5 жертви и 11 ранени при 5 катастрофи за шест часа

Пет катастрофи с петима загинали и 11 ранени станаха в страната тази сутрин само за седем часа, съобщиха от МВР.

Обратно в новината

Коментари - 5 жертви и 11 ранени при 5 катастрофи за шест часа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А това си е една война, щом по 4,5 човека загиват на ден.

Предлагам предмет в училище,който да се занимава с възпитанието на пътя на пешеходци, а когато си културен пешеходец, то сядайки зад волана , ще си и културен шофьор. Далеч съм от мисълта, че ако пресичаш като пешеходец на червено, че зад волана си културен.

И какъв е тоя военен самолет дето прелетя над София преди малко?!?!?! На ниска скорост и височина?!?!?!?

Е как какъв? Планът за редуциране на българското население се изпълнява стриктно! Пръска с алумиеви частици, канцерогенни елементи, бактерии, вируси на пневмонии, варицели и други. Освен това всява смут, паника , стрес и напрежение сред наплашения и депресиран български роб на труда!!!

Бог да ги прости загиналите. колкото до тези който ревът за по високи глоби-това не е решение..просто ако досега си минавал с 20-сега ще минаваш с 50,100 лв. и пак ще е същото.......решението е да се назначат полицай с заплата примерно 2/3/4000 лв.заплата....и при една издънка да им се отнема всичко.........тогава ще вземат да си гледат задълженията,защото никой няма да рискува всичко за някакви си 50-100 лв.а шофьорите като знаят че няма да има"са кво ша праим" ще се научат да спазват правилата

Решението не е нито във високите глоби, нито във високите заплати ... за съжаление. Всичко опира до манталитет и възпитание, а това не е нещо, което се изгражда от днес за утре. Днес на прибиране от работа зад мен караше някакъв тип с дачия, около 150 метра кара зад мен, след което на кръстовището аз се наредих в лентата за надясно (първа кола), а той застана в средната лента за направо (първа кола) и веднага ме предреди, като застана на пешеходната пътека. След това кръстовище веднага следва задръстване, като мине пред мен ще спести една секунда ... нека бъдат две ... пет ако щете. Според вас дали такъв подлежи на някакво превъзпитаване? Става дума за човек на видима възраст около 50 години, твърде дълго се е чувствал безнаказан, за да се разчита на някаква промяна.

Прокобата над България продължава! Така ще е докато ни управляват национални предатели!

Идвам преди час от Европа(Хърватска и Словения)никой не задминава от дясно. Влизам в тунела в Люлин и три коли ме минаха от дясно, а не карам и аз с разрешените 50 а примерно с умерените 65!!!Не можеш да минеш в дясно.

Забравих за най-важното! Глобите и наказанията сами по себе си са слаб механизъм за въздействие. Възпитанието, културата, бита, наропсихологията са определящи! Ябълката ражда ябълки, крушата- круши, сливата- сливи. Лошо дърво ражда лош плод. Много лош мат'рял сме- долен, мръсен, алчен, завистлив, интриганти, мързелив,злобен .... Затова и плодовете ни са такива, затова и политиците ни са такива, затова и сме на тоя хал и тънем в мизерия.

искаш да кажеш , че акушерките-убийци са прави ли !??

''Само'' 5 жертви...? Нали ние сме си виновни? Слабо обучение,продажба на шофьорски книжки,изпити,дипломи ,....КАКЪВ РЕЗУЛТАТ МОЖЕ ДА ИМА ?

това е е резултат от комплексирания български темерут. промени ли се стандарта мигновенно и това ще се промени. българина не е тъп, но е комплексиран. това е .

чалга страна - чалга движение по пътищата

вдигнете глобите!! още и още!! да станат по 10 хил за нарушение. може така да затъкнете продънените усти на тия неадекватници които ви излъгаха преди 2 години, че ето сега, само да вдигнем глобите и всичко ще е наред... ОЛИГОФРЕНИ!!!

Мерките за спиране на джигитите на пътя са много простички и елементарни, но се запитайте защо нито са внесени законопроекти, нито са предложени, нито - гласувани? Явно някой има интерес от войната на пътя. И това е огромен бизнес- бизнес за корумпирани катаджии, Пътни помощи, автокъщи, търговци на авточасти, монтьори, болници, лекари, аптеки, рехабилитатори, психолози, погребални агенции... Виждате, че нищо не е такова, каквото изглежда на пръв поглед. По-горните са навързани като свински чърва и някои хора добре си живеят покрай меллетата на пътя. Запитайте се защо пътищата умишлено са оставени в окаяно състояние- с дупки, дълбоки по 30 санта, без маркировка- с бабуни, кърпежи, лепени, подлепвани, обрасли с гъсталаци и шипки... Не е поради нямането на пари, а поради това, че някой има огромен финансов интерес от цялата история! Всичките са навързани като свинскъ чърва. Затова се и държат и крепят един - друг вече 25 години, защото скъса ли се едното чърво, ще излезе цялата карантия на яве!!! Мафията работи! Мерките са следните- отнемане на всички купени книжки, главно те са на роми. Възраст за правоуправление- минимум 23 години. Пияните водачи да се лишат до живот от свидетелствата им за управление, да плащат глоба от 10 до 30 хиляди лева и да положат една година общественополезен труд., както и ефективни пръсъди( не условни!) от по 5-10 години! По-дребните нарушители също да полагат общественополезен труд по паркове, градинки, по сметища и пътища- това завинаги ще охлади страстта им към минаване на червено, превишена скорост, неправомерно паркиране , отнемане на предимство, разговори по жиесемчетата и каране с шофьорски очила- тип муха или маска за заваряване, което е привилегия на дамите. Абе, уважаеми дами, вие без очила не можете да карате, как като прегърнете волана, стегнете гърба и сложите една такава заватъчна маска можете да шофирате бе?

Когато карам колата имам чувството, че съм единственният смъртен, понеже около мене летят безсмъртни богове. После в новините се оказва , че и те били смъртни.

Ха-ха. Хубаво сравнение. Направо летят. В града с по 80-100, на магистрала или лош междуселски път с по 160-200. За това им продават тия новите тенекиени боклуци- Кактуси, кашкай и не знам си още какво...Да карат по-бързо и да се трепят яко.

Големи глоби за превишена скорост с над 10 км/час,примерно за първи път-1000лв,за втори път-10 000лв1за трети път-отнемане на книжката.При шофиране без правоспособност-10 000лв или принудителен труд в полза на държавата за период от 2 месеца минимум и т.н.За шофиране в нетрезво състояние-отнемане на книжката,обществено полезен труд или в затвора за определен период.Иначе управия няма и жертвите на пътя ще растат драстично.

Освн солените глоби и обществено полезния труд трябва и да се промени законът за събираемостта на глобите.

ГЛУПОСТ - ГЛОБИ .... ... АКО КАРАШ С РАЗРЕШЕНА СКОРОСТ 100-130 И ИЗГУБИШ УПРАВЛЕНИЕ ПОЖАРНИКАРИТЕ ТЕ СТЪРЖАТ ОТ КОЛАТА :)))

Глобите не е нужно да са големи а моментални. Като направиш 100 глоби по 20лв от София до Бургас, няма да правиш пак същата глупост. И в края на месеца ако не платиш запор на заплатата и глоба в двоен размер.

точно !!!!!

Да чакаш 100 глоби,тоест 100 нарушения,нарушаващия скоростта ще се пребие поне 2-3 пъти и няма кой да прати глобата.А ще отидат и невинни водачи...

Минусите ги пишат вероятно младежи,не яли попарата от тежки катастрофи с убити и осакатени близки и приятели.Не са разбрали още,че не всичко ,което хвърчи се яде.Защо трябна да пострадаш,че да го разбереш?

Навсякъде задкормилното устройство се е отличило, доколкото видях! Само много яки глоби и съд с конфискация на МПСто след първото провинение, яки ограничения на възрастта, на която водач може да шофира сам - след навършване на 25 години и поне 5 от тях - стаж с придружител, друго не мога да се сетя! Така, както карат сега - сами ще се изтрепят по-бързо от най-смелите прогнози за демографски крах!

Най-добре да се дава книжка при навършване на 40г. -тогава хората са вече са разумни и с опит и повече няма да има катастрофи!!!!!!

5 за един ден не е рекорд. Истинското постижение ще е когато чукнем по 15 на ден. Вярвам, че във вулгаропитеците-юнаци има все още несподелен хормонален резерв. Чакаме летния сезон с нетърпение -:)

Да припомня Бяла и Бакарджика - по 18. Дано да се освестят шофьорите и да помислят и за другите участници в движението. На пътя не трябва да си егоист

ХОРАТА УМИРАТ ПО ПЪТИЩАТА ОТ ТОВА ЧЕ НЕ СПАЗВАТ ЗАКОНИТЕ НА ФИЗИКАТА И ПОРАДИ СЛАБАТА И НЕНАДЕЖНА КОНСТРУКЦИЯ НА СЪВРЕМЕННИТЕ АВТОМОБИЛИ ...

ХОРАТА НЕ ОСЪЗНАВАТ , ЧЕ ТЕСТОВЕТЕ ЗА БЕЗОПАСНОСТ НА АВТОМОБИЛИТЕ В ЕВРОПА СА КАКТО СЛЕДВА - ЧЕЛЕН УДАР 64 КМ/Ч - СТРАНИЧЕН УДАР 50 КМ/Ч - СТРАНИЧЕН УДАР С ГРЕДА 29 КМ/Ч - ПЕШЕХОДЕЦ 40 КМ/Ч ..... ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ НЕ ГАРАНТИРАТ ЧЕ ЩЕ ОСТАНЕТЕ ЖИВИ НАД ТИЯ СКОРОСТИ :)))) .... А И НЕ СЪМ ЧУЛ НЯКОЙ ДА ТЕСТВА ЕЛЕКТРОННИТЕ СПИРАЧКИ И СИСТЕМИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ НА КОЛИТЕ ВТОРА УПОТРЕБА :)) :)))

Да но като си инсталираме ролбари и спортни седалки, ще трябва да сложим и каски да не удряме главичките в ролбарите.

Построил Бойко пътища за да намали броя на населението!

Ай бегай пък ти бе.

Ако ги беше построил сега жертвите щяха да са по-малко. Редовно се цитира за пример една Германия оплетена в магистрали. На магистрала инцидентите са по-малко.

Вчера пътувах, като карам с 90 ми свирят в несвяст, като се пристроя на светофара за направо от лява и дясна лента за завой минават направо ама то отпред само една лента как ще влезем и трите коли в тази лента ??? Всички бързат ли бързат към спешното , че и други след себе си водят, а правила никакви оцелява по нахалния и по големия. денят завърши с тлъста псувня от един цигани , че му направих забележка да не влиза в магазина с колата! А аз си пътувах за да се разсея от ежедневието!

Аз пък карах зад един дето постоянно си променяше скоростта и като го подминах със 100 защото той тръгна да ускорява разбира се като излязох да го изпреварвам, той ми свири та свири. Аз му пуснах едни аварийни за благодарност и си следвах моето темпо. Тъй че има и такива дето вървят по ръба само да си търсят кавга а дефакто си нарушават правилника, защото клаксон се използва само за предотратяване на ПТП, а онзи караше със 70-80 извънградско но със толкова и в града защото ме настигна впоследствие. Едни такива разсъждения по темата кой крив кой прав... На хора на които не им е това работата, не трябва да съдят и да наказват. Забележка да, но без обидни квалификации.

Тъпите хора в България трябва да се контролират.

И кой да ги контролира, като нормални не останаха?

сигурно трябва да се внасят ръснаци, които да контролират глупаците :::)))

Много говеда по пътищата.

Така е, хубаво е че намаляват , лошото е че убиват невинни хора.

Вдигай яко глобите и да се плащат на място или в най близкия полицейски участък, който няма пари да се взимат номерата и като си плати да се връщат , така е в доста държави, иначе кво карат си с по 20-30 акта и изобщо не ги бърка.

Денят още не е приключил...

Вече главата не ми го побира! Да не би да има някакво състезание? Направо съм изумен! Българите гинат като пилци всеки ден...безумие. Всичко това опира до манталитет и възпитание. Очевидно ни липсват... Какво още трябва да стане за да се вземат крайни мерки, колко трябва още да се чака, колко още трябва да загинат.

Какви мерки,бе брат ми?Простотия лекува ли се?

Не, не се лекува. Тъкмо ще освободим пространство за по-достойни народи. И без това не ставаме за нищо.

Това е резултат ,от взетите мерки от страна на КАТ-камери,микрофони и пр.

Нищо не може да спре някой който е решил че е безгрешен.. нито камери, нито кат..

Може, може! Остави го да ходи пеша или го позапри за малко, да видиш, как може. А специално този, който кара с над 170 км/ч, по магистрала, 120 по път и 80 в града, независимо дали, мотор, кола, бус и т.н, да бъде подвеждан под отговорност не по ЗДП, а да бъде третиран като терорист. Ако случайно тези неща се случат, точно след три месеца, всички джигити ще са си седнали на задниците. Вярно, на някои ще им са поразпрани, ама то ще е за да държи превантивно влага на останалите.

Никой не е застрахован че ще попадне срещу някой който не мисли за собствения си живот.Бъдете отговорни за себе си и за другите около вас.

ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ НА АВТОМОБИЛИ ПОСТОЯННО ИЗТЪНЯВАТ ЛАМАРИНИТЕ И ГИ СМЕНЯТ С ПЛАСТМАСИ .... ...

...и алуминии-по евтино стъпва. Всеки вече гони ЦЕНА! Дори Мерцедес избягаха от качеството,на фона на напиращите китайци и корейци. Навремето като момче познавах човек,който имаше обувки на 10 години! Сега 2-3 месеца и айде-нови. Е с колите е същото...

Колите вече са еднодневки .Двигател ходова част= на нула. Обръща се внимание на дизаин и евтени материали с цел голяма печалба.

за какав боко говориш,единя заспива на волана другя трагва да изпреварва неправилно другя кара сас барза скорост,после патищата са били лоши,вие немогхе да карате коли

ВОДИ НИ ПАРТИЙО ЛЮБИМА/ГЕРБ/,ВОДИ НИ КЪМ СВЕТЛИ БЪДНИНИ...ОТ СМЪРТТА ПО-СВЕТЛО НЯМА,ВЕЛИК Е НАШ БОКО,МАТРЯЛА Е ГОТОВ ДА ЗАГИМА С ХИЛЯДИ,МИЛИОНИ...ВЕЛИК,ВЕЛИК, ВЕЛИК Е ГЕРБ.....АМЕН!

Тъпо, но нормално за Ганю дето все друг му е крив!

на крива ракета и космосът й е крив!

има ли нещо за което да не виновен Борисов - дори за това че някой е самозабравил се идиот пак той е виновен.

Четете сайта Диагноза на Г. Ифандиев и ще разберете защо сме се отказали от найвисшето ни право дадено ни от Създателя,правото да мислим и защо ще изчезнем като нация!

Е, и кво от това! Да се качиме на магарета ли..... и тогава ще има новини например: при разминаване магаретата си раздали по един къч,ездачите са с леки наранявания приети в болница.....

кой знае с какви лазерни вредни и невротизиращи системи ни облъчват от спътниците путин и обама та затова народа изтрещя повсеместно

Нормално е да тръгнеш малко след полунощ от Разград и към 6 да заспиш в Кресненското дефиле. На това му се вика висш разум. Никакви манифестации и флашмобове няма да спасят такива хора. Те са увредени от 1-ви клас.

Докат си легнеме довечера да спиме, ще станат 8 жертвите сигурно.

За съжаление и по-лошо ще става.

"Е не знам,я фърчим сас сто и осъмдесе,какви деведесе... жиф сам още..ма сам много добар... ;)" Майтапа настрана-убива високата скорост и безобидните на вид прави участъци. И опасните завои с ограничена видимост,където пак при висока скорост щеш-не щеш,стъпваш в насрещното или ако не-то не ти стига асвалт да си останеш в платното... Минеш ли-"Гас до ламарината... и под нея..." ;)

деня не е свършил още , споко, поне още 2-3 моториста ще си дарят органите до плунощ

Какво по дяволите ви става бе глупаци, как може по този нелеп начин да се убивате, може би стигнахте НАВРЕМЕ ЗА ТАМ ЗА КЪДЕТО СТЕ БЪРЗАЛИ! Не стига че изчезваме от лицето на земята Българите като народ, а и вие се избивате като животни. ЗАЩО БЕ, ЗАЩО?

Скоро прекосих цяла Румъния и бях впечатлен не само от пътната настилка , а и от културата на шофьорите. Нито един не ми цъкаше къси дълги по магистралата, защото всички спазваха ограничението от 130км/ч. В Бг е като джунгла , пълно с нагли , нахални и безотговорни шофьори ...

Странно, същите тези румънци, когато дойдат тук, карат като обезумели. Явно ни се носи славата, че у нас всеки прави, каквото си поиска, безнаказано.

кучето скача според тоягата - и немците карат така у нас... като може с 20 лева да се измъкнеш от ситуация, така ще е... и всеки да скача на шофьорите пак не става - някой трябва да търси отговорност и на полицията, която пуска нарушителите, и на пешеходците, дето пресичат без да се огледат и после иди се обяснявай какво е станало, и на общината с липсващата маркировка и дупките... създава се усещането, че на никой не му дреме, а после цъкаме, че най-лошото е станало...

Наглостта и малоумието не са само на пътя, навсякъде са, само че там има статистика.

Обадих се на 112 да подам сигнал за неадекватен шофьор на ТИР, който ни избутваше от пътя и обяснявам на телефонистката, че в момента ни дерат колата, а тя ми вика "Успокойте се" Пожелавам й един ден дъщеря й да е в моето положение! Проклети хрантутници в полицията! Политически измекяри!

Прекъснал си и кафето с цигара. Следващото ше е да те глобят за говорене по телефона в колата.

Разбирам те, обаче искам да знаеш, че 112 е кол център, от който прехвърлят сигнали на полиция, пожарна, бърза помощ и т.н. Не знам доколко е добре това, но сигурно доста сигнали "потъват".

Абе много пенлив народ. Одрали ти колата, ами спри, обади се на КАТ, кажи им номера на тоя ТИР, викни си застрахователя... Кво ми звъниш на 112 и какво искаш да направят? Да хвръкнат и от въздуха да застрелят шофьора на ТИР-а? Абе ненормално поведение, не ти пожелавам да ти се наложи наистина да викаш 112.

Нещастници, спрете да убивате невинни хора!!!! Удряйте се в стълбове и стени! Да пукнете дано! Тъпи и прости комплексари!!!

Да пази Господ, че много невинни хорица починаха убити по колите от ей такива изроди!

Иначе стационарни радари и камери има само в градовете:) Че за какво ли са на междуградските пътища, а полицаите ми застават на магистрала да спират с палка и да взимат подкупи. И въпросът не е в радарите и глобите като средство за събиране на пари, а в предупреждителни знаци и тръсти глоби като превентивност. Трябва ние самите да сме в състояние да разберем, че като видим опасен шофьор трябва ние самите да съобщим за него. Със всеки неразумен шофьор който умира, умират няколко невинни. Следващият път може да си ти и твоето семейство.

Пътищата ни са лоши, но ние знаем, че са лоши! Защо? Защото сме идиоти! Има ограничения на скоростта, но не ги спазваме, ако няма КАТ наблизо! Защо? Защото ...! Караме коли на по 15 - 20 години като нови Ферарита! Защо, .... Доказваме на всеки околен колко сме добри, засичаме, нерви се, ... Защото доста от нас са си за психиатрия, не за кола... Какво да очакваш от някой, който, сядайки в кола, все едно тръгва на война? Естествено, че жертви! Не се ли замислим, няма как КАТ да ни спре! Ще ни спират насрещни коли, билбордове, крайпътни дървета и камъни ... докато не се самоизтребим!

До кога ще карате като малоумници и ще храните родителите си и децата си с жито?

Мобилните камери на КАТ се поставят само на изход от населените места или до неоснователни знаци за 50 км извън населени места така, че само да събират глоби, а не да предотвратяват произшествия!

Хайде, хайде - камери се поставят там, където редовно се превишава скоростта при ограничителен знак и на места с концентрация на ПТП. Но българският шофьор си мисли, че тези ограничения на скоростта не важат за него, и си кара както си иска. Затова и толкова катастрофи с жертви, за съжаление...

Онзи ден слушах един разговор между двама мъже - единият се хвалеше на другия какъв джип Ауди си е взел, колко бил мощен - 400 к.с., и как вдигнал без проблем 180 км на Околовръстен път, за което му е съставен електронен фиш... Смееше се като пълен простак, идеше ми, ако не бях жена, да ида до него и да му фрасна един в мутрата...

В България война ли е избухнала или какво!?!?!? Кога ще има адекватни наказания и глоби за случващото се на пътя?!?!?!?? По пътя е пълно със селски бекове и градски комплексари!!!

Глобите да започват от 500 лв за превишена скорост всеки има километраж и очи да го следи.

да направят максималната скорост 90 извън градско и 40 градско. но сигърно пак ще има жертви. все пак е българия.

Максималната скорост и сега е 90 км извън града, а я някои градове е 40 км!!! Но ти както и много други никога не сте чели правилника за движение!!!

Нека сега да излезе Лилягна Павлова и да даде обяснения на българския народ а не само да се самопиари когато има изгода. Да отговори: Защо толкоз стакива африкански темпове се строят магистарлите? Защо второкласните и първокласните са в окаяно състояние? Къде отват парите от винетки и данъци. Или нея е интересува само лентички да реже?

Предлагам да има коли с камери които които да записват нарушения в движение.Пътувах от София до В.Търново един колега на два километра направи три рискови изпреварвания без всякаква видимост а напред незная защото го изгубихме.

ми не знам защо ги загубихте ,ама с този колега какви сте ги дробили

магистралите като дунавски вълни с турски асфалт

Малко захар се ръси от кметовете по родните пътища, малко захар се ръси. Както е тръгнало направо, като забъркват асфалтаа трябва захар да добавят, защото идеите на ''институциите'' стигат до кварталната врачка и запиване с попфолк.

Бойко Борисов да поръси със захар депутатите които не си гледат задълженията.