Как с кражба на лични данни жена изтегли 40 000 лв. бързи кредити

Част от фирмите предоставят финансова услуга от разстояние и не виждат човека

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да се закрият тези тумори, т.н. бързи кредити!!! Това са най-фалшивете фирми,,с грозни методи за измама и печалба, където са назначени откровени криминално проявени мутри.

минават дръжки. Лично ми се е случвало в клон на една от най-големите банки да направят копие на хартия на личната ми карта (по погрешка) и след това служителката изхвърли листа в кошчето до нея без изобщо да го скъса поне. И това пред мен. При забележка от моя страна дали това според нея е ок от гледна точка на GDPR тая едва не ме уби с поглед. В крайна сметка се замисли , извади листа и го скъса, но пак обратно в кошчето , а не през шредер както трябва да бъде. Та за каква сигурност си говорим.

Мобилни оператори и бързите кредити, особено бързите кредити са истински бич за хората . Поне бързите кредити, трябва да се забранят със закон. Да не говорим, че непрекъснато текат по Тв реклами за кредити онлайн. Ужас така може да се наденеш , че няма кои да те спаси.

Колега не те рабирам какъв ти е проблема с бързите кредите. Не вярвам някой да те кара на сила да взимаш кредит от когото и да било, а не виждам какво общо с това има, че някой си рекламира дейаността?

Това са глупости. Повечето бързи кредити искат обезпечение.

Бързите кредити и прочие заеми, задължително трябва да бъдат забранени. Спряха картончетата на Божков, за да направят тото-то монопол в тази област, но нямат воля да спрат бързите кредити, защото те са много по- опасни от хазарта.

Тези Бързи кредити са вредни. За кого са предназначени ? За тези които НЯМАТ. И после стой та гледай, как още повече затъват.

Вероятно по същият начин когато с мейл ми съобщават да платя електронно 4.60 за пратка в пощат, или онзи мейл от "W" в синьо квадратче дето ми пишат, че в салдото ми е натрупана сумата от 10 000 US$

Това с W, e много забавно. Почти всеки го е получил на личен мейл.Дано хората не се подлъгват да го отварят.

уж има банки а разни бандюги раздават кредити наляво и надясно без контрол.гербаджийска им работа

Ти май и за наводненията ще обвиниш ГЕРБ. Не съм за тях, но да те подсетя, че бързите кредити бяха разрешени и регистрирани преди над 15 години! А, сети се кой беше на власт тогава...

Но при такива ярки примери за милиарди, как да не опита човек? Повечето минават "фира" - ето го и Цецко си живее както се полага, и при арабите същото....В Южна Африка Весето станала направо "доайен" на групата.....Въобще с какъвто живееш, такъв ще станеш, ако не си му поне бодигард и ли секретарка.

Да изтеглиш кредит с чужди данни е много трудно и трябва да има доста замесени. Обикновено парите минават през банка и лесно се следят и проследяват. Винаги може да се провери, към кого са наредени и кой ги получава. Има друга измама за която всички мълчат и тя си върви. Служител (да не кажа самия оператор) на мобилен услуги ви прави фалшив договор и фалшиво прехвърляне на негови карти към вас ( или ваша фирма най-често). Фалшивите договори се пускат на отделна фактура за да не занележите!! После плащат 2-3 такси в брой на каса! През това време усвояват няколко устройства и спират да плащат. След време получавате събщение за вземане и се започва! Според българския съд щом сте платили по фактура издадена по фалшив договор вие признавате цялото задължение, мезависимо че договора е 100% фашшив доказан с графологична експертиза пред същия съд!? Забележете Вие трябва да доказвате че не сте платили в бой на касата!!! Как, не знам??? Схемата е добре отработена и се случва обикновенно или при прехвърляне на карти или при спиране на талива. Идеята е да разбирате за втория договор след около 2 години, когато с лихвите и задълженията дължите към 4-5 000лв. Другото интересно е че тогава получавате само едно писмо за изискуемост и ако не възразите то влиза в сила и се минава директно към съдия изпълнител. Това се случва в БГ птез 21г.!?!?

Тия мобилните оператори са комбина с изпълнителите и си прехвърлят топката както си искат. Майка ми се разболя, а после почина - опитахме се да и спрем абонамента - не можело, трябвало тя лично....пълни негодници...