КАТ-София обяви местата, където има камери

Столичната Пътна полиция публикува на интернет страницата си местата, откъдето стационарните и мобилните камери ще снимат шофьорите нарушители.

Обратно в новината

Коментари - КАТ-София обяви местата, където има камери | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Facebook страница на полицияна! О УЖАС! Докъде я докарахме. Все едно полицията няма сайт. Да взема да има дам и аз сайчета, където да се реистрират. ;)

На бул. Цветан Лазаров ме е снимала камера.....няма я в списъка

и какво като я няма? ще си платиш глобата, щом си нагъл да караш с превишена скорост!

Предлагам да се публикува разписание в колко часа и в кои трамваи и автобуси ще се качват контроли. Също предлагам НАП да предупреждава данъкоплатците кога ще им бъдат извършвани проверки. Изобщо за всяка проверка предварително да бъдат уведомявани хората.

Да, разбира се, че камерите се оказаха в пъти по-ефективни от от патрулите, с които някак си може да се "разбереш" срещу някой лев. Щом и полицаи започнаха да получават честитки....иначе, нали "Абе колега..." и минаваха метър най-редовно!

А камерите при гробищата и тази на изхода на София при Враня да не са излезли в отпуска?

Къде на Враня има камери? Преди време под рекламното пано в посока изход се виждаше нещо подобно на камера и шофьорите се стряскаха, но от доста време вече го няма.

Баш там. Признавам че от седмица не съм минавал но преди си седеше

Загледай под рекламното пано. Има един сандък. В средната лента.

Има един много прост начин да се спасите от камерите... Спазвайте правилата!!! Ако не превишавате скоростта просто няма да ви е грижа за камерите, дори ако са на всики метър от пътя...

Така, понеже гледам, че всеки казва, че се лишава смисъла от камерите, ако се знае за тяхното местоположение, не е така. Точно това е начина на превенция, а не да ти точат от джоба постоянно. Тогава щяхте да кажете, защо не ги обявяват. Камерите са ефективно точно заради това, че бъркат в джоба на шофьорите, а никой не иска да си дава парите на вятъра. Друг много ефективен метод са легналите полицаи на пешеходните пътеки, колкото и да ме дразнят, се радвам ,че ги има!

При тази бройка на камерите карайки из София трябва да има още един човек който да следи за местоположението на камерите и времето на работа.

Жалко че в БГ не боядисват камерите в розово, което означава че на другия ден тази камера ще бъде отрязана, както правят в страната с най-много камери - UK!

Извинете, но София не е България. В Пловдив също има една камара камери. Колкото до коментара, "че като се знаят къде са камерите се губел смисъла им" искам да не се съглася категорично с това. Аз карам чисто нова кола с над 200 к.с. и за която 60 км/ч е нищо, но се старая да не се правя на джигит и най-доброто средство да се "дърпат юздите" са именно камерите. И мен ме шамаросаха април месец, като отидох да плащам данъка на предишната ми кола: 200 лв. данък и 350 лв. глоби. Направо истинах! Но си платих без коментар. Обиколил съм цяла западна Европа и имам честта да познавам доста "западняци". Веднъж говорейки си с един германец изказах възхищението си колко е чисто и какви възпитани хора са немците. Отговора беше: "Глупости...всички са едни и същи простаци, само че е много скъпо" Той лично ми каза, че ако полицай те хване да си хвърлиш книжката на дъвката или фаса на улицата глобата е 100 евро. Я си представете, че има такова наказание и при нас, дали ще хвърляте боклуци по улиците!!!

1. Темата е за местонахождението на камерите дали да се обявява. 2. Темата не е кой в Германия като хвърля боклуци по улиците как го глобяват. 3. Отдавна знаем, че в Германия и много други страни глобите са научили поданиците им да спазват законите и разпоредбите.

Много правилно! Всеки трябва да се съобразява с правилника, ако ли не - глоба. Аман от джигити. Съгласен съм и за легналите полицаи, най-доброто което може да се направи по отношение на пешеходните пътеки

Според мен е грешка, че се обявяват местонахожденията на камерите. Какъв е смисъла и ефекта тогава ?

Ефекта е да те накара да си дръпнеш крака от газта, а не да те глобяват постфактум.

Ако глобите и санкциите са адекватни спрямо нарушенията, само за няколко нарушения ще ти излезне много солено да управляваш МПС. На българина не му ли бръкнеш в бжоба винаги ще прилага андрешковски хитринки и номерца да се измъква и да си оправдава поведението.

Абе, че и тая работа е побългарена, побългарена е, ама честно да ви кажа, откакто ме сефтосаха 2-3 пъти взех да поспазвам ограниченията. Ако някой си мисли, че въвеждайки камерите ще спрат катастрофите, значи е идиот! Факт е обаче, че и българският народ трябва да се "превъзпита" като малко дете, а това е един от начините. Да не мислите, че т.нар. "културни" европейски народи са станали такива доброволно - там подобни мерки и свързаните с тях наказания са зверски. Та, така...

Хората навсякъде са еднакви. Различен е контрола върху спазването на законите им.

2-3 пъти? Ти или си рецидивист или си най-тъпото парче.

Аз пък искам да попитам, като са сложили камера в района на плувен комплекс "Мария Луиза" защо не са сложили знак какво е ограничението в този участък?

Защото си в населено място. Какво е ограничението на скоростта в населено място? И да знаеш снима малко над 60 км/ч..

В населено място се намират и бул. България и Околовръстно шосе, но там има знаци за ограничение на скоростта. Има знаци дори по малки квартални улички, а това, че там няма знак е основание да се обжалва наказателното постановление.

Интересно, КАТ има ли право да променя закона? В закона е записано колко е разрешената скорост. Как КАТ реши, че тя може да бъде с 11 км/ч по-висока? И защо точно 11, а не,например, 12?

Защото при калибрирането на камерите винаги се допуска отклонение иначе актовете падат при обжалване.

И още нещо - когато шофираш не може постоянно да гледаш в скоростомера, основно трябва да гледаш пред теб и в огледалата. Та затова ти отпускат и малко толеранс.

Няма два еднакви километража. Дори от гумите ти зависи дали ти е верен скоростомера.

Самерите да се оборудват и с микрофони, за да може КАТ да държи ръка на пулса на събитията.

Поредната комунистическа глупост в услуга на престъпниците и нарушителите на закона. Дир.бг поне не публикувайте местата и часовете в които работят камерите, помагайки на тази глупост да стане факт. Или може би са ви платили? Кел файда от тези камери, ако джигитите знаят къде са и кога и дали работят? Намаляват скоростта в обхвата на камерата и на 50 м от нея настъпват отново газта и сгазват дете, журналист от дир.бг или симпатизант на тройната коалиция гласувала този закон. Разумно ли е според вас да се обявява тази информация? Помислете малко с главите си !

Съгласен съм, че се обезмисля до голяма степен ефекта от камерите, но точно защото сме демократична държава, са длъжни да обявяват къде могат да те заснемат с видеокамера. Иначе ти нарушават човешките права и подлежат на съд.

Камерите заснемат колата, а не човека.

Дай тогава да караме с 5 км/ч. Хайде нека първо си оправят знаците и после да висят с радарите, а?

информация за камерите има в интернет много отдавна. а публикуването на камерите ( особено мобилните ), им дава възможност да не се атакуват толкова лесно в съда.

Teзи камери са незаконни . В Кипър отдавна са го доказали и са им дръпнали шалтера. А това, че трошат народна пара е самата истина, защо не публикуват марките и цените на камерите, сигурен съм, че са 10 пъти по-скъпи от нормалната цена.

Цяла Европа е опасана от съвсем законни камери и глобите от тях са доста истински.

За КИПЪР или добро, или нищо :-))

Кога ще бъдт поставени ПОСТОЯННИ камери снимащи бус лентите на Цариградско шосе? Не е трудно. Воля няма.

Защо? Специално на Цариградско , бус лентата се зачита от 99% от шофьорите. Изключение правят понякога таксита(на които не им е позволено), НСО, червени номера и някоя друга мутра.

На теб ако искаш ще ти сложат камери и в спалнята.

Аз камера в спалнята си имам. Мен не ме мисли.

Алоуууу,дираджиите,чие добро име накърнявам.На тия които се крият в храстите и после ти пращат снимка за 10-12 км. превишена???? Това което написах преди малко за полицаите важи и за вас.

Мобилните камери са само разхищение на държавни пари

Вярно е. Вижте сводката - въпреки камерите повече ПТП, повече ранени и повече убити (и то в София, а в страната - то там хора не останаха).

Нормално. София нарастна двойно през последните 15 години. Всеки трети автомобилен номер по улиците на София не започва със С. Не на последно мяст, според случайно изпусната от КАТ статистика преди две-три години, НАД 10% от шофьорите в България карат с КУПЕНИ КНИЖКИ.

Пич, по-малко натискай газта и ще ти е все едно за камерите...