10 жени и 7 мъже в битка за новия ВСС, депутатите ги подложиха на ”разпит”

В парламента днес изслушват всички 17 кандидата за членове на Висшия съдебен съвет (ВСС) от парламентарната квота. От тях депутатите трябва да изберат 11 души, които ще влязат в новия състав на съвета.

Обратно в новината

Коментари - 10 жени и 7 мъже в битка за новия ВСС, депутатите ги подложиха на ”разпит” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пак мирише на далавера. Уж прозрачност при избора, но всъщност преди да се допуснат да кандидатстват трябваше да се проверят кои аджеба са тези хора. Съдебната система като цяло е корумпирана в последните 20 години. Никой не е кристално чист от тях. Заради анархията в държавата, икономически и социални проблеми, повечето от тях са се поддавали еднократно или многократно на нечий натиск. То е видно с просто око, че много трябва да се отсява, но за да не е наистина старата песен на нов глас - НАПРАВЕТЕ НАИСТИНА ПРОЗРАЧЕН ТОЗИ ИЗБОР И ОТСЕЙТЕ ПЛЯВАТА КОЛКОТО УСПЕЕТЕ ПОВЕЧЕ! УСПЕХ НЕКА БЪДЕ ЗА БЪЛГАРИЯ, НУЖДАЕ СЕ, МИЛАТА НИ СТРАНА!

11 наши хора и 6 без опит. Назначавайте си нашите и старата песен на нов глас. Не вярвам каквато и да е реформа да се случи в скоро време ако има политически назначения. Пряко избран от народа трябва да е главния прокурор и ВСС за да са напълно независими. И ВСС да могат да контролират таксата в съда, за да има приходи системата. А не да просят жълти стотинки от бюджета.

Мисля, че това е губене на време.Нещата вероятно са определени между кръговете.Но след, като сегашният ВСС направи такива гафове с назначенията, новият ще ги коригира ли?

Какво се случваше преди време в парламента ? Гоце го импийчваха, а РЗС го спасиха от тази ситуация. Странното беше, че не ГЕРБ, а РЗС говореха за ВНС, което беше просто част от целия театър на кукловодите на прехода Защо ГЕРБ не предизвикаха избори за ВНС ? Защото не желаят да реформират съдебната система ? Т. Дончева беше казала в прав текст, че кръгът Монтерей и сега са във властта , като имали влияние и сред някои от БСП / Гоце, Румен П., Л. Корнезов , Корнелия и сие / . Това е истината ! Останалото е театър

Дали наистина политиците желаят да се реформира съдебната система ? Аз лично смятам, че почти всички партии в парламента, вкл. и управляващата партия, НЕ желаят да се реформира съдебната система . Както съм казвал преди време , ЗЛАТНИЯТ ВЕК за управляващите , т.е. времето когато имаха най високо доверие , беше когато се реализираха акциите Октопод , Наглите и Килърите . Ако тогава парламентът беше разпуснат и бяха последвали избори за ВНС, управляващите щяха да имат парламентарно мнозинство убеден съм напълно в това !

За съжаление, К. Пенчев е напълно прав за това, което казва , а именно, че съдебната система не може да се реформира сама, а трябва да бъде реформирана от политиците ! Как може да бъде реформирана съдебната система от политиците ? Всички знаем как създава се ВНС и се променя основно конституцията в частта й за съдебната власт ! Както вече казах, в новия ВСС по право / по конституция / ще влезе човек от стария ВСС , и то не кой да е, а бивш съветник на Гоце от ДС / Л. Груев / . За какъв нов ВСС може да говорим тогава, който щял уж да реформира съдебната система, след като там ще има човек на Гоце от ДС ?

Що се отнася до съдебната система, всички знаем, че Б. Велчев и Л. Груев са бивши съветници на Гоце от ДС ... Може ли при това положение да говорим за независима съдебна система, която да е ефективна и обективна ? Всички взеха да говорят за новия ВСС , но , за съжаление, не чух никой да каже, че в новия ВСС по право ще влезе и човек от стария ВСС / Л. Груев / ? При това положение как тогава ще говорим за нов ВСС, в който има човек от стария ВСС , и то не кой да е , а бивш съветник на Гоце от ДС ? Тогава какво излиза - че ДС во веки веков ще си ' правораздава ' в ' демократична ' БГ, която вече е част от ЕС ? Защо Гоце се крие, а не отговори на тези въпроси ?

Ти кога си видял ДЕМОКРАЦИЯ в България, сега при едноличното управление или преди?

Сигурно бих сменил названието КОМУНОИД с друго, ако през 72 годишния ми живот между тях,БЯХ ВИДЯЛ НЕЩО което поне малко да ги облагороди в първобитното им мислене, БЕ БАШ ДЕБИЛ.

По повод хвалебствена дописка във в. Труд за окръжния прокурор на Русе Огнян Басарболиев, кандидат нза Висшия съдебен съвет, съкилийник на един от задържаните за прословутия комбайн кокаин, който местеха като в холивудска продукция от Пристанище Варна в Русе само заради Бойко Борисов, изнася скандален разказ във Фейсбук.Впрочем, сещате ли се за онзи голяяям удар с комбайна в Русе? И как пак щеше да се стига до Високото?

Смени думата КОМУНОИД! ДЕБИЛ ТАКЪВ! ДРАСКАЧ!

Когато една "личност" като МАЙЧЕТО МАНОЛОВА която си е професинален ЛЪЖЕЦ го казва,може и да е вярно,че ще излъжат. Но тук не става дума само за КОМУНОИДИ.

Абе щом Фидосова, дето е известна на цяла Монтана с далаверите си като нотариус ще избира Висшия съдебен съвет втасахме я. Че тя другарката Фидосова трябва да бъде пациент на същите тия магистрати за редица имотни измами. Егати държавата!!!

Пълна лудница :-(

Стандарт съобщава, че депутатите от следващото НС ще заседават в нова ултрамодерна зала в бившия Партиен дом. По красота била равна само на Райхстага и Валонския парламент в Брюксел. Покривът щял да е от специално стъкло, което да предпазва депутатите от жега и шум и ще им разкрива небесна гледка, докато спорят и гласуват. И тогава от Космоса, освен Пентагона и Великата китайска стена, ще се вижда и Искра Фидосова

Който е на власт, негови са и хората по държавните институции.

Претупване... Интервютата за работа на средно управленско ниво и експерти продължават (поне в частния сектор) един час. Как за 15 минути ще се подберат хората, от които ще зависи правосъдието в България, разбирай якостта на основата на уж правовата ни държава?!

10 минути, не 15.

Ами те вече са си ги "избрали" а това го правят за парлама на заблудените българи, които още вярват в тяхната "прозрачност и честност"

Преди нямаше и претупване. Резултатите са видни

А в следващите 5 години ще са видни и резултатите от претупването..99.99% същите. Ама нали все сме заблудени от "обещания" за това ще сме все на същото дередже.