Какво не направи държавата за завръщането на децата и учителите в клас?

Макар и на противоположни позиции за обучението по време на пандемия, родители и учители обвиняват управляващите в бездействие

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Онзи абзац с недоспиването, съсредоточаването и еед други, споменати от едната майка за протичането на детето й в онлайн включване на занятията си има едно име - ИЗКЛЮЧВАНЕ на всички електронни джаджи(при таблети, компютри и смартфони - заради "синята" светлина, която дава някои странични ефекти) в рамките на няколко часа, след приключване на часовете онлайн и разговорите с приятели, за да отпочине организмът... Това е все едно вид облъчване на определена степен, която влияе на мозъка и когнитивните функции. Това са съветите на медицински специалисти по детското здраве. Затова.. Хубаво е всеки родител да се информира по този въпрос, а не защото понеже е "изолирано" детето да учи облайн, защото не контактувало навън, започнало да не си доспива или трудно да заспива и ред подобни неща. И за завършек - мненията на родителите в тяхното си право са различни, но балансът, който самото правителство трябваше да възложи, се е изгубил някъде в превода и заради финансови причини, свързани с фармакологичните договори, които са подписали с натиск на ЕС за да приемат ваксините(нищо,че все още ПОВЕРИТЕЛНАТА ИНФОРМАЦИЯ В ДОГОВОРИТЕ И ЗА СТРАНИЧНИТЕ ЕФЕКТИ ОЩЕ НЕ Е НАЛИЦЕ ПУБЛИЧНО В ПЪЛЕН И НЕОБРАБОТЕН И НЕРЕДАКТИРАН ТЕКСТ).

Кой и защо е казал, че на училище трябва да се ходи само през есенно зимния сезон. Сега децата не помагат на родителите си да прибират реколтата от селското стопанство. Нека родителите се лишат от летните отпуски и плажовете. Учителите достатъчно си починаха и през зимата. Всички работим и през лятото. И децата могат да учат през лятото. Социални контакти?- знаете ли как е било веднага след 9, 9.44. Болното дете се карантинира в дома си за определен период, от ХЕИ поставят на входната врата лист за карантина и никой не посещава карантинирания дом, доброволнои без конспирации. А сега? - правят се хиляди тестове ей така незнайно как. Та тествайте децата и учителите и карантинирайте болните, другите да учат, да се гонят, прегръщат, борят и играят. Отворете ресторантите щом искат, задължете ги всики работещи и посетители да имат отрицателен тест, за посетителите заплатен лично от тях. Влизането в завесението да става след представяне на теста и личната карта и записване в специален регистър. И готово - българина е разумен човек и мерките ще спазва, ако не доброволно, то поне доброназорно със съответен контрол. Има опити за прикриване на работещи с коронавирус? Ами накарайте съответния работодател сам да плаща болничните- въпроса ще се реши веднага.

По важното е родителите да имат с какво да препитават децата на първо време, а това е уредено да не се случава. Вижте сами какво не направиха и в какво са съучастници Ангеловците, Бойковци и мед експерти дето ви промиват мозъците за псевдо полезноста на едни неща в спринцовки. Давам Ви 100% гаранция, че гледането на този документален филм, ще е най-добре събуждащото и оползотворено време в тези времена. http://bit.ly/NWONormality-OFF бейкъп версия https://www.veoh.com/watch/v142090328qAwCMKBM Ето тук е всичко нужно ви във видео формат, за да схванете хитрите ходове и планове с които ви манипулират, разболяват, следят, убиват световните задкулисни сили. (гледайте ги с натисната опция HQ) https://bit.ly/SecretVideoLibrary

Каквито са родителите такива са и децата.

Ама не се притеснявайте, децата ще бъдат в училище не повече от две седмици и не всички, ама пък то взе че дойде и края на учебната година, само с три присъствени седмици! Евалата Бойко, прав си, такива овце като българските родители няма никъде по света!

Според Бояна Петкова правителството е пропиляло цялото лято, в което е можело да се подготви за така наречената втора вълна и организирането на учебния процес. Ефекта на щрауса - главата в пясъка и проблеми няма . Иван Костов- Радев- Тръмп - Путин са виновни но Герб не

Иде католическият Великден, герберастките урроди ще бъдат завинаги изметени.

Учителите са най- калпавото съсловие в обществото . Вярно е че властта не направи нищо в тази посока . Трябваше да каже- или в училище или напускаш . А не само заплати искат. Моят внук тази година е бил две седмици в училище. Учителите 90 процента не знаят на кой свят се намират . Ако се направи нещо защо се прави - ако не се направи защо не се направи . А бе кучета вързани на кисела слива. По тяхната логика и пожарникарите трябваше да кажат - и ние ще работим онлайн - полицията също можеха да кажа и ние ще работим от вкъщи - докторите също можеха да кажат и ние ще лекуваме от вкъщи - ще ни плащате и това е. Цяла година са си във вкъщи а заплатите им вървят . Те са най- големите калинки в държавата .

Образованието ни огледало на държавата. Неслучайно всеки от "елита" гледа да прати детето си при първа възможност в чужбина

На 15-ти септември новозаразените бяха 140, а смъртните случаи 9. Два месеца по късно картината се промени драстично - новите случаи бяха около 5 000, а смъртните стотици. След затваряне на училища и детски картината се нормализира и случаите спаднаха значително. Сега, когато мерките се отхлабват неоправдано, когато училищата, които са доказано голям източник на разпространение на зарази, отварят отново за присъствено обучение, случаите започнаха да се покачват. Разбира се, ще отнеме време, за да се стигнат предишните нива, но до 2-3 седмици картината ще е отново трагична, разбирайте, че Бърза помощ и здравеопазването като цяло ще изчезнат. Не разбирам защо се самозалъгвате и си мислите, че България ще я пропусне? И българите са хора като останалите по света, България не се намира на изолирана планета. Гледайте какво се случва по света, навсякъде бележат рекорди и затягат мерките. По аптеките все още липсват разни добавки и медикаменти. Какво говори всичко това? Говори, че страната е неподготвена още преди започването на 3-тата вълна!

И предният път и сега допускат една и съща грешка което си нормално за ГЕРБ ! Не тестват децата !

Слънце грее- ГЕРБ е виновен, дъжд вали - ГЕРБ е виновен, вятър вее- ГЕРБ е виновен, сняг вали - ГЕРБ е виновен, ден е- ГЕРБ е виновен, нощ е - ГЕРБ е виновен. Нещо да съм пропуснал от рецитала на стандартните плювачи? А трябваше да си даде правителството оставка и сега правителство на фигуранта да бере горчивите плодове на недоволството.

Дано не се попвтарям, но не разбирам защо трябва да се връщат точно преди започване на ваксинацията. Нито учителите, нито медицинските специалисти, нито възрастните още са ваксинирани. Децата могат да разнесат заразата на своите родители, баби и дядовци, което за някои може и да е фатално. Можеше да се изчака още месец, два. За тези, които не искат да си пускат децата на училище, т.к. считат, че не е подходящ момента, не се предлага електронна форма на обуение наред с присъствената. Училищата бяха оставени сами да се организират, поради което не прпедлагат такава възможност. България разхлабва мерките във време, когато останалите държави в Европа ги затягат.

Как може да задаваш такъв въпрос, не си ли стигнал сам до отговора? Страната от години е на първо място по смъртност в света и на поселдно по средна продължителност на живота в ЕС. На никой обаче не му дреме! Колко пъти си чел новина по въпроса? Колко пъти си чул политици да дискутират проблема?

Вредите върху децата са големи.В нашия квартал децата се събират по мазетата,пушат трева и се радват,че учат дистанционно.....

Сакън да не излязат във ваканция, че тогава си нямаш нкаква идея какво правят. Добре че твоите са на училище, че да има кой да ги възпитава.

А ролята на училището и учителите каква е? Да ги научат децата, че живота е шибан и просперират само подмазвачите. А учителката да взема средно 1500 лв заплата за половин работен ден и да толерира "онези с подаръчетата". За ниското ниво на образованието са виновни учителите, не родителите

И каква е разликата от това дали в мазета или в двора на училищата ще пушат трева ?!

Не знам защо смятате, че социалната изолация в която е поставено детето ви е супер и гледате само учебния процес. Нали разбирате, че човек трябва да развива и емоционална интелигентност и да расте освен на ръст, и на социални умения. Тези деца утре ще станат социално осакатени индивиди и няма да могат да се справят с нормална житейска ситуация и ще рухва психически при най-малкия проблем, защото в онлайн средата не е същото като в реалния живот.

Каква емоционална интелигентност ?! Нали ги виждам всеки ден ! Седнали на пейките в парка и цъкат игри и въобще не си говорят ! Същото съм го виждал в кафенета и други заведения ! Много рядко съм виждал деца които не цъкат , а си говорят дали на пейка в парка или маса в кафенето !

Социално осакатени инвалиди, защото не са присъствено на училище? Кардинално заключения за неща напред в бъдеще с виновник дистанционното обучение... Наистина ли си вярвате на всички тези глупост? Искате или не тези неща ще навлизат все повече в нашето ежедневие. В университети от години има вариант за дистанционно обучение. Защо за училището това да не важи? Децата не се социализират само в училищата. Нито пък дистанционното обучение не е ефективно, при една добра организация. Единственото ми обяснение, че болшинството родители се дразнят че децата им са вкъщи и че им е по-спокойно и уютно.

Аз съм доволна от организацията на дистанционното обучение в нашето училище. Изобщо не мисля че детето е загубило нещо като не се е учило присъствено. Изобщо не е бил затворен или са му липсвали приятели-има достатъчно в махалата, а и с някои съученици се е виждал понякога. Да не говорим, че почти неспирно говори с някого чрез многото приложения и устройства. Доводът със социализацията в училище за мен е абсурден! Също и от качеството на обучението нямам никакви оплаквания.

Госпожо, сте от малкото отговорни родители, които са възпитали да учи детето си без значение при какви обстоятелства. Онези, на които все някой друг им е виновен за рдотелския провал най-много недоволстват. Който е възпитал дете с отношение към училище и живота, не се оплаква.

Глупости, кой заблуждавате? Като че ли не виждаме всички кои са "отличниците на класа", любимците на класната и "оправните и печените" според нея момчета и момичета? Кой мишка и клавиатура й подарил, кой на връщане от Австрия й носи любимия шоколад на госпожата, кой пръв активист в настоятелството, кой магнитчета й носи от екскурзии, кой ходи да й купува кафе от лафката... Оправните майки налазват госпожите още от началото, но всъщност интересното е, че после се реализират онези другите, Тихите и незабележимите..

Чрез бездействието си, държавата осакати учителите, които по пътя на най-малкото съпротивление, абдикираха от задълженията си и осакатиха децата. Да, г-жи учителки, над вас реално няма НИКАКЪВ контрол и вие, водейки се от често пъти първичните си инстинкти колите и бесите, според собствените си изкривени разбирания за справедливост. Това е моята истина! Учителите осакатиха децата, още помня как като ученик почти всяка седмица имаше проверки от инспектората или от зам . директорите. Сега ви позволиха пълна анархия. А утре... не питайте къде ни е гражданското общество, къде са ни мъжете или достойните личности, търсете причината в самите вас..

Къде в цялата ти картинка е семейството. Говориш за гражданско общество. Основни ценности се възпитават в семейството.

В кое семейство? В кой век живеете? В семейство, в което детето реално прекарва повечето време в училище или по курсове по български, математика, английски и т.нат. , отколкото вкъщи? А за курсовете е съвсем друга тема, защо се налага детето да ходи по частни учители и как родителите са принудени от системата да плащат на същите тези учителки за частни уроци... Защото нали се сещате, не децата са тъпи...

Един ден твое дете ще стане учител и ще те коли и беси.

Показателно е, че ми спориш, надявам се да се върнат времената, в които ви правеха проверки всяка седмица, идва чичото от инспектората, сяда на последния чин и води записки. И после директора ти разкатава фамилията, по доклада. А не като сега - "разпищолени" учителки, гаврещи се с децара

Правят си децата асоциални и се радват за това. Обаче не смятат, че рано или късна тези деца ще порастнат и ще трябва да общуват с напълно непознати хора, тогава ще са толкова несигурни в самите себе си, че ще почнат да се потят само като се доближат на по-малко от 2 метра от човек. Правите ги социално осакатени и ще се чудите защо дори до 60 годишна възраст ще живеят с вас, и ще се смятат за деца.

Ей страшно гадни управляващи. Непрекъснато нагнетяват противоречия. Било между учители и родители или ресторантьори и потребители... Осъзнайте се бе хора. Никой срещу никой не трябва да бъде. Проблемът ни е разделението. Кой нищо не направи и взема решения - нито учители и родители. Правителството и Бойко. Него да го питат журналистите. Иначе си говорим празни приказки.

По-правилният въпрос е какво направи?

„Синдром на сварената жаба“ - Експеримент, в който поставят жаба в съд с гореща вода и тя незабавно изскача. В другия случай, жабата е поставена в хладка вода и бавно започват да увеличават температурата. Тогава жабата остава в съда и постепенно се адаптира към по-високите градуси, докато в един момент буквално започва да се сварява без да има възможност да излезе.

"Тя е минала през безплатното тестване за наличие на вируса." - НЕ Е БЕЗПЛАТНО! Някой друг го е платил.

Този мокет не е министър на здравеопазването, а министър на проваленото бъдеще на хиляди деца и семействата им. По-голяма тъпотия и Бою не може да измисли!

така е разпоредено от НАЧАЛНИЦИТЕ. мокета ми дадоха ролята на лошия, ама му идва отръки

Ясно се вижда, че малко родители са наясно какво изучават децата им в училище/онлайн. Ако бъдат помолени за помощ ще трябва доста да се понапънат за да помогнат. Не ме интересува какво правят учителите като преподат от къщи, но искам да дадат най-доброто от себе си/ако могат, разбира се/ на достъпен език за да се усвои от децата., а не един ден да чете презентация на урока, съответно с домашна и на следващия час изпитване при положение, че децата имат нужда от още разяснение и упражнение. Като някой не е разбрал нещо ще се повтори и потрети. Така се учи лесно граматика, на база една презентация!

От статията само си затвърждавам мнението, че за отговорните родители и умните деца карантината е добре дошла. Изключвам родителите на първа линия или тези, чиято работа наистина не позволява да прекарват много време с децата си, но другите просто ги мързи да са родители и чакат някой друг - учителите, държавата и т.н. да се грижи за "безценните" им деца, но затова пък тръбят наляво и надясно какви са майки като слънце. И трите анкетирани в статията са майки. Интересно ми е бащите какво мислят? Едва ли е много по-различно, но все пак. Поне от моите познати има доста бащи, които основно те гледат децата, дори и сега по време на карантината. От моите познати на мъжете им е по-тежко да са под домашен арест, особено да гледат деца, еле пък нежеланите си деца. Май бащите на нежелани деца реват най-много за връщане в час.

Както винаги, мненията ЗА и ПРОТИВ са разделени наполовина. Дистанцинното обучение е по-лошо от присъственото. Съвестните ученици са ЗА присъствено, а безотговорните са ПРОТИВ. Пък и КОЙ се нуждае от КРИТИЧНА маса на подрастващото поколение?! Достатъчно е да се изтъпанчи някакво си НПО / СЗО / и да затвори 7.86 МЛРД. души по света / с малки изключения /. Световния Овчар залага на безропотни овце..Овцете трябва да се дерат...

Държавата мисли само за изборите, не ги интересуват нито деца, нито учителите, нито ресторанти, нито нищо, трябваше децата да останат онлайн без практиките, ресторантите да работят на облекчен режим, моловете също, но СЕГА ще стане пак висока заболеваемостта, и всичко отначало и по-зле, хайде амин, напред към изборите!

Най големия грях на държавата и правитеството на Бойко е ,че не изтрепа до крак протестърската,жълтопаветна краста на Фатмака и Бойкикев,които 200 дена заразяват българските деца и народа!

Кога дръвниците ще разберат , че винаги се тества по-голямата , а не по-малката група ! Въпроса за 100 хил лв кои са повече учениците или учители ?! При кои повече вероятност да има заразени ?! Този вече е за едно чекмедже с евра !!

По-голяма вероятност от заразяване има в супермаркетите, там се смесват потоците, всеки пипа стоката без ръкавици.

върнете децата, учителките да си лежат по диваните и ще им пускат чужди клипчета

Какво ли не направи държавата и лекарите и правителството да запазят лигльовците мрънкачите и лежачите живи!

И да си цъкам игрички !

Абе нали Калофер трябваше да "пламне" от КОВИД заради мъжкото хоро? Нали трябваше заради събиранията по Коледа да "пламне" България, или заради софиянци, които отидоха по Великден по морето да "пламне" морето:) А защо така и не искат да пламнат циганските квартали в България, където знаем хигиената и дезинфекцията са около нулата? Ще ви кажа отговорите. ЗАЩОТО КОВИД-19 Е ПО-МАЛКО ЗАРАЗЕН ДОРИ И ОТ СЕЗОННИЯ ГРИП. МАРШ БЕ МУТРИ.

забъркват друг щаН - ще се корегират

Припомни ми кой ти е казал че Калофер ще пламне заради мъжкото хоро? Има си мерки и требва да се спазват! По-добре слушай мутрите, че сам не можеш да правиш и елементарни заключения. Те са мутри и те пазят да лежиш и да си се лигавиш на воля :)

В циганските квартали вече го минаха на 210%. 70% през пролетта, 70% през лятото и пред месец - отново 70%.

като ги върнат в клас те ще са с маски в часовете, а това не е никак приятно и също така се хабят доста пари

който иска/не иска ваксина/тест си е негова работа проблемът на учителите е че се увълчиха и съвсем обезумяха, малкото което видях е отвратително като поведение и професионални качества а и май не могат да се събират в миналогодишните дрешки

Учителите изключение ли са от общия процент. Искащите ваксини сме 20 процента от населението, толкова са и учителите. Вместо нас 80 процента неискащи ваксини оревяха света че ги нямало.

типична учителка - кво му пишеш, кво си разбира... ако искаш и дудуци прави на магистралата - твоя работа

Я се пробвай да укротиш 30 кретена, на които с абсолютно нищо не можеш да въздействаш ! - нито с добро, нито със заплахи. И така десетилетия наред ! Нервите ти ще са съсипани ! Иначе много е лесно да коментираш.

Опитвала съм и става! Въпрос на качества! Оправяйне!

Ако сте ги "оправял/ла" така, както пишете - не, благодаря !

по кой предмет да те изпитам? я кажи с колко см. не се закопчава полата?

В тази клоака образованието вече е препоръчително! Всеки да го разбира както иска!

Тепърва се говори за тестове на учителите. Това е абсурд. Това трябваше да бъде правено от 15 септември. Сега е време за ваксиниране на учителите, а не за тестове. Училищата са местата, където безконтролно се разпространява вируса. Децата го прекарват без симптоми, но са заразоносители. Неслучайно спирайки децата от училище, градина и унивеситет. Затваряйки заведенията заразата спадна. При третата вълна надали и това ще помогне.

Правиха на 15, но резултат така и не получих. Дали пък правиха теста или само кръв ни взеха и парите за тестове се усвоиха.

при теста не се взема кръв.

80% така или иначе ще излязат от училище не по-малки дебили, отколкото при влизането си. Останалите полагат необходимите усилия - били онлайн или присъствено, за да не приличат на първите рендета.

Е ти си от 80-те процента да те еба в дебила !

А, не бе. Справиха се дори чудесно. Т.нар. дистанционно обучение е пълен смях, затъпяването върви с пълна сила. През последните няколко години се занижават критериите, за да може циганчетата и дебилчетата да изкарат, на учителите им се държи сметка защо били писали ниски оценки. Мила родна картинка.

Какви критерии се занижават? Според мен се увеличават и учебниците станаха все по-отчайващо написани, учители, които нон-стоп товарят децата с излишна домашна работа, като същевременно не могат да обяснят урока на разбираем език. И резултатът е налице -затова сте прав. Затъпяване с пълна сила, но децата не са виновни! Рибата мирише откъм главата!!!

Какви са тези глупости. Отговорността падала на учителите, защото не искали да се ваксинират. Ваксината е доброволна и здравомислещи хора вземат сами решения.. Най-добре е тази майка да се ваксинира. Нека да даде пример.

Е по-ползотворно за някои деца, които преди това при общуването лице в лице по една или друга причина са били притеснени. За други общуването в онлайн среда създава затруднение. Рано или по-късно отново ще се отварят училищата. И отново децата, които по-добре се справят в он-лай среда ще бъдат в неизгодна позиция. Не е ли време да се запитаме, какво трябва да се направи за в бъдещ тези деца да бъдат равнопоставени на другите.

А в най-изгодна позиция ще са тези, които и в двата варианта придобиват комуникативни познания и умения.

Какво разбираш под комукативни познания. За едни това е как да омеш някой колко си супер, за други е как да ораганизираш нещата така че да се свърши читава работа.

3евзек

Като начало развиването на комуникативни познания и умения е боравенето със софтуер, различен от телефонния чат по фейсбука и изграждането на подходящо поведение, различно от това на 40 годишен циганин, пред камера. Който може, го може, който не го разбира, може само да си мисли, че е в изгодна позиция.

За говорене пред публика са незаменими ! И това не е нещо, което е вродено - всеки на първото си публично говорене е умирал от страх !

3евзек

В последно време умението да не си бъркаш по дупките пред камера също е незаменимо.

Мутрата от Банкя - в затвора !

и да направим място на черепа.. заедно с р. овч. и корнелия нинова

А какво въобще направи държавата от Март 2020? Освен да се оглежда, какво правят другите и да копира мерки на парче, без въобще да е вложено и капка мозък в тях.

исками на училище бе вУйчо

И лятото и сега допускат една и съща грешка ! Трябваше да тестват децата за КОВИД-19 !

Никой няма право да тества никого! Здравният статус е лична информация!

знаиш ква лична информация щи дам ща иба в демократа !

Другия тотално неадекватен. Съвсем полудя народа... страшно е!