Вучков: КАТ ще прави проверки само пред камери

Министър Веселин Вучков заяви, че пътните полицаи ще извършват административни проверки само пред камери.

Обратно в новината

Коментари - Вучков: КАТ ще прави проверки само пред камери | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дрън дрън... Ами ежедневната сума от 80 лева за харч на катаджията? Ами , както се говори между полицаите, дължимото на началника? Че то се обезсмисля службата в МВР. По-добре охранител или мутра в банда...

_искате ли да си направим селфи пред патрулката , или................

Vitalino 1980 в ютюб и ще видите как ще се справим с корумпираните катаджии Граждански контрол върху работата им - трябва да ги снимаме ние , гражданите , постоянно на видео , как работят Трябва да си направим гражданска организация като украинците и да следим работата им на пътя

Дрегреите от ново поколение са самокалибриращи се и с вградени принтери. Все пак, хартиения носител е доказателство..

Също така трябва всички катаджии да са завършили полицейско училище, да са грамотни и да знаят закона за движение по пътищата. Сега повечето полицаи са станали такива не след академия, а след даден рушвет. Е няма как тракториста Пенчо да си плати и да стане неподкупен и професионалист. За това и криминалистите не могат да съберат нито едно годно доказателство. Сигурно половината ни полиция е от кол и въже?!

Това е стъпка във вярната посока. Но следва и всяко нарушение да бъде предварително записвано на камера, чието съдържание не може да се манипулира. Иначе ще има "Да пускам ли камера или ще се разберем."

Нема лабаво, бако Боци нареди на всеки катаджия камера, а за шеф на ДАИ гл. комисионер Флоберков! Е сега ще видите кон боб яде ли? Цената за книжка скача от 1000 на 5000, а рушвета на пътя от 20 на 100 лв.!

За бога братя снимайте ! Да излиза пак министъра като насран да обяснява как ще слага камери. Полицаите да снимат сами все едно банков обирджия да се снима как краде. Нали след акцията Палките махнаха пътните полицаи на изходите на София. После се появиха и спират наред. Сега пак ги няма да видим до кога ?

Ми то, с просто око се вижда, че един час свободен да намери, шиба си камшиците, И, за ТРИ часа, по мегастрала "Борисов едно", стига в Бургъс- нудиския плаж, Й, сапиче по потник?

Никой не може да ми забрани да им давам , и под видеонаблюдение да са пак ще намеря начин да им дам когато съм в нарушения!

Pesh0

Давай , проблема с даването не е в теб .Проблема е че не трябва да ги вземат .

не се радвам на тя глупости , защото не катаджиите са виновни а дърявата че ги е заставила да взимат рушвети! хората им дават и те са принудени да взимат! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Наивни са вярващите....

Предлагам да изсечем всички храсти зад, които дебнат от засада полицаите. Местата ги има по картите на GPS ите .

Вучков не лъжи вчера на Рожен си проверяваха 2 екипа зад полицейските коли

Нали всички знаем, че е масово, нали направихте хайка и хванахте над 50 екипа (не помня колко бяха)? Май просто не желаете да си нагазите колегите и се чудите как да потушите скандала с безсмислени обещания. Хора, ако се хващате на тия неща, всичките ви приказки за желание за промяна са просто приказки - вие сте съучастници, ако приемате подобни замазвания на очите, защото много добре знаете, че са точно това - замазване. Цялата полиция трябва да бъде преустроена, при това ремонта трябва да се проведе само от хора, които никога не са работили в системата на МВР, а за още по-сигурно е най-добре и да не са имали близки в нея.

Аз съм на пътя от 30 години и от полицаи не мога да се оплача, че са ме рекетирари. но от Даяджии ДА пуснах оплакване, те започнаха мен да проверяват и ме глобиха 300 лв. да си мълча. Те са много по нагли, кой ще снима тях?

Ти Като те спрат даи , вадиш телефона и снимаш всичко на видео Нямат право да ти забраняват да ги снимаш на обществено място / както и полицаите / Така ще имаш запис на цялата проверка а и като видят че ги снимаш ще се държат нормално

Е сега едно плашило със зелена жилетка седеше по централен булевард и дебнеше нещастни жертви. Добре, че си сложих бързо колана. Абе, Вучка, за застраховка- разбирам, за автопреглед- пак, за светлини, стопове, мигачи- пак те разбирам и оправдавам, за скорост-да, ама....не смяташ ли, че това дали ще си слагам колана или не, е мой личен избор? А? Нали с неслагането на колан никому не нанасям имуществена, телесна, морална вреда ? Мисля, че мой е изборът - с колан , или не!!!! A?

Ако си без колан и се блъснеш и си начупиш всичко , кой плаща лечението ти в болница Ти или всички ние данъкоплатците чрез здравните си осигуровки А ?

Ако искам ще си сложа колана. Това е за моя лична безопасност, и ако не искам няма да го сложа. Поредната хранилка. Като с фаровете, доказано увеличават вероятност от ПТП, но не е за коментиране... Или като минаваш покрай строеж, винаги си носиш каска на главата?

Не се изкоренява , туй що се е вкоренило с този ориенталски манталитет. Все пак човек ( разбирай катаджията) е интелигентно същество и винаги ще измисли как да те рекетира. Катаджийте рекетират нас, ние тях , а те всички нас!!! Няма оправия братя!!!

Ако камерата не се изключва през целия работен ден на полицая и той няма право да излиза от обсега и, какъв му е проблемът да я включва, когато глобява и да я изключва когато се пазари за пари?

Не ни трябват камери, а малко по-либерален ЗДП, трябва да се премахне порочната точкова система заради която куките си искат подкупите, паричната глоба я делят в някакво съотношение с нарушителя защото иначе ти се взимат точки и оставаш без книжка. Предложение: парична глоба и ако я платиш в срок от например 7 или 14 дни, корекция някакъв процент(както сега е с електронния фиш), ако не я платиш в срок от един месец , тогава ти се отнемат точки, стига с тази злоупотреба с точките.

напротив трябват ни още по-строги мерки и закони и още по-високи глоби, защото Бай Ганя няма спирачки и прави каквото си иска. Ако се съобразяваш испазваш правилата за движение никоя ,,кука,, както казваш няма да те спре или ако те спре то няма да има за какво да те глоби а просто ще те провери и ще те пусне. Обаче Бай Ганя иска да е цар на пътя, иска либерални закони, иска да измисля той правилата за движение, иска да прави каквото си пожелае, иска никой да не го спира и да го контролира, иска да е велик, неговата кола върви най-много от всички на пътя ит.н и т.н все пословични простотии. Затова няма либерални закони - чатала на врата и това ви е малко на такива като теб либерали. Аман от недисциплинирани и малоумни шофьори

Да прочете някъде, че искам беззаконие? ПРЕДЛАГАМ, пак повтарям, ПРЕДЛАГАМ да се промени така ЗДП, че да се отнеме опцията за корупционни схеми, точковата система е една от тях.

Разсмя ме изказването на министъра, че на него никога не ми били искали рушвет... Разсмя ме, защото не казва ЗАЩО не са му искали, а отговора (според мен) е: защото вади някаква служебна/партийна или друга карта, която респектира мицифайките... С таз корупция какво ще правим, питам аз, че тя е по-страшна от онази, другата, просията де...?!

Който е бил в Германия знае, че там рядко ще видиш пътен знак и ако има то е поставен точно там където трябва. В булгаристан пътни знаци има милиони, повечето "хранилки" на дебелогъзите. Сега след като не могат да вземат рушвети, куките ще пишат актове на поразия. Това само по себе си много ме радва. Хем ще има солиден приход в държавния бюджет, хем простата булгаристанска измет ще плаща и ще страда. Голям кеф. Направо не е за вярване.

Знаците са за да се спазват. Ти като си бил в Германия и като са ти направили впечатление знаците сигурно си видял и , че повечето ги спазват нали??? Да тук може да има просташки сложени знаци и е така ама ако се спазват няма да пълниш ,, хранилката,, на полицаите. Като не спазваш ще плащаш - и в Германия е така нали...?

За Германия не знам, но знам за Австрия. Как посегнеш към парите в портфейла пред полицай и те закопчава. Тълкува се като даване на подкуп. Там това е забранено със закон. А и полицаят няма посмее да вземе. Имат 25 000 евро на датата на пенсиониране, но трябва да си бил честен полицай винаги преди това. Просто и ясно - Забранене е ДАВАНЕТО на подкуп, не получаването.

Най-елементарното е да се изкорени криенето на катаджиите в храсти, на тротоари, зад колони на мостове или където и да било. нека всеки, който види такава престъпна група да я снима и я качи в интернет. нека най-после се разбере, че работата на полицията е превенция и че в нито една държава включително и Румъния полицаите не се крият подло, а стоят винаги на явно място с пуснати светлини.

Е това за Румъния малко го измисли от не знам си къде. По принцип стоят след знак ограничение 40 км/ч и въобще няма пуснати светлини по Дачийките ами си киризят вътре и камерата бачка. Покрай границите вече има тук-таме някой друг който се прави на европеец и е с пуснати светлини но по селата са шумкари като нашите

ТОВА Е ДОБРЕ ПРИЛОЖИМО, НО ЩЕ ТРЯБВА ДЪРЖАВАТА ДА ИНВЕСТИРА ДОСТА СРЕДСТВА ЗА ТЕЗИ КАМЕРИ-ОБОРУДВАНИ ! 1. ЗА БЕЗОПАСНОСТТА НА ПОЛИЦАИТЕ. 2.ЗА БОРБА СРУЩУ КОРУПЦИЯТА. 3.ЗА ДОКАЗАТЕЛСТВА ПРЕД СЪДА, АКО СЕ ПРОМЕНИ ЗАКОНА. 4.ДА МУ МИСЛЯТ ТЕЗИ КАДЕТО ПРЕДЛАГАТ ПАРИ ! 5.СЪС GPS ЩЕ БЪДЕ ИЗВЕДЕНА ЦЯЛАТА СИСТЕМА В ДЕЖУРНА ЧАСТ. ДАНО ТОВА СТАНЕ РЕАЛНОСТ ПО-СКОРО !

Прекалено хубаво е да се случи в България не мислиш ли !? И на това ще му се намери лесното ако въобще го въведат. И поне да спират само нарушителите не да спират за щяло и нещяло хората.

Преди няколко месеца. Карам си Варна-София. Към Златна Панега - задръстване, нямаш право да изпреварваш - кошмар. НО - два джипа с дипломатически номера изпреварват в насрещното и местят насрещните коли да им дават път! Тия - какво ги правим? Подсказвам: Преди 10-тина години колите на посолството на България в Ню Йорк имаха близо милион долара ГЛОБИ за най-различни нарушения, предимно за неправилно паркиране. На влизане в София на една бензиностанция попаднах на возещите се в джиповете - 6-7 негри и араби, във видимо приповдигнато настроение от... нещо, може и някое хапче.

Мисля че ако се махнат всички камери, тогава проблемът ще се реши.

Mekong Delta

Мислиш, че съм против камерите или?

Кара си депутатинът Х колата за 300К в населено място на две ракии и бърза със 100 км/ч да не изтърве следваща почерпка. СПИРАТ ГО КАТАДЖИИ. СНИМАТ И С КАМЕРА. Я ХВАНЕТЕ И НАБЪРЗО МИ НАХВЪРЛЯЙТЕ КАКВО ЛИ ЩЕ СЕ СЛУЧИ...

Това нещо против камерите ли е, или какво?

Hollywood pictures.Така де,като има проблем основаваш филмова индустрия.

Скотовете са проста и недисциплинирана измет и тепърва ще страдат. Вместо да минат с 20кинта рушвет, през ден ще си имат по един акт за 100-150лв. Хубавото е, че ще има солидни приходи в бюджета. А това, което най-много ме радва е, че простата и безполезна сган ще страда.

Няма да страдам сопол,имам достатъчно пари да си плащам всички актове и да ходя на места по-света,които ще гледаш само на картичка, в олющената си гарсониера в Люлин

3евзек

Ами що не си ги плащаш сега? Да не би да е защото ще можеш да отидеш на няколко места по-малко?

В историята на съвременната цивилизация има само един случай, при който държава се е справяла успешно с мафията и това е режима на Мусолини. Иначе мафията и повсеместната корупция са като рака. Стигне ли се до разсейки, изходът е летален. Както се видя при случая с КТБ, в нашата държава здраво място не е останало.

Полицията ще ползва камери, за да ни пази от себе си.

Тъпа, тъпа власт. Така не се бори с корупцията. Ако отдаван им бяхте дали процент от написани актове и внесени в хазната пари, никой нямаше да си рискува работата за 20 лв. и нарушенията щяха да намалеят и парите щяха да влизат в държавата. Това отдавна трябваше да стане и най-вече за да има уважение в институцията, а не всеки да се гаври с полицая, а тоя сельо от село да си позволява да го снима и да се мисли за герой. Ако шофьорите бяха безупречни нямаше да има нужда от подкупи.

Ако полицаите бяха безупречни - ТОГАВА НЯМАШЕ ДА ИМА ПОДКУПИ!!! Иди дай на американски пътен или патрулиращ полицай, изпълняващ ролята и на "катаджия", подкуп, да видим дали ще си дойдеш в България навреме :) Казвате процент от глобата/акта. Така е при контрольорите в СКГТ в последните години. Какво стана - намаляха ли нередовните пътници? Дори вече в метрото се налага да се правят допълнителни проверки, защото тези на входове към метростанциите пред касиерката и полицаите не са достатъчни. Не е това решението. Решението е дисциплиниране на недисциплинирания личен състав на службите.

Господа полицаи не стойте на места дето е лесно да направи нарушение човека и после да му вземете подкуп а търсете истинските нарушители и решавайте истинските проблеми на хората. Този дето е снимал не е селио а това е единствения начин в тази държава да направиш нещо. Евала на момчето голям шум се вдигна и полицаите се прибраха. Бизнеса им ще секне за малко но и те гърла хранят. За жалост трудно се печелят по честен начин пари в България. Не си мислете че им е хубаво да вземат подкуп и всеки като ги види да ги псува никой не ги обича горките. Не всеки може да прави това дето те правят.

Уважавам мнението на всички и в Вашите мнения има истина сигурно много неща са така. Но момчето е долнопробен селянин, типично в селски вид, като многото такива с които се препълнихме. Има си начини, никой няма право без знанието на другия да бъде публикуван, никой. Занася записа където трябва и има процедура. Или сега ще ми кажете че много е тежка системата на правосъдието, е ми ДА всичко при нас е така, но горят малките, това е...

Уважавам мнението на всички и в Вашите мнения има истина сигурно много неща са така. Но момчето е долнопробен селянин, типично в селски вид, като многото такива с които се препълнихме. Има си начини, никой няма право без знанието на другия да бъде публикуван, никой. Занася записа където трябва и има процедура. Или сега ще ми кажете че много е тежка системата на правосъдието, е ми ДА всичко при нас е така, но горят малките, това е...

Проблемът с процента от глобата докарва пряк интерес у полицая да прави повече актове, включително неправомерни. Затова също трябва да се случва пред камера.

Всички пътни полицаи са гледали Оушънс 11.

"Стандарт" ни честити предстоящите увеличения на ток, парно, вода, газ с един сравнителен анализ на цени напреко заплати в ЕС. За ток и отоплението на тристаен в София през януари били нужни 360 лв., а в Белгия 180 евро. Средната заплата у нас е 700 лв., в Белгия 2500-2800 евро. лв. В същото време вдигането на .................................... В същото време, според друго изследване на Евростат, корупцията у нас през 2011 г. нараснала с 8%. И през цялото време премиерът и менистрите му обикалят като цветарки телевизиите и ни обясняват колко сме добре. А където не сме добре кой МУ/ИМ е виновен. Нали видяхте как завчера на МС изгони журналистите и остави само операторите, за да нап

ще стане като камерите фанат Мартин Данона - ДУПЕТАТИН от "ЦЕНЗУРА без БЪЛГАРИЯ", да бръмчи (пардон - лети) пак с 328 клм в час с черното си ферари по магистралата.. Онуй - за 350 бона... Ами нали ТОЙ ЩЕ ВИ ГО ГЛАСУВА ЗАКОНА И ПОРЕДНИТЕ ПРОМЕНИ В НЕГО... В ПАРЛАМЕНТО... Тази мумия от снимката ДАЛИ ЩЕ ГО НАКАЖЕ... Или пак - всички сме равни пред закона, ама някой са ПО-РАВНИ...

"Борбата с корупцията" е една модерна и тъпа измишльотина. Винаги се има предвид да се пресекат приходоизточниците на някакви дребни хорица от ниските нива, които в крайна сметка не застрашават благоденствието ни. По-скоро дребната корупция е корекция на някой недоправен закон - или прекалено строг или безсмислен. Представяте ли си ако няма дребна корупция в какъв ад ще живеем ако трябва да се спазва всяка буква на километричните закони, писани от откровени психопати ! Всички излишни и вредни регулационни режими, лицензи, регистрации и подобни нонстоп произвеждат корупция, и то от едрата, вредната. Срещу това обаче няма да видите мерки, мерките са срещу чичо Гошо, който изкарал на пазара две връзки магданоз без документ за произход. Едно 80% от законодателството трябва просто да се изреже, не да се реформира.

Не съм съвсем съгласен. Първо, корупцията в КАТ отнема човешки животи. Ще дам един по-стар пример - Максим Стависки. Второ, заснетият наскоро катаджия Тръпков далеч не е малък. Погледнете материалното му благосъстояние - доста по-млада млада жена, скъпи коли, круизи по родните и международни курорти. Разбира се, отчитал е сериозни суми и нагоре! Плащал е и на други охолния живот. Затова жена му се ядосва.

Скотовете са проста и недисциплинирана измет и тепърва ще страдат. Вместо да минат с 20кинта рушвет, през ден ще си имат по един акт за 100-150лв. Хубавото е, че ще има солидни приходи в бюджета. А това, което най-много ме радва е, че простата и безполезна сган ще страда.

Аз защо само пътните полицаи?

Те и другите си рекетират, не са само пътните. Например често срещано явление е охранителни полицаи да не пипат търговци на акцизни стоки по пазарите, ако те им отчитат по някой лев. Същото важи и за нелегалните търговци. За наркоразпространението е ясно - там нещата се плащат на едро и на високо.

да променят за ПОРЕДЕН път ЗДвП, нещата са изпуснати... Трябва да се тръгне от съвсем друг закон. ТОЗИ ЗА АДМИНИСТРАТИВНИТЕ НАРУШЕНИЯ И НАКАЗАНИЯ. В частта за СЪБИРАНЕ НА ГЛОБИТЕ по ЗДвП... Не си плащаш глобата в определен срок, започват да текат жестоки лихви.. В Правилника за движението на ПЪТНИШКИТЕ И ТОВАРОПЪТНИШКИТЕ КОЛИ в България от 1916 година, пише - За първо нарушение - 1000 лв глоба, за второ нарушение - 2000 мл, за трето нарушение - 3000 лв и ПРОВЕРОЧЕН ИЗПИТ!!! И за ГТП - по ДВА ПЪТИ В ГОДИНАТА... И още неща, които Бългжария е ОТКРИЛА ЗА ЕВРОПА в тази област...

Sm3hurk0

ти да не искаш да ме направиш роб на колата ми ? .. да мисля само за нея и за прегледи...

През май 2011 година полицай Константин Иванов осветли практиката в МВР да не се спират автомобили на техни дарители. През август същата година беше изхвърлен от системата. Ще възстанови ли министър Вучков този полицай на работа в МВР?

Не! Защото този полицай, ако започне да спира и снима добитъците, които спира - какво ще се случи тогава?

Това министерство отдавна плаче да му сменим абревиатурата! В ника съм предложил два варианта- WC или 00-00(кенеф)! Недопустимо е да търпим повече тези 55000 паразити и за капак на всичко да им купуваме и камери, които само ще ги разкарват в милиционерските таралясници и пак взятките ще си вървят! Това раково образувание трябва да се разформировано, а средствата пренасочени към кметствата за изграждане на шерифски служби, на пряко подчинение на кметовете!

вчера онзи от стара загора го осъдиха на 3г и 4м затвор дето уби онова дете, като утежняващо вината обстоятелство било посочено че има 7 акта от кат. ако беше си плащал рушвет щеше да отърве панделата, айде не давайте рушвети.

Абе какво стана с нас? Уж всички се възмущаваме от корупцията, а ни е по-изгодно с нея!

За подкуп са нужни двама - даващ и вземащ. Въпроса е за отговорността, на органа който контролира, а тя трябва да е много по голяма. Мъмрене например , не върши работа...

Този е н-ти министър, който прави жалки опити да спре корупцията при катаджиите. Ами те няма за излязат ако нямат далавера бе.

Гусине, защо след като в закона пише от 2008 година, че трябва проверката да се извършва само в обхвата на камерата, то НИКОЙ не го прилага, ААААААААААААААА! Кретен!!!!!! Смърт за теб говедо!!!!!! Сопол!!!!!!!!!!

Явно е от скоро министър

За незапознатите - ТОЯ МУХЛьО БЕШЕ ЗАМЕСТНИК МИНИСТЪР НА МВР ПРИ ЦВЕТАНОВ!!!!!!!!!!!!!!!!

И какви нови технологии са необходими, за да се извадят насветло кредитните милионери, разгромили КТБ? Докога ще се подменя дневният ред на обществото ни? Колко години трябва да минат, за да разберем къде е и ще бъде ли осъден Христо Бисеров?

Да кажа на Вучков какво работят останалите полицаи (не-катаджии), че явно не е осведомен. Вместо да патрулират районите си, в които се продава дрога, обират се жилища и хора - седят по храстите и дебнат кой кара без колан,фарове и хендсфрий. Това работят хората, които трябва да ни пазят...правят се на катаджии. Министръра да е така добър да го вземе предвид и да не правят половинчати глупости

ТИ СИ ОСЛЕПЕЛИЯ, братко!!! Отдавна та четем по форумите... Ама освен капките за очите, ГИНКОБИЛОБАТА И ПИРАМЕМЧЕТО не забравяй да си пиеш... И слез от КАПСА... Щото писаното с него не излиза по УМНО

идеята звучи добре. хубаво е да се документират деиствията на полиция и гражданите при спирания. само не разбирам как това ще ограничи подкупите. на запад този проблем е малък защото наказанята за вземане и даване на подкуп са много големи. честните ченгета да арестуват всеки които се опитва да дава подкуп и съдиите да дават яки наказания. мвр да почне акции срещу кат, с агенти под прикритие, които да се опитват да подкупват ченгетата - и които взема - яки наказания и увоняване. само по този начин би се оправил този проблем. трябва ни специялен отдел "корупция", които да лови подкупните държавни работници във всички отдели; не само кат, но и навсякаде където се работи с граждани - съдилища, общини, нап, и т.н. тези по големите етажи пак ще си крадат, както става и по цял свят, но поне на хората ще им е по-качествен живота.

Гледай сега тука каква дискусия се запали пак. Хора в наши дни вярвам всеки гражданин има телефонче с камерка нали? За да не ни рекитират правите така: Спира ви КАТ вадите телефончето, казвате аз ще си снимкак клипче пък вие си правете проверката. Чудя се има ли закон по който някой да забрани подобно нещо и ако няма дали някой от слънчогледите ще поиска подкуп пред вашата камерка рускувайки да стане звезда в YouTube и Facebook като Тръпков ? :)

И ще снимаш как ти пишат акт ли? Хахахаха снимай си бе хахаха

Снайпер асал де брато виж как схвана идеята. Като си се окалял ще ти пишат акт, но като ги снимаш ще им отнемеш шанса да ти кажат а бе да забравим за акта дай толкоз и бегай :)

В закона за мвр чл.4 се казва че полицаите осъществяват дейността си в условия на публичност В закона за авторското право се казва че '' не се иска съгласие за създаване на порт. изображение на обществено или публично място Така че има закони които разрешават снимането на обществено място Полицай няма право да забранява да го снимат Той се е съгласил да бъде сниман в момента когато е постъпил на служба

Булгаристанеца имаше поне една възможност да минава с 20 лв. вместо да пълни гушата на политиците. Един крепостен селянин реши да прецака работата като документира факта, че си плащаме по 20 лв. Сега пълнете държавния бюджет с глоби. Да не би като си плащаме данъците и здравните, нещо се е променило? Всичко е каца без дъно.