Каравани и джип върху плажната ивица на Болата

Чужденци и българи с каравана не знаели, че навлизат в резерват

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"....признатия и в Европа най-красив плаж у нас...." Каква тайна за целокупния български народ !!!!! Иначе за рокличките, почивките, прелестите, силиконовите джуки на всички чалгарки и чужди дами ни осведомяват ежечасно ! Както и за разводите, ражданията, изневерите им ! Какъв напредък ! Каква осведоменост !!!! В новото време ! Технологии, брато !!! А технология за дълбокото бетониране на един-два знака и информационни табели, когато навлизаш като селяндур в българските Малдиви ...НЯМААААА !!!!!! Кмета ли си бърка в носа или безлаботни от етноса поставят табелите. Иначе имаме министърка на туризма, която похарчи милиони за рекламата на българските природни и исторически обекти. КОЙ, КОЙ, КОЙ НЕ СИ Е НА МЯСТОТО ??????? И що в България никой нищо не знае за родината си, за природата си, за историята си за богатствата си, за основанията за гордост ???? ЩО ??? ЩО ?

И сега какво ще правим.Тези "простаци"с Джиповете /на които аз въобще не завиждам,че са по оправни в живота/счупиха пясъка.Аз предлагам да им вземем джиповете и да ги дадем на "изстрадалите Български мързеливци/на които им се полага да почиват без пари в чуждите имоти по морето.Не за друго ами ,защото са бедни,а пък за това и данъци не плащат.Но да не си помислите ,че са Роми?НЕ НЕ СА РОМИ.

Не само глоби, но и конфискация на всичко... Да ги видим тогава .,.

Добре, и табели да не е имало. Що за селяндур трябва да си, за да си замъкнеш колата на плажната ивица. Където се очаква да има хора. отишли да лежат на този пясък. Явно селяндурята е сериозно все по-масово заболяване. Наистина яки глоби трябва. Тези само от това разбират.

sawo

Абсолютно показна акция, целяща да сплаши къмпингуващите, за съжаление. Този т.нар. резерват плаж болата беше прекрасно място, докато не го научиха рибарите. Последните три години пътя до плажа е магистрала, а самият плаж е паркинг. В края на лятото 2017-та имаше буквално над 50 джипа по плажната ивица, всички спускат лодки откъдето им падне. Водата преди беше кристално чиста, след това стана като плажа в Бургас. Масла, бензин и мизерия. Местните много добре знаят, защото колоните джипове и коли със закачени лодки се виждат още от Каварна, но изведнъж тежки глоби за няколко каравани?

Е тъй де. То е "резерват" и "защитена територия" само ако решиш да къмпингуваш. Виж, за багерите и бетоновозите може.

И колко багера и бетоновози видя на този плаж?

Незнанието не оправдава деянието

И в Гърция, и в Италия няма табелки на всеки плаж. Но има чудесни глоби Непознаването на законите не е оправдание за неспазването им.

До миналата година имаше заведение и платени чадъри на плажа... днес било резерват. Там е единственото място, за пускане на лодки на север от балчик ... Не трябва да се паркира ... а как да стигнеш като няма алтернатива на колата? що си мисля, че само със забрани не става ... а?

Пуска се по рампа. Не през плажа.

да там има изградена рампа ... в най северната част ходил ли си там ..

Говорят за резерват ти ми говориш че няма как да се пуска лодка?! Ходи на юг от Балчик!!!

Не само глоби, но и бой!

Глоби до побъркване, докато се научат!!!

Какво се вталясвате толко бе. Голяма работа. Пясък е.

В чужбина,непознаването на правилата и неинформираността за нещо, не омаловажава и не оправдава нарушенията. Отговаряш си пред закона и нищо не те спасява.

България е така. Непознаването на закона не те оневинява. Да си знаел.

Ами тези експерти нешто да кажат как беше като се подържаше преди 2 сезона.И как данъчните от Шумен всеки божи ден стяха от сутрин до вечер там./КОМАНДИРОВАНИ\.

Добро утро! Те там открай време си газят във водата да си пускат лодките и си спират по пясъка, за да не вървят, но някой сега се е "усетил"!

Бетонна рампа има.Сигорно не си я видял.

Табели няма и това с глобите няма да стане.

абе то и оная досадна служителка от НАП не е с фанелка удушаването е забранено, ама още никой не я е удушил с голи ръце въпреки желанията на всеки втори да го направи. с други думи незнанието не е оправдаващо основание за закононарушение. нямало табели забранено ... ми то и табели "къмпинг" или "паркинг" също няма. откъде им хрумна че могат да си се моткат където им хрумне? пп. всъщност да си призная и аз лично съм посещавал плажа. местността, плажа, залива са прекрасни! обаче ужасно занемарен именно щото е резерват, а не плаж отдаден на концесия. съответно боклуци навсякъде, всяко храстче - обществена тоалетна, чъдъри, шезлонги, капанчета ... няма такива животни. тъжна историйка.