Как се стигна до ремонта на авариралия ВиК тръбопровод във Варненското езеро

МРРБ представи пълната хронология по сагата до осигуряването на 1 млн. лева за отстраняване й

Обратно в новината

Коментари - Как се стигна до ремонта на авариралия ВиК тръбопровод във Варненското езеро | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

позволява тръбопровод с отпадни води, да преминава през езерото.Струва ми се нещо против екологията.

днес водата в канала е мътно-кафеникава! виждат се кран и понтон близо до брега!!

И лопедиум няма да Ви помогне.

Видими, а вече и миризливи резултати!

В същност чия е вината; преди години големите хаймани влизаха в пристанище Бургас където "облекчаваха" до газене 33 фута предвид ограничения газенето Белославско езеро и пристанище Варна Запад. Както се чете тука се касае за дълбочина (или поне се казва такава дълбочина) от 40+ фута Би следвало и да има вехи или буйаве за опасното преминаване. Не вярвам кораб да е скъсал тръбите, по -вероятно е онези дето постоянно удълбочават канала. И това е доста тежко съоръжение, а не от онези с помпите наричани земснаряд. Така че в тяхната документация поне 99% има вписано че е нанесен удар или е ударено нещо

От 20 август до 05 ноември бубата ли си пипахте, че не предявихте рекламация/

По проект канализационният колектор е трябвало да бъде закопана в траншея с дълбочина 7 м. Въпрос : 1. Кой прие извършването на работата и кой подписа . 2.Кой и колко получи от изпълнителя 3. как се казваше изпълнителя

Браво Дедо Гочо :-) много точно и кратко формулирано ! А да видим сега толкова ли е сложно :-)

А кмета, като началник на общината,която е собственик на тръбата де бля от агуст месец 2019 та , чи не привика фирмата изпълнител ? Гаранция имало ама реакция малао докато не изтекла. Къде блейте община Варна ? Оставка на виновните !

Въпрос при положение че тръбата е скъсана а не прекъсната или пробита заради дефект защо искат строителя да я ремонтира. Ако ти блъсне някой гаранционната кола паркирана пред блока това гаранционен ремонт ли ще е. Просто размиват отговорността а тя е изцяло на собственика на съоръжението и този който го експлоатира.

Не мога да се съглася с теб. Строителя ако е професионалист защо е изготвил проект с такова плитко закопаване, което крие рискове от механично скъсване? Ако проекта не е на строителя - защо се е съгласил да го изпълни при риск от скъсване? Ще ти кажа защо - защото алчността е болест и за вземането на едни пари са съгласни на всичко! Щом се е вързал по тия правила сега да идва и да оправя. Не случайно новият проект предвижда закопаване на 22м дълбочина. Освен това кога ще погнат участниците от 2008-2009 когато е създаден и разрешен проекта?

По проект канализационният колектор е трябвало да бъде закопана в траншея с дълбочина 7 м. При огледа, скъсаната тръба е открита положена върху самото дъно. Изникват много въпроси, свързани със финансови злоупотреби, безстопанственост и причиняване на екологична катастрофа, но очевино няма държавни институции, които да търсят отговорите.

Това ни е атракцията и извинението след пандемията. Аз знам, че новият ремонт ще е временен - това е натурата на ремонт в България, но точно сега ще изпуснем сезона. Страхотни заведения за хранене има на брега, капиталистически 'ко-операции' за милионери-идиоти и много забава във семейните моменти!!! Добре дошли във Варна 2020 - при нас визията за България е преизпълнена и цените може да са малко по-високи, но качеството повече от компенсира!

А министърката каза ли кратко и ясно защо им трябваше почти година да намерят един кирлив милион и да започнат ремонта ????

Защото проблемът се появява август точно два месеца преди изборите за кмет. Тези месеци обаче са фатални, защото така се пропуска гаранционния срок, който е в края на годината. После няколко месеца мишкуване, защото е зима и вече на пролет преди летния сезон сме хванати за палците и два милиона тона свежи лай на в езерото. Къде са сега еколози те, дето следят за популации на всякакви твари, разкриване на пясъчни дюни, изсичане на дървета и т.н. Къде са, кмета ще ми обяснява как цъфти планктон при 15 градуса на водата, цъфти по същия начин както цъфтят краставиците март месец в оранжерии те, след обилно наторяване, в единия случай с човешки гов на, в другия с изкуствени торове.