Камион уби двама българи в Германия, докато сменяли гума

31-годишна българка и спътникът й са загинали при тежка катастрофа рано сутринта на магистрала А8 в Бавария, близо до град Гюнцбург.

Обратно в новината

Коментари - Камион уби двама българи в Германия, докато сменяли гума | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Значи според голяма част от вас пукането на гума на магистрала е абсолютно забранено, спирането на повреден автомобил в аварийна лента е под всякаква критика (нали все пак тираджиите трябва отнякъде да се правят на велики шофьори) и очевидно, въпреки че никъде не е посочено в новината, знаете къде е бил "сложен аварийният триъгълник", как са били облечени загиналите, имали ли са жилетки, нямали ли са, с подходящи обувки за времето ли са били... Изобщо това е най-важното, дайте да нахейтим жертвите, даже нацията като цяло, 'щото сме перфектни и имаме пълното основание да съдим. Има 2 трупа в ужасен инцидент, можеше да бъдат ваши близки, роднини, приятели, можеше да сте вие! Замислете се за това следващия път като спукате гума...

Сефте виждам кола с 2 резервни гуми

Sm3hurk0

Доста коментари.... и смислени и без смислени. Ако човека е забравил да си направи застраховка в СБА, ADAC взимат суми...... непосилни за българина. За 2 км. и малко, ми взеха 254,67 евро, за пътна помощ на магистрала А5 в Германия... ... :))) Почуствах се европеец, докато плащах ! Ама поне си покарах на воля.... с мръсна газ.... 245 км. вдигна колата и .... толкова си може. И полицай ме спираха за проверка... Събраха ми всички документи и казаха момент.... В България, като направят така нашите полицай - обикновено получавам АКТ. След малко се връща единия цивилен и с усмивка ми вика - ДАНКЕ.... Аз си мисля ... Йовано Йованке... глобиха ме за превишена корост и ще ми отрежат главата от към обувките.... Пуснаха ме с усмивка.... Разбрани хора... Трагедията с българите - имало да става... Мир на праха им.

наистина си смехурко.

Sm3hurk0

Защо ? Вие не сте ли излизал зад граница ?

Защо си мислиш ,че си всезнаещ.Няма забрана за смяна на гуми на магистрала никъде по света.Че е висок риска,не отричам.А от това,че не ти се струва неприемливо,да се движи камион в "аварийната" лента... нямам коментар.

Няма забрана за смяна на гума в аварийната лента, но само малоумник може да си го позволи, и то лява, за което, за нещастие е платил с живота си.

Трябва да се направи специална рубрика по БТВ или НОВА за приключенията на малоумните българи в чужбина. Вече сме доста у Европата и доста известни: кредитни карти, крадене на коли, обири, наркотици, мангали джебчии, малоумни шофьори и т.н. Всеки ден ще има нещо гениално!

джаф, джаф! дрОгарите останали по родните си села да не завиждат, джаф джаф!

УЖАС,, знак е трябвало да сложат, но след дъжд качулка. Млади хора. Мир на душите им. Искрени съболезнования на близките им.

Откъде знаете че не са сложили триъгълник.Не се вижда на снимката.Бог да ги прости,нелепа смърт.Затова едно спрейче с пяна за гуми,винаги в багажника.Пръскаш го бързо в гумата и караш бавно до безопасно място!

И знака няма да ги спаси,да знаеш.Пътувам постоянно,ти знаеш ли колко са нахални тираджиите и тия на тежкотоварните камиони?Точно миналата година на 09.02.2016 един тираджия яко се беше засилил срещу нас ,без да има намерение да отбива.Шофьорът на микробуса в , който се возех със сетни сили отби в канавката и се разминахме на косъм.

Не всички са като теб,с две леви ръце.Колкото и да натякваш,че нашенците са стиснати,няма да изкараш шофьора на камиона... невинен .Камиона няма право ,да е в аварийната лента,ако е в изправност.

хората не са тръгнали на раZXодка ,като гледам каква кола карат ... немотята ги е отвела там ... лека им пръст !

Тъпанари,човека си е спрял в аварийната и е решил да си смени гумата.Може и триъгълник да има сложен,снимката не показва на сто метра какво има.Плюс това в аварийната за какво да слага триъгълник,там движението е забранено.Друг е въпроса че ако беше богат германец,щеше да си викне пътна помощ.Но като гледам с каква колца са нашенците,как да плащат дебело на пътната помощ.Лош късмет са извадили,поели са риск да сменят гума до летящите автомобили.Унгареца е виновен,може да е бил преуморен или разсеян.За съжаление бедните ги мачкат,богатите карат скъпи коли с нови гуми и не им се пукат.

ей, тъп, като гледаш каква е колицата, дали , според тебе са я снимали преди катастрофата, или след нея??

Магистралите в Европа са изключително опасни и е абсолютно забранено стоенето откъм пътя, защото "издухването" е почти сигурно. Трябвало е да се обадят на пътна помощ и да минат от другата страна на мантинелата. Бог да ги прости !

за съжаление накрая ще ги изкарат виновни. на магистралите в Европа правилата са си правила. познавам човек дет го хванала дярията докато карал колата си. отбил, отишъл в храстите за да се облекчи. като се върнал - чакала го патрулката с 500 евро честитка. не е зле да се добави специална глава в курсовете за шофьори - по какво се различават правилата у нас и света. в щатите ако прегазиш някой на магистрала - не ти дирят отговорност. а в Германия нещата са още по... те на магистралата нямат лимит на скоростта.

как унгарскияат камион е смачкал колата и хората!

как на този гладък аутобан ще се спука гума? Кой ги знае с какви бракувани коли са тръали на 2000 км път?

Първото, което прави впечатление - веднага снимка от мястото на трагедията. Адекватна медия! Германска! Не като тук. Под подобен род новини ни се плезят две едни и същи снимки вече от години - или ще е до болка известната патрулка, или другата дежурна досада - на паркирала линейка. Има ли земетресение, то е ясно кое е фотото- пръстче сочи скалата на магнитута. Има ли някой който да не я е виждал...100 пъти?!

човешкият живот няма никаква стойност

Този аутобан е много натоварен. Върволица, карат бързо и с малка дистанция. А за аварийната лента - може да се спре само при проблем с автомобила, не например да се пикае, пие или да се смени шофьора. Спреният автомобил се обезопасява както и у нас. Няма забрана да се сменява гума. Стават често нещастни случаи, затова не е разумно да спирате, за да помогнете на някой, колкото и това да е неморално.

Продължава загубата на цивилизационната ни принадлежност. След като вече никой не отваря закона, напусна ни и здравият разум. Едва ли има нещо по-опасно от това, което са направили. Какво прави жената до гумата ? Затяга ? Мястото и е на 150 метра назад, да маха с ръка, забрадка, фенерче и да вдига триъгълника, ако някой го издуха или бутне. Най-вероятно и през ум не им е минало такова нещо.

цивилизования, какво прави жената, бля, бля, бля и за това трябва да я сгазят, идиот!

То и на още 200 метра зад жената трябва друг триъгълник, нали така. Щото нищо по-нормално от идиоти да влизат със 100 в АВАРИЙНАТА ЛЕНТА! Он е бил задремал или психопат. Няколко часа по-късно друг урод като него се е врязъл в задръстването.

А и за тези на които не им е ясно каква е разликата, ако дойде пътна помощ - пътната помощ подсигурява мястото по специален начин, например се слага святкащ авариен триъгълник ама не със размер 30 см, а няколко метра - нещо което се вижда от голямо разстояние. Тоест въпросния унгарец, най вероятно изобщо е нямало да влезе в дясното платно в този случай. Сега по ясно ли е?

Ясно е, че подобна статия не трябва да се използва за противопоставяне... По същото време, турски тираджии убиха десетки българи на наша земя! И.... ние ги пуснахме да си ходят...

Щетите за 15000 евро са за поправка на маркировката и мантинелата!!! Българи и Унгарци ще ги хвърлим на кучетата! Благодарим ти г-жо Меркел...

Я сега всички смелчаци, които са ЗА сменяне на гумата да си представят ситуацията: спрели сте в аварийната лента, клекнали сте ОТЛЯВО на колата за да сменяте задна ЛЯВА гума и коли и тирове хвърчат на метър, два от вас със 130+. Още ли сте толкова смели?

ние комунделите, джаф джаф, знаем най-добре, джаф! виновни са българите, а не унгарския дрОгар, джаф джаф!

Аварийната лента е за това - развалени коли да спрат там и да не пречат на движението. Какво прави там тъпият унгарец? По-долу някой беше написал, че на аутобана нямаш право сам да сменяш гума а звъниш на пътна помощ. И аз съм чувал за това. Е ако бяха извикали пътна помощ загиналият щеше да е друг.

Те там въвеждат, а и май тук и че нямаш право сам да си миеш колата. Това вероятно са лобистки закони.

Търсят работа на маймуни като нас и по от изток.

Аварийната лента е само за движение на линейки, патрулки и пожарни в случай на инцидент. Ако на магистрала спукаш гума, спираш в лентата за движение ( за непросветените това е лентата в ляво от аварийната ) маркираш се с триъгълник на 100 метра и си преценяваш, дали гума ще сменяш, дали пътна помощ ще чакаш.

Ти луд ли си? По-глупав коментар не бях чел и никъде не съм виждал в Европа на магистрала такава дивотия дето ти я обясняваш.Той унгареца най-вдясно ги утрепал, мога да си представя ако бяха в лентата в ляво. Нямаше да намерят и колата в храстите.

Няма такива правила. Измисляш си, и пишеш вредни глупости. Аварийната е за спиране при невъзможност да се продължи пътуването по тех. причина. Спукана гума е такава причина. Но там няма място да я смени безопасно, като гледам. Задна лява, може би след 1 км да е могъл да намери.

Ако бяха извикали Пътна помощ, унгареца щеше да ги помете заедно с колата, докато чакат вътре да пристигне.

Предвид щетите по колата най-вероятно щяха да са живи с леки охлузвания.

"Материалните щети от катастрофата са на стойност 15 000 евро" - Браво бе!

Към всички "разбирачи": на немски аутобан не се сменя гума самоинициативно! Паркира се най-дясно, излиза се бързо, слага се жилетка и триъгълник и се навлиза малко навътре отстрани на магистралата. Звъни се на пътна помощ. По магистралата има и аварийни телефони за тази цел. Смяна на гума на аутобан е самоубийство.

Тези работи за българина са АБСОЛЮТНО НЕПОЗНАТИ!!!Той си мисли, че все още е в България!

сляп комунделски пудел да прогледа! га та пратиха на запад от партията, га стана по-западянк от западняците?!

Абсолютно си прав. Причината за това е ясна , а твърдението за съжаление се подкрепя от статистиката , която сочи, че човек оцелява на магистралата в Германия средно 7 минути...

Пукането на гума в Германия е равносилно на загуба на колата. Пукаш гума, спираш в аварийната лента, прескачаш мантинелата със засилка и гледаш как някой унгарец ти съсипва колата. Ако случайно дочакаш пътна помощ докато се суетиш около колата си биваш отнесен ти или водача на пътната помощ пак от унгареца. Егати разсъждението, егати избора.

МАЛОУМНИЦИ ОТ ИЗТОЧНА ЕВРОПА СЕ ИЗТРЕПАЛИ, НИЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО!!!

Спират в авриѝната лента без да сложат аварииния тригълник,нито са имали светлоотразителните жилетки т.е." по български".Въпреки всичко : Амин.

Нали затова се нарича аварийна лента, да спра там ако имам авария. Защо трябва да слагам триъгълник, там никой няма право да се движи. Ако съм на обикновен път задръствам движението и триъгълник е абсолютно необходим.

Къде ги видя тия подробности бе човек? Аз видях само "2-ма българи прегазени на магистрала, сменяли гума" и "щети на стойност....." Сериозно, къде прочете с какво са били облечени и къде им е бил триъгълникът?!

То това не на село да се изтъпаниш на мегдана и да си сменяш гумата на каруцата, не се правят там такива неща...

Ами ти ако беше ,какво щеше да правиш ? Ще звъниш да идва някой да ти я сменя ли...? Аз през 1983-та ,на една отбивка край Правец ,цял основен ремонт на "Трабанта" си направих ...беше ми блокирал кол.вал ,тогавашната "Пътна помощ" към СБА ми искаше някаква огромна сума...Оставих го на пътя,върнах се за нула време на стоп до София,купих си нов кол. вал ,заедно с други работи ,един приятел ме върна ,вързах една крушка на акумулатора да ми свети и сътринта при изгрев слънце ,вече пърпорих за Варна ... Аварийните ленти са за такива случаи ,може да отбиеш и спреш за малко ,при малко по-добър тренинг ,гумата се сменя за не повече от 4-5 минутки ,дори и помощ да викаш ,да не мислиш ,че ще дойде по-бърже... Унгареца е дремал ...язък за младите хора ,на годините на децата са ми ... Бог да ги прости.

а тъпият унгарец, какво майната си търси в аварийната лента? Той на село ли е?

Дори в България ремонтите са забранени на магистралите. Толкова ли не можете да разберете, че тази забрана не е самоцелна?!!

Тьп ли си, бре? Дали е спрял аварийно или е пометен докато е спрял аварийно да си поправи гумата, резултата е един и сьщ.

То затова има правилници. Там е описано ТОЧНО какво трябва да направиш в тази ситуация. Сигнална жилетка, триъгълник И ДА СЕ ОТДАЛЕЧИШ на безопасно място.

А ма кухата,пише сменяли гума и пияния маджарин карал в десната лента,ама нали четете само винету като цинцарката от банкя

Именно затова е забранено спирането, ремонта, пикаенето, пиенето на кафе, пушенето и т.н. в тази лента.

Забраните са за глупаците. Също и аварийните триъгълници на 100 метра. Ние сме българскои пичове, таквиз работи за наз не важат.