Полски депутат: Москва опита да спре Качински

Екипажът на самолета на полския президент не се съобрази с инструкциите на контролната кула в Смоленск и не предаваше основни сведения за височината на машината при захода за кацането.

Обратно в новината

Коментари - Полски депутат: Москва опита да спре Качински | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Позже он принес извинения за это интервью - в Польше через газету Nasz Dziennik, а в России - через "Новые Известия".

http://lenta.ru/news/2010/04/14/scandalous/ Депутат польского парламента от партии "Право и Справедливость" Артур Гурский, обвинивший Россию в утаивании информации о гибели президента Польши Леха Качиньского, принес извинения за свои слова. ?????

Голяма трагедия. Бог да прости загиналите. "Когато каруцата се обърне пътища много"

Ami ,kato e imal vazmojnost da se prizemi ,za6to se e razbil? i ne mi razpraviaite gluposti za raketki!!!

Stiga ste se obizdali! POCHTI vsichki poliaci skarbiat za tazi tragedia. VSIHKO predpolagaemo MOZE da e verno! A moze da ima i OSCHTE NEZNAINI prichini!!! EDIN BOG ZNAE! Tova sa hora a stradat i nevinni! Neka pomislim i za semeistvata im! I vse oschte ne e citirano KAKVO KAZA chernata kutia? MIR NA PRAHA IM!

Vse Na njkoj ne mozhe da mu stane i vese tozi syshtijat njkoj objasbnjva che kosmite mu prechat :) :) :)

Шекспир има една пиеса."Буря"се казва.Там има един епизод в който капитана на кораба прогонва краля от палубата с думите:"Щом не можете да накарате стихиите да млъкнат замълчете Вие.Махнете се от пътя ми.На Вас говоря."Ако полския президент или пилота беше чел Шекспир сега нямаше да има повод за писане на безкрайни коментари които няма да съживят никой или да направят по умен депутата дето е изръсил подобна простотия.Всеки си плаща за глупостта,но защо и невинни трябва да плащат.

vsi4ko ste se potuli dobre. komentarite sa izli6ni i az ste se vazdarja ot takav. tragediata e goliama, no kato hora poliacite ne mi doparat.... dano podobni tragedii ne se slu4vat.

А някой да си е задал въпроса как се превежда на български фамилията на бившия полски президент.

Нещо подобно на: "Патешки", но има ли значение това?

Поклон пред паметта на загиналите. За мен лично има два интересни момента. Руснаците са в положението на Калитко, даже и да не лъжат този път, никой не им вярва. И второ, при подобни условия за кацане, защо просто не са затворили летището за полети с оглед безопастност, ако са преценили че такава е наяве?

Досега само ти и още 2-3 идиота в форума и Голски не им вярват. Официални власти в Полша и руски власти чакат резултати

Господ ги наказва!!! Помните ли как взеха детето на наш българин от брака му с полякиня? Помните ли как се държа техните дипломати? Имат се голяма работа но господ ги наказва!!!

Почти цялото полско ръководство и целият генерален щаб е как да се пропусне такъв случай? Поляците са дошли направо на гюме. Малко химия и мъглата е готова, лека разлика в навигацията, а може и малка ракетка в крилцето и готово. Все пака са направили четири захода докато се нагласят и прицелят добре ;))))))))

Колко си прост. Не е истина направо

хахахахахахахах!!!

А може ли да кажеш какво спечелиха руснаци от това ? Мисля че лидираш по идиотизъм

Този Гурский или Гурцкий е един обикновен побъркан ,като един бивш американски генерал ,който с викове "Руснаците идват" е скочил от 30 етаж/без папарашут!/ .Разбира се ,че черната сянка на Катин ще помрачава още дълго руско-полските отношения.Между руснаци и поляци има и други трудни за решаване проблеми.Само че ние българите нито можем да даваме акъл за това ,нито е редно.Жалко за загиналите!Мисля ,че е добре поне това ,че има доста данни за причината на трагедията -1.Гъста мъгла , в която на свой риск екипажът решава да кацне ,като прави 4 захода-не 4 опита ,а 4 захода.Руснаците го предупреждават,но не могат да му забранят - такива са правилата.2.Поради лошата видимост пилотът решава да увеличи скоростта на вертикалното снижение над установените норми,руснаците виждат това и му нареждат/!/ да премине в хоризонтален полет за евентуално пренасочване към друго летище,но вероятно пилотът вече или не е бил в състояние да извърши маневрата или е решил ,че ще кацне успешно.А пилотът,според информациата , е бил много класен и много опитен, и е говорил добре руски, а преди 3 седмици е кацал на същото летище! Още много неща има ,но така или иначе много /видни/ поляци си отидоха !Мир на праха им!

4i4e , какъв Сталин,какъв Чърчил? Ти си този,който визираш персонално и поименно.Аз казвам "един чичко",някой си.Спокойно ,не си ти,4i4e.А пък глупаци като мене и като тебе - много сте,не сте малко.

За осем месеца Полско -руските отношения изминаха трънливия път от Гданск, през Катин, Смоленск, и Москва. Утре или вдругиден във Варшава им предстои да преминат няколокостотин най-мъчителни , най-тежки, най-жестоки крачки с ковчезите на един Президент и още 95 достойни полски граждани. Думата, която най-често се чува след тия тръни и трагедии е Помирение. Помирението ще легне в основата на бъдещите на полско-руските отношения... Останалото е суета...

Драги, в грешка си с тълкуването. Ю.кореийският самолет беше провакация на ЦРУ със съвсем ясната идея, че самолата може и да бъде свален. А той беше свален след неколкократни предупреждения, че е навлязъл в съветското въздушно пространство. Но пилотите на блоинга не реагират отказват да изпълнят указанията на миговете. И тъкмо защото беше провокация американците си затраяха. Има много вече декласифицирана информация и официални изявления по случая. Човек просто трябва да се интересува и да си задава въпроси, а не да върви по най-малкото съпротивление (на мислене).

Преди фаталната ракета да свали корейския самолет руските прехващачи са изстреляли над 400 трасиращи снаряда като предупредителни изстрели и са подали команда по радиото до пилотите на всички международни честоти, самолета да напусне коридора и да се върне на трасето което му е определено.Без отговор.Тогава е дошла заповед да бъде свален.Ако някой влезе в двора ви да краде с хляб и сол ли ще го посрещнете?

Просто допълвам, че когато четеш официална информация от ТАСС,ИТАР-ТАСС и други инфо агенции от тази част на земното кълбо, гледай къде е слънцето! Ако не вярваш-порови се в първите съобщения за трагедията с "Курск" - те казваха всичко друго, но не и истината!

Качински е полската версия на Хрушчов. в случая (с Качински) е в силата поговорката "Това , кето човек сам си наоправи, никой не може да му го напрви.". Не трябва да се изключва и версията за умишлен саботаж, който да скара Полша и Русия скарани завинаги - и слявянството никога да не се обедени, ако черните кутии не докажат безусловно каква е истината.

Под вола теле. Бог да го прости този егоцентрик, но това не му е първия случай да погазва професионално мнение. Предишния пилот на същия самолет, който го е пилотирал, когато покойния вече полският президент, заедно с украйнския и кой беше другия е отказал да го приземи в Тбилиси по време на конфликта с Русия. За това му неподчиние Качински го е дал на военен съд. Е в крайна сметка е оправдан, но Качински сега затри една камара народ.

Според мене всякакви коментари на тема "кой е виновен" са си просто спекулация - все още няма обективни данни, а те ще постъпят от черните кутии. До тогава - приятно чесане на езиците!

Разбира се поляците са били на по 3 водки. Разбира се че изобщо не са се съобразили с диспечерите и разбира се господ си знае работата. За всяко престъпление има възмездие, криминалното фамилно управление на Полша трябваше да свърши в един момент. Господ реши да го направи по този начин. Съболезнования за невинните жертви, все пак има и такива.

Поляците серат дори върху паметта на президента си. Никой не убива държавен глава само заради критика на нечия политика. Руснаците са завели дело за изясняване на случая, разбира се. Но мен пък ме учудва кокошата логика на някои коментатори - кой е луд да убива под светлината на прожекторите?! Ако аз исках да убия полския президент, сигурно нямаше да го направя на летището, в последния момент преди да е кацнал. Ако руснаците са искали да убият Качински, нямало е да има четири опита за кацане. Четирите опита показват дебелите глави на поляците. Кое е било по-добре - да кацнат в Минск, Москва или където са ги отпратили руснаците, или гибел на самолета? Машината се е цапнала о земята и така се е отчупила опашката и. Бързали поляците да пристигнат преди всички други. И, както се вижда, пристигнали. Отдавна знам, че поляците са редки л...на. За пореден път го показват. Не са способни да изпратят достойно дори президента си - без цигании.

Цитирам дословно думите наръководителя на държавната комисия на Полша Едмунд Клих:"Полската страна счита,че разследването се провежда максимално бързо.Руските специалисти НИ сътрудничат по образцов начин.Такова разследване ще доведе до установяване причините на наятострофата."Но обърнете внимание-"руските специалисти НИ сътрудничат...."т.е.излиза че поляците водят разледването,ако е така това е голям жест от страна на руснаците защото катострофата е в тяхна територия.Ще чакаме изводите им.

Моите съболезнования, но по-надменна нация, по-самоуверени и неблагодарни хора от поляците, не познавам. Вярно, че мнението на някакъв депутат-отявлен русофоб, не е меродавно, но съм убеден, че Президента Качински се е спасил от предишна трагедия, когато е изкомандвал пилота над Грузия да се приземява и последният е отказал. Сега обаче са го послушали и резултатът е на лице

Когато не можеш да се довериш на никого е най-добре да видиш на кого каква му е далаверата и ако не истината, то поне намеренията му можеш да разбереш. Не вярвам никой в Русия и още по-малко ръководител на полетите да рискува катастрофа по политически причини - прекалено много организация се изисква и едва ли Путин е седял над рамото му да му казва в ухото "насочи го друде, хайде де, накарай го да се врътка". В същото време покойният президент е добре известен с навика си да заповядва на пилотите рисковани действия и няколко разминали се на косъм катастрофи заради тоя му нрав, като се има пред вид и статуса му напоследък и как се натика в делегация, в която не е поканен (и от своите) работата намирисва, само че не на Руски проблем. За мъртвите не се говорело лошо? Е, ама има още 95 души мъртви.

Ако през всичките години откакто съществува КГБ /ФСБ не лъжеше така очевадно за всичко съществено свързано с катастрофи , може би щях да им повярвам на руснаците. Но те лъжат. Непрекъснато и после истината излиза наяве и става много гнусно. От друга страна поляците са народ достоен и с европейски манталитет. От втория ден след катастрофата реших , че има проблем с руските обяснения. Днес не само не им вярвам , ами си мисля , че убиха полския президент. Преднамерено. По навик. Вярвам в Бог. Страхотни бедствия и нещастия ги чакат убийците.

По начина на изразяване или си много млад или си недорасъл. Нямаш представа кои са поляците-англоватикански трън сред славяните!По конкретно,католици!В никакъв случай християни!

По-глупав коментар не бях срещал.

пък те ако са с европейски манталитет а да видим дали ще го съдят задочно за убийсвто (масово) на 96 души ))))

И други подобни (много) недорасли изказвания имаш! По всякакви въпроси. Явно си някакъв енциклопедист!

От всичките ти коментари досега,а и от този конкретно, личи, че сивото ти вещество не ти позволява нещо повече от това да броиш до три /123/...

на другия ТУ и да посети летището на място)))))

Абсурдно е твърдението на този поляк, явно му е нисък рейтинга и се чуди как да привлече вниманието върху себе си - жалко защото случая е трагедия, а този тъпак си прави гавра с цел да го пишат по вестниците.

Жалко, дори и при такава трагедия политиците не си спират да тровят мозъка на народа си, за да извлекат някакви девиденти.Докога ще се подлютяват старите рани и ще се насажда омраза между хората.Писна ми от политици.

А кой свали южнокорейски пътнически бойнг с над 200 души в Далечния изток и после седмици отричаше? Може би Станислав Лем или Кашпировски?

че къв го дърви над чужда териториия...такива ги гръмвам кат круша еле пък кат не се подчиняват и навсякъде е така!

Нали това ти казвем партньоре-"къв го дърви полски Ту-154 над руска територия: огън!!!"

Почети за случая. А не фантазирай. Самолет който не отговаря на повиквания и пътува към центъра на страна - какво да го правят? За някои хора май руснаци виновни за всичко - даже ако жена му има неразположение

Често ти казвам Гост - много си прост! Разбира се, че за всичко са виновни руснаците с тяхната ВОСР и последващите напъни да градят комунизъм! А пък за жена ми...още изхвърля червени ризи и вратовръзки от гардеробите!

Да, явно не само в нашия "парламент" има пълни идиоти!

Ало,преводача,не се чете Горски,а Гурски (Grski)!Артур Гурски е обикновен смешник.Той беше казал по повод избирането на Обама за президент,че е дошъл краят на цивилизацията на белите.

Ми то това за Обама може и да е вярно...

Някой виждал ли е виновен руснак.Те винаги са прави и готови от 99 дерета вода да ти донесат и така да те усучат,че сам да си вярваш на лужите.Победителите от Втората световна война дето направиха "Москвич" а победените направиха"Мерцедес","Ауди"и"БМВ",аре русофили ,плямпайте.По отвратителни демагози-комунисти не съм виждал.

Ако беше внимавал в часовете по история, щеше да си чувал за плана Маршал и нямаше да пишеш некомпетентни коментарии. Освен това е доказано, че масовото убийство на поляци в Катин е операция на Гьобелс!! Но що да не пишем каквото ни падне...

Това комуноидите срам нямат. Абе Гоше, абе тарабо прогнила! Руснаците ПРИЗНАХА за Катин - Горби бил предател, ама Путин? Нали само три дни преди това Путин и Туск се срещнаха на това същото място да почетат паметта на загиналите поляци, избити от НКВД, като Путин го призна малко размивайки нещата, че и двата народа били пострадали от съветския режим. Наистина започвам да мисля, че няма по-големи изроди от червените боклуци.

Чак сега разбрах, защо селяните се кръщават прасетата с името Гошко...

дааа има нещо вярно

Горски щеше да бъде прав, ако самолетът беше послушал диспечерите и беше отишъл да каца в Москва. Фактът, че се разби означава, че диспечерите не са имали спекулативни цели и намерения. Всъщност, истинският убиец на самолета е недоверието, огромното недоверие, което тези две велики нации изпитват една към друга. Жалко, много жалко! Мир на праха на загиналите! Моите съболезнования! Време е спекулациите да спрат, не мислите ли?

Във всяка нация има по някой Сидеров или Яне .... който говори глупости на едро

на полския депутат работата му е "..кой ни сра в гащите " .абе тва поляк ли е заеби. Най искренни съболезнования към близките на загиналите !

не вярвам руснаците да са виновни,защо ще се излагат на собствена територя?ако искаха да убят президента щеше да намерят друг начин.лех качински беше един изклучителен голям политик,лека му праст! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Първото,което си помислих,когато чух за катастрофата,беше колко години руснаците отричаха,че са избили цвета на Полската държава през 1940 г.!А,когато разбрах и кои са били тези 96 души,се сетих,че историята се повтаря поради късата памет на хората.

Ми те и янките, и Германия, и самата Полша дума не са казвали за такова нещо десетилетия наред - щото знаеха, че Хитлер е избир и руснаците, и поляците на това място, след като са му изкопали бункера там. Ама на Горби в началото на 90-те му се "явила" друга идея и спретнал някакви разкопки да се "разбулва" нещо "по-загадъчно" от това, което дотогава са знаели и янки, и германци, и поляци, и руснаци. След новата версия за смъртта на стотиците руснаци и поляци там (и другите му заслуги за "световната демокрация", разбира се) Горби изкара като пенсиониран президент, успешно разпаднал страната си, сума години с четене на лекции в САЩ като "заслужил демократ" .

Ама чувате ли се, другарю? Какво прави цветът на Полша в Катинската гора?!!! Големи глупости се пишат тук, било от читатели, било от полски депутати. После Биг Брадарът ни бил проблема! И Русия! Проблем са всички онези, които имат само първичен инстинкт.

Да, историята ни учи, че историята никого на нищо не учи.

doc, защо не си ги пишеш тези работи във Word- а бе брато?

Така е. Ние по-старите помним защо Тито не пожела да отиде при руснаците, докато е жив. И си отиде от естествена смърт. Да не забравяме и Сталин: Има човек, има проблем, няма човек няма проблем...

Подкрепям те, но искам по-актауална "Сталинска" поговорка : летящ самолет - има проблем, горящ самолет - няма проблем!

Поклон пред паметта на загиналите. Що се отнася до въпросния полски депутат Артур Горски, изобщо не ме учудват приказките му. От една страна е политическата му игричка, но от друга страна вероятно - човешката му обърканост. Като зная какви фантастични мотиви намира собствената ми съпруга за моите действия и подбуди и какви неадекватни коментари засуква по повод на тях - а тя е умна жена, колко му е на поляка.

В първите показани кадри по теливизията ясно се вижда колко ниска и плътна е била мъглата.За всеки не предобиден ще приеме версията за не добрите условия за кацане.А и записите в черните кутии не могат да се манипулират.Те ще се разчитат и с полски експерти едновременно така че истината ще излезе след обевяване заключението им.До тогава всичко е интерпритации на предположения диктувани дори и от политически ориентирани симпатии и омраза!

А, 11 сеп. ? Чий, е...?

Руснаците, доста напреднали с военните технологии, могат да влияят на климата, да предизвикват мъгли, бури,тайфуни...

Какви военни технологии? Нали Россия е изостанала, деградирала страна, пак за руснаците да не говорим, по лоши от тях няма ... ха, ха