Как душите на децата избират своите майки

От древни времена хората са се интересували от карма, съдба, минали животи, прераждания, съществуване на нещо преди и след смъртта.

Обратно в новината

Коментари - Как душите на децата избират своите майки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Прераждането не е задължително. Едни ще се въздигнат, а други ще слязат.

дивотия ако душата знае че ще баде изоставена вав сиропиталище или ще баде убита вав баташката черква едвали би си избрала кармата,маиката,дархзавата.

Мили българи, да сте живи и здрави! Да е ив и здрав българския ген, род, народ и вечни да са българските земи за българи! ЗНАЙТЕ, че сте БОЖИЯТ НАРОД! Наследниците на НОЙ и, че Св. Богородица - ДЕВА МАРИЯ е българка! И че: БЪЛГАРИТЕ /бившите траки, каквито ги четете в историята/ са орфеистите с близки вярвания и морал до тези, изповядани от Христос. Затова, когато апостолите на самия Исус идват по нашите земи с христовите слова, те веднага се приемат и стават основа на населението ни за духовен живот, управляващ земния им живот. НИЕ, БЪЛГАРИТЕ/ТРАКИ/ СМЕ ПРИЕМНИЦИТЕ НА РАННОТО ХРИСТИЯНСТВО, основано върху словата на Христос, проповядвани тук от неговите апостоли. Константинопол изповядва същото ранно християнство с над 10 патриарси-българи ДО.....превземането на патриаршията от византийски /гръзки/ по народност патриарси. Точно ТЕ,ЗАЕДНО С РИМСКИТЕ ПАТРИАРСИ ПРАВЯТ СЪБОР С ЦЕЛ ВЛАСТ И УПРАВЛЕНИЕ И ЗАЛИЧАВАТ ХРИСТОВИТЕ СЛОВА И ИСТИНИ. Отричат женското начало. Правят жената не равна на мъжа и др... Тогава започват гоненията и убийствата, давенията в морето в Константинопол и по нашите земи на ранните християни.

ТЕЗИ РАННИ ХРИСТИЯНИ, ПОДЛОЖЕНИ НА ГОНЕНИЯ И УБИЙСТВА. Български царе, като цар Борил, напр., целящ власт с убийство и измами е един от гонителите на богомилите от страната ни. ТОЗИ ГОЛЯМ ГРЯХ - ИЗГОНВАНЕТО НА БОГОМИЛИТЕ, НАСЛЕДНИЦИ И ПРОПОВЕДНИЦИ НА ХРИСТОВИТЕ ДУМИ - РАННО ХРИСТИЯНСТВО Е.....ТЕЖКАТА КАРМА, която България изкупва с турско завладяване, изгаряне на библиотеките и книжнината ѝ, загубата на знанията и висшето познание, забравата на история, род и достойнство. Затова днес нямаме историческа памет, нито гордост, нито достойнство и сме чуждопоклонници. ПАЗЕТЕ, БЪЛГАРИ, ТРАДИЦИИТЕ, МИСЛЕТЕ, ОБИЧАЙТЕ СЕ, ПОЧИТАЙТЕ БОГ, ЗАЩОТО ТОЙ Е ЛЮБОВ, ПОЧИТАЙТЕ КАДЪРНИЯ, МОЖЕЩИЯ, НЕ ЗАВИЖДАЙТЕ, НЕ КЛЕВЕТЕТЕ И НЕ ЗЛОРАДСТВАЙТЕ.....ЗА ДА НИ ИМА... ЗА ДА ИМАТ БЪДЕЩЕ ДЕЦАТА ВИ! Изтрийте и изкупете греха за богомилите с разум, смирение, възхвала на ДОБРОТО и преклонение пред ДОБРОТО!

е едно от затритите вярвания на ранните християни. БЪЛГАРИ, БЪДЕТЕ ГОРДИ С ВЯРАТА НИ В ИСУС! С ПЪРВИТЕ ПАТРИАРСИ НА ИЗТОЧНОРИМСКАТА ПАТРИАРШИЯ, С 14 БЪЛГАРСКИ ПАТРИАРСИ НА РУСКАТА ЦЪРКВА, ПРИЕЛА ОТ НАС ХРИСТИЯНСКОТО ПРАВОСЛАВИЕ С КНИГИ, ПИСМЕНОСТ, ЕЗИК, ПЕСНОПЕНИЯ С ДУХОВНИ ИСТИНИ!

има доста глупости, на първо място, откъде я измислиха тази душа и кому е нужно да се използва християнска терминология? Хубавото е, че поне се говори за прераждането, което е основен постулат в много източни религии, но нещата не са точно такива, както ги описва тази статия. Вярно е обаче, че детето наистина само избира родителите си, но и там нещата не са чак толкова прости.

Ти да не си бил комсомолски секретар по "онова" време :-) По стил и "конкретност" го докарваш отлично :-)

във форума явно не дремят!

Не съди по себе си, ти ако нямаш душа, то другите задължително я имат!

Стойна Преподобна от Неда Антонова. Приятно четене.

Човекът не придобива душа, а става жива душа след като Бог вдъхне в ноздрите му жизнено дихание. Когато човек умре това жизнено дихание се връща при Бога Който го е дал. Жива душа значи жив човек. Душа и човек са синоними. Езическите религии в които има много сатанизъм проповядват че душата може да се отдели от тялото, но от Откровението на Бога към хората записано в Библията, знаем че тези които търсят духове на мъртъвци намират бесовски духове, които се преправят на мъртви родници за да заблуждават живите. Бог не толерира викачите на духове (зли духове).

Само искам да ти напомня, че има случаи на отделяне на душата от тялото, например при катастрофи, изпаднали в кома, операции и др. Има безброй свидетелски показания за това. Също има и хора, на които се отдава да постигат това волево при определени обстоятелства - виж книгите на Карлос Кастанеда. Така, че не се изказвай неподготвен, а се поинтересувай и попрочети нещо по темата.

Да, има. Зная един човек в Христа, който преди четиринайсет години (с тяло ли, не зная; без тяло ли, не зная: Бог знае) беше грабнат и отнесен до трето небе.(2 Кор. 12:1-9). Свети пророк Илия беше грабнат жив на небето без да претърпи физическа смърт. Прочети малко и така се изказвай тук.

Еклесиаст 9 "2 Всичко постига всичките еднакво; Една е участта на праведния и на нечестивия, На добрия и на нечестивия, на чистия и на нечистия, На онзи, който жертвува, и на онзи, който не жертвува; Както е добрият, така е и грешният, И оня, който се кълне, както оня, който се бои да се кълне. 3 Това е злото между всичко, което става под слънцето, Че една е участта на всичките, И най-вече, че сърцето на човешките чада е пълно със зло, И лудост е в сърцето им, докато са живи, И че после слизат при мъртвите. 4 Защото за онзи, който се съобщава с всички живи, има надежда; Понеже живо куче струва повече от мъртъв лъв. 5 Защото живите поне знаят, че ще умрат; Но мъртвите не знаят нищо, нито вече придобиват, Понеже споменът за тях е забравен; 6 Още и любовта им, и омразата им, и завистта им са вече изгубени, Нито ще имат вече някога дял в нещо що става под слънцето. 7 Иди, яж хляба си с радост, и пий виното си с весело сърце, Защото Бог вече има благоволение в делата ти. 8 Дрехите ти нека бъдат винаги бели, И миро да не липсва от главата ти. 9 Радвай се на живота с жената, която си възлюбил, През всичките дни на суетния си живот, Които ти са дадени под слънцето, - През всичките дни на твоята суета; Защото това ти е делът в живота И в труда ти, в който се трудиш под слънцето. 10 Всичко що намери ръката ти да прави според силата ти, направи го; Защото няма ни работа, ни замисъл, ни знание, ни мъдрост в гроба гдето отиваш. 11 Обърнах се, и видях под слънцето Че надтичването не е на леките, нито боят на силните, Нито хлябът на мъдрите, нито богатството на разумните, Нито благоволението на изкусните; Но на всичките се случва според времето и случая. 12 Защото и човек не знае времето си Както рибите, които се улавят в жестока мрежа, И както птиците, които се улавят в примка, Така се улавят човешките чада в лошо време, Когато то внезапно ги връхлети."

В МЕЖДУЗВЕЗДНИ ВОЙНИ ЕВРЕИТЕ СА ПРАВИ ЗА СИЛАТА ... ОБАЧЕ НЕ СА ПРАВИ ЧЕ ИНТЕЛИГЕНТНИТЕ ФОРМИ НА ЖИВОТ СЕ ИЗБИВАТ КАТО ЗЕМНИТЕ МАЙМУНИ ...

Втора книга Маккавейска, глава 7. Христос Воскресе! Светъл празник на всички и Бог да е с нас!

В случая не става въпрос за прераждане, а за момента на възкресението, когато праведните ще получат нови вечни тела: "ти, мъчителю, ни лишаваш от тоя живот, но Царят на света ще възкреси за живот вечен нас, умрелите за Неговите закони"

Интересно, но непроверимо и - следователно ненаучно, според автора Майкъл Нютън (Michael Newton, 9.12.1931 - 22.09.2016) четиво: "Пътешествията на душата", "Предназначението на душата", "Живот между преражданията" и други.

Защо тази статия е в секция новини?

За всички чели-недочели , Библията е недоносче пред индийските веди. Инквизицията не случайно е изгорила десетки тонове мъдри древни книги, включително и Александрийската библиотека , за да останете тъпи божи раби , каквито сте сега.

В какво се състои най големия бич на съвремието ни? Състои се в това , че поради забързаното и натоварено ежедневие днешния човек е загубил способноса си да развива дълга мисъл от причинно-следствени връзки. Ако възтанови тази и способност човечесвото ще проумее колко грешни са отношенията помежду ни и отношението човек-природа и всички ще осъзнаем, че днес земята е , за жалост ад и ще можем да разберем защо е така и какъв прекрасен свят бихме могли да имаме..

Способността да развива дълга мисъл от причинно-следствени връзки е присъща на гения. Квантовата механика дали не внасяше нотка на съмнение относно еднозначността и ползата при причинно-следствените връзки?

И аз открих същото след хиляди разочарования от хора. След гняв от неслучилото се. Изумен съм от хората /аз работя с много хора и нсеки час се изисква реален резултат - създаване на материален продукт/. Бях изумен от неграмотността, безотговорността, приемах неспособността им за саботаж. Същото и с чиновници, които нямат документ без грешка. Въртене в порочен кръг от грешките на човешкия фактор - основната причина за бедността и бавното развитие на българската икономика.....Докато осъзнах, че това не е саботаж, омраза към работа и работодател, а е просто.... липса на причинно-следствено мислене. Общо взето хората им стига да могат да отчитат зелената светлина на светофара, за да пресечат. Дори когато се трудят, ще се осакатят от недомислие. Изумителен факт, четейки книгите и знанията, напр. в средновековието, а пък още по-назад.... знанията на древните българи...без коментар!

И аз така. мисля.

От къде ги бълват такива глупости разни каналче из тубата пълни с противоречия и алогизми. Едно ,че противоречат на светите писания на човечеството плюс допълненията по тях - друго че противоречат помежду си и дори сами на себе си. Ако изключим алогизмите може наистина тук-таме да се научат и доста съществени идори много важни истини, за които малцина са си давали сметка в съвременния ни свят.

Пропоръчвам на всички, които се интересуват от духовните измерения на живота ни, да прочетат книгата "Измамата, наречена християнство"! Всичко е описано подробно, без недомлъвки!

Ей много антихристиянска пропаганда от слугите на Лукавия, това за пореден път ме убеждава, че християните сме на прав път. И къде е тази книга бе лъжецо, кой е авторът й, откъде мога да си я купя?

Много интересна и истинска статия, съвсем подходяща за днешния празник. Радвам се, че има тук-там мъдри и адекватни коментари. А тези, които отричат прераждането, са млади души. Желая им успешен път към израстването.

хубава тема сте избрали,но тя е за мислещи хора,не е за българските неандерталци дето основната им овча мисъл днес е да се наплюскат до пръсване и да се наливат с алкохол като за последно,не ги занимавайте с прераждания и тем подобни духовни теми,кажете им,че утре ще могат да крадат още повече и ще са спокойни,на тях друго не им трябва

Ти от кои си?

Умри от глад, за да докажеш, че си извисен! Цървул!

Изключително интересна тема! Доколкото съм се интересувала, има доказателства, че избора на родители става още в Астрала. Тогава душата се намира транспулсивно състояние, защото твърде скоро е напуснала предишното си тяло. Преди години четох един изключително имтересен разказ на жена (от Германия), която е отвличана от извънземни и докато се е намирала на станцията им е присъствала на нещо като "лекция". Обяснили са й доста неща за прераждането, включително и това за транспулсивното състояние (макар и не със специализирани термини).

Учението за прераждането стои в директно противоречие с Великден, защото обезсмисля жертвата на Иисус Христос и спасението единствено чрез вяра в Него. А от там е в противоречие и с християнството като цяло.

Това са доказани глупости. Откъде идват душите? Колко са на брой и умират ли - написано е в Библията. Ако душите имат избор, то може някоя майка никой да не я избере - тялото ще се роди тогава без душа. А за друга майка може да има 1000 желаещи души, тогава какво - настава бой? Тъпотии!

Първият по време е първи по право.

прераждането като идея е премахнато от Християнството на един от първите събори. Защо е направено, само тираните управлявали тогава може да кажат.

интересно, ама няма никаква логика. така че си е чиста фантазия.

Ние християните не вярваме в бръщолевенията на психично болни.

Почвайте да ги избивате, какво чакате? Няма да е за пръв път.

Или по- точно как душите на децата избират тестисите на бащите. Спермата е семето, другото е само среда за развитие. Да не величаем толкова, майките, защото женския организъм приема плода като паразит и натрапник...

Нещо не ми стана ясно как хем ''избират'' хем пък се казва че им показали кои ще са им родителите????Незнам тази любов до кога ще я пробутвате, защото едва ли умиращите млади от болест примерно не са давали и не ас получавали любов и въпреки всичко си заминават от този свят.. Христо Возкресе и нека днеска да не приказваме за неща дето едва ли някой знае и разбира понеже ежедневно също ни се говори как ''сами'' изграждаме живота си и той зависи от нас...

Ами, като в офиса на дизайнера - избираш, ама и ти коригират избора лекичко, според възможните условия ;) Христос Воскресе! Темата наистина е сложна, но с повече интерес и осмисляне на информацията (а тя вече е много), нещата почват да си идват на мястото.

Що за малоумщини пишете на Великден?

Душите нищо не избират, те отиват там където ги прати Бог. Душите се генерират в Слънцето от високоенергийни електрони, които Бог организира и управлява във вид на информационна структура, която след като една майка роди Бог изпраща и се свързва с тялото. Той е оставил законите които трябва да спазва докато трае земното и обучение. Ако не ги спазва натрупва отрицателна енергия / карма / и след смъртта бива връщана отново в пъви клас.

равно на сектантския бъркоч за православен празник

Не е казано под формата на учение, а индиректно. Спомнете си за майката и 7-те й сина, подложени на мъчения, за да се отрекат от Бога(и това е само един от примерите). Няколко пъти се споменава, че те знаят. че Той ще им дари ново тяло за живот - не цитирам в момента. Този ужасяващ по жестокост и вдъхновяващ с вяра епизод е от Стария Завет, включен в православната ни Библия.

Ако може конкретно да кажете от коя старозаветна книга е примерът с майката и синовете ѝ, за да мога точно да отговоря.

В случая не става въпрос за прераждане, а за момента на възкресението, когато праведните ще получат нови вечни тела: "ти, мъчителю, ни лишаваш от тоя живот, но Царят на света ще възкреси за живот вечен нас, умрелите за Неговите закони"

,,От Витоша по-високо и от ИскАро по-длибоко нема...'' Едва ли е най-правилното да се отрича ВСИЧКО непознато на принципа- око да види и ръка да пипне.Ако всички ЧОВЕЦИ мислеха така, сигурно и досега да сме живели в пещери ....

Съмнението е едно, отричането -друго. Не ги смесвай. Замислям се за ролята на съвокуплението при тази изложена теза. Бебето ли го предизвиква или просто се възползва от него, за да се роди? А при такава буйна раждаемост в ромските квартали и махали, явно много от небесните бебета предпочитат гетата. Губи ми се и обяснението, от куде се прукват небесните бебета, че покачиха замната демография на 8 милиарда?

От изчезващите други видове. Вдигат ниво.

Харе, Кришна! (защото Христос е направен от свещениците въз основа на Кришна, ако не знаете...)

Каква е тази безумна словесна каша, бе...

Сатаничките не мирясват и на Великден да мътят умовете на хората с бесовщини. Честито Възкресение Христово, братя и сестри българи! Да се държим здраво за православието, което ни е спасило като народ. А антихристите знаят какво ги чака.

Някои хора пак не са си взели хапчетата.

Вземете Библията и прочетете Маккавейските книги и ще ви стане ясно, че и юдеи и християни вярват в прераждането.

Това не е вярно. Библията никъде не учи за прераждане. Напротив, казано е, че след физическата смърт, душата на човека заспива до момента на второто пришествие, когато някои ще възкръсат за осъждение, а други за вечен живот.

В Църквата няма прераждане. В Християнството има прераждане -> Илия

Дъра-бъра...Теории, породени от страха от смъртта. Ние, хората, да не би да сме нещо свръхестествено, независещо от природните закони? Я се огледайте наоколо и ще забележите колко сме "изумителни" и колко се е"възвисила" душата ни!

В интернет има видеа с Дария-КРИСТАЛНОТО ДЕТЕ НА ВАРНА. Да не говорим за "индиготата"- шестата подраса на Петата коренна раса. Чико има само физическите си очи, обаче всеки от нас има за задача да развие ДУХОВНИТЕ СИ ОЧИ. Такива са "ТРЕТОТО ОКО, ИНТУИЦИЯТА, СТРЕМЕЖЪТ...

Чико знае, че е тук за да яде и да сере, за това очи и още повече духовни, не са нужни.

Както се казва "блажени са верующите"

Билблията казва, че прераждане няма. Защо на Великден се всява подобна дезинформация?

И какво като казва??! От библията са премахнати основни текстове, където се говори за прераждането, премахнати от така наречените свети отци от т.н. света инквизиция, които са пекли на барбекю живи хора. Вярвам в Христос, но не отричам прераждането.

Ако имаше прераждане, напразна би била жертвата на Иисус Христос.

Бог създава хората по свой образ и подобие. Хората създават по свой образ и подобие. Гледайте какво създаваме и ще знаете кой е Бог. Душите са тук за да се учат. Целите ни животи по един или друг начин преминават така. "Човек се учи докато е жив". Тук има две мъдрости. Едната е, че се учи, а другата само на "този" свят. Прераждането съществува и можеш да избираш, но само ако си дал шанс на други да се върнат. Ако ли не си чакаш лотарията. Темата е безкрайна, а религията няма нищо общо. Не можем да си спомним, за да не се влияем от предишен опит. Това е правило в обучението. Може би някои висши духове, имащи достатъчно познание могат, но не говорят за това, за да не преат на останалите. Всеки има задача, път и когато го измине си тръгва. Може да се върне веднага, може да почива дълго, това сам решава. Гледайте дребните доказателства - дежа ву, симпатия от пръв поглед или среща, неочакван избор. Това са доказателствата.

Темата е необятна само в курника на Бгмама- всяка мама е виждала насън поне 3 пътя лично Богородица да и и брани детенцето в градината от свирепите лелки !

"Каквото ти е писано." Има нещо вярно,но КАКВО,това прераждането или нещо подобно.

А някои си мислят, че знаят всичко и са много висши като преди тях и след тях няма нищо.Целият свят е между раждането и смъртта.Едва ли са прави....

Целия свят е между раждането и смърта, но на какво - е въпросът?

"Докато душата е извън тялото, тя ясно знае, че иска да е в семейство, където ще и се осигурят всички условия за опознаване на света, и в което тя ще може да бъде щастлива. " Разбирам защо циганите имат толкова много деца. Не знаех, че е това обяснението.

Колкото по-малко знаят хората за тези все още необяснени научно факти, толкова по-скептично и несериозно ги възприемат. Има много литература по този въпрос, навлизайки в непознатата територия на духа, научаваме много за себе си. Чували ли сте родители да казват, че децата им са напълно различни и всяко върви по свой път, въпреки че ги възпитават еднакво? Това е най-простото обяснение, че децата избират семейството, за да реализират житейската си програма. Четейки такава литература, образованият човек започва да си обяснява много, на пръв поглед необясними неща.

Всъщност образовани човек търси доказателства, а не образования си обяснява нещата с притчи и легенди.

Ами разбира се децата в семейството са различни(най-голямата мечта на всички родители е - момче и момиче), защото родителите са различни(мъж и жена с много различни най-малко днк(да оставим настрана всички други социално-икономически-културни-и.т.н.). КОГАТО НИ(ГИ) КЛОНИРАТ ВСИЧКИ.... ТОГАВА , ТОГАВА . .... ПЕСЕНТА Я ЗНАЕТЕ.

ДИР, вие сериозно ли? С всеки изминал ден ставате fake news генератор.

Прав си! А беше един от нормалните сайтове с новини, за съжаление ... Почти не останаха обективни източници на информация

Лъжете се! Темата е сериозна и си струва да бъде обсъждана точно на днешния духовен празник. Това, че с нея са се занимавали окултисти и мистици съвсем не е повод да си заровим главите в пясъка и да мислим, че такива неща не съществуват. Това е тема за образовани, интелигентни хора.

Не се вписва нещо! За ромляните кво да кажем? Трябва си бил масов убиец преди, че да те заточат при тях:)

Не е заточение, цял живот да щракаш с пръсти и да викаш "дай!".

и аз се питам какви са били българите в предишните си животи,та да заслужат в тоя да живеят като богове,шапка на тояга,всичко им пада от небето

Пишете глупости! Опомнете се! Душите са ми подвластни. Не те, а Аз решавам, коя, къде да се материализира! Аз изпратих душата на ББ при майка му, за да ви поеме и води по кривия път, та да осъзнаете, че не може чрез свои учения и догми, да ме заменяте със земни твари. Аз издигам в земния им път неверниците, за да покажа на вярващите кой е над всичко и всички. При Мен, демокрация не съществува. Аз Съм Оня, Който Съм

Как по време на най-светлия християнски празник, да не пускаме идиотски окултни теми!

Напротив! Щом сме все по-образовани, трябва все повече да се себеопознаваме. Напълно ли се доверявате на всичко, което ви говори свещеникът? Не мислите ли, че познаваме света много повече от нашите предци, които безрезервно са се доверявали на религията, защото науката е била в пелени? Четете и мислете!

"Реплика" осамоти се някъде и се опознавай колкото си щеше, но не ни занимават с имтимните си проблеми.

Това найстина е най светлия християнски празник, но да не забравяме, че той датира "само" от 2018 години, докато "идиотските окултни теми" датират от дълбока древност и древните живяли стотици хиляди години преди нас, даже преди потопа (виж царския списък на Бероз, а има и други данни от пред династичния период на Египет) са имали свойте традиции и познания, които са изчезнали и забравени във времето или за които ние днес знаем "умишлено" много малко. Не приемай всичко за даденост, защото науката рано или късно ще е принудена да зачекне и тая тема и може би ще е принудена да признае някои умишлено забравени или отхвърлени днес теми и истини. Няма да ти е безинтересно да прочетеш нещо от американския доктор Майкъл Нютон, Едгар Кейси и многото описани истории на хора излезли от кома, след операции или катастрофи. Не се затваряй сам в тесния кръг на предрасъдъците и отвори съзнанието си и за други истини!