10 екипа на КАТ проверяват в София с камери и микрофони

Десет патрулни автомобила на КАТ-СДВР, оборудвани с камери и микрофони, започнаха проверки по най-невралгичните места в столицата, съобщиха от МВР.

Обратно в новината

Коментари - 10 екипа на КАТ проверяват в София с камери и микрофони | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Уж това е сериозно занимание на КАТ за подобряването на безопасността на движението, а то се превърна от комично, в по-комично фанфарно мероприятие. И това е така, защото ограничените началници нямат реален поглед върху съществуващата реална действителност. И се получи следното: Камера има - телевизия не е, микрофон има - певец не е, номер има - кола не е, свирка има - влак не е, пари взима - данъчен не е!! Що е то??? - КАТАДЖИЯ

Хем вярно, хем весело.

Как ще се спре корупцията, като най голямата далавера е поставянето на микрофони и камери в колите , печели я фирма, която дава оферта 9000лв за (камерка , микрофон, дивиер, акумулаторче и малко жички), там е корупцията там. В търга за държавна поръчка участват фирми предлагащи 1500, 1800, 1300, дори участва фирма унгарска поставила устройствата в Унгария, но не печели защото не предлага рушвет и не е корумпирана.ТЪРСЕТЕ КОРУПЦИЯТА ПО ВИСОКИТЕ ЕТАЖИ, не там където, бай Пешо дал 10 лева на полицая бай Хой.

Mного дебела е корупцията, тя не е субективен страничен ефект в МВР и държавата, тя е основата върху която е развит комунизма и трябва да се изследва, като се почне още от партизанското движение, кой става партизанин, защо и т.н. , активни борци, комсомолци, предимства и т.н. , при демокрацията се сменя само името, партизанския манталитет обаче си остава. Цялата полицейска и държавна система трябва да се промени , полицаите се борят да стават катаджии само заради корупцията и само "доказали" се полицаи стават катаджии.

КАТаджията е най-простото средство заместващо пътната камера. За сметка на това - корумпирано. КАТ е репресивна силова структура създадена да събира глоби и да пълни Държавния бюджет, а не да помага на водачите на пътя. Дефакто изземва функции и е паралелна структура на Общинска полиция.

абе щом птп-тата и нарушенията нарастват, значи малко взимат.

Същото може да го прави и камерата, но без да взема 1000 лева месечно за работа 40 часа на седмица. Не очаква 20 заплати за пенсиониране. Камерата не боледува. Не се дрогира. Не пие. Записва наришението и го документира. Остава само да си прибереш глобата.

Който го е страх от мечки да не ходи в гората.

mc прави сте, дебнат се престъпниците ,затова искам да обясните човек който нарушава закона какъв е?Водач който се движи със 120км/ч в населено място какъв.И как се залавят горепосочените?

Заглавието говори само за себе си: КАТ ДЕБНЕ... Няма друга държава по света в която полицията да ДЕБНЕ. Там си вършат работата. Какво точно ДЕБНЕ КАТ? ДЕБНАТ се престъпници? Значи ли това, че всички шофьори сме престъпници? Не е ли редно да регулира движението, а не да ДЕБНЕ като хиена по пътищата. Кога най-после тази т.н. пътна полиция ще започне да работи и да бъде в УСЛУГА на шофьорите? А не да ги ДЕБНЕ като престъпници?

Ами да дебне, ама и това не правят! Ела в Бургас да видиш - всеки си кара както му е кеф, това еднопосочни улици, пешеходни пътеки, ограничения - никой не го вълнува... Днес един даже и стълб събори, защото са свикнали на определен светофар да си минават на червено, след като няма кой да ги дебне...

Уважаеми mc, много се формализирате. Знаете, че журналистите имат изчекнат изказ. Важно е крайния резултат.

спира те и ди подава бележка ,с надпис "даи 20 лева иначе пишем акт"е тогава кво правиме???

Проблемът си е изцяло твой. Да не си нарушавал закона.

Спира те Мучо с палката и те пита "Ко праим сиа" - бас ловя, че и целият да е обкичен с камери и микрофони, пак ще си взема своето. Знае се, че свободно място за КАТ-аджия няма и не е имало последните 30 години. Защо ли, при заплата от 600 лв?

Аз съм изряден, нека ме спре.

120 коли по 5000 лева плащай данъци държава на идиоти

Come again!

Някой спирали ли са го по новия метод да сподели ? Интересно ми е !

Наместо да дебнат органите на КАТ да застанат по невралгичните места и да се стремят да оптимизират транспорта!!! В шубраците дето се крият задръствания няма!

Стига сте ни плашили с тези платени проститутки!Писна ми вече да ни стресирате с подобни заглавия!Пътищата са като швейцарско сирене,всяко мамино дупе лети с 300 и не му пука защото е напудрило нослето , а вие ми говорите за контрол- контрол на кого ?!?

Днес, в рамките на 6-7мин, като пешеходец, този път видя

От това по тъпо заглавие на статия не съм срещал. Кои са КАТ че да "дебнат" ? На "стражари и апаши" ли си играем? КАТ уважаеми пишман журналисти означава "Контрол на Автомобилният Транспорт". Те контролират, не дебнат, не подслушват и не са агенти под прикритие. Не ни вменявайте вина още преди да сме извършили нещо нередно.

нищо не контролират , нито регулират. ДЕБНАТ

Драги ми милиционерино, когато КАТ започне не просто да контролира (независимо от името си), а да регулира и помага на движението - тогава ще получи уважение от обществото... Дотогава за всички, освен за самите милиционери, те ще са едни рекетьори, които дебнат да те измуфтят... Уважение не се заслужава с камери, микрофони и показни акции, а с работа в служба на обществото... Но ти едва ли ще ме разбереш...

Pesh0

много тъпо е да ми пратят снимка с превишена скорост на която се виждам аз в колата и жената до мен в колата не е жена ми. Да ги съдя ли за разваляне на семейство ?

Pesh0

Защо аз да не го снимам негово величество педала като взема 20 кинта и се чувства щастлив ?

А тебе кой трябва да те съди, че изневеряваш на жена си? Това че ти предаваш някой е нормално, но когато теб те предадат ти е като Ху*Й в задника. Ами носи си и последствията от действията си българино.

Pesh0

Сега кога говорим за лични неща и кога за държавни ? като возя жени в колата си ? и коже да се снима ? или като катаджията прибира 20 кинта и е незаконно да го снимам ? Мен не ме мисли .... разбрал съм се някакси .

Аман от толкова полицаи - в Гърция по 1 в град

КАТ проверяват оная ми работа. Цървубите по околовръстното летят с 150км без проблеми, но кат дебнат...в някой храст за превишена скорост, но не и там където у нужно.

"Новите журналисти" вече са се похвалили тук таме,че са хванали цаката на камерите и микрофоните.НЕ СЕ ГАСИ ТУЙ ЩО НЕ ГАСНЕ!

на журналистите и "телевизионери"...набъбва.... Новото попълнение на Dikoff,Барекофф,легендата Вучков и винаги на мястото на събитието ...Кърволюба ....са на ...терен...

Не става въпрос за водачи, а за селяндури-каруцари, преместили се да живеят в София.

Това борба с нарушенията по пътищата ли е или борба с корупцията в КАТ? Тези пари за новите "журналисти" са от нашите данъци.

Точно така си е! Сега остава /пак с наши пари, естествено/ да си сложим по една - две камери и в личните автомобили и един микрофон на ревера и да записваме действията на КАТ като ни спират. Освен това искам да попитам нещо, защото не съм напълно запознат - къде отива съгласието да бъда сниман и конституционното ми право да откажа такава проверка?

Микрофонът ще записва само полицая и камерата ще записва само него;))) Както при много други "държавни" закони и правила (сверка забраната за обйалжане на актове до 50лв) можем конституционните права да си ги заврем отзад...

В Благоевград няма нито една патрулка с монтирана камера и микрофон, но КАТ спират и то само 1 кола с 2-ма служители вътре.уж нямаха право,ако не са в екип.

Вие в Благоевград, с регистрация (Е) сте си доказани нарушители, камери не Ви трябват. Хеле пък като дойдете в Софето на МОЛ ;-)

Селскиии... не всички идват в СФ на МОЛ. Кой те знае от кое горно нанадолнище си пък си мислиш че си мн.модерен софийски дришльо

Не позна, четвърто поколение Софиянец съм, идеален център, 5 имота под наем, но отказвам наематели с регистрация (Е) и от Северо-Западна България. Стой си в Благоевград, не идвай в София ;-)))

Това само в София ли ? Хайде сега го направете да е във всички градове и села като записите се гледат само от регионални екипи по видео наблюдение и това ви е ИГРАТА ! П.П. Имате грешка в края на статията пише се антикОрупционни

как ще се дава рушвета?

Няма да даваш,правиш икономии и ставаш милионер ...

С по 3 камери и 2 микрофона, то цяло БНТ. Номерът бил слагаш 20-50лв., колкото ти се откъсне, на таблото, зад стикерите, уж че ти проверяват годността и готово, там камерите нямат обхват ;-)

Държавата не може да опази собствените си копои, а ние трябва да ги обичаме и държавата и копоите!

На гражданите, които пък проверяваме и наблюдаваме какво правят с палката, сме ги разположили така, че не могат да ни открият. Заснетото ще дублира тяхното, пък да видим...

Pesh0

ааааааа гражданите е незаконно да снимат . особенно ако нещо нередно се подава на катъджията .

Anachronos

Верно ли катЪджия го пишеш с Ъ бе малоумник?

Тъпо! Това се казва "отбиване на номер"

Pesh0

сега ще има . Намигване в посока на канавката , в която трябва да се пуснат 20 лв. след приключване на проверката . Не са виновни катаджиите . направете законите , всеки катаджия , да бъде уволняван без право на пенсия , ако вземе подкуп. И ще видите дали някой ще вземе .

Pesh0

ааааааааа и даващия подкуп , да е невинен .... иначе пак ще си намигаме за 20 лв .