Тежка катастрофа взе жертва на бул. ”България” в София

Един човек загина при тежка катастрофа в София в четвъртък вечерта. Инцидентът стана на булевард “България“, съобщи БГНЕС.

Обратно в новината

Коментари - Тежка катастрофа взе жертва на бул. ”България” в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много интересни коментари за ограничение на скоростта и т.н. Е, очевидно, това няма да сработи. Тук не говорим за каране с 90 при ограничение от 70... говорим за над 140 поне. Нощно време бул. България редовно се ползва за "скоростна" отсечка и демонстриране на мощни коли... уви,явно не са се учили и да завиват. Скоростта си е ОК това е булевард с три платна - естествено е да е с граничение 70 (иначе никой, никога няма да е в ограничението). Има превишаване на скоростта, има неразумно карана, а има и каране без всякаква мисъл (обикновено третото води до подобни ситуации). При всички съвременни мерки за сигурност в колите, скоростта на подобен удар трябва да е била доста над ограничението - сирче и като за магистрала сигурно е била висока. А нормалното ограничение в градски условия не е заради шофьорите, а заради останалите участници в пътя - 99% от шофорите могат да се оправят доста добре при скорост 70+ на подобен участък - нека не апелираме за безумни ограничения, които просто няма да се спазват.

zna4i taq lineika doide to4no sled 20 min mojeli da si predstavite a ako be6e do6la navreme i s policiqta tozi 4ovek moje6e da ocelee !!!

Не, но мога да си представя, ако шофьорът беше карал разумно ...

до живущ на бул. България - да, реното-кабриолет :( много тъжно ми стана снощи като прочетох и за тези двамата.. грозни и тежки неща :(

Живея близо до мястото.Наскоро там стана подобна катастрофа /лек автомобил се удари в същото дърво/ защото идваше отгоре с висока скорост,а и асфалта бише мокър.След завоя на сп. Ручей, водача видя спряните чакащи на светофара коли и удари спирачки, но колата естествено се плъзна и помете дървото и спря, удряйки друга кола спряна извън булеварда.Аз разхождах кучето си наблизо и силният трясък ме уплаши.За щастие 2-та в колата не пострадаха много.Беше пловдивски рег.номер. Този опасен завой, преди който много често се кара с висока скорост/над разрешените 70 км/ ще е и в бъдеще лобно място, ако скоростта не се ограничи с път. знак на 50 км/час още преди подлеза на сп. Ручей.Нима КАТ не виждат тази необходимост!

abe koi im dava knigki na tia skapanqci deto ne spazvat nikakvi zakoni i pravila v4era men edin me blasna na pe6ehodna pateka,zelen sfetofar , profu4avaiki ot levata strana na sprelia tramvai dori ne se obarna da vidi kakvo stava sled nego. E slava bogu otarvah se samo s malki natartvania

По принцип съм съгласен с теб. Проблема е, че при катилите превантивното спиране и пускане няма ефект. И Стависки го бяха спрели малко преди да направи онази катастрофа.

Dobre 4e niama sly4aino minava6ti hora i koli , za da gi istrepiat za ni6to tezi samoybiici !!!!!!!!!

на този булевард що народ загина и никой от управляващите не взе мерки .на отсечката от Ем.Марков до Д.Нестеров в посока към НДК всеки ден , всяка нощ си правят състезания,карат ужастно колко млади хора намериха смърта си там!

Забравих да попитам - а дървото добре ли е? Че и без това не останаха от цялото това застрояване!

Неправилно колега...полицаите не трябва да слизат от колите, а да се движат с трафика! Колко пъти когато ни присветнат за радар, намаляваме скоростта и след като преминем покрай потенциалната опасност пак върху газта? Отново казвам, полицията трабва да се движи сред нарушителите и да всимат превантивни мерки, както е във всички цивилизовани страни!!! Освен това, би трябвало да има и телефон на който директно да се дава информация за шофьори, създаващи опасност с неразумното си поведение на пътя - обаждаш се и след 2-3 км са го спрели (превантивно) преди да е извършил някоя глупост!

до Жалко (25.09.2009 г. 00:06ч.) - Със синьо Рено Меган кабриолет ли са пътували? Още не мога да повярвам колата колко дълго разстояние се е превъртяла преди да спре. Бог да го прости момичето. Живея точно на този завой в кооперацията по посока центъра. Наистина безброй катастрофи стават там. Като започнем от по-леките при спиране в задръстване, на мокра настилка. В тези случаи участват поне две коли. В по-тежките случаи поне 90% от катастрофите стават само с една кола т.е. шофьора губи контрол над колата и тя се: 1. удря в мантинелата, 2. удря се в левия бордюр и се озовава върху трамвайните линии, 3. удря се в левия бордюр и прескача трамвайните линии и се озовава по капак в насрещното платно!, 4. удря се в десния бордюр и се преобръща по капак на пътното платното, 5. завърта се и обгръща я стълб, я дърво, я някоя кола паркирана. Преди няколко години там застреляха Емил Кюлев. Нагледал съм се на какво ли не на този завой. Бъдете много внимателни, и не само там!.

Така ще бъде докато полицаите не слязат от колите и да ги виждаме на всяко конфликтно място и вместо да спират кротките хорица, за някакво мижаво нарушение, да спират такива джигити, които карат с бясна скорост или отнемат предимство, сменят непрекъснато лентата за движение, за да изпреварят някой пред тях, или даже минават в отсрещното движение за да минат цялата колона и т. н. Полицаи, опомнете се за какво сте на работа! Не сте само за да стоите на хранилките и да чакате някой нещастник да ви шари 20 лева.

Бог да го прости.Абе хора,като искате да видите на какво сте способни с автомобила си не е това начина.Първо два номера на пътна помощ,второ човек с мобилен отвън колата,трето колан може и каска,4-изправен пожарогасител,5-площ или хубав път-на големите хипермаркети-Метро,Б има добри площадки.Казваш на охраната,че се съмняваш в спирачките,ако може да ги пробваш-да не викат полицията,като почнеш да свириш по асвалта,ама трябва рано сутрин или късно вечер,като няма коли.Може и на разширение на магистралата,неизпол самолетна писта,абе като търсиш не може да не намериш.То,като ти е писано да мреш-умираш,ама няма да пречиш или да удариш друг.Ако стане най-лошото,което на никого не пожелавам,човека отвън вика полиция и бърза помощ,ако си добре-само пътна-за колата,а най добре да се прибереш по живо по здраво на ход с колата.Малко е сложно,ама след два,три опита ще знаете какво можете с този автомобил,ще сте живи,никой друг няма да е пострадал и ви гарантирам,че и в града и по пътищата,ще спазвате и ограниченията и знаците-колан задължитено-защото вече ще знаете,какво може една ламарина със 80-100 коня под капака.Аз като гледам,как се е свил автмобила,това са 150-160 км.МОЛЯ ВИ НЕ ПРАВЕТЕ ТОВА НА ПЪТЯ,нямате представа,ако стане по-голяма катастрофа,какъв ужас е след това.Ние си пишем по форумите,ама никой не ни слуша и продължават да загиват хора. Язък за човека.Още един път Бог да го прости.

До Гражданска, точно това имам предвид - застрахователите не се отчитат на КФН, и/или агентите не се отчитат на застрахователите. Човек си е сключил застраховка, а тя не се появява на сайта - за статистиката все едно, че я няма. Ако я няма 2 месеца, все едно, че 2/12 от шофьорите нямат гражданска. А застрахователите пискат и искат да вдигат премиите.

В сайта на КФН наличието на гражданска отговорност се проверява, като номерът на колата се въвежда на латиница; ако въведеш през кирилица - излизаш неплатил - :)

Тая Алфа 156 не е от най-сигурните коли. Вижте на euroncap_com.Пълна трагедия.

Ази тами со 200 со гоуфу минавам! Като ви думам че тия алфи не стаат не ми вервате!!!

До кога всевъзможна пасмина ще съществува на тази територия България защото това не може да е държава? До кога накакви си политици ще правят само изавления и ще хвърлят прах в очите на електората докато ги избере и нищо няма да се прави? Къде са гръмките обещания за ред и законови разпоредби за спиране на войната от коли убийци по пътищата?

Тоя модел не се предлага кабрио вариант.

по това време минах оттам ,гледката беше ужасна! Не го пожелавам на никого! Хора мислете когато карате колите си! МИслете за бъдещето си!

Живея на булеварда и по всяко време се разиграват подобни екшъни. Ако Цв. Цветанов иска да напълни хазната по средата мвежду бул. И. Гешов и Гоце Делчев да постави камери. Разрешената скорост е 70 км/ч, а тези с джиповете и скъпите коли профучават с минимум 100 км.Само за два дни ще събере хиляди лева и евентуално нас ще освободи от ужасния шум на мръсна газ. Моторите пък преминават този участък със скорост над 170 км/ч. Това дето го е написал някой във форума, че мястото някога е било гробище е пълна глупост. На същото място преди няколко години застреляха Е. Кюлев.

Голяма е любовта между дъретата и колите и тя завършва със силна прегръдка и то смъртоносна за возещите се в колите. Амин.

абе джигити, те и Българите се трепат като невидели по пътищата, повечето шофьорчета са толкова инфантилни, се едно цял живот са си мечтали да седнат зад волана

Ало Гражданска, а я си провери твойта бе, щото в този сайт какъвто и регистрационен номер да въведеш все едно и също излиза - няма валидна гражданска отговорност.Правила съм си труда да проверявам много коли от чисто любопитство защотото и аз гледах като ударена от мокър парцал когато ми показа че за моята няма пък всъщност има.Така че комантара ти е малко неуместен.Не е зле да вземеш да се одведомиш преди да пишеш глупости!

друг път няма да кара така

Един малоумник по-малко...чакаме следващата подбона новина!

Има връзка с Левски туй нящо - Батков почна да раздава снаксове

Колко ли такива прегръдки станаха вече между кола и дърво?

ESTESTVEN PODBOR..............

evala djigitiiiiiiiiiiiiii

много здраво това дърво.... ами ако имаше спирка на градския наблизо???

Vyv vsqka voina sa opravdani kyrvishtata... kaji mi koi specheli voinata po pytishtata? Skorost nadolu ne vinagi trqbva da e obvyrzana s maksimalna gaz a moje bi sys chertichkata sreshtu 50 na skorostomera. Vyrnete malko gazta che ne ostanahme hora veche :(

Vyv vsqka voina sa opravdani kyrvishtata... kaji mi koi specheli voinata po pytishtata? Skorost nadolu ne vinagi trqbva da e obvyrzana s maksimalna gaz a moje bi sys chertichkata sreshtu 50 na skorostomera. Vyrnete malko gazta che ne ostanahme hora veche :(

Jiveem nablizo,4uhme i vidiahme lineikite i pojarnata.Mnogo 4esto stavat katastrofi na tova miasto i ima zaginali.Ograni4enie e 70 km,no mnogo malko go spazvat.Az sa6to karam kola,no se 4udia kak e vazmojno da ne misli6 nesamo za sebe si ,no i za blizkite si.Vseki barza,izprevarva i za sekundi otiva v nebitieto.Jalko.

Най-обичам, когато пукелясват само идиотите, а не въвличат и невинни! Добре сте псовисали, изроди! С каква скорост трябва да караш, за да не можеш да вземеш завой на бул. България?

karaite na maximum... vinagi do prekusva4... udrqite se nqma problemi ;) jivota e igra-riskuvaite ;]

Преди година и половина на този завой загина една приятелка, заради превишена скорост и удар в бордюра. Шофьора се размина с драскотина и никакви санкции. Питайте родителите й как са - всеки ден все по зле... Няма контрол, няма правосъдна система. В тая държава няма НИЩО!

Йесусе Христе ! Скорост поне 130-140 км/ч (не е ясно каква е била динамиката на удара т.е. би могло и по-голяма да е била) ......по бул.България !! Софийски номер се вижда ..... а били казахстанци !? За какво става дума лавина или цунами (от въпроси) ?

vse pak e chovek... i toi priqteli i semeistvo ima...Bog da go prosti!!!

То е ясно, да проверят двамата оцелели. Сигурно са го рекетирали нещо и човека решил да се справи като по филмите, ама не винаги става.

Загиналият е управлявал лека кола Алфа Ромео. в Алфа Ромео-то са пътували двама мъже от казахстански произход. Според агенцията единият от тях е в много тежко състояние, а другият е с множество леки наранявания. се е блъснал в други Безобразно неграмотна статия.

Хора, това е ежедневие по този булевард да се кара колкото ти позволява трошката - спрете се бе! Моля Ви ходете си на село и ни освободете от присъствието си в нашия град.

Джигити! Вчера на няколко пъти ми се размина на косъм от от такива! Кошмарна работа!

Какво прави КАТ по тази отсечка от Формула1? Всеки ден пред очите им стават хиляди нарушения, но те си стоят в будките!!!!

Всеки ден едно и също с тези катастрофи.Бог да го прости човека,но мисля че това трябва да е показно за всички.Просто в един миг се случват неща който променят живота на много хора.

По булеварада по принцип си се движат с превишена скорост а в тази посока с поне двойно на позволената.Полицият е засичала там и автомобили с около 200км/ч

Браво, само така. Човека е доблстен, решил е сам да сложи край на мъките си и е направил опит да вземе само другарчето си. Ако беше някой нашенски селяк, сигурно щеше да повлече една две спирки народ, да му правят компаня на пейките пред чистилището.

Няма невинни жертви... браво на Господ, разчиства прецизно !