Мъж и жена загинаха в катастрофа, момче е ранено

44-годишна жена и 50-годишен мъж загинаха при тежка катастрофа край варненското село Ветрино. 16-годишно момче е ранено и е в реанимацията на варненска болница.

Обратно в новината

Коментари - Мъж и жена загинаха в катастрофа, момче е ранено | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ненормална ще ми кара със 150 ако е сама да кара и с 300 ако иска

Като мен ли? Първо нямам лична кола, нито съм от онези "летящите", а да не говорим, че никога не съм си позволявала да пия и да карам. Дори една бира да изпия не шофирам. Не ме съди без да ме познаваш. Какво написах толкова, че ме нападаш така? Радвай се тогава, значи караш разумно, което правя и аз.

До 49

Жалко за хората, но дървото не е виновно. Като се качите в колите забравяте, че трябва да се движите съобразно условията на пътя, а и собствените си качества на шофьор. За да е колата в този вид, скоростта е била бясна, та никой не й е виновен на шофьорката.

Ама защо давате минуси? Така е. Дърветата не трябва да са там. Толкова ли не можете да си го обясните, че чак и минуси цъкате. Шансът да се нацели дърво е огромен. И не става въпрос само ако караш с висока скорост. Представете си караш си, нормално, пукаш гума,губиш контрол върху автомобилна и се блъскаш в дърво. И до там. А сега същата ситуация ако няма дървета около пътя и разни билбордове. Нямат място там. Друга ситуацията - виждаш как автомобил изпреварва, кара срещу теб, няма място на платното. Време за спирачки няма, в инстинкта си завърташ волана с цел да избегнеш удара - и бам в дървото пак!

а къщите, които са близо до пътя, с тях как постъпваме, или колоните на надлезите. а да вземем да подравним и отстрани около пътя една широка ивица, че ако има канавка или бабуна пръст следващия идиот може пак да се пребие. и евентуално да спрем движението на другите автомобили когато минава някой като теб, че може да не уцели пътя и да се удари в насрещен автомобил.

Тесен път, дупки, ограничение от 90 километра и за капак на всичко - дървета. За мен това си е чисто самоубийство. Няма нищо общо със сградите в града. В населено място ако спазваш нормалната скорост можеш да реагираш. Но извън населено място е опасно с тези дървета. И не става въпрос за идиотите,които карат бясно и сами си го търсят . Пример мога да ти дам веднага .Пътят Ямбол-Сливен. Пълен е с дървета "убийци", но от както направиха ремонт, разшириха платното, махнаха стари дървета (макар, че има доста още, които са толкова стари,че чак са се наклонили и са опасни ) катастрофите се намалиха значително . Наистина не мога да си обясня защо сте толкова отрицателно настроени към дърветата и пътя. Е, то вярно всичко си е драснато някъде и каквото е писано ще стане. Но не можете да ме убедите, че няма да има разлика ако има и няма дървета до пътното платно.

При 90км/ч и насрещно идващ автомобил внимателния водач може рязко да намали скоростта поне до 50км/ч и дори да излезне от пътя удар с такава скорост при поставен колан дава над 90% шанс за оцеляване с леки до средни травми. Но ако водача кара с над 120 (както обикновено ), не внимава (както обикновено) и честичко е ударил "едно-две" (както обикновено) - няма спасение.

Пак дърво! Тези дървета не пазаят от вятър или сняг, те допринасят за убитите на пътя като стоят до път на който може да се развие висока скорост! Не казвам че трябва да се кара като ненормален, но ако тези дървета ги нямаше, колата просто щеше да излети в полето!!!

Не се ли интересуваш, какво е станало с дървото, дали и то не е пострадало ?????

...ако е пострадало да го сложат в ковчег!

Ако бяха твоите близки, дали щеше да ти пука за дървото?! Понякога, когато няма какво да кажеш, по - добре замълчи!

да земем и къщите около пътя да съборим, да загладим цялата земя като мозъците на тъпите джигити, за да може да прелитат и газят хора, а ? добре че е било дървото, пияният скот можеше да затрие тебе и твоето семейство както си ходите по тротоара, шофирате или просто пресичате...

като падне от пътя на нивата която обикновено е по-ниско, ще се претъркаля 5-6 пъти и ако няма рол бар все тая. Не са ти виновни дърветата. Да искаш мантинели по бих разбрал. Иди погледни в коя да е европейска развита държава и ще видиш че и там има дървета край пътя. Там им е мястото да събират вода и да поддържат нивите защитени от вятъра и пътя защитен от пропадане.

Е как, нали мобилните камери са вече на пътя? Какво е това безобразие, жертви?

Много пъти съм коментирал че,едно време хората са садили дървета за да се очертава пътя за да не затънат каруците.Сега дървета край пътя имат само една функция да убиват.Не че,дървото е виновно.

ми тогава освен да вземем да разчистим от всяка страна на пътя поне по 2 км ивица, та да не катастрофират идиотите, на които им е трудно целенето на пътя.

По пътищата у нас се кара с агресия като на Ф1.Щом там няма дървета край пистата,редно е да ги няма и около шосето.

Шофьор съм от 20години,гледам и не вярвам. Никой не е застрахован,но някой да ми каже с каква скорост трябва да се движела тази кола ,за да изглежда така след удара.

пак дрвото виновно ще изкарате.

Смляха ги тия дървета и билбордове...

Наистина е обезпокоително , щом и жени на средна възраст с масови автомобили почнаха да се трепят . Какво да кажем за двадесет годишни те шофьори с тридесет годишни БМВта .

Тази тема много се раздува. И в случая тридесетгодишни BMW-та... А преди няколко дни показваха един ентусиаст, който беше довел 58-годишния си "Москвич" до съвършенство. Да, да, от онези, които се въртяха на витрината на ЦУМ преди... е-хе-е-е-е години. Човекът дори палеше двигателя дистанционно. Та мисълта ми е: може да има и едногодишен драндулет и 50-годишен автомобил.

prodavalnik става на olx. Gold Star става на LG. Само от BMW НИЩО НЕ СТВА

Дайте информация дали детето е било в столче, а не само "оцеля по чудо". Крайно време е катаджиите да изискват безопастността на децата, возещи се в автомобилите според закона и да санкционират безотговорните родители

"Детето" е на 16 години.

Аз чета дете, а той бил на 16. Дано се оправи

В България децата се държат за полите на майка си до 40 години.

Гледам броя на минусите и се чудя дали е заради 16-годишното дете, въпреки че прочетох целия текст преди да коментирам и никъде не пишеше "момче" и 16 "години", а само "дете", но може да греша, както и да е. Или съм останал неразбран за катаджиите. Основната идея на коментара ми е, че винаги се надяваме на "чудо" , "Господ да ни пази" "имахме късмет" и т. н. Ами как искаш Господ да те пази като 3 годишното ти дете държи волана в скута ти! Ти не го пазиш, а искаш Господ да го прави. Според закона децата до 12 годишна възраст се возят на специални седалки в колите, а възрастните с колан (и на задните седалки също) ами колко от вас го правят или се надявате на Божията милост. Спомням си в Австрия двамата на задната седалка си платиха като попове за "без колан" по 35 евро на калпак. Ами детските столчета? телефона му за 1500 кентавъра ама се скръндза да даде 150 лв , че в Джъмбо са по 80, но това, че пластмасата на леген за пране е по-здрава ебига. В крайна сметка всеки носи отговорност за постъпките си и си заслужава съдбата

Както се казва.... Ебаси майката!

Ако това е снимка от тази катастрофа, не знам как е възможно да оцелее някой, това дете е имало огромен късмет, а за загиналите...дано намерят покой душите им

На снимката се виждат вътрешни органи от пътниците. Станали са на парчета.

Снимката е архив.

Жените са по-добри шофьори, защото създават живот и затова знаят как да го пазят. Трогателно и драматично...

Я, пак ! Прочети първо обаче бавно отново статията!

Само за неразбралите. Това е ирония. Наистина малко черна, но ирония. Специално за по-бавно мислещите е заключението ("Трогателно и драматично...").

Ако знаеш какви изпълнения на жени съм гледал. Верно ДОБРИ ИЗПЪЛНЕНИЯ

Има, няма няколко дни и пак тежка катастрофа... Добре че поне детето е живо.

Естествен подбор в действие...