Трима загинаха в тежка катастрофа край Хисаря

Трима загинаха, а един е ранен при катастрофа на пътя Михилци - Хисаря. Инцидентът е станал снощи.

Обратно в новината

Коментари - Трима загинаха в тежка катастрофа край Хисаря | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е гати съда. За три човешки живота от пиян водач - 6 години затвор. Има ли закони в тази страна, или съдията по собствено усмотрение раздава присъди. Пази Боже, сляпо да прогледа. Виновни са дърветата по пътя. Да сложим тогава на тяхно места всички съдии, та жертвите на пътя да бъдат по малко

абе вие нормални ли сте бе, не бил виновен пияният шофьор, който на прав път се забива в дърво, дърветата били виновни...

ялко само че почти никои от по долу коментиращите не е загрял за какво става вапрос . дарвото е било на около 100м изван патя (сас коко трябва да караш за да не можеш да спреш на време и в какво састояние) не ме рабираите погрешно. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

искренни саболезнованя дарветата не са хич виновни,не саобразителна скорост и употреба на алкохол в повечето случаи водят до такива нещастя като тази трагедя. така че дарветата са си много на място. саялявам ако сам разочарова някого *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

И ЗАБЕЛЕЖЕТЕ! САМО БМВ-ТА! БАХТИ КОМПЛЕКСИРАНАТА СГАН ДЕТО СМЕ!

Не дърветата, а лозята трябва да се изкоренят в България! Да не говорим за манталитета ни. Ние българите умеем да шофираме може би най-добре в цяла Европа (имам предвид техника и владеене на автомобила тъй като ни се налага с тези дърти коли и разбити пътища), но "чиповете" в главите ни пречат да използваме тези си качества, за да се предпазим вместо да се трепем. Живял съм в САЩ няколко години- масово там карат напушени и пили, но определено не настъпват педала както нас.

Дълбоки съболезнования за близките на загиналите, да почиват в мир починалите лица. Горко му на младият водач на автомобила- загиналите вероятно са му били приятели, и освен с присъда, трябва да живее с тази участ цял живот. И сега за дърветата край пътя- в никоя страна от ЕС няма такова нещо. Наличието на такива препятствия се счита като крайно застрашаващо безопасността на движението и най- вече- ЧОВЕШКИЯ ЖИВОТ. Защо се вдигаше голяма пара само за крайпътните билд-бордове- защото така се засягат икономически интереси. Крайпътните дървета са равни по опасност с тези билбордове, дори повече, защото са значително по- голям брой покрай пътя. И после- борим се против войната на пътя. Ами сега заради едно дърво, загинаха трима- все млади хора, които може би имаха възможност да изживеят хубав и щастлив живот. Заради едно дърво, имаме 1 нещастник на 21 години, който трябва да живее с тази ужасна трагедия. Заради едно дърво имаме 4 почернени завинаги семейства. Кое е по- ценно, и кога управляващите ще прогледант истински важните неща?

Абе чуваш ли се какви ги плещиш бе,малоумник!И този дето е карал колата е бил като теб!Ако си беше карал с нормална и съобразена с пътната обстановка скорост сега щеше да е жив! Тези дето не мислят като карат утре ще изтрепят я пешеходци на пешеходне пътека, я граждани на автобусна спирка! Всеки си пати от главата!Да е мислел! Ей такива като теб,плиткоумецо са измислили лозунга "Убий бобър - спаси дърво"!

На крив шофьор дърветата му виновни

Внезапно пресичащите дървета, явно все още са проблем за шофьорите...

Ами току що по новините казаха, че доброто момче шофьорче е употребило алкохол.

Мно-ого са били "дОбри" тия момчета, щом за километър и половина са вдигнали такава скорост с бавареца по селския път, че са помели всичко и са се натресли в дървото с такава сила, че са загинали на място! Това е немска кола, колкото и да е стара, и ако бяха карали с някаква разумна скорост /до 80 км/час/, щяха да са живи сега, макар и малко очукани! Но знае ли се какво са доказвали на собствената си комплексарщина, за да се метнат така шеметно срещу дървото! То не е виновно! И дърветата край пътя, особено такъв селски, трябва да стоят там, а не да се изкореняват, за да очертават пътя, да го пазят от сняг, да правят сянка през лятото! Земята ни няма да стане гладка като мозъците на тия, дето карат като луди, само защото на някого си дърветата му пречат! Ако не беше дървото, щяха пак да загинат в търкалящата се кола, защото полето наоколо не е гладко като асфалта и колите се преобръщат и се носят на капак и зиме и лете, когато няма огради край шосето ... Пълно безумие!

"Около 20.30 часа лек автомобил БМВ", управляван от 21-годишен мъж..." тук спрях да чета, знам какво следва по-натам.

Преди 7-8 години слизам от Пампорово с джипа и ме изпревари едно жълто ламборджини/стар модел/,без да има видимост,с голяма скорост,на късмет дедо има една дума.... Точно след 2 седмици видях същото ламборджини усукано около едно дърво на пътя Карнобат - Бургас. Имало господ значи.....!

ето затова трябват строги закони , а не глоба от 20 или 50 лева . да се отнема книжката , толкова невинни хора умират и в повечето случаи виновни са все млади 20 - 30 годишни ,когато си зад волана ефелък не е нужен .трябва да си отговорен .

Рядко минава ден да не прочетем за зверски катастрофи и почти винаги от шофьори-младежи около 20 години. Според мен основната причина е ,че тези синковци са много самонадеяни,фукливи и с високо мнение за себеси,особенно пред мацките и своите връстници. Често родителите са виновни като ги задоволяват във всичко и им насаждат измамното чувство за благосъстояние и величие,а после си скубят косите и ходят по гробищата. Лошото е ,че покрай фукльото си отиват от този свят и невинни деца. Ако можех и знаех как да го спра това бих писал още и още,но няма смисъл. Това не може да се прекрати за съжаление. Крайпътните дървета не са виновни! Те са красотата на природата.

Съболезнования към родителите и роднините на загиналите младежи, но някой запитали се от Вас - аз какво направих за да не се случи това? Как се възпитават тези деца, какво време им се е отделяло, когато са имали нужда от бащин съвет."Дървото не е виновно, че на него са направили бесилка."

"Първоначалният оглед е установил, че колата е излязла от пътя, минала е през ограждащите го храсти и се е ударила в едно крайпътно дърво, като е отсякла всичко по пътя си." Това все трябва да значи нещо, да изсече колата всичко по пътя си,колко ли и е била скоростта? И както винаги други загиват, а виновника остава жив!

Съболезнования за рано угасналите животи, но нали има една приказка за кривата ракета, дето космоса и пречел!Ако се махнат дърветата ще има свлачища, наводнения, ще навява сняг, нищо няма да спира вятъра!Дърветата не са там защото на някой така му е скимнало, имат си предназначение!

Ако дървото беше на средата на шосето-прави сте.По вашата логика и сгради не трябва да се строят край пътищата/то май става обратното/У българина се заражда "сахарски" манталитет на шофиране-до хоризонта да е чисто...Е- да,ама НЕ!

ако ги познаваше, тези момчета нямаше да коментираш по този начин миминце, Бог да ги прости.

ами да карат по бавно като е с бмв че голаима работа *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Това си е вид тероризъм, само че не с бомби а с коли! Избиват не само себе си, но и околните! Сигурно е имало хора около тях, които са знаели че карат ненормално и въпреки това не са ги спряли! И те са виновни!!!

Какво са ви виновни дърветата! Никой ли няма смелостта да каже, че тези неща се случват заради малоумни шофьори?!?

точно така! Най-сетне един умен! подкрепям те!

Подкрепям новите санкции за превишена скорост.Но за рецидивисти да има и затвор.

Ако го нямаше това дърво, сега и тримата да са живи. Колко хора си отидоха заради тия дървета. Кой е решил да сади дървета край пътя? Няма ли кой да направи една кампания за изсичане на всички крайпътни дървета? Стотици животи ще спасим.

Ако не си чел закона,да ти спомена,че движението на МПС става по пътищата от Републиканската пътна мрежа, а не извън тях.Ще сечеш дървета тогава,когато дървото излезе на пътя,засили се и удари спрял в отбивката автомобил,като с това си действие е убил долните 3-4 клона от короната си!!!

Гъзарията трябва да се изкорени и алкохолизмът да се намали. Иначе дърветата не са виновни. "Абе едно дърво подскочи и ми удари колата, както си карах по пътя."

Напротив. Ако не са дърветата, тези олигофрени щяха да се размажат в твоята кола. Или в колата на други невинни хора. Дърветата, освен да пречистват въздуха, пречистват пътя от малоумници. Да живее природата.

на калпавата ракета - космоса и пречи

глупости! Има с ипричини да ги има-от как са почнали да се строят пътища си пише в дебелите книги! По ското , който мъ е дал книжка и бмв на пикльото - да съжалява! Като караш с над 100, когато пътищаъа са птоектирани за по-малко - всеки си поема риска! На кривия .... космиъе му пречат! Не е виновно дървото на пътя, а това зад волана!!!!! Проумейте го най-сетне. Защо нито един кон няма да се е ударил в дърво??? Питали ли сте се? На дървената глава всичко й пречи!

Никаде в Европа няма дървета край пътя,само във България,Румъния и Сърбия ги има.

Лъжа,това е чиста лъжа.Дървета има навсякъде по пътищата на Евро па,явно си пътувал само по магистрали и аутобани.Това обче не ти дава право да мамиш.Повечто във форома го знаят но има и такива които ще ти се вържат на лъжата. На загиналите лека им пръст и събилезнование на семействата им.За водача на БМВ то има си закони,ако е виновен да си носи кръста.Без да е сигурен човек в нещо неможе да раздава правосъдие.Жалко мн.жалко за младоста им.

Печелиш приз за колосално тъп пост (кажи речи - аПсурден)!

Няма ли как да спрем тези камикадзета на пътя? Изсичането на дърветата няма да реши истинския проблем - липсата на контрол и отговорност у нарушителите. Може би е добре да се монтират повече камери и да се отнемат книжките на всички които създават по-сериозна опастност на пътя.

АМИ АКО ИСКАШ И ЗАВОИТЕ ДА ИЗПРАВИМ.............

простотията не ходи по дърветата, простотията ходи по дърварите! А колкото до дърветата край пътя, дори трябва да са по-нагъсто и да се засадят още. А друг е въпсросът защо няма мантинели по пътищата, но дърветата и сянка през лятото правят, и пътя пазят от разрушаване, и най-важното, те са чшаст от природата, а пътищата са нещоизкуствено, затова повече дървета край пътя ще възстановят равновесието, а не дърветата зад волана!

Чета и се чудя- КАК НЕ РАЗБРАХТЕ ИРОНИЯТА НА ТОЯ, ДЕТО ИСКА ДА СЕ ИЗСЕКАТ КРАЙПЪТНИТЕ ДЪРВЕТА?! Боже, колко глупост има по тоя свят, Боже...

Голям си ДЪРВАР, ама ако имаше и малко мозък в кухата си кратуна, щеше да е още по-добре!

А не мислиш ли , че ако водачът беше карал с нормална скорост нямаше да има катастрофа.

Дървета са тия зад волана, които карат като безумци с над 100 км/ч. Сега е зима и пътищата дори и почистени са заледени и хлъзгави. Един безумец зад волана по-малко, но защо и другите покрай него?

и към дърваря- ако не знаеш за какво са садени дърветата край пътя, първо научи и после коментирай

Подкрепам те "дървар". Не са нужни дървета край пътя!!! Много знаете вие господа, но ако ваш близък се лепне на дърво и се наложида го стържете след тва още ли ще искате дървета! Малоумници ! За това държавата е до това дередже! Колко хора щяха да са сред нас , ако нямаше дървета! Не на дърветата убийци!

Истината е, че не са ни нужни дървета зад волана. Дърветата около пътя са абсолютно ОК.

.... Какво пречат дърветата извън пътя и какво прави колата извън пътя, а не на пътя, където и е мястото? Добре, че е било дърво, а не кола с невинни хора, за да ги убие и тях. Жалко е че са си отишли млади хора, но защо не са го озаптили навреме този пишман шофьор. Така всички щяха да са си живи и здрави, а ти ....

Не са виновни дърветата, приятелю...Виновен е елементът зад кормилото. Това е като да искаш да изсечеш горите, за да няма вятър.

Съгласен съм с теб!Евала! И аз така мисля трябва да се изкоренят всички дървета около пътищата в България, мамка им и дървета. И не само-държавата да се заеме с инсталирането на някакъв вид кичета или вид протекция около пътищата с цел омекотяване на ударите,че то смтези дървета няма млад човек да остане в Б-я

сега пак дарветата виновни..а каво да кажем за безодговорното шофиране? превишена скорост,алцохол наи-вече при младите шофиои сега му е времето някои да вкара ред по патистата за да няма напразно погубени животи ...тажно ,ама истината е че бг за кои ли пат доказва на света колко безодговорен е ...ялко ..

Проблемът не е в дърветата приятелю, а в задкормилното устройство и най-вече в неговата глава. Да би мирно седяло, не би чудо видяло. Лека им пръст на загиналите, дано шофьора се оправи, но не са дърветата причина за трагедията, а безрасъдния начин на каране

На калпавия дървар, храстите му пречат!

ако идиота беше карал сас саобразена скорост,дарвото нямаше да му пречи. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Жалко за момчетата и горките им родители, но защо в такива случай трябва да виним дървета,пак ония или незнам кои други,защо- да не би като обвиним някой друг и ни олеква- едва ли,но самите те са си виновни-самозабравят се, мислят си ,че точно на тях няма да се случи най- лошото и ....

Дървар, Дървосекач, Иска се малко мислене. По вашата логика трябва да се забрани насрещното движение срещу джигитите. Ако не можете да дадете добър съвет по-добре си мълчете.

Добре, че няма други автомобили пострадали заради малоумните и арогантни шофьорчета. Какво хленчите по тези "добри момчета", които карат като луди, без да владеят колите си - ако бяха сгазили човек, убили деца или други хора, които си карат нормално колите пак ли щяха да са "добри момчета" ? Нека и следващите кисели рейсъри с избушените бмв-та, голфове или други домашни "спортни щайги" пак така да си отидат без да страдат останалите ! Въобще не ми е жал за такива индивиди - знам че е тежко на близките, ное още по-кофти лигльовци като тях да убиват невинни хора заради малоумните си постъпки - родителите да ги бяха възпитали по-добре, за да не ги оплакват сега ! Game over !

Кефиш, бро. Напълно съм съгласен. Лошото е, че те са повече от дърветата.

Подкрепям!!! :(

Жалко е,че има такива тъпаци,като теб!Момчетата са си отишли и меко казано е малоумно и нечовешко да се ломоти как си го били заслужили и тем подобни идиотизми.Има ли някой отворко в този форум,който с ръка на сърцето да заяви,че никога не е настъпвал колата си?Едва ли.

Жалко е,че има такива тъпаци,като теб!Момчетата са си отишли и меко казано е малоумно и нечовешко да се ломоти как си го били заслужили и тем подобни идиотизми.Има ли някой отворко в този форум,който с ръка на сърцето да заяви,че никога не е настъпвал колата си?Едва ли.

да, много са трудни изпитите, които въобще ги няма- книжка се дава без изпит, стига да караш с придружител, дори и 1 буква не е нужно да прочетеш

Това се нарича провижънъл лайсънс, а ти си неграмотник и не си запознат с нещата :)

Вместо да отбелязвате каква кола е карало момчето, или " какъв изрод е" замислете се, че няма смисъл от груби думи, тъй като едва ли то е искало да убие приятелите си. Не го оправдавам ,но никой от нас, читателите на тази статия, не знае какво точно се е случило. Със сигурност обаче едно нещо е ясно, починали са трима млади и е нечовешко да искаме смъртта на четвърти такъв. Когато прочетох коментарите изтръпнах...нима сте загубили всичко човешко у себе си? Осъзнаете се хора...това е страшно! Ако момчето, карало колата беше ваш близък едва ли щяхте да напишете толкова злобни неща! Моите съболезнования на близките на загиналите!

А ти какво искаш-да жаля един убиец???? Дали е на 20 или на 62 ми е все-едно!. Отделно от това искам да намекна,че ако в компанията на шофьора е имало поне един свестен,то той не би се качил в колата.Въпрос на късмет е било кой къде е седнал в колата. Иначе след такива новини си казвам-кой му е виновен,че да го жаля!Радвам се,че вече един убиец по-малко с компанията си вече се движи по пътищата на БГ. Както е написано по-горе-естествен подбор!

Естествено, че виновника е останал жив.

младите шофьори - задължително на малолитражки докато не натрупат поне 5 години активен стаж, ограничение по мощност на двигателя и опитността (стажа) на шофьора при нарушение - 1 година без книжка, при второ - 5, при трето ... еми да си купи колело и толкоз, ако не се лъжа в белите страни имаше някакъв подобен закон, не може да си взел вчера книжка и днес да скочиш на 150 коня

В БГ докато не започнат да се провеждат курсовете както трябва жертвите ще стават все по вече.Не е решение високите глоби.Курсовете трябва да са като ндо време.ТЕОРИЯ,ПОЛИГОН ПСИХ(задължително)и МНОГО ЧАСОВЕ кормуване,ако ще и три хиляди да струва курса ,защото един живот не можеш да го купиш с нищо.

мното си прав/а 555 и аз така мисля, сега гледат да им вземат парите и ............. слушам две моми, карали курс на скоро "ние сега да вземем изпита, пък после ше се учим" кога после? това да не е игра

Има и школи в които курсовете се провеждат както трябва - с 1 месец теория с преподавател,с 30 часа кормуване и на изпита няма тая-оная,камера,избор на изпитващ на случаен принцип (няма как да знаеш кой ще те изпитва и да му платиш) и т.н. За съжаление на повечето места още си карат като едно време - караш малко,листовки,някой лев и...излизат на пътя потенциални убийци.Трябва много строг контрол да се упражнява върху авто-школите,иначе ... такива новини всеки ден! Бог да ги прости загиналите....

Никита, ако за теб "едно време " е преди 2 -3 години , за мен "едно време " е преди 20-30 години , а тогава книжка се взимаше след добро обучение и 3 изпита . Курсът по кормуване беше 3 месеца , като включваше полигон , тренажор , градско и извънградско , Теорията също беше добре застъпена . Та онова "едно време " със сигурност е различно от това, което ти имаш предвид

Нормална случка за българската реалност. Поредния малумен идиот напил се като свиня и каращ като себеси. :-)

Съболезнования към близките и роднините на загиналите! /// Какво още се подмайват тези, които трябва да изкоренят тези ( и подобни ) неща и чиито заплати плащаме ние данъкоплатците ?! ( По брой на загинали/пострадали от ПТП на глава от населението сме несменяемо на първо място ! ) ... Нали го казаха -- никакви такива вече пари за нищо !

Aко беше карал със съобразена скорост 80-90, едва ли щеше да се натресе в дървото. Радвай се, че не се е натресъл в някоя кола и не е избил още хора. За такива не ми е жал - по принципа на естествения подбор, който не е годен да живее, умира. Жал ми е единствено за хората в колата, които явно са пропуснали да му направят забележка да намали. Виждала съм хора, които са се блъскали в дърво с 80 - дори и да се беше натресъл с 80 и бяха с колани, всички щяха да са живи и доста натъртени.

Имате право, око, за абсолютно-задължителното спазване на ограниченията/знаците ! ( , което ако позволите -- е първото отбелязано в коментара-ми ) Въпросът е, че очевидно не може да се разчита на една евентуална внезапна поява на цунами от самосъзнание/самоконтрол, нали ?! ... Което веднага ни отправя право в крещящата необходимост тези, които трябва да изкоренят тези ( и подобни ) неща и чиито заплати плащаме ние данъкоплатците, да започнат да си вършат адекватно работата по контрола и превантивноста -- не бихте ли се съгласили ?!

какво да изкоренят?!?! Неграмотните като теб ли? Дървета се съдят покрай пътя заради оптичната измама, ако ги няма - се губу пътя .... има с икниги и са правени изследвания. Отделно пазят пътя от нявавания зимата от сняг!!! Има и много други причини - ама това е за грамотни хора! Ей аман от разбирачи и неграмотници! За туй сме на тоя ред - защото всяко дава акъл-къде знае , къде - не ....

.... ! ( Очаквах да прочета от Вас, че не сте ме разбрали . )

вие добре ли сте???!!! ами дайте да обезлесим цяла България...свещенна простота??!! възпитанието и слободиата са виновни за смърта на тези момчета, а не дърветата край пътя!!!

скоростта убива!!! Снощи на Каблешков към 22.00 същия такъв бързак отнесе една жена на пешеходната пътека срещу магазина за играчки.мента я на 20-25 метра,а тои се спря в градинката пред магазина...карат като идиоти!!!!

Ако се вьведе психо тест за новити шофьори-но реален-не подкупен по мое скромно мнение поне 70 процента няма да го минат

хаха,те повечето живущи в бг-то няма да го минат....

Гадничко е, но това се нарича "Естествен подбор".

Това се нарича "убийство"! Щеше да е естествен подбор ако шофьорът беше загинал, а другите - оцелели.

Защо използваш изрази които изобщо не знаеш какво означават? Какво общо има естествения подбор с малоумния пияница качил се в кола и убил хора?

Изрод с БМВ!

БМВ за 3 бона с джантите - европейски боклук оправен тук с турски или китайски части, минал ГТ преглед пред БГ властите и евентуално с ГО с платена само първа вноска.

ОК! А за изрода нещо да кажеш?

Крайно време е ДА СЕ ВЪВЕДЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН ПСИХО-ТЕСТ ЗА НОВИТЕ ШОФЬОРИ!!!

Малоумниците не свършват в Бг.! Помислете си АКО БЯТХЕ НАСРЕЩА ИМ!

тъй тъй,всичко в бг върви все по-добре.....

Ти добре ли си? Какво са ти виновни момчетата че си тотален луузър?! Бог да ги прости, а на оцелелия шофьор д* ма му е яко!

От Хисар съм.Пътят към Михилци(а не Михалци)е осеян с мраморни камъни и вази с цветя.Там е прав участък и създава илюзията,че може да се кара с 200.Лека им пръст и съболезнования на близките!