Къщата на Рачо Петров ”глътна” багера, който я събаря

Багерът, който буташе къщата на генерал Рачо Петров, се е катурнал и потънал сред отломките на сградата.

Обратно в новината

Коментари - Къщата на Рачо Петров ”глътна” багера, който я събаря | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ДА я бяха оставили поне като спомен за Султана Рачо Петрова

ТОВА Е ПРОКЛЯТИЕТО НА ГЕНЕРАЛА !!!! ПАЗАТЕ СЕ ОТ ПРОКЛЯТИЕТО !!!

Какво ще стройнат там сега - нещо лъскаво и безвкусно сигурно.

То пък един багер...Прилича на детска играчка. Естествено, че ще се катурне- и той е за боклука.

Абе ти сигурно и някоя манекенка 1.87м като видиш на малка снимка на монитора и твърдиш че това е пластмасова кукла барби от магазина. Аман от кретени.

Господ е казал да не пипат , но една проста Селянка е кмет и като и каже Мутрата Борисов да събаря , тя веднага почва защото е Каун и Мутрата трябва да вземе комисионни ! Не багера ще глътне , а цялото кметство , дай Боже ! Амин!

..намериха имането и захвърлиха багера.Ха така..

Багерът пропаднал към подземията на сградата Багерът, който буташе къщата на генерал Рачо Петров, се е катурнал и потънал сред отломките на сградата. Народът най-добре го е казал - луд умора няма! И пак ги изберете тези на следващите избори...

abasador

не зная, до кога ще търпим беззаконията и своеволията на управляващите. Знам само едно, че по-страшно от това да те управляват прости и некадърни хора няма. Естествено, че има умници начело с гл.арх. на София, умната кметица, гл. прокурор т.е. всичките от великата партия ГЕРБ, които решават и нареждат, че това е най-опасната сграда в България по-точно в София, която е на бул Дондуков, бивша собственост на ген.......Р. Петров и.... и...! Евала, цялата държава стана муренско пожарникарска, искаш да си имаш добър парцел в София, Пловдив, Варна и т.н. ... си го имаш, просто това е въпрос на процедура, време и техника! Стотици, да не кажа хиляди, незаконни строежи, паянтови згради, бараки и каво ли още не, които са обитавани от цигани, прошляци и кой ли не, не пречат на държавата и не са опасни, но..... тази сграда на бул. Дондуков трябва да се срине. До кога ще гледаме като оФци и ще мълчим? Лек ден.

Ами дълго ще търпиш, защото БСП дълги години ще стои в опозиция! Пък и по биологични причини електоратът и намалява, така че ...

По-добре си трай и търпи, щото ако дойде пак Жан, ще ходищ пак с гол задник, и със заплата 2$ няма да може да си купиш даже едни гащи!

И баща ми срина преди много години прекрасен образец на шаронските къщи строени преди години за бежанците от одринска Тракия! И какво от това всяко нещо с времето си. Или искате потомците да казват за нас: такива дебили са били, та нищо свястно не са построили! Правете разлика между културно наследство и стара сграда, та в нея както обикновео може да няма нищо забележително!

АКО БЕШЕ ВЪФ ФРАНЦИЯ, АВСТРИЯ , ИТАЛИЯ ИЛИ РУСИЯ МУТРОАРИСТОКРАТ ЩЕШЕ ДА Я КУПИ И ДА Я ВЪЗСТАНОВИ :)) ... СЪС СТАРА КЪЩА ИЗГЛЕЖДАШ ЧЕ ЦАРУВАШ ОТ ВЕКОВЕ :)) ... ОБАЧЕ НАШИТЕ МУТРЕТА СА СВИКНАЛИ ВСИЧКО ДА ИМ ИЗГЛЕЖДА КАТО СТОЛА НА СПОРТОТО УЧИЛИЩЕ - СТРОГО И ХИГИЕНИЧНО :))

abasador

детройта, с цялото ми уважение към теб но.... ... който не се срамува и страхува от това което пише, се обявява официално това съм аз ... и заставам зад написаното от мен. .... и като съвет от по-стар списвател към по-млад, от уважение към колегите във Форума.... пиши с малки буквички, ако ги имаш на .... тестатурата! Лек ден.

ЗА БУКВИЧКИТЕ :)) ... АМИ АЗ СЪМ КРЕЩЯШИ ПИСКЛИВ ПРОСТАК КАТО СИН ТЕМЕРУТ ИЛИ БИВШИЯ ГЛАВЕН РЕДАКТОР НА ВЕСТНИК "ДЕМОКРАЦИЯ" ВОЛЕН ПИДЕРАСТ СИДЕРОВ ... ТАКА СА НИ УЧИЛИ В ЦРУ - С ГУЛЕМИ БУКВИ" ... ЗА ТОВА КОЙ СЪМ ? ... ОТКЪДЕ ЗНАЕШ ЧЕ НЕ СЪМ ИЗВЪНЗЕМНО ??? ЩОМ ИМА АНГЕЛ ГОСПОДЕН , ЩО ДА НЯМА И ТРОЛ ИЗВЪНЗЕМНО :))

И това го пише същество с ник, избрал си име АК 47:) Скрий се, бе смешник, защото не вдяваш колко си прост!

Ти що не я купи бе джуруляк, като си толкова ербап!

Ето така изчезва историята ни в псевдобедна държава харчеща милиони за глупости криеща се зад бедни роднини и немърливи и безотговорни чиновници .Къде сте патриоти ,в чужбина и у нас биещи се в грдите и веещи знамена само когато вие изгодно и спокойно гледайки как безродници затриват Родината ни?!

Като гледам колко арматура виси от плочите не ми прилича на къща готова да рухне. Истината ще блесне когато парцела стане нечия собственост... На кого ли...?

е само стари градове ,а тук какво ще покажем през евро председателството, като няма 5 читави къщи с поне едно зрънце история??? Дори турците не са разрушили толкова културни ценности в Бг, колкото шибаната демокрация!

Ама тази не е културна бре момко,тази просто е поредната стара къща,която не се е поддържала от собствениците и е щяла да се срути някой ден! Какво,като е на някакъв си генерал,генерали,колкото искаш е имало,но не всеки е заслужил,че и къщата да му е културно наследство...

ти ли си заслужил твоята панелка да е музей ?!?

Поне прочети в уикипедия преди да говориш, че е "някакъв си генерал"! Неграмотен ли си или безродник или тъп или всичко наведнъж?

Тази къща е носител на културата за времето в, което е строена. Това време никога и с нищо няма да се върне. Тя носи спомена от него и затова тя самата е култура. Този генерал не е някой си, а генерал на току що освободена България, с който доста генерали от други следващи култури не могат да се мерят. Толкова е отчайваща простотията ти, че ако те сравнява човек с човек от културата на времето на къщата, картината би била отчаяна.

тази къща можеше да е един чудесен музей! Генерал Рачо Петров е началник на щаба на действащата армия в легендарната война от 1885 г. и 2 пъти министър председател на България! Но както безмилостно рушим историята и паметта на държавата си , така безславно ще бъдем заличени като народ и нация. Няма място на света за такива идиоти!

Да направим музей къщите на всички партизани и АБПФК. Преди много години едни хора, от чиито хомот вече почти се отървахме го бяха започнали това нещо!

къщи музеи да правим? На обирджиите на мандри ? По форумите откачалки всякакви.

то целото бг падна в капана на австрийците още през 19-ти век, та тези за един багер! от фердинад до борисофф - фсички са австриици!

След като паметникът "1300 години България" се оказа, че не е културна ценност, е съвсем очаквано и къщата на офицера Рачо Петров да загуби качествата си на паметник на културата.

Верно- първо казват - Ти тук нищо не можеш да направиш, после искат от пенсии да бъдат във вид като за европредседателството. Даже няма безплатно саниране.

Абсурд е да задължават обеднели собственици да поддържат такива сгради, и то като музеи. Ако са важни за държавата , да им плаща достатъчно и държавата да ги поддържа. Ако не -да им даде възможност да ги продадат.

днес багер, утре цензуратора, а в други ден цялата крадлива соросая! И Така да Стане!

Това е Божие знамение!

Един велик БГ генерал, който се опълчил на един диктатор и в края на краищата постигнал целта си. На сегашния ни диктатор няма кой да се опълчи. Ама пък не се знае.

Отвори се земята българска и погълна мутрите крадливи и цялата ялова крадлива десница дето съсипа народа и държавата.

и левицата,и левицата крадлива

Скоро Бойко Непобедими ще прати багера да види сметката и на зловещите ,червени замъци на двете каки на задкулисието- рада дълбоката в драгалевци и червената шушана на позитано!

На диктатора Боко тиквоко дните са преброени. Скоро ще го изоставят всички, на които се мазни, а ти ще се скриеш вдън земя. Яловата десница се оляхте в кражби и вече ЗЕМЯТА БЪЛГАРСКА СЕ ОТВОРИ И ЩЕ ВИ ПОГЪЛНЕ мамицата ви гробарслка, крадлива, ялова, проста, калинки, мутраци, злодеи и бандити долни....

Като не ти отърва - стани чобанин,отрепко! Скоро качулките пак ще ти наврат мутрата в локвата с прангите- при Б-1 бяхте по ниски от тревата!

Дните на Боко бяха преброени и преди няколко години - "с малко, но завинаги". Явно някой живее в паралелна реалност. Весели празници!

Всички русофили са такива все крадат.Затова има възмездие за тях!

Поредната неудача на пловдивския гробарски кмет, дето може само да драска по бюлетини на опозицията за да ги прави невалидни.

Проклятието на Генерала. Към строителната Ламя,готова всчко да събори за да залее с мноетажен бетон. Ген.Рачо Петров е един от героите на Третото Българско Царство. Е,МК в кабинет на ГЕРБ,естествено,хал хабер си нямат.ГЕРБ и култура,и история! Срамота!2 млрд.за саниране на панелки,един милион за история нямат....

Ей,що не прочетеш малко история?Този Рачо е изтребил бая бг.войни.а ако споменем и грандиозните му кражби в златни левове е направо за разстрел! Така че споко мен!

В празничните дни започна разрушаването на къщата на ген. Рачо Петров ==== апо БНР разказват как хоратав Саламанка си пазят "къщата с мидите" от 16 век и разказват за нея легенди.... в събота в 6 ч сутринта идват и отсичат(без заповед и без присъствие на еколог от общината) предпоследните две здрави и зелени дървета в единствената градинка....

Събаряйте, рушете! И ако проклятието на народа не ви застига, то съдбата не ви прощава! Съпругата на ген. Рачо Петров - Сулатана Рачо Петрова (1869 - 1946 г.) е засмуквала едно време цяла София - министри, посланици, депутати, та едни смотани герберасти ли няма да глътне! Съдбата дава знак, но явно някои хора разбират това твърде късно! Спомнете си високомерието на Филип Боков, че "БКП ще поеме вината с много мезета"! Съдбата отне и двете му деца! Съдбата отне детето и на Плевнелиев, но този човек не се спира да се гаври с българския народ! Но, ако народът е великодушен, то съдбата е безмилостна!

но същата тази съдба към мързеливия и крадлив,при това самозабравил се народ е много милостива,не си го обяснявам

всичко става явно и ясно.

Къщата на генерала е строена с крадени пари от българите след Освобождението!Милиони ЗЛАТНИ левове са били присвоени от Рачо в негова полза нещо подобно както със сегашните власт имащи. След години новото поколение ще има да ,,жали..заради рухналите замъци примерно на прецедента Плевнев.Така че има възмездие,Бог забавя,но не забравя!

та нали само и единствено комунистите крадат? На Рачо петров да не би баща му бил от ДС? НЕЕЕЕЕЕ генът си е ген - това е положението!

""" Отговорност на отделни лица не се търси и няма и как. Причините са комплексни - алчност, корупция, простотия, невежество, липса на обществен натиск."""""Може да има и друг начин за урегулиране на взаимоотношенията между наследниците.Дава им се две години срок да се разберат ,кой колко части има , ако това не стане ,на принципа на лотарията се теглят билетчета и няколко от тях се разстрелват.Гарантирам ,че останалите ще се разберат със светкавичта скорост,ако не -процедурата се повтаря

вижда, че къщата е здрава постройка; бетон и много желязо. Тъпаци!

Извод...не се ебавайте с къщата....и с други работи.

това е домът на един фашистки генерал, осъден от Народния съд.

Починал 22 януари 1942 г. (80 г.)

Комунистическо келеме си ти!

тези,които опропастиха тотално държавата ни с алчността и плоския мозък са комунистите и убийците-лешояди,действащи винаги задкулисно !

Прочетете статията на сайта на бивол

И бочко така ще се гътне с абсурдните си антибългарски лъжи и кражби!

БйеКаПйе, БйеКаПйе, БйеКаПйе ...

няма да стане,той угажда на целия свят ...за наша сметка и за сметка на България

d4

така, така... като не са се сетили да поискат акъл от Евгени Бакърджиев... той поне е на "ясно" с разрушителните действия!

Има статия в link по въпроса...интересно четиво

Тази къща беше здрава и сигурна,като крепост,но се намери гадина да подпише заповед за събарянето и!Мръсни и корумпирани общински чиновници!Господ бави,но не забравя!

Абсолютен коптор в центъра на София,отдавна трябваше да я съборят!

"Вече 25 години никой не живее в къщата. " Демократизма разрушава.

Бутай...ще живеем с духове

Запознати с историческите пикантерии, биха казали, че не Рачо Петров, а жена му е била близка до Фердинанд!

В тая къща още витае духа на Султана Рачо Петрова -българската мадам Помпадур от нея се е командвала цяла София !

притеснявам се за багериста ,дали е жив и здрав ?

Рачо Петров е бил корумпиран до мозъка на костите, тая къща не е правена с пари от честен труд, съдбата си знае работата

по него време корупцията е била навсякъде и съвсем нормално нещо,затова и са спасили евреите .

Рачо Петров е много преди спасяването на евреите. Един крадец на дребно като днешните. Купува за нови вагони от Германия,а те трошки трета употреба и все в този дух са му действията.

"Къщата на Рачо Петров глътна багера, който я събаря..." Ами... - браво на Къщата! Самоотбрана!!!

Отмъщението на вещите....когато човешкото правосъдие не върви,предметите вземат нещата в свои ръце.....

... на тъп багерист... легендите му пречат...