Шофьор на камион блъсна лека кола, загинаха четирима

Двама мъже и две жени загинаха при тежка катастрофа тази нощ на пътя между силистренските села Професор Иширково и Брадвари.

Обратно в новината

Коментари - Шофьор на камион блъсна лека кола, загинаха четирима | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Полицията разпространени снимки от днешната трагедия на пътя, където товарен автомобил Ивеко с пловдивска регистрация, превозващ миещи препарати, се заби челно в Опел Кадет на семейство от село Брадвари. Инцидентът е станал на абсолютно прав участък между селата Професор Иширково и Брадвари, при нормални атмосферни условия. В катастрофата мигновено са намерили смъртта си 23-годишна жена, 39-годишен мъж, 68-годишен мъж и 71-годишна жена. Кметът на село Брадвари Ерджан Дурал заяви за Кворум Силистра, че шофьорът на буса е жител на София и след катастрофата е без наранявания. Най-вероятната причина за трагедията е заспиване зад волана на водача на буса. Утре в сряда, цялото село ще изпрати в последния им път фамилията, загинала в трагичния инцидент.

Всичко опира до култура,мантелитет и на пътя.Всичко идва от обърканите ни закони,съд и т.н...Хамилтан Ф1 състезател прави дрифт в Австралия,задържат автомобила за 48 часа и солена глоба,ама бил хамилтън: "Тази вечер карах доста глуповато и в резултат на това бях спрян от полицията. Стореното от мен бе много глупаво и искам да се извиня пред всички.", сподели той.

Още копуват книжки за МПС,скоро един познат се здобил с такава и то с Д категория и сега вози хора ,ето за това става въпрос.

А ти не е лошо да си купиш един Буквар и да го прочетеш!

Евала Гого, писна ми от неграмотници! Е такива ни правилник могат да научат, нито нищо!

след 90г всички взети книжки на проверовъчен , психото да се върне и за любителите!!защото куцо и сакато се яхна на коли

Ами ти ако си взел книжка преди 90г. значи си дърт и със забавени реакции. Да те минат и теб на психотест и после на тест за бързина на реакциите.

съгласен съм , тест пред комисия ако покажа по добри резултати от теб пикльо да ти вземат книжката до живот , батко ти колкото има на заден ти толкова нямаш на преден !!!

Тази трагедия много ми прилича на историята с Йоско и неговия джип, който също помля невинни хора и уби няколко от тях, а другите останаха инвалиди. Дали и този шофьор ще го съдят по същия начин, или за хората без палати на Витоша и джипове, може и да се намери някой член в закона, по който да носят все пак отговорност?! Горките хорица, цяло семейство, голяма трагедия е това, никой не го заслужава!

Боже!!! Какво говорите? Днес, в Плевен, на светофар, който за мен светеше зелено, ако не бях все пак погледнал на дясно, сега нямаше да пиша! И щях да бъда поредния инцидент. Автобус с пълна скорост профуча на червено по моста над ж.п. прелеза! Даже не направи опит да намали или да се съобрази със светофара. Благодаря на Господ, че по навик се оглеждам във всички посоки. Иначе катаджии има в центъра, близко до кафенетата, или до безпроблемните светофари около болницата.

Безнаказаност!!!

Да му дадът 20 години затвор и 250000лв глоба,да го раздухат по вестниците по медиите да се даде пример на всички говеда в тая страна че,неможе,да се кара така.Мислете за хората а не само за вашия си гъз.Спазвайте правилата и това е толкова ли е сложно говеда.

Аха, ама не обикновения човечец, дето сигурно няма време да се огледа от работа, а някой от ония "безсмъртните" с големите мерцедеси, и разните му там производни, някой от тях трябва да го раздухат така. Сещаш ли се?

Скоростта на движение на товарните автомобили по магистралите у нас трябва да е като в Чехия-80 км/ч,а по останалите пътища извън населените места-не повече от 70км/ч!Иначе тази кървава баня ще продължи до избиване на поне една пета от населението ни!

понеже това не решава проблема,Представяш ли си тогава какви задръствания ще стават и колко изнервени шофьори ще предприемат рискови изпреварвания и пак катастрофи.

Жалко за загиналите, за съжаление и други ще загинат-не само в България, така е по цял свят, където има автомобили! Неуместни са самоупреците, навсякъде стават катастрофи, убийства, нещастни трудови злополуки!

Съжалявам,че съм се родил българин в България.Има нещо генетично сбъркано в нацията ни.Често се питам,аз ли не съм българин или тези около мен.Чувствам се малцинство.Почти винаги показвам уважение и толерантност,а получавам с нищо непровокирана агресивност.Огледало на тази агресивност и безмозъчност са пътищата на България.Там е психологичния портрет на българина,елате ни вижте!

Нямаш нищо сбъркано генетично. Паднал е прашец от другаде.

Каквито и ще да са щом камиона ги е ударил какво са виновни ?

без шофьор ли е бил?

Шофьорът на камиона е бил ЗАСПАЛ. Е това е цялата работа.

Управляващите , е време да спрат тая война по тътищата на България. Съболезнования към близките .

ми управляващите взеха мерки - боко тиквата се вози с хеликоптер и вече не блъска хора по пътищата!

А те управляващите ще трябва да се грижат и за женати, че по цял ден седи на околовръсното!

Все някой друг да ни вземе мерки! Всеки един от нас на пътя е виновен, ежедневно и дори когато е пеша! Баба пресича с внучето си на червено, никой не прави забележка на почесващ се полицай на кръстовище, когато под носа му джипа минава в насрещното и т.н. Глобите помагат, но не решават. Дисциплина, отговорност, пример и непримиримост всеки ден - ето така ще стане.

Да няма грешка-дъщерята на 23г., а бащата на 39?

Преобладаващо жителите на с. Брадвари са от етнос, за който са характерни сватбите в невръстна възраст на младоженците. Най-вероятно няма грешка. Но това са работливи и скромни хора. Мир на праха им!

А да виждаш да пише че това е дъщерята на сина им?Може да имат друг син или дъщеря,и шофьорката да му е племенница..

Ами точно това пише-възрастните родители, техният син и дъщеря му на волана.

Всичко е между ушите на българина.

Или нищо...

Значи мерките и глобите ,с които КАТ се престарава са или недостатъчни или НЕАДЕКВАТНИ.Нека споделя лично мнение-с тези лоши пътища и с това противно шофьорско съзнание и неуважение към останалите участници в движението,каквито и ограничения да се поставят(на места само където не слизам да бутам колата),пак ще се случват трагедии за съжаление.

Пътищата са такива, каквито са. Те няма да се променят съобразно начина ни на шофиране. Остава ние, като по умни ?!? да се съобразяваме.

катастрофите бива зловещи жестоки адски..а те катастрофите някак си сами стават ненадейно . Положението рязко ще се подобри когато хванат някого с кола в нарушение конфискация и реален затвор!

Ако се движеха по магистрала този насрещен удар беше невъзможен!затова правителството строи усилено магистрали!Там обаче трябва да се намали скоростта от 130 км на максимум 80 кв/ч,както е в Чехия!

Утре ще поискаш и до 4км/ч да се ограничи максималната скорост? А може и направо да ходим пеш? Глупости на търкалета!

А защо пък да не се махне ограничението, както е в Германия? апропо, не вярвам ограничението по магистрала в Чехия да е 80 км/ч -- чехите не са луди....

И бърза справка в интернет показа следното: According to the driving rules of the Czech Republic the minimum age of a driver is 18 years. Children must be at least 12 years of age to sit in the front seat. Child seat is obligatory for kids of less than 36 kg of weight or 1,5 m of height. If there are 3 kids on the rear-seat, the oldest child may be just belted without having a child seat. The use of seat belts is compulsory for front- and rear-seat passengers. The legal blood alcohol limit is 0 mg. Driving of the car under action of alcohol or drugs is regarded as a crime. Speed limits are as follows: 50 kph (30 mph) in built-up areas, 90 kph (56 mph) outside built-up areas, 130 kph (78 mph) on expressways, 80 kph (50 mph) for a car with a caravan or trailer traveling outside built-up areas or on expressways.

Ха хааа, ти се изказа бе моето момче... 80 км/ч на магистрала в Чехия, смешник. Най ги обичам такива "пътешественици" и знаячи като теб. Не си мърдал гъза от село, ама знае всичко за Европа и света.

Ало-о-о, баш зяпача. Човека ти пише "for a car with a caravan", в състояние ли си да го преведеш? Той ти пише и друго - "130 kph on expressways". Това дали ще го преведеш? Ама да обиждаш мажеш, а?