Коментари - Каракачанов: Съгласни сме с името "Република Илинденска Македония" | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А защо не накарат гърците да преименуват тяхната област? Откъде-накъде трябва да се сменя името на една държава!!!! Всичко им е позволено на тия нахалници-гърци!!!!!

Не знам,защо толкова много се сваляме на македонците,а в отплата срещаме само омраза? Дадохме им оръжие,признахме ги за държава,подмазваме им се и защо?

Не Ви ли се струва, Каракачанов малко заслабнал?

Това е от редовния секс.

Ако гърците се съгласят да се казва РИМ ще е супер за македонците. Гърците скоро ще осъзнат че са се минали, но ще е вече късно. На български и македонски Рим е столицата на Италия. На английски означава Research in Motion. Никой няма да ѝ казва РИМ, просто ще се нарича Македония.

И тогава ще се започне! Ама нии пак сме.........

divdivak

Република Илинденска Македония - РИМ е сега вече станаха и римляни !!!

vasil

Ония в Скопие да кандисват на Република НОВА Македония и да мирясват.И гърците дават знак,че биха приели варианта.

Macedon republic Macedonian Republic Гърците няма ли да се съгласят?

Трудно се избира име като не знаеш кой си. Каквото и да ти се иска да си , но не си , не става и другите имат претенции. Според мен най-добре е Република Македонска. :) Така се избягва от името Македония.

След като названието "Македония" остава във името на новото държавно образувание, защо не се работи по всички определения, които го представят най точно като такова? Така например "Коминтерна Македония", най точно показва чия рожба е това държавно образувание. "Коминтерна Вардарска Македония" ("КВМ"), определя и териториални граници, гаранция срещу бъдещи териториални претенции към съседите. Макар, че наличието на названието "Македония" е претенция към цялата област, което ще се обяви на по-късен етап, сед като се настанят на трапезата (там са най-силни). Голяма грешка беше, признаването на това "държавно образувание" от България! "Бързта кучка, слепи ги ражда!"

Историкът Каракачанов вероятно не знае, че Илинденско-Преображенското въстание е обхванало и територии в сегашните граници на собствената ни държава. Така че такова име е от една страна неправилно, от друга - ни дава същите аргументи за оспорването му, каквито имаха и гърците досега. Разликата е само в това, че те отстояват националните си интереси, а нашите мекерета са готови на всичко, което им се нареди отвън. Защото истинската цел е въпросът с името на макетата да се реши по-скоро, за да бъдат прилапани в НАТО.

каракачани и трапезни воеводи да защитават българското в Македония? I dont think so!

Дааа, подложиха ни динена кора южните съседи с присъщото си византийско коварство. Значи, не може просто Македония, защото, видите ли, се посягало на историята на Гърция. Но можело Илинденска Македония. Жалко и страшно е, когато историк казва, че не му пука как ще бъде ограбвана българската история. А нали името трябваше да е такова, че да не накърнява чувствата на нито един от съседите на РМ. И изведнъж "Илинденска". В светлината на това, че Илинденско-Преображенското въстание е част от нашата история, че то е целяло освобождението на БЪЛГАРИТЕ в Македония и Тракия от турска власт и от духовна зависимост на фанариотска Гърция, то ние имаме много повече основания да не се съгласяваме с това име. Но май ще стане като с войните от началото на ХХ в. - България е губила не заради своите войници, България е губила заради некадърността и продажността на своите политици.

Не си прав. Южните ни съседи отстояват собствените си интереси и нямат задължението да се грижат за нашите. След като ни дадоха пример как трябва да се прави това, а на нас не ни стиска да го правим, никой отвън не ни е виновен.

Те войниците ни, като политиците! Нито армия, нито полиция, нито политици! Чалга! Цигания! Мекерета, доносници, крадци и цигани! Това е България днес. Бог да ни е на помощ!

Аз предлагам Синтетична , Полимерна Македония. Отговаря на изкуствения начин на добиване , държава без име , без език , без писменост , майтап бе Уили.

Най-подходящо е да се казва "Република Македония - 1944". Всичко друго е посегателство над историята на други държави.

няма ли кой да му каже на това дебелогъзо русенско говедо че с това наименование отнемат на българия цялата и македонска история бе тикви мръсни

По бащина линия - Горно Броди / Серско/, по майчина- Междурек / Кукушко/, някакъв от Русе бил съгласен с някакво име.Кой си ти ,бре?

няма ли кой да му каже на това дебелогъзо русенско говедо че с това наименование отнемат на българия цялата и македонска история бе тикви мръсни

А защо не Илинденска България? Илинденско преображенското въстание не е ли въстание на българите от Тракия и Македония?

РИМ-ляни ги направиха ! :))))

т.е. роми!!!

Е сега вече вкараха в конфликта и Италия, че и папата! Колко ядове създават тъпите гърци и макетата!!

Сегашното временно име на Македония е Бивша Югославска република. Вече няма Югославия и новото й име може да бъде БивБълТория - Бивша Българска Територия.

БивБулТерия или направо Бултериер, нали? )))

важното да не е маала-2 защото ще обявим война!

Много смешно! Какво падение! Все едно на България да й лепнат името Априлска България заради Априлското въстание!!!

ПРОТИВ СЪМ ДА СЕ КАЗВА "ИЛИНДЕНСКА МАКЕДОНИЯ"!!! Моят прадядо - Български офицер от Българския флот е загинал за свободата на Македония през 1903 г. ПРОДАЖНИЦИ, ПАК ПРОДАВАТЕ БЪЛГАРИЯ! Всички загинали в Илинденско-Преображенското възстание ще се обърнат в гробовете си и ще ви прокълнат!!!

Луно, Луно, земьо Македонска, са кат да те делат...

Република Бяла за име на македония. Българите кръщаваме градове и държави с името бял. Там македонци няма.

Аз не съм съгласен с името "Република Илинденска Македония" и искам името да бъде "Република Българска Македония", тъй както англосаксонските страни където се говори на английски език носят и други имена като САЩ, Канада, Австралия, Нова Зенландия и др. освен името Великобритания.

Я пак, че нещо не ти се разбра куцата мисъл:) И не е ЗеНландия, а е Зеландия!

Ква македония? Няма такова нещо!

Българска Македония?

Защо говори от името на всички ?

Тези нарциси са го избрали, за да може съкращението да е РИМ ... и на Италия посегнаха ...

предлагам Мак(тире)Дония. Кога пита народа та да сме съгласни бре войводо.

Аз съвсем сериозно предлагам името " НОВА БЪЛГАРИЯ". Така никой няма да е против - нито Гърция, нито България. А названието точно ще съответства и исторически , и териториално и като население на реалното състояние на нещата. иМА нОВА ЗЕЛАНДИЯ, и сумати NEW... В щатите, так че ще звучи съвсем добре

"Ако двете страни се разберат за името "Илинденска Македония", за нас няма никакъв проблем" . Как така няма проблем за нас? За каркачанов какво има проблем? "Илинденска" е свързано с Илинденско-преображенското въстание, а то е българско въстание за освобождаване на останалитве под турско робство български земи и население. И товя ни откраднаха, а нашите кретени нехаят и продават българските интереси.

Нас пита ли ни някой изобщо, че този е съгласен. Тюфлек, продадохте и Илинден. Ами ако решат Санданска Македония или Петричка , пак ли ще си съгласен.

Преди 15 дни Зоран Заев македониста претендираше за македонско малцинство в България, ето защо било......ПРИЗНАЕМ ЛИ Македония с новото име Илинденска, освен че ГУБИМ празника губим и територия.....така Македония ще предяви още по големи тереториални претенции...а на иугоизток ЧАКА Ердоган с неговите душевни граници.....

Това име изтръгва македонската държавност от древността, което е исторически вярно. Поставя го там, където му е мястото - при стремежа на хората от този край за освобождение от турския гнет и точно го позиционира по време и исторически. Само дето в прав текст не се казва - Държава Резултат на Българката Национално-освободителна Борба. Ако се приеме, ще бъде голям скок напред в поправяне на историческия прочит в РМ. Против ще са Сърбия, Русия, Германия.

ако я кръстят на жена ми. Ще бъде българска за Вас, а за мен даже и "семейна държава" :) Забавно. Всеки ден-имен ден! :)

Kalin

Тоя измислен патриот с неговото откраднато име на ВМРО който реално няма нищо общо с истинската такава организация в миналото да вземе да си затваря човката.Къде беше когато признахме Македония за отделна от нас държава???Тогава трябваше да отстояват нещата и общата ни историялСега гърците взеха да се боричкат за нещо дето изобщо не ги засяга освен оная част Александър Македонски.А тоя стои отстрани и акъл дава.Дебелак безмозъчен.

Това, че някои, дори всички управляващи са съгласни и нямат нищо против към името Република Илинденска Македония Е НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО КЪМ ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ ОТ ХИЛЯДОЛЕТИЯ........ Няма такава държава, народ, нация и език под такова име Македония, ТОВА СА ИЗКОННИ БЪЛГАРСКИ ЗЕМИ ОТ ХИЛЯДОЛЕТИЯ.... Вместо ние да сме на мястото на Гърция и да си отстояваме историята, ние сме нямам думи от политическо мижитуркане ..... Предатели са българските политици и депутати ..... НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ ......

Споко, като влезе македония в EС ще се обеденим тихомълком

1 - Явно ни питат, затова изказваме съгласие. 2 - На много прима виста - това е име, което е исторически вярно и е отлична основа за развитие на РМ и за бъдеща интеграция.

Байо, ако името на Македония ни е проблема, а не че сме най-бедната страна на континента, бах ви и в управляващите и в ...

Айдяяяя, и Илиндена продадохме, набързо, набързо.

Има Северна Ирландия, защо не Северна Македония. Илинденска ще звучи супер смешно на други езици.. Ноо, те си знаят.

Ами защото италиано веднага ще каже че няма как съкратено да е РИМ:(((( Ама то Сипрас и Заев незнаят името ама каракачанката даже приема своето ''кръщаване''

Няма да звучи смешно, а супер неясно - какво може да означава за един Нигериец Republic of Ilinden Macedonia. Имаше един безболезнен и лесен начин - да се уреди въпроса с Гърция за името на гръцки. Обаче Гърция не е съгласна, т.е. диктува на другите какво да искат, макар че другите държави нямат проблем с името Македония.

и Република Македонски Илинден...

Моито предложение е Мак Доналд До Ония

Ааааа този да напуска парламента...пардон ,обора :)

вас кой ви пита, г-н министър... и кои вие сте съгласни?

който каза "майната му на православието". Майната и на историята обаче ми идва в повече.

Какъв е този Човек Каракачанов ? Той е Човече в Историята , как може да каже Съгласни СМЕ.КОИ сте бре . Аз лично Не съм съгласен . Мисля че в България има Хора с други мнения и Страсти - как може този Каракачанов с Турско име да дава наклон на Българите .

Аз пък незнаех че някой вас ви пита за името:))))) На всяко гърне мирудия макар че за чеп за зеле не ги базарят...

Явно Каракачанов си прави оглушки на изтърваното....че в Пиринско имало ...македонци.