Какво се случва с руските олигарси след година на санкции срещу тях

Дубай прие толкова великодушно руските богаташи, че сега квартал на мегаполиса вече е прекръстен на "Малката Москва"

Обратно в новината

Коментари - Какво се случва с руските олигарси след година на санкции срещу тях | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Путин, а и всички руснаци си го преместиха в другия крачол за неволите на горките Абрамович, Дерипааска и прочие бандити

Пак евреите , ех тези евреи.Най- умни , най- смели , най-хитри и всичко най най най . Конспирации конспирации и многоооооооооо прахчета от самолети. О, СВЕЩЕННА ПРОСТОТА . „ГАЛИЛЕО ГАЛИЛЕЙ - МАЙ ЕВРЕИН .

Тъпо. Първо да погледнем откъде дойдоха руските/еврейски олигарси. През 90те по времето на Елцин, САЩ лансират програмата "Шокова терапия"(участват банкери и икономисти от Харвард като Джефри Сакс). Резултатът е пълно обезценяване на големи и функциониращи предприятия и банки. Самият Дж Сакс сега изразява съжаление за ръководената от него програма (обвинява банкерите в САЩ). Разпродават ги с акции. Всеки може да си купи (имаше такъв период и в БГ). След това идва врътката: специален консорсиум от американски (еврейски) банки, започва да дава многомилионни заеми, но на свои хора-руски евреи, които изкупуват евините акции ( за милион, вместо да речем за милиард долара). И готово. Само след Путин, който прогони еврейските олигарси и ги принуди да продават се появиха руски богаташи. Естествено е някой да управлява икономиката след като вече е денационализирана, иначе трябвашв да се върнат към социализма. Нека не си мисм, че Западът не ср управлява от олигарси. Някои редовно се събират есяко година в Давос.

Бамаму ли Балам ли си, ама нищо не ти разбира главата. Нещо си чул недочул, ама не си разбрал. Само за твое сведение. Акциите на Газпром 33 %ги държат от Германия, още 18 %от САЩ, и от др. Идва Натанаил Ротши и казва ха Потанин доскоро най богатия хазарин в Русия, че неефективно управлява неговите пари, между впрочем той също е хазарин, Главния равин се назначава от президента без конкурс за първи път, а той доверено лице на същите хазарин от Франкфурт. И така с другите руски олигарси. Де факто ако не знаеш Балама след Пётр 1 всички руски царе са немци,. Трябва да си луд да си мислиш, че хора които от 50х г управляват финансите на целия свят ще допуснат сега независимост. Прочети къде е регистрирана Руската Централна Банка в кой щат на САЩ и управителя къде е завършила. Прочети кой владее Лукойл? Захарите от Франкфурт я продадоха на други хазарт от Хюстън - Коноко Филипс. Виж границите на страните от арабския свят богати на петрол с линия начертани създадени от същите тия хазари - 60% за тях и 40%за арабите. Всички богатства в света принадлежат на....... Клуб 300 - затова като идва Клаус ШВАБ всички го гледат с наведена глава и още братушкитк не излизат от СЗО.

Пуснах сълза за руските ологарси :))) Горкичките, ще измрат от глад :))

Санкции им наложиха, парите и яхтите им конфискуваха и те пак не щат да се приберат в мада раша ... Бий ма убичам та стана работата на руските олигарси. :)) Пък тука мурзилките се скъсаха да ми обясняват, колко хубаво било там . :))

Която тотално се размина с реалноста, За путин тези са 0 ,това е . Преди 3 години им каза да си връщат парите в Русия за да не страдат . Който го е чул ...чул . За това дали притежават реално нещо в Русия е относително....както притежават така може и да паднат от някой балкон

..."руските милиардери, за които е известно, че са близки до президента на Русия Владимир Путин"... (цитат) От изказването на Путин във вчерашната му реч, специално по въпроса за руските олигарси, излиза точно обратното, но явно списвалият тази "статийка" не си е направил труда да се запознае дори бегло с тази реч... За него явно по-меродавно е, какво е "казала една жена на пазара"... Така че, о, свещена Простота, как да ти се доверим и за останалото?!

Не ни е нужно да се справяме с "речта на Путин". Вие мурзилките май не можете да дишате без словото путино, ние спокойно живеем и без него ...? :))

Ум да ти зейде нашите путинофилорусофилярчета как тъжат и стенат и с какъв плам защитават милиардите на руските олигарси. Готови са даже дарителска сметка да им отворят, за да не страдат на запад! :(( Горкичките ох, така жал ми става.....

Каква е тази демокрация, която отнема чужда собственост? Това ми прилича, на комунистическа конфискация (национализация)!

Демокрация означава и законност (за всички)! Не означава свободия и трениране по различен начин на хора с различен материален статус например! Незаконно придобитото е нормално и до подлежи на законно конфискувани и санкции! И точно това е демократично! Всъщност проблемът не е защо се конфискува незаконно и престъпно придобитото, а защо изобщо е допуснато подобно престъпление (къде е превенцията) и защо чак сега! И това важи не само за руските олигарси!

С тази малка разлика че до сега никой съд не е доказал че тези активи са продобити по незаконен начин. Казано в прав текс тези конфискации са защото съответните хора са близки до някой си човек, т.е. НИКАКВА ЗАКОННОСТ

"Ловът на вещици" няма нищо общо, нито с законността, нито с демокрацията... Но виж, с демоНОкрацията, която се вихри на Запад сега, има мноооого общо!

ай ватници, погледнете си руския кенеф https://www.youtube.com/watch?v=Moj6PB_DhKg&t=429s

Някой ще ми каже ли, защо Путин ходи на църква, а не на синагога? Путин-Шеломов Миллер Фридман Ротенберг Абрамович Дерипаска Жириновски Хинщейн ...

Не че от олигарси да се очаква да са стока, но онези замразяващи сметките, реално все едно правят престъплението грабеж. Тип, ще те ограбя като санкция. Освен това дори когато някой е длъжник, му остават пари - процент заплата плюс съотношение за деца и така нататък, но никога не може да падне под минимална заплата. Така че онзи е в пълното си право да си иска за поддръжка. Ама къде ли в днешно време се спазват закони.

Какъв е тоя хазарин на снимката?

Този донесе 2 ШЛ за Челси. Сега не могат да спечелят 1 мач, въпреки че собственика им хвърля милиони.

Браво на Путин! Каза направо какво се случва с изнесените от Русия милиарди! Западните акули само чакаха момента да ги замразят /прилапат/! И няма на кой да се оплачеш! Навремето така Огнян Дойнов извлече милиони от България във Виена. След като почина нещо дали се върна в България? Русия е на верен път...

Колко са важни уроците на историята! Ето затова трябва да се знаят и познават много добре! Не е случайно, че има твърде много неясноти и липса на пълен и обективен прочит на важни ключови събития в световната история, като руската революция през 1917 г. която бележи края на Руската империя - всеизвестен и признат факт, но и началото на кървавата руско диктатура до ден днешен; на 1-та и 2-та световни войни (като истински причини и мотиви, движещи сили и факторите, които водят до тях), на т.н. Студена война, на “Перестройката”,…, на 9 септември и 10 ноември в България. И така - при липсата на обективното обществено познание за тях естествено обществото е лесно заблуждавано и манипурирано с медии и пропаганда, вкл. политици и управтизи! Така Поробването на България на 9 септември бе представяно за Освобождение и промиваха мозъците на цялото българско общество още от училището и с учебниците - и нито дума за кървавия геноцид! (Светът още не знае да него!) Така 10 ноември ни се представи за “демократична революция”… Аз винаги, още през 80- те години съм гледал с големи резерви и дори ирония и насмешка над начина, по който поритиците и управниците - и не само на Изток, но и на Запад представяха т.н. Студена война! Защото по един начин представяха нещата пред обществото и народите си и по СЪВСЕМ ДРУГ помежду си, “зад кулисите”! Защото между т.н. елити на Изток и Запад, и особено между представителите на техните най-силни властови кръгове е имало колаборация и много доцър, на момента доли пълен синхрон когато се касае до РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ и ПРЕРАЗПРЕДЕЛЕНИЕ на голям обществен ресурс и капитали!!! И доказателството е очевадно - вижте разпределението на богатството (ресурсите) и динамиката му! Т.н. край на т.н. “Студена война” бе нищо повече от СКРИТО ДОГОВАРЯНЕ между т.н. елити на Москва и на Запад (но не всички, а само малцина “посветени” - в които например ключова роля имаше Джордж Буш - баща). Светът и до ден днешен не знае, не е обществено познание как точно се договориха кръговете на Москва и тези с Буш като техен представител за избягване на търсене на отговорност от московската върхушка и за запазване на заграценото и разширяването му - и това естествено не бе безвъзмездно!!! Тоест, в този ред на мисли можем да говорим за олигарси не само в Москва, но и на Запад! Просто условията са други и респективно “правилата на играта” също са по-различни…

Уж руски олигарси, ама гледат да си бият камшика по-далечко от жуже.

А бе излезе ми една пъпка на гърба и се чудя дали е демократична или не, докато чета за недемократичните милиардери по света.

Х-м, тънък казус, демократично е това което носи доходи на САЩ и нанася вреда на доходопредприемателя. Значи ако не си я разчоплил, не си нанасяш вреда и САЩ не ловят никви кинти значи недемократична е. Но ако я разчоплиш и та боли и я мажеш с някакъв гел, произведен от американска фармацевтична компания, тогава е демократична.

Ами викни Спеца да ти я изтиска из отзаде.

Ей, това чака всеки, който приеме цифровите валути на централните банки - цифровото евро. Ще могат да го унищожат финансово с едно копче, затова предизвикват нарочно финансов колапс и се готвят да премахнат кеша, за да ни принудат чрез основен базов цифров доход, да приемем дигиталното робство и дигиталния концлагер, за да сме им пълни роби до края на краткия си живот.

На фона на всичко това, Хамериканските олигарси захлебиха както никога до сега. Но там не сА бара налЕ? Да ви еба пичката лелина на приоритетите... Хау....

кучетата лаят кервана си върви

С европейските олигарси случва ли се нещо или те не са интересни

Научи какво е олигарх преди да правиш изречение с тази дума.

Прав си, думите трябва да се използват с предназначението им като думите демокрация, равен старт.... но за тях друг път, щото сега не се вързва с милиардерите и другите в дъното на социалната стълбица, но средно взимат всички по едиколко си хиляди евра :)

Ограмоти се чадо... Не е страшно. https://www.dw.com/bg/%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%85%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B0-%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%B0/a-16306555

Три века в кочината нищо не се е променило - помшчшци и крепостни. И никога до момента човешкият живот не е имал никаква стойност.

При една диктатура - каквато е Русия още още от революцията през 1917 година та до ден днешен олигархията по дефиниция е функция и най-основната прослойка, на която се крепи диктатурата и диктатора, заедно с репресивните органи, институции и военнизирани “формални” организации и структури! През по-спокойните за диктатурата времена битката естествено е между отделните олигарси и олигархични кръгове кой да докопа по-голям дял от общественото богатство и ресурси (на каквито е богата Русия като територия (но не и като народ!!). И решаващ фактор за тях в тази битка е близостта им с Върховния господар, с диктатора, с Бащицата - тоест с Путин в случая! Но доколкото немалка част от придобитото и присвоеното от олигарсите е вложено точно на Запад - по различни и всеизвестни премини, вкл. за диверсификация и инвестиции, но и за разпределяне но риска (тоест да не слагаш всички яйца в една кошница, да не зависиш 100 % от благоволението на един човек, на диктатора), при рязката конфронтация на Путин със Запада със започването на тази безумна война в Украйна огромните загуби на руските олигарси - и материални, и репутационни бяха неизбежни! Всъщност още преди няколко години Путин и публично предупреди оригарсите “да си приберат активите от Запад в Русия”, което бе ясно, че няма да бъде изпълнено от всички тях и напълно (не за това те ги бяха позиционирали там). Някои демонстрираха, че го слушат и изпълняват - поне публично, други - не. Олигарсите са с по-силния, и ако мнозинството от тях се убедят, че Путин губи войната и позициите си със Запада и в света, те ще го премахнат! И във всичко това интересите на Русия, на руския народ и на Запада нямат за тях решаващо значение, а техния собствен интерес и запазвате на богатството и евентуалното му увеличаване! Да не забравяме също, че някои от тях са и подставени лица на Путин и защитават всъщност неговите чисто материални интереси!

Супер анализ, сигурно си на щат в ЦРУ! браво.... хахаха

Разкри ме! Много си умен и прозорлив, направо си гениален, Шерлок! Да, така е, но само между нас да си остане;)

Със всичко съм съгласен, освен с твърдението, че Русия е диктатура от 1917 г. Русия никога не е била друго освен диктатура. Чети Пушкин (Борис Годунов) или гледай операта. Събитията там са от 16ти век. А последният цар е бил същият изрод като ленинците.

А къде има демокрация по света, само не ми казвай в САЩ, великобритнания ЕС.... За да е по-коректно, може да споделиш що е туй демокрация, за евроатлантически ценности няма да питам :)

Да, по същество си прав и съм съгласен с теб, и често точно това съм напомнял - че руският народ е много изстрадал и на практика никога не е живял по-свободно, не познава друг начин на живот (и перспектива, респ. на мислене) . Но ако трябва да сме прецизни и да ползваме общоприетите понятия, Руската революция през 1917 г. официално бележи края на Руската Империя, тоест от тогава Русия повече не е империя, “не се води” :) империя! “Като Руска революция от 1917 година (на руски: Революция 1917 года в России) се отбелязват две кулминационни точки в руската история през XX в.. Това са поредица от политически промени в Русия, довели до унищожаването на Руската империя и до началото на Руската гражданска война. През март 1917 година е свалено управлението на последния руски император Николай II, а през ноември властта в столицата Петроград е завзета от първото комунистическо правителство в света.”

Mилиардерите в Китай са общо 596 души, в САЩ в момента има 537, Русия 28.

И кво? Ти повече милярдери ли искаш да има? Да цоцат бедняците и да пируват, докато ти им робуваш? Аз предпочитам да няма богати, да няма бедни!

Най-добре е всички да ядат по филийка хляб. Постигнато е вече в Северна Корея. Е, освен Ким и сестра му, които яда по една пуйка на обяд.

В Русия не е ясно кой е милиардер. Най-големият сред тях путаран, минава за бедняк.

Китайските милиардери са недемократични. Дори около стотина от тях дължат парите си на разпространението на недемократичен софтуер, недемократични услуги или недемократични онлайн магазини. А най-демократичната страна е Полша, там руснак ли си или руски гражданин ти конфискуват всичко, не се церемонят милиардер ли си или не.

Във Варшава по време на комунизма на улицата един дядка ме попита "ти говориш на руски". Така че "любовта им" към руснаците е вековна.

Интересно е, че докато олигарсите в РФ обираха безобразно руския народ и изнасяха капитали на запад, оттам никой не се отказа от тези пари. Разните му там Абрамовичи бяха добре дошли на запад да инвестират откраднатите пари. Всички, които са на върха в управлението и бизнеса на РФ, имат купища пари и имоти на запад. Беше съвсем ясно, че това са пари от кървава бандитска приватизация и рушвети, но въпреки трепетното си отношение към законите и човешките права западните правителства и банкери не се отказаха от тези пари! А сега си ги прибират окончателно. Съчувствам на обикновените руснаци, както и на обикновените украинци. И те като нас позволиха да ги крадат и лъжат, а накрая позволиха да ги вкарат и във война. Това, че на нас последното засега ни се разминава, е чисто географска случайност.

Си каза невинното джудже, което претендира, че знае какво сънува американския президент, но се изненада, че хората на които позволи незнаказано да крадът Мужикстан си набиха камшика. Джуджак, обясни защо минималната заплата в Рашка педерашка няма и 400 лв.

"Джуджак, обясни защо минималната заплата в Рашка педерашка няма и 400 лв. " Ами точно поради това, което написах, но явно четенето с разбиране не се удава на всеки. А това "джуджак" откъде се взе, да нямате някакви комплекси на тема ръст?

Вдигнаха, я - сега е 21 000 рубли или цели 500-510 лв. Богата работа! Ама вдигнаха и мин. цена на водката с 15%. Което не е добре!

Странно, защо като западните фирми цоцаха на концесии и по други способи богатствата на Русия, заплатите бяха още по-оскъдни, но пък Горбачов беше първи приятел на запада и всичко в Русия стана "демократично"?!

Руските олигарси събират дарения за българските русофили

Това директно води до извода никой по света не трябва да си държи парите в Европа и Сащ и в долари, евро и паунди. А богаташи по света много и те не са глупави, и в края на краищата санкциите ще ударят автора им.

Приказки, кой / от къде/ от кого /от къде/, какво замъкнал, звучат много "интересно" на фона на цените в нашенските магазините.

И особено на фона кражбите и убийствата, извършени от путьо.

Най-важното което разбраха всички е, че неприкосновеността на частната собственост са само думи както и самата демокрация.

Всяка една революция или голяма промяна в обществените отношения (или по-сериозни трусове в тях, каквито например пораждат по-големите войни) всъщност е и голямо преразпределение на общественото богатство (съпровождащо преразпределението на властовите субекти). Тоест - в това отношение може да се говори за относителност на смисъла на понятия, вкл. “неприкосновеността на частната собственост” във времето. Защо например много години почти всички икономисти и финансисти бяха убедени апологети на т.н. “свободни пазари”, което аз винаги съм поставял под съмнение със сериозни аргументи за да стигнем до днешните времена, когато май останаха малцина от тях да ги защитават (като идея) - поне публично - и то доста вяло и неубедително. Защото и свободата ( в частност неприкосновеността) НИКОГА всъщност не са абсолютни, а относителни, тоест може да се говори за СТЕПЕН на свобода (неприкосновеност), които логично във времето, особено в турбулентни времена, и с научно-техническия прогрес съвсем логично варират…

Абе кой се интересува от руските олигарси?! Кажете 1 година след голямата "сделка" на фон лайнян с пфайзер какво става с мъжа и? колко милиони свали като комисионни от ЕК?

Олигахрията е всъщност управляваща в интерес на чужди държави клика. Русия победи олигархията и последните търкат наровете или избягаха на вън. Всъщност до един всеки руски олигарх беше задокеански агент. Това кеото, западът скционира не са техните агенти, следователно руската олигахрия не търпи санкции. Вижте как ви лъжат, изпразвайки от съдържание и значение думите. Всеки вярващ на тези буквално празни приказки е абсолютен идиот или професионален трол, на който му се плаща да разпространява пропаганда и омраза.

Каза руското тролче! Добри сте, не може да ви се отрече! Но, то манипулацията винаги е била невероятно добре усъвършенствана именно всред вас - руските тролчета!

Аз съм българин, никой не ми плаща и не бих се нарекъл трол.

“ Всъщност до един всеки руски олигарх беше задокеански агент.” Много сериозно бъркаш понятията! Защото хем очевидно подкрепяш Путин, който вече открито заплашва Запада и се позиционира като негов заклет враг, и то и като ценностна система, намин на живот,…, хем твърдиш, че всеки руски олигарх бил “задокеански агент” - тоест американски (само да напомня, че Западът далеч не е само Америка), хем пропускаш всеизвестния факт, че всички руски олигарси са или сред най-приближените на Путин и дори станали такива покрай Путин и с неговото разрешение, или са в затвора и неколцина избягали извън Русия. И ме … Путин всъщност е най-големият олигарх!

А останалите големи отчитат по 50% на най-голлемия крадец -путя.

Приятел не можеш да вържеш две приказки на кръст, а седнал си да ми обясняваш какво бъркам. Оправи си линията на мисълта. Изглежда че си се разсеял преди да успееш да довръшиш изречението.

От вчерашната реч на Путин - Ще добавя нещо много важно, но просто - никой от обикновените граждани не съжали онези, които загубиха капиталите си в чужди банки, загубиха яхтите и дворците си. И в разговорите в кухнята хората вероятно са си спомнили приватизацията от 90-те години и показния демонстративен лукс на „новите елити“

Ти нищо не ни каза, ама наистина нищо! Всъщност ПутКин е най-големият олигарх. Я пак да попитаме къде живеят дечицата му? Много ми е любопитен този факт - беден, доволно прост народец, при това роден и израсъл в България и в общия случай не помирисвал даже Русия отблизо, готов да се лишава, готов живота си да даде, даже, но да защитити ПутКин и кликата му от олигарсчета. Абсолютно шизофренно поведение! ПутКин и кликата му от олигарсчета дори не са чували, даже не знаят за българското национално предателче - русофилчето, но то ще жертва и мило и драго и майка си ще предаде /родината отдавна я е предало/, но да им угоди, да ги защити, да се бори за тяхното добруване, докато те се препичат по яхтите си. Да, санкциите не са ги ощетили с много, а вие продължавате да сте бедни и да се опитвате да влачите България все по-надолу и все по-в калта! Скочило българското русофилче руските олигарси да брани, а не вижда, че гащите му са скъсани - ами жалки сте беееее, много сте жалки.

Ти с колко ,,обикновени,, граждани на Русия разговаря вчера? А мнението на обикновените мозамбикски граждани не си ли изследвал още?

НЕсе бойте, осигурили са си котилата до девето колено в лошия запад, а бай Ганьо да духа еслайната

само как звучи - режимът на Путин. режимът на тока режимът на водата в Украйна.

Е защо не си седят в Москва?

преди век 1917 след революцията царския абдикира, много от князете и царедворци бягат в Париж. Живеят на гърба на кредити и надеждата, че ще има контрапреврат който да върне царя на престола ... 1918 г. с новината за разстрела на Николай 2, тези надежди изчезват. Изведнъж кредиторите осъзнават, че само си пръскат парите, а пък князете на обратно живеят като за последно харчейки без мярка. В един момент парите им свършват и много от тях си теглят куршума, за да не попадат в ръцете на кредиторите си... дали сега историята няма да се повтори ...

Те искат не искат КГБ ще ги докопа.Путя Луди не пита

Нас не ни интересуват руските олигарси. Нас ни интересува защо по магазините е толкова скъпо, и кой ни докара тая инфлация, като развали изгодните договори с Русия за суровини и енергия !

Е малко по скъпо но се прави спекула и се завишава цената

А защо инфлацията е и в цяла Европа, и в Щатите? И там ли спекула ??

Оф, айде стига с тая опорка за изгодните руски договори. Тъп си. Затова плащаш скъпо. Можеше да си живееш живота в Мухонасранск, ама ти се гърчиш в тая тъпа Европа!

Правилно пуфтящата...къде къде е по изгодно да плащаш троино ма да е хамериканско и демократично... И ти в готината Германия щои не драскаш в Велт или НБилд а се мъчиш тука с тия прости русофили!? И още...майка ти при тебе ли е или те ( русофилите) им плащат и пенсията!?

Сърбите имат един лаф:"Баш ме брига, че Маджарско има адмирал, а няма море". Та какво ни занимавате с нещастните олигарси. По-добре кажете защо краставицата стигна 8 лева килото. Путин ли е виновен или евролибералите от ПП и ДБ?

Путин! ПП и ДБ не са нападали Украйна.

Провери цените в Раша - с 20-30% са за този задължителен за 'водка-лайфстайл-а' зеленчук. Което е много странно защо при положение че тук 'измираме от студ' със скъпия газ и не ни е до оранжерийни краставици, за разлика от енергийната 'сверхдержава'..

Защото сте нет тролове и се издържате от това, вместо сами да, се наемете и да отглеждате краставици... Основният внос идваше от Турция, сега и домати няма след земетресението. Да се чуди човек как ще си правите шопска за ракията!

Местят си го от левия в десния.

В детска градина в СССР учителка обяснява на децата, че в САЩ малките деца няма какво да ядат, нямат никакви играчки и никой не ги обича. Тя разказва как в СССР децата имат всички лакомства и играчки на света. В СССР всички ги обичат и получават всичко, което си пожелаят. Малко момиченце разплакано казва на учителката "Искам да отида да живея в СССР". Само на тукашните ватници им е ок да са мизерници онождани от орки цял живот!

Тия семпли смешчици вървяха 90-те...когато хората си мислеха че в гринголандия е рай... сега вече когато маските паднаха будят само съжаление...

Така си мислиш само ти.

Ъхъ...и всички останали без козяшките тролове

Отивай и лапай на краварите, кво ми ревеш тук!

Тъпо мнение на елементарен човек, вероятно от ВъZраждане.

О неразумнии юроде...Геле...да не би да се срамуваш от новите евроатлантически ценности!?

А на вас лудите "демократи" кой ви каза че сте умви и красиви и неелементарни? Вие самички? Така са шизофрениците... Зотова подлежат на пълно изтребване, което ще дойде много скоро...

Когато опорочиш банковата си система и ограбваш лична собственост, се появява друга банкова система, а твоята рано или късно изпада в колапс. Колкото до принципите на демокрацията, запада ги наруши всичките до един. и продължава да плюе върху себе си.

Крадени пари що да не ги откраднат, нали и Украйна трябва да се възстановява след войната...

Щото нали са честни и спазват закона? В Русия където са тези пари съдът казва чи не са крадени. В Лондон съда няма как да каже дали са крадени щото няма данни. А западняците ги откраднаха щотохуж техсахнай честните, най съвестните най най. А това кой гохказава - не е ясно.. А глупавия аргумент що хората бягали на запад а непна изток е толкова групав, че не си заслажава да се коментира от умни хора. И не, не запада сапоткрили и произвели това коуто ползваме сега. Но и това дебилните козяшки тролове няма как да го знаят.

Половината в Израел, другата половина в Лондон. И правилно е да се казва не руски, а еврейски олигарси с туско гражданство.

Ама смукаха и изнасяха руските 'национални' (ъхъ..) ресурси под зоркото око на късокракия гарант на стабилността в Кремъл, нали? Същите Потанинци и Тимченковци които участваха в криминалната приватизация при Елцин (проведена от руските служби, а не от 'западните съветници') продължиха да си живеят щастливо и след 1999 та до днес.

важното че европейските олигарси изправиха краставиците от протриване и замезват с скакалци

Разбраха от първа ръка, че никой не го вади по-голям от баш Вагиналния. Каквито хората - такъв и вождът.

може ли към всяка ваша статия да има плюс минус като в коментарите

една питанка към ватниците, кажете ми ЕДИН руски милиардер, който е забогатял за това че е създал някакъв продукт, от който се ползва целия свят? Имаше едно момче, което е половин руснак и си скъса росийския паспорт.

Много има, просто пробвай гугъл. Ще ти кажа за собствениците на Yandex

ползваш ли Яндекс? Я провери къде се ползва тази платформа!

Ми в русия бе душко...И Касперски...и Маил.ру...и В контакте... И ретланслаторите са в Русия....имат напълно суверенен интернет...както китайците. Американците ще им пръднат на уия...

Какво да създадат тези руски тъпанари ? Сега последният майтап е, че не могат да боядисват няколкото бракми ''лада'', щото боята я внасяли от Германия, естествено....Тъпите к0пелета, боя не могат да направят ..)))

Ма добичето на евронивата с хевропейскйата боя ли се хвали!? И се мисли че е негова!? Магарето на сватвба и то си мисли че е сватбар...ма са го поканили да носи нещо....

Ти може и да си 'магарето' - да беше чел и учил повечко щеше да имаш живот за който тетя и мамя ти в соц-а не са могли и да мечтаят.

Ма как бе ..живот да искаш...А муджахедините!? Дори и под тях си - ти си последното стъпало. Докато Англия си гледа пакитата, Франция алжирците а Германия - турците, то за тебе има друго предназначение. Немските кланици, англииските ниви с ягоди, строежите в Андалусия и като момчета за всичко в Италия или овчари в Гърция... За жените - слугини в същата тази Гърция, гледачки на изкукали немски бабишкери а по хубавичките на витрините в Амстердам... Явно и европейците на толкова те оценяват...Руснаците си имат таджики и тем подобни от Средна Азия за тая цел...Европа си има евротаджики...

Никой нищо не е създал бе малоумник...ограбиха или приватизираха по модерному...предприятията и заводите от бившия СССР... Ма за разлика от нашите дето ги унищожиха - тия поне ги запазиха и още работят

На кой му пука за олигарсите ? Пишете какво стана с ЕС след санкциите - с колко се повишиха цените на храните, горивата и енергията, колко хора загубиха работата си, колко производства се изнесоха от ЕС или фалираха, колко се сви растежа на всяка от държавите и какви ще са бъдещите последствия от тези малоумни санкции, въведени от слугите на сащ ! Това пишете - с точни цифри и факти, да знаят хората в ЕС към каква пропаст ги води назначеното от сащ управление на този фашистки съюз, барабар с послушните западни медии !

пак е по-добре от Мордор

Така е но сега не обсъждаме щатите .

Е, тез са най-големите идиоти, сред путинофилите-идиоти...Дето обясняват колко е зле Европа, а затъналата в кал и мизерия Расия е добре... Абе, идиот, защо на всички захлебили руски отрепки децата им се мъчат в таз Европа? Що не си живеят в богатата Расия ?

МИ щото живеят с парите нам татю бе малоумник...с руски пари... Не се тревожат за такива подробностии като - Как се живее в шперплатова барака, разнасят се пици и се молиш да не се разболееш, че не можеш си плати лечението цял живот. И ако случайно имаш и дете да се надяваш да е по тъпичко че иначе отиването му в колеж че ти струва един бъбрек...такива са таксите... Болничен, отпуска или майчинство са непознати думи - и в речника ги няма даже...И т.н.

Ми щом задават все едни и същи въпроси - получават и едни и същи отговори козяшко педалче

Вчера заредих дизел на едно евро и 61 цента ,преди войната беше две защото го внасяха от рация...

Ами вчера писаха, с 18,7 процента е намаляло използването на газ, в ЕС, което значи че поне с 10 процента са съкратили производствата с газ, останалото е от по топлата зима. А това не е малко, освен това останалите произвеждат по скъпа и непродаваема продукция.

какво става с олигарсите -ами радост за руския народ че в крайна сметка на запад им блокираха авоари и активи. Мръсната работа беше свършена от запада вместо руснаците. Макар че след врече май всичко блокирано ще бъде възстановено но вече с огромна лихва която запада така или иначе плаща и сега.

Аз съм на мода, оставете тези ялови олигарси. Като влезете в еврозоната ще стана дори 60 евроцента.

e ти нали си влязал в рублозоната, какво се притесняваш за останалите ....