”Калашников” представи 2 нови пушки (снимки)

Оръжейният концерн "Калашников" представи още две нови карабини, които са предназначени за специалните сили на Русия.

Обратно в новината

Коментари - ”Калашников” представи 2 нови пушки (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

калашника е по-скапан от М16-ката

Таз година пушки, до година лъкове и копия.

Неграмотния Калашников измислил най-добрия автомат в света. Чисто съвпадение е, че в същата фабрика, по същото време е работил пленения Хуго Шмайсер.

Не е в съшата, а в друга, на разстояние, по-голямо от диаметъра на България. И защо мислиш, че е бил неграмотен? Или си мислиш, че Гатлинг, Едисон или Бил Гейтс имат висшУ образУвание?

Калашников е бил колхозник без техническо образУвание. И сложен начело на екип от инженери.

А цялата космическа програма Аполо се движи от немеца Вернер фон Браун, който е работил за Хитлер и после му дават американско гражданство.

а руснаците разработват своята по открадната документация и елементи от немски ракети, разработени от същия хер Браун.

Айде стига с тези ЛЪЖИ. АК47 е доразвитие на АК46, разработка на Булин, който пък е доразвитие на чешка карабина и НИТО ЕДНА ОТ ТРИТЕ НЯМАТ НИШО ОЩО С НЕМЦИТЕ.

Калашников е работил в Ковровския завод, а Хуго - в Ижевския. Разстоянието е 800 км. Освен това Хуго Шмайзер също няма техническо образование. И няма бойния опит на Калашников, да си бил на фронта - има значение !

Много са добри да доразвиват чужди разработки - в случая на немеца Шмайзер. Иначе към 50 години доработваха италиански Фиат под името Лада, без никакъв съществен принос. Ха ха.

"Лада" 2101 не е "руско копие". Тя е изцяло италианска, подобрен модел на Фиат 124, кола на годината за 1966. Подобрението е направено също в италианското конструкторско бюро, руснаците само са поставили допълнителните изисквания. Двигателят е разработка на Аурелио Лампреди, до 1958 г. инженер на Ферари. Оттам тези високи обороти на Ладата, добре познати на всеки, който е карал. Руснаците са купили пълен лиценз. След това по тяхно желание италианците са направили допълнителни подобрения горен разпределителен вал, ново окачване, задни барабанни спирачки и мн. други. Купена е разработката заедно със завода за 800 милиона долара. Имало е и американска оферта към руснаците, но много по-скъпа, за 2 милиарда долара. Ладата (Фиат-124) се е произвеждал по лиценз също и в Корея, Турция, Испания, Югославия, Полша. Италианците го произвежаха до 1982 г. И го караха до 90-те. "Октопод" помните ли, инспектор Корадо ? Италианските карабинери само с Фиат-124 джиткаха насам-натам и никой не го беше срам. И за какво да го е срам, отлична кола за времето си !? Започна да се произвежда в СССР през 1970. От 1971 в България се продаваха по 20,000 нови коли Лади. Москвич никога не е бил масовата марка. "Жигули" постави България на колела. Сега представяте ли си в новите "демократични условия" да започне да се произвежда "Опел инсигния", кола на годината за 2010 г. (7 години забавяне) и да започнат да се продават в България по 20000 нови коли ?

а кога ще направят някой смартфон, електромобил, парфюм или обувки като хората)))))):

Чакат първо българите да направят.

ми вие със 7 млн България ли опряхте да се сравнявате бе!

произвеждаме

Руснаците произвеждат почти всичко. Друг е въпроса, че не във всичко са номер едно, което е и най-нормалното нещо. Какво например произвежда Белгия? Смартфон, електромобил, парфюм или обувки? Руснаците си произвеждат включително големи машини за производство. Само си представи, че подводницата Акула е 173 метра дълга. С какво ще я произведат? Един стадион е средно 102-105 метра дълъг по изисквания на УЕФА. Произвеждат си и комбайни, фадроми, кранове и какво ли не.

на руска кола ли се возиш? Или с руски телефон говориш? Или с руски електроуреди работиш? Или на рукско комп пишеш?

честно казано, като е оръжие, все е гадост, така че е добре да е евтиния... за тва руският ак е добър вариант.. Защо да плащаш много повече за западни аналози, нали няма да караш кола, ще трепеш хора?

Никой не може да конкурира руските оръжейни иновации! Най-малко САЩисаните кравари! ФАКТ!

Бялото население на САЩ /85 %/ са потомци на германци, англичани, скандинавци, италианци, ирландци и др. европейци/. Изтичането на мозъци от цял свят към САЩ беше масово явление. Да се говори за кравари е комично. Руската инженерна мисъл е поне половин век назад.

42% от населението на говедарника в момента е ЧЕРРРНО! И нараства ВСЕКИ ДЕН!!

Всъщност е глупаво да се говори, кое стрелково оръжие е по-добро.Просто двете доктрини за използването на същото по време на бойни действия са съвсем различни.При едната всичко се основава на точноста и ниски разходи, или "един изстрел-един убит", затова разполага с наемна армия, добре обучена и платена.Другата се основа на простота и масовост(в добрия смисъл го казвам).При нея всеки трябва да може да борави с оръжие, затова имат наборна армия.Също така, точноста не е приоритет, тъй като се счита, че един ранен ангажира повече време, хора и средства на противника, отколкото убития.

явно темата русия дава повод на трудещите се да разтегнат старосавецките митове и легенди само дето нема кой да верва... но работата си е работа

Тези смешки са за детска градина. Прибирай се в психушката.

Горди евроазиатецо.

САКЪН! Айде няма нужда от детска градина. Че се видя какво правят 6 годишните, като докопат пищов...

Никой не може да конкурира руското оръжие. Както не може да конкурира и руските ракетни и самолетни двигатели. Защо? Първо - защото са отлично проектирани и надлежно изпробвани и Второ - защото руснаците имат специални сплави, каквито другите нямат. Просто около Урал има метали, които са рядко разпространени, а променят свойствата на сплавите значително. Те затова и задокеанските говеда ракетен двигател не могат да направят. Не защото нямат инженери, а защото нямат мат`риял. А ако съ съмнявайте в ролята на мат`рияла - питайте си бате Бойко - той ще ви обясни надлежно колко е важно това!

:} :}

Зависи от мат`рияла ти!

Прекрасен коментар! Ето защо се чудя защо дядя Вова Ушанкович ще вечеря "Калашников" с гарнитура картошки!:)))

И какви са тия метали, дето ги няма никъде? Я остави тия глупости, че ще ти спрат копейките.

тук има инженери металоведи, ще ни предизвикаш някоя язва от смех! а съобразявайте се малко ушанките де!

9х39 е чудесен дозвуков боеприпас и идеално се вписва в целите на специалните операции: лесно се заhлушава, голямо поразяващо действие на дистанции до 200-300 метра и голяма бронебойност поради възможността да се използват проектили със стоманен сърдечник и пълна обшивка.

Арсенал печели търговете, дори в държави като Индия, защото нашите оръжия са значително по-добри и модерни от недоразуменията на Калашников.

Просто цената им е два пъти по- ниска от съответните руски. Качеството - също.

Вместо глава, горда ушанка.

"Немската шурмова винтовка оказала влияние на по-нататъшните автомати, включително и на бъдещия Калашников"

А пък руската щурмова винтовка СКС40 е прототип на немското MG44. Пак от wiki-то, ама на английски и руски.

Безспорно. Лаици като тебе се хващат за външния вид. Обаче двете оръжия се различават коренно като конструкция... УСМ, затворен механизъм и прочие. И Калашников е много по-доброто оръжие... Не отричаме и помощта на Хуго Шмайзер, нали? А нещо за Вернер фон Браун? Кого прати той в Космоса наготово?

Калашников може и да прилича на Шмайзер но е много олуфтен и за това малко трака но може да го извадиш от кал и вода и пак работи.

По-съществения въпрос е кой ще създава модернизиран български АК? Чувам в "Арсенал" вече наемат необразовани работници от малцинствата и имат свободни инженерски длъжности. В същото време джихадистите в Сирия и Ирак нахитряха и искат модерни оръжия.

А защо? Продажбите на СЛР и така вървят както в САЩ, така и Близкия Изток. За да се развие оръжието, трябват доста средства в завода и стабилен граждански пазар, който да служи като опора на производството. А с прокараната от ЕП евродиректива, предложена от полския €комисар Елижбета Биеновска, се забранява притежаването на калашници от граждански лица. Което ще удуши родното оръжейно производство.

Трудно се намират великите руски постижения. Все едно е да търсиш под вола теле. Но с повече журналистическо въображение и развинтена фантазия и това може да стане. Лошото е, че публиката изобщо не се интересува от тези неща

трябва да стана ловец за да си купя карабина. Впрочем защо в България няма оръжейни магазини освен ловните.Циганите от къде си купуват АК-47....на черно но защо аз не мога да си купя легално. Още ме е яд че от последният си запас не си тръгнах с оръжието и мунициите,никой не ми търсеше нещо.

Да, да - не са ти търсили!!! :) Ако ставаше така, всички щяхме да си ходим от казармата с карабините, както в Швейцария. Относно магазините - има за всякакви оръжия, не само за ловни. Обаче МВР трудно дават разрешителни...

запас към Вътрешни войски....лятото на 89-та....Голямата екскурзия.....нито съм се подписвал при получаване на оръжието нито после при предаването.Просто нямаше време. В милицията раздадоха на бърже униформи,оръжие, муниции и толкова.

Научни вести от Русия. Най-бързите часовници, най-тежките ютии ... Няма лоша реклама. Но Русия е изключение.

Нация от изобретатели. Изобретили са двуместната тоалетна.

Защото са велика цивилизация. Величайшая.

Сентенция-"Когато си тъп-то е за цял живот..."

Руснаците, каквото хванат си оставят ръцете. Главите им служат само за пиене и дърдорене.

Може...Ама си пият у тях! И няма-няма...глъмере като тебе ги подценят-да им земат пиячката! Ама ония неочаквано за пияници,ръиш ли, земат та изобретят нещо и го стоварят на главата на глъмерете...

абе АК-47 си остава най-якото и непретенциозно автоматче

А телевизор кога? Другото хилядолетие.

Българите ГА ша направят телевизор? А франсетата? А испанците?

Франсетата могат всичко. Европейците - също. На руснаците трябва някой друг да им го направи, а после те го произвеждат като с краката си. Изнесоха половин Германия и нищо не научиха.

Вземи почети малко!!! Имат 3 техни марки!!! Това че не стигат до нашия пазар и си ограничен че да почетеш, никой не ти е виновен

Сериозно? Не може да бъде! За какво ги използват? И до кой пазар стигат?

Сайтът dir.ru отново си заслужи копейките с тази новна, дълбоко вълнуваща всички!

Руснаците са водещи във физиката. Това е достатъчно да имат най-добрите оръжия. И не само стрелкови! Не може да се отрече и първоначалната намеса на немския гениѝ. Почти навсякъде е така. При САЩ е пък Вернер фон Браун. И т.н. И те така ................. !!!

Ами, ако бяха полегнали на "немския гений" сега щяха да мизерстват като германците от недоимък, да гладуват като тях, да правят разни боклуци като Мерцедес, БМВ, Порше и др. Щяха да произвеждат оня боклук Щурмгевеер вместо брилянтния Калашников, да пият отвратителния шнапс, вместо чистият спирт, разреден с вода в гениалната пропорция, измислена от Менделеев, този умен човек.

а кога гениите от сколково ще изобретят карфица и кламер?

Вероятно, когато вместо прокурора Чайка, сложат човек на място, дето ще ги гони за всяка присвоена копейка. Уви, това важи и за нас...

Просто руснаците са ненадминати в проектирането ма машини. Само една огромна война им попречи да са световни лидери - 28 милиона убити, разрушена държава - жилища и пътища, три поколения да се възстанови - нямаше мъже. Сега на русофобите им остава само да лаят.

Че нали победили? Що така ''разрушена държава''? И що така, три пъти повече загинали? А, абдал?А победената Германия, взела, че се възстановила за 10 години

Щото има загинали МНОГО цивилни, папуняк!!! В дните на Ленинградската блокада е имало дни с по 20 000 загинали на ДЕН!!

Нищо не може да се сравнява с HECKLER & KOCH MP5

В кое отношение?

Като автомат за spec op.

АК нищо не струва като оръжие, слаб патрон, нещо средно между пистолет и пушка. 7,62 Х 39

Извинявай, 5,56х45 по-мощен ли е?

Мноо си зле, първо калибъра на по новите модели е 5.45 х 39 мм а не 5.56 х 45.Направен като аналог на западните 5.56 х 45 мм боеприпаси използвани при карабини като М16 и М4,с дебалансиран център на тежестта е и куршумът започва да се преобръща при влизане в целта, като образува много повече разкъсвания в тъканта. Но огнева мощ няма. Поражения нанася именно заради дебалансирания куршум, улучват те в ръката а при аутопсията ти го намират в главата.

Ми що не застанеш кат мишена на 500 метра пред АК??????????? що във Виетнам солджърите хвърляха Мките и прибираха АК от убитите виетконговци????? абе абдал има в гуглето американски филмчета за сравняване на АК с М16 пусни си ги и сетне ръси тъпотии!!!!!!!!!!!!!

Аа-а-а-а-а, чак сега ми стана ясно,как тези прости американци са успели да избият 900 000 войници на виетконг и Виетнамската народна армия - в момента в който някой убие или рани виетнамец веднага си хвърля оръжието и грабва Калашник, че като ги почне . Пък тия виетнамци с близо милион Калашници убили само 58 000 американци. Затова ще да е било - американците толкова много мечтаели да имат Калашник, че изобщо не им давали да гръмнат - нахвърлят се и им вземат трофея - цената му се измервала в теглото му в злато - около 4 кг

Изглеждат, като ВАЗ 2105 спрямо ВАЗ 2101....Все един и същ допотопен боклук, само отрязан малко по-различно

По-скоро, като Ваз 2121 - грозен и бъгав. Но е добре да имаш приятел с такава машина, за да дойде да те извади от калта, като закъсаш с G-класата на offroad.