Обама и Медведев ще присъстват на погребението на Качински

Американският президент Барак Обама и руският пресидент Дмитрий Медведев ще присъстват на погребението на полския президент Лех Качински и неговата съпруга Мария в неделя в Краков.

Обратно в новината

Коментари - Обама и Медведев ще присъстват на погребението на Качински | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

каквото и да си пишем Путин е обикновен убиец

Не виждам защо му е на Путин да убива полския президент. Ако искаш да се разправиш с политик, просто го сваляш от власт, като си плащаш "демократична революция". Според мен, поляците са упорствали да кацнат в неподходящи условия и са платили с живота си. Чудя се защо изобщо им са разрешени тия четири опита за кацане, след като се вижда, че условията не позволяват... Просто летището не разполага с някакъв прехващач на самолети, та зорлан да откара инатящите се поляци до подходящо летище и да бяха пристигнали сърдити, но живи... Всички, които обвиняват Русия за гибелта на Качински, мислят с някоя друга част на тялото си, не с обичайната. Лисицата не ловува край дома си. Ако аз бях на мястото на руснаците и исках да убия политик (от която и да е страна), това нямаше да стане на територията на Русия. Да не говорим, че сега има много по-добри начини да се отървеш от политик и убийството е безсмислено рискован начин. Това по-скоро ми прилича на терористичен акт срещу Русия. Да няма възможност за стопляне на отношенията и с Полша. И не ми е трудно да се досетя: понеже в Полша ще се разполага ПРО. Кой е заинтересован Полша и Русия да не са в добри отношения? Все повече оставам с убеждението, че НАТО си служи с терористични методи и че истинските терористи не са в арабските страни!

От вчера вечерта в Кракув се провежда граждански протест срещу решението точно във Вавел,където са погребани най-видните личности на страната и който е свещен за поляците, да бъде погребан Качински и съпругата му. Протестиращите заявяват, че точно този президент няма заслуги да почива там, където са погребани крале, а още повече съпругата му, която не е политическа личност. За тази вечер в Кракув е насрочено второ шествие протест. Участниците в протестите са предимно млади хора, но имат подкрепата и на доста известни публични личности.

Медведев не е прост да отиде във Вавел, където самите поляци не искат Качински.