Пускат патрулки с камери и микрофони от 20 януари

Сто и двайсет полицейски автомобила ще бъдат снабдени с камери до два месеца, съобщи министърът на вътрешните работи Веселин Вучков.

Обратно в новината

Коментари - Пускат патрулки с камери и микрофони от 20 януари | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

15 патрулки в София. Останалите 50 патрулки пак по старата схема: "И кво шъ праим сега?"

Хубаво е да се коментира ефектът от внедряването на камери в автомобилите на КАТ. Но също така хубаво е да коментираме й цифрите от статистиката за 2014 г. - 658 загинали /която ще се увеличи/ и над 8600 ранени от произшествия. Това в по-голяма степен касае всички, които са на пътя - водачи, пътници, пешеходци и важното е не колко са камерите в колите на КАТ, а как ние самите се пазим на пътя.

Манете ги камерите. Ако ще и 3D камери и долби звук да им вземата това да ни е кусура. Същественото е, че СПРЯХА РЕДОВИТЕ КУКИ да се правят на катаджии. За мен това е Огромна Крачка напред към нормален ред в системата на МВР. Какво беше преди - излиза патрула да си патрулира района и вместо да слухти за катаджии се нарежда на първото сгодно кръстовище и почва едно дебнене за каращи без колани, фарове и говорещи по телефона... докато наркомани и мангали грабят народа. Някой ще каже е и те са хора, но тия смешни 10-то левки дето ги събират са много по-страшни защото ги приучват на корупция и подкупа им става не ежедневие а ежечасие. После как може да се очаква от тези хора да пазят ред. Спооред мен това с камерите е добро начало. Следващото е всички куки да са закачени с гпс и микрофони - лични. Да им направят заплатите двойни, но да ги карат да си вършат работата.

нямат принтери, комютри, базите им данни се пазят в някакви досови формати... кусур им камери

Грешна информация!Това беше преди 2 -3 години!..не че има пари за консумативи ама DOS-формат отдавна няма......

Сега пък засегнаха интересите на селските тарикати. Те така добре се бяха приспособили да си живеят с подкупчета.

Имам чувството, че има нещо недоизказано. Ще се следят нарушенията от пътна полиция или на самата пътна полиция , за да не си поискат подкуп???

Докато герб е на власт,само тъпотии

Нямам идея за какво се бориш, но и в САЩ, и в Русия камерите са задължителни и абсолютно доказателство в съда. Може и да е малко неприлично, но ми се струва че коментарите относно личността ти от други съфорумци май са съвсем оправдани и правилни. Макар и понякога доста крайни.

Ама тази камера май се включва само като те проверяват никой не знае какво става като не е включена камерата. Те могат пак да те спират ако всичко ти е наред да те пускат или да не ти пишат акт ако не им дадеш подкуп. Или да питат а сега да пускаме ли камерата или ще се оправяме. Много шум за нищо. Техниката винаги може да бъде излъгана както е с прегледите. Някоя наша фирма пак се нагуши да слага камери и после да ги поддържа. Само това е ефекта. Камери навсякъде и без полицаи както е в Европа. Много строги наказания за нарушителите.

Ще има ефект само ако камерите работят непрекъснато.

Поредната олигофрения.Това го няма никъде.Нека ме спрат ,ако съм нарушил,но може съвсем да не ми е приятно да ме записва камера и аудио.Това изобщо законно ли е.

Не нарушавай и няма да те спрат просто е. И не е вярно, че го няма никъде. Плащал съм си като поп в Европа след заснемане с камера. Там радарите примерно са само с камера. Не може да има заснета превишена скорост без да е издадена глоба. Паметта на камерата неможе да се манипулира.

Абе някъде прочетох,че оборудването на тези камери по колите излизало 6000 лв и нагоре,защо няма яснота по поръчката,защото според интенет за едно такова оборудване са достатъчни и под 3000лв.

Мен ако питаш и 1000 стигат, ама това е без комисионни и сто ненужни фирми-пиявици по веригата.

На подобен принцип за стотина компютъра бяха отпуснати 3 милиона лева от бюджета на съда. Представяш ли си колко пари излиза един компютър?

Вместо 10 човека от инспектората да се преоблекат като обикновени граждани и с по една частна кола да изловят михлюзите като мишки, ще купуват камери за милиони и ще правят простите куки журналисти. Това е достойно за сценарии за хумористичен филм. Очаквам да го видя в "Столичани в повече".

Чак пък 3 камери. Малко са прекалили. Да не снимат игрални филми.

6+++

Коментарът ми беше към: Ото Скорцени ( нерегистриран ) 11.01.2015 20:43 6+++

Просто не мога да повярвам, че живея в такава тъпа държава. Поради факта, че не могат да озаптят алчните си ченгета, са готови пак да хвърлят милиони на вятъра взети от нашия джоб, разбира се. Някой да виждал камери по колите в Гърция и някой да е дал и едно евро подкуп. Елементарно Уотсън!

"...патрулки с камери и микрофони..." Тюфлеците-новите журналисти, Ще стане като във Франция (Шарли Ебдо) Смях ;-)))

Системата на КАТ е толкова прогнила и корумпирана, че на всяка патрулка по два телевизионни екипа с по две камери да зачислят и всичко да излъчват пряко по телевизията куките пак ще крадат.

ОСВЕН ГОРНОТО ОБОРУДВАНЕ ПРЕДЛАГАМ ПО ЕДИН ТЕЛЕСКОП,РАДАР,БАНКОМАТ,И СПЪТНИК ДА ЗАСИЧА МУТРИТЕ,КОИТО ВАДЯТ ПАЧКИТЕ!

Спрете купуването на шофьорски книжки и изпити!!! От тук трябва да се започне,не може всеки да шофира,не може да сядаш зад волана без никакъв опит,а е пълно с такива,които са си купили директно книжките или са си уредили изпитите!!!! Те са потенциални убийци на пътя! Такива трябва да се наказват,като за умишлено убийство!!!!

Ако си мислиш, че за няколко часа "кормуване" се става шофьор си в дълбока заблуда.

6+++

А бе, няма начин да няма начин.

Мерките са стъпка в правилната посока. Не са кардинално решение на корупционния проблем, но поне правят нещата много по-трудни за тези, които са свикнали да карат както си искат и да минават с по 20-50лв според нарушението. Също така става по-трудно и за ченгетата да викат "сега кво правим" или "ти решавай ако ще се оправяш, действай". Преди 2 години един познат заради нагло поискан подкуп беше снимал как дава 20лв на полицая и онзи му беше ударил телефона в земята и му казал: "ех ти пък как си изпусна телефона"

един полицай ми вика зад колата тихичко ...кво прайм..и аз му викам ти свирки...аз квот ми е кеффффф

Като ме спрът без причина ; за проверка; как да разбера дали имат камери и микрофони и дали работят?

Ми предлагаш им дискретно 20 кинта и ако ги вземат значи няма камери и микрофони. Просто бе Уотсън!

Колкото и да критикуваме, тези мерки са добри, поне сме защитени от полицейски произвол. Но главният въпрос остава- Как ще се борят със джигитите на пътя?

С джигитите на пътя никой никога не се е борил. Тях ги пазят шефовете.

Ами значи че трябва да се загащят шефовете:)) За всичко има решение,желание да има:)

Ха ха , бай Пецо от Нови Пазар , като реши да отиде на гости на братчеда в Каспичан в 24:00 и след 0.7 л ракия+1.5 л вино, да не би шефа на РДВР или министъра да го пазят ?

Очакваме масово недоволство от родната милиция. Те не са свикнали да получават по-малко от лекарите и инженерите.

Един приятел живеещ в Испания ми каза, че в неговия 60хил. град имало 100 свободни места за полицаи.

Ти ли си бе, Хорхе?

Добре де ,никой ли няма да разследва през последните 5 години кой от милиционерите е ИСКАЛ и прибирал рушвети?Да им простим на криминалните престъпници в униформи,така ли?Всички много добре знаем,че от първия до последния /100%/ са КОРУМПИРАНИ и никакви камери и микрофони няма да ги оправят.Ще ги оправи единствено дългата присъда в затвора.

Е кво?Направиха по един,два апартамента за децата,ами тия със заводите тях кога ще ги питаме как да са спестявали от заплата?

Не ме интересуват камери и микрофони,не искам да ме спират на пътя ако не съм направил нарушение. Ако съм направил нарушение пратете ми снимката и си плащам дяволията.....в населено място ще ми вдигате палка за щяло и нещяло...ай сиктир.

Прав си. Стационарна камера на стълба а простите и крадливи куки с по една метла и да метат улиците. От какъв зор им купуват играчки с наши пари?

Веждаш ми се голям разбирач. ако те питам колко данъци си внесъл в хазната сигурно ще мълчиш като папуняк. Ако те питам колко пъти си давал пари за да не те клъцнат сигурно пак ще мълчиш. А иначе си голям професор. Писна ми от дървени философи. Казарма ви трябва на вас ........

Не мога да повярвам. Статия от 2008 година: МВР призовава: Снимайте полицаите в издънка От 5 юли МВР отваря секция в най-популярния сайт за обмен на потребителски генерирано съдържание link. Там всеки гражданин ще може да качва видеозаписи или снимки на полицаи, които нарушават закона или служебните си задължения, направени с мобилен телефон или любителска камера. Записите ще бъдат достъпни за гледане от всички потребители на link. "Ще проверяваме абсолютно всеки сигнал, в който се вижда часът и мястото на записа", заяви министърът на вътрешните работи Михаил Миков. Засега с това ще се занимава инспекторатът на МВР, а след това - новият отдел "Вътрешна сигурност". Авторите на записите могат да останат анонимни, но ако обявят имена или координати, ще бъдат информирани за резултата от проверката по техен сигнал. Координатор на новата идея е директорът на пресцентъра на министерството журналистката Диана Янкулова. В кратки срокове директорията за сигнали ще бъде популяризирана в най-посещаваните сайтове и търсачки у нас. Линкове, водещи към нея, ще бъдат поставяни на главните им страници. Засега инициативата стартира за три месеца. След като бъдат отчетени резултатите, тя може да бъде продължена.

В УСА има понятието ГРАЖДАНСКИ АРЕСТ! Гражданите могат да арестуват нарушител и да го предадат на полицията. КОГА В БЪЛГАРИЯ ще се дадат права, гражданите да могат да упражняват своите права за защита!

то и тука го има, ама трябва да си сигурен че арестуваният има влязла в сила присъда, което е абсурдно ;)) Иначе арестът е незаконен, имаше случай в нашия град някакъв влиза да краде през терасата - човекът го хваща и връзва с миши опашки. После го осъдиха да плати на крадеца 1000 лева, за незаконно ограничаване правото на свобода, унизителна и мъчителна принуда и подобни глупости.

тир с камера вътре и уволняват всички митничари и полицаи искали подкуп. Пускат една кола из града с камера вътре и уволняват всички полицаи искащи подкуп. ТОЛКОВА Е ПРОСТО!

Трябва да сложат камери и на фуражките на полицаите - и ако случайно камерата не работи - да пишат 1 тон мастило и да доказват, че не са я спрели за да извършат престъпление. И най-накарая да напишат един закон, който да забранява на полицаите да забраняват на гражданите да ги снимат! Сега положението е: полицаят ти забанява да го снимаш, извършва някакво престъпление, жертвата обжалва в съда, съдът казва, че полицаят е разпоредбата да не се снима е незаконосъобразна (нарушава се правото на гражданина да събира информация и т.н.), обаче полицаят си го премества в другия крачол, защото на практика не носи отговорност. Потърсете следните статии: ЗАСНЕХ ПОЛИЦАЙ и СТАНАХ АБСОЛЮТЕН ПРЕСТЪПНИК Снимайте полицаите!

Друга интересна статия: Не снимайте полицаи. Ще ви арестуват Въпреки, че снимането не е забранено от закона, могат да ви поискат лична карта и ако нямате - да ви щракнат белезниците и да ви отведат в РПУ-то за изясняване на самоличността. И да плащате глоба 3000 лева. А може и други нарушения да ви намерят - примерно може да окажете съпротива и да ползват палки и други помощни средства.

Добре е записите от камерите да се предлагат на телевизиите срещу заплащане. Бас държа, че държавата ще изкара много повече пари от телевизионни права, отколкото от глобите. По гледаемост ще бият всички магазинни предавания.

То тогава трябва да уволнат 50% поради некадърност

Tupanari pulni!! Trqbva da ima policiq za policiqta

Освен всичко друго, купиха на тъпите куки и играчки, пак с нашите пари. Да сте чули катаджия да е предотвратил произшествие или да е помогнал на някого? Няма и да чуете. Крият се като шумкари в мандра и събират пари. Тази служба трябва да се разформирова. Толкова безполезна е.

Следващата стъпка е да ни задължат да си слагаме камери в колите. После в спалните. Ще бъде по-скоро отколкото можем да си представим. Всичко ще бъде в мой/наш интерес - борба с корупцията, борба с тероризма... А на Женския пазар спокойно си продават цигари...

В Русия масово си слагат камери в колите. Вижте кадри на метеорита, паднал през 2013 година - повечето са снимани с автомобилни камери. Така гражданите се застраховат срещу несправедлив съдебен процес в случай, че някой полицай извърши престъпление или стане катастрофа. Най-много трябва да се наблюдават държавните паразити (работещи на държавна заплата).

За съжаление си е чистата истина. В "недемократична" Русия записите от личните камери в автомобила са доказателство в съда.

Хванаха ли арабина дето избяга от полициятя?

Очаквам скоро масов митинг на КАТ-аджиите. Ами тия от новото правителство им съсипаха хубавата службичка - хем нищо не работиш, хем не ти трябва образование, хем всеки ден освен надницата си докарваш по 200-300 лв. Ако не се научат как да се справят с изтриване на записите. скоро вестниците ще са пълни с обяви, че КАТ търси патрулни полицаи...

Те катаджиите първо да се научат да пишат, че до един са неграмотни.

Ха сега да видим как Ганьовците ще дават подкупи, а после ще мрънкат по форумите, че полицията е била подкупна? Хубавото на това е, че вече няма да оттървават кожицата срещу 20 кинта, а книжката ще отива на трупчета. Това е една добра новина.

Хайдеееееееееееееее пак се почнаха старите песни на нов глас. Това ще пуснат онова ще пуснат, а полицайте с таблетите къде са ??? Нали още преди две години надувахте свирките до Бога, че всички полицаи от ще бъдат снабдени с таблети, с които.........дъра бъра! Хайде аман от празноглави дрънканици. Защо потулихте случая с оня формен хайдук дето пред очите на цяла България прибра двадесет лева от шофьора на джипа не спрял на зебрата? Хей опомнете се на този свят нищо не остава ненаказано!

Докато не се измислят ясни и конкретни правила корупция е имало и ще има. На пример в Украйна има 12 причини за да те спрат. Но проверката на документи не е една от тях. Трябва да има конкретно неоспоримо нарушение записано на видео за да бъде спрян някой. И въпреки това и техните ченгета се правят на ударени и спират кой как им падне.

Ти пък намери кой да дадеш за пример! Всяка страна, докоснала се по някакъв начин до Русия, е заразена с невиждана корупция. Ако в САЩ полицай те спре, без да си извършил нарушение, бива веднага уволнен, а ти го даваш под съд за обезщетение за нарушените ти граждански права. За това, ако си му подозрителен, може да кара и 50 мили след теб и да чака да нарушиш нещо, за да има право да те спре и провери.

по последните събития, по добре би било амбразура с лека картечница на покрива.

Управлението на автомобил е необходимост за съвременния наин на живот и поради това е човешко право. Не си спомням да е имало референдум за максимално разрешената скорост, нито по какъвто и да е въпрос, касаещ безопасността на движението. Най-дразнещите и безумни норми са пуснатите фарове през деня и коланите в автомобилите. Умерената употреба на алкохол също не трябва да се санкционира. Глобите, които се събират не са съобразени със стандарта на живот в страната. Всякакви изисквания,които не са 1000% неизбежни трябва да останат в миналото. Трябва да се мисли за постепенно намаляване на правомощията на органите и свиване на дейността им до предимно регистраторски функции. Това се отнася и до повечето сфери на свръхбюрократизирания ни и контролиран живот.

МНОГО СИ ТЪП, САШЕ......АМА МНОГО!!!

Anachronos

Когато ти предложиш нещо по умно и вземат та го одобрят тогава давай коментари кой тъп и кой умен. Щото според моя стандарт ти си пещерняк още. Сашее

Много ми е интересно какво ще рече умерена употреба на алкохол,за някой умерено е 100г ракия за друг една бутилка .не виждам какъв ти е проблема с поставянето на колан толкова ли ти е сложно ,да не говорим че колана е сложен в колата поради необходимост а не заради нечия прищявка .с фаровете нещата стоят по същия начин установено е че има ефект от тях за намаляване на катастрофите.от това което си предложил анархията по пътищата ще бъде тотална.

каква полза има от колана , когато в главата ти няма нищо?

Специално за фаровете през лятото в слънчево време - 1000+++

А защо контента от камерите и микрофоните не се пусне онлайн?

Защото Халваджиян си е платил да не се пускат. Тогава няма да има кой да гледа "Господари на ефира".

Интересно, дали ще може да се трие записа и колко ще струва. Един месец имаше затишие нямаше катаджии сега пак почва терора и ще искат вече пари за изстиване на записа. Пак и доста огладняха толкоз време само за заплата.

НИКЪДЕ В ЦИВИЛИЗОВАНИЯ СВЯТ НЕ СПИРАТ АВТОМОБИЛИ НА СЛУЧАЕН ПРИНЦИП. Ако България иска да принадлежи към белите страни, е крайно време да започне да се държи като такава. Време е и народа да започне да се държи като общество, а не като мърша.

А парите в банките кой ще пази??? Или и от тях крадете за тези камери?

От първата секунда в която си оставиш парите в банка и вече си от страната на булката. Ако ме разбираш.

БРАВО !!! ИСКАМ същия изпълнител на непробиванията система за "СЛУЧАЙНО" разпределение на делата !!!