След потопа - опасност от срутване на къщи в Берковица

Тежката ситуация в Берковица след потопа все още не е овладяна. Извършва се насипване, защото има опасност от срутване на сгради, водата е негодна за пиене.

Обратно в новината

Коментари - След потопа - опасност от срутване на къщи в Берковица | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Държавата не е длъжна да плаща на пострадалите. За това си има застрахователи. Застраховка на апартамент или къща е от порядъка на 20-30 лева за една година. Всеки може да си го позволи. Не да се вайка и да иска държавата да му помага. Държавата трябва да има регулаторна и контролна функция на водните стопанства, общини и кметства. Не само да събира данъци и такси, а да контролира и планира превенции, така че, да не се стига до подобни инциденти. Но сами сме си виновни, избирайки подобни управители на държавата ни вече повече от 20 години.

Тази новина много ни натъжава! По телевизиаяти ни в новините представят: 1) Президентът участва в срещата на НАТО и дава изявлния как сме заплашени от Русия (това са пълни брътвежи), харчи пари за участието в този форум, когато трябва да е пръв тук в страната и да помага за разрешаването на проблемите в Мизия и Берковица иможе би и на други мста. 2) Седствата обещани за лечение на ранени войници в Украйна, даването на бази за така нарачените учения на САЩ (тоест финансираме тези инициативи на наша територия, вместо да ползваме тези пари за превениции по места. 3) Обещаните участия в Натовските военнни (НЕПРОДУКТИВНИ) само харчещо пари, военни сили и измислени отряди вместо да си оправим инфраструктурата по места и да наптавим контролирани симулации на водосборните райони и да предприемем залесяване. 4) Г-н Близнашки ни информира, че нямало пари за бедствия и аварии (егати и подигравката). За това не се искат пари, професоре, а се иска организация, логистика, смелост и работа, а чак след това са парите и те са относително маклко спрямо предходнотот. Да но трябва да се знае, а не! 5) Въобще цари пълна некомпетентност, липса на планитане на приоритетите и на отговорно поведение ако вобще може да се разбере как се прави това. Ако ли пък не, защо въобще са взели ролята на МП и П като правят неща, които нямат отношение към настоящта ситуация и нужди!???? Те не вършат работа и не изпълняват ролите, които имат с позиците си!

Септември 1 Нощта ражда из мъртва утроба вековната злоба на роба: своя пурпурен гняв - величав. ... 4 Септември! Септември! О месец на кръв! на подем и погром! Мъглиж беше пръв, Стара и Нова Загора Чирпан Лом Фердинанд Берковица ... Предизборната кампания започна ДНЕС с мотото на Радой Ралин: "При нас всичко е наред. При нас всичко е ТИП-ТОП. След нас, потоп." Библиотека "Стършел" - 1970 г.

Pesh0

нищо ви няма . Язовирите са 6 точки. Даже ще им направим експертна отсенка .

До днес са проверени 103 язовира, за 6 от тях са нужни физически корекции, каза министърът на икономиката Трайчо Трайков в сутрешния блок на БНТ и посочи, че разположеният близо до Берковица Валога е опасен и ще бъде източен.

По БНТ1 тази вечер в "прайм тайм" емисията дадоха президентчето да ни обяснява колко сме изпълнителни към ангажиментите си за натовските инициативи! Но и дума не обели за бедстващите от наводненията хора. Преди него се появи МП да ни обяснява с тъжен глас кк нямало пари във фонд/сметката за посрещане на подобни бедствия. Ами извинете се с това обстоятелство и не откажете от участие в мероприятието, което не служи въобще на интересите на България. Май само галеници като Полша и Румъния участват наред с "обичайните заподозряни" (Турция по разбираеми причини). В саъщото време помните ли преди седмица с каква кола се яви Местанчо пред президенството на важни разговори с президентчето, докато хората в Мизия бедстваха! Всичко това говори тъкмо за качеството на материала на родните "политартисти"...

идват избори и най -добрата предизборна агитация ще бъде вместо дадена партия да прави скъпи кампании и да дрънкат глупости и кухи обещания по митинги Да дарят милионите си на бедстващите !

Колко станаха наводнените градове и хората без домове? Колко хартийки задели за тях държавата? Ако не са тези хора, държавата защо съществува като институция? Длъжна ли е държавата да подпомага пострадалите? Кои са водачите на тази държава през последните години и какви действия са допуснали, за да останат хора без домове? Кои от тези водачи отново ще се кандидатират за поредните избори? Какви поредни обещания и неизпълнения ще направят същите тези водачи? ДОКОГА!?!

даи да ти отговоря. защо нямаше наводнения при тодор живков? - забранени частни язовири - контрол варху населението и миграцията - селяните от селата настанени във панелки и по заводски общежития - ...

При няма но има две противоречия : 1-Близнашки: Свършват парите за наводнения . Буквално изстискваме бюджета, твърди служебният премиер. 2-Дават още 5 млн. на БНТ и 1 млн. на президента Допълнителните разходи предстоят да бъдат одобрени от Министерски съвет .801 хил. лв. са за финансиране на международната програма на президента Росен Плевнелиев и за посрещане на чужди делегации и гости.

Не го правиш безплатно. Не го правиш отскоро.

Докато не увисне някой арендатор на язовир на някой клон така ще да е няма държава по важно е срещи с нато против русия тия които ни дават винаги помощ в критични ситуации

В Берковица не е проблем сечта или коритата на реките. Вера високо в Балкана е паднал невиждан дъжд, нищо не би го спряло освен специален язовир, който служи точно за подобни природни бедствия.

До русофилчетата. Що не поискате официално помощ от Русия, а само им се кефите на армията?

Ами като затрихме нашата армия може да се наложи помощ и от там. Ти да не очакваш помощ от USА:)))

Само със злоба не става. Ако политиката на Бълария не беше такава подла и ветропоказателна, можехме да поискаме и щяха да ни дадат. Нямаше да е за първи път. А сега с какви очи да искаш?

Докато България бедства Сергей Станишев нищи политиката в Брюксел и нехае.

бай Тошо беше жив - нямаше да има толкова порутени къщи, наводнения и толкова избягал народ. Казвма го не защото ми харесва тоталитаризма, а защото след него управляващите докараха хората до отчаяние. и ЗАЩО? Защото световната олигархия избира нашите управляващи, за да им служи на бизнеса, а не на България и затова хората и не гласуват. Досега никой не е обещавал нищо за обезлюдяването на селата и пренаселеността на София, за разбитата икономика и здравеопазване. Някой да предлага решение някога за това?

Е те Бай Тошовите направиха така на България та до ден днешен. Аман от философи!

и какво аман? Повтаряте като папагали това, което ви внушават по масмедиите. Вземи чуй последното интерв' на Тодор Живков сравни го със сегашните управници и разправяй как Тошо бил крив. Много знаете, бре? Живков ли докара чалгата и срива на икономиката. Колко беше дългът при него и колко нарасна в пъти след свалянето на Живков. Къде е резервът на България в чужбина от 2 милиарда, който Живков е запазил за България? А? Такова папагалско повтаряне не е добре за България. Не защитавам тоталитаризма, но......чалгата и простотията са по отвратителни от него, както и бедността. Замисли се малко.

По-добре тоталитаризъм и работни места, отколкото демокрация и безработица. По-добре тоталитаризъм и залесени гори, отколкото демокрация, сеч и наводнения. Или какво за пръв път през тази година има толкова силни валежи, че да наводнят всичко? Неее и през тошово време имаше големи валежи, но горите не бяха изсечени и редовно ученици, студенти и всички останали ходеха да садят дървета. А сега начело с крадлив дедо всички секат, за да направят мантизи. Те ви мангизи за сметка на населението. Сечете бе, сечете и трупайте мангизи, пък и язовирите ги пълнете до горе, за да зарибявате, а не за да хващате дъждовните води като в буфери. Не поддържайте дигите и не почиствайте речните корита, а след това плачете, че има наводнения. На всичко това се правеше по тошово време, а сега лакоми управници нямат грижа за нищо друго освен за собствения си джоб.

Пратете сметката на Кристалинка в ЕК -Открита е дарителска сметка на Община Берковица: BG76UBBS80021023043340 BIC: UBBSBGSF Тя щяла да дари, ама другия път...

И Вие без къщите и без дрехите на гърба ще платите няма как . Грозно и подигравателно звучи но е факт . Ще ви даде държавата по 320 лева и по един фургон да заприличате на цигани катунари и толкоз , държавата ще си е измила ръцете . Плаща ли сте данъци да не изпаднете в днешното положение и какво от това ....

обаче България има много проблеми за решение- дългът, престъпността, ниските доходи, пренаселеността на столицата и обезлюдяването на малките населени места. Някой от т.нар. управляващи да е мислил върху тези проблеми? И ако не, кой обслужват тогава, поемайки властта?

Миналата година в Австрия и Германия села и градове се потопиха във вода. Там са наливани милиарди за диги и контролиране на наводненията. Имат системи за наблюдение и следене на водите и в крайна сметка пак ги отнесе! Какви политици !????

Това на кутевчетата няма как да го обясниш!

Народът ни е с овчи хрисим характер - изсичат се гори задръстват се корита на реки с боклуци от язовирите само се печели А народът търпи и си носи последствията . Сега за да изберем следващите кожодери ще се отделят милиони а за наводнените - един гол. Мразим се завиждаме си не сме съпричасни А олгарсите /политиците / се радват че са попаднали на овчи народ ! Сега започва и разпродажбата на земя и ровенето за газ - народът ще яде химия . Избор- обединение и възстание

Кич е да има дарителски сметки за помощ когато Плевнелиев е решил друго . ЦИТИРАМ :Плевнелиев потвърди пред НАТО - заделяме 2% от БВП за отбрана . Велизар Шаламанов участва в обсъждане с партньорите на Програмата за засилени възможности. Държавите от НАТО трябва да инвестират повече в изграждането на отбранителни способности и да признаят необходимостта от нов баланс в разходите за отбрана както между Европа и САЩ, така и между отделните европейски страни", заяви президентът Росен Плевнелиев, който участва в заседанието на Северноатлантическия съвет на тема Трансатлантическата връзка и инвестициите в сферата на отбраната", съобщава пресцентърът на държавния глава.

Какво е общото между НАТО и Берковица? Трол

Още веднъж ще напиша - П А Р И Т Е ! Абе ти бавноразвиващ ли си ? Как може да ме питаш след като, доста точно съм го написал . Ако опровергаваш написаното направи го като хората .

Каквото и да си говорим, всичко е резултат от човешкото действие и бездействие. Винаги е имало и ще има дъждовни години, но за това, което се случва сега, не е виновна природата, нито пък само управляващите. Като за начало спрете да изсичате дърветата, почиствайте коритата на реките и не изхвърляйте боклуците си в тях! Всичко друго - дарителски сметки, помощи и т.н. са празна работа...

Пак гласувайте за ГРОБ, БСП, ДПС, СДС, ДСБ, РБ, ББЦ, НФСБ, НДСВ и всякакви други киндили и келеметии !!! Пак гласувайте !!!

Ох заблудени Троле,кога ББЦ са управлявали да да не гласуваме за тази нова млада Партия,стига вече мутри ни управлявали!!!

вместо да публикувате дарителски сметки, партиите да дарят едномесечните си държавни дотации на бедстващите.

Само Бареков може да спре тези безумни нарочно направени от някой хора наводнения,като изпускат нарочно язовирите,и за целта трябва да се гласува за Бареков със Бюлетина номер 13 на изборите

Или играете много тънка игра, или пак съм закъсняла с дневната лопата хапчетата и си фантазирам..

Лоша работа,сега питам аз,къде е Кристалина Георгиева,да вземе някой лев помощ от ЕС за наводнените семейства,всеки май тук във тази страна си гледа първо той да е добре,а после другите,Материала ни е лош.

Най-искрено съветвам да си направите застраховки, ако не сте от пострадалите. Където е текло, пак ще тече. Не че застраховката изплаща паднала къща, но поне ще имате пари, за да започнете новата. Не може годишно един човек да дава 1500 лева за цигари, а да няма 150 лева за къщата си.

Пак ме изпревари:) да съм първи.

150 лв,толкова плащам за апартамент в София,на тия съборетини застраховката им е не повече от 20-30 лв.,ама са скръндзи,сега държавата да не им дава и стотинка на тия нещастници

Какво ни пука че е под вода? Важното е пачката да се трупа. За безправните скотове и роби не ни дреме !!!