Двама 18-годишни загинаха след удар със 150 км/ч

Двама 18-годишни младежи загинаха при тежка катастрофа в Плевен тази сутрин, съобщиха от Областната дирекция на полицията в града. Това е вторият тежък инцидент в района на града за последните 24 часа, при който има две жертви.

Обратно в новината

Коментари - Двама 18-годишни загинаха след удар със 150 км/ч | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Как може да сте толкова бесърдечни бе, не ви ли е жал малко за тези момчета, че толкова рано са изгубили живота си? само на 18? тепърва им е предстоял живота :S :S :S Ужасна трагедия :S :S :S Просто като пишете такива бесърдечни коментари замисляте ли се какво пишете, или просто се паравите на много знаещи? Просто жените сте уникални хора :X

Малоумни коментари,от рода на терористичния акт отдоло,олигофрена с органите и госпожицата Инна,кой ви е дал достъп до компютър,та даже и с нет,не зная ,но вие не сте хора!Ако това бяха ваши роднини,надали щяхте да пишете за органи и за атентати.До изключително женския неуместен коментар,само ще кажа.....Дори и да има придружител за 2 години,на 3-тата какво правим?На всеки му се кара бързо,то ако всеки караше бавно,нямаше да има знаци за скоростта по пътя.И в завръзката на коментара искам само да изтъкна,че ако на хлапетата,им давали така книжките,на жените как ги дават.Жените шофьорки са добри,но само тия по мъжкараните.Жените едно ,че ако има ограничение 50,вие карате с 25,друго че сте по-опасни на пътя и от пян водач.Така ,че женски малоумни коментари да няма,относно за книжките и кво що.Има и много млади водачи,които пък карат по съвестно от 40 годишните тумбаци...

Добре, че тези убийци не са засегнали някой друг! Номинация за "Награди Дарвин" Останали ли са органи годни за трансплантация? Поне кожата - да спаси някой с изгаряния.

Терористичен акт - Опит за убийство - неуспешен Проблем с оръжието може би ? Терористите са се самоунищожили ;)

Вие вече нямате елементарно състрадание бе , хора ??!!! Това са младежи ,отишли си без време ! Да не би всички да спазвате правилата в живота постоянно ? НЕ

Сега имаш думата !!! Ако беше стоял(а) до стълба нямаше да имаш никакви думи. Щеше да си шицел със скорост 150км/ч

ей Инна ти си май доста ограничена Цеко ви каза по надоло стига сте коментирали момчетата нито ги познавате нито знаете какви бях.Бая си просто щом коментираш хора за който незнаеш абсолутно нищо оставете децата да почиват вмир и спрете с тапите коментари и обиди.Малумната си ти тука май!

Нека се трепят сами щом няма грам акъл.ТАКА ЩЕ СЕ ИЗЧИСТИ ДЪРЖАВАТА ОТ НАГЛИ МАЛОУМНИЦИ! ДА СПРАТ ДА ДАВАТ КНИЖКИ НА ПИКЛЬОВЦИ, И ДА ИМА ПРИДРУЖИТЕЛ С ТЯХ КОГАТО КАРАТ И ТО ЗА ДВЕ ГОДИНИ !!!! ЕДНИ СЕ САМОУБИВАТ И УБИВАТ, ДРУГИ СЕ РАЗМАЗВАТ НА ПЪТЯ И ТОВА ВСИЧКО Е ОТ ВСЯКАКВА ЛИПСА НА ВЪЗПИТАНИЕ И ЦЕННОСТНА СИСТЕМА !!!

Такава простотия от устата на жена . Ужас ..

Абе ей,малоумници. Стига сте плюли по форумите момчетата в този автомобил.Нямате си и на идея,какви хора бяха. Почивайте в мир.

съмняваме баш хора да са били виж изроди на колела може...дали вместо стълба бяха ковнали майкати щеше да ги съжаляваш??

Не,трябва просто да има камери и радари на всякъде,за да се спазват наистина правилата за движение.То ако се спазваха всички правила за движение,нямаше да има и катастрофи...

Явно нищо не помага ... Да вземем да оставяме останките на колите на мястото на инцидентите като паметник, т.е. плашило ?!

Вие въобще давате ли си сметка какви малоумни коментари пишете.Това ако бяха вашите деца, надали щеше да ви бъде приятно ,да четете коментари като вашите.Едното момче го знам,шофьора,снощи също го видях в кафене.Възпитанието му е доста на ниво!А и не си мислете, че като възпитавате децата си и ги ограничавате от много работи в по-късен етап няма да си правят каквото те знаят.Точно обратното,колкото повече ги ограничавате и се правите на родители,толкова те по желаят да правят забраненото.Аз също съм карал бързо,но винаги когато съм сам,за да не пострада някой пътник.Пътя по който са се ударили момчетата е прав,еднопосочен с 2 платна за движение,може да се кара и с 200.Имало е натискане на спирачки,поднасяне и дерека.Може да се случи и със скорост при ограничението от 70 км....Да почиват в мир!

г-н Игнатов, моля Ви, не карайте бързо дори когато сте сам!

За ваше успокоение,в градски условия,спазвам строго всички правила за движение,спирам на всяка пешеходна пътека щом видя човек,дори когато има кола и имам ограничена видимост,намалявам драстично,за да осигуря път на пешеходците. Имах неприятна случка,но поне не завърши трагично,карах със скорост 40 км/ч при ограничение 50.Изведнъж измежду колите момиче 4-5 клас,се изстреля без да се огледа,а аз бях на 3 метра от нея,колата ми няма АБС система,а аз скочих на спирачките веднага,даже и по инстинкт,опънах и ръчната спирачка(която ми е на предните колела).Не я докачих,тя даже се препъна в бордюря и падна по очи,слезнах от колата,момичето се извини и се беше уплашила много,а и аз също.Та от тогава съм много внимателен.Та и да се върнем на началната тема,карам бързо,където познавам пътя,няма коли,няма завой,няма хора,да го наречем почти прав път.И винаги карам на средата на пътя,ако евентуално стане нещо да зная,как да реагирам.

Пътят там е широк и прав, но на около 300 м преди мястото на катастрофата има доста опасно и натоварено кръстовище, а на около 100-150 м бензиностанция с не много добра видимост за излизащите от нея. Така, че идеята за каране с 200 не е добра.

тъпи ли сте кви сте че пишете такива коментари момчетата са загинали вие ги оплювате,обиждате и кво ли още не явно на вас ви липсва възпитанието... нямам думи просто...

Само да ви кажа,че единият е мой приятел и изобщо не са ви на место коментарите за 2-ма самоубийци по-малко.Засрамете се бе хора.Това са 2 същества на по 18г. Не ви ли е срам така да говорите.

брато е тва е българщината загиват 2 момчета по на 18 години и те почват да ги оплюват и обиждат :x

Аз лично ОТКАЗВАМ да се засрамя, защото на мястото на стълба можеше да има спирка с хора, а както знаем удара е бил със скромната скорост от 150км/ч. Нисък полет. Мир на праха на децата.

RIP познавах единия баща му също починал от катастрофа, а сега и той Почивайте в мир ! ;[

Родителите им навремето са мятали кючеци под поп-фолк ритми. С такова възпитание какво друго могат да направят едни 18 годишни. Възпитаниееее...

Красота! Направо нямам думи като гледам в каква футуристична скулптура са превърнали стълба и колата тези малоумници. Инсталацията може да се нарече "триумф на празноглавието" и да бъде изложена на централно място. Толкова обичайни станаха такива новини, че вече си мисля с облекчение "Слава богу, още двама убийци по-малко на този свят".

Лита, случилото си е трагедия... А, ако бяха твойте деца, пак ли щеше да си мислиш ''Слава Богу.. ''

Предлагам, колкото и цинично да звучи, разходите по ремонта на дирека да са за сметка на наследниците на ... А на тия, дето ще кажат, че можело да са моите деца - не, не може, те са научени как да се държат. И колата си не давам, и с подобни на описаните в статията не разрешавам да общуват.

Не съм толкова лицемерна или глупава, че да кажа "това на моите деца не може да се случи". Но, не мога да вложа и грам съчувствие в случая, защото на този свят има природни закони, които действат открай време. Ако 100 пъти посегнеш към огъня, 100 пъти ще се изгориш. И средно интелигентна маймуна може да го схване, само празноглавците на пътя си мислят, че са изключение.

Взели са желаното за действително.. Под влияние на домашното самочувствие. Така стана и с Чавдар Джуров, който едно време в Плевен отсече топола до Ростов на Дон и принуди камион с въглища да се обърне. Друго е да демонстрираш с Шевролет Импала СС 25...

до АВТОИНСТРУКТОРА:Нали всички ревете да няма физически контрол по пътищата.Всички разбирате от това,че камерите ще са много по удачни от КАТ,и сега какво стана по камерите само ще констатират с колко се е движил някой преди да се забие в нещо или някого.Всеки разбира от работата на другия,само от своята НЕ.

Какъв е проблема да има камери, а ако се засече някой шофьор, който създава опасност за околните, тогава да се намесва патрулката? Примерно виждат, че някаква кола кара със 150 на разрешен участък за 70 и тогава се появява КАТ.

Написал съм го ясно-докато се научите да карате!И какво общо имат нашите сополанковци,които карат като ненормални и се избиват със Те Же Ве?Ебати и простаците!

да не са били прости, да са живи. Простите умират по-рано /понякога/

Имам чувството, че плевенския регион се е превърнал в някакъв резерват. Вчера към 17:00 , в плевенско село карам с 30 км/ч по неравните улички, докато в един момент наближавайки нерегулирано кръстовище, виждам отдясно летящ с около 90 км/ч Опел Астра, както се оказа по-късно. Лайнарят зад волана се стряска, въпреки че аз спрях да му дам предимство, кове спирачки и започва да се носи неконтролируемо към автомобила ми и мен в облак прах. По чудо спира на 2 метра, завъртян на е.ем ти страна след неконтролируемия пирует, който направи. Докато още се опитвах да осъзная какво е искал да направи, питекантропът зад волана (циганин на около 35 години) запали отново автомобила и потегли, с пилеж на гуми естествено.

Аз съм от Плевен и работата ми е свързана с постоянно шофиране из цяла Северна България и знам къде за какво иде реч. Смея да твърдя, че в момента, от преди 2-3 години, в момента най-лошите шофери в БГ са в Плевен и наоколо и по Ловешко. Там никой не работи с мигача, всеки кара на 6-то чувство, във всеки един момент може да бъде засечен, изрязан (пълно е с дупета с баварци и мерцове)редят се в лентите за направо и вече на зелено ти набиват някой мигач и ти гарантират още един цикъл, защото и тук се напълни с много коли, всеки се пъне и се реже, псувайки като каруцар - абе разбирате за какво ви говоря - един УЖАС, който е свържан с много псуване - не е възможно да игнорираш нещата, когато те се случват на всяко кръстовище. Така, че внимавайте като идвате насам - с очите на 8!

Драгойчо, ти май не си от Плевен. Тук сега са актуални Ауди А 3,4,6,8 /какво точно, зависи колко голям бандит си или колко е откраднал баща ти по време на прехода/. БМВ карат селяните, а Мерцедес - циганите.

За съжаление всичко е така както го е описал Ицо ( нерегистриран ) 04.10.2011 13:55. Може би задължително трябва в края на курсовете за водачи да се гледа нецензуриран филм с такива жестоки катастрофи, интервюта с близките на загиналите , интервюта с инвалиди ....

Много далече са от реалността нашите деца! За съжаление те живеят в измисления свят на компютърните игри! Много, много жалко за дечицата! Кога ли на тази държава ще започне най-после да й пука за децата, за да въведе контрол върху това нещо?!

Първо на родителите трябва да почне да им пука за децата им. Държавата няма пръст в това.

да не може да отделиш виртуалният свят от реалния е голям пропуск, който за щастие природата наказва бързо и безпощадно. Би следвало да сме благодарни на тези двамата, че отново дадоха урок как не бива да се прави. Да се надяваме, че заинтересованите са "внимавали в час"

А ако вместо стълб имаше автобусна спирка с хора.

Бог да ги прости ! Млади хора не трябва да загиват ! А на всички останали ,които говорят врели -некипели - как не ви е срам , молете се един ден да не сте на тяхното и на семействата им място..Злобари

хе-хе... трябва да загиват всички, които са слаби. Това са божиите закони, на които ние им викаме закон на джунглата. онези момчета са проявили слабост в грешния момент. И са си поели отговорността.

да, естествено израз на безгранична смелост е да натискаш педала на газта! А да се замисляш че в природата смелостта идва от инстинка за самосъхранение и колко от вас, смелчаците, го притежавате?! Тъпак!

Позната ми е тая еуфория точно след като си взел книжка. Аз взех на 18, но баща ми не ми даваше колата да джиткам с приятели, карах само с него 1 година. Мрънкаше ми и аз му се дразнех (сега го разбирам) После на 22 успях да си купя трошка. Еуфорията и желанието да се изфукам пред приятелите (и момичетата) , които нямаха собстевни коли бе разбираема - пържех колата на 2ра на тръгване от светофар, изпреварвах отдясно, "шиех" от лента в лента на цариградско и ето че логичното се случи - блъснах се в предния на мокри павета. Отрезвяване ! Все пак баща ми е бил прав за всичко... Започнах да карам по-спокойно, дори ненавиждам вече бързаците. В момента се движа в София почти само с колело и карам по магистралата с 110 - 120. Има по-важни неща в живота от това да стигнем 5мин по-рано !

10000+

Деда им беше дошъл на всички акъла като на тебе.....

Някои нямат този втори шанс както Ицо. Това ни е проблема в България. Всеки трябва да си счупи сам главата, за да му дойде акъла и никой не се учи от другите. Всеки си мисли, че на него няма да му се случи, и изведнъж......... Но който се събуди в болница бива. Ама който не се събуди!? Това ни е проблемът. Утре, в други ден пак ще четем за следващия, който не си е направил изводите от опита на другите.

В този случай пак ще кажем Бог да ги прости! И какво от това? Децата ги няма и кой е виновен за това? Във всеки случай не е шефа на КАТ а възпитанието и културата на пътя която при повечето от нас Българите липсва. Пази боже от това родител да погребва собственото си дете няма по го голяма трагедия и тук идва момента в който всеки един от нас трябва да се замисли и за своите грешки не само на пътя а изобщо защото безгрешни хора няма. Остава единствено да се поучим от тях и да възпитаваме децата си да бъдат по добри и толерантни.

Поредните капути! Намерили къде да се състезават!

Съжалявам, но това е естествен подбор - идиотите умират!

Шофьор съм повече от 30 години. Не карам с повече от 90 км/ч дори и по магистрала. Имам инстинкт за самосъхранение. Имайте го и Вие.

Аз съм шофьор на близо половин милион километра и разбирам добронамерения съвет, но ще ти кажа едно: 90км/ч за автомобил по магистрала е точно толкова опасно, колкото и да летиш със 180км/ч там. Камион може да се движи по-бавно, защото е голям и по-лесно се ориентираш за скоростта му, но автомобил с 90км/ч си е направо, като невидима стена по магистралата!

точно

Абе защо пишете глупости, не мога да разбера? Къде видя опасното каране по магистрала с лека кола и скорост 90 км/час? В закона ясно са дефинирани минималните задължителни скорости, четете и не пишете глупости!

аз съм шофьор на 1/100 от твоите километри, но за мен на магистралата кола дето се движи с 90 не е невидима стена. Що така?

явно колко си професионалист ..тъпият ти пример е глупав така се оправдават кухи лейки като теб и оня мъжа н а една кметица дето това лято на пътя за созопол-бургас блъсна отзад кола с млади хора и ги уби на място - не бил ги видял ,,изведнъж му се изпречили пред джипа при скорост 180 км при разрешени 80км аман от такива идиоти на пътя.

абе приятел ти на магистралата с колко караш? Ако си със 130 то пича в крайнодясно движещ се с 90 е само с 40 км по-бавен от теб. Със 130 се движиш на прав участък с поне 2км видимост. Т.е. застигаш го за не по-малко от 3 мин. Каква стена какви пет лева?? Друг е въпроса ако пердашиш със 180... (ама тя в БГ не е разрешена....)

УВОЛНЕТЕ ШЕФА НА КАТ И ИААА-ДАИ ВЕДНАГА АМА И ТИЯ В СОФИЯ. 6 ЖЕРТВИ ЗА 24 ЧАСА ...... КАКВО ЧАКАТЕ ОЩЕ ЛИ ..... ТИР КОЛИ СЕГА И АВТОБУС ЛИ ДА ГРЪМНЕ В ТОЯ ПЛЕВЕН КВО СТАВА ДЕГЕ????????????

Евала на плевенчани! Вместо да чакат тъпите тумбаци да утрепят 5-6 човека, та да ги осъдят условно, те са намерили начин да ги убедят да се самоликвидират. Ей на това му викам аз успешна превенция на престъпността.

Знам го тва място. Много е коварно - със 149 се взима без проблем, ама със 150 е напрао смърт.

бих казал, че за повечето хора това е една добра новина. съжалявам за близките и родителите на младежите, но така са ги възпитали. sorry, деге.

Не мога да разбера защо се произвеждат коли които вдигат 200 км/ч когато на много малко места по земята е разрешено да се кара по бързо от 120км/ч??? Може би ако тази кола не вдигаше 150км/ч нямаше да се счупи стълба....

130, дръж миг го, 130 е по магистралите, както в България така и по Европата!

за да се продават.. щото много хора се впечатляват от максималната скорост и мощност, не от разхода на гориво.

Селският малоумник и на тротинетка да го качиш, пак ще намери начин да се пребие. Да почерпят печелившите!

ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ..НА ОНЯ СВЯТ! 2 КРЕТЕНА ПО-МАЛКО..ПОВЕЧЕ ШАНС ЗА ОСТАНАЛИТЕ СВЕСТНИ НА ЗЕМЯТА!НО..ДРУГИ КРЕТЕНИ ЩЕ ЗАЕМАТ ВЕДНАГА МЯСТОТО НА ТИЯ КРЕТЕНИ...

За съжаление се генерират кретени ежедневно когато няма родителско възпитание. Така че на всеки два, три нови ще заемат тяхното място ако мама и тати не разберат, че отговорностите не се свършват с раждането на детето.

мама и тати?? същите кретени са...кретени кретени продуцират! ще загинат я,няма да възкръснат ,я?? мани бегай- по-далеч от БГ кретените!!

НЕКА ИМ. Никой не ги е карал насила. Добре, че не са убили друг.

Радвам се. Най-многог за това, че не са пострадали невинни хора.

По повод на вчерашната катастрофа репликирах до "Луи" да не бърза с коментара си за неправилно изпреварване от Румънския шофьор. Луи се оказа прав. Извинявам му се за конкретния случай. Все пак не бива да избързваме с коментарите си поради това,че не винаги първата информация е точна. Бъдете живи и здрави!

Между другото много пъти вече засичам румънците край мене да карат като изтребители - или по-скоро те мене засичат. И те са същите тъпанари като нас.

мама им мръсна румънска

Тия румънци карат като луди. Особено опасно е движението по пътя за Русе - пълно е с румънци, които карат с минимум 140-160 и изпреварват на магия. И колите им все скъпи, така, че яко глоби за тях като в Гърция - от 1000 евро нагоре и да видим как ще карат тогава. Сигурен съм, че и този румънец е от тия същите състезатели като останалите му сънардоници. Жалко само за момчето, че си е отишло младо заради някакъв дивак.

До кога румънците ще ни избиват по пътя?????

докато полицаите ни са п...ки. ходи виж в съседна Гърция как карат - като овчици. но и там полицията е друга - не можеш да ги видиш скрити под сянката на всяко трето село или бензиностанция. обаче хванат ли те в крачка си съдран безмилостно, но справедливо.

Явно е,че каквото и да се прави у нас ще има катастрофи и загинали!Затова трябва максималната сторост по магистралите да е 60км.,по първокласните пътища-50 км. и по улиците на населените селища-30-40км.Така,докато се научат да карат!На Запад има цели квартали с максимална скорост-30км.

[трябва максималната сторост по магистралите да е 60км] Не трябваше да затварят специализираните заведения, че много изказвания като горното се навъдиха. По тая логика и TGV трябва да се движи с 40 км/ч, че да ги стигнем след някой друг век французите...

хубаво си го написал ама се замислих колко от хората тук знаят какво е TGV и с колко се движи :)))

От много време не бях чел по-глупаво изказване. За да се предотврати катастрофа, като тази причинена от млад и не опитен шофьор, караш с пъти над ограничената скорост на даден участък, трябва да се намали разрешената скорост! И какво ще се постигне? Нима мислиш, че този дето е решил да си пробва скоростта на колата ще погледне знака??? Ще бъде ефективно, само ако със закон се забрани шофирането в очертанията на градовете. Тогава такива инциденти ще има рядко, но за целта трябва всички пътища в градовете да се направят непроходими за автомобили. Ако ни върнеш в 18-19-ти век съвсем няма да има инциденти от този род! :-D

Уволнение за шефа на КАТ-Плевен! Бог да ги прости.

Трябвало е да настоява пред общината да махнат уличното осветление ли?

ама какво е виновен той, че зомби карат коли в района му? А иначе целия КАТ е безсмислена структура.

Работата на полицията и в частност на КАТ е да респектира закононарушителите. Да се премахне практиката катаджиите да седят на хранилка. Оставка и на шефа на КАТ - София, той беш човекът, който преди години даде заповед да пребиват протестиращите пред парламента. Сега пък учи децата да вдигат ръка, когато пресичат, какво е това малоумие! Очевадно е, че КАТ няма никаква политика на превенция и респектиране.

Е що, да не би шефа на КАТ Плевен да му е натискал педала на газта?! Не ти ли прави впечатление, че града ни почва да се пълни с олигофрени, гонещи по манталитет същите такива от пернишко, кюстендилско, благоевградско и т.н. джигити?! Не ти ли прави впечатление че се напълни и с кухи лейки, каращи по пенсионерски но задължително по средата между двете ленти - ни в лявата, ни в дясната?! Господ забавя, но не забравя! Е, не изключвам в случая и здравословен проблем да е причината, но пък той тъкмо е излязъл от ограничението от 70 км/ч, а с такава скорост не може да се отсече такъв стълб, вервай ми!!!

Не знам колко са ти годините,но плреценявам колко ти е акълът.Това ти бръщолевене за "пенсионерското" каране не е нито от мислене,нито от личен твой опит.Дядо ти hard има 53 години стаж и карам със златен талон.Пожелавам и на теб да стигнеш това и да ме надминеш.Хайде лек път и внимавай!