Какво ще ни дава смисъл утре?

Разговор за проекциите в бъдещето на актуалните тенденции в живота ни

Обратно в новината

Коментари - Какво ще ни дава смисъл утре? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

_stankow

Още по-интересно е какво ни дава смисъл днес. Очевидно консюмеризмът не може да осмисли човешкото съществувание. Но ни го натрапват. И пак не вървят нещата, не може да се живее без смисъл. Както и нацията не може да живее без национален идеал. Какъв е националният идеал ? Да влезем в Шенген ? :D Преди 30 г. идеалът беше - да догоним западните страни по стандарт. Да си сменяме колите на 3 години. Е, не стана. И не само че не стана, ами изостанахме. С много. И сега водим жалко мизерно съществувание. Всички са нещастни, показват го и социологическите изследвания.

за равенство и братство, уравниловката знаем до какво доведоха! Лошото е, че на запад не знаят...

Ли надушваме тук? Мили ми евро-джендери? А? Платена Давос пропаганда и днес ли?

Какво ни дава смисъл днес и утре? Каквото и досега, но с идващото зануляване, глупостта, малоумието, неграмотността и метавърса на САЩ и Брюксел ще се срине логично и хората ще изискват стабилно връщане на Йерархията на Маслоу. Какво ще представляват всички притежания в бъдещето? Същото като досега. Идеята за Няма да притежавате нищо и ще сте щастливи е тъп Фараонски маркетинг, който ще доведе до завирането им в кучи гъз. Където им е мястото. Що е то "колективно съзнание"? Колективното съзнание е слабото място на човечеството от векове. Експлоатирано ефективно от религии, култове, монарси, фараони и главорези. С невъзможността за дигитална цензура в близко бъдеще всички ще сме като през комунизма. Ще се правим на ударени и ще слушаме "Свободна Европа". Ма не тая купената а тая дето ще оцелее по торентите с критично мислене и факти. Това докато колективно не възстанем срещу Банкерите и слугите им в Парламентите. Защо човечеството продължава да се движи със скоростта? Човечеството върви назад, въпреки все още свободният достъп до знания и информация. Социалната валидация в Инстаграм и Фейсбук се оказа по-важна от идеята за логика, меритокрация и научно развитие. Можем ли да спрем да имаме собствени мисли? Не. Но можем да се събудим през образование и с елементарен контрол върху процеса: КАКВО ВЛИЗА В ТИКВАТА, да се сетим, че има директна връзка с резултата ОКОЛО НАС.

"хора", които се намират на различни етапи от еволюционното си развитие... Това е все едно да се консолидират гъсеници и пеперуди, или нещо от сорта...