на пътя | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Съболезнования на близките.Подкрепям протеста.Пазарджишкото правосъдие не е за обикновените хора. Преди три и половина години намериха сина ми прострелян в гаража му."Компетентните " разследващи следовател Заев и прокурор Румяна Петрова допуснаха множество пропуски и унищожиха доказателства за да не се разкрие истината.Дрехите и обувките от деня на смъртта му липсват и до днес.При огледа на място не е намерена гилзата , намери я работник на автомивка , който изми колата на сина ни.Много са пропуските и са очевидни, но явно правосъдието в Пазарджик работи избирателно.

С вас сме на протест!

Крайно време е да спрат да тръбят по "телевизора" как пешеходците са вездесъщи. Отчетете, че да се пресича навсякъде е неприемливо и последиците са единствено и само за пресичащия. Постоянно подобни лица на починалия пресичат, прескачайки мантинелите на Цариградско шосе и Околовръстен път в София. В случая основната вина носи неправилно пресичащия пешеходец. ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ, УВАЖАЕМИ ПЕШЕХОДЦИ, ДА ПРЕСИЧАТЕ КЪДЕТО И ДА Е! Надявам се осъдителната присъда, каквато и да е тя, на прегазилия Ви шофьор е достатъчна компенсация на глупостта Ви докато Вие сте малко УМРЕЛИ!

случай,че водача беше карал с разрешените 50 км./ч ,пешеходецът щеше действително да е виновен.Но при превишение на скоростта,виновен е водачът, а пешеходицът има съвина-съпричиняване.Такива като теб,като си мислят ,че на платното имат право да убиват ,са в голяма грешка.Жалко,че не им се налагат адекватни наказания.

Чие ли синче е Иван Янакиев? Всички знаем как се пускат подобни нагли отрочета ... Нямам думи! Дано този път има справедливост!

1. Мойте съболезнования. 2. 57 ( нерегистриран ) 21.12.2015 19:45 Първо нямя да се намери свидетел да потвърди че скоростта е била 100, второ експертизата ще докаже че скоростта е била около 50, трето пешеходеца е пресичал неправилно и така ще му дадат 3 години ще ги излежи максимум 2 години в някакво заведение открит тип, където не може да се различи затворника от надзирателя. След две години ще си кара отново колата. Искахте по-малко държава, държавата ни пречеше. Е сега няма държава. Всеки може да прави каквото си иска стига да има много пари. Не знам дали който не подскачаше по митингите беше червен, но явно всички подскачащи се оказаха наивни глупаци.- цъгласен 3.Когато е започвала демокрацията в САЩ при слаба дърцава съдия Линч е разрешил извършилия престъпление да бъде съден на мястото на престъплението от пострадалите. - интересно защо - какво означават везните на богинята.

Тези, коит оподскачаха, може и да са били наивни, но са искали свобода и истинска открита държава, а онези, които ви промиха главите, че демокрацията е лошо нещо, са тези, които ни управляват и до ден днешен, тези, срещу които хората скачаха, защото нищо не се е променило. Както и преди, така и сега, "своите хора" са безнаказани, това са фактите. Спрете да вините т.нар. демокрация, която никога не се появи в България, спрете да вините хората, които искаха по-добър живот, защото и те и вие бяха манипулирани, вие сега, те тогава.

Защо се протестира пред съда? Протеститите трябва да се пред прокуратурата на Цацаров и ДПС! Трябва да се протестира пред централите на БКП и ДПС, които бяха против съдебната реформа!

Поредното безобразие това копеле как кара такъв камион ще си намери майстора

Прокурор Цацаров поздавява всички и им желае лека нощ

Какво ли трябва да направи за да го оставят в ареста?!?Нали убийството е най-тежкото престъпление!!!

Съгласна съм!!! Затвор за убийците на пътя! И всеки ден общественополезен труд ! Ама яко!!!

В държавата на Мутрата, мутрите са на власт??? Ко се чудите, нали ги избрахте? Мечтаехте да станете като тях? Нали? Е, не станахте :)

Не е виновен който яде баницата. Гледах оправданията на гнусната пача - дежурната прокурорка. Нямало доказателства, бля-бля, затова си отишъл у дома. Ама гад прокурорска, човекът е влачен 100 метра, убиецът е задържан на място - какви още доказателства бе прокурорска мастийо???Дано твойто дете го влачат, цацаровче гнусно.

Бунт в Пазарджик... ...в града се организира мирен протест... 'бах ти журналята! Що не го пишете направо Декемврийско Въстание?

Звучи като поредната история, започнала и свършила с думите "Гледай как върви тоя джип!".

НЕ СМЕ НАРОД, А МЪРША! Не са мои думи, а на Славейков, и са ИСТИНА! Когато ни вдигнаха винетките с 30 лева, то не бе протести, то не бе чудо. А когато убиват хора ПОСТОЯННО, няма проблем. Сигурно и 50 човека няма да се съберат в Пазарджик за бедния човек. За останалата страна да не говорим. Излиза, че 30 лева струват повече от човешкия живот. Не говоря да има тежки наказания, ако блъснеш някого на пътя. Това може да се случи на всеки. Но тук става дума за МАЛОУМЕН ПСИХОПАТ И ПРЕСТЪПНИК, редицивист на пътя, с отнемана книжка и какво ли не. То е чудо, че този индицент не е станал по-рано. Ето за такова нещо трябва да станем всички, да излезем на улиците, да блокираме магистрали, кръстовища и да не се приберем, докато не се вземат мерки. НО ТОВА НЯМА ДА СТАНЕ. НИКОГА!!! Защото това е Булгаристан. Ориенталска държава с ориенталски народ. Народ, няма характер, няма гръбнак. Жалки хорица, които протестират САМО И ЕДИНСТВЕНО когато им бръкнат в джоба. Дано утре да се вдигне цяла България на протест и да ме опровегае. Едва тогава ще се гордея, че съм българин. Но съм сигурен, че това няма да стане. Между другото, за този изверг накзания няма да има. Човек с хамър НИКОГА не влиза в затвора в Булгаристан. И това е така, защото НИЕ НИЩО НЕ ПРАВИМ. НИЩО!!! И така ще бъде. Защото сме жалки и безгръбначни. Ботев и Левски се обръщат в гроба сигурно. Ние се гордеем с тях, но те биха се срамували от нас.

Този наркохлапак чия издънка е?Ква пара е този Хамър,досега защо са си траяли?

Какъв убит, че предумишлено убийство, че глупости. На дядото мястото не му е на пътя, ни чуе, ни види, а колите да го пазят. Не може всяка пенсия да си пресича където й скимне и после "убиха баща ни" а че сте го пуснали стареца да си ходи пет за четири не сте ли виновни !!!

Що не идеш в САЩ или ЕС да сгазиш някоя пенсия и там пред съда да изеъсиш тези глупости които си написал? Ти си направи за затвора бе овен безмозъчен.

ЕееЙ! Дано и ти станеш дядо някой ден! И се пази да те не срещне "хамър"-че.............

В днешна България резултатът ще бъде : Роднините на насилствено и агресивно убитият човек ще бъдат осъдени да платят ремонта на Хъмъра на малдият престъпник с покровители нависоко. Жалки сме че сме оставили държавата си в ръцете на престъпници.

Първо нямя да се намери свидетел да потвърди че скоростта е била 100, второ експертизата ще докаже че скоростта е била около 50, трето пешеходеца е пресичал неправилно и така ще му дадат 3 години ще ги излежи максимум 2 години в някакво заведение открит тип, където не може да се различи затворника от надзирателя. След две години ще си кара отново колата. Искахте по-малко държава, държавата ни пречеше. Е сега няма държава. Всеки може да прави каквото си иска стига да има много пари. Не знам дали който не подскачаше по митингите беше червен, но явно всички подскачащи се оказаха наивни глупаци.

Няма как свидетел да потвърди дали се е движел със 100км в час. Просто щото окомера на човек е много неточен хахах! После има физика на движението на телата. Е тук вече идва въпроса дали физиката е българска нали господ е българин.

Цацаров защо не подава оствка, след като не може да се оправи с медийната звезда Ценко Чоков. Всеки ден побои, демонстрации, кой му търси сметка ? Кой му иска произход на парите? Колко е една кметска заплата на село ? Ама иначе професионалист, и очила има .

"По думите на прокурор Ганчева, държавното обвинение продължава активните процесуално-следствени действия за установяване механизма и начина на извършване на катастрофата. Назначена е комплексна съдебно-медицинска и автотехническа експертиза." Това се превежда така: Нищо не се прави и престъпника ще бъде оневинен.

Съболезнования на семейството и близките на Убития ! ------ Линч !

един,ама наистина само един ,съдия трябва да застреляме публично,без значение кой.и бъдете сигурни, нещата рязко ще си дойдат на място

и един прокурор

ТРЯБВА ДА МУ ЗАПАЛЯТ ДЖИПА ИЛИ ДА СЕ ВДОГНЕ НА ТРУПЧЕТА И ДА ГО ВКАРАТ В ЗАТВОРА. ТАМ ЩЕ МУ ОБЯСНЯТ КАК СЕ КАРА КОЛА....

Считам, че реформата в съдебната система се състои не в това колко прокурори и съди има в ВВС, а в това да се допълнят закони с точни наказания за дадено престъпление и точна отговорност на съдиите и прокурорите.

По времето на дядо Тодор подобни педерасчета щяха да ги питат откъде взеха парите за такова возило? Спечелиха ли ги? Как? От дрога? Или от някакъв друг "успешен"бизнес? Какъв? Нека каже! А наглото му поведение по улиците преди убийството? И какво? Ще го осъдят условно! Това е положението! Чиста демокрация! Ха честито! Умния човек ще види,че тя смърди! Глупакът и след 100 години нищо няма да види! Умен бил; завъртял успешен бизнес и спечелил пари. Дрън! Дрън!

Същият булшет(бошлаф) беше и при Тато ти. Фатик-младши уби човек карайки бясно от Бояна към София. За да замажат случаят от ДС, разрешиха Илия Павлов да се сдобие с брат.

Фатик Младши, така както е с големите връзки лежи в затвора 4 години за тая катастрофа. И това е човек с връзки на високо ниво в ДС. А сега всяка отрепка с джип се мисли за недосегаема.

По времето на бай Тошо тая отрепка отдавна щеше да копа камъни в някоя кариера. За много много дълго време...

По времето на бай ти Тоши нищо нямаше да ги питат, щото си знаеха, че са деца на "наши отговорни другаре". То и сега е така. Айде нема нужда да ти четем манипулациите.

Добре де, ама дъртия що дири на булеварда ???

А ти защо си си избягал от психодиспансера?

Тези проблеми се решават с конкретика, а не с общи изявления "в такава държава живееем" Конкретика значи - да се приеме ЗАКОН който да задължава съдиите да налагат определени минимални присъди ефективно. Ако някой е пуснат против този закон, значи съдията го е разрешил и ще носи лична наказателна отговорност. Закон трябва.

според атлантическите нео-либерастки "ценности"убиецът трябва да бъде награден, защото спестява от парите на ес към още един, пореден "нахалник", който е успял да стигне възрастта да е пенсионер. Бог да прости всички жертви на евроатлантическата нео-либерастка "социалистическа" "ценностна система"!

едно от първите неща които ти казват когато стъпиш за пръв път в САЩ Е- когато пресечеш булевард, улица на които има сигнална система- НЕ НА ЗЕЛЕНО ИЛИ ОЩЕ ПОВЕЧЕ НЕ НА МЯСТО ЗА ПРЕСИЧАНЕ- какъвто е бил този случай, и пострадаш, водачът на превозното средство не подлежи на съд, глоба или наказание. НО не дай боже да те блъсне на зелено или пътека- ЩЕ ТИ ПЛАЩА И ЛЕЧЕНИЕТО И ОБЕЗЩЕТЕНИЕ И ЩЕ ЛЕЖИ. В случаят мъжът е пресичал ПРЕЗ ПРОСОТО. Много възрастни хора не зачитат правилата. С какво право?

Sm3hurk0

Уважавам обективните мнения ! ++++

А пък на мен ми направи преди 4 години силно впечатление, как в Ню Йорк пешеходци пресичаха на кръстовище при забранителен за тях сигнал, а коли с предимство им спираха. Направи ми впечатление и как пресичаха коли на кръстовище без светофар-таксиджия почти е спрял и се оглежда без да има коли. Не мисля, че това беше практика, но беше факт. Щото сигурно тези шофьори знаят, че главоболията дори и да са невинни ще им съсипят и нервите и джоба.

Ми ходи в САЩ ама внимавай че там ченгетата демократи стрелят на месо дори ако те видят с чикийка в ръка или даже само им се стори нещо такова.

Когато видиш пешеходец на платното правиш така че да не го блъснеш. Щот не го знаеш дали е в час. И на всякъде в нормалните държави видиш ли пешеходец спираш. После ако го хване полицията че е преминал неправомерно го глобяват и съдят. През 1989г. в Източен Берлин ме глобиха за преминаване на червено през пешеходната пътека като пешеходец, но всички коли спряха въпреки че бяха на зелено. През 1994г. пак в източната част наблюдавах същата ситуация човека беше пиян, мина на червено и всички спряха и след малко го прибраха полицаите. САМО ТУК НЕМОЖЕ, САМО ТУК НЕЩО ВСЕ ПРЕЧИ! 100 метра спирачен път може да се изчисли по кг на превозното средство състоянието на пътя и т.н. Ай да не се прави на ударена прокуратурата!

Остави я "гражданката"...Аз като бях в Осло и се подпирах на един стълб до кръстовище,едно Волво спря защото водача си е помислил,че искам да пресека...Е пресяках без да искам ,иначе нямаше да тръгне човека.Не,че имах намерение......Е?Нали искате да сме като тях?Що не им подражавате тогава?

Ако е карал с до 50км/ч, тогава може да е убийство по непредпазливост невнимание и т.н. Докаже ли се, че е карал с 70-100 и нагоре, тогава си е чисто предумишлено убийство, по особено жесток начин дори!!

Sm3hurk0

и ти четеш закона , като Дявл Евангилие.

а възрастния мъж не трябва ли да пресича на определените за това места. Или да праши през шосето както му е удобно?

Ако караш дори и с 30 км/час и на пътя има паднал човек, ще го прегазиш ли, щото не му е там мястото и работата???

главния прокурор е виновен нали, ако беше станала Куава шеф на съда сичко щеше да е точно нали?

Sm3hurk0

Доакзан независим Български съд ! Абсолютно нищо не зависи от него ! Всичко зависи от платежоспособността на виновния.

без костов няма да има българия. набиите си го в кратуните

не ми пишете минуси. костов не управлява и българия умира

След като няма никакъв правов ред в държавата, изходът е само един - САМОРАЗПРАВА!

Тоя бих му отрязал двата крака + една ръка за до може до края на живота си да кара само инвалидни колички.

При убийство със "Хамър" се полага условна присъда! Затова и са го пуснали на свобода.Той знае, че няма да лежи в затвора и по тази причина няма опасност да се укрие!Е, може случайно, по времето, когато му се чете присъдата, той за всеки случай да се окаже "понапуснал" България, но това ще стане най-рано след година, година и половина-толкова трае в България "събирането на доказателства"!

година, година и половина-толкова трае в България или да се преобразува делото срещу неизвестен извършител и прекратяване на делото защото не могат да му връчат призовка,случаини хора не карат хамъри и дори само заради това заслужават оправдателна присъда,по дрехите посрещат,по колата изпращат.RIP

И в същото време госпожа "под влияние на опиати"/Бъчварова/ демонстрира волско спокойствие.Аз не знам колко нагъл трябва да си,че да се показваш на екрана,а същевременно да гинем по пътищата като мухи;да взривяват банкомати,вместо да си правят труда да ги обират,да правятобири посред бял ден....

Това е безобразна държава! Няма свършена работа по нито едно от нещата, по които се познава дали една държава е държава: с какво е защитила гражданите си, с какво е помогнала на хората, а само граби ли граби- данъци, такси, винетки..... Защо хората трябва да протестират, за да бъде вкаран в затвора един рецидивист? До кога ще търпим тази гавра с всички нас? Като не му остане и достойнство на човек , за какво да живее... по-добре е всички да скочим и да избием тази паплач, която уж ни управлява!

Добре е, че ПАК главния прокурор ни е виновен! Интересно защо не съда, който реално ги пуска и колкото и малко наказание да иска прокурора по делото, решението на съда е ВИНАГИ е оправдателно в името на правилния човек! Някой обаче Ви каза, че за това ни е виновен прокурора?

Ако минималното наказание за смърт по непредпазливост е 5 години и има самопризнания на виновния, съда и при най-голямо желание не може да постанови различно от написаното в закона, като намали и самото наказание. Ето един член от НК за сведение: Чл. 122. (1) Който причини другиму смърт по непредпазливост, се наказва с лишаване от свобода до три години. (2) Ако смъртта е причинена с огнестрелно оръжие или със силно действуващо отровно вещество или ако е причинена смърт на две или повече лица, наказанието е лишаване от свобода до пет години. Виновни са най-вече тия в парламата, дето от лични интереси не "насмогват" горките да си вършат работата за която получават заплата. Но при всеки удобен случай им гонапомняйте за да знаят, че освен сплетни трябва и работа да вършат.

че маминоти синче Иво Янакиев не работи и не е реаботило никъде, но пък има пари да се вози на Хамър, да си купува наркотици и не на последно място да подкупва държавни служители. За мен това е ПРЕДУМИШЛЕНО УБИЙСТВО и то при наличие на опасен рецидив (каране без книжка, под въздействие на алкохол и рецидиви). Не знам КОЙ е виновен - прокурор, съдия или някой друг, но да пуснеш такъв негодник на свобода е невероятна наглост и безочие. В този случай е редно двамата да бъдат набутани ВЕДНАГА в една килия и да им се даде достатъчно време да расъждават върху постъпките си!

Нищо не се прави в тази насока,нищо...Колко ли още невинни хора ще загинат? Познавам циганин цял живот кара без книжка...Сега и сина му така кара,така ще карат и внуците му... Познавам хора,които редовно карат с 50лв в книжката...Все можело да дотрябват. Докога? Чувства се вече дефицит на справедливост. Особено у хората "над средна ръка". С мощните джипове. И не е далеч момента,в който поданиците на слабата държава ще започнат да се саморазправят...

Като ги познавате, защо не сигнализирате!? Най-малкото трябва да се започне от събуждане на съвестта ни - била тя гражданска, селска или циганска.

Евала,как не съм се сетил да сигнализирам!!!? Първо отговаря ми се-ние не може цял ден да го дебнем дали ще подкара колата. Второ,ще го хванем,акт,той няма да го плати, и пак същото...Трето-моята кола често стои до неговия таралясник...Сещате се за продължението. Та в тази връзка посочете ми аз ЛИЧНО какво да направя повече?? Манталитета на хората с 50лв няма да обсъждаме-там е завинаги...

Sm3hurk0

И да подаде сигнал, аз не вярвам, че ще му обърнат внимание.

Когато няма държава се задейства закона на Линч - бързо и категорично, на мястото на престъплението.

Няма нужда от реформа...нито в Прокуратурата, нито в Съда. Изобщо няма нужда...те си работят перфектно. Питайте Цацаров, Бойко и Доган.

каква непрепазливост? предумишлено убиство. това да влачиш някой толкова дълго без да си пиян е умисъл.

Защо никъде не се споменава, че загиналия е хагъл пешеходец рецидивист, който е пресичал шест-лентов булевард на място, където други нагли пешеходци са разрушили поставената ограда (за да може да си нарушават безпрепятствено. Така, че в конкретната ситуация пешеходецът е намерил каквото е търсил. Докато пешеходците, велосипедистите и мотоциклетистите не проумеят, че са меки, крехки и чупливи, че не могат да се противопоставят на един автомобил дори и само като маса, дотогава ще ги газят. В крайна сметка, когато ти сам не се грижиш за безопасността си, що пък друг някой да го прави. Точно както сутрешните катастрофаджии на АМ "Люлин".

пич закона е прост. сложи ли крак на улицата пешеходец- спираш или заобикаляш. това е. нямаш право да убиваш както ти май си мислиш. и да ти ще го пазиш щото ти си в металната консерва не той.

ГолЕм си разбирач. И точно щото си такОв, може да се прогнозира подобна съдба и за тебе. Чети по-долу алинея 2. Чл. 32. (1) Преди да навлязат на платното за движение, пешеходците могат да сигнализират за намерението си чрез подаване на сигнал с ръка -лява или дясна ръка, изпъната нагоре или напречно на пътя. (2) Сигналът по ал. 1 не освобождава пешеходците от задължението, преди да навлязат на платното за движение, да се съобразят с разстоянието до приближаващите се превозни средства и с тяхната скорост на движение. И пак казвам, ако ти сам не щеш да се пазиш, що да е задължение на друг да го прави. Пълнолетен си, носи си отговорността. Особено, ако срещу теб се движи стомана с маса 2-3 тона.

В закона за движение по пътищата няма нищо такова, като "сложи ли крак на улицата пешеходец". Пешеходецът е равноправен участник на пътя и като такъв се подчинява на същия закон, на който се подчинява и водачът на автомобил. В този закон има цяла глава "Правила за движение на пешеходците". От собствен опит мога да твърдя, че единици са пешеходците, които спазват закона в частта, която ги касае императивно.

Докато емоционално цъкате минуси и едновременно с това си разчитате на голото и неподкрепено със законови текстове "щом съм стъпил с крака на асфалта, значи съм бог и всички 2-тонни возила трябва да заковат и да ме пуснат" ще бъдете газени. Волно или неволно. И преди да цъкнете още минуси си прочете глава XXI от ЗДвП. Най-фрапантното нещо, което не знаете е това: Чл. 113. (Изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) (1) При пресичане на платното за движение пешеходците са длъжни да преминават по пешеходните пътеки при спазване на следните правила: 1. преди да навлязат на платното за движение, да се съобразят с разстоянията до приближаващите се пътни превозни средства и с тяхната скорост на движение; 2. да не удължават ненужно пътя и времето за пресичане, както и да не спират без необходимост на платното за движение; 3. да спазват светлинните сигнали и сигналите на регулировчика; 4. да не преминават през ограждения от парапети или вериги. (2) Извън населените места и по двулентовите двупосочни пътища в населените места, когато в близост до пешеходците няма пешеходна пътека, те могат да пресичат платното за движение и извън определените за това места, като при това спазват правилата по ал. 1, т. 1, 2 и 4. Чл. 114. На пешеходците е забранено: 1. да навлизат внезапно на платното за движение; 2. да пресичат платното за движение при ограничена видимост; 3. да извършват търговия и услуги на платното за движение.

Майна, ясно е че си аверче на отрепката-наркоман-убиец. Стига се пъна да пишеш членове и алинеи. Улицата е с 4 ленти, освен около светофари където има малки лентички за завиване. Пък ако още ти се пише - напиши какво е ограничението на скоростта на градска улица - а с колко се е движил джипа ще сметнат съответните експерти.

TIREX

ежедневие в булгаристан..даже половината от такива инциденти не получават гласност... а убийците над 15 г затвор и конфискация.

Не е луд този, който яде баницата, а този който му я дава! Защо, питам аз, са му разрешили на този да се качва в атомобил отново след толкова нарушения, първо? И второ, какъв пример даваме на останалите шофьори като го пускаме този на свобода веднага и излиза от полицията, все едно е обядвал в кварталната кръчма?

Ами защото е "наш" човек. В България дойде демокрацията, но "нашите" хора си останаха ...