Коментари - Какъв локдаун да очакваме, ако зеленият сертификат не сработи | Днес.dir.bg

Какъв локдаун да очакваме, ако зеленият сертификат не сработи

Реанимационните COVID легла са на изчерпване, а властите загатват, че може да бъдат наложени рестрикции, подобни на тези в Румъния, Русия и Латвия

Обратно в новината

Коментари - Какъв локдаун да очакваме, ако зеленият сертификат не сработи | Днес.dir.bg

Коментари

Министерството на здравеопазването на Филипините в региона Централна Висая ( The Philippines health department in the Central Visayas to supply Vitamin C to school children ) купува витамин С за учениците в опит да подобри имунитета им в условията на пандемията COVID-19. Проф. Андрей Чорбанов, директор на департамент „Имунология“ в Института по микробиология на БАН и Доц. Атанас Мангъров, вирусолог, съобщават: фактите говорят, че ваксинираните разпространяват COVID - 19 !

да ви го навра дълбоко в гърлото и с това да ви направя локдаун на хранопроводите до изцъкляне и забелване на очите нагоре.

Да попитам,,,,,, Кво стана със Беларус, тази държава няма никакви мерки и маски. Да не умряха всички във тази държава. Що не пишат мисирките за нея

И кой ви каза че локдауна е решението???? А СЗО?? МВФ??? Нали? Иначе кинти - нанайси!!! Предатели!!! От Боко до Зеления чорапи.....

Зеленият сертификат просто не работи и едва ли ще сработи. Здравният статус на населението е отчайващ, а здравната ни система е под всяка критика. Свестни лекари имаме, но това не е достатъчно. Към всичко това като се добавят необмислени и не особено адекватни действия и бездействия и.....картината става плачевна. Какво ли си случва при масово ваксиниране в пандемия?!....може би нов щам....

Да не пускат ваксинираните никъде. Свят заразата навсякъде.

Да ева вашта мама, да ева!

Ясно как - с нокдаун, ама още не се знае кой ще нанасе фаталния удар?!

На мен ми харесват ваксините. Вече имам и трета. С усмивка гледам как мой познати антиваксъри умират. Те умират като комунисти . С вярата, че са прави

ТОТАЛЕН

Литва са юнаци: (за лоцкдауна) "При приключването му обаче рестрикциите ще продължават да важат за всички неваксинирани." Т.е. нещо като доживотен затвор? Интересно кои са хората, които недомислят нещата?

Да посрещнем новия световен ред със диктатура и фашизъм.

Българинът не се плаши от ковид. Той знае всичко по темата. Образова се във фейсбоклук. Там е пълно с научни статии на видни учени.

Нито един отговорен,почтен и смел ,за да наложи и постигне спазването на каквото и да било.Нищо няма да се случи и нищо няма да се получи.Нещата са оставени на самотек,естествен подбор и природни закони.Друга подобна анархия не ми е известна.Липсват всякаква държава и държавност.Жална ни майка ,ако се стигне до основните функции на държавата като защитаване на суверенитета.

Зеленчуков. Ще ни начукат зелен локдаун.

Спряхте да публикувате цифри и статистика нещо. Само "Огромен брой починали" виждам в последните ви новини. Ама това е защото реалната цифра е много по ниска за която и да е друга страна от Европа. И след като платихме едни ваксини а балъци да се боцкат почти няма, се чудим какво да измислим за да тероризираме народа и да го плашим.

Най-лошото е,че има все повече балъци по-опашките.

В държави с повечко мераклии да се ваксинират тези числа са 10 пъти по малки. Продължавай да се чудиш, какво да измислиш за да оправдаеш своята простотия, глупост или тролска заплата. Решението на проблема с ковид е измислено вече, за него няма нужда да се хабиш. Ваксините са.

Който е слаб трябва да мре, бе! Решението е да оставим Бог да си свърши работата и да отсее шкартото. Друго решение няма, защото тоя цирк иначе никога няма да свърши! Ще има 3-та, 4-та и 20 доза за слабите скотове! Никога повече свобода. Само и само някаква слаба измет да продължи незначителното съществувание, което нарича живот!

Добро утро, Ганьовци! Можете да прочетете за себе си в следните публикации: Бай Ганьо тръгна по Европа Бай Ганьо се върна от Европа Бай Ганьо прави избори Бай Ганьо журналист Бай Ганьо в двореца Бай Ганьо в депутацията Бай Ганьо и опозиция – ама де-де Дружество „Въздържание“ Писмо от бай Ганя до Константина Величкова Из кореспонденцията на бай Ганьо Балкански

Не разбирам по какъв начин помага този вечерен час. Единствено ме е страх да не ни уморят от глад и да затворят магазините за храна. Не е нормално с работеща икономика да трябва да имаме запаси все едно сме във война и ще ни бомбят..

Те това е проблема. Мунчо не го интересува икономиката. И разорява България. Той е научен да бомбардира. И го прави. И ако види че не може да спечели изборите, защото се улива, ще наложи терор. Зелен терор на зелено чорапче.

Очаквам да пратим там където му се полага президента на 15 ноември. С бърз импийчмент за грубо погазване на конституцията. И Кацаров да го придружи в дългия му локдаун заради въвеждането на фашистки мерки и финансиране на геноцида. Много дълъг локдаун за виновните за националната катастрофа.

Няма да помогне за нищо по начина по който беше въведен. Всъщност целта му беше просто да освободи отговорност некадърното служебно правителство. Дори да приемем че целокупния български народ се беше хвърлил веднага да се ваксинира, пак щеше да е абсолютно невъзможно да бъдат ваксинирани 80% от българите или даже да кажем 50% от неваксинираните българи за времето което беше дадено между обявяването и налагането на зеления сертификат. Да не говорим че повечето ваксини които се предпочитаха досега бяха с по две дози-респективно навсякъде зеления сертификат те след втората доза. Ако толкова се бяха загрижили първо трябваше да се вземат авансово мерки за поредната вълна за която се знаеше още от лятото. Или ако е толкова важен тоя зелен сертификат трябваше да се обяви юни или юли месец че дори и по-рано. За да имат време хората да реагират. Кой както си е решил-ваксинации с протести или с кой каквото там иска.

Е как ще е със събора в неделя в Банкя,по случей ХЕЛУИН,празника на герб ???

Поне добре ли ви плащат да пишете коментари?

Няма да се ваксинираме,разберете го най-после Аз не съм ваксиниран И никога няма да бъда

Това че си недиректен убиец и не ти пука го разбрахме

Само че мрат свои... жалко. България се затрива сама. Това, което сами си направию и дяволът не може...

Убиец си ти! Носиш зараза навсякъде под прикритието на т.н. ваксина.

Безотговорността на антиваксърите убива...

Гладна мечка хоро не играе. Гладни орди ходи им разправяй за зеления сертификат. България е във фалит. Честито.

НИКАКЪВ! на 14 ноември изпращаме в историята (и в затвора) противоконституционния президент, неговото противоконституционно правителство и тепните противоконституционни мерки, теглилки и зелени сертификати

Аз очаквам гладни бунтове февруари. Обикновено ваксинираните са бедни прости скотове. Ще бъде интересно.

Зеленият сертификат ще сработи. Щом в такива държави като Испания сработи, които са пословично недисциплинирани, няма начин да не. Проблемът в момента е политически. Гербераската пасмина трябваше още преди година да въведат зелени сертификати както го направиха в Испания, Италия и Франция. Днес Испания има пълен антилокдаун. Всичко е отворено и народът е ваксиниран на 90 %. Но мутрата правеше всичко на принципа след мен ако ще и потоп. Този пък Кантарджиев е долна гербераска подлога, щеше да ни извозва с трупове. Защо нищо не направиха преди година, сега служебният кабинет му е виновен на този мръсник.

да сработи.Просто защото няма какво да сработва.А и копирането на всичко от така наречените "развити псевдоцивилизовани страни" като тия на запад е просто смешно и нелепо.

Не лъжи. В Испания няма зелен сертификат. В Испания имаше зелен сертификат само за германските туристи на балеарските острови. Изискват антитела и тест единствено на работещите в старчески домове. Антитела, независимо дали от ваксина или преболедуване.

Още преди година трябваше да го въведат, когато нямаше ваксини.

Искаме си пак Боко, Кантарджиев, Годжи, Балтов и сие. Искаме си локдаун, КППтата и да се изкъртят пейките в парка, тъй като е опасно да се седи на тях

ПЪЛЕН ЛОКДАУН трябваше да е в сила до сега Политиците ги е страх от алибеговци,масожисти,миризливи таксиджии и прочие подобни "бизнеси"

а ако не бяха ваксините вируса нямаше да мутира и да си е заминал преди 1 година.

Ваксините ги нямаше, а вируса си мутираше.

Светът е полудял..... Ваксините не работят, щом и ваксинирани се разболяват и умират! Вече говорят за 4-та доза.... Хората се превърнаха в опитни мишлета! Хора, Борете се за правата си! Не на Сорос и Глобалистите!

Света си решава проблемите. Поне с ковид.

Не света е полудял. Просто мафията взе властта. Използвайки бялата мафия.

Нов Локдаум е непоносим в Бедна България ! Всякакви ограничения са Безмислими за България ! Българина по природа е корав човек и по-рано жените им са раждали на нивата здрави и силни деца ! Няма Нужда !

ЗАРАДИ ИДЕЯТА "ДА НЕ Е НА ТВОЯТА" - НЯМА ДА СЕ ДУПЧИМ , ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА БЕЗБРОЙНИТЕ ДРУГИ ПРИЧИНИ...

А бе не знам дали съм прав, но ми изглежда логично тестовете да са по-сигурни за спиране на разпространението на болестта, отколкото ваксините, за които казват, че не предпазват от заразяване нито ваксъра, нито околните, така че държавата би следвало да организира напълно безплатно тестване за всички, а не да ни натиска за ваксиниране. Още по-сигурна преграда срещу заразяване е въвеждането на пълен локдаун за десетина дни, или поне строг режим на контакти и придвижване, какъвто бе въведен при ББ. А вие как мислите?

Скрининговите тестове не са толкова точни. И няма как да са толкова масови. Локдауна е временно решение. Нежеланието за трайно решение го обезмисля. Ваксините доказано намалят хоспитализациите и смъртността заради ковид десетки пъти. Това е достатъчно решение на проблема. Една хрема дори и масова няма да е проблем, ако не пълни болниците, реанимациите и гробищата.

Ами не е така! При 20% ваксинирано население, 15 % от новопостъпилите в болница са ваксинирани, около 5% от починалите също са ваксинирани, като в статистиката за починалите трябва да се има предвид какъв е процента ваксинирани сред рисковите групи, и че на най-рисковите (тези с тежки хронични заболявания) на практика ваксините са им противопоказни. Така че твърдението Ви, поне на база официалната статистика за България, все пак тя е съобразена с реалностите в България - начин на живот, социални дейности, сдравеопазване и достъп до него, все пак голям процент от населението на практика няма адекватен достъп до здравеопазване, особенно живущите в малки населени места (под малки разбирайте под 10-15 хил души, където дори и да се води че има някакви лечебни заведения, те не практика не функционират адекватно), та твърдението Ви не е вярно!

В болниците лежат около 10% ваксинирани ако се гледа 14 дневен период/по точна е статистиката кодато обхваща повече време и хора/. В реанимация лежат под 4% ваксинирани. Починалите до 60г. ваксинирани са под 1%. При по възрастните смъртта от ковид независимо от ваксините се определя много често от вида, броя и тежестта на съпътстващите болести, а те са много различни и трудно се поддават на анализ. И не са противопоказани ваксините при тежко боледуващи. Напротив. Точно там са най-необходими. Най-намалена е смъртността точно в държави, които първо и най-вече тези групи ваксинираха.

от ковид у нас е изненадващо ниска. По статистика напоследък около 6% от обявеното от ковид. Така че не е проблем високият ръст на самоубийствата. Това си е решение на хората, а сме демокрация. Проблема е че болниците са пълни с пострадали при опит за самоубийство и това пречи на лечението на останалите хора. Ако ограничат по някакъв начин достъпа на самоубийците до болница всички проблеми ще се разрешат и без ограничения. Смъртността все пак е почти изключително сред пълнолетни способни да вземат решения по закон. Редно е да се уважава решението им. И не е редно тяхното решение да пречи на усилията да бъдат спасени други доказали че желаят да живеят.

Хора бъдете умни престанете да се делите защото всички ще бъдем смазани това никога няма да свърши няма значение дали си ваксиниран или не си. Нарочно ни делят за да се самоунищожим , а те да гледат отстрани. Не си мислете , че ще се спасите поединично , те са организирани и не сме ли заедно нямаме никакъв шанс. Борете се за свободата на всички защото след време децата ви ще бъдат роби.

Те антиваксърите са агресивните. Да си виждал протест на ваксинираните?! Не!

Е, овцата скача ли? Тя просто слушка.

Правят възможното да се излезе от здравната криза, като се ваксинират и спазват противоепидемични мерки. Други обаче с престорени призиви за „свобода“ правят всичко за да не успеем да се справим. Да бъдем разделени, объркани, уплашени и слаби. Да сме неспособни да управляваме живота си и те да ни водят за носа накъдето решат.

Дали ще агонизираме и ще се залъгваме с тези зелени сертификати и ще се създава напрежение, недоволство винаги ще има! То тея със сертификатите и те се разболяват и те са виросопреносители.Та ние и в момента сме в локдаун, само че правим разходи за тестове, висим по опашки пред лабораториите, смесваме се с болни, градския транспорт е пълен( и то в повечето случаи с млади хора без маски). Децата ще тестваме, ама ако родителя не е съгласен- детето ще стои пак вкъщи! Тези мерки са за отбиване на номер! по- добре пълен локдаун, че поне да не се мъчим и делим на ваксинирани-неваксинирани, щото не е ясно кой кого пази! ваксините не предпазват от заразяване, боледуване и разпространение на коронавируса, макар да бяха "сигурни" тези ефекти. Изобщо някой от нещо ще бъде ли предпазен или хората ще бъдат репресирани докато бъдат пречупени,

в реанимация примерно под 4% само са ваксинирани. А там е най-големият проблем, понеже интензивни легла допълнително не могат да се разкрият, а са общо реално по-малко от 2000. Локдаун може и трябва в момента да се въведе, но нито може да сме до безкрай в локдаун, нито е решение локдауна на проблема в дългосрочен план. Следователно локдауна е безмислен ако не се ваксинират огромната част от хората.

Кои са "ТЕ"? Богатите, успелите, тези с власт, умните, връзкарите, готините, тарикатите? Как така все такива хора са ви в пречка на вас анархистите все не мога да разбера. Може би щото са ви отгледали завистливи егоистични мързеливци.

Кои са те? Кой го е грижа въобще за някакви баламурници от Горно Нанадолнище и Тъпчилещово, за 5 беззъби баби и 3-ма с фалшиви дипломи от Свободни Уни. Съвземете се бе хора ... не съществува някаква група гледаща монитори и забавляваща се от съдбата на България. Сорос и Бил Гейтс са чували за България покрай Стоичков само ... антиваксърските глави са пълни с глупости ... срамота да не се вярва на медицината.

Някъде е даден общият броя на жертвите от ковид към този само от ваксинирани. Ама ваксините бяха масово достъпни март месец тази година. Да те питам, ако стане война, как точно ще си защитаваме свободата, щото аз искам ти да ходиш да се биеш и да защищаваш моята свобода.... .... и твоята....или евентуално до смърт за тебе. После ще чакам друг да си защищава неговата.... и моята свобода.....да. Войната с вируса е такава, ваксинират се повече, при което от ваксини ще имат проблеми някои, но това количество ще е несравнимо с количеството от борбата без ваксинация..... Поне е така с другите ваксини. Тия локдауни се правят, за да няма натиск върху болниците, все пак това е от теория на масовото обслужване....така де и тия с връзки ще видят зора....

Може да въвеждат каквото си искат, но влязат ли диваците в градският транспорт всичко приключва. Ковида е влязъл във всеки за секунди.

Няма да се ваксинираме,разберете го най-после

Ще се ваксинираш, спокойно. Част от обществото си, не живееш в пещера!

Не забравяй, че ваксината не е задължителна. Ние сме част от обществото, плащаме си налозите от всякакъв порядък, не вдигаме шум на съседите, не се лигавя с жена си по улици и паркове, отглеждаме и възпитаваме дете/деца, даваме и вземаме от икономиката, спазваме стриктни мерки и социална дистанция. Ноооо, ваксината няма нищо общо с това да си част от обществото, не се бъркай.

Готви се за четвърта игла и не казвай кой какво ще прави

Готов си за четвъртата игла, ако я откажеш си антиваксър!

Този о.О се вживява като говорител на каймака на обществото, ама нещо не му се получава :)

Никой не иска да се ваксинираш, а само да си седиш у вас. Най-добре обратно, на село. Там и мол, и кино не са проблем, а и градския транспорт.

Хахах, благодаря за ценните указания за живота, гражданино "мармалад".

Ми нидей бе тъпчо. Забранявам ти да се разболяваш обаче.

Локдаунът струва пари, които в бюджета едно ги няма, но ако ги имаше щяха да се крадат. Така че очаквайте още от същото - ковчези, паника, безпомощност и озверели проваксъри.

Дано затворят всичко. Няма да се ваксинираме.

Как какъв локдаун??? Сичкото антиваксър-идиот заключено и с вили на вратовете! По- инатливите- куршум в простите и празни тикви!

Дали ще агонизираме и ще се залъгваме с тези зелени сертификати и ще се създава напрежение, недоволство винаги ще има! То тея със сертификатите и те се разболяват и те са виросопреносители.Та ние и в момента сме в локдаун, само че правим разходи за тестове, висим по опашки пред лабораториите, смесваме се с болни, градския транспорт е пълен( и то в повечето случаи с млади хора без маски). Децата ще тестваме, ама ако родителя не е съгласен- детето ще стои пак вкъщи! Тези мерки са за отбиване на номер! по- добре пълен локдаун, че поне да не се мъчим и делим на ваксинирани-неваксинирани, щото не е ясно кой кого пази! ваксините не предпазват от заразяване, боледуване и разпространение на коронавируса, макар да бяха "сигурни" тези ефекти. Изобщо някой от нещо ще бъде ли предпазен или хората ще бъдат репресирани докато бъдат пречупени,

АЛОООУ! ИМА ЛИ НЯКОЙ В КОРАБА МАЙКА? ЦЕЛИЯТ ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ Е БЕЗ ЗЕЛЕН СЕРТИФИКАТ!!! УСПЕХ С НЕ РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО! А! И ПОНЕ ДА СЕ ВЗИМАХА НАЙ-ЕЛЕМЕНТАРНИТЕ МЕРКИ ПО ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ МЕСТА!?!

Нямам търпение да дойдат изборите и Кирил Петков да стане премиер, за да затворят най-после ганьовците и да не ги пускат да си покажат носа навън ако не се ваксинират.

Докторе, ако Ганьо спазва пълни мерки за социална дистанция, ходи с маска навсякъде и си дезинфекцира ръцете редовно, пак ли няма да може да си покаже носа навън? Кое е целта - 1. да не се разболее Ганьо, 2. да се ваксинира Ганьо или 3. Да не си показва навън носа Ганьо? Щото започвам да мисля, че не е цел 1, а е по-скоро цел 2 и/или 3. М? Да ни светнеш, ако може доктове, все пак си уччил много години и си по-умен от нас.

Атаката срещу най- здравите в най- болната нация продължава!

са пълен майтап. Само правят хората на маймуни без да допринасят. Освен това е редно да имат предвид, че дори по някакво чудо да въведат сериозни и работещи ограничения и да почнат да следят да се спазват пак ще трябват едно две седмици за да се усети ефект. И дано се сетят че лекари не достигат, но сме с най- много полиция на глава от населението в Европа. Пък и не само.

Докато разберат, че на вълната не ѝ дреме от ограничения, сертификати и терор, тя ще си отмине. Всъщнотс, и тогава няма да"разберат", ще кажат, че заради мерките, както беше и на предните вълни при предните управляващи.

За мен е напълно приемлив локдаун от горепосочените типове. Има три важни неща: 1. хората да могат да работят или да бъдат обезщетявани за неработенето; 2. децата да участват в учебен процес, бил то и онлайн; 3. да може да отидеш в Храма, за да се помолиш и да участваш в Литургията. Всичко друго е все едно. Ако са отворени хранителните магзини, аптеките, банките и застрахователите, какво друго ни е нужнно? Кръчми, ресторанти, барове, фитнеси, кина, театри, опери, молове, магазини за техника и дрехи - това не е животонеобходимо. Стоки можеш да си поръчваш онлайн; без култура ще изкараме малко, няма да умрем; разпътната развлекателна индустрия е вредна за душите ни и без това. Ако по улицата трябва да сме с маски - ми ОК, нищо няма да ни стане. Вечерен час - ми хубаво, стига са се шляли, вкъщи е най-хубаво вечер - заедно, на топличко, готвене, разговори, музика, някоя и друга караница... Гадно би било, ако нямаш право да излизаш въобще от вкъши или пък трябва да си пуснал смс - тогава е доста ограничително, но и това ще изтърпим. Ако можеш да излезеш малко навън с маска, ако можеш да отидеш на Витоша или някъде на природа, ако можеш да се поразходиш в парка - това е напълно достатъчно. Така че нищо от това, която прочетох, не е особено плашещо, дори и да го направят само за лишените от зелен печат на челото, които в България са примерно 70%...

На тези, които пишат минуси, искам да напомня, че всяко нещо си има цена. Вирус има и той протича тежко при много хора. Затова има два варианта - да се ваксинира човек или да ограничава силно социалните контакти и услугите, които ползва, в рамките на определени периоди от време, наричани локдаун. И така, който е избрал да не се ваксинира, трябва да плати и цената на това. Няма как, това е мъжкарското поведение - така решаваш и си носиш последиците. Може след време да се окаже обаче, че цената, която неваксинираните плащат, е много по-малка от тази, която ваксинираните ще платят. Това не е сигурно. Но който е решил, си носи последиците. Не може хем да не се ваксинираме, хем да няма никаква промяна в живота ни. По-горе написах кои са важните неща според мен. Останалото е цена, която може да бъде заплатена.

То тея със сертификатите и те се разболяват и те са виросопреносители.Та ние и в момента сме в локдаун, само че правим разходи за тестове, висим по опашки пред лабораториите, смесваме се с болни, градския транспорт е пълен( и то в повечето случаи с млади хора без маски). Децата ще тестваме, ама ако родителя не е съгласен- детето ще стои пак вкъщи! Тези мерки са за отбиване на номер! по- добре пълен локдаун, че поне да не се мъчим и делим на ваксинирани-неваксинирани, щото не е ясно кой кого пази! ваксините не предпазват от заразяване, боледуване и разпространение на коронавируса, макар да бяха "сигурни" тези ефекти. Изобщо някой от нещо ще бъде ли предпазен или хората ще бъдат репресирани докато бъдат пречупени,

Незаконен! Само такъв локдаун може да има. А като си дебелеят в къщи и се освинят, това ще доведе до огромна ранна смъртност и болести на кръвообращението, от които тук си умират около 64-65% от хората. Мерките носят смъртност. Трябва да бъдат изправени пред съда, че вече отиваме към 40 хиляди повече починали в България. По никакъв начин не могат да докажат, че е от ковида.

Сега се делим на ваксинирани и антиваксъри. Още един, два локдауна и всичките отиваме в кюпа на бедните и там ще бъдем пак един отбор. Икономика няма да има, а богатите ( политиците),които ви налагат мерките не ги мислете.

Това на снимката е като фимите за ФА.ШИ.ЗМА. не можеш да се движиш свободно. Тролове ще го ъсетите след време, но сега сте хванали за тези 1000 лева и пишете ли, пишете...

"сработи" е грозен русизъм, русначета грозни, недоучени!

Коментари - Какъв локдаун да очакваме, ако зеленият сертификат не сработи | Днес.dir.bg

Какъв локдаун да очакваме, ако зеленият сертификат не сработи

Реанимационните COVID легла са на изчерпване, а властите загатват, че може да бъдат наложени рестрикции, подобни на тези в Румъния, Русия и Латвия

Обратно в новината

Коментари - Какъв локдаун да очакваме, ако зеленият сертификат не сработи | Днес.dir.bg

Коментари

Министерството на здравеопазването на Филипините в региона Централна Висая ( The Philippines health department in the Central Visayas to supply Vitamin C to school children ) купува витамин С за учениците в опит да подобри имунитета им в условията на пандемията COVID-19. Проф. Андрей Чорбанов, директор на департамент „Имунология“ в Института по микробиология на БАН и Доц. Атанас Мангъров, вирусолог, съобщават: фактите говорят, че ваксинираните разпространяват COVID - 19 !

да ви го навра дълбоко в гърлото и с това да ви направя локдаун на хранопроводите до изцъкляне и забелване на очите нагоре.

Да попитам,,,,,, Кво стана със Беларус, тази държава няма никакви мерки и маски. Да не умряха всички във тази държава. Що не пишат мисирките за нея

И кой ви каза че локдауна е решението???? А СЗО?? МВФ??? Нали? Иначе кинти - нанайси!!! Предатели!!! От Боко до Зеления чорапи.....

Зеленият сертификат просто не работи и едва ли ще сработи. Здравният статус на населението е отчайващ, а здравната ни система е под всяка критика. Свестни лекари имаме, но това не е достатъчно. Към всичко това като се добавят необмислени и не особено адекватни действия и бездействия и.....картината става плачевна. Какво ли си случва при масово ваксиниране в пандемия?!....може би нов щам....

Да не пускат ваксинираните никъде. Свят заразата навсякъде.

Да ева вашта мама, да ева!

Ясно как - с нокдаун, ама още не се знае кой ще нанасе фаталния удар?!

На мен ми харесват ваксините. Вече имам и трета. С усмивка гледам как мой познати антиваксъри умират. Те умират като комунисти . С вярата, че са прави

ТОТАЛЕН

Литва са юнаци: (за лоцкдауна) "При приключването му обаче рестрикциите ще продължават да важат за всички неваксинирани." Т.е. нещо като доживотен затвор? Интересно кои са хората, които недомислят нещата?

Да посрещнем новия световен ред със диктатура и фашизъм.

Българинът не се плаши от ковид. Той знае всичко по темата. Образова се във фейсбоклук. Там е пълно с научни статии на видни учени.

Нито един отговорен,почтен и смел ,за да наложи и постигне спазването на каквото и да било.Нищо няма да се случи и нищо няма да се получи.Нещата са оставени на самотек,естествен подбор и природни закони.Друга подобна анархия не ми е известна.Липсват всякаква държава и държавност.Жална ни майка ,ако се стигне до основните функции на държавата като защитаване на суверенитета.

Зеленчуков. Ще ни начукат зелен локдаун.

Спряхте да публикувате цифри и статистика нещо. Само "Огромен брой починали" виждам в последните ви новини. Ама това е защото реалната цифра е много по ниска за която и да е друга страна от Европа. И след като платихме едни ваксини а балъци да се боцкат почти няма, се чудим какво да измислим за да тероризираме народа и да го плашим.

Най-лошото е,че има все повече балъци по-опашките.

В държави с повечко мераклии да се ваксинират тези числа са 10 пъти по малки. Продължавай да се чудиш, какво да измислиш за да оправдаеш своята простотия, глупост или тролска заплата. Решението на проблема с ковид е измислено вече, за него няма нужда да се хабиш. Ваксините са.

Който е слаб трябва да мре, бе! Решението е да оставим Бог да си свърши работата и да отсее шкартото. Друго решение няма, защото тоя цирк иначе никога няма да свърши! Ще има 3-та, 4-та и 20 доза за слабите скотове! Никога повече свобода. Само и само някаква слаба измет да продължи незначителното съществувание, което нарича живот!

Добро утро, Ганьовци! Можете да прочетете за себе си в следните публикации: Бай Ганьо тръгна по Европа Бай Ганьо се върна от Европа Бай Ганьо прави избори Бай Ганьо журналист Бай Ганьо в двореца Бай Ганьо в депутацията Бай Ганьо и опозиция – ама де-де Дружество „Въздържание“ Писмо от бай Ганя до Константина Величкова Из кореспонденцията на бай Ганьо Балкански

Не разбирам по какъв начин помага този вечерен час. Единствено ме е страх да не ни уморят от глад и да затворят магазините за храна. Не е нормално с работеща икономика да трябва да имаме запаси все едно сме във война и ще ни бомбят..

Те това е проблема. Мунчо не го интересува икономиката. И разорява България. Той е научен да бомбардира. И го прави. И ако види че не може да спечели изборите, защото се улива, ще наложи терор. Зелен терор на зелено чорапче.

Очаквам да пратим там където му се полага президента на 15 ноември. С бърз импийчмент за грубо погазване на конституцията. И Кацаров да го придружи в дългия му локдаун заради въвеждането на фашистки мерки и финансиране на геноцида. Много дълъг локдаун за виновните за националната катастрофа.

Няма да помогне за нищо по начина по който беше въведен. Всъщност целта му беше просто да освободи отговорност некадърното служебно правителство. Дори да приемем че целокупния български народ се беше хвърлил веднага да се ваксинира, пак щеше да е абсолютно невъзможно да бъдат ваксинирани 80% от българите или даже да кажем 50% от неваксинираните българи за времето което беше дадено между обявяването и налагането на зеления сертификат. Да не говорим че повечето ваксини които се предпочитаха досега бяха с по две дози-респективно навсякъде зеления сертификат те след втората доза. Ако толкова се бяха загрижили първо трябваше да се вземат авансово мерки за поредната вълна за която се знаеше още от лятото. Или ако е толкова важен тоя зелен сертификат трябваше да се обяви юни или юли месец че дори и по-рано. За да имат време хората да реагират. Кой както си е решил-ваксинации с протести или с кой каквото там иска.

Е как ще е със събора в неделя в Банкя,по случей ХЕЛУИН,празника на герб ???

Поне добре ли ви плащат да пишете коментари?

Няма да се ваксинираме,разберете го най-после Аз не съм ваксиниран И никога няма да бъда

Това че си недиректен убиец и не ти пука го разбрахме

Само че мрат свои... жалко. България се затрива сама. Това, което сами си направию и дяволът не може...

Убиец си ти! Носиш зараза навсякъде под прикритието на т.н. ваксина.

Безотговорността на антиваксърите убива...

Гладна мечка хоро не играе. Гладни орди ходи им разправяй за зеления сертификат. България е във фалит. Честито.

НИКАКЪВ! на 14 ноември изпращаме в историята (и в затвора) противоконституционния президент, неговото противоконституционно правителство и тепните противоконституционни мерки, теглилки и зелени сертификати

Аз очаквам гладни бунтове февруари. Обикновено ваксинираните са бедни прости скотове. Ще бъде интересно.

Зеленият сертификат ще сработи. Щом в такива държави като Испания сработи, които са пословично недисциплинирани, няма начин да не. Проблемът в момента е политически. Гербераската пасмина трябваше още преди година да въведат зелени сертификати както го направиха в Испания, Италия и Франция. Днес Испания има пълен антилокдаун. Всичко е отворено и народът е ваксиниран на 90 %. Но мутрата правеше всичко на принципа след мен ако ще и потоп. Този пък Кантарджиев е долна гербераска подлога, щеше да ни извозва с трупове. Защо нищо не направиха преди година, сега служебният кабинет му е виновен на този мръсник.

да сработи.Просто защото няма какво да сработва.А и копирането на всичко от така наречените "развити псевдоцивилизовани страни" като тия на запад е просто смешно и нелепо.

Не лъжи. В Испания няма зелен сертификат. В Испания имаше зелен сертификат само за германските туристи на балеарските острови. Изискват антитела и тест единствено на работещите в старчески домове. Антитела, независимо дали от ваксина или преболедуване.

Още преди година трябваше да го въведат, когато нямаше ваксини.

Искаме си пак Боко, Кантарджиев, Годжи, Балтов и сие. Искаме си локдаун, КППтата и да се изкъртят пейките в парка, тъй като е опасно да се седи на тях

ПЪЛЕН ЛОКДАУН трябваше да е в сила до сега Политиците ги е страх от алибеговци,масожисти,миризливи таксиджии и прочие подобни "бизнеси"

а ако не бяха ваксините вируса нямаше да мутира и да си е заминал преди 1 година.

Ваксините ги нямаше, а вируса си мутираше.

Светът е полудял..... Ваксините не работят, щом и ваксинирани се разболяват и умират! Вече говорят за 4-та доза.... Хората се превърнаха в опитни мишлета! Хора, Борете се за правата си! Не на Сорос и Глобалистите!

Света си решава проблемите. Поне с ковид.

Не света е полудял. Просто мафията взе властта. Използвайки бялата мафия.

Нов Локдаум е непоносим в Бедна България ! Всякакви ограничения са Безмислими за България ! Българина по природа е корав човек и по-рано жените им са раждали на нивата здрави и силни деца ! Няма Нужда !

ЗАРАДИ ИДЕЯТА "ДА НЕ Е НА ТВОЯТА" - НЯМА ДА СЕ ДУПЧИМ , ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА БЕЗБРОЙНИТЕ ДРУГИ ПРИЧИНИ...

А бе не знам дали съм прав, но ми изглежда логично тестовете да са по-сигурни за спиране на разпространението на болестта, отколкото ваксините, за които казват, че не предпазват от заразяване нито ваксъра, нито околните, така че държавата би следвало да организира напълно безплатно тестване за всички, а не да ни натиска за ваксиниране. Още по-сигурна преграда срещу заразяване е въвеждането на пълен локдаун за десетина дни, или поне строг режим на контакти и придвижване, какъвто бе въведен при ББ. А вие как мислите?

Скрининговите тестове не са толкова точни. И няма как да са толкова масови. Локдауна е временно решение. Нежеланието за трайно решение го обезмисля. Ваксините доказано намалят хоспитализациите и смъртността заради ковид десетки пъти. Това е достатъчно решение на проблема. Една хрема дори и масова няма да е проблем, ако не пълни болниците, реанимациите и гробищата.

Ами не е така! При 20% ваксинирано население, 15 % от новопостъпилите в болница са ваксинирани, около 5% от починалите също са ваксинирани, като в статистиката за починалите трябва да се има предвид какъв е процента ваксинирани сред рисковите групи, и че на най-рисковите (тези с тежки хронични заболявания) на практика ваксините са им противопоказни. Така че твърдението Ви, поне на база официалната статистика за България, все пак тя е съобразена с реалностите в България - начин на живот, социални дейности, сдравеопазване и достъп до него, все пак голям процент от населението на практика няма адекватен достъп до здравеопазване, особенно живущите в малки населени места (под малки разбирайте под 10-15 хил души, където дори и да се води че има някакви лечебни заведения, те не практика не функционират адекватно), та твърдението Ви не е вярно!

В болниците лежат около 10% ваксинирани ако се гледа 14 дневен период/по точна е статистиката кодато обхваща повече време и хора/. В реанимация лежат под 4% ваксинирани. Починалите до 60г. ваксинирани са под 1%. При по възрастните смъртта от ковид независимо от ваксините се определя много често от вида, броя и тежестта на съпътстващите болести, а те са много различни и трудно се поддават на анализ. И не са противопоказани ваксините при тежко боледуващи. Напротив. Точно там са най-необходими. Най-намалена е смъртността точно в държави, които първо и най-вече тези групи ваксинираха.

от ковид у нас е изненадващо ниска. По статистика напоследък около 6% от обявеното от ковид. Така че не е проблем високият ръст на самоубийствата. Това си е решение на хората, а сме демокрация. Проблема е че болниците са пълни с пострадали при опит за самоубийство и това пречи на лечението на останалите хора. Ако ограничат по някакъв начин достъпа на самоубийците до болница всички проблеми ще се разрешат и без ограничения. Смъртността все пак е почти изключително сред пълнолетни способни да вземат решения по закон. Редно е да се уважава решението им. И не е редно тяхното решение да пречи на усилията да бъдат спасени други доказали че желаят да живеят.

Хора бъдете умни престанете да се делите защото всички ще бъдем смазани това никога няма да свърши няма значение дали си ваксиниран или не си. Нарочно ни делят за да се самоунищожим , а те да гледат отстрани. Не си мислете , че ще се спасите поединично , те са организирани и не сме ли заедно нямаме никакъв шанс. Борете се за свободата на всички защото след време децата ви ще бъдат роби.

Те антиваксърите са агресивните. Да си виждал протест на ваксинираните?! Не!

Е, овцата скача ли? Тя просто слушка.

Правят възможното да се излезе от здравната криза, като се ваксинират и спазват противоепидемични мерки. Други обаче с престорени призиви за „свобода“ правят всичко за да не успеем да се справим. Да бъдем разделени, объркани, уплашени и слаби. Да сме неспособни да управляваме живота си и те да ни водят за носа накъдето решат.

Дали ще агонизираме и ще се залъгваме с тези зелени сертификати и ще се създава напрежение, недоволство винаги ще има! То тея със сертификатите и те се разболяват и те са виросопреносители.Та ние и в момента сме в локдаун, само че правим разходи за тестове, висим по опашки пред лабораториите, смесваме се с болни, градския транспорт е пълен( и то в повечето случаи с млади хора без маски). Децата ще тестваме, ама ако родителя не е съгласен- детето ще стои пак вкъщи! Тези мерки са за отбиване на номер! по- добре пълен локдаун, че поне да не се мъчим и делим на ваксинирани-неваксинирани, щото не е ясно кой кого пази! ваксините не предпазват от заразяване, боледуване и разпространение на коронавируса, макар да бяха "сигурни" тези ефекти. Изобщо някой от нещо ще бъде ли предпазен или хората ще бъдат репресирани докато бъдат пречупени,

в реанимация примерно под 4% само са ваксинирани. А там е най-големият проблем, понеже интензивни легла допълнително не могат да се разкрият, а са общо реално по-малко от 2000. Локдаун може и трябва в момента да се въведе, но нито може да сме до безкрай в локдаун, нито е решение локдауна на проблема в дългосрочен план. Следователно локдауна е безмислен ако не се ваксинират огромната част от хората.

Кои са "ТЕ"? Богатите, успелите, тези с власт, умните, връзкарите, готините, тарикатите? Как така все такива хора са ви в пречка на вас анархистите все не мога да разбера. Може би щото са ви отгледали завистливи егоистични мързеливци.

Кои са те? Кой го е грижа въобще за някакви баламурници от Горно Нанадолнище и Тъпчилещово, за 5 беззъби баби и 3-ма с фалшиви дипломи от Свободни Уни. Съвземете се бе хора ... не съществува някаква група гледаща монитори и забавляваща се от съдбата на България. Сорос и Бил Гейтс са чували за България покрай Стоичков само ... антиваксърските глави са пълни с глупости ... срамота да не се вярва на медицината.

Някъде е даден общият броя на жертвите от ковид към този само от ваксинирани. Ама ваксините бяха масово достъпни март месец тази година. Да те питам, ако стане война, как точно ще си защитаваме свободата, щото аз искам ти да ходиш да се биеш и да защищаваш моята свобода.... .... и твоята....или евентуално до смърт за тебе. После ще чакам друг да си защищава неговата.... и моята свобода.....да. Войната с вируса е такава, ваксинират се повече, при което от ваксини ще имат проблеми някои, но това количество ще е несравнимо с количеството от борбата без ваксинация..... Поне е така с другите ваксини. Тия локдауни се правят, за да няма натиск върху болниците, все пак това е от теория на масовото обслужване....така де и тия с връзки ще видят зора....

Може да въвеждат каквото си искат, но влязат ли диваците в градският транспорт всичко приключва. Ковида е влязъл във всеки за секунди.

Няма да се ваксинираме,разберете го най-после

Ще се ваксинираш, спокойно. Част от обществото си, не живееш в пещера!

Не забравяй, че ваксината не е задължителна. Ние сме част от обществото, плащаме си налозите от всякакъв порядък, не вдигаме шум на съседите, не се лигавя с жена си по улици и паркове, отглеждаме и възпитаваме дете/деца, даваме и вземаме от икономиката, спазваме стриктни мерки и социална дистанция. Ноооо, ваксината няма нищо общо с това да си част от обществото, не се бъркай.

Готви се за четвърта игла и не казвай кой какво ще прави

Готов си за четвъртата игла, ако я откажеш си антиваксър!

Този о.О се вживява като говорител на каймака на обществото, ама нещо не му се получава :)

Никой не иска да се ваксинираш, а само да си седиш у вас. Най-добре обратно, на село. Там и мол, и кино не са проблем, а и градския транспорт.

Хахах, благодаря за ценните указания за живота, гражданино "мармалад".

Ми нидей бе тъпчо. Забранявам ти да се разболяваш обаче.

Локдаунът струва пари, които в бюджета едно ги няма, но ако ги имаше щяха да се крадат. Така че очаквайте още от същото - ковчези, паника, безпомощност и озверели проваксъри.

Дано затворят всичко. Няма да се ваксинираме.

Как какъв локдаун??? Сичкото антиваксър-идиот заключено и с вили на вратовете! По- инатливите- куршум в простите и празни тикви!

Дали ще агонизираме и ще се залъгваме с тези зелени сертификати и ще се създава напрежение, недоволство винаги ще има! То тея със сертификатите и те се разболяват и те са виросопреносители.Та ние и в момента сме в локдаун, само че правим разходи за тестове, висим по опашки пред лабораториите, смесваме се с болни, градския транспорт е пълен( и то в повечето случаи с млади хора без маски). Децата ще тестваме, ама ако родителя не е съгласен- детето ще стои пак вкъщи! Тези мерки са за отбиване на номер! по- добре пълен локдаун, че поне да не се мъчим и делим на ваксинирани-неваксинирани, щото не е ясно кой кого пази! ваксините не предпазват от заразяване, боледуване и разпространение на коронавируса, макар да бяха "сигурни" тези ефекти. Изобщо някой от нещо ще бъде ли предпазен или хората ще бъдат репресирани докато бъдат пречупени,

АЛОООУ! ИМА ЛИ НЯКОЙ В КОРАБА МАЙКА? ЦЕЛИЯТ ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ Е БЕЗ ЗЕЛЕН СЕРТИФИКАТ!!! УСПЕХ С НЕ РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО! А! И ПОНЕ ДА СЕ ВЗИМАХА НАЙ-ЕЛЕМЕНТАРНИТЕ МЕРКИ ПО ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ МЕСТА!?!

Нямам търпение да дойдат изборите и Кирил Петков да стане премиер, за да затворят най-после ганьовците и да не ги пускат да си покажат носа навън ако не се ваксинират.

Докторе, ако Ганьо спазва пълни мерки за социална дистанция, ходи с маска навсякъде и си дезинфекцира ръцете редовно, пак ли няма да може да си покаже носа навън? Кое е целта - 1. да не се разболее Ганьо, 2. да се ваксинира Ганьо или 3. Да не си показва навън носа Ганьо? Щото започвам да мисля, че не е цел 1, а е по-скоро цел 2 и/или 3. М? Да ни светнеш, ако може доктове, все пак си уччил много години и си по-умен от нас.

Атаката срещу най- здравите в най- болната нация продължава!

са пълен майтап. Само правят хората на маймуни без да допринасят. Освен това е редно да имат предвид, че дори по някакво чудо да въведат сериозни и работещи ограничения и да почнат да следят да се спазват пак ще трябват едно две седмици за да се усети ефект. И дано се сетят че лекари не достигат, но сме с най- много полиция на глава от населението в Европа. Пък и не само.

Докато разберат, че на вълната не ѝ дреме от ограничения, сертификати и терор, тя ще си отмине. Всъщнотс, и тогава няма да"разберат", ще кажат, че заради мерките, както беше и на предните вълни при предните управляващи.

За мен е напълно приемлив локдаун от горепосочените типове. Има три важни неща: 1. хората да могат да работят или да бъдат обезщетявани за неработенето; 2. децата да участват в учебен процес, бил то и онлайн; 3. да може да отидеш в Храма, за да се помолиш и да участваш в Литургията. Всичко друго е все едно. Ако са отворени хранителните магзини, аптеките, банките и застрахователите, какво друго ни е нужнно? Кръчми, ресторанти, барове, фитнеси, кина, театри, опери, молове, магазини за техника и дрехи - това не е животонеобходимо. Стоки можеш да си поръчваш онлайн; без култура ще изкараме малко, няма да умрем; разпътната развлекателна индустрия е вредна за душите ни и без това. Ако по улицата трябва да сме с маски - ми ОК, нищо няма да ни стане. Вечерен час - ми хубаво, стига са се шляли, вкъщи е най-хубаво вечер - заедно, на топличко, готвене, разговори, музика, някоя и друга караница... Гадно би било, ако нямаш право да излизаш въобще от вкъши или пък трябва да си пуснал смс - тогава е доста ограничително, но и това ще изтърпим. Ако можеш да излезеш малко навън с маска, ако можеш да отидеш на Витоша или някъде на природа, ако можеш да се поразходиш в парка - това е напълно достатъчно. Така че нищо от това, която прочетох, не е особено плашещо, дори и да го направят само за лишените от зелен печат на челото, които в България са примерно 70%...

На тези, които пишат минуси, искам да напомня, че всяко нещо си има цена. Вирус има и той протича тежко при много хора. Затова има два варианта - да се ваксинира човек или да ограничава силно социалните контакти и услугите, които ползва, в рамките на определени периоди от време, наричани локдаун. И така, който е избрал да не се ваксинира, трябва да плати и цената на това. Няма как, това е мъжкарското поведение - така решаваш и си носиш последиците. Може след време да се окаже обаче, че цената, която неваксинираните плащат, е много по-малка от тази, която ваксинираните ще платят. Това не е сигурно. Но който е решил, си носи последиците. Не може хем да не се ваксинираме, хем да няма никаква промяна в живота ни. По-горе написах кои са важните неща според мен. Останалото е цена, която може да бъде заплатена.

То тея със сертификатите и те се разболяват и те са виросопреносители.Та ние и в момента сме в локдаун, само че правим разходи за тестове, висим по опашки пред лабораториите, смесваме се с болни, градския транспорт е пълен( и то в повечето случаи с млади хора без маски). Децата ще тестваме, ама ако родителя не е съгласен- детето ще стои пак вкъщи! Тези мерки са за отбиване на номер! по- добре пълен локдаун, че поне да не се мъчим и делим на ваксинирани-неваксинирани, щото не е ясно кой кого пази! ваксините не предпазват от заразяване, боледуване и разпространение на коронавируса, макар да бяха "сигурни" тези ефекти. Изобщо някой от нещо ще бъде ли предпазен или хората ще бъдат репресирани докато бъдат пречупени,

Незаконен! Само такъв локдаун може да има. А като си дебелеят в къщи и се освинят, това ще доведе до огромна ранна смъртност и болести на кръвообращението, от които тук си умират около 64-65% от хората. Мерките носят смъртност. Трябва да бъдат изправени пред съда, че вече отиваме към 40 хиляди повече починали в България. По никакъв начин не могат да докажат, че е от ковида.

Сега се делим на ваксинирани и антиваксъри. Още един, два локдауна и всичките отиваме в кюпа на бедните и там ще бъдем пак един отбор. Икономика няма да има, а богатите ( политиците),които ви налагат мерките не ги мислете.

Това на снимката е като фимите за ФА.ШИ.ЗМА. не можеш да се движиш свободно. Тролове ще го ъсетите след време, но сега сте хванали за тези 1000 лева и пишете ли, пишете...

"сработи" е грозен русизъм, русначета грозни, недоучени!