Какви са мотивите за ветото срещу България в Шенген питат в писмо 73-ма евродепутати

Инициативата е на българските социалисти в ЕП Петър Витанов, Сергей Станишев, Иво Христов, Елена Йончева и Цветелина Пенкова

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кой ми сра в гащите?!

Влизането в Еврозоната давала предимство и възможности но за кого,а негативите за кои и кой? Защо Чехия,Словакия,Румъния,Полша и Унгария не се натискат за еврото? Защо Англия не влезе в Еврозоната когато бе най - богатия член на ЕС? Защо като сме демокрация няма допитване до българските граждани за нищо ,а всичко се решава от една шепа политически лидери? Нямаше референдум за НАТО и ЕС и излиза ,че нашите самонагаждащи се лагери политици тарикати са най- умните глупаци в Европа.

Държавата ни е в пълен социално икономически и правосъден батак и ние имаме претенции декларирайки ,че сме готови за Шенген и Еврозоната.Влезнахме в НАТО и ЕС набързо неготови заради глобални политически интереси на Запада ,без никакво обществено допитване .Тези времена минаха и не е дистатъчно да имаш закони ,а трябва да ги и изпълняваш ,а това не се случва в България.У нас командват парите,политическите лидери на власт ,шуробаджанащинарац но не и законите.Законите действат само за простосмъртните българи.

Нормативните изисквания за присъединяването на България са изпълнени още 2011 и неколкократно потвърдени. От тук нататък никой няма право да ома претенции към държавата ни. Всяко налагане на вето е дискриминация и двоен стандарт

Как така шепа политически лидери? Че всички тези парламентаристи които определят външната и вътрешната политика са избрани именно от народа! Да не са се самоизбрали? Или обратно: как така една паръия като Възраждане успя да влезе в парламента? Ами точно от гласоподавателите на изборите. И точно тези от Възраждане определиха изборите не просто за поредни избори, а ги определиха като референдум за или против еврото, за или против други европейски ценности? И получиха своите 10 процента. Ако бяха получили абсолютното мнозинство щяха да спрат всички опити за по-нататъшно приближаване на БГ към Европа и да обърнат курса на БГ на изток. Да, но не им се получи, защото и ДПС И Български Възход и отчасти и БСП подкрепиха и Еврото и всичко друго

Не, на руските и на холандските стоки у нас!

Българите ще се обединим, както направихме СЪЕДИНЕНИЕТО! Няма да допуснем мръсни договорки между Холандия и Русия да ни попречат да се развиваме! България пита за какво ни продават холандците?

Да си браним родното и мило българско блато,във което сме свикнали да живеем!За тази власт и статукво ние кръв сме ляли,жертви сме давали и доброволно няма да се дадем !Нито на Австрия,нито на Холандия,само Русия ни разбира!

Спирам да купувам холандски и австрийски стоки от днес. Това е моята реакция. Холандците са търговци и ще ги заболи. Ако устоим на тази дреболия. Красотата на капитализма е във възможностите. Когато приятели се е… с мен, понеже се уважавам им показвам, че не ме кефи!!!!

Използвайки само и единствено изказванията на : Станишев. Радан Кънев. Евродепутатите на БСП. Румен Радев. Всичките от промяната и жълтите павета. Не става да плюеш повече от 2 години собствената си държава навсякъде, където можеш и да очакваш, че няма да има последствия.

Боци Шиши Доги Каскетчо Грипенчо

Да се дигнат данъците на всички австрийски и холандски компании опериращи в България с цел покриване на разходите по границите.Нека да разберат какво са двойни стандарти.

Типично по български- хората казаха ,оправете си държавата иначе няма да ви пуснем ,а ние- ей сега ще им разкажем игрите на западняците... Ми оправите си кочината като искате при белите хора, ако не пиздака ви очаква с отвори обятия...

"Хората казаха "..ми не политците от накро разпредлителният хъб на Европа се огледаха в нашата престъпност и корпуция

А дали ме е всичко за да се запази монопола на Австрия, Холандия (Ротердам) и Белгия при вноса? Как мислиш? Ако бяхме в Шенген нямаше да внасям всичко през Ротердам, щеше да е Варна.

Когато разшириш пристанището, построиш съоръжения и инфраструктура до всички граници.

Ако имахме поне грам достойнство,щяхме да инициираме референдум за излизане от ЕС , ако не ни приемат до края на годината.

И да се присъединим към към рацийската педерация викаш?

И Рюте, и Ердоган играят против България. Интересно дали имат договорка и с кой?

"Документът е подписан и от всички останали евродепутати от България, като е подкрепено от общо 73-ма представители в Европейския парламент" 73-ма от ОБЩО 705?!?

Все руски проксита

Например, колекцията на Мата Хари със снимки на Баце и чекмеджето му

Ами фалита на КТБ с директното участие на Цацаров, Ами "осемте джуджета", мога да давам примери цяла нощ.

Мотивите не са от вчера, а още от средновековието и всички знаем за отношението към българите и България по време или след всеки военен конфликт в който волно или неволно сме били замесени. Резултатите винаги са били големи, а даже в някои случаи огромни загуби на територии и население самоопределящо се като българи. За това обаче много сънародници изобщо не си дават сметка защото все още не е писано в нито един учебник и изучавано в учебни заведения. Достатъчно е само да се замислим по какъв начин цяла Беломорска Тракия , Македония и западните покрайнини, заселени с предимно българско население, бяха агубени за нас и предадени на съседите. Как на гърците основали първата си държава едва през 1832 г. беше подарена Егейска Тракия и цели 52% от територията на Македония, а ние притежаваме едва 10% ? До средата на XVIII век Влашко и Молдова (наричана още Богданско) също са били населени предимно с българи, но френския проект за измислената държава Румъния завинаги ги отделя от българските корени. Големия ни проблем е, че не си познаваме историята защото е изучавана написаната от политици, а не от историци. Точно познаването на историята сплотява и обединява един народ. . " Историята е биографията на нацията; паметта, която създава и поддържа народния дух, "...история има, и става народ..." - обявява Паисий. Затова тези, които искат да посегнат на народа, посягат на неговата история." ( Христо Маджаров - "Големият заговор срещу българите")

Браво за коментара !!!

си, сами сме си виновни - прекалено много католически глави сме отрязали в миналото. А пък тия серсеми виж как помнят бе, ебаси - ще си каже човек, че са учили историята на държавите си??? Пълна глупост, нищо не са чели и не знаят, просто по дефиниция (или страх) правят сечено, мамицата им безродна, но вече отдавна вътре, в Европейския рай!!!

Мотивите са, България отхвърли Истанбулската конвенция,не харесваме траверси,ЛГБТ и други!!!!!

Мисля че знаем че ти си едон от тях ! И е много е лошо да не те приемат, такъв какъвто си. Дано си намриш правилното място и да не се налага да търсиш място за изявление в българските форуми. Живей си си живота в панелката в Бобов Дол и после търси кусура на другите !

Абе, пичове, я избройте 3-4 неща, които ще спечелим от Шенген! Голямо натискане, а май само дрогата ще минава с по-малко проблеми от България назапад. Иначе обикновените хора какво ще получат? Няма да чакам на КПП за Гърция веднъж в годината ли?

Мале тъпанар!?!Мита,облекчения, стандарти,друго ниво.....Ама ти си плачеш са Раша а???

Прост си, като Киро. Какви мита в ЕС сънуваш. Серсем!

бате! И децата знаят, че за ЕС вече няма никакви мита! Я иди Рюте или австриеца тебе да те обмитят!)))) тъпак!))

За к'во ли не!? За корупцията, заради двойната ни игра с Русия, заради имитациите на контрол по границата. Защото се знае, че който трябва е пускан, а който не плаща го гърмят и т. н.

Кику е здраво е солил България пред Рутето. Дреме му на шапката, той в канадската държава се е клел.

Тези руски шпиони ли питат, какви са мотивите? :)))

ЩО НЕ ПРАТЯТ ПИСМО ДО ''АПИ" ДА ПИТАТ КЪДЕ СА ОТКРАДАТИТЕ ОТ ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ ПАРИ ????

: откраднаха ги изроди, приличащи на хора.

Когато ти говори хегемон от миналото в лицето на холандската империя, слушай иначе ще бъдеш изслушан. Едно е ясно, с или без Шенген българския дух ще бъде тестван на краен предел.

хегемон още по времето на хан Крум, докато холандците са били под вода във вид на морски дарове. Така, че, не е ясно кой кого.

Аз не мога да разбера! Как се връзват двете тъвърдения? Холандия ни налага ВЕТО защото уж само за 50 евро можел всеки да мине границата. ТОВА Е ПЪРВАТА ТЕЗА! вТОРАТА ТЕЗА. Че по минаващите границата се стреляло. Е, кое от двете е вярно? Първото или второто твърдение? И как се връзват двете? Хем се минава за 50 евро, хем пък НЕ СЕ МИНАВА и дори се стреля по мигрантите. МАЙ, МАЙ СЕ ВОДИ една кална, мръсна кампания срещу България, както ми се струва. И за довод се използват две взаимно изключващи се тези!

САМА ИСКАЯШЕ ТОВА ОТ 2015 Г И ВОДЕШЕ ПОЛИТИКА ТОЧНО В ТАЗИ ПОСОКА - ИЗВАЖДАНЕ ОТ ЕС ! И ТОВА БЕ ДОбРЕ ВИДНО ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 15 Г

тия са от най-тъпите,всички знаем защо,само те не разбрали горките !!!

А защо никой не пита българите желаят ли бъдеще в Шенген?? Всички въпроси са насочени към натискането ни за шенген, ама ние реално натискаме ли се ? Никой не пояснява какви ще са последствията....

ШЕНГЕНСКА ЗОНА ...НЕ Е КОЙ ЗНАЕ КАКВО ... И СЕГА ХОДИШ СВОБОДНО, НАЛИ ... ? "ШЕНГЕН" ТОВА ПРЕДИ ВСИЧКО "СИМВОЛНО" , ИМИДЖОВО "КЛЕЙМО" ВЪРХУ ДАДЕНА СТРАНА ...ТВА Е НЕЩО КЯТО "ПЕЧАТ" ИЛИ "СЕРТИФИКАТ ЗА КАЧЕСТВО" ! ИСТИНАТА, ЧЕ ... БЪЛХАРИЯ НЕ Е "КАЧЕСТВЕНЯ" СТРАНА, ВЪВ МНОГО ОТТОНЕШИЯ... ДА НЕ КАЖА - ВЪВ ВСИЧКО ! А ПОЛИТИЧЕСКАТА СТРАНА ВЪПРОСА ИЗВА ОТ ПРЕКАЯЛЕНО, ПРЕКЛАНЕНО И КРЕЩЯЩО ВИДНАТА "РУСИФИКАЦИЯ" НА ТЕРИТОРИЯТА И НЕЙНАТА КАТЯАСТРОФНА ЗААВИСИМОСТ ОТ БЛЯДОВЕТЕ, КОЯТО ЗАВИСИМОСТ ТЕРИТОРИЯТА САМА ПОДДЪРЖА ! С ТАКВА БЛЯДОФИЛИЯ - БЪЛХАРИЯ НЕ Е ЗА ШЕНГЕН ! НУЖНА Е ОФИЦИЛНА ЛИНИЯ ЗА ОТДОЛЕЧЕВЯНЕ ОТ МОСКЯЛИТЕ И ТОВА ТРЯБВА ДА СТАНЕ "ДЪРЖАВНА" ПОЛИТИКА !

достойна държава ТОЧНО по отношение на благодарността, която изпитва към своите РУСКИ ( и други подобни) ОСВОБОДИТЕЛИ от турско "присъствие". В други отношения имаме кофти характеристики. Но не всички хора тук са когти, разбра ли? Всяко стадо си има мърша. Която трябва да се изчиства, разбира се.

Прочетох ти коментарите. Искам да те попитам - нарочно ли пишеш с грешки или "просто" си учил в Харвард?

В България цари корупция и престъпност - това са мотивите! НО ЗАЩО НАШИТЕ КОРУМПИРАНИ ПОЛИТИЦИ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ИЗПЪЛНЯВАТ ВСИЧКИ ПОРЪЧКИ ОТ БРЮКСЕЛ, НИ ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА ПОНАСЯМЕ ТЕЖЕСТИТЕ, НО НЕ И ПРИВИЛЕГИИТЕ НА ШЕНГЕН. ТАКИВА ПОДЛЕЗУРКОВЦИ СА, ЧЕ ХОРАТА ЗА ТОВА СЕ СРАМЯТ ДА СЕ НАРЕКАТ БЪЛГАРИ, НЕ ЗАРАДИ ПРЕСТЪПНОСТТА И КОРУПЦИЯТА, А ЗАРАДИ КУ-ВЕНСКОТО ПОВЕДЕНИЕ НА ПОЛИТИЧЕСКАТА НЕ КЛИКА, А КЛОАКА.

Така е , но в Нидерланди цари още по-голяма престъпност , която няма как да не е свързана и с голяма корпуция

Наши вчера се върна от там

Тупан, даже не е нужно да ходиш. Има доклади на европол, интерпол а и самите нидерладци си го казват

Може да се счита за престъпник някой, който не се къпе и мирише, например.

За таква дето препира по 30 милиарда евро годишно в икономиката на Нидерладия

Ветото може да е нищожно щото не е по същество като мотиви, а по нямащи нищо общо причини.

Мотивите са ясни. Виновни са нашите политици. Не ни е виновна нито Холандия нито Австрия. Колко нередности се случват от години тук?! Всички ги знаят но си траят. Хората не са малоумни. Вижте ни показателите само. На дъното сме по всички показатели в ЕС. Ама за някои хора най важното сега е дали да гласуваме с хартия или не. На тях не им дреме за обикновенните хора, те се чувстват като богове там.

Слез пред блока на пейката и там ги разказвай тези лакардии! Тук се работи с точни текстове и термини!

бихте ли уточнили, че се забравя, колко точно задушени от липса на въздух човешки тела намериха на една магистрала в Австрия едни австрийски полицаи е един Тир? И да обясниш, защо шофьорчето и шефчетата на това камионче с българска регистрация, не оставиха една малка цепчица, да има глътка въздух?

Мотивите са ясни. Докато сме най-корумпираната, най-бедната, най-лъжливата, най-крадливата страна в ЕС, няма да ни искат. Да закриляш международни терористи и търговци на оръжие и наркотици няма да ти помогне, колкото и оръжие да подаряваш на она Зеленчук. На Мутроландия не ѝ е мястото в Шенген!

Баце, ти имаш ли идея какво представлява Нидералндия за световната нарко мрежа ?

Истината е между краката, шън ги е, една мотика у главата, разбиш ли.

Няма да ни приемат с румънците заради циганите. Още по-лошо, тия фашаги твърдят, че ние и румънците сме цигани.

Европа ни задушава умишлено и ни държи БЕДНИ. За да ни манипулира. А нашите политици са п...ки. Или патки. Все тая.

Като не ни искат във Шенген отиваме при Путин!

Тези български евродепутати не са ли давали клетва за вечна Вярност и дружба със БКП и КПСС!

Какви са мотивите за ветото срещу България в Шенген питат в писмо 73-ма евродепутати - а останалите 600-700 х?!?

Пред Европа да не е като за пред български електорат,ето вие сте прости и аз съм прост,значи ще се разберем!

ДАДОХА НЕ ТЕРИТОРИЯТА 15 ГОДИНИ ДА СТАНЕ ЕВРОПЕЙСКА ...ЧАКАХА Я ДОСТА ... ТЯ ЕДИНСТВЕНА НЕ СЕ РАЗВИ, ОСТАВИ НЯРОДА С НАЙ-МИЗЕНИТЕ ЗАПЛАТИ В ПОЛОВИНАТА СВЯТ, ПРЕЗ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ ПРАВЕШЕ ЗАД ГЪРБА НА БРЮКСЕЛ КУРВЕНСКИ НОМЕРА В ПОЛЗА НА БЛЯДОВЕТЕ И НА ВСИЧКО ОТГОРЕ - ПРОДЛЖЯВА ДА ДЪРЖИ 140 ГОДИНИ ПРЕД ПАРЛАМЕНТА СИ ПЯМЕТНИК НА ЧУЖДЕНЕЦ ! Е ТВА "ДЪЛЖАВА" ЛИ Е ВЕ ...ТАКОВА ЧУДО НЯМА НИКЪДЕ ПО СВЕТА ! ЦЯЛАТА "ДЪРЖАВАА" - МАФИОТИ, СТАРТИРАЛИ ХАЙДУТЛУКА, СПОМОЩА НА БУНКРА ! КЪВ "ШЕНГЕН" ВЕ ... ВИЙ ЛУДИ ЛИ СТЕ ВЕ, БРЮКСЕЛ !

Отваряйте границата да преминават резняците свободно към Шенген. Ще разберат разликата.

Много е жалко когато те използват като даденост,А при възможност да ти сервират вечерята в тоалетната като на РОБ,,

Аз нямам никакво намерения да прекосявам границите на Шенген, все ми е тая, който ще го прави да се кахъри.

Да, стой си в чалгария или в раша.

Истината е, че ветото е добре дошло, за да могат партиите да се обединят поне за едно нещо.

обеинението е еинствено заради евраците ,доларите и златните кюлчета на българските партии! А бе то САЩ ни наложи закон Магнитски и пак не се усещаме