Пикап помете младежи на спирка след катастрофа (видео)

18-годишно момиче и 19-годишно момче бяха пометени от пикап "Нисан Навара" на автобусна спирка в Казанлък, след като пикапът бил ударен от друга кола.

Обратно в новината

Коментари - Пикап помете младежи на спирка след катастрофа (видео) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Някой хора си мисля, че когато са с предимство трябва да карат колкото се може по-бързо, да не би случайно някой да им отнеме предимството. И двамата са виновни. Единия за неспазване на предимство, другия за превишена скорост и почти всякаква липса на реакция, освен отбиването в дясно, в последния момент, което в комбинация с удара на малката кола, довежда до излизане от пътя. Така ги виждам аз, нещата.

Е, срещу такава уфца нищо не може да те спаси...

loyola

Обаче ударените не са чакали на спирката а 2 метра пред нея, до бордюра, пред магазинчето! Човека в навеса на спирката остава незасегнат.

В клипа моментът на сблъсъка е показан два пъти, като вторият път е с надпис Slow Motioon - забавено движение. Камерата снима с малък брой кадри в секунда за спестяване на мястото за запис на видеострийма. При забавеното движение скоростта на смяна на секундите е приблизително отговаряща на реалната, значи и скоростта на автомобилите също. И се вижда, че никак не е превишена. Белята я направи шофьорката на Опел-а с нейния безумен ляв завой непосредствено пред идващ автомобил в насрещното движение. Бързане + малоумие = беля. Лошото е, че потърпевши са невинни хора. Все пак сравнително леко са се отървали младежите, да се оправят бързо!

Тоя ляв завой колко народ е помлял. Явно е много сложно да се завива на ляво и да се гледа в огледалата и направо ... ми да го тренират на курсовете повече некадърните, че само се пълни статистиката.

ЕДНО ОТ СПАСЕНИЕТО ДА СЕ ПРЕДОТВЪРТЯВАТ КАТАСТОФИ,, ,,ВНИМАВАЙТЕ,КАТО СИ ПОЛЗВАШ ПРЕДИМСТВОТО,,ЗАЩОТО ВСЯКЪКВИ НЕНОРМАЛНИ СИ КУПУВАТ КНИЖКА.АЗ СЪМ ШОФЬОР С ОПИТ,НО ВСИЧКО Е В БОЖИТИ РЪЦЕ.

По случая е образувано досъдебно производство.

Много моми събра? Префръли нещо и за назе да си оте..ем!

Левият завой в БГ трябва просто да се махне, освен ако е запазен със светофар. 20 години не се научиха, че си без предимство и че колите направо се движат със скорост.

Прав си, но има и нерегулирани кръстовища. Това с левия завой е просто закон. Освен само кръгови да се направят за олигофрени като булгаристанците

Аа, не! На кръговите стават по-големи простотии, защото всеки си мисли, че е с предимство. По-добре да има светофар, или дори просто знак стоп. А който не знае кога и как се завива наляво... е така като на клипа...

Прасето от Нисана само си призна, че е могъл да избегне катастрофата, но бил свирил и продължил, докат го ударили!!! Ама той имал бил предимство! Тук верно става дума за чистокръвен идиот!

Като се обърне колата, пътиша много...голем спец се извади, в тази ситуация не е сигурно какво ще направи воадча срещу теб. Нисана е избегнал удара с жълтата кола, това му е била реакцията...жълтата сви в последния момент...

Клозетов, ако Нисана спре внезапно, за да пусне жълтата кола, ако зад него кара някой, ще го натресе и катастрофата е отново неизбежна. Защо ? Защото някой не спазва правилата. Учудва ме че още не са те изритали от многомилионния град ( не София ) освен ако не живееш в Делхи...

ТИ С КАКВА СКОРОСТ МИНАВАШ ПРЕЗ СЕЛСКО КРЪСТОВИЩЕ? ПРОСТО ПИТАМ, ПРЕДВИД ХИПОТЕЗАТА ТИ, ЧЕ НЯКОЙ ЩЯЛ ДА ТЕ БЛЪСНЕ ОТЗАД?! И В ДЕЛХИ СЪМ КАРАЛ, НО ТАКИВА ДЕБИЛИ НЕ СЪМ ВИЖДАЛ! ДАЖЕ ТАМ! АКО В ДЕЛХИ КАРАТ КАТО В БЪЛГАРИЯ, ДА НЕ Е ОСТАНАЛ ЖИВ ЧОВЕК!

То е светело зелено и за пачата в жълтата кола, ама откъде да знае че като дойде в по-голям град, трябва да даде предимство при ляв завой на идващите срещу нея...

И как точно видяхте да минава на червено бе умници? Дори да имаше някъде светофар, значи и сивата кола и фиестата са минали на червено.

Не е задължително. Понякога левия завой е отделен. Зависи как е направен светофара. Но със сигурност нисанчето караше с доста над 50 км/ч, а не видях другата кола да си е подала мигача за наляво.

Добре бе. Значи белия ван чака на зелено, сивия Форд и той минава на червено... като чета тука коментарите ми става ясно що е таква пача по пътищата...

Що не погледнеш колите от другата страна? Бялата и черната? Щото и двете са спрели и чакат на червено, а черната след удара дава назад. Което 100% доказва, че Нисана е минал на зелено.

Светофар има но лично аз не виждам свети ли и ако да какъв цвят ! Колкото до червеното /ако е светело/ и пикапа да е минал на жълто - червено то сивата и жълтата са навлезли на категорично червено! Но независимо от звета или скоростта - отнето е Предимство!

Много коментари много нещо, но Вие не видяхте че Нисана мина на червено а аз видях, но пък давате оценка пффф.

Къде видя светофар бе умник ?

Как от къде, на стълба, вижда се поне от 50 метра.

Първосигналната реакция е да се обвини жената в жълтата кола. Но тя не е виновна. Вината е изцяло на идиота в черния джип. Никаква реакция! Няма дори опит да спре джипа или да го отклони. ТЪП КАТО ГЪЗ КУФАР! Ако шофирам така в милионния град, където живея (не е София) ще съм мъртъв за по-малко от 60 секунди.

Елементарната физика подсказва, че ако те ударят странично, волана който държиш ще отскочи в същата посока от който идва удара и НЯМА сила, която да удържи това. Просто в случая ударената кола е тежка и само е обърсала хората на спирката, а не ги е отнесла.

Елементарната мисъл, дори на питекантроп, подсказва, че няма защо да чакаш да те ударят отляво, когато можеш да избегнеш удара и да не ударят отникъде! Съгласен ли си, дебилчо?

Стига писа едно и също бе! Милионен та милионен / ма не София/! И на луната да си, си галфон. Джипа бил щото не спрял. Джипа е с предимство. Не е нужно да спира. За това са правилата. Ама ти сигурно си мислиш, че мигача ти осигурява предимство? Пускаш го и всички те чакат? Като с аварийките - ръч бутона и спираш като си искаш? Да ама не е баш така.

ОТ ТАКИВА ИДИОТИ КАТО ТЕБЕ, БРАТО, СМЕ НА ТОВА ДЕРЕДЖЕ! НЕ СЕ ОБИЖДАЙ. ДОРИ ДЖИПА ДА Е С ПРЕДИМСТВО, ЩЕ ПРОЯВИШ ТОЛЕРАНТНОСТ И ЩЕ СПРЕШ - ТАКА ЩЕ СПЕСТИШ БОЛКАТА НА ПОТРОШЕНИТЕ ХОРА, А НА СЕБЕ СИ НЕПРИЯТНОСТИТЕ ПО РЕМОНТИ И ЗАСТРАХОВКИ. ТАМ, КЪДЕТО СЪМ АЗ - В МИЛИОННИЯ ГРАД ДЕТО НЕ Е СОФИЯ, КАРАТ ТАКА. А, ИДИОТИТЕ В БУЛГАРИСТАН, ОБАЧЕ, КАРАТ Е ТЕ ТАКА, щОТО БИЛЕ ИМАЛЕ ПРЕДИМСТВО! АМАН!

ама не шофираш щото си прекалено прост за тази дейност

Не знам кой какъв селянин е и какъв пол е, но в България поради отнемане на предимство са 80% от катастрофите. Спрете се комплексари ниедни

Чети всичките думи, а не само първите. Никъде не оправдавам каката. И какви 50 км/ч в кръстовище!

Брутално отнемане на предимство! Може би джипа трябваше да спре и да даде път...шоферката се опита да го "превари" за левия си завой...представете си колко и е била лоша преценката, след като го удари странично, а не челно !

Точно там е мястото за спирка, можеше и на средата на кръстовището, да е по-удобно. За липсата на маркировка и къф го дири будката точно там на никой ли не му прави впечатление?!

Това за спирката и аз не го разбирам. А знаеш ли колко много са така? А по закон спирането при кръстовище е поне на 5 метра от него. Интересно като спре автобуса колко ли са метрите?

Селянка от Велико Търново срещу селяк от Стара Загора

Изгледайте клипа и интервюто с тоя убавец. Потресаващо. Кой знае тая другата какво чудо е. Това е положението....оравия не чакайте.

ако джипаджията беше адекватен,щеше да предпази поне младежите,ама как да стане като кара с превишена скорост и говори тъпотии по телефона си

За скоростта те разбирам. Все пак по някаква причина клипа е качен забързан . Ако се вгледате в брояча на камерата в горния край ще го видите. Познава се и по движението на хората - рязко и накъсано. Та може и да се объркаш. Ма за телефона как разбра .....? Тайна а?

И как да ги предпази, виж лявото колело че е скъсало шарнир, колелото е неуправляемо

Мда, телефона и цигарките в ръката.. Ма така е, с "нема се притесняваш, те ше те пазят" на курсовете и после "ДАИ-яджията ми е познат, ше почерпиш" толкова.

Значи това ако не беше Навара, а някоя малка кола, нямаше да има спирка и щеше да има много жертви.

Жена и кола - взаимоизключващи се понятия.

B Cаудитска Арабия това нямаше да се случи.

На жените да се забрани да се качват на кола въобще! Само заради няколко изключения, не си струва да им се дава книжка. Нямало е случай в живота ми да не разпозная жена зад волана, винаги създават предоставки за произшествия, просто са смотани колкото си поискат!

Има много жени,който създават предпоставки за произшествия,обаче повечето сериозни произшествия са направени от мъже и пишлемета,които се правят на мъже.

фиеста срещу навара и фиестата печели

Ноо са ви стари колите. Миналата година карах една наета трошка, ми едва можех да сменям скоростите, чист късмет да не ударя некой. Скоростната кутия разбита, това не бива да е в движение изоПщо. Но като наемаш кола, разчиташ, че сичко й е нарет. Късметлийка, ма докога? ПС: шифиор съм с 30 годишна апселутно чиста клиШка....немам ни една наказателна точка! КниШката ми е зета с абселутния максимум точки възможни..... Немам никфи дори минимални провинения, доказано! чиста кату сълза! И в една стара наета трошка, добре че стар водач.....ноо пъти можех да бъда убиец, ама на - Господ ме е пазил!

Ти пак си икономисвала. За квот си платила, тва си карала.

Ти не само си "стар водач", но има и нещо друго старо в теб :)

Трябва да си абсолютна патка, за да наемеш кола в България. За 1 месец ще те изръсят 2 бона. За толкова ще си купиш кола и после можеш да я зарежеш на летището.

Именно. Но има ситуации за емигрантите. Коието биват използвани точно от текива кату вас. Не мога да държа кола в балХар, нема кой да й ходи на прегледите и да й се занимава. наемаш и фърлеш, ово е стандард. И текива коли наемаме че гЗ да ви е здрав, да не ви срешнем! И чисто нова кола съм наемала - същото е, сигурно ги копувате брак и де да ви знам, техниката ви е отвратително зле. Моята кола втора употреба Тойотка от 2014 е отлично поддържана, като състезателна е, за 2 години съм я платила поне още веднъж! но пък си струва да имаш надеждна и хубава кола! Свикнала съм на поддържани коли, и колите, които имате в балХар, са поне една (да не е и 5 класи) класа под колите които карам из Европата! Това си е твърдо и ясно положение - и най-добрия шофиор не може да кара сейф ако колата не е сейф..... ПС: мислим след година и нещо да си купим един ван за моите лични ваканционни нужди - че си откарам по плажове и кампинги, че тека ми липсва дивата природа! писнА ми затворена в големи градове!

Според мен селянинът с пикапа връхлита с доста неподходяща за кръстовище скорост. Формално фиестата е нарушител в случая. Но, повярвайте ми, майсторлъкът при шофирането не е въртенето на геврека и натискането на педалите, а в това да предвиждаш ситуациите и да избегнеш белята. Първо, фиестата не се появи от нищото, а бавно подходи към завоя. Второ, пикапът не направи никакво усилие да избегне качването на тротоара. 'Гражданинът' от Тъжа си е 'гражданин от Тъжа'.

Вярваме ти.Когато ти заговориш , ние ще мълчим.

Владко, заради такива като теб има толкова катастрофи. Фиестата изобщо не се движеше бавно, а дори опита да изпревари Нисана. Нагло отнемане на предимство. Ако това не беше Навара, а някоя малка кола, щеше да отнесе цялата спирка. Тотална липса на преценка на ситуацията

За вината на Фиестата спор няма. Разсъждението ми беше за възможността инцидентът да се избегне, ако пикапът са движеше с по-ниска скорост. Кой разбрал - добре, кой не - да е жив и здрав!

Това е малко несериозно! Според теб с каква скорост трябва да се движи пикапа - 5 км. може би? и да пуска всичко около него? А някой забеляза ли с каква скорост навлезе жълтата и че в последния момент зави?

Не виждам вина на шофьора на пикапа. С тия леви завои така и не се научиха, а времето е малко да се избегне удар.

Ти не виждаш вина, но не видя и че Нисана мина на червено, но пък даваш оценка пффф..

виж какъв удар ми направи !!! Ко не ?!! Материала фани единия удари другия. Кара кола за 50хил но багажа....

И кой даде на тая мърша книжка бе да му м......та еб? Добре, че се удря в този тежък пикап, защото нещо леко така щеше да го завърти, че да помете всичко по тротоара?! Господ здраве да дава на тези деца, които видяха смърта в очите!

след удара пикапа минава много по мало от 20 метра

А ако мадамата караше Нисан, а чичкото Фиеста....

Щеше да имаш повечко работа. :)

Баси тъпата овца

В София повечето кръстовища от такъв тип са регулирани със светофари или кръгово движение. Регулация е нужна на това кръстовище.

Сега прегледах по-внимателно: на видеото се виждат светофари. Въпросът е: работят ли? Някой дали не мина начервено от двамата?

Що бе, вижда се сфетофар ама дали работи или е работил в тоя момент - не е ясно !

уточнение

В много градове от калибъра на Казанлък има НЕработещи светофари. Попътувай малко и ще видиш сам.

Работише си, но черната катафалка мина на червено и стана това което виждате.

Що криете коментара бре ДИР-? Кое точно от "зад*ника виновен за катастрофата трябва да бъде наказан с изтръгване на нокти" е извън темата. Жалко, много жалко. ДИР-а, превръщате се в нечия маша за новини, а не новинарски сайт

Тия, ако дойдат в София, ще ни изпотрепат. Особено след 18.00 Понеделник до Петък

В София повечето кръстовища от такъв тип са регулирани със светофари или кръгово движение. Регулация е нужна на това кръстовище.

та нали има светофар, какво повече искаш, кръгово движение ли?

не са снимали патката във форда?

не е патка! Патките летят сами, не карат автомобили. )))

А не е ли тая дето седи на тротоара пред спирката и се вайка?

Тя е май... С тилифончето в ръка.

Няма висока скорост тука. Погледнете часовника на камерата. Тече 2х по-бързо. Всичко се вижда че е ускорено. Много се радвам, че няма сериозно пострадали.

Ако беше превишена скоростта джипа можеше и да не стигне до децата на тротоара а щеше да спре доста извън кадър... А това същество с жълтата кола трябва да му бъде отнета книжката на момента... за по-дълъг период от време

Класика... Викат му Small overlap crash по белите страни на това, погледнато от страната на нисана. Ходовата част в лявата страна потрошена напълно, нисана - неуправляем, докато успее да спре. Тая с форда има такъв невероятен късмет, защото ако форда не беше завъртян така в момента на удара, тази птица щеше да е мъртва! Нисана щеше да разпори този ръждилник поне до задната врата. Скоростта в случая е без голямо значение дали е бил с 50 или със 70 резултата щеше да е един и същ... Я си представете, вследствие на удара нисана да беше останал без спирачки?!? Защото точно в лявата страна му е помпа, абс модул и т.н. части за задействане на спирачките. Малкия дявол е било, че децата са пострадали леко... Съвсем спокойно нисана можеше да има друга треактория, която да убие всичко живо на спирката... Фтицата с жълтия форд трябва да и се забрани да шофира доживот, че и малко след това!!!

къде е полицията .....е изроди....преди пет дена след великден голямото прибиране тир до тир...масов в авариината с 120 км. едни полицай няма...е така е заебано всичко...на доумиране..да се изтрепваме като животни ----ДЪРЖАВА НЯМА

Обхвата на камерата от появата на пикапа до спирането му е 10 метра! Ако приемем,че пикапа е дълъг 4 метра - най-много обхвата на камерата е 12 метра до спирането ! Три дължини на пикапа! Десет метра спирачен път е около 30-40 км в час, като се има предвид,че имаме ненадейно спиране! Така,че като говорите за висока скорост, си правете сметка за изкривяването на не особено качествената камера!

И ако имаме предвид че това се случва след удар в другата кола......това прави 60-80 км/ч

не забелязвате, че жълтата кола почти не помръдна. Ако този пикап я шибне в предницата с 80 км в час, ще я обърне обратно. Кръгом;)

На кръстовище правиш ляв завой при насрещно.

zeddd

Защо някои тук пишат глупости за превишена скорост, след като видеото е забързано??? Хайде обърнете внимание на часовника във видеото и вижте секундите как се сменят.

виж къв удар ми напрай. Материала материала. Обаче материала кара Нисан. Кой го знае другия какъв е..

Форда влезе на червен светофар, а жълтата кола....

Къде видя че е на червен?

Светофарът е зелен и за двамата, ама жълтурката не знае правилника и сега ще...