Канцлерът на Австрия реши: Предсрочни избори

Себастиан Курц обяви, че прекратява работата в кабинета с Австрийската партия на свободата

Обратно в новината

Коментари - Канцлерът на Австрия реши: Предсрочни избори | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вероятно защото подобен акт не е удобен за ДПС, т.е трябва да се съгласува с тях, да вземат мерки и да си яка избиратели в страната, за да имат повече хора в парламента. Това е! Ясно като бял ден, няма измъкване, всички богати са на хранилката на турския бизнес.

всички богати в България с изключение на небългарските фирми пък дори и те са рекетирани,но не от Турция,а от руската агентура

Това е, морал

Разликата с нас е, че австрийците смятатат държава за своя, а ние се съгласяваме, че тя е на владетеля. Затова там веднага следва оставка, а у нас сме доволни, когато деспотът нареди някой да бъде наказан.

Че у нас руските криминални елементи от КГБ владеещи богатствата на Русия имат и нашата държава за своя

Шашава работа. Напил се, похвалил се, хванали го и хоп оставка. У нас що не ги хващат ? Щото и хляба у тях, и ножа, и органите - хахаха

Защото са прости, корумпирани и удобни. Чети Байърли, Тайм, Форбс, Индипендънт, Политико ... последният да затвори вратата. В друга държава щяха да са забравили за подобни упралвенци 10 години по-рано.

малка държава, затова на един му дават ТЕЦ, на друг мезонет с асансьор, трети го обзавеждат с панаирче, друг със заводче. Ако тръгнем да ги гоним, няма да може нормалния българин да се вреди на терминал 2 от тях !

Оставка и избори - не е толкова трудно, нали? Освен ако не сте ръководител на окъкъна гузна шайка, унищожила най-древният народ на земята, която ако за момент изпусна ролята на разпределител на порции ще изчезне яко дим бетер ндсв.

Май,май щом го преизбираме три пъти,а вие купувате гласовете на тези които сте маргинизирали то вие и вашата предателска партия сте на изчезване

Ами да - вие доносниците и пребоядисаните комуняги, които грабите келепир с пълни шепи си избирате народният милицонер от ДС и член на БКП. Но това не пречи да си подаде оставката след канонадата от скандали и да видим дали пак ще си го "изберете" или напротив. Май си скаран с логиката и бъркаш повод с остава и стари лаври от отминали съмнитлени избори?

Ами той за това си увеличава кретенската администрация защото знае че ще го избира него ама ще харчи парите на хората и ще бъде защитена защото рибата се вмирисва от главата а ментора ви като глава умее да събаря пешките дето са му се навели..

Скандал поакзва умонастроението на някой опортюнисти, яхнали поредната вълна, които са минали и заминали пкрай патриотизма.

Ето това са популистите със фашистки наклонности готови на съглашение и с дявола щом става дума за пари.Без съмнение всички знаем кой е дяволът който финансира и нашите пишман лицемерни патриоти със неговите знамена и портрети. Във Бългалия те открито проповядват антиевропейски и антибългарски идеи а призиви.А също и съсредоточено работят срещу интересите на страната и Европа.НО!Има и за тях Видовден

Но това засяга само 1 човек от популистката коалиция. Може да разкарат глинолото и да преформатират управлението в по-приличен вид след предсрочният вот.

Това е грешно решение на младия канцлер и изборите ще го покажат донякъде но те са подведени и манипулирани от Групичката която иска да управлява в ЕВРОПА.Предполагам че имат пирова победа.

Групичката която иска да разруши Европа беше сритана в кокалчетата

На мен скалндала ми говори повече за готовността на някои хорица да се продадат. нежели нямат друга мотгивация за да са част от политиката, отколкото за каквото и да е друго. Прекалено елементарно се е хванал като парвеню, кеото не е било близо до каацата с мед, че да го приема за я1аст от каквато и да било схема за "разбоване на Европа".

Не му трябва управление без обществена подкрепа и в постоянен обяснителен режим. Ако избирателя реши - ще управлява нови 4 години без да са му вързани ръцете и без съмнения за корупционни зависимости. Това не е Територията, че скандалите да нямат значение. Само вземи материлите в западния печат и грамите на Байърли за пример и си представи че бяха по отнощшение на който и да е друг лидер в Европа...

Така правят в демократичните страни а не гърмят само бушони за да не изпуснат кокала... Виждатели каква голяма разлика има в държавническото мислене на Курц и боко - единия веднага иска предсрочни заедно с оставката, другия гори бушони за да не гръмне той и се репчи че оставка няма да подава,,,

А Нинова и Йончева въобще не реагират на доказавните им кражби и лъжи!Вместо да подават оставка и да се извинят те обвиняват за своите грехове правителството

Лишото е, че не виждаме никаква прилика. Ще си търкаме последните места във всяка позитивна класация явно и ще се "успокояваме" с челните позиции в негативните класации..

Доста зелени изказвания от троловете на двете основни партийни централи които не могат да анализират фактите а само дращят. Повода за така наречения скандал е незаконно направен запис чиято автентичност не е доказана.Това че фалшивата новина подведе младия канцлер е пирова победа за народно-либералната клика и техните фалшиви новини.

винаги е залитала по фашизма и национал идеализма.

това е много глупаво и невярно и няма връзка с темата

24 часа след избухването на корупционен скандал, засегнал само 1 член на управлението, и вече имаме предсрочни избори! А у нас - цялата Шайка окъкъна, и дори маликите деца са наясно какви корупета има по високите етажи, но оставка няма да има. По-точно ще има само ако някой от вън им заповяда да се праждосват. И разликата между Територията и Австрия не я правят управляващите, а гражданите. Австрийците очебийно нямат такава овчедушна и тъпирска търпимост към скандалите, както простия материал....

от това да те изтрият е да ти манипулират мнението чрез някакво си синхронизиране на лайковете което си е чиста проба манипулиране най вероятно в полза на управниците

Видя ли сега, кое е "по-лошо". Изтриха дупликлата ми към теб и ще си останеш непросветен. :)

Шайката у вас е окъкана,но у нас правителството е стабилно и при сянка от съмнение за корупция Правителството се изчиства от заподозрения за корупция!У вас това не съществува.Или мислиш,че е трудно да се разбере чия държавна пропаганда пропагандираш

Ничия държавна пропаганда не пропагандирам. А колкото процента си по-голям български патриот от мен, толкова бели дни да видиш, мутро. И репликата ми към господин "по-лошо" са изтрили. Голямо шубе от свободата на словто ви гони. И не е защото е "чужда пропаганда", а защото е истина, която не ви изнася.

Австрийците не знаят какво е стабилност, вижте Булгаристан.

Те поводите за оставка у нас са толкова много, че материала направо стана разноглед. за 700 дни управление - 1400 оставки тррябваше да дадат.

Те имаха стабилност повече от всички други на света, но либералната система ги напълни с чалми и забрадки и сега са стресирани и объркани което се вижда от действията им.

Най стабилиен е Путлямистан!Със миниатюрни пенсии и заплати в инфлационни рубли и нови и нови глробища със безименни гробове на загинали войницив Украина и Сирия незнайно за какво

У нас скандалът е перманентен, ама горят само бушони.

В Австрия разкриха един корупционен скандал и веднага предсрочни избори, а в България се тресе от корупционни скандали и оставки, но сме стабилни.

Става дума за МНИМА руска милионерка! Кой е организирал компромата, кой е направил записите тайно, кой ги е подхвърлил на немската преса...Рассия ли?

Типичен пример за фалшива новина на която младия канцлер на Австрия просто се хвана за жалост.

колко да е мнима. все едно не е ясно с какви методи ди служи Русия и колко се беше подхлъзнала Австрия

тебе от къде са ти ясни тия методи от фалшивите новини които те накарали да мислиш така и да си вярваш което е много жалко защото просто не е вярно

Записът е държан 2 години и сега е изваден. Немски служби реално събарят австрийското правителство. Не че корупцията не е факт, но в случая моралната страна на въпроса остава на заден план. Въпросите са кой с кого и в чия полза играе?

Един вид това е фалшива новина на която канцлера който е много млад се хвана на немските тоталитарни игрички за запазване управлението на Народната партия в ЕС. Но това няма как да стане. Техния кандидат за председател е непечеливш а разбиването на "крайната десница" много лош ход. Дори да получат поста германците могат да го загубят защото точно те са посредствени "популисти".

понечих да сложа плюс но отиде минус а това е доста неприятно

Така правят в нормалните държави,затова живеят добре!А в БГ минджата Банов се ослушва и обяснява като ученичка!

в "нормалните" държави корупцията е колосална. Узаконена е и се нарича лобизъм. В случая се играе някакъв политически шах-мат. Ако беше въпрос на морал нямаше да чакат 2 години.

Тоя да не е рода по някой линия на Магнолията ве?????И тоя е прихванал - Ало банов съм , на тиквето соло т$шак!

австрийската партия на свободата спешно ще си се прибере в россия!

веднага,няма такива" ама да направят проверки съответните органи"

това което се случи в австрия е като онова с коалиционния партньор на бсп в България! доган се изтъпани и каза че дпс разпределя паричките в държавата, ама не си спомням бсп да подадоха оставка! после дабълса и едни 1 300 000 лв .а консултации като хидро инженер, нищо че от това разбира колкото и от микробиология! и пак нямаше оставка!

в момента?

със сигурност не е доган! иначе нямаше тъй кански да пищите комунделите! щото тогава си трайкахте!

Това е комбо - намеса във вътрешните работи & индуциране на предсрочни избори. Ако Русия го беше спретнала същото на САЩ, вече щяхме да сме взели пуканките в ръце и да наблюдаваме междуконтиненталната размяна на Томахавки, Сармати и Воеводи.

А нашия "АЛО БАНОВ СЪМ" го покриха и няма предсрочни избори.

И Австрия се подчини.

Това хлапе е без образование, но явно зад гърба си има яки кукловоди.Възможно е тоя компромат да е излязъл от него - по-точно от службите на Австия и да са ги пуснали на германските медии. Така удрят по по уж съюзника си, но в същност най-големия си конкурент и хем ще оберат местата за Европарламента, хем ще направят самостоятелно правителство. По-възможно е обаче информцията да е дошла и от външни служби като удрят близки до Русия, като срещу това проправят пътя на пубера да управлява "самостоятелно".

диктуват изборите в Австрия... Поне от кумова срама можеха да споделят компроматите си с някой австрийски ежедневник.

Ама то номера е да дойде информацията отвън, та да не се разбере кой стои зад играта.

Явно това е била целта. 2 години по-късно се ползва записът, направен в нарушение на чов. права. Не е целта моралът, а отстраняване на неудобните. А тоя Курц е жив либерал и марионетка на бай Сорос.

объркал си се - марионетки на Путкин бяха няколко в това правителство

Хич не се е объркал.Унищожават всяка съпротива по пътя към пропастта, към която либерал фашизма е повел Европа. Да няма дясно, а само откачените леви ултраси да диктуват на робите.

По-добре да подава оставка, че преди години имаше един националист, който загина.

Демек, не само наште тикви са корумпирани!

Само за един скандал...австрийското правителство без увъртане подава оставка. Няма ама ние си работим по коалиционна програма,няма ама той не е от нашата партия..... Няма ние в чужди партии не се месим.

Не допускат скандали със замесени руски пари. Тук се молим да ни споходят такива - Белене, Бургас-Александропулис, Южен поток.

Какво искаш да кажеш....че ако парите бяха австрийски щяха да си затворят очите ли? Я не ставай смешен!

Далавера за 250 милиона евро не може да се сравнява с едното апартаментче, което някой си е купил на промоциоанална цена и то не за друго, а за да осигури за една строителна фирма чадър за сградата "Златен век". Тук корупцията е на много по-ниско ниво и последствията за държавата не са толкова фатални. Няма превод на чуждестранни пари със съмнителен произход, няма изпиране на мафиотски средства от престъпна дейност, няма субсидиране на политическа партия от организираната престъпност, каквото вицеканцлерът на Австрия е смятал, че допуска заради лични облаги. Аз бих сравнил дейността на Щрахе не с дребнавите игрички на Цветанов, а с безочливия и очевидно финансово подплатен лобизъм на прецедента Радев за "Грипен". Или изобщо с издигането на кандидатурата му за президент с признатото "съдействие" на Русия и ген. Решетников. Не бъркайте греховете! Цветанов в нищожество и слава Богу напусна политиката - от което ГЕРБ само ще спечели - но в сравнение с Шрахе и Радев е цвете.

В КТБ по-малка ли е далаверата, Борисов изтегли 4 млрд. заем, който ще плащаме ние, а не той. И ще го разберем веднага след като падне от власт, той ще стои докато може да тегли заеми.

Какъв Боико, какви милиарди, бе? Я се върни малко назад във времето и виж кога и при кой премиер хората започнаха да си изтеглят парите от КТб и Централната банка в постави под надзор! Неграмотник!

Кой изтегли 4 млрд евро, за да спасява КТБ и да управлява спокойно, а преди това излезе на протест, че и внуците му щели да плащат заемът от 1 млрд., който изтегли Орешарски, с който плати точно 1 млрд. вноска по външния дълг, а останалите 250 млн. ги плати от бюджета, така че общият дълг дори намаля.

Човекът се е объркал. Говори пълни глупости за "сигурно НПО", през което ще преминат парите. Ама такова няма и няма как да има. Та те не знаят какво им пише в уставите, на коя Земя са, за какво се борят /освен за пари, разбира се/. Те са като пощенска кутия, която може и да не краде писмата, но е в състояние да ги отваря и да вади банкнотите от тях или пък данните на банковите ви карти...... Те са "дървено желязо", оксиморон, който обаче е добре платен. И не само от дясно. . А, аз съм тъпак! Как може досега да не съм създал поне 3-4 НПО-та- едно с хубава програма в левия сектор, едно с още по-хубава в десен нюанс, едно с идеална в център-дясно-ляво и едно от Луната и Марс? Все от някъде ще дойдат и пари, нали? Все някой ще ме хареса! Да, знам как стват нещата, но си признах че съм тъпак. Излъгах Ви- не съм много глупав! Болен съм Много съм болен- аз не мога да крада по никакъв начин! А, това, ако не е болест- то здраве му кажи! Напълно нелечимо е и за нашите югоизточни ширини си е направо съртоносно. Молете се за мен!

Австрийците си имат европейски стандарти за почтеност на политиците. Който не ги спазва...изчезва от политиката.

Нашите оправдания там не минават.

Един от корифеите, гениалните мислители на нашата икономика зачезна от територията и се заподвизава другаде. Става въпрос за видният икономисто-топлотехник Огнян Дойнов/Член на Политбюро, зам. мин председател и др. длъжностици/ Един от първите мигранти-така да се каже. Последван от още 2 милиона/души/, но повечето само с куфар , но не и с куфарче с 2 милиона /дори инфлационни левове. Преди курсът да е скочил от 3 на 3000 лева за долар/. Професионалист си беше Дойнов. Същото бе и с др. Луканов, но него някой не го хареса..... Кога зачезна? През 1990 год. И къде? В Австрия. Никога не се е крил, а и никой не го е търсил. Никога не твърдял, че носи "куфарчета с пари", нито е отричал такова деяние. Умира 2000 г. във Виена. Може да ги е научил на нещо за 10 год.? Впрочем, за сведение "Бай Тошо" има брат, който не е е известен в обществото, но се подвизава и в Берн- Швейцария. Почива през 1989 год., но може и той да ги е научил на нещо. С какво са известни най-вече Австрия и Швейцария? Ами с банките разбира се. Естествено, не могат да се извисят като нас с нашите Първа частна банка, Моллов, Стопанска банка, Балканбанк, и разни други. А с КТБ направо им забихме шамар в лицето. Ето така се фалира банка- казахме и показахме! Лаици..... Аман от тях..... :)

Мутрата уволни всичките си министри и продължава да стои като тъпо говедо мислийки си че ще му се размине оставката.

След него,кой?!? Дай предложение! Само не би давай предишните крадливи боклуци!

Който и да дойде след него, не може да оправи поразиите за години напред, първо ще изплащаме голям дълг, може да се стигне до замразяване на заплати и пенсии, ще изплащаме по 15 млн. субсидия на турците всяка година, ще се правят ремонти на ремонтите му.

Дългът намаля, ама като дойдат комунетата пак ще се вдигне и тогава ще се окажеш прав.

Той си носи отставката в джоба, а на министирите им е забодена на рогата. Не харесва да си накърнява имиджа, но ще го направи на драго сърце. Ще твърди, че е неприятно и ще се кефи на смута в обществото, който е създал. Ще обвини целият народ, всички партии и и цялото население на Земята в пълно неразбиране на Великата му същност. После ще очаква да си го изберете пак. И Вие май ще го сторите.

Една наша хубавица за 70 хиляди евро я тръшнаха в затвора за 20 години! 250 милиона евро - че тоя трябва да излезе следващата ера, ако мерим с еднакъв аршин. Истината е, че никой не му е тикал думите в устата, но както в България, така и в Австрия ... така и на всякъде нещата се уреждат по "този" начин! Въпроса е да не те хванат и да те сготвят. Има и още една малка разлика - в Австрия като стане такова нещо, веднага насрочват предсрочни избори, а при нас, когато цвък си замине ... е, всичко продължава по стармоу!

Цвъцковците гордо заявиха, че нямало кой да ги накаже - НЕЗАМЕНИМИ; НЕСМЕНЯМИ; НЕНАКАЗУЕМИ... Освен на липсата на правосъдия разчитат и на материала...

И къде е този, май е наказан, да не го пускат по телевизии и медии, от това по-голямо наказание има ли за него.

Иванчева е осъдена за искане, а не за получаване на подкуп. Сумата е половин милион евро или по 20 евро на квадрат, както тя сама казва.

ТОВА са европейските ценности,а не тези,които ГЕРБ ги повтарят като развалена плоча !!!!

Номерът е скроен от някой (ЦРУ?), който спешно иска да пречи на Австрия да се развива като независима страна.

Някой му скроил номера....Ами важното е ,че Щрахе веднага се е хванал на Номера.

така ли викате в Рашка Говняшка на страна, когато успеете да набутате ваша партийка в коалиция? ама сега ви плеснаха през руските морди с миризлив парцал пиянки вонючие

Баце, ти оня ден като му шепнеше на ушенцето за високия морален стандарт на ГЕРБ, каза ли му, че трябва поне 7 министри да смени и пак да не бърза?!

Това няма връзка с темата както повечето ти изказвания.

В Гербеландия това е ежедневие и на никого не прави впечатление.Корупцията,кражби и крупни измами са най-забележителните постижения на управляващата Шайка.

путинския проект в австрия се издъни по алкашки !

дрОгаре, единствените записи за корупция са тия с дрОгарката иванчева, която вие защитавате с комсомолски плам!

Канцлерът на Австрия реши: Предсрочни избори Така го правят в "белите" държави". На остров Тамбукту племенният вожд определя дневният ред-ама това че Шамана на племето е получил цял комплекс колиби от златни палмови листа безплатно,няма проблем,това че заместник вожда по борба с корупцията ,се оказва най-корумпиран в племето няма проблем,а това ,че вски други по-малки "вождчета" крадат цялото племе пак няма проблем.И така ден след ден,докато племето не избере друг подобен вожд и всичко започва от начало.

Блажени са вероющите !

Още 10 г. управление на Борисов, България ще е останала 5,5 милона души. Трябва да го изгоним с камъни.

що бе, просто върнете тия българи дето избягаха в россия !

да става сравнение? Тук не бяха записи, не бяха апартаменти, не бяха турски доклади. И нищо. В момента се мълчи оглушително за скандалния конфликт на интереси на Гешев по делото Иванчева. Все едно като си мълчат, и не се е случило.

Борисов да подава оставка.

Всички българи какво е СТЯНДАРТ. Не Борисов да му прощават всичко.

дребния келепир, има Андрешковска философия....обаче е вдигнал крак Европата да го приеме като равен. Къде са австрийците,къде сме ние??????

и какво е СТЯНДАРТ? и най вече на какъв език е това?? на росийски вероятно, щото и словореда ти е един такъв, като ватенка!

Това да не матура бе.

че след най и по се слага тире? тъп, по-тъп и най-вече тъп трол.

Бойко, виждаш ли как се прави! Затова е силна Австрия! А ти си родоотстъпник, при това безочлив ! За цц дума да не става!

нетърпимост към подобни неща.....у нас има армия от беквокали,които да адвокатстват при подобни скандали,има и заспало общество което е загубило чуството си за нетърпимост.

На Баце колко още колко афери за мутренско-десарската му партия трябва да извадят, че да подаде оставка?

така се е представила - писна ми да го пиша. ........................................... Много харесвам Канцлера - браво!

Гледайки Щрахе мислете за Сидеров!

Сидеров е още по-корумпиран.

Себастиан Курц дава нагледен урок по демокрация. В Мутроландия важат законите на мутрите.