Камелия Нейкова: Много пъти сме искали от кабинетите български софтуер за машините, без успех

ЦИК е правила постъпки и Smartmatic да бъдат директен партньор на държавата и да няма посредник в тези отношения, но досега това не се е случило

Обратно в новината

Коментари - Камелия Нейкова: Много пъти сме искали от кабинетите български софтуер за машините, без успех | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

.

Въобще да се гласува е скъпо! И Парламента ни е скъп, най вече благодарение на партиите в него и още повече на народните избраници! Демокрацията е скъпи нещо! Е след като ни е бедна държавата, защо сме се захванали с тези неща?

Ох, ти пак, не Сиела не вкарва случайно специалисти. Това съм им договорни отношения с държавата ЦИК и т.н. Нищо случайно няма. Наемат се да сменят софтуера за нови избори и им се плаща за това. Какво не разбираш? Това са нормални договорни отношения! Прокофиев, Сорос и кой да е няма как да дойде да промени нищо на машините и АкКО СЕ УСЪАНОВИ а няма такова нещо!!! че Сиела е направила нещо за да манипулират изборите те.ще бъдат съдени по закона за държавна измяна, така че никой нормален не би си вкарал главата в торбата да прави такова нещо, което води като след а само и единствено към него. Освен теб де. Понеже си леко вдлъбнат и си измисляш конспирации на килограм, но във всички сайтове и дир-а и други има ип-тата на всеки, дори и аз да не знам твоето АйОи, тв го знаят и ако направиш нещо няма да те крият, а ще.те издадат на органите на реда. Така че не се пени толкова за Сорос Морис и някви други фалшимв то конспирации, моля. ;-)

И как ЦИК ще установят, че има нещо нередно, след като те нямат собствен специалист ок този софтуер. На ЦИК и се казва направихме това и онова, но членовете на ЦИК не разбират от софтуер и приемат всичко за чиста монета.. А, що се отнася до договорите - стандартна процедура, всичко става с договор. Договорите никога не са били пречка за далаверите... Ти ми обясняваше, едва ли не, че няма кой да се пиблсзни от големи пари в България... Мой, усещам по наивността ти, че си под 30. А, тези специалисти, които външни фирми предлагат и изпращат да пипат машините нито веднъж до сега не са проверявани от ДАНС... Защо? По принцип има такива изисквания... Това, че ти вярваш, че нещо НЯМА КАК ДА СТАНЕ, да причина да обиждаш другите, които с деситилетия гледаме, че всяко нещо има как. Особено като е свързано с пари... И за моето IP не се тревожи. Обаче това, че пишеш от твоето IP угодно за Мадуровките, които са в услуга на Харвардските измамници, няма да ти донесе бонуси...

Всеки си има цена. Обикновено три години заплатата.

Съден за държавна измяна.... Аз не съм чувал за последните 35 години някой да е осъден за държавна измяна! Тия путьовци, не посмяха Георги Димитров да го осъдят посмъртно какво остава за жив и богат БГ "бизнесмен"!

Както в Германия, такси в България всеки иска да хване маймуните за избиратели, но не ИТ-та, защото те имат мозък,а необразованите и т.н. Затова навсякъде се съобразяваме с най-необразованиъе и най-неадекватноте - да гласуват и те. А те си разбират хартийката и това е. Те не търсят ЦИК да прегледа за Рик-а им чувалите, дреме им кой им е взел вота.

Не виждам в текст Нейкова да казва какво ще.се.промвня в софтуера за два милиона и отгоре. Какво ще са промените в софтуер и какво налага тези промени? Не разбрах.

Нищо не се променя. За всеки избори софтуера се настройва отново. И явно това е цената за настройката този път. Иначе машините били евтини.... Настройка 2млн, хартия половин милион...

Това не е вярно, настройките за всички избори се води по друг начин, и абсурд да се прави за човек, ги добре ли си? Всеки път се настройват, защото трябва да се сложат други имена, номера, партии и тн. И един път бяха президентски, друг път парламентарни, а сега са местни избори с много опции. Това е настройката. Не се променя машината или кода, променя се юзер полетата, защото са други.

Точно това имах предвид - софтуера се настройва с новите имена и номера. И идват ИТта, които да свършат работата. Тези ИТ са предложени от Смартматик и по никакъв начин не се проверяват от ДАНС, какъвто би трябвало да е реда. Всеки, който пипа настройка на машините, трябва да е обвързан с държавата, да е подписал една камара клетвени декларации, да е проверен от спецслужбите, за да може да се разчита поне малко на него. Но като викат специалисти от вън - не се правят такива проверки, не се дават гаранции - идва някакъв, пипа и си заминава. Къв беше-никой не знае. Върха на далаверата е, че Сиела също вкарват някакви техни специалисти, които идават с договор за възлагане. Това е абсолютно необвързващо за изпълнителя. Да спомена6тук, че Сиела има общо с Прокопиев, а Прокопиев си е кафето в американското посолство и е спонсор номер 1 на ДБ и ПП... ...... Или викаш, това е случайно

Машините са много по-лесни за манипулация, защото : - като хванеш ИТто (най-общо казано) можеш да поискаш от него да направи така че ѝ 100% от гласовете да са за теб. Уговаряш се с ЕДИН интелигентен човек, който и от половин дума те разбира. Плащаш и готово. -когато искаш да купуваш гласовете на неуките, за да вземеш 1% повече при гласували 2.5млн, това са 25,000 гласа. Т.е. трябва да купиш 25,000 неуки маймуни, за да вземеш едвам 1% повече. Който не е работил с необразовани хора от ромски произход, той не знае за какво тичане и надвикване става въпрос. И на колко "овчаря" трябва да платиш, за да закарат 25,000 до урните успешно! Купуването на гласове на хартия е много по-трудно и скъпо, отколкото с машина!

Да, прав си, така хванаха Мадуро във Венецуела. Само си пропуснал да видиш резултатите на cik.bg от изборите където има всичко данни от изборите и нищо НЕ ПОДКРЕПЯ фантазиите ти. ;-) Иди на сайта на ЦИК - линка ти го дадох и ми извади доказателство за глупавите ти твърдения и ще призная, че ти си прав, а не малоумен. ;-))

Мадуро го хванали във Венецуела, хахаха! За мaдypuтe ли го хванаха, защото още управлява!

Я, кажи, ЦИрК кога направиха сверка между електронният протокол и хартиените отрязъци??? От 2021 до сега - никога. И голямата борба на всички избори беше да я няма тая засечка! Тоя електронен протокол, печата каквото са му програмирали специалистите, а то може да е какво ли не. Знаеш ли защо в Германия са забранени машините, защото средностатистическия висшист не може да разбере как са разнесени гласовете. В смисъл, някой ще ти йаже как, но дали е така ти не можеш да провериш. Само малък брой специалисти могат. А изборите трябва да са достъони6и ясни за всички. И всеки гражданин, който иска да се убеди в процедурата трябва да може да го направи сам. Процедурата трябва да е достъпна, иначе идеята за гражданският контрол върху изборите отива в канала.. Ама, те в Германия са глупаци, нали, не са умни като нас и затова са забранили машините в Конституцията им

Става много по-лесно. Не е нужен програмист. Там криптирането и хеша са по линия. И на първия ред е първата партия, на втората втората и пр. Та разменяш първия и втория ред и си готов. Да не говорим че когато една партия има 10 вота а друга 100, дължината на линията е с едно повече за втората партия.

Ама на баба ми хеша или на дедо ми хеша, че не разбрах кой разбира повече да смени линиите на машините? Ти не си наред!

Напротив, участвах в аудита на мадурките, когато ги отхвърлиха като опасни за демокрацията в Германия. Машинките имат интересна история: тези, които правят мадурките са от Венецуела. След два избора бягат в САЩ, защото май ги търсят да ги убият във родината им. И естествено правят каквото могат. Републиканците в Аризона виждат че даже в най-богатите квартали във Венецуела са гласували за Мадуро. И виждат че тези машини имат огромен потенциал. И ги лансират в техните щати, които стават бетон. Именно тези, американски мадурки са закупени при нас. Разбира се, елементарните недостатъци не са отстранени, то там си е потенциала. Даже random padding не е сложен макар че е изискване на NISS (не били с комерсиално предназначение). Само че идва момента на пандемията с ограничено предвижване, което въвежда машинки всякакви навсякъде, и май машинките заиграват против републиканците. Не случайно и в трите щата, където обърнаха изборите се гласува с мадурки.

Сменят се редовете на резултатите от гласуването.

Както ти казваш "да хванеш ИТ-то" е лесно, на хартия е трудно.. Може ли да ми обясниш как се хваща лесно ИТ-та и как трудно се манипулира хартия, че не ти разбрах гениалната мисъл?

Не си ли забелязал, че машините се складират от частна фирма и на практика само частната фирма знае кой влиза при машините, пипа ли се нещо... Освен това, като дойдат избори, и в България идват някакви програмисти от някъде, за които никой не знае как да подбрани... В тая мътна вода, програмисти лесно се ловят...

Трудно ми разбра мисълта... При това положение не би трябвало да се мъча с бавен реотан, като теб, но ще го кажа тска: Да организираш хора е много по-трудно, скъпо, енергоемко, отколкото да програмираш софтуер! Така дали ти се изясни или няма шансове...

Бабите и дядовците по селата не разбират от машини и БСП си скъса д-о да въведе хартията пак, но ИТ-та и по клоните ловят - така ли? Малииии...

А ти не забеляза ли, че ЦИК каза в много медии че нямат възможност да го скалдират и това е единственият вариант. И това е фирма със складови пространства, това не е наша ваша фирма или нещо друго. Частна фирма, която предоставя услуга. Какво толкова. Там им и полиция, която следи нещата, ако не знаеш. Заради машините, не извикана от фирмата, само заради машините.

Как какво толкова?! Този частник как би могъл да гарантира лоялност към държавата. Утре, ако предложат една тлъста сума - кое го спира да продаде изборите?

Тъпчо, написах ти в прав текст, че склада се охранява и от полиция. Ето това (полицията) би спряло тъпанари като теб да компрометират машините, кое не разбираш още?

Тъпчо, викай на себе си, Ален Прост. Полицията охранявала, ще ме умориш от смях. И примерно идва почистваща фирма и казва - ето документи, идваме да бършем прах... И Ушев кво? Ще влезе с тях въте... Едва ли. И да влезе, да няма полицай сложен на всяка машина? Доводите ти са по детски смешни. То ако ставаше с две дебели ченгета пред вратата, хората нямаше да хвърлят милиони за системи за сигурност

. / нерегистриран/, ти къде живееш бре?!? Яко си нахъсан, ма малко неадекватен към ситуациите. Извини ме.

Ти тъп ли си или да?Мадуро си спечели с фалшификация изборите защото си има военна сила, не защото машините казаха, че изборите са честни. Напротив - обратното беше. Но така е в диктаторшипа. И в Русия има филмчета из целия нет как се гласува за Путин - вадят се купища бюлетини от чанта и се пускат в урната. И какво от това. Той печели. И така. Доказателствата са нищо пред диктаторите, кеф ти машина кеф ти хартия, нищо не се признава ако ме е за "нашия". И така е при диктатурата. Където и да е по света.

Виж сЯ, нямам време да ти обясня, че във Венецуела е диктатура и всичко работи за диктатора. Смартматик също. Мисля, че държавата е собственик на част от фирмата.

В България нито веднъж НЕ СА ПРОВЕРЕНИ ХАРТИЕНИ БЮЛЕТИНИ ОТ ЦИК! Прав си - може да се проверят, но няма такова практи на ЦИК да го прави. Аз знам,защото съм бил в ЦИК където се проверяват протоколите от страната и ЦИК НЕ проверяват чувалите а само край ите протоколи. Досега не са го правили и явно нямат намерение да гледат хартиите дали с драснати нарочно или наистина са невалидни. Това а го казвам от опит и твоите теории, че ЦИК проверява чувалите на РИК ако се съмняват в нещо, просто не е вярно. Не го правят!

То и софтуера на машините не е проверен независимо.

Баси мардите направо нямам думи - стандартна платфорлма с линукс като ОС - има няколко платформи нбазата на които се градят процесорни системи. Като например банкомати ... ама изглежда има кой само да се прави на велик прогЪРмист

Ако не разбирате какво означава този софтуерен код (елементарен софтуерен код от късните '90- те години за обучение), моля не коментирайте софтуер, за да не се излагате: main( ) { printf("hello, world"); }

И отде ще му търсим конзола да се покаже, днес всичко е графика, хахаха

Пропуснал си смисълът на написаното от мен, пич. ;-)

Те лепат риакт компоненти а логиката я пляка някоя готова сиемес система. Да не говорим, че РЪСТ е най-доброто решение за код на ниско ниво в момента. Ма кой ще ти даде да пипаш в ДАЛАВЕРИТЕ НА ПОСОЛСТВАТА?

Това беше просто пример, има и на Си и на Джава и на др, но и ти просто си пропуснал смисъла. Кво да правиш -акъл ли бе да го опишеш? Шамандура.

С подобен код може да се манипулира. Дай да пишем printed("4"). Ти гласуваш за 7, но на разпечатката след програма излиза 47, защото си забравил "\n". Макар че не го правят така, всички грешки са вместо за партия А да са гласували 100 а за Б 20, да се гласували за партия А 20 а за Б 100. Е и други Али бали на флешката. Знам германската експертиза, където в решението на съда пише че машинното гласуване е опасност за демокрацията.

За изборите в България още преди тях беше предсказано, че ще бъдат манипулирани чрез машинното гласуване: https://cutt.ly/O1kmGd6 1) Вече показаха как изборните машини-компютри лесно се разглобяват без да се нарушат пломбите. Отделно имат Wi-Fi и може да се ползват USB флашки без проблеми: https://cutt.ly/Vwnp7gui 2) Също така се оказа, че хартиените разписки за гласуването все още се пазят и може да се направи проверка на машинното гласуване с броене на хартиените разписки. Има големи разлики точно в полза на ПП: https://cutt.ly/T1kmuA1 3) Забележете, подобни машинни гласувания няма никъде другаде в Европа, а софтуерът за машинно гласуване Смартматик е тясно свързан с Отворено Общество на чичко Сорос (Президентът Радев има от месец юли преди изборите, за съветничка, дългогодишна служителка на Отворено Общество, София): https://cutt.ly/O1kmGd6 Стана безпощадно ясно, че българските избори вече няма да са под български суверенитет ПРЕДСТАВИТЕЛ НА SMARTMATIC Е ЛОРД МАРК МАЛОХ БРАУН, КОЙТО Е БЛИЗЪК ДО ДЖОРДЖ СОРОС И Е ЧЛЕН НА БОРДА НА “ОТВОРЕНО ОБЩЕСТВО”. МАШИНИТЕ СА ОТ ФИРМА „СМАРТМАТИК”, КОЯТО КОНТРОЛИРАШЕ ИЗБОРИТЕ В 16 ЩАТА В АМЕРИКА МИНАЛАТА ГОДИНА. 4) Знаем какви гигантски шашми с машинното гласуване имаше в САЩ и с външна намеса през Интернет от филма на Майк Линдел в САЩ, който описва кибератаката срещу изборите в САЩ в „Абсолютно доказателство“: www.bitchute.com/video/FwX3oxjHqhE2/

Защо не дадеш и линк за клипчетата как с хартия се манипулират изборите. Ти нормален ли си. В София са софтуерните специалисти, в някое село се манипулира хартията. Там софтуерни специалисти няма! Те с а или в чужбина или в София. А в София има и контрол. Само по малките градове и села няма и там не се манипулира софтуера а ХОРАТА И ХАРТИЯТА. Това е истината. Там няма софтуерни гурута да ти манипулират каквото и да било. В селото на баба ми и на стринка ми и уйна ми ще намериш софтуерен специалист, ама нанайци.

Погледни как онлайн се сменяха резултатите на машинното гласуване в САЩ чрез външна намеса през Интернет от филма на Майк Линдел в САЩ, който описва кибератаката срещу изборите в САЩ в „Абсолютно доказателство“: www.bitchute.com/video/FwX3oxjHqhE2/ Резултатите се манипулираха дори чрез Интернет адреси от ... Иран, Китай, Украйна... Колкото до хартиените бюлетини, поне резултата остава и може да бъде законово проверен, докато на машинното гласуване,на хартиените разписки не може да се направи валиден законов одит.

На предният, но няма бутон реплай на него. Та, в Аризона малините са на The Election Systems & Software (ES&S) тези машини са като бар код петиците които искат да използват ДПС и макар и да имат и други възможности, те са били използвани в Аризона като четци и проблема е че е избеляло мастилото (нужда от смяна на тонер касетата) и затова ада престанали да отчитат резултати и е станало проблем. Там! Тук нямаме такива машини и проблема не е релевантен за машините на Смартматик.

Глупостите на Майк Лайндел отдавна ги развенчаха в Америка: https://www.npr.org/2023/04/27/1172382495/he-proved-mike-wrong-now-hes-claiming-his-5-million

Освен това електронното гласуване не е скъпо, защото вече платихме цената ,а всички машини, които са ни необходими. Няма само в населени места под 300 човека. Не е и нужно. Скъпо е да принтираш бюлетини на хартия, не е и екологично, като имаш компютър и хората вече се научиха как да гласуват с машините. Скъпо е сега ако решат да минем на "баркод четците", които искаха от ДПС, защото ние имаме компютри, а ще дадем пари за елки (калкулатори). Тъпо та вдлъбнато.

Най скъпо е властта да се даде на машината. Или на собственика ѝ.

От ЦИК са толкова некадърни и малоумни, че наистина повече.ми се реве отколкото ми е смешно. БАН да разработи софтуер? Защо направо не накараме акад. Денков да го направи, и БАН и Денков са компетентни в науките, но не и в софтуера. ЦИК искаха и Майкрософт да им предостави софтуерния си код. Такъв виц не е било и няма друг да има, толкова смешен. Какво изобщо тези некадърници мислят, че могат да направят със софтуерни код от което нищо не разбират? За какво им е изобщо, аз не мога да разбера. Да го показват на партиите ли? Че само от ДБ Божанков беше отишъл да види защото само той разбира от това от целия им капацитет от 240 тикви. А другите бяха в опозиция понеже и да идат - пак нищо няма да разберат и не си бяха направили труда. Защо да не изпол,ваме както досега кода с лицен както си е редно и се прави в софтуерния свят от всички фирми които искат да използват софтуера на други фирми? Ум да му зайде на човек ако се опитва да разбере слабоумните на ЦИК. Аз се.птедавам. Тези толкова некомпетентни хора просто не престават да ме удивляват с некомпетенцията си, на която ние разчитаме за честни избори. Ами, надали...

Божидар Божанов от ДБ, не Божанков. Грешка при писане. Само Божанов разбира от софтуер и български софтуер могат да разработят за целите на ЦИК само Сиела-Норма или Информационно обслужване АД. Само тези фирми са български фирми, а ИО АД не е частна фирма а държавна собственост на Минитерство на финансите на Република България. Сиела-Норма е частна фирма, но те имат програмисти и също могат да разработят нещо защото знаят спецификата на нешата. Това са двете фирми,други няма в БГ да уйдисат на ЦИК и да им свършат работа. БАН ще ми пише софтуер. Тея да са прегледат! Все едно да ида на лекар в БАН да ми развиват теории и научни изследвания разни доктори по научни съепени, вместо да ида на доктор, който е лекар в медицинската практика. Шушумиги.

Защо Денков да се учи да пише софтуер и да раздава кодовете за машините, когато има по-лесни начини? Погледнете тази информация от афера бг: https://cutt.ly/FwvvcY6x Тук е доказано е с документи, че акад Денков и "акад" ПpостоКиpо са съсобственици в едно НПО Финансирано е от "Aмеpика за България", с бюджет 150 млн лв? Значи, за каквото плати чичко Сорос и Амеpика за България", това и ще направят акад Денков и "акад" ПростоКиро? Колкото до ПростоКиро, погледнете биографията на ПростоКиро на wikipedia. Какво е работил завършилия за мъжка секретарка ПростоКиро, специалност бизнес администрация от Харвард (с канадско гражданство, женен за канадка)? В „Маккейн Фудс“, канадска компания за производство на замразени храни (не се споменава длъжността и периода). Кирил Петков става милионер благодарение на ексклузивния дистрибутор на хапчетата си в България Владимир Жеглов, секретен агент Тенто към Първо главно управление на ДС, съветник на бившия премиер Жан Виденов по икономика. Провиотик АД, фирмата, произвеждаща бактериалните хапчета на Кирил Петков, всъщност е на Майкъл Карш, бивш директор във финансовите структури на Джордж Сорос: https://cutt.ly/xwnaoS2l Също ПростоКиро бе избран с избирателни компютри със софтуер Смартматик от чичко Сорос... А това беше едно кратко обобщение на биографията на ПростоКиро: https://cutt.ly/6wnao1Fq

Чичко Сорос му е през оная работа за българите и твойте конспирации, писна ми да ти обяснявам колко не си в час и приключвам. Дядо Сорос си гледа него си и е на много преклонна възраст да се занимава и той с някакви глупости в някава България, която за него е ттетия свят. А и за българите е отдавна - затова на галено я наричаме Булхаристан, заради умници като теб на които акъла им праши и от петите. Ашколсун, брат.

Става въпрос за наследника на твоя дядо Джордж Сорос, който отдавна не е между живите: чичко Александър Сорос!!! Забележете, скорошното съобщение, че Фондация Отворено Общество на Сорос напуска Европа във всички световни СМИ, се оказа невярно: "Александър Сорос: „Няма да напуснем Европа“" https://cutt.ly/GwnsIyfM А това беше обобщение на Георги Марков, какво става в България сега, под диктовката на Америка за България и Александър Сорос: "Днес сме в прегръдката на Америка за България и Александър Сорос. Ще сменяме Дядо Вазов с дядо Байдън и дядо Сорос. България ще бъде занулена, както препоръча от Давос онзи другият дядо на име Клаус Швааб." Да, турчеещите се българчета няма да разберат дядо Вазов, а само чичко Сорос, който плаща... Забележете, че французойката Мария Габриел се води сред твърдите привърженици на чичко Сорос в Европейския Парламент. Това е Списъкът на Надеждни съюзници на Джордж Сорос и "Отворено общество" в ЕС, между тях виждаме Мария Габриел: https://cutt.ly/IwnsAtnm Може да видите и доста видео с участието на Мария Габриел и Кирил Петков в митингите на WEF на Клаус Шваб на техния сайт, напр: https://cutt.ly/bwnsAPw3 https://cutt.ly/bwnsSj3Q Попитайте се какво има да прави Кирил Петков със служебния самолет на митингите на Клаус Шваб в Давос, Българска конституция ли да коментира?

Брях! Български софтуер! Да не дава Господ!

Камелия Нейкова ми беше началник в една бивша държавна агенция, кадър на НДСВ и интимно близка на тогавашния областен управител. Рядко корумпирана личност. Не ми се влиза в подробности, но като знам за какъв човек говорим, да гласуваш при нейното ръководство си е загуба на време.

Smartmatic - компания, забъркана в скандали с манипулация на вота във Венецуела и на други места. Много добър избор, няма що.

под контрол на посолството...

Мхм, ама БСП и те гласуваха за Мадуровките в 2021... БСП и Радев Мадурото що не слушаха тяхното си посолство, ами изпълняваха каквото каже на ДБ посолството...? М?

Щото толкова им е морала. Или са ги изпързаляли като са се договаряли. Нали се видя накрая какво стана с "нито един патрон няма да излезе за Украйна". Сякаш никой не помни какво правеха преди, като управляваха.

Изпарзаляли ги били.... Пързалят те като си тъп. Аз залагам, че са ги купили, защото стрина Корнела и Радев от село Славяново може да са тъпи, но са тъпи за пари! Като опре до сухото - много бързо им идва акъла

Ми да, на бай Ганьо СофтУеарЪТ му е виновен. Друго си е да е на хартийка, да се драсне, да се скъса, да сме метне у лево и после кой броил - броил. Пет минути след края на изборите няма вариант да се види какво наистина се е случило.

Абе целия ЕС са бай Ганьовци, само тука сме високоентеленентни демократи с тия машини, нали така? После какво беше онова "ала-бала с президента" и ония максимум 10%? Айде без такива инсинуации.

Явно не четеш достатъчно - именно машините на Смартматик изобличиха във Венецуела, че Мадуро е манипулирал изборите! А ти се смей, на гол гъз, колкото искаш. Тук без машините няма да хванем кой драскал, брисал, хвърлял по пътя бюлетини и т.н.

Във Венецуела са от 2004 до 2017. Оперират на много места. И ти май не си чел много-много. Е, няма как прочетеш всичко. Все пак всеки си има и друга работа. С машините ще хванеш дедовия. Както ги хванахме предния път.

Как ще лъжат и ще подправят изборите иначе? Всичко трябва да е под контрол на посолството!

На Костя Копейкин кое посолство му построи имение?

една огромна черна паламарка отзад, че днес нищо не си заработил!

Като няма как да обориш фактите с имотите на варненският щиганин - започваш да обиждаш... Факт е, че на Костя Копейкин цялата кариера (преди НС) е минала в музей и в общинския съвет на Варна. Като знам колко дават по музеите, би трябвало от общината да са му плащали 6цифрени заплати, за да излезе сметката с имотите му, които възлизат на повече от милион лева.... Или в музейното дело нещата със заплащането са станали много добри или далавера яко е играла. Отговори си сам, дано ти стигнат мозъчните клетки

Тези машини са пълен майтап и машинното гласуване в момента може да бъде манипулирано. Ако искат толкова електронно гласуване, да внедрят система на базата на хомоморфна криптиране, която може да бъде проверена за манипулации.

Е как нали главната идея да се гласува с машини беше да е по евтино?

На всички е ясно, че така наречената Промяна натресе машините накарани от американското и английското посолство с цел манипулиране на предишните избори. Целият цевилизован свят не използва машини за гласуване само ние тук. Защото Ганьо и младият полезен идиот не разбра и не може да разбере, че едиственото работещо нещо за провеждане на честни избори в целия демократичен свят е гласуването с хартиена бюлетина в урна и броене на резултатите от всички заинтересовани. Друго по-сигурно нещо не е измислено до сега!

Машините станаха факт след усърдната работа на ИТН и Радев. Защо го направиха - питай тях. Посолството ли така каза, другото посолство ли така каза, менторите на Кики Шизофренията ли така казаха - не знам. Нека Радев Мадурото и Славка Трифонова да излязат и ако имат топки да кажат защо го направиха!

Не си прав - договора за машините беше подписан от Борисов, той е толкова тъп че не разбра тогава че си вкара автогол. Като разбра - започна да ги нарича Мадъровки, но в България, не са Мадъровки, а Борисовки. ;-) А машините са си екстра. Хващат лъжите, затова върнаха хартиената бюлетина, капиш? ;-)

Сега всички партии, които в Април, 2021 гласуваха за този софтуер - да излязат и да обяснят защо ни натресоха това. Особено държа ДС чуя несвързаните обяснения на диванния политик - Слави Трифонов. Неговата партия и президентът имаха водеща роля в натрисането на този софтуер. България има право да знае ЗАЩО. Понеже тоя и оня днес продавали българският интерес, искам да знам Радев и Слави Трифонов защо предадоха българския интерес в 2021?

....." реалният ни резултат е 7 % , останалото е от кода"

и още 3% заблудени реститутки + твърдия електорат на баце. Е това им е "подкрепата" на сглобката!

Разрабогката на такъв софтуер би могла да бъде дипломна работа на един или двама по-умни дипломанти от ТУ или Математическия факултет СУ и не представлява особена трудност. Налице е просто липса на желание от страна на управляващите, а да се включва тежка артилерия като БАН е план за източване на още и още средства от парите ни.

С Мадуровките по света се гласува в "демокрации за пример", като: Индия, Бангладеш, Бразилия, Венецуела... Както се вижда - най-големите "демикрации" в света, държави с "висок" жизнен стандарт. Как не преписахме от Германия, Франция, Холандия - да вземем директно техният опит, ами тръгнахме да се равним по Бангладеш. До скоро, в продължение на 10 години, във Филипините се е гласувало с машини - вече са ги махнали, поради ДОКАЗАНИ намеси в софтуера и манипулации на резултати... Ееех, кога ще ги стигнем Филипините...

Важното е, че е наш. За подходящите резултати - гласувайте на машинките . Галка

Всички да гласуваме с хартиените бюлетини тогава. При тях няма манипулации.

Ако тези са директно подчинени на Кирчо, ще видим измами, които ще ги учат като образцови в Харвард. Отличници са те по някои предмети. Например клъстер а икономика или как да се разчасти и приватизира нещо почти по закон. А ако може и закона да си напишеш, съвсем по закон.

тия ако ги питаш що изобщо гласуваме с машини ще дават заето

Машините ги гласуваха в парламента в края на Април, 2021. С помощта на ИТН, ДБ, че май и БСП ни ги натресоха. ЦИК не могат да не се съобразят. Да излезе Славка Трифонова и Тошка Африканска и да кажат защо толкова натискаха за Мадуровките

Борисов само с тая тема може да ги трича на всеки дебат докато е жив. Резила е голям.

Брейййй, айде сега Радко Пиратко Мадурото от село Славяново да излезе и обясни на чист български защо подкрепя Мадуровките от началото в 2021??? То закони за машините се гласуваха на разпети петък, обнародваха се на 1.май - в почивния ден... Много бързаше българският Мадуро и понеже много празно място има между ушите - всичко си пролича. Сега Радев Коремното да спре да ма'а в гарнизонната трапезария на Бояна, ами да излезе и да каже - защо неговите служебни правителства не са се съгласили на разработване на български софтуер!! Отговорността за служебните слуги са на Радев, защото той ЕДНОЛИЧНО взема решение за назначенията!

Представете си работата, която може да свъши БАНаджия със заплата на чистачка и солидни количества водка.

Затова не гласувам 20 години , откакто разбрах какви манипулации правят ! Като дават по 100лв на циганите , защо не дават на българите ???

ЦИК да обучи и назначи на щат няколко ИТ специалиста и само те да работят с машините. Да не се викат случайни хора от някъде които идват, пипат нещо и после никой не знае какво в действителност е правено! Ако ЦИК няма възможност за такова нещо - да се махат Мадуровките.. Аз от самото начало недоумявам как е възможно да използваме мадуровският софтуер... Венецуела понеже е видна демокрация, че и ние - барабар Петко с мъжете

БАН?! Верно ли? Тая надрусана ли е?

Ти, пък, да не мислиш, че тоя софтуер е като на космическа ракета софтуера. Това е някаква тъпотийка с не много възможности. Със сигурност има хора в БАН, които да свършат работата, но трябваше да ги потърсят поне преди 6 месеца. В последния момент не става!

Куче влачи, дира няма

Машините се манипулират това е ясно. Само още не проумявам как е възможно народът да търпи тези предатели….даже и да гласува доброволно за тях…….

А кой за кого е бил гладувал с тези машини пазили се ??

Не просто български софтуер, а направете да се гласува с лична карта която се пъха в скенер и се изчита и от там гласува директно на сървъра на ЦИК и ти пуска контролна сума че си гласувал с която по всяко време да можеш да провериш за кой си гласувал. Ама не ви изнася, зщото манипулациите отпадат като схема и остава единствеоно тъпото купуване на гласове което е скъпо удоволствие.

само енин въпрос имам - що друг не е въвел такава система?

Ами защото както казах отпадат всички възможности за манипулации и остава единствено купуването на гласове, което струва много пари. Отделно тогава трябват само 3 човека за изборна коисия да влкючат машината и 1 полицай да пази машината да не я откраднат.. Едно е да купиш енда изборна комисия 5 човека, друго е да платиш 10 000 гласа. СЛед изборите отваряш сайта и си проверяваш как си гласувал с контролната сума от разписката и ако не ти хареса това дето пише - отиваш в прокуратурата и пускаш жалба. И честни избори без манипулация за последен път са се случили при другаря Сталин когато го прецакали при едно гласуване. И по този повод тй казал - Не е важно кой прави изборите, а кой брои гласовете.

Има нещо по-просто, по-лесно и по-бързо, което предлагам отдавна - -- електронно гласуване, НЕ със машини, а по интернет с БАНКОВИЯ акаунт на човека. Днес (почти) всеки има банкова сметка. За проверка(оторизация) на гласа е необходимо само потвърждение от банката (да, това е човекът...), а това се прави елементарно. Всяка банка го прави непрекъснато. Човека имал две(или мнооого сметки) и може да гласува повече от веднъж - не е проблем - взема се само ПОСЛЕДНИЯ глас и готово. -- прави се бързо; -- прави се лесно - само въпрос на договор с няколкото БЪЛГАРСКИ банки; -- евтино е; -- може да се гласува от всякъде (Сф, Пд, Вн, Ню Йорк, Сидней...); -- резултата е в електронен вид - т.е. обработва се бързо и лесно. Това е. И ако искате да манипулирате изборите, създайте на племето фалшиви банкови сметки, или споделете вашата сметка :)

От БАН ще разработят софтуер :)))