Две катастрофи с двама загинали и 4-ма ранени край В.Търново

Две тежки катастрофи с двама загинали и четирима ранени станаха на главен път София-Варна край Велико Търново само в рамките на няколко часа днес.

Обратно в новината

Коментари - Две катастрофи с двама загинали и 4-ма ранени край В.Търново | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Според мен софиянци са най толерантните като водачи на МПС!

Човека с мерцедеса е баща на жената на Тихомир ( загиналия от първата катастрофа ) Като е разбрал какво е станало е станало с Тихомир е бързал да се прибере.. Много лоша семейна трагедия

Същия ден сутринта около половин час след първата катастрофа някъде в 8:10 от Горна в Лясковец влезе малка двуврата кола може и със 120 километра в час да се движеше, не можах да видя марката. Няма да е лошо да се добавят час - два към курсовете за шофьори , но задължително от външни лектори, в които с богат фото материал (нецензуриран) да се запознаят кандидат шофьорите с последствията от катастрофите, да се проследят историите на семействата на загиналите и тежко ранените , 10 % от диваците да се стреснат пак ще е нещо. Може същото да се добави към наказанията за превишена скорост над 30 км.ч. - посещаване на такива лекции.

link

Мерцедесите E класа според статистиката в САЩ са едни от най-сигурните коли - нещо от типа на един милион такива има един двама загинали. Тоя на снимката като гледам как е размазал неговия мерцедес трябва да се е движил с много над 100 - на мокър път - пълна тъпотия

кола на дъжд и сняг ! Също и на сухо !

Всяка кола със задно предаване е такава

Местните шофьори сме най-големите "карачи" по тези пътища. Най-много катастрофи стават с такива понеже "знаем" всеки завой и всяка дупка по пътя. Жалко за човека и пострадалите. КАРАЙТЕ ЧОВЕШКИ ПО ПЪТИЩАТА.

Към Админите на ДИР Махнете снимката с мерцедеса, че се вижда част от човека. Най-вероятно не са могли да го извадят!

Човек шофира така, както живее!!!

човек може да се труди цял живот тук,но честно,и никога да не си купи Мерцедес и БМВ.а да бърза за работа с гр.транспорт,докато шефа му крои кюляфа.чао, чада на каруцари,докопали се до престижни марки автомобили.

в другите , а никога в нас самите. От коментарите разбрах, че са виновни марките автомобили мерцедес и бмв,че са виновни ония дето не са построили магистрали и други дето не са изчистили пътя, но не и безмозъчните същества управлявали автомобилите.

Вината безспорно е в безмозъчните джигити на пътя. Но не може да пропагираш, че асфалт не се яде и да отричаш инфраструктурата, защото ето че хората се тепат. А тоя 24 годишния, както и двете моми скоро ще почнат работа и все ще снасят за по няколко кебапчета за електората, който ги уби.

ГЛУПАКО, олигофрена и на черен път и на магистрала си е олигофрен! АСФАЛТ НЕ СЕ ЯДЕ!!! Първо икономика, после - асфалт!!! Асфалт от данъците от икономиката, а не от пенсионни и здравни фондове, които както виждам НЕ ЗНАЕШ, НО РАПОНЯ И ДЯНКОВ - ОКРАДОХА!!!!! НЕ ЧЕРВЕНИТЕ - РАПОНЯ И ДЯНКОВ!!! Преди 25г, като нямаше магистрала - не се движеха коли и камиони ли? Аре по-добре глупаци като теб да не пишат по форумите, МОЛЯ!

Напълно си прав. Работата ми е свързана с постоянно пътуване в почти всички европейски държави. По мое наблюдение само българските и румънските "джигити" нямат равни на себе си в проявите на безумие. Способни са да изпреварват колона от автомобили в двулентов двупосочен път, като ясно виждат срещу себе си 40-тонен камион, движещ се с около 90км/ч. Мога да опиша какви ли не малоумщини. Бог да пази потенциалните жертви на такива тъпанари. Иначе - Бог да прости загиналите. Съболезнования към близки и роднини.

Не ги съдете, бързали са за работа!

Abe eiiii,sofianzi ,vie malko li se ubixte na patia che sadite Varnezite i Plovdichanite,ama Sofia e nai goliamoto selo na BG,i deto im vikat >darveni glaviABE TI ZNAESH LI KOI SAM AS

Селяните изперкаха!

Селяните изперкаха, за да могат селяндурите да коментират, че селяните са изперкали. :)

Ей хора, спрете се бе!Карайте разумно,спазвайте дистанция, не изпреварвайте при нулева видимост,какво ви става бе хора.Толкова ли е трудно да спазваш правилата , за да запазиш живот , дори и собствения си.

Така е, който омаловажава мъглата, като предпоставка за птп..... пък и не само мъглата. Този народ, така и не разбра, че правилата са съдадени , за да се спазват!

А някои от правилата са написани с кръв!

ВИНАГИ, но, само и единствено, когато са съобразени!!! На магистралите - ограничения - 70... без причина... освен патрулката на 40м след знака... На главни пътища - ограничения - 40... освен патрулката под знака... Нещо за тези правила?

джепето

И какво като не са съобразени правилата?! ОК - ясно на всички ни е, че има и такива знаци - служещи само за пълнене на джоба на катаджията! Аз също съм против наличието им, но .. ги спазвам! И знаеш ли защо - защото така се създават навиците! А ти като човек, който е минал близо 200000 км за последните година и половина, знаеш, че в шофирането навиците са нещо изключително важно! Това е все едно да използваш мигач, ама само когато около теб има други участници в движението - по този начин шанса да пропуснеш да го пуснеш тогава, когато се налага се увеличава! Така че правилата (добри или лоши) трябва да се спазват във всеки един момент, защото само така човек си създава нужната култура на безопасно шофиране!

Само да се бяхте информирали малко повече преди да 'хейтвате' хората каращи БМВ. По последни данни от МВР виновникът за катастрофата е водачът на фиата, който е предприел неправилно изпреварване в отсечка със забранено за движещите се в това платно изпреварване, а не на БМВ-то. И когато някой кретен прави подобни маневри и с каруца да си пак ще се блъсне в теб!

Защо да ви хейтваме - вие се хейтвате достатъчно с начина си на шофиране. Лошото е, че завличате невинни с вас. Инак - тази информация, последната, само на теб ли ти я съобщиха?

Тази информация се знае от всички, които ежедневно пътуват по този път до работа. В този участък е забранено изпреварването по посоката, по която се е движел Фиата. Ежедневно за съжаление обаче там изпреварват на непрекъсната маркировка!

на 24 годишния водач да му прережат гърлото вместо да го лекуват.

че който кара бмв и/или мерцедес нищо лошо неможе да му се случи....

Най-важното е да върнем цигарите на закрито. Това сме обещали на многодетните майки циганки и престарелите пенсионери, дето ни избраха. А тия, дето се тепат по пътя, другия мандат да си изберат мутрата, да им асфалтира още некоя магистралка.

Още като започнаха да чета написаното си казах - "Няма начин да не е БМВ". И познах. И май още доста пъти ще познавам. Както и че ... в автомобила са се возили някой пич и 2-3 кифли.

Чаалгаааа звеездааа, или с БМВ овцааааа, каква е разликатаааа, не знам, не знам.... Ваша Елза Парини

за повече от моето творчество ме потърсете в нета - Елза Парини - "чалга звезда". Хубаво пея и се возя на БМВ даже и в клипа.

Пак комплексари с бемевета и мерцедеси малко употребявани.

Зашо се учудвате, всеки вижда как се кара и какви шофьори има, как се вземат книжки, за алкохола да не говорим.

Вторият убит да не би да е онзи, който се пънеше сутринта тук в коментарите си, че карал много кадърно?

Каквито сте на улицата,в магазина,бензиностанцията и т.н. такива сте и в колата на пътя.

Аз винаги съм се чудил, че на опашката за хляб никой не се блъска, с изключение някой купувач на цигари направо да те пререди. Обаче на пътя се държат като прасета.

Браво за коментара, точно така е. И понеже тези, които уж трябва да прилагат закона, не са по-различни, идва чувството за безнаказаност и че можеш да правиш каквото си искаш за сметка на живота на другите!

Дано е последна за днес?

Дано! Ти с трамвая ли си днес?

Ако трябва да бъдем обективни, шофьорите, които са най-арогантни на пътя са с коли със софийска регистрация.

Което не е критерий, че са софиянци (сменена адресна регистрация, лизинг...), всичко е до манталитета на човека.

На въпроса искате ли да прииждат нови хора от провинцията в София 10 % са отговорили - нямам нищо против, стига да спазват правилата и 90 % отговорили - о, йелатйе бйе, пийчовйе, да станйем повйче коли със софийската регистрация, па кат си идйем на сйело да видиш как шъ карЪмйе....

Нищо подобно, най-агресивни са тези с варнинска и пловдивска регискрация - и съотвенто ако някой от тях е станал със софийска или каквото е възпитанието на човека

Да така е обаче стана от както Боко тиквата се зарече и успя да превърне Варна в село.

Тези с варнИнската регистрация попитали едни борчета пловдивски: Кажете красиво горско животно с 9 букви ? -Е как бе, ИЛЕНМАЙНА

Ко че кажеш за РК ?

бях ги забравил - те държат първенството

За в бъдеще няма да има такива инциденти, защото ще Ви построя летища, за да си летите със самолетите! Магистралите са отживелица аз повече няма да ги строя!

Селянина не лети и не кара кола.

Хайде по-бързо, че искам да отлитам оттук възможно най-скоро!

Колко малоумен трябва да си, за да влезеш без видимост в насрещното платно?!?!?! Самоубийците на пътя рано или късно си го получават, но защо трябва да страдат невинни хора???

Отсякъл е завоя защото е майстор. И сега цял живот мъртъв. Добре, че не е налетял на лека кола като БМВто.

Тотално опростяване на българският народ настъпи. И всички неща както в политиката, правосъдие, неспазването на законите и после правосъдната система, движението по пътищата е следствие И все по-лошо ще става.

Стига сте спорили, нито марката на колата е причина, нито пътя и условията. Аз също карам вече близо 17 години по тези пътища. Материала е калпав, трябва да си го признаем, твърде много безотговорни тъпаци има около нас и положението ще става все по-зле! За съжаление

Прав си. Ха сега кажи като си 17 години на пътя забелязал ли си кой шофьори с кои марки коли карат най-арогатно, остро, нетолератно и рисково? И не ми казвай, че за 17 г не си забелязал ОЧЕВАДНОТО...и да, проблемът не е в марката кола, проблемът е в това кой каква кола кара - има много ясна тенденция и черните хроники я доказват - има ли седмица, в която да не пишат за загинали след катастрофа с БМВ?

Гроздето е кисело, нали?

със софийска регистрация

Няма тенденциозност нито в марките, нито в регистрациите. Всичко е в кратуната зад волана! Тя може да е с всякаква кола и да е с всякаква регистрация.

На български се казва ОЧЕВИДНО.Очевадно е просташко и е отскоро в ,,обръщение,, пуснато от пишман интелигенти начело с измисления професор Вучков.

Страшна изцепка: "колите не са важни, терена където се карат не е важен важен съм аз дето съм жив 17г. Аз съм от хубав материал другите не са."

Няма какво да се спори.Лошото е че българина си мисли ,че колата му е продължение на ноая работа.И тези с мерцедесите са смъртни.Те си мислят , че като карат мощни коли с екстри това ще ги спаси.Аз карам една 24 годишна Лада 2107 и незнаете колко пъти и какви пвусни отнасям от разни идиоти с джипове.Смятат , че трябва да слеза и да му целяна бронята на джипа.Като се кача на средно новия си пасат с еднакви номер отношението е различно.Това показва простотията на българина.Бог да прости загиналите и никои да не си мисли , че е безсмъртен.Колата е средство за придвижване от точка А до точка Б.За състезанията има писти.

катасрвофи където няма магистрала.....Хайде БСПарите да плюят Бойко....не че им пука за магистралите спасили човешки живот, просто искат да крадът...

Ти трябва да си много тъп ?!?!?

Абе охлюв, коя магистрала е построил твоята мутра? "Тракия" , която му е все в устата, е започната още когато не е можел да си обърше сополите. Парите бяха от Тодор Живков, а след това от ЕС.Най големият му принос е отрязването на няколко лентички!!

Много е лесно тва дето Мутрата го направи. Ама защо другите не го прават?

като чета коментарите виждам, че доста хора тука си нямат хал хабер от ЗДП и правилника към него. Има и една група хора дето поназнайват тези два документа. И се чудя на КАТ дето инсталират камери и уж искат да санкционират несъвестните водачи. Ми ето ви ги на тепсия. Утре им пратете по един електронен фиш за дето хал хабер си нямат от ЗДП.

да ти се изпикая на закона. То и куките не го знаят.

Куките също се трепят. Те не са мерило дали трябва да знаеш или не знаеш нещо. Човек се учи цял живот така има повече шанс да живее-по дълго.

РУСКА РУЛЕТКА С РИСК НЕ САМО ЗА ТЕХНИЯ, НО И ЗА ЧУЖДИЯ ЖИВОТ!

На последък основно в северна България се посочват такива катастрофи. И то основно по осите Русе - Търново. Варна - Търново - София. ТАМ МАГИСТРАЛИ НЯМА (с изключение на малко преди Варна и София). Да сте чували скоро за такива удари по Тракия (не го пожелавам на никого)? Е и до Белене се стига по магистрала...

Разрови се, ще видиш, че и по Тракия не е по-розово положението. Там култовото е изпреварване в аварийната лента. Простият си е прост и сам на писта да го пуснеш, пак ще си пати от акъла.

Метеорологичните условия на север и на юг от Стара планина са много различни.

Природата се самоочиства от безполезния и прост некачествен матриял. На практика загуба няма за никого.

Да, самоочиства се. Така ще кажеш и когато погребеш детето си ли?

Спрете се бе! И двата случая приличат на самоубийства.

толкова по-тежки,КОЛКОТО Е ПО-ВИСОКА ЕНЕРГИЯТА НА СБЛЪСЪКА Т.Е. СКОРОСТТА НА ДВИЖЕНИЕ ОПРЕДЕЛЯ ЕНЕРГИЯТА НА УДАРА ! Последиците от ПТП са ЗАГУБИ- ЧОВЕШКИ,МАТЕРИАЛНИ,ФИНАСОВИ -ДО НАД 30% ОТ БВП СРЕДНО ЗА ДЪРЖАВИТЕ ! Защо не се вземат мерки за безопасно движение по пътищата -САЩ в пореден опит да намали още птп /те ги намалиха с 50% за 30г с правилно обучение на шофьорите в училище /,сега забраняват непълнолетни да получават книжки ,предвид статистиката ,че над 50% от всички птп се причиняват от млади мъже 17-23г възраст /не са внимателни,не мислят за последиците /

В САЩ няма кой да те засече по пътя или да кара като джигит, също няма и коли, които да задръстват движението като соц-возилата. Така че работата опира по-скоро до манталитет и истински контрол по пътищата, а не като нашите полицаи, които само дебнат да изкарат някой лев рушвет.

"Автомобилът на Уокър се движел с висока скорост" Ич няма джигити в Щатите.

абсолютно съм съгласна с горния пост за политиката в САЩ и тои е прав не само че обучават младите да карат а и застраховките им се опреселят не колко старт или нов ти е автомобила а се определя колко е годишен собственика, колко години опит има и колко му е тежка колата...катастрофи стават навсякъде обаче в бг си ни е останало това от онези много бедни години като видим по скъпа кола и си викаме леле това ще е така много години още..

Ти си ГОЛЯМ ПРОСТАК КАК МОЖЕШ ДА ПИШЕШ ПОДОБНИ НЕЩА

Кой?

БМВ и МЕРЦЕДЕС. И двата автомобила със задно предаваме за сметка на това пета употреба, "нов внос". Защо ли не се учудвам, че булгаристанските отрепки се трепят именно с такива коли...Отговорът е еднозначен.

Карай си новата Дачиа или Грейт Уол :) и си трай.

Карам я с успех!

БМВ-то може да е било хикс-драйв, а Мерцедеса - 4матик

Ма швабите толкова години нищо пасивно не подобриха в окачването на тези купета затуй им туриха активно управление. Затуй се въртят и лъзгат когато им скимне. Навремето японягите туриха на "влака стрела" активно накланяне на завоите така вдигнаха скоростта със 100км, обаче веднъж не сработи и аххаа композицията да дерайлира, след това се отказаха за винаги от стабилността на композицията с електроника.

Два безполезни скота по малко. Днес е добър ден за майката земя.

Не, не искаме магистрали, защото асфалт не се яде!

И като има магистрали и пак караш като кретен и удариш някой и го убиеш тогава с какво ще се оправдаваш? Няма лошо да има магистрали, ма големия проблем по пътищата ни е задкормилното устройство, дето е кухо като мерцедеслия.

Провери колко съобщения за тежки катастрофи има на пътя София-Варна и колко са на София-Бургас.

Какви са тези челни удари, какви са тези шофьори??? Какво търсят в лентата за насрещно движение?? До кога ще спят институциите и ще оставят камикадзетата да избиват невинни хора?

Забележете!-в едната БМВ в другата Мерцедес!Наистина тия се мислят за безсмъртни и изпреварват неправилно и рисковано!Всеки път като пътувам по този път поне на 2 пъти ще видя нещо подобно!Като иска да се трепе да се хвърли в реката,защо някой човечец,каращ с 80 км. да мре заради неговата простотия!

Ми щото винаги има некъв кат тебе да се мота с 80 на ограничение 90 и да прави задръстване, даже тировете да се чудят как да го изпреварват, и на някой не му издържат нервите да се влачи след тебе....

Ако карам с 85 по-спокоен ли ще си ? И ако не си, с каква скорост ще ме изпревариш ?

Най-големите кретени по пътищата на България карат БМВ, Мерцедес и Ауди в този порядък. Колите не са лоши като машини, обаче не мога да разбера що всички малкопишк*ви комплексари се ловят точно за тези марки. Лошото е, че убиват невинни хора, иначе те да се трепят, няма лошо да се чистим от мършата.

Пич, не завиждай! Караме тия коли, защото са най-тихи и удобни за път. Ти вместо да хейтиш, обмисли как да изкараш някой лев да си подобриш живота.

А най-големите каруцари карат трабант, москвич, жигули, лада ... - в този порядък.

когато някой не е разбрал, че шофирането е сериозна и опасна работа и започва да се прави на велик. Най често затрива не само себе си, ами и други, които нямат никаква вина за станалото. За съжаление.

Общото между това да си мъртъв и да си идиот, е че ти не го разбираш, но тези около теб страдат.

Бог да прости нещастника във фиатчето, защото голобрадото момченце с БМВ явно се е перчило пред момиченцата, да им покаже скорост (това всеки ден се вижда у нас) и вместо сега да се гордее пред тях, става убиец на невинен човек, и отделно праща в болницата (вероятно ще имат последици до живот) млади невинни момичета.

Ако са "невинни" момичетата едва ли ще се качат при залъмяк. И аз имам дъщеря на 17, но онзи ден ми звънна да я прибера от рожден ден, щото не искала да се качи в БМВ-то на техен приятел, щото го знае какъв е.

Лошо лошо момиче. Не бива така да безспокои родителите ;)

В Чалгария шофьорите масово не зачитат правилата на пътя. Да не говорим, че процесът "мислене" у чалгарците е рудиментиран - реагира се първосигнално (по животински), т.е. без всякаква"мисъл"! Така е днес, а в перспектива ще става по-зле!