Бургаски лекари спасиха полуудушено на картинг момиче

Със сложна операция на трахеята в МБАЛ-Бургас е спасена полуудушена 18-годишна пациентка, съобщиха от здравното заведение.

Обратно в новината

Коментари - Бургаски лекари спасиха полуудушено на картинг момиче | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

E, сега кифлата ще се научи да ходи без развяно шалче на картинг. Дано и другите кифли да го научат. Отнася се и за ескалаторите в моловете, ски-лифтовете и много други. Да са живи и здрави тези от МБАЛ Бургас!

Прав си, но те и затова слагат такива идиотски предупреждения по цялата "западна демокрация" заради такива курназ-идиоти, като ще правят каквото си искат да не могат да съдят после другите заради собствената си глупост....както в случая се кани да прави бащата...естествено в случая не са ясни всички детайли.

Хвала на докторите , поклон до земя ! Момичето да е живо и здраво, късмет е извадило !

Спомням си случката като бял ден. Всички стояха и гледаха как агонизирам, след като за малко не се удуших на картинга в мол Странд, обясни 18-годишната Бригита Бакалова, която все още е в бургаската болница. Единствено едно момче ме грабна и ме закара до болницата с колата си. После започнах да губя съзнание и да не мога да дишам, каза момичето. Бригита е ученичка в 12 клас в ПГСАГ Кольо Фичето в Бургас. Нямам търпение да изляза от тук да се върна на училище, да отида на кафе и отново на картинг. Не ме е страх, добави Бригита, която вече се чувства добре, но й предстои още една интервенция и ще остане под наблюдение в болницата. Родителите на Бригита са разведени. Макар че баща й бе категоричен, че ще съди картинга, майка й обясни, че след като се възстанови, дъщеря им сама ще реши дали да предприеме мерки след злополуката.

още не може да говори?

глупости на таркалета!по путя до болницата момичето е имало ларингеално дишане.при тупа травма на ларингса е развивала едем.и докато са "изследвали трахеата" е развила пулна обстругцуя.докато са "правили опит за трахеостомя" са направили без да искат доступ до трахеалня чукан.след това в условя на инсуфициентно спонтанно дишане са зашили трахеата,защото това се прави с жет-вентилаця.а грудните дренове са напулно излишни!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

d4

Айседора Дънкан не е имала този късмет! Браво на хирурзите!

Това ми напомня указания за безопастност в разни фабрики и техникуми. Като да не бъдеш с дълга коса, да не я захапе някоя машина.

деер

Да заминават за София или Истанбул. Никаква вяра на белите престилки в Бургас...

Е, как да не каже " Браво" човек!

да тук в германия наистина е бесплатно но човек трябва да се моли на господ да нне попадне в болницата грешни диaгнози познавам и хора с проблеми и то след наи елементарни операции

Браво на Докторите!!!

Така през 1927 година е загинала балерината Айсидора Дънкан. Имало е късмет момичето с навременната помощ.

Това с шалчето е класика. Момичето и близките му трябва да са доволни от стечението на обстоятелствата.

Това девойче не е било от най-умните, но пък е било много фьешАн !

Виновни са собствениците на картинга,че нямат правила за безопастност,които освен поведение да регламентират и облекло-дрехи обувки и т.н В Европа слагат табелки в парковете ако има непочистени пътеки от сняг,въпреки че се виждат ,че са непочистени,но има табела.

и на тениските закупени в САЩ пише на етикета - горимо, не пали когато е облечена на теб. Застраховат се хората, зер онези са хабни мотики, ще вземе някой да се самозапали после съд и обезщетения цял живот..

Диагнозата в случая би била по-точна и бърза,ако имаше бронхоскопист,който да направи бронхоскопия.В Бургас имаше две бронхоложки,за съжаление възрастната почина преди няколко години,а младата е хванала европата!

Бронхоскопията в случая малко би помогнала.Помогнал е нечии късмет.Иначе не е лошо в болницата да има бронхосколог.

Бронхоскопията би помогнала за диагнозата,не за лечението.А бронхолог за 700 няма да намерят.

Целувам Ви ръка за уникалната операция родни Доктори! На момичето - скорошно оздравяване!

Аз също! Да сте живи и здрави!

Наистина Господ е решил, че има още какво д аправи на този Свят ... Иначе може да порасъждаваме по така стеклите се обсотятелства: ПЪРВО - събития като това отличават България от Европа - там е направено възможното, щото дадено техническо съоръжение да не е опасно за различащите се млади индивиди без достатъчно чувство за самосъхранение. ВТОРО - ако болницата беше Пирогов (София), най-вероятно крайният резултат щеше да бъде ужасен. В Пирогов след като докарат някой с линейка го хвърлят в някоя от двете противошокови зали (ако има свободна!) и там едни сгрухани от работа хора започват да се чудят какво точно му има на пациента. Често, пращат пациента на изследване на рентген или ехограф, което означава, че още по-сгрухана санитарка започва да чака с една количка-носилка пред кабинети на раздразнени и много тежки ренгенолози и т.н. Ако пациента не умре по време на тези чакания се връща пак в шоковата зала от където го пращат в отделение със свободни легла. Шансът да го погледне мотивиран за работа специалист е след няколко часа и често пациентите не доживяват това ! За съжаление казвам го от личен опит с мои близки роднини - филм който съм гледал няколко пъти в тази болница.

Нали искате безплатно? Ей това ви е безплатното!!!1

Въпрос 1 - Бай Тошко как го правеше безплатно 40 години ? Въпрос 2 - В Токуда, като не е безплатно защо е още по-зле ? Въпрос 3 - Как го правят безплатно в целия ЕС (без Англия) и Русия ?

Лъжи по-малко.

БРАВО!

Най-после да прочета една положителна новина и да се види, че някои лекари все пак си вършат добре работата. Браво.

Слава Богу!Да са живи и здрави лекарите!

а кой я пуска на картинг с дълъг шал? малоумието е голямо - дори и тя да не знае, че това е опасно, за това са служетелите на картинга - да осигурят безпоасността на всеки. безумна държава и безумни хора.

Ето такива хора като тези лекари са достойни българи!!

Дано се оправи момичето, че животът е пред нея!

Една хубава новина. Браво на лекарите за професиоалната намеса! Дано момичето се възстанови по-бързо.

Добре че не е била с дълга коса...

Не са чували за Айседора Дънкан, прост народ!

Какво за Айседора? Разкажи...

Потърси, прочети и ще разбереш как е умряла.

БРАВО на лекарите!!!! Радвам се, че има такива добри хора като тях.

Господ здраве да даван на тези лекари

loyola

Абе не съм фен на докторските серияли, ама това изречение ме хвърли в оркестъра - "Допуснахме, че травмата е много по-тежка, отколкото предполагахме."

Кво пък ти, объркали са се. Искали са да кажат: "Предположихме, че травмата е много по-тежка, отколкото допускахме." Майтапа на страна. Доре, че случката не е завършила фатално, да се оправя момичето по-скоро!

Ако тези лекари заработваха поне 30% от заплата на един примерно футболист, светът щеше да е едно много по-справедливо място ...

loyola

Изобщо си нямаш на представя колко пари вземат някои от тях и то недекларирани доходи, особенно окооло родилките - там хората дават мило и драго , без да се замислят ...

И колко вземат! а колко вземат адвокатите,при положение,че учат 3 пъти по-малко от лекарите.

Но все пак, когато лекарите оперират, около тях няма струпани 10-20 хиляди абдала, които да крещят ,да ги ругаят или окуражават...

Пеосто се инвестира в затъпяването на световното население от суетните и горделиви роби на луцифер.

За малко да видим естествения подбор в действие... Браво на лекарите!

ХОРА 30 ОКТОМВРИ ОЩЕ НЕ Е ДОШЪЛ

Едва ли ще възстановят напълно гласа й (рязане на ларингса, протеза и т.н.). Това с шала (и дългите коси) е тема на всеки инструктаж по безопасност при употреба на устройства с движещи се части- виновни са стопаните на карт- пистата !

за пръв път ще получиш + от мен

Леле ужас. Дано се възстанови бързо и напълно момичето. Едно голямо браво на докторите, че са успели въпреки тежкото състояние да я оправят. Въпреки глупоста и и нехайството на собствениците на картинга, писано и било да живее. Наистина няма ли инструктор на този картинг, айде ако тя не е съобразила, те изобщо не е трябвало да и позволят да кара с шал. Към редакторите оправете си месеца от октомври на септември. Няма как на 06.10 да пишете за нещо случило се на 30.10 ясно че е 30.09.

Имало е дишане защото трахеята не е била скъсана, а само увредена. Няма как човек да диша, като му я няма трахеята. Скъсали са я при трахеотомията, а после са оправяли грешката си.

Аман от разбирачи и широки специалисти. Беше ли там?

Не е нужно много акъл за да се сетиш. Все едно да си налееш бензин от колонка , но маркуча да е прекъснат, прерязан или да го няма. Как ще потече в резервоара? Същото е.

30 октомври, миналата сряда...

Браво. Повече гласност трябва да се дава на такива добри новини, а не само да се отразяват негативните и лоши неща. Има останали И добри специалисти в тая страна.

Милото момиче, дано се възстанови напълно! Браво на лекарите!

Какъв е този картинг клуб, в който разрешават някой да кара със шал?!?!?! Нямат ли инструктори на място, които да следят за безопасността? Сигурно е била и без каска. Браво на лекарите, че са я спасили. Тзи случай показва още веднъж, че човешката глупост е безгранична и каквото сам си направиш друг не може да ти направи.

В събота бяхме на картинг и навсякъде имаше табели какво се забранява. Шаловете ги пишеше на всяка.

Момичето постъпва в болницата на 30 октомври миналата сряда -ей това дирниците виждат в бъдещето с един месец предварение , ванга ряпа да яде

Добре де, сбъркали са датата. ВАЖНОТО Е, ЧЕ ХИРУРЗИТЕ НЕ СА И СА СПАСИЛИ МОМИЧЕТО !

Толкова се гордея с тези лекари ! Пишете за такива хора, не за изкуствените плеймейтки без мозък.

Пишете! И с имената им и къде работят също!

НИЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО.ПО ПОДОБЕН НАЧИН УМИРА АЙСЕДОРА ДЪНКАН преди повече от век при инцидент с автомобила си

И гъзарията не е от вчера!Кой пати ,кой пътува директно нагоре!

E чак преди повече от век... Само преди някакви си 88 години :)

Браво на медиците!!! ДИР бг обаче сте пълни неграмотници.

Катя

"Учудващо е въобще как е имало дишане, обясни зам.-директорът на болницата - неврохирургът д-р Светлозар Георгиев." Явно момичето е имало още "дни". Адмирации към лекарите! Към ДИР-а: сменете месеца, че се втрещих, като видях датата на постъпване в болница.

langlima

"Момичето постъпва в болницата на 30 октомври". Браво! Това се казват "новини в аванс"! Първи съобщавате една бъдеща новина. Имаше един сериал "Утрешен вестник".

Другия път да отиде с обувки с токчета да кара надуваема лодка!

Само някой корифей-дирник да обясни на аудиторията, как момичето е постъпило в болницата на 30 октомври. Аман от неграмотници.

Браво на лекарите! Момичето е имало голям късмет. А ДИРницитеса с нов хит-"Момичето постъпва в болницата на 30 октомври миналата сряда..."-новина от 06.октомври!!!

Освен да кажа Браво на лекарите, друго няма какво да коментирам.

Как няма какво да се коментира...как тези служители на картинг пистата са го пуснали това момиче с шал да кара и без каска вероятно-сега са за съд ! Най-важен е контролът за да не се повтарят такива неща !!!