Какво ще се случи при евентуална война между Русия и Япония

На Курилите бързо ще се появят американски военни бази. Москва изпраща на дежурство свръхмодерни изтребители

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А защо Япония да напада руснаците. Какво имат те, което тя няма та да не си гледат бизнеса и технологиите, а да се занимават с примитиви.

Те са в война нямат мирен договор още.

Руснаците са ненаситни идиоти, на които все не им стига територия. Живеят на 1/8 от сушата на планетата, но все им е малко и искат всичко да превърнат в Руска Кочина! Еми няма да стане :))))

Самият въпрос е идиотски. И задалият го е идиот. Руснаците имат 1000 ядрени балистични ракети, само три от които могат да унищожат Япония. Това е.Друго няма.

Така е! Що за идиотско съпоставяне и кому е нужно. Хората говорят за мир, не за война.

Ще стане това,че японските приказки ще започват с "преди много години имало една страна която се казвала Япония"!!!!!!!!!!!!!

КГБ

Японците нямат право над Курилите, те са руски и ако нападнат Русия ще бъдат бити и еВани.

както беше казал Жириновски по друг повод: две ракети и островът изчезва

Каква война между Япония и Русия ,,ви страхува" бе другари? Във Владивосток другари всичко е японско.Ако се направи допитване до жителите на града и околията и областа дори дали искат да се присъединят към Япония и всички ще гласуват с две ръце за присъединяванвето им към Япония.И жжителите на Сахалин също!

За заблудения Samurai, Историятя която си написал НЕ е ВяРНА. Прочети повече източници преди да ДРАСКАШ ГЛУПОСТИ. ВИЖ ЗА ВОЙНАТ В МАНЖУРИЯ коята водят РУСИЯ и Япония която е започнала прЕди ПЪРЛ НАРБЪР. НЕЗАБРАВЙ, ЧЕ КИТАЙ Е ИМАЛ ДОГОВОР ЗА ВЗАИМНА ОТБРАНА С РУСИЯ, А ПОСЛЕ СЪС СССР ПО КОЙТО Япония е нападнала Русия навлизаики в Манжурия –ВИЖ МЕМОАРИТЕ И БИОГРАФИЯТА НА генерал ТОЖИ и адмирал ЯМАМАТО. Японците се смЯтат и днес за ВИША РАСА, А ОСТАНАЛИТЕ ЗА нищожества вкючително и такива като ТЕБ. Първия министър на Япония Абе също направи тази грешка – виж интерюто със предсавителя на Руската Дума участвал като консултат по този въпрос. А НА ТЕБ в Япония ДОБРЕ СА ТИ ПРОМИЛИ МОЗЯЧЕТО. В историята на Япония няма нищо велико. Днес са едни от най-големите ДИВАЦИ И ИЗБИВАТ КИТОВЕ И СТРЕЛЯТ ПО ПРИРОДОЗАЩИТНИТЕ ОРГАНИЗАТОРИ, за да се пъчат, че имат самостоятелна външна политика, А С СЪЩНОСТ СА АМЕРИКАНСКИ ПРОТЕКТОРАТ 100%. Преговорите с Руснаците се точат повече от 70 годин, но в същност ТЕ СА да блокират преговорите за РЕПАРАЦИИ КОИТО ЯПОНИЯ ТРЯБВЯ ДЯ ПЛАЩА НА МНОГО ОТ АЗИАТСКИТЕ СТРАНИ. За островите СЕ ЗНАЕ, ЧЕ СА СТРАТЕГИЧЕСКИ И РУСНАЦИТЕ СТРОЯ ВОЕННА ИНФРАСТРУКТОРА; РУСИЯ ТЪРСИ ПАЗАРИ И СЪВМЕСТНА СТОПАНСКО-ИКОНОМИЧЕСКО РАЗВИТИЕ (виж публикациите във ВЕСТНИЦИТЕ independent/uk AND Washington post/USA). Япония от втора супер сила през 1995 днес е четвърта със 99% зависимост от всички видове рисурси и е в състояние на АМЕРИКАНСКА КОЛОНИЯ. Япония отказва да плаща репарации за ВСВ на северна и южна Корея, Китаи, Сингапур, Малайзия, Виетнам, тайван, и т.н. Затова Китайците ще им вземат островите от Източно Китайско море рано или късно. ДО СЕГА СА ВЗЕЛИ 4-5 ОСТРОВА за последните 5 години и това ще продължава БАВНО НО СИГУРНО. Япония немОже да води война повече от 5 дена поради липса на храна и енергиини ресурси-ТОВА ВСИЧКИ ГО ЗНАЯТ (т.е. НЕ Е НЕОБХОДИМО ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ). Военния стил на Руснаците е за дълъг конфликт ЗА КОЙТО СВРХ НАСЕЛЕНИ ДЪРЖАВИ (И НЕ РЕСУРСНИ ДЪРЖАВИ) НЕ МОГАТ ДА СИ ПОЗВОЛЯТ.

Историята която ти си написал е абсолютна глупост.Написана в наивно просташки юнашки стил. Нещо като дрънкането на Атака и селските или квартални идиоти в местното ,,кафе"

Хубаво е някои да отърве Далечния изток от ушанките и живота на примитивни смердове , който водят местните и районът да влезе в цивилизацията, обаче такива шансове няма засега, ще се чака просто пълното разкапване на безполезния търбух наречен Русия, преди Китай , Япония , САЩ и Корея да се опитат да сторят нещо с този деградира от ватниците район. Производството на конфликтни новини са част от акциите на Джуджето да прикрие пълната си неспособност и неуспех да развие страната вече 20г. , като така Чебурашките в извънредно положение с ежедневни конфликти , истерии с близки и далечни страни , насаждане на страхове от тях и проектиране на победи на Късокракия с анимационните му въоръжени сили. Жалка и недостойна гавра, както цялата мужишка история.

какво ще се случи не мога да кажа, все едно да ме пита някой, какво ще се случи ако се сбият Снежанка и седемте джуджета с тримата братя и ламята дето яде златни ябълки....

Сам ли си 'говориш", щото май никой не те е питал?

Под японско робство ще житкат само японски автомобили и всичко по домовете им ще е Хитачи. За какво да се бият...

Какво ще се случи при евентуална война между Русия и Япония-каквото се е и случвало след 1946г до сега-НИЩО.Войната и до сега между тях е във фаза премирие.Няма мирен договор,така че не е проблем да се възобнови,проблем после ще е е кой е нарушил премирието.Няма да са руснаците

Освен войни и тероризъм какво друго...

Измръзнаха ми тез руснаци. След русия винаги следващата дума е война или ракети или бомби. Олигофренска история. В същото време 90% от населението мизерства.

КГБ

Сигурно говориш за българското население, защото Русия е доста по-напред в развитието си от еврогейска България

Руснаците стават смешни с това пропагандно клише, че ако те не са на дадена територия там веднага ще се появи американска база. Това беше едно от оправданията за окупацията на Крим и Севастопол. Ако американците искаха база в района какво им пречи да си направят една на Хокайдо вместо на окупираните Северни територии. Това, че ще е 100 - 200 км по на юг при обсега на корабите, крилатите ракети и самолетите им със системи за дозареждане във въздуха няма особено значение. Още по-смешни стават когато се опитат да предотвратят създаването на базата. Русия окупира Крим. В резултат получи американски бази в Полша, Румъния и Прибалтийските републики. Сега разузнавателните безпилотници Глобъл Хоук и Тритон спокойно летят по цялата руско-украинска граница, а ако американската армия поиска база край Харков ще я получи незабавно. Това е със 700 км. по-близо до Москва отколкото ако американците бяха взели Севастопол. Путин снова всех переиграл. :)

КГБ

Курилите са руски, не са окупирани.

България е пълна с шибани русофили ,мекерета.

Аз лично нямам нищо против русофилите и руснаците и мисля, че си позволяватае недопустим език.

Да така е, затова сме зле. Много дейци, путати и чиновници за купени от рушнаците. Зловещото руско влияние саботира живота на държавата ни.

Значи викаш руснаците ни провалят всичките инфраструктурни проекти. Руснаците ни крадоха и крадат с Марици Изток и сега с безбожно скъпи самолети. Те си направиха бази при нас и ни карат да им плащаме за това макар, че не сме ги искали. С руснаците сме приятелски държави и имаме десетки обвързаноати ама и визи... май обърках нещо може и да не са били руснаците....

русофилски мекерета

тая глупост почва,с глупост,Курилските острови са руски,как ще се появят американски бази.Се едно статията да бе за война между Русия и Финландия,и до Санкт Петербург да се появят американски бази

А на нас не......Едни самолети без скандала не можем .......Как говорише ТАТО :Да си гледаме работа.

Същото, каквото се случи и между СССР и Китай през 1969 на о-в Даманский...

Подари острова на другаря Си преди три години Ще върне и Курилските острови Малка му е оназ работа за друго

Накратко! Русия ще придобие още по южен остров ! Ще го наричат " Големия южен остров " по известен със старото си име , Япония !

ЯПОНИЯ ЩЕ ПОТЪНЕ УДАРЕНА ОТ ХИЛЯДИ РУСКИ ЯДРЕНИ РАКЕТИ. ТЕ СА ЯЛИ БОЙ И ЗНАЯТ КАКВО Е ЯДРЕН УДАР.

Ще се повтори кошмарната за РУСИЯ 1905 година.

Едва ли! Русия знае как да извлича поуки от военни загуби и да не се повтарят! Южните Курили са били руски до 1905 год, както и Порт Артур и половината Манджурия ! Ж.П линията до порта е прокарана от Русия! Е след 1945г. и гражданската война в Китай, Русия няма претенции към тези територии, както и към Аляска продадена на САЩ за 99год, които изтекоха вече ! Но ще пляснат всики посегнал на тяхната територия! Помните ли какво стана на Таманският остров? Една китайска дивизия се изпари, а СССР тогава унищожи острова, станал причина за пограничният инцидент!

Днес островът се нарича Джънбао и е суверенна китайска територия. И старото му руско име е Даманский, а не Таманский.

Има в уикипедия достатъчна информация чии са били Курилите и от кога. Недей да се повърташ като руска лека мурзилка тука. Чети и коментирай тогава.

не знае по-добре от японците, какво е ядрен взрив.

Който има териториални претенции към Русия, сега е момента да предяви притенции! Начин на дествие 1 Изпращайте армия без обозначителни знаци 2 Окупиране на цялата територия 3 Иницииране на референдум 4 На референдума армията да е пред урните Крим наш

......Абе путлериски гниди с едноклетъчно мозъче всичко това за сценария на войнато го пише един деградирал от пиене мръсен бляд генерал, сега Япония и нейните граждани разбират от писанията на бляда гад че ще напада смрадливата кочина мужикия, ей верно че сте не 80 а 100% дебили!

Някой автор тука вярва, че американците ще си дадат живота заради японци. През ВСВ в Бретон има 650 000 британски войници, които да помагат на Франция, ако Хитлер я нападне. Когато обаче това става, британците се изнасят към Албиона с такава бързина, че си изоставят тежките оръжия на германците. САЩ най-много да помогне с авиация, но тази помощ ще е до първи им свален самолет.

И кой ще им свали самолета на американците? И защо Япония да напада Русия?

Русия няма интерес в момента от конфликт с Япония. А Япония разчита на САЩ за отбрана, но САЩ нямат никакъв апетит да се бъркат точно пък там....Така че тази статия е безсмислена, защото е хипотетичен вариант, който в следващите поне 20 години няма да се случи. След това, балансът кой знае какъв ще е.

Забелязал съм че всички експерти по глобалните въпроси във форумите, не могат собствения живот да си уредят. Колкото по-мизерен, толкова по голям геополитически експерт е българинът.

но ще убеждават Москва да не използва ядрени оръжия. - тоз анаЛЛизатор що не земе да се гръмне...1-2 сатани и чао Банзай.....изобщо няма да се достигне до втори ден...))))

Ми същото, което ѝ се случи на Япония при предишната ѝ война с Русия.

При предишната война между Япония и Русия (през 1906 година), братушките ядат сериозен бой и губят територия. Може би имаш предвид когато СССР, САЩ и Китай побеждават Япония поради наличието и използването на атомни бомби от американците?

Причината за капитулация на Япония не са атомните бомби, а плана на Сталин да направи десант на Хокайдо. Та японците предпочетоха да дадат Окинава от колкото Хокайдо.

военни бази на курилите дрън-дрън -----просто ще гледаме втора серия от филма "Потъването на Япония"....

Как какво ще стане? Може да се намеси и САЩ и Китай... След седмица Япония няма да я има на картата, а в САЩ хамбургерите ще струват 15 рубли...

Пък и федералните служители най-накрая ще почнат да получават пак заплати! ФАКТ!

Е,какво ще се случи,няколко острова на Земята по малко + едни 150 милиона японци претопени и изпарени... Японците знаят много добре,какво може да им се случи,вече са изпитвали мощта на една от великите световни сили и едва ли биха стъпили отново на криво,че да изпитат мощта и на Русия...

Би бил въпроса-"Какво би останало от Япония ако реши да воюва с Русия"?

Какво ще стане - ще станат много японски островчета. Това ще стане!

срещу Русия се подкрепят от 57 държави. Капак ще им е на ватенките да спечелят за врагове и азиатците. Тогава ще цъфнат и вържат с приятели като Асад и Мадуро, които и така им струват повече от прескъпо, засега с никаква възвращаемост...

Е, не им на руснаците е фалирала администрацията от месеци, та във ФБР примерно да се чудят с какво да плащат на доносниците си, а самите служители да се чудят дали и днес ще трябва да проституират, че да сложат нещо в уста! Нито руските фермери ревяха, че им секнали пазарите за продукцията поради тези санкции, но щом ти казваш, няма как да не е вярно, хаха!

Руските троле-ферми не са имали проблеми с 'продукцията'..

Колпо пъти да повтарям - олигофренията не се лекува!

Не се лелува! Личи ти!

Който има териториални претенции към Русия, сега е момента да предяви притенции! Начин на дествие 1 Изпращайте армия без обозначителни знаци 2 Окупиране на цялата територия 3 Иницииране на референдум 4 На референдума армията да е пред урните

Точно като Косово, а? Хахаха!

Русия разполага там с 25 подводници, 10 океански бойни кораба и 32 крайбрежни. Япония има 66 кораба, включително 5 ескадрени миноносеца с хеликоптери и хангари за самолети Ф-35; също и 18 подводници, 5 танкера, стотици ракетни, десантни и други катери, спомагателни и други плавателни съдове, близо 180 самолета и 140 хеликоптера.

Винаги ми става лошо като чуя генерали да говорят за външна политика... Япония няма никакъв интерес от директна конфронтация с Русия. Дори и малки по-мащаб военни действия биха пренатоварили икономиката им която и без друго е в рецесия от десетилетия. Това само би засилило засилило икономическата им и военна зависимост от Съединените Щати. Японците по принцип никак не се радват на идеята да бъдат васална държава на САЩ. Ако хипотетично предположим че Щатите са достатъчно глупави да притиснат Япония за подобно нещо, може да загубят изцяло влиянието си в тази част на света. Все пак американците не са идиоти (като изключим Тръмп), така че такъв сценарии не ми се струва вероятен. Все пак става дума за бръщолевенията (вероятно с пропагандна цел) на някакъв си треторазреден руски генерал.

Япония ще си върне островите - това е сигурно. От руснаците зависи дали ще подвият опашки или ще се сражават и да покажат какво представляват.

Е, все пак руснаците не са американци в Сирия. Така де, вече не в Сирия, хаха!

социалиста, май и президенто беше генерал, а?

Не само е генерал, но и беше изстрелян във властта от Олигархията без никакъв политически опит. Провала на Цецка (майката на нацията) беше гарантиран и тя беше избрана за кандидат точно заради невъзможността да спечели и постави под съмнение избирането на Радев. Със сигурност не е президент благодарение на някакви истински вътрешни политически процеси. А самия факт че българите гласуваха с мнозинство за човек без никакво политическо минало особено за такава висока политическа позиция показва колко незрели и лесни за манипулиране са българските избиратели.

Че тя Япония няма право да поддържа своя армия, която да може да нанася удари отвъд границите ѝ, според наложеното ѝ след ВСВ. "Армията" ѝ дори се нарича "Сили за вътрешна защита". Започне ли война не с кого да е, ами с руснаците, и не се ли намеси световният жандарм, дето все "демократизира" чрез бомби богати на петрол страни и ислямистки анклави, че да пламне световен конфликт (което е малко вероятно, щото видяхме вече в Крим какво му беше поведението, пък и напоследък нямат пари даже за държавните си институции), Япония ще престане да съществува като независима държава в рамките на 3 дни.

И китайците бяха правили подобен експеримент. Май още е стъклена почвата на въпросното място, а войната беше продължила няколко минути.

Остъклени са само ватните мозъци вярващи на подобни простотии.

Хаха, сигурен съм, че на краварчетата историческите факти са ви пожелателни за вярване! Макар че гледам, че даже соросоидчетата сте чували за въпросната няколкоминутна война, хаха!

няма да и се случи на Япония, само ще изчезне от картата като държава.....ще стане една Хирошима и Нагасаки!

То е ясно какво! Китай ще почне да граничи и на изток с Русия! Ха! Ха!

а кво ще се случи. САЩ няма вече са спасява неблагодарните ватенки . Няма американците да си цапат ръцете с японска кръв заради руските узурпатори. В Москва ще се говори на японски...

ще се говори на японски ,много скоро в Сибир.И на китайски разбира се ! Руснаците само това чакат,да загладят и те косъма.

То е ясно, японците са мотивирани за победа и 100%-тово ще бият руснаците.Някои ще кажат, да ама руснаците ги биха през ВСВ. Да биха ги ,благодарение на американските атомни бомби за което имат голяма заслуга Щатите.Сега обаче палачинката се обърна, този път Щатите са съюзници на Япония а от друга страна Китай,ще запази неутралитет т.е. нешо като мълчалива подкрепа на японците,защото и Япония и Китай имат претенции към Сибир,който е руски. За сега обаче !

Не разбрахме само - кои точно са 'свръхмодерните' изтребители които Рашка пращала на дежурство :))

Няма и да разбереш! Руското технологично превъзходство не почива върху лайкове на постове във Фейсбук, за разлика от някои западни платформи, имащи съмнителната чест да бъдат едновременно най-скъпите и най-неоправдали очакванията в съвременната военна история.

Питах кои точно са свръхмодерните руски изтребители, а не за лозунги от РТ и ТВ Звезда.

Трудничко ти е да разбираш писмен текст, а? Типичен продукт на хамериканската "образователна" система.

Наистина ми е трудно да разбера (сигурно защото не употребявам съответната битова химия). Питам нещо абсолютно конкретно, а получавам в отговор разходка по върбите. И пак - кой точно руски самолет е свръхмодерен?.. ПОНЕ ЕДИН?

Сигурен съм, че ти употребяващ съответната химия, популярна на пасбището! Метамфетамини, кокаин, хероин, марихуаната, дето вече я легализират наляво и надясно, че и лапваш по някоя капсула за пералня, щото било "челъндж", хаха! То си има причина американци постояно да превъртат и да избиват невинни хора, както пак стана преди няколко дни! Така че - не разбираш, няма и да разбереш! Марихуаната уврежда мозъка, даже виждам, че Гугъл не умееш да ползваш, да питаш като последното улично краварче да ти обясняват фундаментални неща, хаха!

Японците ще видят ефекта Хирошима и Нагазаки умножен по хиляда.И буквално ще станат страната на изгряващото слънце , само дето ще е изкуствено това слънце и след него нищо няма да остане.

Чета и се питам-Ми, що чичо Дончовите фатмаци плашат света с Русията. Ми, чета, чета - ама тя щот само не си е паднала сама. Или пък, не, а!

журналистите намират / измислят/ теми, за да драснат някой и друг ред, но не разбирам, защо са 15-ната снимки на миг-31, които придружават статията?!?! Бе той много пада този самольот....Не е добра реклама

Верно ли, кога е падал?

- миналия Септември.

руснаците направят този сакатлък да си спечелят за врагове азиатците, това никак, ама никак няма да е за добро...Освен, че дълго помнят лошото, те имат огромен икономически, научен и технологичен потенциал, на който Русия на практика няма какво да противопостави...Дрънкането на оръжие при азиатците няма да мине. По-добре да не пробват с лошо....

Я се скрии ве палячо! Според данни от Световния икономически форум на Стария континент най-голям е проблемът за Гърция, където публичните задължения към БВП доближават 181,3%. От Международния валутен фонд (МВФ) предупреждават, че съотношението може да скочи до 300 на сто в следващите десетилетия, ако няма решение за облекчаването на дълга на Атина. В глобален мащаб южната ни съседка е втората най-задлъжнялата страна след Япония, където нивото надхвърля 239,2%. В парично измерение дълговете на Токио достигат 8,9 трилиона долара.

много вежлив си станал много тъп...Къде е Япония, къде е Русия по технологии, икономика, промишленост, жизнен стандарт...