50 картини липсват в Художествената галерия - Ловеч

Прокуратурата е възложила проверка за липсващи произведения на изкуството от фонда на Художествената галерия в Ловеч.

Обратно в новината

Коментари - 50 картини липсват в Художествената галерия - Ловеч | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Верно ли, само 50.........

Гришата ги е взел, за да ги пази. Както навремето Кюлев пазеше Самарското знаме.

Не е държава а е разграден двор който се надзирава от мутрата Борисов и лале като Божидар Димитров и вежди рашидов. Между впрочем в къщите на последните трябва да търсят както и в къщата на ректора на УНИБИТ.

Нищо няма да стане - това е Бг - най-западналата страна в ЕС.

тука всичко се изкраде,мангалска държава.

90-те години бяха най-големите кражби, няма камери, няма аларми, списъците изчезнали, всеки си тръгнал, кой на работа, кой вика на площада СДС-СДС, ключа стои в леля Минка чистачката, която го КРИЕ под саксията да не го загуби в рейса до село ит.н. Не че сега не се краде. В музеите масово работят някакви пиянки за 400 лева, като се свържат с тях подходящите хора и им предложат 10 000 за някой предмет/и и очите им светват. 90-те изчезна много, ама много оръжие /действащо и трофейно на генерали/ от първата и втората световна, изчезнаха униформи и т.н. от ВИМ, има и много 'селски' музеи като този в Ловеч,там пък що оръжие и картини изчезнаха.. Да не говорим за римски монети, статуи и каквото се сетите за милиони левове. Всичко 'изчезнало' най-често се разменя с копие и когато /ако/ се открие липсата на оригинала, то е след много години и никой нищо не може да разбере кой и кога. Другият вариант се извеждат за реставрация, тя продължава много време, срок няма, там пак се разменя, или просто се 'унищожава' отговорност никой не носи, че вазата се счупила, образно казанo..

Някой ги е откраднал !Полицията да се заеме !

Питайте СпасДочев

Кога е била предишната инвентаризация?Ако е била преди 20 години няма шанс за намиране.

Кой знае от коя банка ги е задигнал божьо.

Демократични бизнесмени , бате. Ич не сме ние. А и ние не крадем -ФЪРГАТ ни.

откраднати са може би, по комшиите ми съдя, те действат така, но човек все някога открива липсата, крадци и лъжци са

липсват не в, а от художествената галерия

Картини липсват от галерията в Ловеч, а новината за нератифицирането на ИК от Словакия липсва от галерията на дир-а, за тяхна радост прокуратурата няма да се сезира.