3-ма загинали и 4-ма ранени при 2 катастрофи (снимки)

Трима младежи загинаха, а други четирима души бяха ранени при две тежки катастрофи, станали в Русенско.

Обратно в новината

Коментари - 3-ма загинали и 4-ма ранени при 2 катастрофи (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не разбрахте ли най-после че ако продължават да издават книжки за шофьори срещу заплащане под масата така ще бъде и жертвите ще се увеличават.Да се въведе стария ред за обучение и контрола да бъде държавен.

Никой не се е научил да шофира от шофьорски курс. Там се полагат само основите а книжката е като позволение да продължиш да се учиш. Проблема е че има хора които и преди да вземат книжка и след това не желаят да научат правилника, а той е тъкмо за тях - за тези които не могат да мислят самостоятелно в дълбочина. Умния човек сам ще се сети защо е измислено някакакво наглед безумно правило в закона, глупавия трябва да го назубри и да го спазва. Но тук всички сме по умни от останалите! За да няма проблеми правилника трябва да се спазва точка по точка без свободни разсъждения на псевдо-авторитети.

На Ганю балкански му са дебели табаните, той не усеща ни газ ни скорост, затуй му трябва магари с талига

Спрете се хора, края на октомври е, намалете скоростта, условията не позволяват високи скорости, дыжд , мыгла , намалена видимост. По-добре по-кысно да стигнеш отколкото никога.

все ми се струва, че ако се кара 50-60км. навсякъде почти няма да има катастрофи с загинали (ще закъснееш с 20-30мин.)

Все ми се струва, че ако пък ако въобшще няма коли няма да има никакви катастрофи. Как ти звучи?

ако ,,магистралата,, между пловдив и пазарджик е ,,еталон,,...останалите пътища как ли са???

Е? Пътя ли е виновен, времето ли, знаците ли, глобалното затопляне, политиците? На манталитетът ни най-добре пасна каруца, пък и с нея трудно ще се утрепеш.

Българите сме изобретателни... ще намерим начин и с каруца. Само заради принципа.

..имах предвид да сме в ролята на теглителния добитък, не на управлението ;)

А колко хора са били прегазени навремето от файтони на феодали?

Първото регистрирано ПТП /в света/ е при скорост 6 км/ч.

Mного е верно и младия полицай с рьце в джобове е показателен за всичко...

Не знам какъв е този път, но пътя Варна-Русе е страхотен. Почти навсякъде има 3 ленти с една за изпреварване регулирани със знаци (не като в Турция една обща и за двете посоки). Трябва всички първокласни пътища да са такива.

Май в Североизтчна България всички шофьори трябва да минат на проверочен.

Аа, ти от малкото останали в северозападнала България ли коментираш или от години живееш в София и се прибираш събота и неделя до село за ракийка и трушийка (за останалите части на България - туршия). В твоя край вече и коли не се виждат, но за сметка на това всичките сте големи разбирачи. А и учители вече няма, за да ви научат, че Русе-Бяла (цялата отсечка) се намира в Северен-централен район.

Коли може да няма,но шофьори-колкото щеш.

за 5 години броят на колите се увеличи двойно във Видин. Всеки пишлигар на 18г. като по часовник е събрал или получил пари от мама и татко за някоя 10-20 годишна трошка. Та, в грешка си.

Като видя кола с регистарация с буквата" Р" и ставам много внимателен....в Русе имат 4-5 светофара и си карат като на село......не си мислете,че само съм минавал от там....

Виждал съм как се чупи кормилна уредба на автомобил пред мен (не знам точно коя част - рейка ли щанга ли не разбирам). Колата стана неуправляема но скоростта беше ниска и всичко се размина, и другите коли караха бавно заради условията и спряха навреме. Така че с тази антика може и просто да е технически проблем. Нищо не се знае. Вярно, че възрастта на пътуващите поражда съмнения за причината, но нека да изчакаме становището на специалистите.

Hе е проблемат в колите и вазрастта им, батко, проблемат е в неграмотните, инфантилни и краино примитивни дупета коитo ги карат.

В този участък вчера и днес не е имало никакво полицейско присъствие! Само пишем романи...

А кога ще има нормален път Драгичево- София? Стотици хиляди коли минават от там всеки ден-няма маркировка, по тъмно е кошмар. Плащаме данъци!

Липсата на маркировка при нощно каране е доста притеснителна особено при насрещен заслепяващ трафик.

Бог да ги прости!!! Нали като изкараха радарите и катастрофите спряха. Милиционерски бръщолевеници!!!

Няма как до всеки безсмъртен да сложиш по един полицай през цялото време.

Лека им пръст на момчетата, а на другите бързо възстановяване! Забелязал съм, че от по-малките градове децата на местни феодали са с такова самочувствие и самоуверени, че го демонстрират на всякъде, НО България не е вашето градче уважаеми селяндури! Има правила, които трябва да се спазват! И ако във вашето градче имате чувство за безнаказаност, защото тате е известен бизнесмен в града, то извън пределите му не важи! Оставате сами с възможностите си и умствения си потенциал! Набийте си го в кухите глави! Особено Ловеч!

Пежо 305 - обикновен комплексар - не син на феодал. Масите са подивели това е страшното. Феодалите и тяхното потомство може да са досадна пасмина ама са малък процент. Лошото е, че наглостта и безнаказаността са посевместни.

Така е. Когато шофирате обърнете внимание кой нарушава правилата. Ако преди доста години бяха дебеловратите момчета, сега са хората с раздрънканите антики по пътя. Тотално изпростели и озверели. Без капка уважение и зачитане на правила, норми и правото на живот у другите.

Много ме съмнявa че сa сгрешили цифрите нa моделa, зaщото тaкъв вече не се виждa по пътищaтa!

И в големите градове са същите!

Вместо да стоят по ъглите и да дебнат за десен завоѝ,да пратят полицаи на места с чести катастрофи-като Русе-Бяла,Кресненско дефиле.Там няма жив полицаѝ!Защо??

Сигурни ли сте, че за Пежо 305 става дума... Та това е кола на 100 години бе.... И кога ще се научат да карат нормално.....

KaiRen

Никога няма да се научат! Защото по-старите тарикати им казват, че закона се спазва само ако виждаш катаджия. Щом няма КАТ или камера - безсмъртни са и закона няма нищо общо с тях. Маркировки? Знаци? Ограничения? Айде стига бе!

Човешко е да се греши,винаги ще има подобни случаи.Дърветата трябва да се отрежат и да се засадят храсти.Колко хора трябва още да загинат за да го разберем.Аз познавах няколко човека който загинаха от удари в дървета,и въобще не бяха лоши хора или идиоти.Вече хората не пътуват с каруци с безопасна скорост и нямат нужда от сянка край пътя да спират и да опъват бохчата.ПРЕМАХНЕТЕ ДЪРВЕТАТА и засадете други в горите.

Ако имаше място за храсти щеше да има трета лента и мантинели. Но земята струва пари, а дърветата пазят хумуса да не отлита от нивите и хората от близките села от шума. Не може да се променя земята заради няколко катастрофи. Отговорност на всеки човек е да си поддържа колата в идеално техническо състояние и да си съобразява скоростта със същото и условията на пътя. Всеки греши, но да не го прави на пътя - защото е безотговорно отпускане и риск за всички останали участници в движението.

На шофьор-"талант" каквито и условия да му дадеш, все ще намери как да се пребие... дърветата не пречат, те са извън пътя! Който кара според правилата, няма да напусне пътното платно.

По-добра идея е да направят дърветата мобилни....и знаците и рекламните табла...като се регистрира излизане от пътя на кола и те да се местят за да направят място на джигита,че да не пострадат а и така всичко ще се запази:))))))))

Къде се е провеждала акцията Сигурни пътища като на едно от най-опасните места в района - пътят Русе-Бяла, явно е нямало полицаи? Отделно от това, разбира се, при мокър път трябва да се кара много внимателно.

АСФАЛТА НЕ СЕ ЯДЕ ДРУГАРИ - ЧАСТ ОТ БУЗЛУДЖЕНСКИТЕ ПРОСТОТИИ НА СЪСЕЛА

А В БРЮКСЕЛ ЯДЕ ЛИ СЕ ДРУГАРЮ СЪСЕЛ?

идиот .... мод термин

Ей, гарга. А акъл налива ли се в чутурата? Така и не разбра,че дори да има магистрали , джигитите няма да намалеят по пътищата.

ПРИЧИНАТА Е НЕДОСТИГ НА МОЗЪЧНИ ВЪЗМОЖНОСТИ!

всичко идва от липсата на домашно възпитание !

Ако тъпака дето е бил зад волана е карал внимателно и бавно това нямаше да се случи.На такъв олигофрен и магистрала със 10 ленти да му направиш дълга 1000 километра а отстрани противопожарна пяна спираща инерцията пак ще катастрофира.Дерзайте момчета и момичета, още никой не е направил 5 от 5 трупа.Газ до ламарината чалгата на макс и задължително минимум 200 грама ракия или водка.

Язък за другите момчета които са се возили,те какво са виновни че тази куха лейка си е купил книжката и не знае правилника,че там е доста опасен участъка и разрешената скорост е 50км до на места 80км посока Русе Бяла.

Този участък е абсолютно прав. Има ограничение заради разклона и след него е поне 2-3 км абсолютно прав участъка с перфектна видимост.

Доказано непросветен си селски...колко пъти си минавал от там и къде си видял ограничение 50км. ако няма разклон на шосето??Все селки умници раздават акъл тук а то си е само до" ЗАДКОРМИЛНОТО УСТРОЙСТВО".....

Ловешка регистрация - или карат бавно кат на погребение по прав път дето ограничението на скоростта е двойно по голямо от текущата им скорост или карат поне с два пъти превишена скорост спрямо отграничението. Средно положение при тази регистрация няма! А да не говорим как изпреварват.

ВИДИШ ЛИ ОВ НА НОМЕРА -ПАЗИ СЕ !

НЕ МИ ТРИЙТЕ КОМЕНТАРА ! -ДА ВИ ПИКАЯ НА СНИМКИТЕ !!!

Мдааа. Няма мръвки по снимките.

по-добре да не се качват снимки, защо трябва да гледаме полицейски коли и полицаи, дори не е ясно, дали са от тази катастрофа. Иначе някои снимки могат и да стреснат шофьорите и да ги накарат да шофират по-умно.

Колко още народ трябва да умре на тая отсечка, за да се сети някой, че там ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва де се направи магистрала!?

Асфалтът не се яде.

Ти ли плащаш?

Ние плащаме 20 %, останалите - ЕС, НО САМО АКО БОЙКО Е НА .

какво им е виновно дървото като са бързали за оня свят..

изрежете ги тия престарели дървета край пътя, ако нямаше дърво, щеше просто да затъне някъде в нивите и дотам. къде в европа или по света сте видели магистрала, покрай която растат огромни дървета ? ми заградете ги със мрежа , както се прави по света. така няма да се блъскат нито преминаващи диви животни, нито пък ще има удари в крайпътно дърво. хората или дърветата ви са по мили ? и аз обичам природата, но нека да засаждаме гори.

Абсолютно подкрепям коментара за дърветата покрай пътищата. Що народ се е погубил от тях. Никъде другаде по света не съм виждал подобно нещо. Жалко за младежите. Съболезнования.

Докато все нещо друго им е криво а не осъзнават какви грешки правят, крайпътните дървете ще са най големия убиец... Не ви пречат дърветата а карането като идиоти, бре идиоти таквиз!!!

На калпавия моряк, водораслите му пречат.

Чичка,КОЙ те е излъгал,че там е магистрала?Шосе си е,по-широко и за това селските гавази се набират там да си пробват таралясниците а ако се разходиш из Австрия,през Алпите като минаваш там покрай пътя си има дървета и на никого не пречат защото няма нашенски джигити и си карат разумно иначе.......глобата е колкото колата

Причините са ясни, но последствието е заради липсата на обезопасителни мантинели покрай дървета и билбордове. Управници като ходите в чужбина погледнете. Да не мислите, че в чужбина са по добри шофьори. Там няма къде да се блъснеш- дървета, стълбове за осветление и т.н. Всичко е обезопасено.

по този път има поне 25 некролога, не ми говорете, че дърветата са по важни от хората.

Ходим, гледаме и какво виждаме? Хората си карат със 40, 70, 90, 120 -колкото пише на знака. Не стигат до мантинелата, до дърветата, до насрещното движение.

"Около 22 часа на същия път станаха още две по-леки произшествия заради дъжда." няма катастрофа, която да става заради дъжд! ако беше така по време на валеж всеки щеше да катастрофира. причината е неспособност да се управлява МПС според ЗДП.

В края на осемзесетте години на миналия век работих 4 години в Русия и много пътувах.Притях процента на катастрофите беше по-голям от тозив България сега.В борбата с нарушителите по пътищата бяха взели и 1 непопулярна,малко ужасяваща мярк.На важни кръстивща извън населенита места на колине 3-4 м над земата ливаха поставени размазани в катастрофи леки автомобили.Минавйки край такава гледка водача силно се замисля и поне първите 100-150 км кара под впечатлението и много внимавайки.Аз и сега -след 25-6 години карайки често си спомням тези гледки и най-вече когато аз или няко друг се опита да прави рисково изпреварване..

В момента върви масова акция на КАТ, по контрол на скоростта! Цял ден е главна новина по медиите. КАТаджиите, викат че без тях не може и са ни много необходими! Очевадно е че с тях и без тях все тая! Както и с многото други излишни (лапащи народна пара) структури, като БНБ и какви ли не други паразити...

Трябва да сложат задължителни камери в колите и като някой се размаже да качват видеото от инцидента заедно с видеото от ваденето на парчетата от ламарините в youtube. След това част от шофьорския курс да е гледане на 2-3 часа такива занимателни филмчета. На повечето галфони изглежда няма друг начин да им влезе в кухите лейки идеята, че тон, тон и половина ламарина, движеща се със голяма скорост се подчинява на физическите закони а не на слеското им его и тестостерона.

...на един курс за въстановяване на точки гледах едно подобно видео - много поучителен материал

Уотсън, само в 1 не си прав- участъка в който са катастрофирали е прав и в произшествието не е участвало друго МПС.Другите фактори са налице.

Обикновено подобен род инциденти се случват поради натрупването на няколко неблагоприятни фактора. В случая може да си изберете някой от тези: - пътят-душегубец Русе-Бяла; - мократа пътна настилка; - тъмната част на денонощието; - превишената скорост - младежката компания, натъпкана като сардини в консерва в 30-годишен автомобил, вероятно управляван от почерпен и развеселен водач. Е, кой е виновен?

Не Уотсън, още по елементарно е: -превишена скорост(точка)

- Да се вземе проба от кръвта на водача - Все пак да се уточни етническия произход на компанията (за статистиката)

Хайде да не бъркаме във всичко държавата.От снимката се вижда напълно видима маркировка на платното.Я погледнете асфалта - пързалка,лед и несъобразена скорост.Резултата е ясен.Лека им пръст на загиналите-дано се оправят младоците.

Все още няма лед там.

Айде стига с тези новини! Който иска да се самоубива и това е!

Давайте трепете се, трябва да станем 5-милионно население,сега сме 6.5 мил.

Ало АПИ,къде ви е маркировката ?! Вчера през целия ден беше мъгливо - и на снимката се вижда . Пак ще кажете че няма пари и сигурно ще бъдете прави но нали си плащаме винетките... Скапана държава сме -парите от винетки отиват в МФ а осигуровките навярно финансират поддържане на пътища.Е...докато е така-ще бъде все така. Българино българино...!

За жалост маркировката не кара колата. Има нещо, което се нарича "задкормилно устройство" и което преценява, че пътят е опасен и намалява скоростта.

1000 автомобила са минали оттам в същите условия и само 3-ма са излезли от пътя. Най-бързият се е разбил в дървото. Останалите да не са извънземни?

Касае се за човешка простотия. Никакъв интерес не предизвиква новината. Стандартно поведение, стандартен резултат.

са полицаите от изключителната нон стоп акция за превишена скорост?

ТАКА ЩЕ Е!! ДЪРЖАВА НЯМА ОТДАВНА, А ТОВА СА РЕЗУЛТАТИТЕ!!

Еййй.... Избихте се на тоя път ! За съжаление за глупостта лек няма,лошото в повечето случаи потърпевши са и невинни хора !!!

Като гледам възрастта на пътниците си представям и тази на водача. Остава да кажат и че е бил още с летни гуми и като се има предвид часа, в който вече мокрото започва да става заледено да благодарим, че е нямало челен с невинни жертви.

Къде мокрото става заледено при положителни температури?

При температура под 4 градуса Целзий сцепление се променя драстично и започва заледяването. При отрицателна температура нямаме заледяване (т.е. площи с лед, площи с мокър асфалт и т.н.), а вече си е чист лед.