Късно потърсена лекарска помощ стои зад смъртните случаи на бебетата с коклюш

Регистрираните случаи в страната са 205, от тях под 10% са хоспитализирани. Най-висок е относителният дял на заболелите между 10 и 14 г. Вирусът циркулира най-интензивно в София и Западна България

Обратно в новината

Коментари - Късно потърсена лекарска помощ стои зад смъртните случаи на бебетата с коклюш | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ще си направят други деца, не ги мислете.

Шпионите от Козяк ни докараха СДС-Чумата, а тя пък ни докара всички останали Чуми, включително и коклюша. По Байтошово време бяха довършени бананите , но той беше довършил и всички опасни за хората болести .

Сега всяко дете, което се изкашля ще е диагностицирано с коклюш. Все едно няма бронхиолити, пневмонии и др болести. Същото беше по време на ковид, други болести нямаше, боледумахме всеки месец от ковид. И това ни го набиваха непрестанно в ежедневието но хората виждахме друго.

Този тъп, безотговорен народ, състоящ се от 80% дебили, както каза един професор, не разбра ли, че има задължителни ваксинации, че съществува имунизационен календар. Що за простотия. Ами мрете, като не се ваксинирате. Да чакаме едрата шарка и чумата, дано да ви тръшнат.

Да ама статистиката показва, че мрете ваксинираните и това е чудесно.

"От 2023 г. в Европа започва покачване на случаите, което се ускори още повече през тази година. В Чехия имат над 6000 случая, което е най-високото ниво на заболеваемост там от 60-те години насам, в Испания - над 8000, Холандия - 3600", заяви доц. Кунчев."

По скоро,закъсняла лекарска помощ,..

Нужна ли е реимунизация при възрастните?

Куната си го е казал човекот: "Около 60% се движи делът на имунизираните заболели. При тях болестта протича по-леко, но и по-трудно се диагностицира"

ужас - сега как ще обвиним неваксинираните? Опорката беше, че болестта се движи между неваксинираните и така попада в някой невинен и край с него.

Журналистите от ДИРА са много зле. Да си прочетат пак статията. Това не е вирус, а бактерия.

Как точно са виновни неваксинираните като и ваксинираните и неваксинираните носят бактерията дори да нямат симптоми?

Доста си тъп да знаеш

Който се е ваксинирал преди, сега отровите дето сам доброволно си ги е натъпкал в тялото си се предават и на поколението му. И то страда (или директно умира). Хората са го казали - кой каквото сам си направи, никой друг не може да му го направи! Иначе секи сам си преценя.

Тоя ПЛАНдемичен миндил трябваше отдавна да гние в затвора!

ваксина за коклюш има от 30 те години - почти сто години до сега и болестта си съществува. Колко трябва да си тъп за да вярваш на ваксърската пропаганда и лъжи?

Този тип болести се получават от недохранване. С или без ваксина резултата е същия. Има правени опити примерно с туберкулоза - взимат болни животни и се опитват да заразят здрави животни - и нищо не става, което доказва, че заразността на такива болести е измислица за да се пробутват лекарства и ваксини. Без протеин - месо, имунната система не може да работи. Затова пилешката супа на Мангъров би помогнала, ваксината - не.

Браво админе, доцент по инфекциозни болести ти предлага да лекуваш с пилешка супа болест, за която е измислена ваксина отдавна. Толкова за този Мангъров.

Аз обясних защо така се получава. Ти само повтаряш опорки. Доцента по инфекциозни има опит и не е корумпиран. Каунчев е чиновник и взима пари за пробутване на ваксини и той не го крие.

Познавам няколко човека карали детски паралич - всички ваксинирани.

Обясни ти се по-долу, нали така?

Брат ми се разболя от ваксинален полиомиелит. Мал шанс викат и бегат от отговорност!

Разбира се, вината е в късното търсене на помощ, а не антиваксърски настроени родители, които са могли или по време на бременноста да се ваксинира майката, за да има имунитет детето.

" Вирусът циркулира най-интензивно в София и западната част на страната." Абре умници - журналя, какъв вирус ви гони, коклюш е БАКТЕРИАЛНА инфекция.

През 1950-те имаше епидемия от коклюш. Тогава още май нямаше ваксина. Сестра ми се разболя и боледува дълго и мъчително, а аз бях карантиниран 40 дни. Сега с дифтеткок-ваксината вероятно е по-леко.

Ваксината е от 30 те години, но никога не е действала. Найс трай

От 30-те имало, но в България нямало все още въведена, та найс трай, дето викаш.

Най вероятно докторът да се е осрал и се да да му бършат оцапания задник иначе няма никаква причина родителите да не търсят лекарска помощ пък били те и цигани. Грубо отношение, подценяване на състоянието, грешна диагноза или всичкото на куп?

Ами, не. Просто коклюшът води до смъртност при малките деца. От началото на годината в болниците е имало страшно много случаи и при лечение навреме, резултатът е положителен.

"децата са от ромската махала на Кюстендил." Ясна е работата!

Няма късно потърсена лекарска помощ, а неосигурена такава. Апропо, кога в България ще има специализирана детска болница и специализирани дежурни лекари за децата? Щото Локумчев не е наясно, но между детето и възрастния има огромна разлика.

Написано ти е, че два пъти са искали да хоспитализират едното дете и родителите са отказали. Положението е помогни си сам, за да ти помогне и Госрод.

Тъмнозелени родители?

Може би и фенове на кафевите? Нали те се борят срещу експерименталните течности...