Двама са ранени при инцидент с градски автобус в София

Две жени пострадаха при инцидент с автобус на градския транспорт по линия 84 в района на летище София, съобщи МВР.

Обратно в новината

Коментари - Двама са ранени при инцидент с градски автобус в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сега този боклук чете новината в Дир-а ,може дори да се хвали ,че тя е била това. Ти жено проста , от такива боклуци като теб ми е писнало зверски ! Жалко , че човек действа инстинктивно и натиска спирачка. Другият път ти пожелавам 1 Камаз да те отнесе и така да ти сгъне джипчето , че да се насереш от страх , но нищо да ти няма. Тогава дано ти дойде акъла в кухата тиква !

Днес така един женски спермояд беше спрял пред цветарски магазин, на аварийни. Заела една от двете ленти, час пик, хората я заобикалят, пред мен отваря вратата и съответно заема част и от другото платно, без да бърза си намества букета, оправя парцалите, качва се и почва да си рови из чантата, но не затваря вратата. Последва клаксон, а оная мърша чак ми се кара - путки майни на нея, за родата, за тоя дето е купил джипа и шише минерална вода в китосаната муцуна. Ако бях по-зле възпитан, сигурно щях да сляза и да и наброя шамарите. Десет метра преди това имаше патрулка, но най-вероятно си бъркаха по дупките с палките!

чета коментарите по тази новина и все повече се убеждавам - голяма част от шофьорите са недисциплинирано и разгащено племе. Заради такива изрядните водачи ще страдат от измислени ограничения - например бус лентите - административна принуда заради "бимбяните джипове и тем подобни" неразумно въртящи волана , невъзпитани в толерантност и уважение към другите водачи на пътя. ВРЕМЕ Е КАТ ДА СЕ КАЧАТ НА АВТОМОБИЛИТЕ СИ И С ВСИЧКИ ПОЗВОЛЕНИ СРЕДСТВА ЗА КОНТРОЛ ДА СПРАТ ТОВА НЕРАЗУМНО ПОВЕДЕНИЕ - ДОРИ С ОТНЕМАНЕ ПРАВОТО ЗА ШОФИРАНЕ ЗА ДЪЛГО ВРЕМЕ , А ПРИ СЛЕДВАЩО ПОДОБНО НАРУШЕНИЕ - ДРАСТИЧНО УВЕЛИЧЕНИЕ НА НАКАЗАНИЕТО.

Назрял е момента да се сложат камери за наблюдение в автобусите на гр. транспорт. Ще се нагледаме на сумати бембяни джипове и джипкарки. И наказанието за такива да е - возене в автобуса до шофьора, и най-лошо каране на пълен автобус в задръстване...и т.н.

Шофьора на автобуса носи отговорността за здравето и целостта на пътниците. Когато някой в нарушение предизвиква ситуация трябва да защитава пасажерите, а не виновника за ситуацията т.е. да беше ударил джипа но да запази пътниците.

Съвет- направи едно кръгче в София с автобуса(отпред прав), даже без да караш само гледаш и мълчиш! И всички тук пишещи шофьори, трябва да се повозят малко из София и ще видят за какво иде реч....засичането е най-малко!

без да се качваш в автобус, щом си зад волана ти е ясна картинката. Присъствието на контролните органи и санкциите не са са достатъчни за да се спре хаоса по пътищата.

Тия стъкла не би ли трябвало да са удароустойчиви?! Нали за това в превозниет средства от ГТ има едни чукчета, ако с еналожи разбиване по спешност?!

Чукчетата са за прозорците. Техните стъкла са "нечупливи". В случая се е счупило вътрешно стъкло, което отделя седалките до/от вратите.

При такова спиране на градски автобус си счупих носа в отсрещната седалка към която съм отхвърчала при набиването на спирачките, всичко става за секунди и се опомняш после в кръвта по лицето. Носът се оправи за около 6 месеца. В градски рейс се държа с две ръце, когато не седя, а седнала може само с едната, не се чете ни книга, ни вестник, ни мобилно устройство. рейсът е за да се вкопчиш в него. В моя случай стана извън България, кияци има навсякъде, шофьори без мозък, които не мислят, че не са сами на пътя.

vasil

На абсолютно същото място на аерогарата,в същия автобус 84,същата ситуация,преди точно 7 г.седях на седалката зад вратата,държах се с 2 ръце за хоризонталната тръба пред мен и пак си ударих гърдите в нея.Боля ме при вдишване поне 3 седмици,вероятно пукнати 1-2 ребра.Това и без това не подлежи на гипсиране,утехата е,че ако не се бях държал така,можеше да е по-зле.Мисля,че бяхме максимум 5 души в автобуса.Колата,която ни засече,се шмугна отпред съвсем рязко и идиотски ,а после си отпраши.Не беше черен джип,някаква бежова сапунерка.

Шофьора си е реагирал адекватно, това, няма криви в ситуацията, освен кифлата с джипа, която е засякла автобуса!

Нищо подобно-щом няма удар в джипа, не е виновен! Пиайте катаджиите и ще видите! Имах подобна ситуация те дадоха заключение, че аз съм виновен! Ако имаше удар (според тях) тогава джипът ще бъге виновен! Това е нашата управия!

Ако стъклата бяха триплекс съклата щяха да се напукат о огънат но нямаше са се счупят и разхвърчат и да ранят хора. Виновни са тези които са одобрили обществената поръчка за закупуването на тези автобуси с тези обикновени стъкла и тези които са ги допуснали до експлоатация.

Ужасно неприятни разпоретини карат тези черни камиони!Когато човек погледне тънките им ръчички -едната държащ цигара извън прозореца,а другата телефон,разбира че им дреме на пеперудкитер за останалите участници в движението! Уроспии!!!!!

Тези стъкла не би трябвало да режат след счупване. Ако не са подменени с "по-добри" де...

Колко жалко, че министрите не се возят в автобуси...

И като си "межд." "шоф." не спираш на стопове ли?М? Или спираш, че ти е тънко портмонето май май..

това новите автобуси ли са ? Разпадат се при рязко спиране

Чайна дава 1 година гаранция, която не важи при рязко спиране :)))

Първото ти нормално изказване :)))

ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТА НА БГ Е ЗАПИСАНО : ЧЕРНИТЕ ДЖИПОВЕ СА С ПРЕДИМСТВО !!!!

Язък че не карам Камаз и една такава с черен джиБ да ми отнеме предимството...

Черен джиБ е с предимство е вицът

А защо сте написали,че шофьора е спал?

Пътуваме си из София с един колега и по едно време един черен джип ни удря. Една проста ежедневна случка. Последвалите събития са уникални. Слиза някаква руса мацка и започва да ни се кара. Ние гледаме тъпо и не знаем какво да кажем. Естествено това не трая дълго, започнаха да хвърчат клетви и красиви думи към нея. Съответно прозвуча и заплахата, че ще ни се стъжни. Звънна някакъв телефон и намали тона. Разправя тя не ме интересува, за тоя джип ще ви разсипят. Не се разбрахме с протоколите и решихме да викаме КАТ. По едно време пристига някаква S-класа и слиза един господин с размерите на комар. Прозвуча едно злокобно "ей сега ще ви разкажа играта". Колегата се излетя към него и комарът скочи в джипа. И той започна да звъни телефони. Все тая, тая част не е интересна. БОЙ нямаше, имаше само псувни и закани. След около 40 минути идва КАТ. Взеха им проби за алкохол, всичко както си трябва. Нямаше проблем. Казват на госпожицата да си даде документите, за да й напишат акт. От там пак прозвуча "ама защо на мен". Те й обясниха, че тя е виновна, ние сме дясностоящи и т.н. Тя отговори "Ама защо на мен, черен джиБ е с предимство!" От там се намеси и онзи минзухар като и той настояваше, че "черен джиБ е с предимство". Полицаите и те гледаха като гръмнати, докато тя не скокна в колата и донесе някакво принтирано листче от Правилника за движение по пътищата. Покрай всички правила беше вметнат и член, в който пишеше общо казано, че "черен джиБ има предимство на пътя". Това абсолютно сериозно, а джиБ беше написано точно джиБ. Това копие на правилника му бил дал неин приятел. Реакцията на полицаите няма да я коментирам, хората не знаеха какво да кажат. Ние също гледахме като ударени с мокър парцал.

Е човек, ти ме разби просто

Стига се заняся бе чиляк, това не мое да е верно?!

И как свърши вълнуващата история?! Поне за един ремонт не можахте ли да смъкнете от тия кретени?! Или да им друснете по един ляв по физиономиите, та да се озорят след това гримьори-фризьори-коафьори-стилисти-масажисти и прочие персонал, докато ги натунтуросат за поредното парти?! Даже не знам кое е за предпочитане - може би един ляв, и един десен след това - за равновесие! А от сътресението на горната глава може пък и да им влезе някоя мисла в тиквите - например, че дори и с предимство, не са сами на шосето, все пак!

Той спял внезапно автобуса, за да предотврати удара, =============== Май на автора му се спи...

Този път й се спи на Лилето. Иначе си е неграмотничка изначално.

Имало е, да, ама на такива кат тая в други по-нормални държави, освен книжката дето ще и вземат, и глобата, може и на топло да поседи. Я се пробвай да не спреш на "стоп" в Гърция, при това без да застрашиш някого - разказана ти е играта.

Жените са добри шофьори, но мразят да дават предимсто и да се оглеждат преди кръстовищата.

винаги натискат спирачка

А когато жена прави ляв или дори десен завой на кръстовище, и след завоя има пешеходна пътека, познайте дали изобщо спира! Десетки пъти ми се е случвало след завой жена зад волана да профучава през пешеходната, без изобщо да се замисля за нея - тя е преодоляла "трудността", наречена кръстовище, въздъхва облекчено и вече не мисли за пешеходната пътека. Щрака първа-втора и заминава! А пешеходците да се спасяват с прибежки или изчакване:(:(

За това ли билетите станаха 1,60лв., както се изказа "умната" ни кметица това е политическо решение, това ли е социалната политика???най добре да си подаде оставката, тя е успешна по крадене

сега Боко ще я назначи за прецедент и ще се отърве София от нея.

даже и автобусите са ментета в тази държава :)

Менте си ти .. като отидеш в авто къща с 1000 лева ква кола ще си вземеш ,като за 1000лв няма да е менте но няма да е и кола :) така че не е до автобуса а до парите дето се отделят за тях.

Знаем как се чупят тези прегради. Като се облегнеш на тях. И при рязкото спиране те не могат да поемат тежестта и се чупят. Затова на тези прегради не се обляга!

сега туркинята като осъди Адския транспорт и следващите прегради и да се облягаш - няма да се счупят.

Аре са тоя боклик с черния "джиБ" дето е все с предимство да го намерят, и да плати масрафа.Тва първо. Второ - абе що не земете да сложите видеорегистратори на ЦЕЛИЯ градски транспорт, не е толкова скъпо, и да вземе като има такава ситуация направо да им се взимат книжките на такива глупачки.Ами ако автобуса беше пълен?Трябва ли шофьора на автобуса да е без вина виновен, а и по цял ден сигурно такива пикли като тая, и не само, му разказват играта.Дип, че вози хора, ама да не беше натискал тая спирачка, автобуса тежи 10 тона, от черния джиБ щеше да остане половината..

Хм, а какви са тези вътрешни стъкла? Това е автобус, има правостоящи. Нали, при сблъсък върху тези вътрешни стъкла някой може да падне?

Тъпако, вътрешни стъкла има от 100 години. Не философствай, защото се излагаш.

Не помня на Икарус или Чавдар вътрешни стъкла. Пластмаси прозрачни имаше тук там, също и покрай шофьора. Но това беше пластмаса често даже непрозрачна.

Скапани стъкла на морално и материално износен евтин автобус, купен трета ръка от "умната" ни кметица, която адски се гордее с управленските си решения от типа "с пръдня боя да правим", пък който има дни - ще оживее, одран, ранен, потрошен ... няма значение, важното е, че тя за мандат и половина смени панелния си апартамент с петстаен в нов квартал, затворен комплекс, и семейната кола с джип, и изобщо - фамилията се замогна, а пътниците в грАДСКИЯ транспорт да оцеляват, както си искат! Да си купят бронирани коли, да ползват някакви таксита, да избягват грАДСКИЯ транспорт доколкото им е възможно! Но иначе предварително да си купят карти за цяла година, щото иначе откъде кинти за новите прожекти на дупнишката фаворитка?!

Поредната пикла и спермогълтачка без книжка засякла автобус.Не е новина.Виж ако пишеше , че виновничката е била намерена и санкционирана от ОРГАНИТЕ, то тогава щеше да е новина.Но в Тиквустан такива чудеса не се случват....

Пиклата ясно. Ама що за съоръжение е това, на което вътрешните му стъкла се изсипват при рязко натискане на спирачки? При всяко положение не трябва да е автобус. Защо тогава се използва като такъв?

Защото за да имащ хубав автобус, трябва да си плащаш честно данъците. Като крадеш всеки ден, псуваш, оплакваш се като деца.... даже и автобус със стъкла ти е много!

Сигурно е навил волана, по главен път, след светофара, когато той е излизал от улицата пред Терминал 2 и трябвало да се включи в движението, а мутресата не е спряла на СТОПа, за да му даде път - щото е кифла смотана, и при усукването и рязкото спиране геометрията на автобуса така се е напрегнала, че вътрешните стъклени прегради са се разлетели наоколо, а хората са политнали напред и са били порязани! Това е физика - вектори на разните сили, на които е бил изложен стария, втора-трета ръка автомобил, сигурно турски с немско име, каквито са купени от общината. Всеки ден пътувам с такива по други линии - това е кошмар! Те не са от яки пластмаси с много качества, а от бакелит, който се чупи и пръска от всяко въздействие - и реже, ако си му насреща ... Отврат! Купуването на стари, морално и материално износени коли трябва да е забранено! В градския транспорт всичко се случва - не може да ни возят опасни автобуси, след като и шофьорите са кретени!

Абсолютно си прав. С тия млади негоднички се е напълнило в последните години. Нямат си хал-хабер представа от шофиране и правят страхотни бели в градовете и извън. А книжките са си ги получили точно по този начин. Ама са виновни и катаджиите!!!

За един и шейсет - толкова! 1.60 лева за билет! Срам и позор за детските учители в цялата страна!!!

Често се возя в 84 и твърдя, че на тези автобусчета много гадно им коват спирачките.

Интересното е как са се счупили стъклата от само себе си при аварийно спиране! Този проблем трябва да се разследва и да се търси отговорност от сервиза поддържащ автобусите! Не чух някой да казва че се е ударил в стъклото и то се е счупило, а просто само е станало на сол!!!!

не е верно,швестъря пиян е ловил покемони ,ама отрезвел,чул гласове,спрял,обезщетение скапания градски транспорт да плати от евтините самокофски билетчета,мама им деба.

Сигурен съм обаче, че тая дето го е засекла (ако е така) даже не е разбрала какво е станало. Разни такива дето са си получили книжките в легнало положение, не знаят на кой свят се намират. И като и викнеш, те гледа невинно и ти казва ".. какво искаш бе, аз просто си карам тук...".

В друг сайт прочетох, че жената карала черен джип. Пази Боже от жени с мощни коли!!!

Кой дава професионални книжки на такива леваци, като тоя кретен, който набил спирачките така, че автобусът му сам се изпочупил вътре в салона?! Той "стоял и наблюдавал пострадалите"?!?!?! ... А не му ли е дошло на ум да викне "Бърза помощ"?! Не, само на диспечера се обадил, за да знаят във фирмата и да замазват колкото могат ... Да няма актове, да няма отговорност ... Чий баща или дядо е тоя шофьор-идиот?! Защо няма видеорегистратори на автобусите, като самите им водачи не могат да се контролират, и да виждат адекватно какво става на пътя и да реагират адекватно?! Кой ще плаща сега на хората за преживения ужас, за нанесените порезни рани, за натъртените крайници, за закъснението, за всичко?! ... Ако не заведат дела срещу фирмата, те са ОФЦЕ, които това и заслужават! Частниците в транспорта на София са престъпници! Общинският "грАДСКИ транспорт" са престъпници!

Чоки

Абе урод...човека не трябва да натиска спирачки ли ? В автобуса ясно пише на 10 места ,че трябва да се държиш или да седнеш. Натиснал ги рязко. Алооо да не би да трябваше по-плавно да спре. Това е градски транспорт в населено място на главна пътна артерия.

Уродът си ти! Явно също така натискаш, като че ли няма хора наоколо - нито на седалки, нито на пътеката може да се задържи човек, аз лично съм била свидетел, и веднъж съм го изпитала това нещо! Пред очите ми на Красно село в 73 шофьорът - един старчок с видения и недобра оценка на разстоянието така натисна спирачка насред трамвайните линии, след като се беше засилил рязко от светофара, че майка с болно дете в инвалидна количка не успя да се задържи за тръбата - а беше се хванала! - и излетя количката, обърна се, детето падна, удари се, разплака се ... Кретенът не успя дори да спре - той не чува и какво става зад гърба му! Чак на спирката след 100 м се спря все пак, макар че всички в автобуса крещяхме и му викахме да спре - поне да се вдигне това дете и да се извади от количката му, която го затисна! А аз в друг автобус - почти празен, с 1-2 човека назад, седнали, щях да загина на завой - другият кретен, в авт. 45 така взе един завой, че аз не можах да се задържа, паднах между седалките, щях да се потроша цялата, но някак се завъртях и седнах, а не се стоварих по очи, и той също спря чак на следващия светофар - защото не виждат, не гледат, не ги интересува какво става в салона! Беше вечер и почти нямаше движение, никой не му е пречил - просто карат като изоглавени, без да мислят, че возят хора - по някакво стечение на обстоятелствата! И за това отвратително обслужване плащаме скъпо и прескъпо в грАДСКИЯ транспорт на дупнишката фаворитка и нейните фирми! Явно си от тия, дето си пълнят гушите, лапайки кинти от общината, но без да мислят изобщо за някакви пътници!

Ето заради подобни ситуации не давам на сина ми да отстъпва мястото си в превозно средство на възрастни хора. Децата до 10-12 годишна възраст са много по-уязвими в подобни ситуации.

Сега на възрастните хора няма да отстъпва място, понеже го учиш, утре само ще се научи на бременни и инвалиди да не отстъпва, може и педал да стане, понеже мами бди над него неуморно дали си е изпил млекцето. Повеже няма казарма, ще се научи на егоизъм и мързел........и накрая ще има "Жорко, да те завия мама, щото на 40-45 никоя няма да вземе такъв муньо, че ад му отстъпва в автобуса.

Момче на 10-12г. е към 145см високо и не смятам, че е редно да не отстъпва място на пенсионери, които в повечето случаи са над 65 годишни, вече трудно подвижни и крехка костна и мускулна структура. На две мои познати майките - възрастни жени, при подобни резки спирания получиха счупвания на тазобедрените стави и сериозна инвалидизация след това... При подрастващите костите и мускулите са много гъвкави и във всички случаи, дори и да има наранявания, бързо ще се възстановят. Тук не говоря за деца, под 7-8 годишна възраст, които могат да бъдат смачкани или да наранят главата си при такава ситуация.

Точно вчера за малко да се претрепя в пълния тролей,държейки тежка чанта и опитвайки се да си перфорирам билета. Връщах се от работа след поредното тежко 12 часово дежурство. А срещу мен на двойната седалка един такъв 10-12 годишен пикльо се беше изтегнал доволно и си цъкаше на таблета.

Че кой те кара да дупчиш незаконния билет в граТИСския транспорт, ма? Следващия път като спонсорираш мафията, дано да се претрепеш... Извинявай, ама какво друго да ти кажа, като си съучастник на мафиотите?!?

Некрожурналистите разстроени. Няма убити, няма хора в болница, какво да пишат ! Петък, тежък ден !

Да си шофьор в БГ!При малко по-съобразена скорост,ще бъде по-добре,но всеки бърза.Някъде прочетох,че бързаме,защото сме смъртни,и нямаме всичкото време на света!

С толкова много неандерталци с книжки в София случилото се не е изненада.

Боко и Фандъкова са виновни. От както са на власт само лоши неща стават у нас и по света!!!

пий си хапчетата