Какви западни оръжия може да използва Украйна срещу Русия и защо?

Ако оцеляването на Украйна е заложено на карта, съществува възможност западните военновъздушни сили да наложат забранена за полети зона над страната, казва експерт

Обратно в новината

Коментари - Какви западни оръжия може да използва Украйна срещу Русия и защо? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Учете руски еврокурви , скоро ще се изпитваме

Едно време орките учеха френски чрез Наполеон Бонапарт. Смениха чуждия френски с помощта на Адолф Шикългрубер. БайДън + циганина Сунак се мъчат да наложат английския език. Но бъдещето е на ЖЪЛТАТА РАСА, с китайския (мандарин).

Руските ......... трябва да се мачкат безкомпромисно.Тези.........разбират само от як бой..

Колкото по далекобойни са оръжията на Украйна, толкова повече ще се приближи границата на Русия с Западна Европа!!!

Как какви? Каквито оръжия и дадат, Защо ли? Защото няма други оръжия... На вас и пръст да ви покажат, пак ще спорите

Егати и

Ами щом руската пропаганда твърди,че няма държава Украйна,то по тази логика днешна Русия трябва да е Българска държава,защото руският език и писменост са диалект на българският език!

Войната се печели от пехотатат на земята, всичко останало е спомагателно към нея, включително и авиацията. укронацистите губят и няма какво да ги спаси вече, не им останаха хора, ползват заградителни отряди за да принуждават мобилизираните да се бият - ако не ги убият руснаците, побегнат ли, ще ги убият укронацистите.

Xaxax Нацист! То Пригожин ви го каза ,че в Украйна няма нацисти ,тоя си пелтачи!Каза ви ,че от 2014г руски войски и наемници има в Донбас ,а хора около Путин го разграбват!Или вече забравихте кой е Пригожин!

Ами то православната братска нам руска пропаганда отдавна и открито тръби сред руското население,че това е война между Русия,НАТО и САЩ,след като не успяха със тяхното военно оръжие да прегазят Украйна,и да им избият политиците и да ги сменят със верни на Путин!

това с политиците - кърти... значи руснаците могат да рушат бункери, електростанции и какво ли не - но не могат да ударят парламента по време на сесия?!? ако са искали - къщите на всички украински министри могат да бъдат ударени едновременно - не мисля, че някога са имали за цел да оставят уСракна без правителство и парламент.

Ами то по твоята логика и на москалите и техните олигарси и политици също могат да бъдат сринати и унищожени от другата страна!Дано украинците издирят и уцелят със противобункерна ракета скривалището на Путин!

Добре,де как ще реаграт САЩ ако са на положението на Украйна!Значи руснаците имат право на воля и безнаказано от руска територия да избиват,опожаряват,и разрушават а тях руснаците да ги щадят! Злото идващо от руската територия е нормално и разбираемо да бъде унищожено,иначе постоянно руснаците ще избиват населението на Украйна!Българин съм,не ми харесва ,че източника на злото идва именно от Русия!Дано се намери някакво решение и да си дойдат отново мирните и спокойни времена!

аз идвам, купувам съседната панелка до теб и започвам да складирам вътре запалими материали, експлозиви, радиоактивни отпадъци и акквото там се сетиш. ти щастливо ще си светиш нощно време и няма да направиш нещо по въпроса? убеден съм, че си от идиотите, които реват че рутера ги облъчва, но не могат да изкарат и 10 минути без да са в него...

Значи,като си унищожиш и изгониш опасния за теб съсед идва ред на следващия ,и след време и на по следващият опасен съсед!

Няма такава държава Украйна и никога не е имало. Има само украински народ, който е един от стоте народа на Русия. Това си е руска територия, която отделиха от Русия с измама и нарушаване на законите. Украинците са като еничарите. Отделиха ги от родата им, промиха им мозиците, и ги пуснаха да убиват роднините си. Разбира се че западните държажи неискат конфликта да се разраства защото ако се разрастне в него ще умират не само руснаците от двете страни на фронта, както е сега. Записвайте се за канала ми в телеграм "https://t.me/pprazum за да ми помогнете да направя България нормална просперираща и модерна държава която работи за народа и в която няма насилие, няма разделение и омраза и всички сме равни, въпреки усилията на ЕС и САЩ. Не хапе, не боли, нищо не ви струва. А ако спечеля аз печели цял народ, а ако загубя печелят само мутрите. Аз за разлика от дебилите в ЕС в парламента и правителството знам и мога

Украински народ също не съществува. Това е една сбирщина. Около 30% са рускоговорящи, които всъщност са етнически руснаци. Цялата останала сволоч са хазари, татари, черкези, цигани и разни отпадъци от западна Усрайна дето се мислят за поляци. И да, и укрите не са православни християни, или поне вече те са. Толкова.

вземи да го обясниш на някой украинец.Не да ръсиш сополи под всяка статия.

Укрорайхът не е държава, защото не живее със собствени средства, а постоянно врънка пари от САЩ и ЕС. При това не е ясно какво ги прави тези пари, защото въпреки всички подаяния населението му измира със забележителна скорост. На практика надали ще оцелеят повече от година, година и половина.

Ма малко журналистическо мислене бе идиоти. Стига лъгали хората. Запада са ще влезе с едни Ауакси, и едни ф35 ки и ще направят затваряне на въздушното пространство. Абе шматки третополови, в Украйна е толкова нагъсто ПВО то на Руснаците, че се целят сами по погрешка. Искам да го видя това затваряне на въздушно пространство. Американски пилоти обясняват от година, че таков нещо е напълно невъзможно докато не се неутрализира многопластовото ПВО. А това с една атака няма как да стане. Както тръгне тая атака изчезват летищата от които противника е тръгнал. И от там какво се случва а? Логиката да се затвори въздушно простратство при наличие на враг с възможности като Русия не е да бомбиш Багдад, и да отстреляш техника с три поколения назад. Ще те посрещнат най-далекобойните ракети 400 km R-37M, ще ги отстрелят от високо дето НАТО не може да лети, щото МИГ31 е единственият интерсептор с максимална скорост и таван, който няма аналог. Гръмват първо ауаксите, след това са дрончетата, които Руснаците търпеливо оставят да си хвърчат около Укрия. После падат едни ф35 ки като тухли. Що? Ми щото тиквеници прости, ЛБАНД радарите отдолу виждат невидимите пишки на САЩ. Радарният комплекс на МИГ31 в модернизираната версия също има такъв, както и СУ57. Десет такива самолета са достатъчни да покрият Укрията. Русия гали с перце укрите, играе го голям брат на откачената сестра. НАТО няма да има щастието да бъде третирано по този начин. Питайте как са великите нинджи на взелият се за Наполеон Макрон Бабоебов. Френският легион решил да се прави на герои за Бандера. Е къде са сега бе? А? Директно при него. Само храните тъпите неграмотни тролчета за да си вдигате импресиите и да прибирате комисионни.

:)))

,,В Украйна е толкова нагъсто ПВО то на руснаците,,

Абсолютно никакви оръжия ня планетата Земя не могат да помогнат на укро-фашистите армия. Усрайна вече не съществува

88888

Брееей, утре ще кажеш и че БъЛГАРИЯ не съществува... Абе я си епм, инх и дгд- нормална комуникация с руски нацисти за специални информационно-психологически операции а.к.а. руски тролове , не може да се случи. Те трябва да бъдат изтребени до крак и точна- щом са неприятелски за България руски войници, значи са ВРАГОВЕ НА БЪЛГАРИЯ.

Абе ей куха хралупа няма ли кой мангал да ти го сложи най-накрая. Я отивай да обслужваш пушечното месо на крайна в последните му мигове. Само за това ставаш дърта и миризлива лелко. Дано и ти последваш възможно най-скоро Бандера твоят герой.

Чул селтака за украински нацисти и мозъчната му клетка толкова и трябва.Ще повтаря докато е жив.Де да види овчо че нацистите са по на изток.Там дето се кланят на мумии.

Щом ти казваш,панелен плъх,значи не съществува.

88888

Малък цитат;0 ''...Психологические операции в мирное время Психологические операции как война нервов, когда вместо обращения к мышлению, адепты психологической войны обращаются ко всему бессознательному и инстинктивному, что есть в психике человека, проводятся не только в военное, но и в мирное время. Для проведения психологической операции требуются определённые условия, например: контроль над информационными потоками как формальными (СМИ, образовательные структуры, социальные сети и т. д.,) так и неформальными, распространяемые посредством слухов, мнений и т. д. Важную роль здесь играет использование лидеров мнений, оказывающих определяющее влияние на формирование мнения в пределах своей группы. Моделью здесь служит концепция многоступенчатого потока информации....''' Олгинови кибертролики, разпознавате ли си методолоията- да или да- хахахахаха;0

88888

Do ''2024-01-19 01:18:10 88888 (нерегистриран) Обичам да духам на негрите от Алабама'' Eee, то отдавна стана ясно, че ти- НЕРЕГИСТРИРАНИЯТ НИК 88888 (нерегистриран) БЕЗ АВАТАР, упражняваш в Алабама най- древната професия, и въпреки, че си руско жиголо, се натискаш да стоиш там;0 Това отдавна стана известно в този форум;0 По-важното е друго- че въпреки ОГРОМНОТО ти желание, ти НЕ МОЖЕШ да сраскаш проруски коментари с МОЯ РЕГИСТРИРАН НИК *88888 С АВАТАР, а това РАЗБИВА тролската ви руска методология за ''унищожаване'' на неудобните на шефовете ви комнтари;0 Хахахаха;0 Направо ви избива на бяс и лудост, че тролската ви тактика, създадена от руски професор, преподавал у в руската военна академия, търпи ПЪЛЕН ПРОВАЛ;D Номерата ми минават само във форуми, в които НЯМА налична опция за регистриране на един ник;0

88888

И последно- да си знаете- ако нацистка русия нападне България, ВСИЧКИ компютри в определен радиус ще епм на ВСИЧКИ електронни компоненти в ракетните ви системи и аз, и съпругът ми ще стоим зад този вид ОТБРАНА на Р. България... Да видим колко от вас ще са дадат фира;0

Да печем питки с хляб и сол и така да посрещаме руските братя

За съпругът ти, но ти вероятно си амбряж. Амбряж - долен, ляв педал. (Б.П.)

88888

А що се отнася до тъпотиите на руските олгинови тролове- абе, РУСКИ ТЪЪЪПАЦИ, що не ви увират кухите руски тикви, че и ние, биологичните хетерожени, можем да бъдем много по-умни от вас или просто заданието от работодателя ви от руското посолество е да се използва тази методология за ''сриване'' на противника- хахаха;0 Всичките ви методи за тролене са ми известни, просто защото част от докторантурата на съпруга ми включваше изучаването на вашите руски методи за тролене;D Бяхте забодени с катфичка, после ви се направи пълна дисекция на ''коментарите'' ви, после малко аналитична дейност, после намиране на общия модел, после други неща;0 Верно сте тъпи и прости руски галоши- хахахахахаах;0

Ако имаше поне малко елементарна култура, щеше да провериш, че сайта https://nsarchive.gwu.edu/ е архивът на националната сигурност на САЩ и нямаше да пишеш такива глупости.

Пропуснах да отбележа, че съм педераст и черни салами редовно масажират аналното ми отвърстие.

Българи и руснаци - винаги заедно !

Слава на Русия

Вечна Слава

Слава и на Путин

Велик държавник е

Пич е, Поклон

Да печем питки с хляб и сол и така да посрещаме руските братя

88888

До ''До ''2024-01-19 00:06:19 Ето ги документите от Вашингтон (нерегистриран)'' Също така трябва да се прави разлика между система за колективна сигурност- така се наричат съвременните военни съюзи= между суверенните държави и наддържавни образувания като ЕС. В случая на НАТО имаме различни държави с различни правни системи, които обаче не отстъпват свой държавен суверенитет на организацията НАТО. Напр. в България решение за преминаване на армия на държава- член на НАТО, се взема на ниво решение на НС, а не на ниво МО. Тук нямаме трансфер на държавен суверенитет към системата за колективна сигурност НАТО. Затова не е възможно НАТО да забранява членството в него, на една държава-кандидат за членство или изявила желание за членство. Просто НАТО не притежава правомощието да забрани на една суверенна държава тя да стане негов член. Да, има изисквания за членство в НАТО, но ако една държава ги изпълнява, не съществува никаква друга формална пречка тази държава да стане негов член- разбира се, със съгласието на останалите държави- членове на НАТО. Освен това не съществува никакъв писмен документ, в който НАТО забранява да се приемат нови членове,а видно и от горните аргументи, то няма и правомощоята да го направи- поради наличието на държавен суверенитет на всяка държава с международно признаване.

Забрави да кажеш че си педераст

Абе, всички Урки ли са буклуци като теб?

Да, явно

Най вече би използвала алчност и двуличие, както и подлост и мания за величие. Тези оръжия типични за запада идват много присърце на украинците

Крайна ке умре Слава на Русия

И на Путин Слава Велик държавник е

Русия е велика сила

Непобедима е

Колко акъл трябва да има една неграмотна адвокатка, помирисала Харвард, за да казва, че "архивите на националната сигурност" от Вашингтон - университета „Джорж Вашингтон“ може да са заразени с вируси, червеи или са фейк :) Постарах се да дам по-подробна информация. Какво казват разсекретените архиви. През 1990 г. САЩ, Германия, Франция и Великобритания обещават да не разширяват НАТО на изток. Писмени цитати от стенограми, дадени от ръководителите на западните държави: 1. На 09.02.1990 в Москва държавният секретар на САЩ Джеймс Бейкър в разговор с Едуард Шеварнадзе заяви: „Несъмнено трябва да има железобетонни гаранции, че нито юрисдикцията на НАТО, нито военните сили на алианса няма да се придвижат на изток. И това трябва да бъде направено така, че източните съседи на Германия да са доволни.“ 2. Държавният секретар на САЩ Джеймс Бейкър на 09.02.1990 г. в Москва в разговор с Горбачов заяви: „НАТО няма да се разпространява в източна посока нито на един инч от сегашната си военна юрисдикция“ 3. Канцлерът на ФРГ Хелмут Кол на преговори с Горбачов в Москва на 10.02.1990 г. заяви: „Ние смятаме, че НАТО не следва да разширява своите граници.“ 4. Президентът на Франция Франсоа Митеран в разговор с Горбачов на 25.05.1990 г. уверява, че: „След обединението на Германия и съхраняването на членството и в НАТО, на Съветския съюз ще бъдат обезпечени необходимите условия за безопасност.“ 5. Желязната лейди Маргарет Тачър след срещата на върха във Вашингтон в срещата си с Горбачов в Лондон на 8 юни 1990 г. заяви: „Никой няма интерес да застрашава сигурността на СССР. Трябва да намерим начин сигурността на СССР да бъде гарантирана.“ Не, не, това не са руски архиви и стенограми, а "архиви на националната сигурност" от Вашингтон - университета „Джорж Вашингтон“, който публикува 30 разсекретени документи, свързани с преговорите за обединението на Германия през 1990 г. А тези, които искат по-подробно да се запознаят с оригиналния текст на 4-те цитата, да погледнат тук: https://www.youtube.com/watch?v=spNcbQuPVcU или всичките разсекретени оригинални 30 документа на: https://nsarchive.gwu.edu/briefing-book/russia-programs/2017-12-12/nato-expansion-what-gorbachev-heard-western-leaders-early Горните 5 цитата може да ги откриете в документи: 4, 5, 9, 19, 22 от всичките 30 1. https://nsarchive.gwu.edu/sites/default/files/documents/4325678/Document-04-Memorandum-of-conversation-between.pdf 2. https://nsarchive.gwu.edu/sites/default/files/documents/4325679/Document-05-Memorandum-of-conversation-between.pdf 3. https://nsarchive.gwu.edu/sites/default/files/documents/4325683/Document-09-Memorandum-of-conversation-between.pdf 4. https://nsarchive.gwu.edu/sites/default/files/documents/4325696/Document-19-Record-of-conversation-between.pdf 5. https://nsarchive.gwu.edu/sites/default/files/documents/4325699/Document-22-Letter-from-Mr-Powell-N-10-to-Mr.pdf

Учила е до 8ми клас. Купила си е дипломата. Какво очакваш от един трол козяшки?

88888

До ''2024-01-19 00:06:19 Ето ги документите от Вашингтон (нерегистриран)'' Съпругът ми вече спи, но утре ще го помоля да влезе в тези линкове с профила си от Харвард Кенеди Скуул, като преди това се убеди, че може да го направи безопасно, и да ми ги публикува, ако са безопасни и не са заразени с вируси, червеи и т.н.. Да видим той какво ще каже- дали са фейк или не са, все пак, това е част от професията му...

Само като прочетох изреченито под заглавието и бях сигурен, че тази уникална тъпотия е дойче веле!

Понеже тук става въпрос за въоръжение и военна техникаще го напиша и тук, та накратко: Опитът от САР /първият мащабен конфликт, в който директно се сблъскаха САЩ и Русия след 1991г./ сочи, че американците са в състояние да водят бойни действия с конвенционални средства срещу руснаци в продължение на приблизително 24 месеца. Настоящият сблъсък между САЩ и Русия на територията на бивша Украйна само затвърждава този факт. Това, което наблюдаваме на територията на бивша Украйна е втората загубена от американците война срещу Русия след тази, която загубиха на територията на САР. Обръщам внимание, че настоящата американска администрация до голяма степен се състои от същите хора, които бяха в администрацията и на Обама. Очевидно и опитът за реванш в бивша Украйна, след като вече загубиха в САР е загуба за САЩ...

Украинските журналисти ме изпитваха с въпроса – Чий е Крим? Аз им зададох един прост въпрос: Колко украинци загинаха, защитавайки Крим? - 0 Колко изстрела произведоха? – 0 Значи, Крим не е ваш като минимум. Ако беше ваш, вие бихте умирали за него.

ОБАМА ПОДАРИ Крим на ПУ. Обама забрани на Украйна да не рита срещу зелените човечета.

Какво казват разсекретените архиви. През 1990 г. САЩ, Германия, Франция и Великобритания обещават да не разширяват НАТО на изток. Писмени цитати от стенограми, дадени от ръководителите на западните държави: 1. Държавният секретар на САЩ Джеймс Бейкър на 09.02.1990 г. в Москва в разговор с Горбачов заяви: „НАТО няма да се разпространява в източна посока нито на един инч от сегашната си военна юрисдикция“ На същата дата в Москва Джеймс Бейкър в разговор с Едуард Шеварнадзе заяви: „Несъмнено трябва да има железобетонни гаранции, че нито юрисдикцията на НАТО, нито военните сили на алианса няма да се придвижат на изток. И това трябва да бъде направено така, че източните съседи на Германия да са доволни.“ 2. Канцлерът на ФРГ Хелмут Кол на преговори с Горбачов в Москва на 10.02.1990 г. заяви: „Ние смятаме, че НАТО не следва да разширява своите граници.“ 3. Президентът на Франция Франсоа Митеран в разговор с Горбачов на 25.05.1990 г. уверява, че: „След обединението на Германия и съхраняването на членството и в НАТО, на Съветския съюз ще бъдат обезпечени необходимите условия за безопасност.“ 4. Желязната лейди Маргарет Тачър след срещата на върха във Вашингтон в срещата си с Горбачов в Лондон на 8 юни 1990 г. заяви: „Никой няма интерес да застрашава сигурността на СССР. Трябва да намерим начин сигурността на СССР да бъде гарантирана.“ Не, не, това не са руски архиви и стенограми, а "архиви на националната сигурност" от Вашингтон - университета „Джорж Вашингтон“, който публикува 30 разсекретени документи, свързани с преговорите за обединението на Германия през 1990 г. А тези, които искат по-подробно да се запознаят с оригиналния текст на 4-те цитата, да погледнат тук: https://www.youtube.com/watch?v=spNcbQuPVcU или оригиналните 30 документа на: https://nsarchive.gwu.edu/briefing-book/russia-programs/2017-12-12/nato-expansion-what-gorbachev-heard-western-leaders-early

ДАЖЕ ОТ НАТО ДАВАТ НАГРАДА АКО НЯКОЙ ИЗВАДИ ДОКУМЕНТИ. ТИ ПОНЕЖЕ ИМАШ ДОСТЪП ДО СЕКРЕТНИТЕ СРХИВИ ИМ СЕ ОБАДИ!

университета „Джорж Вашингтон“ публикува 30 разсекретени документи, свързани с преговорите за обединението на Германия през 1990 г. или оригиналните 30 документа на: https://nsarchive.gwu.edu/briefing-book/russia-programs/2017-12-12/nato-expansion-what-gorbachev-heard-western-leaders-early 1. https://nsarchive.gwu.edu/sites/default/files/documents/4325683/Document-09-Memorandum-of-conversation-between.pdf 2. https://nsarchive.gwu.edu/document/16133-document-19-record-conversation-between 3. https://nsarchive.gwu.edu/document/16136-document-22-letter-mr-powell-n-10-mr

Вчера Русия тества радиоелектронна борба в Калининград, в резултат на което почти половината Полша и Сувалкският коридор останаха без GPS, пишат полските медии.

пишеш го ти, ръководен от болния ти мозък

На въпроса чй е Крим: бившият премиер министър на Хохлите го казва в прав текст още 2012 година https://yandex.ru/video/touch/preview/3738989250890671535

88888

Путин в 2008 году: Крым не является спорной территорией https://www.youtube.com/watch?v=1EPqhMrFQ С две думи- съгласувай си версията с нацисткият ви президент;0

ами точно го е казал - не се явява спорна територия, Крим е руски.

За кой нацистки президент говориш ма, мандил? За Бай Пън с деменцията и с насрания смрадлив памперс или за наркомана Зеленски?!

88888

До горния- ''...В интервью немецкому телеканалу ARD в 2008 году президент России Владимир Путин заявил, что Москва «давно признала границы сегодняшней Украины». Он говорил, что Крым не является «спорной территорией». Комментарии Путина резко контрастируют с действиями по аннексии полуострова.

88888

Bloomberg посече Русия с тези новини: За 2 години от войната загуби... Т.нар. Фонд за национално благосъстояние (ФНБ) е загубил почти половината от високоликвидните си резерви Войната в Украйна бързо изчерпва стратегическите финансови резерви на Русия, натрупани през предходните две десетилетия. Т.нар. Фонд за национално благосъстояние (ФНБ) е загубил почти половината от високоликвидните си резерви за двете години на война, съобщава Bloomberg. Отбелязва се, че високоликвидната част на ФНБ, която се състои от парични и инвестиционни активи, е възлизала на пет трилиона рубли (56,5 милиарда долара) в края на миналата година, в сравнение с 8,9 трилиона рубли преди началото на войната. Останалата част от фонда, състояща се от по-малко ликвидни активи (акции на руски компании, облигации и др.), е нараснала с повече от два трилиона рубли. Сега нисколиквидната част на ФНБ преобладава над високоликвидната, въпреки че преди войната ситуацията е била "коренно противоположна“. "Общият размер на Фонда за национално благосъстояние сега изглежда напълно маловажен, тъй като значителна част от него бе инвестирана в руски акции и инфраструктура - по същество неликвидни инвестиции. Само ликвидните инвестиции може да се считат за резерви за черни дни, останалото се губи“, обяснява икономистът от Oxford Economics Татяна Орлова. Основният източник за попълване на ФНБ бяха свръхпечалбите от износа на петрол и газ, но сега, на фона на западните санкции, те намаляха и не стигат дори за текущите бюджетни нужди. Според руския икономист Алексей Исаков, освен ако световните цени на петрола не започнат да се покачват рязко поради събитията в Близкия Изток, балансът на високоликвидните активи на ФНБ ще продължи да намалява, превръщайки Русия във все по-уязвима на шокове. Според неговите изчисления Москва ще изразходва напълно своите парични резерви след една-две години, ако експортната цена на руския петрол падне под 50 долара. По данни на Министерството на финансите в Москва средната цена на основния руски петрол Urals е паднала със 17% през миналата година и е достигнала 63 долара за барел. Bloomberg прогнозира, че ФНБ ще продължи да изчерпва средства и тази година, ако цената на петрола не надвиши 73 долара. Ха така, а редовите ''умни'' руснаци вярват на пропагандата от тв-тата си и на нацистките си висши политици, как видите ли, икономиката им била '' в разцвет''. нищо, че дори росстат казва леееко невесело и мааалко неудобно съвсем друго;0

много глупости накуп, и с тавана на жените на енергоресурсите не ви се получи: Статистиката на Министерството на търговията на САЩ неочаквано показа, че САЩ са купували руски петрол миналата година, въпреки забраната, наложена на 1 април 2022 г. През октомври 2023 г. САЩ закупиха 36,8 хил. барела петрол от Русия на стойност 2,7 млн. долара при цена от 74 долара за барел. През ноември САЩ купиха още 9,9 хиляди барела за 750 хиляди долара при цена от 76 долара за барел. САЩ ще попилеят европа, за тях рестрикциите не важат - ше ви светме, ама ще е късно.

Да напишеш такива несъстоятелни глупости на икономическа тема трябва да си абсолютно малоумна патка с огромно самочувствие. Абе, ти да не би да си случайно някоя застаряваща климактериумна адвокатка?

Руската икономика е на 5-то място сред страните в света и на 1-во място сред европейските страни по отношение на БВП, който за 2023 г. се оценява на 5,51 трилиона долара (според МВФ}.

Кучаата си лаят, кирвана си въри. Джаф, джаф и.... Джаф. До там. Не признавали. Кой ги пита? Северен Кипър? Крим? Като отидеш там, или да се опиташ, ще разбереш чие разрешение ти трябва - на собственика!

Скоро ще се навършат 10г. от присъединяването на Крим към РФ! 10 дълги и тъжни години, в които западът и западниците, вкл. и тези у нас все "връщат" Крим на Украйна ... :)))

Избиват ги заради един мръднал деушка,който вече е пътник,нищо ново в руската история.

Верният отговор е: Никакви! Защото "Украйна", всъщност е само параван, зад който западът се опитва да се прикрие докато води войната си срещу Русия.

Оказа се че Франсетата не били легионери а специални части!! Макрон се побърка цял ден за това приказват))

Заминаха му "журналистите" при турските им колеги дето пишеха статиите за Байрактарите.

Също така се е оказало,че 80 от тях са били натовски генерали работещи в биолаборатории под контрола на извънземни.

То освен да се каже гуй за Раша ,какво има да им се обяснява на безмозъчните кутеви и Изрожденски тролчета

88888

Именно, но ако в този форум има дори 1 заблуден човек, който си мисли, че драскат истината и им вярва, нека се замисли върху нещата... Затова и публикувах 1 част от моя сравнителноправен анализа на Северноатлантическия договор и Договора за одкб- за да се разберат много ясно руските лъжи. Помните ли колко пъти руски тролове се гавриха с чл.5 от Договора за НАТО, като твърдяха, че никога той реално няма да бъде приложен, ако България е обект на военна агресия. Е, нека сега да се знае истината, такава, каквато е- от самите документи...

Реалностите сочат, че денацификацията и извънблоковият статут на Украйна не са високи мечти, а незаменими условия за запазване на украинския народ и част от територията на бившата Украйна. Ако не се случи по лесния, че се получи по трудният начин, но много хора безсмислено ще умрат.

Смешник!

Все по ясно става дори и за дъбилните български русофили, че подъръка на Путин към САЩ и Запада с тази война не беше дори и мечтан от тях! Седемдесет години се чудеха как да разсипят руската кочина и дадоха хиляди жертви в Корея, Виетнам, Афганистан и сринаха СССР, но Русия се подпираше на ядреният си потенциал и мащабна пропаганда! И хоп - война и то КЪДЕ - в Украйна срещу УКРАИНЦИ дето ги смятат за руснаци! Да ама не! Украинците не се смятат за руснаци а точно обратното - мразят ги повече от поляците! Ебати късмета за САЩ и ЗАПАДА!!!! Въпроса сега е след като за две години направиха ВСУ почти равностойна на БЕЗАНАЛОГОВАТА и НЕПОБЕДИМАТА , как тази война да се подържа колкото се може по дълго време!? И го правят перфектно: 1. Дават качествено , но старо оръжие! 2. Дават по лъжичка на час - образно казано! 3. Дават необходимата разузнавателна информация! 4. Обучават поетапно украинци на по-модерни и съвременни оръжия! 5. При всяко нарушаване на паритета на фронта подсилват ВСУ с нови системи и количества! Така както уж се усукваха да дадът далекобойни оръдия, после - западни танкове, после ракети с по-голям обсек , та даже и западни самолети и всичко се ДАДЕ / вярно по лъжичка/, така и забранена за полети зона ще се наложи, а и директна помощ с войски не е изключено да стане! Просто всичко това е вече ФАКТ! И това е защото САЩ и Запада никога няма да се откажат от този ПОДАРЪК!!!!

леле,тъпо!сам виждаш,че още,и още да дават,резултати няма,а ако не дай боже,проима,се включва една директивка,за заплаха на държавноста и цялоста на русия...за това и доичетата ги е страх да дават таурус,че си нямат поне и с какво да върнат...

Браво! Правилно си ме разбрал!? Ами то е според умствения ти багаж, а над раменте ти е доста ЛЕКО!

Даването на оръжия от САЩ и колективния запад не могат да помогнат на Украйна поради очертаващия се дефицит на човешки ресурси на украинската армия въпреки непрекъснатите мобилизации включително и на инвалиди и жени и желанието на Киев всички украинци в чужбина да се естрадират на фронта. По този начин украинската армия щяла да се увеличи с 500 000 души въпреки че поради емигращията нейното население е намаляло от 44 милиона на 29 милиона.

Немски танк ЛЕОПАРД 2 който успява да спаси екипажа си след попадение на 120 милиметрова мина и да ги изведе от огънят въпреки че охладителната му система и радиаторът са унищожени https://www.youtube.com/watch?v=rLhiY9Ba3YE

88888

До ''2024-01-18 22:49:29 Bad Face (нерегистриран) Какво общо има Посрайна с документите на НАТО? Тя, не е и никога няма да е част от него.'' 1. Държава с такова име няма- има държава Украйна. 2. Масово путинофилите се гавриха с чл.6 от Договора за НАТО с цел да се внуши, че НАТО никога няма да изпълни тази клауза, ако русия нападне България 3. Русия е агресор в Украйна, НО заплаши България като част от НАТО над 40 пъти за 1.5 години с 1ви руски ядрен удар; русия се опита да се изгаври с България, като непосредствено преди нападението й в Украйна заяви, че ако България и другите членове на НАТО от бившия соц блок се откажат от членството си в НАТО, тя нямало да повежда ''сво''- т.е. военна агресия в Украйна; газпром незаконно и едностранно ни спря доставката на природен газ именно с цел да ни остави на студено и тъмно през зимата, а сега- 1 година по-късно, ето какво търпят руснаците на 30тина км от москва https://zonanews.bg/svetat/rusiya-e-v-komunalen-kolaps-kremal-zaplashvashe-da-mraznat-ukrayna-i-es-a-zamrazna-samata-rusiya-stotitsi-hilyadi-rusnatsi-sa-bez-toplina-elektrichestvo-i-kanalizatsiya виж сн.1 и сн.3 - Русия е в комунален колапс! Кремъл заплашваше да "мръзнат" Украйна и ЕС, а замръзна самата Русия - стотици хиляди руснаци са без топлина, електричество и канализация Също така русия обяви всички ЕС държави за ''неприятелски държави''- Т.Е. ЗА ВРАГОВЕ и в задачката се пита защо ние, българите, да вярваме на врагът ни русия, на нейната гьобелсова пропаганда и на всичко, което бълва тя= ВРАГЪТ НА МОЯ ВРАГ Е МОЙ ПРИЯТЕЛ. Освен това, Украйна е държава- жертва на военна агресия. По силата на каква точно логика българите трябва да сме на страната на врагът ни русия, и да не съчувстваме на жертвата му- Украйна, а....

88888

чл.6 от Договора за НАТО да се чете чл.5 от Договора за НАТО

По проЗ и от Тагаренко!!!!

С бивша Украйна е свършено като държава., Путин вече го каза публично. Отделно, беше казано, че ако остане годен материал на територията на бивша Украйна, който да съумее да запази самостоятелна, независима държава, то Москва ще взаимодейства с нея. Ама така като гледам, с кръвожадно извратено усърдие Вашингтон ще занули украинците до крак, след което ще хвърли в огъня поляци, румънци и българи...

В Нижни НОВГОРОД гръмнаха ТОРТИТЕ ! https://www.youtube.com/watch?v=u8KgJZyDvvc

Запада хем иска да завладее Русия хем не му стиска защото не искат да влязат в ядрен апокалипсис заради укрорайха

Посерковците от нату вече загубиха войната с Русия в украйна. Пушечното месо на хохлите свършва. Насилствената могилизация продължава, но и това не помага на укрофашистите. Руснаците нон стоп ги редуцират.

Русофилите така и не разбраха, че Путин мисли за Русия, а не за България

88888

Те не искат да се знае, че ИМА РУСКО НАТО- одкб- В КОЕТО РУСИЯ ДЪРПА КОНЦИТЕ И Е ОТКРАДНАЛА ОТ ДОГОВОРА ЗА НАТО КЛАУЗАТА ЗА КОЛЕКТИВНА ОТБРАНА, КАТО Я Е СЛОЖИЛА КАТО ЧЛ.4 В СОБСТВЕНИЯ СИ ДОГОВОР, а вие искате те да осъзнаят, че робовладелецът им гледа на тях като на живи движими вещи;0 Откъде толкова акъл у неграмотни или полуграмотни хора , изхвърлени от трудовия пазар във всяка икономическа ниша;0

Абе дойде ли ти климатроника че си се наежила толкова ')

сме едно с Русия... Тя че ни рани, че иначе глад...

89 броя гаубици Цезар идват от Франция, 160 модернизирани БТР -60 от България, от Дания и Норвегия 58 бр Ф-16, от САЩ 80 танка Айбръмс + Пейтриът и Хаймърс, от Германия ракети и Пейтриът, С-300 от България от Великобритания крилати ракети , ЕС един милион снаряда 155мм Ескалибур, от Ю Корея и Япония ПВО,от Канада пушки и патрони и много други. Всичко това до м Април ще бъде доставено, а до тогава мощно учение на НАТО в Европа с участието на 100 000 военослужещи

Малии уплаши всички с тия закани само че дотогава в окрайната ще останат само женки

Само че даже и да се затрупа Украйна с американско и западно оръжия поради дефицита в украинската армия няма да има кой да си служи с него освен око не се намесят САЩ и запада и изпратят войски в Украйна но това значи да избухне Трета световна термоядрена война.

Дайте да не се заблуждаваме, "оръжията" всъщност са: поляци, румънци и българи! Това е следващият разходен материал, който западът ще хвърли в огъня на войната срещу Русия след украинците, защото последните вече свършват, а Москва все така не може да бъде победена!

Мега малоумна кремълска мършо, кога някой нападна маска?

Абе шебек, кой е нападал сащ че те влизат навсякъде по света без да ги канят

скоро ще летя в Украйна с украинска униформа и украински паспорт на наши ЕФковци -16 ..ще свалям руските самальоти като раZвалени компоти ! Нищо и никой не е Zабравен ...как СССР–Русия и целия Варшавски договор снабдяваха Виетнам-Виетконг с най модерното съветско оръжие като танкове БТР..артилерия ..реактивна артилерия ..ПВО..ПРО..съветски бойни въртолети и съветски бойни сврухZвукови бойни самолети ..там имаше много съветски пилоти ..ракетчици и други съветски военни ..които не крият това и раZкаZват Za случилото се в това видео https://www.youtube.com/watch?v=7wzOaXmnjC8&t=23s ..във Виетнам със съветско оръжие беше свален нашия славен пилот Джон маккейн и прекара почти 5 години в плен ! Нищо ново под слънцето .така сега и ние ще помагаме на Украйна ..Za да видят москалите как е да воюват с целия Zaпад ...както ние тогава воювахме с целия иZточен Соц Лагер ..но не пискахме и не плашехме Света с атомна война ..дет се каZва ..тарикат мъж не писка ..а се бие ако му стиска !

Президентът Зеленски по време на неотдавнашна блиц обиколка в Балтийските страни се оплака, че Украйна вече е загубила 13 пускови установки на зенитни ракетни системи Patriot от 20, доставени от НАТО. След атаката на 13 януари броят на оцелелите "Патриоти" вече е намалял с още .

западните военновъздушни сили да наложат забранена за полети зона над Украйна??? Този спермояд наречен Екс-перт по вицове как си го представя това. Що за глупаци пишат статии и лъжат хората. За-падните ВВС за да наложат забрана нали първо трябва да излетят от за-падните летища. Да летят в почти цялото въздушно пространство на украйна и да дебнат за цели. През това време руснаците сигурно ще ги гледат и ще си правят селфи. Яо за глупаци пишат тези глупости. Ами летищата веднага ще бъдат ударени. Ебахти експертите спермояди.

САЩ похарчиха 10% от бюджета си за отбрана, за да унищожат 50% от руските оръжия, без да загубят нито един американец. Тази оценка изрази британският външен министър Дейвид Камерън на украинската закуска в Давос. „Вече казах на моите американски колеги: вие похарчихте 10% от бюджета за отбрана, което направи възможно унищожаването на 50% от руските оръжия без загуба на нито един американски живот. Това е просто страхотен резултат“, каза Камерън.

Може ли линк към оригинала?

Aз питам за сериозен източник, не за Газета.ру? Камерън се обслужва от газета.ру, малко по-сериозно моля, освен ако не си трол. Тези информации си ги чети ти. Англосписваната преса не е чувала за такива истории.