12 протокола за сеч и палене на огън от къмпингуващи

По време на проверките на къмпингите по Южното Черноморие са съставени 12 протокола на хора, които секли дърва и палили огън.

Обратно в новината

Коментари - 12 протокола за сеч и палене на огън от къмпингуващи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сега да попитаме какво ще правим с "ромските къмпинги" и с незаконната сеч на стотици да не река хиляди дървета.Там "органите" ги няма никакви или се чудят как да замажат нещата, а разни правозащитници направо кариера сътвориха от това. Съвсем не защитавам тези дето си разпъват палатките, защото и те понякога оставят кочина или правят поразии,но тях с мед да ги нахрани човек, щото повечето са нормални хора и си чистят боклуците. Въобще някой пак прави кампания за нещо или доказва полза от себе си.Българска работа.

Манговците може всичко! Строят си където им кефне. А данъкоплатеца няма право да спи само за няколко нощи някъде. Май трябва да стоим повече по черноморието, да хванем от боята!

За кокошка няма прошка.....

Някой тук писа, че ходи на къмпинг в Гърция. Нека да сподели впечатления, Аз съм чувала за време доста отдавна-преди двайсетина години, че там къмпингите били много цивилизовани. Ималонапример бани, в които се влизало с жетон и т.н. Въобще гърците май си пазят природата много по-добре от нас. Защо трябва все ние българите да сме най-големите диваци и все повече да заприличваме на "бледоликите ни братя"?

Разпъваш си палатка където искаш, "береш" дърва, палиш огън и готово! Ако си събереш ла.ната и боклуците на купчина, може да ги викнеш и ти ги изкупуват на място по едно евро за кило.

Ти това кога го сънува бе? Я иди и пални огън в гората в Гърция на нерегламентирано място да те видя?

Аз съм против дивото и подкупно застрояване, но и с/у нерагламентираното къмпингуване. Това че от 30+ къмпинга преди доста години, са останали само няколко, не означава че всеки може да ходи и да къмпира където си иска. На плаж, да се установи някъде за през деня - да, но да къмпингува - това вече е прекалено /поне за нас/

Бедните държавата засраха, а богатите в лайната я завряха! Слава на демокрацията, слава на новото време - ще живеем като племе!

Община Бургас премахна незаконен чергарски бивак в района на бул. "Димитър Димов". Мястото се намира недалеч от кръговия пътен възел за Слънчев бряг. Постройките събориха служители на общинската дирекция "Управление при кризи, обществен ред и сигурност" и сметопочистващата фирма.

скоро на Силистар знае, че там където палатките са били преди 1 седмица вече цяла година няма да има платки, защото всичко наоколо е е превърнато в кенеф. "Естествени нужди", какво да се прави. Да, ама и площада в София, и Борисовата градина, въпреки, че се публична, макар и само общинска, а не държавна собственост не се превърнати в нужник, нали? А защо тогава Силистар да е?, Защо шепа тарикати с големи усти и пилешки мозъци се опитват да ни правят на руди?

Така е. Тези хора с прегракнали от алкохол и запои гласове, дето ги дават по телевизиите са готови на всякакво простия, защото така им харесва - днес ще оплескат наоколо и ще си идат, утре ще идат на чисто място и така докато им и кеф. Защото няма къмпинги, където има ред и условия за пребиваване. Друг въпрос е защо ги ликвидираха - да да настроят на тяхно място хотели т. нар. "инвеститори". Само съсипаха Черноморието. Затова вече хода в Гръчко. Там поне е чисто и широко.

Веднъж съм ходил на Иракли ,изкарах само два дни ,там серат сутрин на плажа копаят си дупки и сядат ,пият кафе и серат ,който е ходил знае ,страхотна идилия.

Къмпингарите били в чужда собственост.А ми тя не е ли държавна т.е. публична? Нали държавата сме ние, нейните граждани т.е.значи е наша собственост. Били я осрали,хайде де,просто са я наторили с най добрия тор. Вие ще си вдигнете ли палатка до купчина с лайна? Горските животни как са ги научили да серат в кенефи не знам. Да палим цигари може,но барбекю не,защото трябва да се храним в ресторантите им, че аз мога да си нося дървените въглища от магазина. Нямало къде да изхвърлят боклука, ами направете им за да не го носят до места където има сметоизвозване.

Прав си. Гората е държавна т.е. публична. Нали държавата сме ние, нейните граждани т.е.значи е наша собственост. Понеже е "наша" демек обща що да не я осерем а? Ти във вас на балкона или на двора сереш ли? Носи си въглищата ама си изхвърляи боклуците. Не може държавата да ти прави кофи и казани из горите понеже на теб така ти е по-удобно. Нали гората е държавна, демек наша, демек и твоя. Я да отидеш да сложиш кофи в "твоята" гора.

НА МЕН лично кофи не ми трябват-защото обичам да ми е чисто и да е чисто и след мен,за другите които ще доидат /пък може и аз да съм пак/Има много селяци и кофи да има пак ще си оставят мръсотията....Не веднъж съм свидетел на такива и то бяха хора от малцинствата-с микробуси тонклони ,микрофони-пиха ,пяха и след тях бомба

Плажовете са държавна собственост, и всеки български гражданин има право да ги ползва!

да се включат 10-те наи наболяли въпроса на хората-да ги питат

Нее честно-искам забрана и за събори и тем подобни масови събирания-щото хората къде ще се изхождат

ееее "браво" бе-ама вие намерихте престъпниците за 2 клона дето счупили:) ами идете в странджа,в родопи и къде ли още не и там секат ама с тирове и там акат в гората-глобааа да има и пътищата -държавни и комунистически съсипаха ...ох..ох..

Ако някой в България мисли, че може да си прави каквото си иска, аз не съм съгласен с това и мога да го докажа. В чужда собственост няма как да пребивава човек, без да има разрешение от собственика", категоричен е Пиронков.

На палатка на морето е гот когато няма други хора. Или да са малко. Стане ли като събор на язовир вече не е за мен. Там се подвизават с брадви и резачки, агрегати за ток, силна чалга, осиране, тонове боклуци и преебаване на природата. Такива да ги глобяват и затварят. Ама дали го правят?

В чужда собственост няма как да пребивава човек, без да има разрешение от собственика. Върхът на лицемерието, двойните стандарти, наглостта и манипулацията! Или практиката е, че зависи чия е чуждата собственост и според подадената пачка преценяваме дали може или не може? На мен лично ми прави отвратително впечатление това!

Абе, Бай Ху*, къде се дяна, когато избраха Мая Манолова за омбудсман, или когато депутатите гласуваха против провеждането на референдума? Две фъшкии в гората и два отрязани клона са по-добре от 100 фъшкии и 100 пъна в парламента.

Dimi

А на колко от самонастанилите се цигани са написани актове? Явно държавата не може да работи в интерес на гражданите си, но когато една частна организация на собственици на хотели подаде сигнал веднага се задействата цялата държавна машина... Да не говорим че има решение на висшия административен съд срещу наредба на една от морските общини забраняваща опъването на палатки и къмпингуването на държавни и общински терени.

Кой луд ще сече дърво, за да го изгори веднага, при положение, че ще е сурово. Събират се сухи дърва, за огън. На тези врякащите защо изобщо им давате трубуна не мога да разбета. Били съставили актове. То човек вече и огън не може да си запали в гората със сухи дърва, да си направи барбекю. безумци. От наредби на такива нахални държавни служители станахме като роботи.

В един миг се оказва, че вс които се вълнуват са изрядни, добросъвестни битници, които скачат срещу бетона, но не и срещу цапащите си себеподобности - виждат ги, гледат ги, с тях играят те сега ...

И защо само по морето се съставят тези протоколи. Горите почти оредяха, а никой не го е еня как се краде гора за износ. Търговията с горски материал е номер 1 в България. Нямат срам тези гъзибръчковци. няма контрол, няма нови насаждения.Още от дете съм ходил да залесяваме горите и да прочистваме. А, сега какво? СЕЧ И Само СЕЧ. Но , тези глупаци не мислят за последствията. Ще им стигнат на всички тази алчност.

Като става дума за залесяване не само че не се залесява достатъчно ами в последно време се унищожават залесовани терени които незнайно как са се озовали в пасища отдадени от общините на съответните фирми става дума за десетки декари .

Аз и семейството ми ходим на палатка край морето... и факта, че всеки път си тръгваме с много повече боклуци, отколкото ние сме направили е достатъчно красноречив. Има такива които пазим и чистим. Има и такива, които оставят боклуците си където им падне. Това, че някой се е изс.ал или изпикал в гората е най-малкия проблем. Нима отпадните води от всеки хотел отиват в канализацията?? Все още много от хотелите си изхвърлят канализацията в морето...

Че 12 протокола за СЕЧ в Българските Гори не са правени за цяла година а бракониерите и фирмите на ДПС не оставиха живо дърво. Р

Протоколи за сеч. Другарите изсекоха България и няма наказателна квитанзия, на къмпингуващите направили протокол за сеч. Народната милиция си пази работодателя.

А така. Ще къмпингуват къде си искат. Комунистите закупиха всичко сега ще си пазят имотите. Сполай им. Добри хора.

пиронков, защо не мине в Созопол, да види бетона над скалите, при това в централната част? Защо не види как до станциите на МЕИ и банката има изградено частно селище с частни улици, бариери, охрана и двор ВЪРХУ самите скали? как от хотела пияните наематели пускат бутилките във водата?

ДА СЕ Е САМОСЕЗИРАЛА СРЕЩУ РОМСКИТЕ КЪМПИНГУВАЩИ?!!!!!

Ако някой в България мисли, че може да си прави каквото си иска, аз не съм съгласен с това и мога да го докажа. В чужда собственост няма как да пребивава човек, без да има разрешение от собственика" Питайте тия от Гърмен, Орландовци и още хиляди места дали не може. Може, ама само за един етнос...

Представям си каква смрад се носи около т.н. диви къмпинги. Не мога да си представя нормални хора , живеещи с течаща вода, да зарежат всичко и да отидат да живеят , като скотове в горите , само и само да спестят сто или двеста лева. Аз просто няма да отида на почивка

Dimi

По добре не коментирай по теми за които си нямаш грам представа...

Чоко, то селяндурите най-много искат да ги припознават за граждани,за тях живот сред природата е ,,табу".

Интересен поглед на нещата. Това че искаш да живееш сред природата не означава да живееш като скот. ПРедците ти до твоето пръкване къде са живяли? Живей в хармония с природата, приятелю....

Разбирам ,че на някой им харесва да къмпингуват по горите до плажовете ,но след тях е ужас ,стотици хора палят огън ,дървата естествено са от гората ,готвят цапат ,серат навсякъде ,най-близката течаща вода е на 2 км на селската чешма ,въпрос на време е кога ще пламне някоя зараза ,лошото е ,че водят и малки деца ,реално тези хора не се къпят докато са по биваците ,освен като изключим подмиването в морето ,с една туба вода готвят "мият" чинии 5-10 души.

Явно хотелите са полупразни и се опитват да ги понапълнят малко с тия акции ама надали ще им се получи номера а също така май имат и да си го връщат заради протестите на еколозите който са и най много от къмпингуващите

Така или иначе миризливците от биваците няма да отидат в хотел защото нямат пари.

TIREX

секат огън се пали зарито с боклуци но това не е всичко не стъпвам на булгаристанското море от над 15 години. в Момента съм в Кавала цени даже по ниски от миналата година. Гърците си живеят добре кафенетата пълни с усмихнати пенсионери..няма опашки няма мутри ...

Г-н Н-Пиронков- поредния управник с мания за величие,апък недоразвит в сивото вещество.С какво право ще влизат в чужда собственост да пишат актове, а ако собственоста е държавна или общинска то нямат ли право гражданите да я ползват?

Чл. 145. В имотите в горските територии не може да се извършва ограждане или други действия, които ограничават свободното придвижване на хора, диви животни и води, с изключение на имоти, за които това е предвидено в нормативен или административен акт.

Също така по два параграфа и средния член, може да се сере и сече на воля.

Ударението пада на "свободно придвижване", а не самонастаняване с ос.ране! Дали след тия "волни души" природата се оставя в състоянието преди височайшето им посещение?!

Друго си е да е циганска 'махала'... нали? По морето ги има също, примерно, преди няколко месеца заради тях стана едно голямо наводнение. Изсекли гората, запушили дерето с тонове боклуци, направили къщи по 2-3 ката... къде е тоя Гвоздей по гетата?

когато има струпване на хора, а няма минимални хигиенни условия... става миризливо. Аз не искам такова Черноморие... има си къмпинзи достатъчно, достатъчно легла по хотелите... нека оставим и малко природа, а? Който не може да даде по 20 лв на ден за легло или по 15 за къмпинг... трябва да работи малко повечко за догодина.

О-ооо, Тапет,здрасти!

Dimi

А някога стъпвал ли си в къмпинг в БГ? "Достатъчните" къмпинг в БГ са неподръжани с отвратителна инфраструктура и условия под всякаква критика... за такова нещо аз пари не бих дал.

Дали стават или не нашите къмпинги не е основание да се къмпингува кой където си поиска. Липсата на тоалетна и течаща вода не спомага за опазване на природата чиста ( за боклуците които се оставят, защото няма кофи да не говорим ). Твърдо против съм бетона на останалите диви места, но съм за изграждане на нови къмпинги.

пясъкът, морето, горите, планините, реките ... чужда собственост. Повече за подкрепа към държавата и патриотизъм не искам и да чуя - чорбаджиите на държавата да се спасяват

Как ще сечете дървета, идиоти такива ! Догодина пак ще искате къмпинг ! Всички къмпинги в България трябва да се забранят ! Простаците - в къщи !

Да ти кажа не съм виждал къмпингуващи да секат дървета. Събират се сухи дърва. Сигурен съм, че има такива, които секат, но са просто селяци. Културата на къмпингаря отхвърля замърсяване и навреждане по някакъв начин на природата.

а къде ходят къмпингуващите до тоалетна, ако няма такава?

но не серат бетон

Лошото е че покрай, изрядните и пазещи гората къмпингуващи, през последните години много нарастна броя на простите навлеци без възпитание и елементарна култура, които отиват там просто да се напият, насерат и унищожат всичко което докопат и накрая да си изхвърлят боклуци където им падне.

Разходи се до Градина и после коментирай! Няма такава клоака!

С какво и къде удрят пирона?

Тези антиБългарски "държавни" органи защо не отидат и видят какво се случва около всяко български село и не напишат актове на всички, които изхвърлят нерегламентирано боклуци и секат незаконно или полузаконно българските гори? Защо не напишат актове на всички, които крадат незаконно от чуждата собственост - ниви, градини, къщи, вили? Аман от тези двойни, тройни и четворни стандарти!

"Всяка коза за своя крак"! Това, че друг нарушава законите, не може да ти служи за оправдание на твоите нарушения!

Нарушаването на закона не те оневинява само защото и други го правят. Затова държавата ни е на това дередже, защото всеки си прави каквото му е кеф, без да се замисли дали е позволено или не, а пък когото хванат, хванат...

Поръчкова история!!!

Дори и да е такава, нарушенията са факт и са масови!

Защо бягаме в Гърция ,ами къмпингите в България са ..ке....ф!!!

Пак не си разбрал. Тук не иде реч за къмпинги. Тук иде реч за хипари по плажа. Без къмпинг. В Гърция така ли къмпингуваш дето ти падне? Виждал съм нелегални къмпингари по островите де.

Да, в Гърция има места за диво къмпингуване. Единственото условие е да не се пали огън. Минава горски и те предупреждава. Разрешено е да се ползват газови бутилки и да се готви на тях, но за сечене на дървета и за палене на огън директно те пращат в затвора. Има си карти и маркировки къде е разрешено дивото къмпингуване.

Тук няма условия и достатъчно къмпинги. В Гърция е регламентирано, достатъчно са и ти е кеф да си в къмпинга. По островите има и самоинициатива, но никой не те закача, стига да не си в разрез със законите им.

Всички цигани в България не само си мислят, но и се настаняват когато и където си поискат, уважаеми господин пиронков и ти нищо не можеш да им кажеш! Анадъм?

За циганите може - за българите не може!

Не знаех,че за палене на огън на плажа се съставя акт.

Само ако те хванат.

Абе циганите като се самонастаняват и секат гората и то не само за един сезон, а целогодишно... тях кой го глобява?