Камерите на КАТ се оказаха слепи в новите патрулки

Мобилните камери на КАТ не могат да снимат от новите патрулни коли КИА. Изображенията са мътни, номерата на колите не се четат.

Обратно в новината

Коментари - Камерите на КАТ се оказаха слепи в новите патрулки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много тъпи соц опорки. Цента е точно 25820 лв. с ДДС. Отвараш Профил на копувача на МВР страницта и четеш.

И к'ъв е проблема !?!?!? Демонтират предното стъкло и снимките ще са перфектни !!!! Само че сега някой здраво ще "намаже филията" с нови камери !!!!

ами както знаем на куките мозъчетата първо ги филтрирват до момента в който не остане и капка сиво вещество, после ги пращат за камери.... стъкла обективи поляризиращи филтри и т.н.

Гениално и само в България. Само сега и само за вас. Похарчихме парите и сега квадратните джанти не пасват на триъгълните гуми. А някаква дето не знае каква е му вика "проблем". Това е диагноза дами и господа. "Проблема" е че все ви избираме вас. Отбор идиоти на високи позиции без грам мозък.

мда

По-долу вече е посочено решението. Купуват за всички камери поляризационни филтри. Даже могат да се поръчат, ако случайно се окаже, че няма с нужния диаметъра на обектива. Даже най-скъпите няма да струват повече от 50-тина лева бройката.

Така, готви се нова обществена поръчка за филтри на стойност 30 милиона. Чакаме оферти

Ако трябва да сме точни, такива филтри струват поне 100-150 лева и то с ниско качество. Иначе има и за доста повече.

мда

Грешите или лъжете нарочно. Вижте в Нет-а. Цени от 10-15 лв до 80-100 лв. и то за единчни покупки. За повече от 100 бройки отстъпката може да бъде значителна...

Така става, като назначиш тъпа социоложка за министър на вътрешните работи. Как да подбере добър екип , че тя на две магарета сламата не може да раздели. Сега пак ще се оправдават със служебното правителство....

Отговора е прост! Купуват колкото са камерите - поляризиращи филтри и всичко е ок.

и после козирки за филтрите и готово. И после милиционери с мозък и готово. И после министърка с мозък и готово. И все по невъзможни неща и готово.

Ама те и на холандците са им автомобилите с еърбег, но си имат камери...тези неща трябва да се предвиждат...

Не е "никой", който не е съобразил, ами е елементарно дори за милиционер да установи "кой". И докато не се каже кой и не се уволни като минимум без бонус заплати, и не се накажат шефовете му по това време чак до неадекватната Бъчварова. И ако не се изчистите от мутри и клатикурници и не въведете адекватен и справедлив контрол по пътищата, ще сте все за посмешище и ще ви трепят и газят, както вече става често.

Не си спомням тъпите тюфлеци кога последно са направили изявление, с което да не са станали за посмешище. Безкомпромисно посмешище. И сега кой носи отговорност и каква ще бъде санкцията за потрошените пари? И още, ся к'во ще правим с оная работа, заради която им ги купиха тия камери на катаджиите?

На кривия, познайте какво му е криво! Простолюдието полицейско едва ли може да настрои камера, камо ли снимки да прави. За тези неща си трябват специалисти.

Е на т'ва му се вика "GOOD NEWS"!... ...Нещастието на едни, прави щастието на други!.. А това, че в МВР от край време нямат "връзка с главния мозък", не е новина...;-)

Нация Българска -Техническа!

Радващо е ,че мадам на снимката знае от къде се влиза в колата.

Е как ще воюваме срещу джигитите по пътищата. С куци камери и без служители.....Е как ще спрем войната.....С много шум и никаква работа.ХА-ха-ха.....

Сега, който е взел комисионната в затвора. При Бай Тошо ги разстрелваха и кражбите и разхищенията бяха в пъти по-малко.

КАТ-тъпанар до тъпанара,начело с тъпанара на държавата-тенисиста с магнолиите щели да се справят с теророа по-пътищата за 15 дни...

Кеф,майна,кеф..., ха, ха, ха... Ще ми хванат дедовия..., ха, ха, ха...

Много глупоча се е развъдила в това силово министерство, а народа го е казал: " Каквото един глупак купи и сто акълни не мож го продадат"??!

Елементарно Уотсън. Това отдавна е измислено. 1. Прави си проект, проучване и пробен модел /и/ и след изпитания Технически съвет се избира какво да се купи. 2. Всичко е проснато на масата и далаверата става много по-трудно. 3. Пестят се пари и нещата се получават, а не "Е ся кво стана? Бал съм го, парите не са мои! Аз мойто си го взех, да го духат другите" Банановите републики го правят по нашия начин. Три пути режем, все кусо.

Не купили Лади,че ,да се вижда и през ламарината,а купили някакви си КИА...

Жалки министри! Жалки началници! Експерти....само в лъгането краденето.

ПЪЛНИ НЕЩАСТНИЦИ!

Аз предлагам нещо съвесем простичко. Всеки от старите опели се превръща в непреместваем пост на КАТ. Просто го паркират заедно с камерата и там си остава. Така ще се плашат джигитите и ще си снимат камерите. А полицаите ще ходят с новите коли да прибират снимките. Какво толкоз сложно....

Пратих идеята за опелите на официалния емайл на КАТ. Да видим..

ура, камерките са слепи, значи отново ще караме с пълна газ за Бургас и на прескондак до готин баджак.

не само тъпотия ами престъпно харчене на парите на данъкоплатците. Как не ви е срам бе...

Сигурно "експерта" отговарящ за проекта е завършил НБУ или някоя друга подобна институция хаха

Ричард Хамънд беше един от водещите в готиното предаване на ББС "Пета предавка".Сега,еднолично представя продукцията"Теория на глупостта". Ако се всели у нас,всред "елитите",вземащи скъпо струващи на Народа,решения,сигурно би заснел цял сапунен сериал по темата"Теория на глупостта,безотговорността и скъпите,неясни Обществени Поръчки".

Абе чувал съм, че с един PL филтър на обектива нема да има мътеница, отблясъци и секви щуротии... Ама кой съм аз пред инженерната мисъл на милицай?

във фотографския език има разлика м/у размазан,мътен, воалирал etc.... размазан е образа, когато движите камерата докато снимате несинхронизирано с движещия се обект... мъте е образа БЕЗ фокус. Воали, отблясъци и т.н. не размазват и не помътняват образа а само го "тонират" с воал,но ако воалирането е яко това си е заслепяване :))) и какъв кварцов състав на стъклата бе брадърчета??? тонирането на стъклата не пречи а подобрява вюто презджамовете. ама тия да не пускат светкавици зад стъклото бе?? :))) ужас!!! ноработата не е чиста - вервайте ми

за да излизат размазани няма стабилизация на образа или са дефектна серия!...за да се купят йофтиничко :)))

Да сменят предните стъкла на автомобилите!

Ами така де, нека и момчетата от Кобра (или каквато там змия беше) да намажат от цялата работа. :D

Най-големия проблем е височината на автомобила. Как ще се движи зимата през преспите, когато има най-голяма нужда от полицай по пътищата?

Какво забавно оправдание, съставът на стъклото бил различен при различните автомобили. Просто камерите са някакъв боклук.

Да садят храсти край магистралата и шосетата- хем да залягат и да дебнат, хем зимата да пази от навяване. Това с ербега е класика- няма как да спреш корупцията на човек дето заради нея работи и се вдъхновява!

Затова едно време учехме и искаме сега да ни се плаща за консултации и за мислене. Като ще правиш някаква система от компоненти, вземи купи първо по 1 бройка за тест. Айде колите са купени. Ами вземи 2-3 вида камери и пробвай. Цената не винаги трябва да е определяща. Ако тази камера струва 300 лв. а друга, която щеше да става 400 лв. , сега какво си спестил ? Имаш камери по-евтини. А дефакто нямаш нищо работещо. И вместо по 100 лв. разход повече, сега имаш по 300 лв. отгоре , ама и не работи . Тъпи тарикати политици, бизнесмени, ръководители и т.н.

Разкошна новина за "Държавната Администрация" Набързичко да се сдела една поръчица за 100 нови камери на проектна стойност 45 000 000 евро и да се пусне петък вечер в 5 , а до 6 да се приемат офертите.... Така една камерка ще струва абсолютно адекватната сума от 450 000

Е на смешници ни направихте, не се наядохте от комисионни, то би бива, но това което се случва в БГ го няма никъде по белия свят

В интерес на истината, дори с астрите имаше проблем, защото се оказа че по-новите от тях са с антирефлексни предни стъкла, които заглушаваха радара на камерата. Колата уж същата, но стъклото с малко повече олово. Много балъшко е да не се сетиш, че като сменяш изцяло марката, вероятно ще има още повече проблеми... На някой от МВР просто не му се е занимавало да валидират интеграцията на системата. То, пари, нали има...

Поредното доказателство че в КАТ работят хора които не знаят какво правят там.Сега сигурно ще поръчат и нови камери за новите коли защото прекалено малко е ощетена държавата. Както се върши работата на пътя така и в офиса,пълно безхаберие и тъпотия на върховно ниво.

Сега тази съветничка с пилешки мозък,какви съвети дава на баш ма...уника?Та той от съвети разбира ли?Та той всичко си знае.Виж за кой път го избират има няма 20%от българите защото е велик с прочетена една книга.Нищо през годините не е научил,нито желае да научи.След като сложи тази провалила се навсякъде за съветник ,какво да искаме?Даже и очи няма да види как Държавата липсва и всеки го вижда само не и той.Все ще дава,но резултати не иска.Просто на принципа "проба грешка"и така до безкрай.

Еййй сега трябва да сменяме колите

Колко глави на ГЕРБ-аджии трябва да разбиеш за да събереш един килограм мозък?

"...камерата може да удари лошо нашия служител в главата..." - там е най подходящото и прежалимо място с най малко щети!!!

Добре де,какъв е проблемът? Нова поръчка за нови камери,съобразени с новите коли,ново наддаване за комисиони и хората по веригата ще си лапкат....не е ли това целта?

А сетих се още нещо То трябвало всяка година да се плаща поддръжка на фирмата обслужваща камерите Няма да стане, катаджиите ще ги обслужват

Всъщност КИА е много добър вариант като цена-качество, но пак никаква не са я свършили при все цялото желание на ръководството... Държавата е разложена на всяко ниво от пирамидата и затова се получава пълен цирк дори при добри намерения

За 190 лв. си взех от Китай DVR с предна, задна камера, навигация, FM трансмитер, WiFi, андроид + кавото решиш да си сложиш на него. Интересно колко ли струват тези "мобилни камери".

Добре де, имаме автомобили, трябват ни камери. Купуваме мостри, анализираме, пробваме и готово. Толкова ли са плиткоумни, или са ослепели от алчност?!

аз казах ли ви, че такива МПС като астрите, тип бяло крило, не е имало и няма да има. обслужването на една киа е 895 лв. на влизане в гаранционен сервиз, което е минимум веднъж в годината. и за да не бъда упрекнат в пристрастие, карам опел и нисан, уважавам конкуренцията и останалите участници в движението. приятен ден.

Значи като харчиш чужди пари/държавни/, на подробностите майната им.