Втората вдовица от ”Хемус” организира протест

Вдовицата на втория загинал в кървавата катастрофа на АМ "Хемус" на 17 април - Румяна Чобанова ще организира протест на мястото на инцидента на 19 юли.

Обратно в новината

Коментари - Втората вдовица от ”Хемус” организира протест | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

1. Автомобила не се ускорява сам до такава висока скорост - съвсем умишлено това е направил убиеца зад волана! 2. Навлизането в аварийната лента също е умишлено деяние! Там не е място за каране , но много говеда го правят с цел изпреварване отдясно! Крайно време е да се променят калпавите БГ закони и шофирането след употреба на алкохол / наркотици, както и превишаването на скоростта с повече от 40-50 км. да се класифицират като тежки криминални престъпления и да водят до удвояване и дори утрояване на присъдите , както и до отпадане на възможността за бързо производство при причиняване на произшествие на пътя!

Законите ги има, няма прилагане. Има подкупване и саморазправата чука на вратата.

goose

Навлизането в аварийната лента става без желанието на водача след аквапланинг от локва на платното ... Не говорете преди да се запознаете с фактите ... Но понеже в БГ полицията я мързи да намери причините всичко винаги минава под параграфа "Недостатъчен контрол над превозното средство", защото сългасно законо водачът е "длъжен да предотврати" ...

Миналата година непрекъснато превиха ремонти. Вследствие задръствания и катастрофи. Тази година за двойно по- скъпа свинетка-СЪЩОТО. По тази магистрала е ад. Отцепени с месеци, километрични участъци, по които въобще не се вижда някой да работи.

Триъгълник сложили ли са ? Конуси сложили ли са ? На 100 м, както го изисква закона. Човек да маха изпратили ли са ? Аз винаги слагам. Ако те не са сложили, а само "паркирали колите отпред и отзад" - няма на кого да се сърдят, господ да ги съди и да им прощава.

просто, недно парче! аварийната лента не е, за да се кара в нея, нахално просто селяндурче :)

деградация на обществото, от прости и тъпи родители какви деца очаквате!?? Същите-мутри, тъпи и нахални! Бил съм Унгария, Хърватия, Словения-е нема такава простотия като Нас! Германия-светлинни години пред нас във всичко! Искате даскалите да възпитават детето Ви??? Ето го резултата.....

хем си прав, хем май не си живял у германистан сред "немци", да видиш ти простотия :)

Идиотите които карат с висока скорост, и да четат тези новини само се подсмиват под мустак и се мислят за недосегаеми. Затова - око за око, зъб за зъб. Не дай боже това да се случи с мой близък, виновния да знае че ще го кълцам жив на парчета. Но българина е овца и само протестира във феиса.

Не знам дали само на мен ми прави впечатление, но повечето катастрофи стават с коли БМВ.

Знаеш ли коя е най-дребната част в едно BMW - пениса на шофьора !

И защо по "непредпазливост"!? След като е бил в аварийната лента и е карал с висока скорост е ясно какво ще стане, така че си е умисъл!

TIREX

булгаристанското пътно говедо единствено по рода си- нагло и нахално. КОнфискация и над 10 години строга каторга за убийство на пътя или другаде!

И двете вдовици много агресивни, искат мъст, мъст, мъст и повече от доживотен затвор за "убиеца". А този "убиец" защо ли се е движил с висока скорост? Да не би да е бил на магистрала? Дали е видял аварийният триъгълник, надлежно поставен на 30 метра от спрелите коли? И дали е имало такъв? И последно - защо ли се е движил в аварийната лента? Да не би защото в останалите две платна магистралата е с настилка като третокласен междуселски път? Все интересни въпроси.

явно не си губил никога близък човек така идиотията ти е простена

LeGrandTulup

А защо да е идиотия? Аз само задавам въпроси.

Няма значение каква е настиката в двете активни ленти. Движението в аварийната е забранено! Също и изпреварването от дясно. Също и неосвобождаването на лявата лента след изпреварване. Просто на говедарина не трябва да се дава в ръцете нищо по-мощно от каруца с волове отпред. Или бой с големия камшик, защото той не разбира от друго.

А някъде има ли информация, че е карал в аварийната лента? Защото аз все срещам писания как е изгубил контрол и при излизането от пътя ги е помел.

Друга теория: въпросният Владимир е тъп на маймуна човечец, правещ каквото си и иска и както си иска. Освен това дълбоко вярва, че правилата са измислени за балъците. Ама каква е тая аварийна лента, гледай кви хора - цяла лента, пък празна стои! Бахти идиотите! Та идеята ми е, че с тая изкривена психология, която по нашите ширини е изключително разпространена, няма как да стане. Ако няма промяна на битово ниво, никога няма да има и по-мащабни реформи в социалните сфери и пр. Защо да има!?

голяма вина за лудостите и престъпленията на тези "хора" имат родителите им ,те заслужават линч !

А за това че по едно и също време на едно и също място са излетели две коли кой има вина и какво да го правим?

Sm3hurk0

Моите съболезнования към починалите..., но протест на мястото на самата катастрофа е е предпоставка за още инциденти на същото място.... Тъгата е голяма, но бъдете разумни.

Всичко е за пари! Обработват общественото мнение и се опитват да влиаят на съда!

goose

Значи на автомагистрала с ограничение 140 км/ч платното е направено така, че да има условия за задържане на вода и аквапланинг и за катастрофите заради него са виновни единствено шофьорите? Срам ме е от полицаите, прикрили ролята на АПИ в тези инциденти и стоварили всичко на водачите с дамоклевия меч, според който каквото и да стане - всички си измиват ръцете с шофьора ...

"Журналистите" и те - дори не споменават това

Гнусно е желанието на БТВ да правят сензация с помоща на тази психически неуравновесена жена.

много зле "разсъждаваш ",чалго !

В тубата има един хубав руски канал: channel/UCo4qhP1aU-BM0oi3O7qnhmw, с ежедневни подборки. Хич няма да е лошо, да се гледа видео от него, в часа на класния ръководител...

Аз си мисля, че затворът няма да промени убийците по пътя. Като излезне и седне зад волана и всичко ще е забравил. Това, което трябва да направят, е да осъдят убиеца на доживотна грижа за децата и близките на убитите без право на замяна. Дори и да имат собствени деца, приоритет винаги да дават на семействата на убитите. Финансовите наказания винаги са давали най-голям резултат.

Абе ти имаш ли книжка...и въобще управлявал ли си мпс в близките 10 години?

това какво общо има с написаното бе кауш

Явно участъка от пътя не е бил нещо в ред, но никой не казва..... А крайно време е да се съдят и осъждат както трябва убийците по пътищата, защото това е равносилно на война!!!

Няма страшно, полицаите нали обявиха нулева толерантност към престъпленията на пътя.

карийно време е да има промени и в закона и в начина на обучението на бъдещите шофиори. Едно време имаше час по гражданска защита където се прожектираха такива кадри апропо. !!!

И какво очакваш да се случи? Дебилите ги гледат и се подхилкват, мислейки си че такова нещо не може да им се случи. На тия години те вече са с изграден характер на комплексари и селяндури.

Тези двете бързо намериха адвокат който ги кара да правят демонстрации, за да влияят на общественото мнение и съда! Значи Пежото губи контрол, излита от пътя като минава през аварийната лента, а този с БМВ-то няма ''право'' да стори същото?! Каквото е направил този с беемветото, такова преди него е направил шофьора на пежото.

Нарушението за навлизане в аварийната е еднакво. Разликата обаче е в броя на убитите, при първия нула, при втория двама.

убийство по непредпазливост.

Ами браво на адвокатите! Да не би да искаш само джигита да има адвокат, а двете зачернени жени, да разчитат на защита от държавата?

Факт е,че и двамата са карали с несъобразена скорост и са извършили едно и също нарушение, просто, първият е бил късметлия...както и тези,около него,че не е убил никого,а при другия-мал шанс...еднакви джигити на пътя,каквото и да обяснява вдовицата на загиналия,която се е возила до него. Жалко за хорицата,които са се притекли на помощ и са си отишли невинни хора

Всичко е резултат на възпитанието - деца от родителите! Прости, тъпи, комплексари,злобни,завистливи сме Българите! И кво искате да е на пътя? Всеки ден и сега малоумници избиват комплекси карайки с 200 км.ч.И то жени-пикли некви! Битието определя съзнанието.Срам е е,че съм Българин заради тъпаци поне 80%...

Жени-пикли, то и ти не си за волан, като ти чета изказванията.

Защо журналистите не дадоха трибуна и на другата страна, човекът карал БМВ-то? Защо вече втора седмица се повтаря едно и също. Първия е карал бавно и отговорно, НО видиш ли заради мократа настилка и само заради мократа настилка ИЗХВЪРЧАЛ и се преобърнал. А другия е убиеца, защото е имал лошият късмет да катастофира втори! Да, това е трагедия и за жертвите и за така наречения убиец. Никой не го пита как се чувства. Как приема случилото се. Човекът бива сочен с пръст и толкова. Той е бил втората катастрофа, той е виновен! Точка. Това не е честно. Издават се присъди. Манипулира се общественото мнение, просто ей така. По собствено усмотрение.

Какво е правил в аварийната лента? Ако слушаме такива като теб, трябва да изпращаме всички идиоти-убийци по пътищата на СПА процедури, а не в затворите, където им е мястото.

Трябва да се направи експертиза и там да се докаже вината на всеки участвал в катастрофата. Не така от страниците на обществените средства за масова информация. А колкото до аварийната лента. За да се обърнеш извън магистралата, също се минава ПРЕЗ аварийната лента.

което е направил и първия катастрофирал - не е овладял колата на мокрия път.

Така ли мислиш? Ами щом трябва да се вземе под внимание гледнната точка на всички страни да попитаме най-напред пострадалите как се чувстват, а? Не можем ли? Защо бе? Те да не са нещо сърдити? Ааааа, не могат да отговорят, защото са на разговор със свети Петър сега. Ами ето ти другата гледна точка, а като си пък толкова загрижен, организирай бойкот на протеста-възпоменание на 19 юли от съчувствие към убиеца.

Колумбиана

Браво! +1

нима човека който ги е прегазил го е направил за удоволствие ли? Аз също съм изпадал в такава ситуация на пътя но се размина без жертви защото успях да овладея автомобила.

Хора у нас масово са психично болни. Паметници и отмъщение имат само в главите си. Ако продължаваме така, България ще се напълни само с паметници. Магистралите и пътищата са обществени и никой няма право да се разпорежда и да си поставя частни паметници.

Убиеца арестуван ли е, или ще избяга.......

Минавайки по някои пътища в страната имаш чувството, че минаваш през гробища - цели надгробни плочи. Все пак човека не е погребан на това място, не го разбирам.

За собствениците на бмв-та и скъпи коли закона за движение по пътищата не важи. Физичните закони също. Те са над тия неща. Това се вижда ежедневно и непрекъснато по пътищата.

първата кола-пежото е изхвърчало от пътя- поради несъобразена скорост-ако имаше хора на банкета и то щеше да ги помете.за нещастие и втора кола излиза от пътя по същата причина и на същото място, но вече има хора на аварийната и тя ги удря.И двамата водачи са карали с несъобразена скорост, но сега първият е жертва,косвена причина за собствената си смърт и за смъртта на служителя от автомагистрали,а вторият е убиец.Човешка трагедия,както и да го погледнеш,но резултат на човешки действия.

Две катастрофи една след друга на едно и също място. Не оправдавам по никакъв начин водачът на бмв-то за бясната скорост, но дали няма нещо нередно и на пътното платно. Недобро одводняване, което води до аквапланинг и загуба на управление?

водача отводняване

Само да затегнат прегледите на МПС и да ги обложат с адекватни данъци (особено немските "премиуми") и ще започне нормализиране да движението.

Много добре казано, това е пълната истина! Не разбирам защо са сложили минуси на мнението, като в България по-голямата част от автопарка са коли взети от автоморгите из цяла Европа. Само погледнете произволен автовоз и вижте какви потрошени, катастрофирали, смачкани коли се карат тук. След това изчукват ламарините и хайде в автокъщата. Европа си изчисти боклуците тук, но като слушам какви чарафи ми развиват някои собственици на трошки, ми иде да рева. Оня ден един познат с таратайка на 25 години, "нов внос" от Италия, ми обяснява каква пушка била колата му. Естествено изпърдял дизел, който освен всичко замърсява и въздуха. Та тоя същия ми се перчеше колко неговата поочукана трошка била по-добра от новите....Е, манталитет български.

Проблемът е, че за да караш като идиот не ти трябва 'премиум' автомобил. Всяка съвременна кола е напълно способна на скорости 140+, а това е предостатъчно за фатален край. Колко пъти съм виждал коли като Корса, Фиеста, Поло, да прелитат подобно на средностатистическото БМВ..... Това което трябва да се направи е строг контрол, не 'високи глоби, които никой не плаща', ами контрол! Камери навсякъде, камери в патрулите, микрофони по униформите на полицаите и всичко останало което е нужно. Контрол, контрол!

И за какво точно ще протестира? 15 години си е сериозно наказание. Друг е въпроса че никъде не се присъжда.

жалко... сега кой ще дере тир-аджиите с по 20 или 200 €, кой ще прибира отчетеното от строителните фирми, каращи винаги претоварени камиони да пестят курсове и пари.. Лишава семейството от ежемесечни сериозни приходи !

Съболезнования на близките. Може и да ме оплюете, но аз съм против поставянето на паметници край пътя. Първо е опасно за преминаващите, второ паметници се правят на хора, загинали за свобода на народа. Не че загиналите не са дали нещо на държавата, но не е за паметник.

Няма да плюя, ще си изцапам монитора! С първото съм съгласен, с второто не!

Аз пък ще си изцапам монитора, защото ми е писнало от егоистични идиоти. Драги, за почернените роднини, убитите по пътищата са нещо непрежалимо. Най-малкото е причината, че са плащали данъци, винетки, такси и т.н. на тъпата държава, която срещу това не им е подсигурила спокоен, нормален живот и хубави пътища!

А тези, които правят гонки, загиват и им слагат паметник? На околовръстното има два такива... За какво е този паметник, да напомня, че не е успял при гонката в стремежа си да спечели и да докаже комплексите си, да убие мен и семейството ми?

"Втората вдовица от Хемус организира протест" Потресаващо гнусно заглавие. Би следвало авторът да се засрами! Втората вдовица... facepalm!